Advertentie

Ellorene en de Maya’s..!


Het leefgebied van de Maya's in Centraal Amerika

X

Ellorene en de Maya’s..!

2011© Ellorene Westerhout
x
Ellorene Westerhout

Met mijn Maya-project observeer ik de huidige gebeurtenissen tegen de achtergrond van de Mayakalender. Aanleiding hiervoor was een doorgestuurde mail op 16 juli 2010 met de bijlage ‘Een golf van eenheid – De bewuste convergentie’ van Carl Johan Calleman. Ik snapte er niet veel van, maar mijn nieuwsgierigheid was gewekt.

Via Google leerde ik snel meer over de Mayakalender en wat me trof was de tijdsindeling.
Wij zouden in een kunstmatig (Gregoriaans) tijdstelsel leven, terwijl we energetisch afgestemd zouden zijn op een natuurlijke tijd die door de Maya’s in kaart was gebracht – een tijd opgebouwd uit 13 tonen (kosmische frequenties) en 20 zonnezegels (solaire frequenties). Ik was wakker!

Uit de bibliotheek leende ik wat er maar voorhanden was. Kocht het boekje ‘De Natuurlijke Tijd’ van Peter Toonen. Ook ontdekte ik twee boeken van Carl Calleman: ‘De Maya Kalender, de transformatie van het Bewustzijn’ (2004) en ‘Doelgerichte Evolutie’ (2010). Stevige kost, maar het was smullen. Veel dingen vielen op zijn plek en mijn onderzoekersgeest waande zich in een paradijs. Ik vond het allemaal buitengewoon inspirerend..!

Carl Johan Calleman, expert in de Maya-kalender(s)..

2012
Met 2012 in het nabije verschiet deel ik de opwinding over deze spannende periode met vele anderen. Een belangrijke verdienste van Calleman is dat hij de Mayakalender heeft kunnen ontrafelen in 9 evolutieperioden. De laatste zou op 9 mrt 2011 van start gaan en alle perioden zouden tegelijk eindigen op 28 oct 2011.
Intussen gonsde het van voorspellingen over 2012, maar nu was er een mogelijkheid om voorspellingen op korte termijn te koppelen aan gebeurtenissen die we zouden gaan meemaken. Een rechtstreekse observatie en evaluatie van zo’n omvangrijk concept vind ik een unieke kans.

Op 3 november 2010 zou de laatste fase van het vorige (Galactische) tijdperk beginnen. Dat leek mij wel een aardig proef-begin. Vanaf toen ben ik het nieuws en de media in de gaten gaan houden met een Galactische blik. Geen idee hoe dat zou zijn, maar intentie doet ook zijn werk en er ontstond een overzichtelijke opsomming in Word. Nou ja, het was wel overzichtelijk, maar het las als een bladzijde vol braaksel… Welke lay-out ik ook uitprobeerde, het was niet lekker leesbaar. Als ik de laatste periode, van 9 maart tot 28 oktober 2011 in beeld wilde brengen, dan wilde ik er iets zinvols, gezelligs en 3-dimensionaals van maken.

Een website, waarom dan? ‘Ja’ dus..!
Dan moet het een website worden, dacht ik, dat is ook leuk om aan te werken.
Maar dan kunnen andere mensen het ook lezen
.
Tja, waarom niet?
Maar dan moet ik het ook echt goed doen. Geen losse krabbels, maar nette stukjes schrijven.
Nou en? Voor jezelf kladder je ook geen rommel op papier en het maakt je scherper als je het openbaar doet.
Zit wat in
.
En als het er mooi uitziet, dan heb je er meer zin en vooral meer plezier in.
Heb ik niet van terug. Oké, laat het dan een gedegen speels project zijn. Ik neem Calleman als basis en gebruik verder alle bronnen waar ik iets mee kan
.
Afgesproken?
Afgesproken!

De indrukwekkende Maya-kalender graancirkel die verscheen op 2 -3 Augustus 2004 in 2 achtereenvolgende nachten. Indrukwekkend qua structuur en omvang. Typerend voor de kennis die de Maya's ons aanreikten?

Inmiddels draait mijn Mayasite (HIER) ruim 6 maanden en het is bij tijd en wijle dagelijks werk. Pardon: plezier. Ik heb mezelf trouwens wel iets aangedaan door ook een engelse versie te maken. De gebeurtenissen die ik verzamel liggen vaak op terreinen waar ik geen kennis van heb en dat is leuk. Naar aanleiding van de aardbeving in Japan heb ik mij verdiept in de aardkorst. Dat was allemaal bere-interessant, dus stof voor een artikel.
De rubriek ‘Achtergronden’ breidde zich snel uit. Ik stuitte op de kometenpassage die verband blijkt te houden met de Hopi-profetie. Ook boeiende kost. Iemand wijst mij op Drunvalo Melchizedek, dat leverde nieuwe inspiratie op. Ik krijg een boekje in handen van Imre Vallyon (Planetary Transformation), dat vanuit een andere hoek en op langere termijn, een prachtige aanvulling vormt. Mijn Maya-project ontpopt zich als een verrassende reis. Ook voor mij privé.

Aanvankelijk stond 11 februari 2011 op de rol als begin van het laatste Maya-tijdperk dat verondersteld wordt eenheidsbewustzijn wakker te roepen. Rond 11 februari had ik zowaar een nachtelijke gewaarwording van een buitengewoon subtiele en buitengewoon vriendelijke energie. “Welkom … kom binnen.” Daar heb ik dan wel een lappenmand-dag voor over, want een onderbroken nachtrust is voor mij funest. Twee weken later kwam ik erachter dat de datum was gecorrigeerd naar 9 maart 2011. Tja…   Rond die 9e maart voelde ik niets bijzonders, maar de Japanners des te meer.

Hunab Ku, het hart van de melkweg, zoals gesymboliseerd door de Maya's.

We hebben de afgelopen 20 jaar kunnen zien dat channelen enorm is toegenomen en de laatste 10 jaar versneld (dankzij de Galactische input volgens de Maya).
Imre Vallyon verwoordt het zo: de fysieke en astrale dimensie zijn aan het versmelten. Dat betekent dat wij makkelijker contact kunnen maken met de astrale wereld en omgekeerd.

In deze periode merk ik dat zelf steeds duidelijker. Het is bijna tastbaar en zo instant. Je hoeft niet meer allerlei technieken toe te passen voordat je contact kunt leggen, behalve natuurlijk ‘open staan voor’.

Nog een opmerking over de gebeurtenissen in de wereld. Er is veel onrust, overigens geheel volgens de verwachtingen. Tegen de achtergrond van de Mayakalender kan ik de onrust en de aftakeling van de materialistische macht (om het zo maar te noemen) begrijpen. Het positieve vooruitzicht dat ons van diverse kanten wordt voorgehouden helpt mij om de mondiale turbulentie vanuit een standpunt van waarnemer te ervaren en er niet door meegesleept te worden. Want het is niet niks wat er nu gebeurt en waar mensen voor komen te staan.

We moeten het, zeker nu, hebben van onze spirituele kracht. We zijn niet van de wereld. We zijn uit het oer gesprongen, onze oorsprong is kosmisch (of goddelijk, zo je wilt). Uit deze bron kunnen we vertrouwen en vrede putten, terwijl we in een woelige wereld ons staande houden. En deze wereld is er bij gebaat dat wij de kracht van licht en liefde weten te aarden, terwijl onze wortels worden omgewoeld. Dat voel ik zo.

 Ellorene Westerhout,
12 augustus 2011

22 gedachten over “Ellorene en de Maya’s..!

 1. Dankjewel Ellorene , dat je dit met ons en iedereen wilt delen.
  Ik ga je website eens lekker uitspitten. Ik ben daar heel blij mee.
  Alles van de koude grond in een eigen bekende taal. Dat leest weer heel anders dan al die info in het engels.

 2. Beste Ellorene,

  Er is niet alleen meer tussen Hemel en Aarde, zoals zo mooi te lezen is op jouw website. Er is ook meer tussen Calleman en Jenkins. In deze 7 korte YouTube-filmpjes probeer ik dat duidelijk te maken:

  http://www.youtube.com/watch?v=3i5-WxTX06g&feature=player_embedded&list=PL7FB20A0864921665

  Vergelijk gewoon zelf de huidige gebeurtenissen op deze planeet met de energetische betekenis van de 9e Golf. Voor mij is het duidelijk dat deze 9e Golf nog niet begonnen kan zijn.

  Onderzoek alles, en behoud het goede!

  Groeten, Johan

  1. Oeps. Je hebt helemaal gelijk, Guido. Er is gewoon een ‘gerelateerd artikel’ op WTK, voor wie hier meer van wil weten.. Bedankt voor jouw oplettendheid.

  2. Ja Johan, ik ben bekend met je artikel en video (op wtk, Guido). Ik heb het tijdsschema van Calleman aangehouden, omdat zijn interpretatie bij mij een gevoel van herkenning heeft opgeroepen. Ik heb diverse rekenmethoden bestudeerd en allen bevatten voor mij, op enig moment, hoe logisch ze ook worden gepresenteerd, een onnavolgbare gedachtesprong (of meerdere).
   Tja … en dan dit. Drunvalo heeft het over een tijdvenster dat tussen 2008 en 2014 ligt. Imre spreekt van 200 tot 300 jaar. De transitie lijkt begonnen en misschien dat we het meemaken. Misschien ook niet. Het aardige van Calleman’s insteek is dat het dit jaar observeerbaar, evalueerbaar en verifieerbaar is.

   De afgelopen decennia zijn er vele waarheden opgevangen over andere dimensies, energievormen, communicaties, etc. Hoe ieder dat omzet in een (min of meer sluitend) verhaal hangt af van vele persoonlijke factoren. Met de keus uit zoveel verhalen hebben mensen de mogelijkheid om met hun affiniteit een eigen richting te zoeken. Ik vind dat fantastisch.

  3. Beste Ellorene,

   Je schrijft: “Het aardige van Calleman’s insteek is dat het dit jaar observeerbaar, evalueerbaar en verifieerbaar is.”

   Ik sluit me daar inhoudelijk 100% bij aan. (Taalkundig mag het voor mij met een komma minder 🙂 )

   En dat is nu precies de reden waarom ik nog eens ben gaan rekenen, want ik voel en zie om me heen dat we nog NIET bezig zijn met de negende en laatste golf. Indien jij dit wel ziet, dan zou ik heel graag deelgenoot willen worden van jouw visie. Wil je dat hier met ons delen?

   Groet, Johan

  4. Even back to basics: Mijn site is een observatieproject. Wat ik te melden en te delen heb is daar te lezen. In de rubriek Achtergronden/Bibliotheek zijn oa. artikelen te vinden die een relatie leggen tussen wat er nu gebeurt en wat er zou moeten gebeuren volgens de kalenderinterpretatie.
   Persoonlijk neem ik veel “dimensionele” activiteit waar. Deze ervaringen zitten in een stadium van verzamelen, onderscheiden, kritisch volgen en zijn nog niet toe aan een geboorte in het publieke domein.

 3. Beste Johan Oldenkamp,

  Jij bent goed bezig! Je legt alles in duidelijke taal uit.
  Dank voor de moeite die je daar voor doet!

  Ik zag echter in je filmpje dat je aan het einde van deel 1, bij de verschillende stadia van water, “metaal” oversloeg.
  Je heb echter metaal nodig om uiteindelijk plasma te kunnen maken (zie bijv GEET processor) Dus die tap hoet niet overgeslagen te worden…

  Hartelijke groet,

  Rick

  1. Beste Rick,

   Dank voor deze aanvulling! Kun je me daar ajb iets over toemailen, zodat ik het toe kan voegen. Ik voel dat je gelijk hebt.

   Mijn contactgegevens vind je via Pateo.nl.

   Bij voorbaat dank!

   Groeten, Johan

 4. Puh, weer zo een zweverig gezeur. Het na praten van andere schrijvers en
  het voor doen als eigen werk. Mensen toch!!! Echt jammer! Dit soort initiatieven zijn al licht goed bedoeld, maar maken nieuwetijdsgebeuren zo zweverig, oer-saai en niet geloofwaardig. Alleen al het bovenstaand artikel bestaat uit citaten van anderen. Tja,…

 5. ik raak een beetje in de war in welke tijdsperiode we zitten van de maya kalender. zitten we nou op de laatste dag van het krachtbewustzijn of op de 5 dag van het eenheidsbewustzijn?

  met het idee waar ik mee leef is dat de mens aan het wakker worden is op het hoogte punt. ik voelde de energie om de macht achter me te laten en ik merkte dat mijn derde oog steeds beter werd: ik zie hoe ze op tv en op school hoe ze je onwetendheid proberen te behouden.
  en de massale proteste in de wereld zal alleen maar groter worden, omdat de krachtbewustzijn in het fysieke komt.

  Johan, je zegt in je presentaties dat de alians niet hier naar toe komen om ons problemen op te lossen, waarom verschijnen er berichten van SaLuSa? het beweerd dat het ons zal helpen naar Assentie.
  als ik er over na denk is de berichten van SaLuSa een middel om niet naar je zelf te gaan.

  en wanneer kan je zeggen of weten dat je wakker bent of word? kan iemand me uit dat uitleggen.
  ik weet dat complexe graanformaties niet door de mens kan gebouwd worden.
  ik weet iets met de wolken aan de hand is (formaties)
  ik weet dat als ik een waarnemer ben geen schepper bent, maar ik schep mijn eigen angsten en geluk
  ik weet dat er iets van anti-zwaarte kracht bestaat, omdat er grote bouwwerken zijn gemaakt toen de mens wakker was.
  ik weet ook dat er ufo’s bestaan en daarom ook weer anti-zwaarte kracht bestaat.
  ik weet dat zelf in de nieuwe media nog angst gewekt wordt over NWO.
  ik weet dat de NWO niet zal en kan bestaan, simpel weg omdat een individu altijd van binnen vrij is, alleen is het aan de buitenkant gebonden met sloten en kettingen (regels, verplichten, slecht voedsel, water, lucht)
  ik weet dat je ziel naar een hogere dementie gaat als het fysieke lichaam het niet meer doet (dood) om vervolgens een nieuw lichaam te kiezen om ervaringen op te doen.

  1. Beste Thomas,

   Volgens mij is het de bedoeling dat we allemaal zelf op onderzoek uitgaan om onze waarheid verder te ontwikkelen. In mijn waarheid zitten we tot 24 november nog in de Scheppingsgolf voor Krachtsbewustzijn. Ik heb Carl Calleman hiervan tevergeefs geprobeerd te overtuigen.

   Anyway, hou vast aan wat je zeker weet. Ik weet ook dat er veel meer is tussen Hemel en Aarde. Ik luister naar mijn gevoel. Bij de meeste van al die channelings krijg ik kromme tenen, omdat daarin vooral wordt gezegd dat wij niets hoeven te doen en dat ‘zij’ het allemaal onder controle hebben. Ik weet dan dat ‘zij’ op hetzelfde machtsbewustzijnsniveau zitten als ‘The Powers That Be’. En misschien zijn ze wel hetzelfde. En misschien maakt HAARP wel graancirkels. Laten we vooral heel dicht bij onszelf blijven, wat er ook gebeurt.

   Ik heb zelf ook de nodige ‘paranormale’ ervaringen gehad, maar ik weet dat we het op eigen kracht mogen doen. Zie het als een soort examen. Slagen we voor dit examen, dan komen we in de volgende leerschool. En laat je niet afleiden door wat er buiten allemaal gebeurd. Hier binnen is het examen. Althans, zo zie ik het.

   Ik hoop dat je er wat mee kunt.

   Groet, Johan

  2. Salusa is dat die verheven hemelse 5d ontwerper van het nieuwste “DrACO” vaccin?
   Volgens Hunnie is dat De Remedie tegen alle denkbare ziektes.

   In de nieuwe film ‘Rise of the Planet Apes’ krijgen apen een nieuw vaccin waardoor ze intelligenter dan mensen worden.
   Goeie promotor voor het nieuwste injecteerbare super Draken gif dat op ons staat te wachten.

   Mijn zus en pa en ma vroegen wat voor nut het heeft om alles te willen weten over de ‘echte’ Historie van de mensheid.
   Wat voor nut heeft het dat ik alles wil weten.
   Jah er zit van alles achter de schermen dat bepaald wat wij moeten denken en doen.
   Dat is toch geen nieuws zegt m’n familie.
   Dat weten we toch al lang.

   En dan vragen ze ze nog steeds schaapachtig wat voor nut het nou heeft om iets te willen weten over symboliek en over banken (zucht)…

   New magic drug DRACO to cure all viruses?
   http://blogs.terrapinn.com/vaccinenation/2011/08/12/magic-drug-draco-cure-viruses/

   Rise of the Planet of the Apes
   http://www.imdb.com/title/tt1318514/

  3. hebben jullie ook het gevoel dat alles wat normaal ‘normaal’ was, niet meer normaal is?

   ik bedoel bijvoorbeeld bij het afstand nemen van de technologie, van elektronische speeltjes zoals iphone, iphat, wii, scenners, databesen en zelfs internet. veel mensen zullen langzaam zich realiseren dat de deze speeltjes niet meer nodig hebben om via de ether te contact te leggen met elkaar.

   van binnen voel ik dat we vroeger tijd van Atlantis dat we de oerkrachten: water, aarde, lucht, ether en vuur konden besturen, want hoe anders kunnen gigantische gebouwen worden gemaakt die uit 1 stuk of meerdere grote stukken konden gebouwd.
   ik denk zelf de de sierie The legent of Aang wil laten zien wie we vroeger waren (zonder het machtsbewustzijn)

   Johan, ik heb nog een vraag. toen Atlantisch in slaap viel (tijdens het waardebewustzijn op de wakkere dagen). wat gebeurde er tijdens de nachten?

  4. Beste Thomas,

   In mijn werk leg ik inderdaad een relatie tussen de Precessiecyclus en zowel het ontstaan als het verdwijnen van de beschavingen in Lemurië en Atlantis. Daarmee verklaar ik ook waarom er twee periodes van Atlantis waren, zoals door velen wordt beweerd. Sommigen spreken zelfs van drie perioden van Atlantis, zoals Patricia Cori. Ik denk dat wat zij de 1e periode van Atlantis noemt gelijk is aan wat ik de periode van Lemurië noem.

   Tja, en wat er tussen deze perioden is gebeurd weet ik eerlijk gezegd ook niet. Ik vermoed dat we toen op een vrij primitief niveau hebben geleefd, in geïsoleerde stammen. We hadden in elk geval geen idee van wie we werkelijk waren, precies zoals de meerderheid daar ook nu geen enkel idee van heeft. Maar daar gaat nu snel verandering in komen, indien mijn visie juist blijkt te zijn. We voelen allemaal dat er iets heel erg groots en anders aan zit te komen. Vol verwachting klopt ons hart …

   Dank voor jouw vragen.

   Groet, Johan

  5. oke, bedankt Johan.

   ik had nog eens na gedacht over mijn eigen vraag in de nachten van Atlantisch. ik kwam tot de conclusie dat we ieder geval niet naar het volgend niveau zouden gaan (normenbewustzijn), hoewel er zijn altijd uitzonderingen. zoals het nu ook het geval is.

   er zijn al een paar mensen letter al verlicht geweest (eenheidsbewustzijn), maar dat betekent dus dat de maya kalender een algemeen beeld geeft wat er gaat komen en wat er is geweest.

  1. Leuk dat hier een samenvatting staat. De letterlijke vertaling van dit artikel vind je op mijn site(in de rubriek Bibliotheek)onder de titel “Financiële Wereld op Instorten”: http://maya.inspirell.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=199%3Afinanciele-wereld-stort-in&catid=61%3Abibliotheek&Itemid=93&lang=nl
   Het is ook te vinden op: http://members.home.nl/stephan6711/in de rubriek Artikelen. Er staat weliswaar 4e DAG maar het gaat over de 4e Nacht.
   Groetjes.

 6. Wat een mooi stuk en dapper om het in 2 talen te publiceren.
  Ook mooie commentaren Johan, Guido en alle anderen.
  Super.
  Mensen zoeken ook veel antwoorden en of de datum nu 28 oktober of ergens volgend jaar is we leven nu in de grote veranderingen en mogen met de stroom meegaan.
  Dat is voor velen al moeilijk genoeg.

  Helaas is mijn web-log er even uit maar vaak schrijf ik ook even stukjes om mensen te ondersteunen.

  Ben gewoon ook heel nieuwsgierig naar de toekomst en de kunst is om in het hier en nu te leven en helder te kijken naar de gebeurtenissen.
  Veel mensen leven als zombies en laten alles maar over zich heen komen, en als ik ze dan vertel over wat er eigenlijk gebeurt dat de verschuiving van de aardas consequenties heeft voor het klimaat dan beginnen ze er overna te denken.
  En valt het ook op dat de seizoenen nu 6-8 weken voorop lopen.

  Ik blijf de berichten volgen en ben erg nieuwsgierig hoelang we nog van de moderne technologie gebruik kunnen maken.

  Groeten Klaske Goedhart

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.