Advertentie

De dood in de doofpot..!


We leren allemaal dat het tegenovergesteld van leven, de dood is.. Maar feitelijk is dit al onjuist, want het tegenovergestelde van dood is.. geboorte! Kijk dáár ga je al.. Want de volgende vraag is dan natuurlijk of er überhaupt wel een tegenhanger is van leven.. Bestaat er zoiets als ‘niets’..? Want als dát bestaat IS het er toch en bestaat daarmee het ‘NIETS’ dus niet..!

Reïncarnatie behoort tot de meest gelezen onderwerpen op het gebied van spirituele ontwikkeling. (klik voor boeklink)

De dood is voor vele volken een overgang en ook ons oud-Nederlandse werkwoord ‘lijden’ betekent feitelijk ‘gaan’. Overlijden is dus ‘overgaan’..! Nou en dat past natuurlijk weer in de prachtige ervaringen en inzichten die ons door bronnen van over de hele wereld worden aangereikt. En wat nou zo bijzonder aan déze bronnen is, is dat zij oorspronkelijk zijn, niet van een paar honderdjaar geleden, maar van eeuwen en eeuwen dateren.. Je kunt je dus afvragen of de oorspronkelijke kennis van de dood niet in de doofpot is gestopt..!

Wie hebben er baat bij een beperkte kennis van ‘de dood’..? Dát is natuurlijk een razend interessante vraag. En het zal je niet verbazen als bezoeker van WantToKnow, dat voor ons, dit hele verhaal onderdeel uitmaakt van een beweging die mensen weg wil brengen van het hart en liefde en hen ‘hard’ wil maken.. Álles naar het hoofd, alles naar het denken en de rationaliteit.

En laten we wel wezen.. Het feit dat je ná je dood nog voortgaat, je ziel het lichaam heeft afgeworpen, waarin het een leven heeft doorgebracht, is natuurlijk ook een fabelachtig gegeven. Maar dat neemt niet weg dat fabels niet op waarheid kunnen berusten of zelfs feitelijk berusten..! Want er zijn genoeg mensen, er zijn genoeg bewijzen van een leven na de dood. (Vraag het maar aan Freek de Jonge..)

We nemen je in dit hoofdartikel graag mee op reis, dóór die poort van de dood. In de veronderstelling dat we onze angst voor dit fenomeen recht in de ogen durven kijken, want dáár gaat het toch vooral weer om.. Het recht in de ogen kijken van onze eigen angst. In dit geval blijkt ook weer, dat die angst volkomen onterecht is.
Hetgeen natuurlijk weer niet wil zeggen, dat je het Aardse fysieke leven niet dient te waarderen en lief te hebben. Want dát is precies de essentie van ons Aardse leven: liefhebben. (Vraag het maar aan Toon Hermans!)

En bedenk tenslotte dat het geen wedstrijd is, dat jouw gevoel en mening de enige belangrijke zijn. Maar probeer met open mind naar het verhaal te kijken, probeer met open mind  je afwegingen te maken. Het is géén vraag van leven of dood..? Dit is een verhaal over leven EN dood.

* * *

 

De dood in de doofpot..!

2011 Guido Jonkers © WantToKnow.nl/.be

x

De dood als doofpot..? Natuurlijk zit de dood in de pot..! Want als we meer over de dood zouden weten, zouden MOGEN aannemen, buiten de zakelijke en kerkelijke dogma’s om, dan zou de wereld er voor het overgrote deel van de mensheid heel anders uitzien. Want ook jij hebt waarschijnlijk familie die volledig ongelovig is over leven-na-de-dood.. Of misschien heb je het zelf ook als aanname omarmd, die gedachte, het idee dat het allemaal ophoudt bij de dood..?

Bewijs dat ‘het niet kan’..
Want, zo luidt het verhaal, de aanname van velen: ‘Je was er gewoon ineens en je gaat ook zomaar.’  En een ander veelgehoord verhaal is de uitdrukking: “Er is er nog nooit een teruggekomen, om erover te vertellen”..! En zo gaat het ohzo vaak maar door. Maar wat naar onze mening bij té veel mensen ontbreekt, is een OPEN MIND..! Want wanneer mensen, die het niet precies weten (net zoals wij dat natuurlijk doen!), vervolgens een beeld afwijzen, dat leven-na-de-dood ZOU KUNNEN bestaan, tja, dan is het natuurlijk vechten tegen de bierkaai.. Dan IS het ook niet mogelijk, want ze gelóven er al niet in, dus hoe kan het dan bestáán..? En dat terwijl er helemáál niet gevochten hoeft te worden..! Zoals gezegd, met een OPEN MIND sta je waar je staat en kun je alles in de hand nemen en zonder oordeel bekijken en wegen..!

Harry Beckers, Uri Geller en Ronald Jan Heijn bij de lancering van Staya Erusa.

Hoe beperkt je doodsbeeld je leven?
Ronald Jan Heijn, Uri Geller en Harry Beckers beseften een paar jaar geleden, dat de wereld feitelijk voor veel mensen op slot zit, of op slot IS gedraaid. Doordat mensen de gedachte is ontnomen, of dat minimaal de gedachte is ontkracht, dat er leven is ná de dood.

De gedachte dát de geest van de mens doorleeft, ná het sterven van zijn lichaam dient te worden bewezen… Dat neem je toch niet zomaar aan..? En wat blijkt.. De propaganda van de powers-that-be, onderstreept telkens dat leven-na-de-dood dient te worden bewezen, en dat er vooralsnog geen bewijs voor is.

Door een leven te leven, met alleen al deze ‘bewijsblokkade’, hebben veel mensen een enorm beperkte visie ontwikkeld. Ze zijn immers iets aan gaan nemen (Er is géén leven ná de dood), waarvan ze niet kunnen bewijzen dat het waar is..  Feitelijk dus de omgekeerde wereld.. Deze gedachte zat achter het project, genaamd Staya Erusa, van deze mannen. Een prachtig initiatief natuurlijk!

En dus beperkt een mens zijn eigen perspectief, alleen al door de AANNAME dát er geen leven is..! Over scheppingskracht gesproken..!  De mens beperkt letterlijk en figuurlijk zijn MOGELIJKHEDEN. Want waarom zou een mens niet met een open blik naar leven en dood meer kijken..?
Waarom zou een mens zichzelf tekort doen, door een aanname te doen, die wellicht helemaal niet waar is. En natuurlijk geldt dat vooral ook voor veel mensen met hun kijk op leven-na-de-dood. Maar nogmaals: alleen door zichzelf niet (meer) met open mind naar dit onderwerp te laten kijken, blokkeert een mens feitelijk een belangrijke prikkel voor zichzelf..!

Bewijs..?
Is er dan reden tot reden tot twijfel, dat de geest doorleeft..? Kijk, dat zijn natuurlijk de vragen waar het om gaat. Als je ze maar stelt, met die OPEN mind..! En inderdaad, er is in ieder geval bewijs genoeg, om te twijfelen, mogen we het zo uitdrukken..?
Wat dacht je van de reïncarnatieleer, die letterlijk betekent, dat je met je geest, opnieuw in ‘het vlees’ komt. Met diezelfde geest, die dus daarvóór reeds op Aarde was, en inderdaad…, toen ook gestorven is..! De reïncarnatie staat feitelijk voor een ‘zielsverhuizing’, het geloof dat de Ziel van een mens of levend wezen, na de dood niet verdwijnt maar opnieuw in een nieuw lichaam herboren wordt. Het idee is al duizenden jaren gemeengoed in religies en culturen over de gehele wereld.

Ook in het joden- en christendom wordt reïncarnatie genoemd.Het huidige christendom wijst het idee weliswaar af, maar het vroege christendom erkende reïncarnatie. In alle culturen zijn er veel, heel veel voorbeelden van reïncarnatie. Veel boeken zijn erover geschreven, boeken over verbijsterende voorbeelden van een herboren ziel. Wij willen met de onderstaande film, graag een bijdrage leveren, aan de broodnodige ‘open mind’..
Het is een Westers ‘geval’ van reïncarnatie en natuurlijk ben jij ook nu weer zélf weer degene die de waarheid voor zichzelf duidt..!! Overigens staat hier op de site nog een ander indrukwekkend verhaal van reíncarnatie. Dat vind je HIER.
Ook het verhaal van Burke, één van onze vaste bezoekers, staat HIER op de site en is het lezen in dit verband méér dan waar(d)..!

Het verhaal van Cameron Macauley, ’the boy who lived before’..!

 

Het indrukwekkende verhaal gaat over een 5-jarige Schots jongetje dat een vorig leven herinnert. Het filmpje is gemaakt in 2008. Sinds dat Cameron 2 jaar was en begon met spreken, vertelde hij al over z’n ‘andere’ familie ergens anders. Familie die hij kende van vóór zijn geboorte… Cameron Macauley spreekt over zijn leven op het eiland ‘Barra’. Hij leefde daar en vertelt hierover uitgebreid aan zijn moeder Norma, samen met z’n andere broertje wonen ze in Glasgow. Maar niemand van hen is nog ooit in Barra geweest.. Hoe komt hij aan dit verhaal..?

Hij vertelt over een wit huis, dat uitkijkt over zee en het strand. Het strand waar hij speelde met broertjes en zussen. Maar het strand waar ook -hoogst ongewoon- vliegtuigen landden van het vaste land.  En hij vertelt over de hond een zwart-witte schapshond. Maar het meest vreemde is natuurlijk het gegeven dat hij over Barra spreekt..

Het eiland Barra ligt in het Westen van Schotland, ruim 300 kilometer van Glasgow. Je kunt er alleen komen via een lange vaarroute met veel overstappen. Of per vliegtuig. En op het eiland leven slechts zo’n 1000 bewoners.

Maar wat blijkt: de details van zijn verhaal komen met een indrukwekkende precisie overeen met de ‘realiteit’. Want omdat Cameron blijft spreken over de plaats waar hij woonde en meer details prijsgeeft, besluit z’n moeder na 3 jaar, tégen de raad van iedereen in, om naar de plek te gaan waar Cameron beweert geleefd te hebben.

En wat blijkt: het huis wordt gevonden. Het gezicht van Cameron, het jongetje, werd lijkbleek toen hij het zag en hij volledig besefte dat het niet meer was zoals ‘vroeger’. Ook waren z’n geliefde moeder, zusters en broers daar ook niet meer. Er resten hem slechts liefdevolle herinneringen, die hem triest maken. Na hun bezoek aan een langst levende familielid van de bewoners van het huis, worden meteen een aantal beweringen van Cameron bevestigd.

Uiteindelijk heeft Cameron de rust en vrede in zichzelf gevonden en kan hij aanvaarden dat zijn herinneringen uit het verleden stammen. Tijdens de reis werden de moeder en het jongetje vergezeld van een psychiater die, zoals verwacht, sceptisch blijft, ná alle bewezen beweringen van het jongetje. Natuurlijk is wetenschappelijke scepsis goed, niet alles hoeft immers op voorhand aangenomen te worden als waarheid. Maar als dit jongetje met een kans van één op vele, vele miljarden, een stuk of 10 rake beweringen doet, dan lijkt ons toch, dat je feitelijk niet veel méér bewijs nodig hebt..?

Het hele verhaal van Cameron wordt gevold door een psychiater, Dr. Jim Tucker, onderzoeksdirecteur van een stichting in de VS, die dit soort reïncarnatie-gevallen bij kinderen onderzoekt. Zijn commentaar: “Dit is een wereldwijd fenomeen, het komt voor in alle families, of ze nou wél of niét in reïncarnatie geloven. In een aantal gevallen zijn we in staat geweest de verklaringen van kinderen te verifiëren en het blijkt dat veel details, zelfs de kleinste, heel accuraat kloppen. Veel verklaringen van de kinderen lijken een rationele en vooral ‘eenvoudige’ verklaring in de weg te staan…”

Maar het lijkt er ook sterk op, dat reïncarnatie voor de psychiatrie een ‘problematisch fenomeen’ zal blijven. Het lijkt erop dat het onbekende hen afschrikt, terwijl je zou verwachten, dat wetenschappers juist zouden moeten staan juichen, bij dit soort uiterst boeiende gevallen’..! Maar hoe stop je reíncarnatie in een experiment, hoe maak je een wetenschappelijk onderzoek van mensen, terwijl al die mensen verschillend zijn? Hoe krijg je controle over deze ‘situatie’..? De wetenschap kan niet zoveel met ‘verschillende gevallen’..

Hier de film over Cameron, 50 minuten die wellicht je mind openen..:
x

Met dank aan de Nederlandse ondertiteling van en door ‘ExperiencedGhost’.

125 gedachten over “De dood in de doofpot..!

 1. Zoiets als dood bestaat natuurlijk niet net zo min als geboren worden of op een wereldbol leven.Dat alles is slechts een droom. Dat alles heeft te maken met dat ene grote misverstand, dat je een individu zou zijn iets wat afgescheiden is.Door deze ene fout ontstaan alles vedere fouten.

 2. De enige zekerheid in dit leven is de de dood die er op volgt.
  Mensen houden van zekerheden dus waarom over zoiets klagen?
  Voor mij is het sterven en niet dood.
  Sterven om verder te gaan als de oneindige met de oneindigen.
  Sorry, ik laat me wat meeslepen door Het klein Orkest. 🙂

  1. Stel dat we het om-draaien ?

   Er is 1 zekerheid als je dood bent; dat er leven komt ?
   Ik bedoel:
   Het is maar van welke kant van het bord
   Je begint te zetten ?

   Ik kon het niet laten om dit even in beeld af te laten drukken 🙂

  2. Jij verandert de regels van het spel; je damt op een schaakbord..!
   Het gaat er in het artikel om dat de ‘stelling’ is dat er geen dood is, dat er dus geboorte en dood is, i.p.v. geboorte en ‘dood’…!
   Altijd leven is de essentie van de Ziel. Infinite consciousness zoals David Icke dat naar mijn idee zo mooi verwoord..!
   Schaak!? Of ga je -ongeoorloofd- nu rocheren?

 3. Al hoewel ik nog wel eens twijfel geloof ik wel in het verder leven.
  Al veel boeken over gelezen Pim van Lommel eindeloos bewustzijn Dr.Moody Leven na dit leven. Ook Noud van de Erenbeemt en Simon Vinkenoog hebben hier hun licht over laten schijnen en vergeet ook Godfried Bomans niet

 4. Het leven hoort anders te gaan , niet met oorlog , geweld , ikke ikke , hongersnood , machtswellustelingen , onderdrukking , manipulatie , en ga zo nog maar even door .
  Op mijn grafsteen komt te staan , hij kwam met niks en ging met niks en alles wat ertussen zat was ook niks .
  Met dank aan sommige van mijn medemensen .

  1. @Theo. Die medemensen zijn toch wat? Dat dit leven helemaal nis is, ben ik niet met je eens.
   Soms is het één en al ellende en lijkt de zon weer voor altijd te schijnen.
   Ik ben het wel eens beu, met al die ellende in de wereld. Ik zou het echter voor geen goud hebben willen missen.

  2. Er staan hier boven wel een paar voutjes in zie ik.
   Ik heb weinig geslapen en dat zie je dus. 🙂

  3. Beste Theo,

   Een eenvoudige nakomeling van de eerste mens niet zijnde aap zou als stofje in de wind in zijn of haar hoedanigheid van product van zijn of haar (voor)ouders ook kunnen zeggen “Er is meer tussen hemel en aarde wat de wetenschap met wetenschappelijk verantwoorde zinnetjes kan verklaren, dus er is enerzijds hetgeen wat de wetenschap onomstotelijk heeft bewezen, en anderzijds het geloof dat sinds dag 1 het mysterie van de orde van de dag in het leven voor de mens uiteen zet, dat uiteraard vanuit alle verschillende invalshoeken op de aarde in verschillende Heilige Boeken gebeurt, welke verschillende Heilige Boeken Allen tot doel hebben om via ***VREEDZAME MEDITATIES*** tot het onverklaarde “Hogere” te komen, wat in het Oosten, waar de wijzen nu eenmaal vandaan komen, nog letterlijk en figuurlijk hoog in de bergen dicht bij het onverklaarde “Hogere” op ***VREEDZAME WIJZE*** gebeurt, zodat op die wijze plaatsen sprake is van een natuurlijke scheiding tussen kerk en staat.

   Zoals iedere eenvoudige nakomeling van de eerste mens niet zijnde aap in zijn of haar hoedanigheid van stofje in de wind met zijn of haar eigen ogen op

   http://www.antiwar.com/quotes.php

   en

   https://www.brainyquote.com/topics/cyber

   kan zien, richten na de scheiding van kerk en staat, en de scheiding der machten in de Trias Politica, dus de historische broncode van Montesquieu waarop alle moderne democratieën die met respect voor minderheden beginnen gebouwd zijn, respectievelijk de verplaatsing van de productie naar de soevereine lage en honger loontjes naties van de Verenigde Naties de uitvoerende, wetgevende en rechterlijke machten van Westerse soevereine naties van de Verenigde Naties in een crisis van de Trias Politica in de door hen verklaarde zinloos bloed vergietende wereld-, burger- en cyber oorlogen middels door hen te vertrekken licenses to kill de zelf gecreëerde vijand een zinloos bloed vergietende chaos aan.

   Dus dit bijvoorbeeld onder het mom van de veiligheid, of gewoon om de macht te botvieren, of gewoon om bijvoorbeeld belangen in olie veilig te stellen, want was Amerika anders aan het doen in Irak, Syrië en Libië.

   In de soevereine natie van de Verenigde Naties Nederland, het voormalige westerse koloniale “empire” van het Koninkrijk er Nederlanden, van op zondag de veelal hel en verdoememis predikende dominee en de rest van de week de koopman die op zijn zoektocht op de wereld naar spulletjes die hij of zij op de mondiale markten met winst kan verkopen als een soort Albert Heijn op de kleintjes let, zie de in Indonesië bedreven uitbuitingspolitiek zoals beschreven in de Max Havelaar, is het dan ook een groot goed dat er vrijheid van godsdienst is, wat betekent dat er geen seculiere gedachtepolitie bestaat die tussen de oren wil weten wat hij of zij tussen de oren gelooft, maar geheel in tegenstelling hiermee iedereen tussen zijn of haar oren mag geloven wat hij of zij tussen zijn of haar oren gelooft, dit uiteraard binnen de grenzen van de wet. Dus je mag bijvoorbeeld in Nederland niet met een Heilige Verontwaardiging een ander vermoorden in de naam van een Heilig Geloof.

   In de zeer inspirerende film wordt duidelijk dat een moeder en een wetenschapper een kind serieus nemen, war op zich al heel bijzonder is, want hoeveel ouders en wetenschappers zouden op het mooie eiland in de stromende regen binnen een half uur de pijp niet aan maarten hebben gegeven.

   De inspirerende zoektocht leverde weliswaar niet het onomstotelijke bewijs op, zodat hetgeen waar Cameron over vertelt ondanks de inspirerende zoektocht tot het onverklaarde mysterie gerekend dient te worden, wat Cameron kennelijk ook is gaan doen, wat uiteraard ***GOED NIEUWS*** is.

   Over reïncarnatie in het algemeen is op het internet ook te lezen dat dit bijvoorbeeld in het soevereine lage en honger loontjes natie van de Verenigde Naties India als een soort hel en verdoemis preek van de dominee op zondag fungeert: jij bent in een vorig leven niet goed bezig geweest, dus nu mag je blij zijn dat je niet als hond bent terug gekeerd, maar als laagste kaste, dus jij bestaat voor mij niet.

   Maar het is dus gelukkig of helaas niet zo dat een al dan niet seculiere Nederlander even iedereen aldaar met de van boven verkregen wijsheid in pacht komt uitleggen wat iedereen in India tussen zijn of haar oren dient te geloven!

 5. Indrukwekkend verhaal en absoluut geloofwaardig voor mij persoonlijk. Ik volg al langere tijd berichten over kinderen die reïncarnatieverhalen hebben en een ander indrukwekkend verhaal is van de reïncarnatie van een een piloot in de 2e wereldoorlog, de naam is James M. Huston. Het is voor mij interessant omdat ikzelf herinneringen heb aan Frankrijk in de 17e eeuw waarin ik mijzelf zie als een belangrijke vrouw die de gunst van de kasteelheer heeft gewonnen en die voor mij heeft gekozen en met mij een verbintenis wil aangaan. Mijn rivale is woest. Op het moment dat ik voor de spiegel zit en mijzelf optut wordt ik vanachter neergestoken. Dit is voor mij fataal. Mijn laatste herinneringen zijn dat ik nu wel verlost ben van de koude tochtgaten van het kasteel want ramen bestonden toen nog niet. Mijn wedergeboorte heb ik zelf beslist door te kiezen voor mijn vader omdat hij ging bidden voor een zoon. Er waren al 3 dochters en hij wilde graag een zoon. Omdat de 4e anders ook een dochter zou worden heb ik besloten in de buik van mijn moeder te gaan. Ik zag ze van bovenaf met elkaar praten en hopen. Verder gaan mijn herinneringen niet maar ik ben nog altijd gefascineerd door deze verhalen.

 6. Dat er reincarnatie bestaat zou kunnen ,,maar dat een kind bewust kiest om geboren te worden ,daar en daar ,,vind ik heel moeilijk te begrijpen ,,Al die kinderen die nu sterven van de honger ,die worden misbruikt enz ,lijkt me sterk dat ze daar voor kiezen .
  Denk wel eens de grootste fout die GOD [als die bestaat is het een wrede God ]
  is dat hij de mens op deze prachtige aarde heeft gezet ..alles maken ze kapot
  Dus ik hoop niet dat ik nog eens terug kom ..het doet pijn en verdriet als je
  alles ziet en hoort .

  1. Hoi hannie,

   Ik vind je reactie heel begrijpelijk, zelf heb ik een volledige bewuste uittreding gehad, en ik weet nu eindelijk waarom alles is zoals het is.
   Toen ik God christus, het Licht, welke naam ze ook hebben voor de schepper zag, kon ik niet bevatten op dat moment wat er zich afspeelde, ik keek en zei tegen christus, maar ik ben jou, ja zei christus, en toen besefte ik pas wie ik ten diepste ben.
   Wij zijn zelf God of ook wel een deeltjes van het grote Bewustzijn, wij zijn zielen die hebben gekozen om afgescheiden te zijn van de bron, net zo lang totdat wij weer langzaam gaan herrineren wie wij ten diepsete zijn, en nu zijn we eindelijk op het punt beland waar iedereen langzaam begint te ontwaken en zich weer alles te herrineren.
   Dus Hannie eigenlijk is die wrede God jij en ik en de rest van de wereld.
   Op de vraag :waar je zegt Ik hoop niet dat ik nog een terug kom, Kan ik slechts zeggen, dat op het moment je over het lijden heen bent, als je overlijd en je weer terug bent in je echte huis, je zonder je fysieke lichaam en je sluier bent, je maar een ding wilt als je daar bent,, en dat is weer zo snel mogelijk terug naar die aarde om te laten zien wat echte liefde is.
   Ik zelf vond mijn huidige leven totaal niet leuk, maar toen ik even boven was, heb ik gezegd dat ik dit leven met wat ik nu weet 400 keer over zal doen, en zeker met wat ons nog staat te wachten, en dan praat ik over heel binnenkort!!!!!

   Raymond

  2. @ ray, heb jouw post met veel plezier gelezen! Bemoedigend! Gaat vast interessant worden!

  3. Ray mag ik je uitnodigen je ervaringen en je verhaal naar ons te sturen; maken we er een mooi artikel van. Vast leerzaam voor iedere WantToKnow-bezoeker en verder! What about it!?

   Hannie, je voelt wat je voelt, maar dat wil niet zeggen dat je logica erachter klopt..! Als je geest infinite consciousness is, oneindig bewustzijn, dan is er toch werkelijk NIETS dat je bewustzijn kan be-eindig-en. Noch verkorten..!
   Omgekeerd gezegd: het zijn allemaal diep intense leerprocessen. Zo las ik eens over een ongeboren baby die sterft, vóórdat het geboren werd.. Tóch weer een leerproces, gevoelens, blind, van de ongeziene moeder die binnenkomen, etc.!!

   Kun je je daar wat bij voorstellen..?

  4. Dag Raymond ben blij dat je zo gelukkig nu bent ,na je uittreding ,,dus nu straal je allemaal liefde uit ,,en begrijp je denk ik waarom je leeft.
   Hoop dat je nog een lang leven mag hebben en je liefde uit deelt ,,dat is hart nodig in deze tijd .
   Het laatste jaar droom ik maar dat ik in een mooie stad loop .op zoek naar mijn huis ,en kan het maar niet vinden ,ook vannacht weer …vroeger had je droom uitleggers ,,zou weleens willen weten wat het betekend ,,maar ja ,
   Dag lieve groet Hannie.

  5. Hallo Hannie,
   Ik heb je reactie gelezen op het artikel, de dood in de doofpot. Ik begrijp je verdriet als je in de wereld om je heen kijkt. Het lijden wat je ziet past vaak niet in onze emotionele belevingswereld. Toch is naar mijn idee het goed en kwaad onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wij zielen komen hier naar de aarde om ervaring op te doen,en via onze emoties de onvoorwaardelijke liefde te ervaren die wij alle in ons hebben.
   Pas als je ervaart hoe je het niet wilt kun je de negatieve emotie ontstijgen,door zelf te besluiten het anders te doen.Bij ieder mens verloopt zijn of haar proces in hun eigen natuurlijke ritme. In de huidige tijd lijkt het of alle ellende alleen maar toe neemt en dat is ook zo.De dualiteit berijkt zijn hoogte punt,dit geldt voor ieder mens persoonlijk en voor de gehele aarde. De tijd gaat sneller en de emoties lopen op om vervolgens te kunnen ontstijgen. Het valt niet altijd mee om te zien maar alles heeft bestaansrecht.

   Voor mij is het niet “toevallig” dat ieder mens verschillende levenservaringen heeft en dat kinderen hun ouders kiezen is voor mij ook zeker waar.Vele herkennen vast wel een karaktertrek van de ouders waarvan ze zeker weten dat ze het later anders gaan doen. Bedank je ouders dan want door deze ervaring heb je de kans gekregen om een nagatieve emotie te ontstijgen. Je ouders zijn een reflectie van je eigen innerlijke beleving waardoor je kan besluiten om het wel of niet los te laten.

   Ik las dat je nog twijfelde of er wel leven na de dood is, dat we leven in een maatschappij die bewijzen nodig heeft om te functioneren is een feit.
   Er zijn echter bewijzen genoeg,het is alleen de vraag of je ze kunt ontvangen?
   Dit hangt af van ieders bewustzijn en de bereidheid om de angst los te laten. Hier zijn wij als mens iedere dag mee bezig d.m.v. onze emoties die we beleven. Hoe meer we los laten en met onvoorwaardelijke liefde naar ieders proces kunnen kijken, des te meer magische liefdevolle momenten je in je leven zult ervaren. Dit is voor iedereen mogelijk!

   Nog even een korte reactie op je droom. Een droomuitlegger legt altijd uit naar zijn of haar waarheid en bewustzijn. Het kan dan gebeuren dat je naar de waarheid van een ander gaat leven. Een droom heeft altijd een persoonlijke boodschap, probeer er altijd eerst achter te komen wat je eigen gevoel zegt. Dat is de boodschap van je droom voor jou.
   Ik wil je wel mijn visie geven, misschien kan het je inspireren?
   Je loopt in een mooie stad, een plek waar alles vredig is,de hemel.Het lijden wat je op de aarde ziet ben je even ontvlucht.Je laat zelf al weten dat je hier liever niet meer wilt komen op deze aarde.Je huis kan je niet vinden omdat je huidige huis hier op de aarde is en niet in de hemel. Je huis is voor je ziel je lichaam, en je huis waar je dagenlijks bent staat op de aarde.Het kan zijn dat je zelf moeite hebt met je aarde binding en het aangaan van confrontaties in het dagelijks leven.Als je kijkt naar de relatie tussen jou en je moeder kan dit wellicht inzicht geven.
   Moeder aarde staat o.a. voor; onvoorwaardelijke liefde kunnen dragen,ontvangen,voeden en overvloed.
   Ik hoop dat je wat aan mijn reactie hebt, en wens je liefde en succes toe met alles wat je doet.
   Hartelijke groet, Madelon

 7. Mooi en zeker geloofwaardig, dit omdat ik met mijn nu 27 jarige dochter een soortgelijke ervaring heb gehad toen ze bijna 3 jaar was, ze zat in bad en begon ook spontaan te vertellen over haar vorig leven, dat ze vlak bij een treinstation woonde, ze was toen een jongen en werd maar 9 jaar, er had zich een ontploffing voorgedaan waardoor er een grote brand kwam en de familie is verbrand,ze zei dat die moeder een bril droeg en kort donker haar had, ik was toen ook verbaasd en best wel een beetje in shock, maar eigenlijk vond ik het heel begrijpelijk en besefte mij dat het zo moest zijn gegaan. Ikzelf heb ook zeker een sterke herinnering aan voor mijn geboorte, voor mij weet ik zeker dat ik een keuze had om geboren te worden en niet hoefde, ik zie mezelf als ziel en moest in een soort snelstromende rivier springen die overging in een waterval diep naar beneden, zo kwam ik in het zwangere lichaam van mijn Moeder en hier.Maar ik oordeel niet over mensen die of helemaal geen of andere mening hebben, het is niet iedereen gegeven om zo ver te kunnen terugkijken.

 8. Die mensen die denken een herinnering te hebben aan hun vorige leven, die zou ik willen
  vragen of ze misschien in contact zijn geweest met het occulte of mensen zoals Uri Geller, Char, Jomanda?
  Het is namelijk zo dat de Bijbel zegt dat je 1X leeft en darna komt het oordeel.

  Omdat ik zelf met het occulte in aanraking ben geweest en vreemde dingen heb ervaren
  zo erg dat ik zelfs bijna zelfmoord heb gepleegd. Op tijd ervoer ik de kracht van God die niet wilde dat ik een eind aan mijn leven maakte. Nadat ik een keuze had gemaakt om Jezus Christus in mijn leven toe te laten en Hem vergeving heb gevraagd
  verdween ook onmiddelijk die vreemde akelige dingen die ik dagelijks ervoer.

  1. Hallo Rose,

   Ik wil iedereen in zijn waarde laten, en ik waardeer je insteek over het occulte. Echter, ik moet zeggen dat het occulte vaak synoniem wordt gebruikt met negatieve spirituele ervaringen. In mijn ogenis occultisme veel breder, en heeft het ook te maken met de witte gebieden van de ziel (Yin-Yang). Het een kan niet zonder het ander bestaan.

   Zelf heb ik ook occultische ervaringen, maar deze zijn positief. Een kennis van mij is medium en heeft mij indertijd geholpen om van spanningen af te komen.

   Mensen als Char en Jomanda zijn charlatans en oplichters, in wie ik niet geloof. Char raadt maar wat raak, en Jomanda propageert dat ze mensen kan genezen, maar wat ze helemaal niet kan (Sylvia Millecam).

   Zelf experimenteren met het occulte raad ik absoluut af, want het kan heel gevaarlijk en bedreigend zijn. Het is toch een andere wereld welke schuil gaat achter onze wereld.

  2. Hmmm , in de eerste zin zeggen iedereen in zijn waarde te laten en in de zevende zin personen bij naam oplichters en charlatans noemen ? Nou ja , laat maar .
   Occult betekent letterlijk verborgen ,vaak als een verzamelbak gebruikt voor esoterische kennis dus absoluut niet specifiek en vaak met een negatieve bijklank .
   Bepaalde paranormale ervaringen kunnen inderdaad angst oproepen , aldanniet een subjectieve beleving . Als je je iets verder verdiept in wat er nog meer tussen hemel en aarde is ( bij wijze van spreken ) kunnen die inzichten je weleens over je angst heen helpen .
   Klakkeloos aannemen wat er in een boek vol contradicties staat lijkt mij ook niet een stabiel fundament , zeker niet als het tegen je gezonde verstand en je gevoel ingaat . Maar goed , een ieder heeft zijn/haar eigen comfortzone en dat respecteer ik .

  3. Zou het misschien kunnen zijn, dat veel mensen hun eigen “donkere” kanten al occult noemen omdat dit ook kan afschrikken of bang kan maken? Deze “entiteiten”, duisterheid passen niet meer binnen onze normen en waarden (vroeger afgestraft door opvoeders geloof, verdoemenis en hel scenario’s), waardoor we ze misschien ergens in een soort kerker van onze ziel verstopt hebben. Wanneer ze dan even boven komen…..zou het meteen “duister” dus gevaarlijk kunnen zijn, omdat we ze zelf nooit onder ogen kunnen komen.

   Er zit volgens mij zo enorm veel in ons….maar vaak hebben we veel vertrouwen (geaardheid) in onszelf en het leven nodig om dit onder ogen te durven zien.
   Dat er een andere wereld is, met andere dimensies okay, dat vlak ik niet weg….maar onze eigen innerlijke wereld (verbonden met alles, geaard zijn) is ook nog, zonder dat we alles alleen buiten onszelf zouden hoeven te zoeken. Wij kunnen zelf ook krachtig zijn, wanneer we onze donkere kanten, accepteren, waarna ze later blijken helemaal niet zo overheersend en eng te zijn als we misschien “gedacht” hadden.

  4. Over het integreren van onze schaduwkant gesproken:
   Je slaat naar mijn gevoel de spijker precies boven op de kop Mirakel. Ik kan alleen maar verwijzen naar het artikel van Fred Burks, die tijdens zijn Bikram-yoga-sessie in een trance het ‘donkere collectieve veld’ wilde bezoeken en daar veel inzichten opdeed..!
   Ik zal het artikel weer eens op de homepage zetten!

  5. Ik ben ook benieuwd.
   Heel helder verwoord Mirakel, er zit zooooh veel in jou, ik wist het wel.
   Die comfort zone, dat is hoe ik dat ook proef, sterker nog, ik heb van het weekend een complete dissociatie in actie gezien bij iemand (mijn ma) die 2 stukjes in haar hoofd niet meer passend kon maken, dood eng om te zien, we doen ons zelf wat aan, nou schijnt er op grote schaal met trauma gewerkt te worden als instrument, veel van onze machtspersonen uit de politiek zijn gespleten persoonlijkheden, die zitten op zo’n post omdat ze bestuurd kunnen worden van buitenaf, als dat niet creepy is.

   Daarom worden kids in elite families op jonge leeftijd trauma’s toegebracht, zodat ze later volledig manipuleerbaar zijn, kijk maar eens naar de vreemde schrik oogjes van verschillende bewindslieden, de wouter oogjes, de gristen unie oogjes van bjz r666voet..

   Wat jij zegt Cozmic, Inderdaad niet heel erg respect vol om Jomanda en Char zo neer te zetten, niet erg overtuigend ook.
   Volgens mij kunnen die 2 dames er allebei wat van, de vraag is alleen van wat of wie ze hun wijsheid aangereikt krijgen.
   Maar goed maakt niet uit Johannes, veel belangrijker is dat je gelukkig verkeerde spanning bent kwijt geraakt.

   Mirakel net als ik denk sjeeeeh je schrijft echt als een scheermes scherpe tierelier, niks geen gedegenereerde dutch Arab hop kleuter blaftaal van onze Snoop de hond cultuur met de verkeerde duh’s en hets en de korte veee en lange ijs op de verkeerde plekken, maar goed ik moest het zelf ook even opzoeken hoor, schijnt dat benieuwd met een d is. Dat krijg je van een serieuze vertaal kluts, dan ga je vanzelf occulte puntjes zuigen aan letters..

   Jah Selene ik snap jou wel, van dat je bepaald niet vrolijk wordt van 911, kijk als ik het verstandelijk hou en niet in laat dalen dan gaat het nog wel, ik vraag mezelf regelmatig af, stel dat ik werkelijk het besef toelaat van wat daar gebeurd is, maar dat doe ik waarschijnlijk niet, ik blok het ook maar dan in m’n gevoel… Anders moet ik ook kotsen. Precies wat Guido zegt, het is eigenlijk niet te bevatten voor een gezond mens.

   http://www.mijnwoordenboek.nl/werkwoord/benieuwen

  6. hahahahaha hyper alert, Okay benieuwd met een D. Goh heb altijd al de nederlandse taal onder de knie willen krijgen, maarja, het blijft een worsteling blijkbaar. Ergens maakt het mij ook niet meer uit hoor, want het gaat tenslotte om de intentie denk ik dan maar, en daar kan voor mij geen letter tegenop.

   vorige week kreeg ik een foto te zien van een benauwde directeur van een een of andere bank. Je hebt gelijk, doodsangst in zijn ogen! Tegenwoordig hoef je de krant maar open te slaan, om deze observaties te doen. Wat voor trauma zou die man opgelopen hebben….Van trauma’s zou je inderdaad ook weer heel angstig worden voor het leven….dat wil je je kind toch niet aandoen! Ziek Ziek ziek!
   Momenteel houd ik het nieuws van afstandbestuurbare poppetjes Merkel en die fransman wat in de gaten, weer Duitsland die wel voor een NWO zou zijn….Toen de meerderheid van de aandeelhouders dit hoorde, hebben (vandaag)ze hun aandelen verkocht, waarna de economie nog harder de glijbaan afroetst. Eigenlenlijk zie ik dan, dat ze behoorlijk klem zitten, zij zijn tenslotte afhankelijk van ONS mensen. Goh en dan zeggen ze….zullen we een enge beangstigende alien attack organiseren? Dan kunnen we de economie ook weer redden! JOngens, we weten het nu wel hoor we zijn niet meer bang, want we zijn ons er nu bewust van dat dit al veel te lang zo doorgegaan is! Van een kale kip jen je niet plukken!

   Ben je nog steeds aan het vertalen hyper alert?

  7. @ Mirakel , wat je in die comment schreef is helemaal waar . Ik wilde op Rose alleen een beetje voorzichtig reageren vanwege mijn ervaring in deze . Mijn eigen oude moedertje is ook als de dood voor alles wat ” occult” is . Na een enge ervaring vroeg ze de dominee wat te doen en die gaf haar het advies telkenmale Jezus aan te roepen als ze dacht met een geest te maken te hebben , sindsdien is ze fanatiek kerkganger gebleven , bang voor alles wat anders is . Al het andere is van de duivel ( ik dus ook ) en wordt dus afgewezen .
   Paranormale overgevoeligheid gecombineerd met traumatische ervaringen en opgelegde angst voor de duivel dreven haar regelrecht in de armen van de ene pinkstergemeente na de andere baptistenkerk waar deze angst extra gevoed werd en al het pensioengeld naartoe gesmeten word , gezellig he ?
   Gelukkig is er een hele nieuwe generatie aan het opstaan die wel door het dualisme heen durft te kijken en de confrontatie aan durft te gaan met hetgeen zo “donker” lijkt te zijn .
   zooo , nu ff tijd voor een positief muziekje ( denk dat hyper hier ook van geniet )
   http://www.youtube.com/watch?v=x6rYPHmSzcE&feature=relmfu

  8. Over reïncarnatie gesproken ;

   this song makes me want to strip naked, burst out of my room window, free fall 21 floors, land in the snow, make a snow angel, shiver from the cold, get hypothermia, DIE!, go the pearly gate, say whats up to Saint Peter, do our secret hand shake, look in the directory for Siddhartha (Buddha), find Him, have Him reincarnate me into a frog, meet a princess, kiss her, turn into a prince, order my subjects to bring me a computer, and listen to this song again!
   rofl 🙂
   http://www.youtube.com/watch?v=2O-BwV0DDUY&feature=relmfu

  9. Mijn Pa speelt tot nu toe nog de papieren monopolie familie bank, ik ben nu niet zo bang meer als vroeger, als pa het in z’n kop had hoe het met mij verder moest dan was er weinig tegen in te brengen, tegenwoordig nog wel, maar goed net als bij de grote banken begint alles in de familie op losse schroeven te staan zo langzamerhand, recent weg vallen van een grote opdrachtgever door crisis, en inderdaad zoals Mirakel zegt, zelfs ik ben niet zo bang meer voor de boemannerige paniek aanwijzingen, ik zal het spel uit moeten spelen, ik had mijn pabank jaren terug al hints gegeven over hoe ik volgens mij ongeveer in elkaar steek, toen was er een sensitief HSP boek uitgekomen, daar herkende ik wel veel in,

   later natuurlijk autie en asperger achtige elementen ontdekt, maar goed mijn Pabank had geen tijd, alles moest op oude leest verder en ik was en ben formeel werknemer al tig jaar, Pabank is ook aan het einde van z’n Latijn en vermogen aan het komen, sjaaah vind ik niet gek, in geen 20 jaar heeft ie kennis genomen van wie ik ben in de kern, maar goed beter heel laat dan nooit, gisteren heeft ie de eerste shock moeten verwerken, autie achtige dingen daar wist ie niks van af… wordt vervolgd..

   Heel herkenbaar zo’n Mama Cozmic!! WE delen wel wat, echt wel….

   Bij ons gaat het pensioen ook voortijdig te pletter maar dan aan de paarden kerk(hof) van mijn zus…
   Ik had 15 jaar terug nog de illusie dat ik met haar samenwerkte op dat gebied en dat er nog wat te verhandelen wasz, op de meest bizarre manieren is het een soort ijzeren nonnen konktie geworden met moe en zus de mannen haatsters en is er per jaar besloten dat mijn speelveld 100 meter verkleind moest worden; ondertussen kan ik volgens mijn “Vrouwelijke” handlers veel minder dan een gemiddeld Jostie band lid, pa heb nergens tegenwicht meer aan gegeven, alles laten lopen, 3 flessen alcohol als vlucht per dag.

   Toen ik 21 was was ik nog The Man met de 2 paarden achter een dikke 4 wheel drive, alleen op weg naar concoursen no problemo, tegenwoordig is het wijzen naar een halster al verboden, wat een kromme bende, verkeerd frustratie feminisme in interne aangelegenheden die ontzettend scheef en nog schever ging, ondertussen heb ik geen moeder meer maar 2 lelijke stiefmoeders… en ik overdrijf dit keer NIET

   Het is inderdaad het begin van de grote ontsnapping uit de Cave;

  10. Okay cosmic, bedankt voor jouw openheid, ik dacht al, Cosmic weet dit ook wel. Kan me nu voorstellen en begrijpen dat je inderdaad wat voorzichtig was.
   Bedankt voor jouw link!

   Hyper alert…..vernuftig allemaal hoe dat kerk systeem opgezet is…..Draconisch.

  11. De kerk is zo vernuftig dat ze nu ook al bij die dit artikel reclame maken voor de EO (kijken of hier nog zieltjes te winnen zijn voor de dogma’s van de christelijke kerk). Ik viel echt van mijn stoel af van verbazing: Wanttoknow laat zich sponseren door de EO, het moet toch niet gekker worden!

  12. Liefdeslichie: de advertenties van GoogleAdds zijn door ons niet te sturen; deze worden door de zoekmasjien van Google bij artikelen geplaatst waar de sleutelwoorden passen bij de sleutelwoorden die opgegeven zijn door de adverteerders, die dus OOK niet weten waar hun advertenties/bannertjes terecht komen. Tja, ik roep altijd..: ‘Gewoon rechts laten liggen’… 😉

  13. Guido,

   Bedankt voor je reactie, het is mij nu duidelijk. Ik denk alleen wel dat dit bij meer lezers verwarring oproept omdat dit niet echt duidelijk is! Misschien toch goed om op de site te vermelden omdat anders meer lezers zullen denken dat Wanttoknow zich laat sponseren door de EO (en dan nog wel door het vrouwenblad van de EO!!)

   En als we toch bezig zijn ook van mij nog maar even een toepasselijk muziekje, misschien kunnen jullie dit waarderen:

   http://www.youtube.com/watch?v=OOIDRlW8VBQ&ob=av2n

 9. Mijn kind is mijn oma van vaders kant daar ben ik helemaal zeker van, de dingen die ik in haar zie zijn de dingen die ik zag ik mijn oma die is 3 jaar voor de geboorte van mijn dochter gestorven!
  Ik zie het aan haar handen in haar ogen ja……ik weet het zeker en bij toeval is zij dan weer geboren in dezelfde familie waarschijnlijk voor een doel denk ik …..
  Toen zij in haar wiegje lag dat is een klein voorbeeld had zij haar handen in de zelfde positie als mijn oma dat was zoooooo bizar en er zijn nog veel meer voorbeelden! Dus ja ik weet het zeker !

 10. @pietje: het zou best waar kunnen zijn wat je schrijft pietje, maar het hoeft niet. Mijn oudste zoon had/heeft als heel jonge baby ook al dezelfde handbewegingen als zijn opa van zijn vaders kant, die toen nog leefde, maar wat hij toch echt niet van heem heeft afgekeken (we woonden trouwens ver van elkaar en zagen elkaar niet zo vaak. Heel typische handbewegingen, bijvoorbeeld zijn polsje gedraaid en daarbij met zijn duim en wijsvinger over een randje van een kraag gaan. Dat vond ik wel zo frappant! Maar ik denk dat dat gewoon ook in de genen zit, de manier van bewegen, lopen en staan en beweging van de gelaatsspieren etc. Maar nogmaals, jouw conclusie zou toch waar kunnen zijn, want ik heb wel eens gelezen dat familieleden soms ook reïncarneren in familie.

 11. @ Dank je wel voor je reactie MADELON ,weet je wat ik me wel eens afvraag ,,je kunt dus kiezen waar en wanner je geboren wordt, is het dan niet logisch dat je kunt kiezen wanneer je wilt sterven ,,maar dat mag wettelijk niet ..hoeveel mensen willen dat en moeten verder lijden .
  Wat een onder werp he ,,ga aan de slag .dag warme groet Hannie.

  1. Heb weleens een verhaal gehoord van een meisje, die tot lang in haar jeugd kon vertellen over het-hiervóórmaals.., dat, toen haar moeder vroeg hoe het ook alweer zat, vóórdat ze naar de Aarde kwam, antwoordde: “Tja ik stond in een soort rij en ik kon kiezen uit een paar mensen, en toen zag ik jou en koos voor jou.”

 12. Hoi Ray, kan op de een of andere manier niet op jouw reactie reageren, dus maar zo.
  Hoop dat je ingaat op het verzoek van Guido, ben erg benieuwd wat je nog meer kunt vertellen. Vind je reactie erg boeiend.

  1. Hoi Avelon,

   Ik heb mijn ervaring hier al een keer geschreven “Christus het Licht” en dat is al weer enige tijd geleden, maar vanaf die tijd heb ik bewust naar al mijn processen gekeken en heb wat ik heb gezien en ervaren in het Licht hier op de aarde neergezet.

   hannie reageerde op mijn verhaal:
   “Dag Raymond ben blij dat je zo gelukkig nu bent ,na je uittreding ,,dus nu straal je allemaal liefde uit ,,en begrijp je denk ik waarom je leeft.
   Hoop dat je nog een lang leven mag hebben en je liefde uit deelt ,,dat is hart nodig in deze tijd “.

   Het is niet zo dat ik allemaal liefde uitstraal en zo gelukkig ben, nee ik weet nu in welke processen wij als mens zitten en waarom wij op de aarde zijn en wat onze taken zijn hier op aarde. Ik probeer zo zuiver mogelijk vanuit mijn hart te leven en naar mijn eigen dualiteiten te kijken om deze zo liefdevol mogelijk om te zetten zodat ik steeds bewuster word van mijn processen. En dat gaat de ene dag beter als de andere.

   Voor mij is het nu zover dat ik niets meer buiten mezelf plaats maar alles op mijzelf betrek omdat ik weet dat mijn hele innerlijke wereld word weerspiegeld in de buitenwereld.

   Ik stel mezelf altijd open zodat alles kan blijven stromen, en doordat ik mezelf constant open blijf stellen openbaard het leven zich aan je en kan je niet alleen je eigen processen bewust ervaren en sturen, maar tegelijkertijd zie je ook alle processen waarin je vrienden, je familie, kortom van elk mens zich bevinden, je leert weer te vertrouwen op je gevoel en je gaat langzaam je telepathische vermogen weer ontdekken.

   Je gaat ook ontdekken dat je alleen nog maar vanuit jou eigen waarheid kan leven en weet dat dit de enige manier is , want de waarheid van een ander is immers jou waarheid niet.
   Ook voor mij is het elke dag weer een nieuwe dag waarin ik steeds weer mag laten zien hoe liefdevol ik ben, en daardoor komen er elke dag weer nieuwe situaties voorbij die ik zelf heb gecreëerd en waarin ik deze weer nog liefdevoller kan omzetten, deze processen stoppen nooit, ook niet nu we naar de 5de dimensie overgaan, want ook daar gaat het door, maar als je weet hoe alles precies werkt dan is het veel gemakkelijker om te doen.

   Alle informatie met betrekking tot het welzijn van de mens is bewust achtergehouden zodat wij zelf op zoek zouden gaan naar de waarheid en wie wij ten diepste zijn.

   Groeten Raymond

  2. Bedankt Ray voor je reactie, heb je artikel ook gelezen. Erg mooi wat je ervaren hebt en sluit heel mooi aan op de fase waar ik nu in zit van proberen te snappen hoe het allemaal zit. Het is inderdaad een heel proces. De binnenwereld wordt weerspiegeld door je buitenwereld. Soms wel confronterend als je het eenmaal door hebt en ook nog een hele toer om “in de praktijk” toe te passen.

   Dus zoals Mirakel ook al zegt over gedachtenkracht, je krijgt alles terug als een magneet.
   De kunst is volgens mij dan wel om die dingen die je in je leven om je heen wilt hebben, geluk, gezondheid, liefde etc. niet alleen denkt maar vooral voelt vanuit je hart als het ware alsof het er al is.
   Ga de komende tijd eens proberen of ik er wat van bak. Wordt vervolgd.

  3. Avalon….bedankt voor jouw reactie!
   Tot nu toe, wat ik ervan begrijp zou dit ongeveer de magneet misschien wat kunnen activeren:
   Intentie vanuit het hart—–gedachten——positieve emotie (over en weer met gedachten hart en intentie)—–indien in overeenstemming met plan (hogere-zelf)——–uitvoering/tekens herkennen/iets manifesteert zich

  4. O ja Mirakel, het hogere plan komt er ook nog bij en dan zijn we weer terug bij Ray.
   Gelukkig draait het allemaal om licht en liefde.

  5. Je hogere zelf die wat meer overzicht zou kunnen hebben zou jezelf kunnen beschermen voor de intenties van anderen, die eerst vaak in 3D nog niet heel goed zichtbaar zijn.

 13. pietje wat jij daar schrijft herken ik zo goed
  ik heb 11 jaar geleden mijn moeder verloren 4 maanden na een operatie aan de aorta ..
  ze was eigelijk nog niet klaar om te gaan dat zag ik en voelde ik
  maar door de operatie was een nierfunktie uitgevallen en door een infectie 4 maand later de andere nier ze kreeg een hartstilstand in het ziekenhuis en toen is na beraad met familie de stekker eruit gehaald .3 jaar geleden werd ik oma van een geweldige kleindochter die sprekend op mijn moeder lijkt het zelfde loopje heeft
  en ook dezelfde lichaamsbouw als ze naar mij zit te staren is het ongelovelijk wat ik voel .als ze naar een foto kijkt van mijn moeder zegt ze ik ken haar wel hoor ze is heel lief en ik leg het wel uit als je net zo groot bent als ik ..en ze heeft zo vaak uitspraken als dit en ze snurkt zelfs op de zelfde manier als mijn moeder
  ook de lichaamsgeur is het zelfde als van haar ze is veel bij mij dit wil ze ook
  en slapen bijna elk weekeind en weet je ..ik was het zorgenkindje van mijn moeder
  ik moest mij altijd laten zien toen ik al zelf een gezin had ik zie dus hierin dat het gewoon klopt

 14. Mystica legt uit wat energie zou kunnen zijn:

  http://www.earthwatcher.nl/babs/6118.html

  Een citaat van Mystica
  De meest gebruikte energiebaan is de gedachten kracht…ook dat is een energie die wij als mens uitstoten. Als je ergens aan denkt ook al is het maar 1 seconde, het vliegt meteen de wereld in van de gedachten kracht energie en het zal zich aansluiten bij wederom gelijkgestemde energie die overeenkomt met datgene waar jij aan dacht. Het is dus weer een soort van magneet effect wat elkaar gezellig opzoekt. Dus als alle mensen denken dat het leven Klote is, dan zal er een enorme klote wolk boven aarde komen drijven waar wij niet blij van zullen worden. Maar als wij dit verkeer ( energie van de gedachten ) goed kunnen regelen en begrijpen is het heel erg simpel om gebruik te maken van deze energie en zijn kracht. Iedereen op aarde besteed er dagelijks tijd aan, dus daarom is het de sterkste en meest gebruikte energie op aarde. Tevens is dit ook een mooi middel voor Universele Communicatie.

  1. En ‘dus’ is de focus van de ‘anderen’ gericht op het uit focus halen van jouw aandacht..!!!! (dat zijn 3 uitroeptekens).
   Als je eens zou weten wat een goddelijke kracht áchter jouw focus zit, dan zou je meteen snappen, waarom ‘anderen’ die van je willen stélen..!!! (3x)

  2. Deze kennis heeft een 33 graats vrijmetselaar helaas ook. alles wat wij niet zien, wil niet zeggen dat het er niet is. Deze energie zou wetenschappelijk ook meetbaar zijn. Bij grote rampen, of angstige gebeurtenissen, trekt het de (ionische) frequentie naar beneden. Nog een flinke opbelisk op die plaats, en ze hebben hebt een donkere energiezuiger gerealiseerd! Want de energie gaat naar de maker, wanneer wij onze energie erop richten. Angsten kunnen ons leegzuigen. Maar gelukkig kunnen wij keuze’s maken, dat scheelt….

  3. uit een channeling gehaald:

   Een wijze man zei eens, “De ogen van angst willen dat wij grotere sloten op onze deuren zetten, geweren kopen, onszelf afsluiten.

  4. Al die sloten met dubbele gelaagde cilindrisch vergrendeling en al die wapens en bunkers zijn zoooooh duur, snap je nou waar al dat belastinggeld naar toe moet?
   Een beetje vrolijk mens heeft dat allemaal niet nodig.
   Wel als je in een honden asiel zit voor mensen met hijgende steek teken in je nek.
   Mens zoekt baasje, er zitten een paar plekjes op maar verder nog goed, heeft wel regelmatig last van emo oprispingen en doet alles voor aandacht.
   Houdt ook van deep impact 911 teksten in elkaar flansen, krijgt dan gedonder met Lianne, die heeft de beschikking over een oud gnostisch ascensie strafboek dat er niet om liegt!!

 15. Hoe mooi zou het toch zijn als we allemaal zouden kunnen accepteren dat niemand weet wat er gebeurd als je dood bent. Helemaal onbevangen en zonder verwachtingen open staan voor wat er dan gaat gebeuren.

  Veel mensen hebben echter moeite met dit gegeven en gaan verklaringen zoeken en elkaar bestrijden met bewijzen van wel of niet leven na de dood. Wat heeft het voor zin? Sta toch open voor leven, geniet van het leven nu. Geef liefde aan je naasten en ontvang in warmte liefde terug. Je zult dan altijd blijven voortleven in de harten van de mensen om je heen.

  Accepteer dat de belangrijkste zaken in het leven niet en nooit verklaarbaar zijn en dat dit gegeven het leven zo mooi maakt!

  Wanneer mensen gaan sterven, zoek ze dan op, heb geen angst, laat ze niet alleen. Als je de kans krijgt praat onopgeloste zaken in liefde uit (waarbij het dan alleen nog maar moet gaan over de echte waardevolle dingen in het leven en niet over de strijd tussen ego’s) en zorg dat degene daardoor in vrede, harmonie en liefde kan sterven en kan overgaan naar het onbekende.

  1. Liefdeslicht; Jouw reactie is echt een reactie vanuit het hart!!

   Je ziet zo vaak dat mensen niet om kunnen gaan met de dood en mensen die stervende zijn. Soms is dit zo schrijnend treurig.

   Van dichtbij maak ik dit nu mee: Een vader die terminaal is maar waarbij zijn kind vast blijft zitten in zijn eigen verbitterde ego en eigen gelijk en oud zeer waardoor er zelfs op dit moment geen ruimte is voor de onvoorwaardelijke liefde tussen ouder en kind en ze maar niet tot elkaar kunnen komen. Naast alle verdriet om de ziekte en de afscheid van het leven is er dan voor de vader ook nog het verdriet van het onbegrip en de ommacht om elkaar weer onvoorwaardelijk lief te hebben en te kunnen steunen om het moment dat dit echt nodig is. Je zou willen dat op dit moment de liefde sterker is dan het ego, maar sommige ego’s worden, jammer genoeg, slecht geleid door de persoon zelf en laten zich ook niet leiden door de goddelijke liefde die wel in hunzelf zit. Zij laten zich leiden door wrok, verbittering en negativiteit en dit gaat zeker niet leiden tot geluk en liefde voor de persoon zelf en de mensen om hem heen.

   Sommige zaken kunnen helaas niet wachten op overgang naar de 5de dimensie maar zouden nu al opgepakt moeten worden vanuit een gedachtengoed van onvoorwaardelijke liefde, vrijheid, gelijkheid en respect voor ieder individu zonder deze te willen veranderen.

   Hou van het leven en leef de liefde!

   Ego’s kunnen

  2. Leefhetleven; bedankt voor je mooie reactie.

   Het is inderdaad schrijnend wat kinderen hun ouders kunnen aandoen in de laatste periode van het leven. Ik zie het vaak terug in mijn werk met ouderen en daarom heb ik ook mijn reactie geschreven om de lezers van mijn reactie een aanreiking vanuit liefde te geven.

   Vaak zijn het juist de kinderen die altijd vanuit heel veel onvoorwaardelijke liefde gekoesterd en beschermd zijn door hun ouders maar daardoor zelf moeite hebben met het aangaan van hun verantwoordelijkheid en het omgaan met hun eigen emoties. De rollen worden omgedraaid en er zijn kinderen die daarvoor wegvluchten en krampachtig vast blijven houden aan oud zeer en angst en daardoor er niet kunnen zijn voor hun ouders wanneer zij hun hard nodig hebben.

   Je ziet het vaak ook bij mannnen die de verantwoordelijk voor hun eigen leven niet in hun eigen hand willen nemen uit angst en gemakzucht; eerst zich laten leiden door hun moeder en daarna door hun partner. Wanneer het moeilijk wordt op het moment dat er kleine kinderen zij gekomen, vluchten ze weer weg in de armen van een andere vrouw die dan weer voor hun zorgt en waar ze zich dan weer volledig naar richten. Zelf maar niet volwassen worden, geen eigen identiteit en altijd de schuld bij anderen neerleggen. Allen wordt het dan erg lastig wanneer er op dit soort belangrijke momenten in je leven wel iets van je wordt verwacht en je niet meer kunt wegvluchten voor de realiteit omdat er keuzes van je verwacht worden die je niet meer kunt terugdraaien omdat de dood op dat moment onvermijdelijk is.

   Het is belangrijk om altijd de weg de kiezen van de onvoorwaardelijke liefde voor de naasten om je heen. Niet te blijven leven vanuit angst en negatieve emoties; zoals wrok en genoegdoening en het voorwaarden stellen voor jouw liefde (ik hoor het ze altijd maar weer zeggen “Ik wil wel… maar vader/moeder moet dan wel eerst zijn excuses aanbieden en dit nog menen ook” koude rillingen krijg ik steeds van dit onbegrip en voor je het weet is het weer te laat en dan komt het berouw).

   Wanneer je je ouders niet kunt accepteren voor wie ze zijn, betekent die dat je ook jezelf niet volledig kunt accepteren en in volledige vrede en vrijheid met jezelf kunt leven. Je ouders zijn nou éénmaal een wezelijk onderdeel van wie je zelf bent. Wacht daarom niet tot het te laat is!

  3. Jah je moet ze in een hok stoppen met ijzeren tralies op water en brood en zorgen dat ze zo vermageren door verveling en verwaarlozing dat ze gaan vervellen en dat ze nooit meer in aanmerking komen voor de gehoornde met ijzer doorstoken lellebellen, dan gaan ze rellen in de straten van Londen om zo een klein schermpje te kunnen stelen waarmee ze eindeloos gaan sms’en naar virtuele lichtwezens die het het liefst alleen met elkaar doen en daar nog trots op zijn ook, je moet ze klein houden en op hun plek wijzen en zorgen dat ze geen nieuwe ervaringen meer kunnen opdoen, zonder vaardigheden meer afhankelijkheid en dan lopen ze niet zo snel weg die verwende rot honden,

   ze moeten luisteren aan de stalen stekel halsband met die gasten die er maar een potje van maken en lopen te dralen en te malen en alle verantwoordelijkheden ontlopen, ze moeten doen wat hun opgedragen wordt en dan die agressie, meer plastic baby flesjes met bisphenol A in de magnetron en ze moet dat zelf ook opdrinken voor hun eigenste bestwil en als ze ouder dan 40 zijn dan zijn ze nog steeds zooooo vervelend en dan hun arme ouders die dit allemaal niet verdienen en dan mag mama het weer oplossen, och och wat ben ik blij dat ik op dit moment niet in de licht lasterlijke loony ‘hulpverlening’ zit, wat een haat onder een dun laagje suiker zotte zoetheid….

   Boom! Boom! – John Lee Hooker
   http://www.youtube.com/watch?v=wSnQ0bdHW0s

  4. Hyperalert, Ik ben blij om te zien dat ik je geraakt heb met mijn reactie, het was ook mijn bedoeling om met mijn reactie mensen te raken en onderhuidse emoties los te maken.

   Wat een liefde en onverwerkte emoties onder een heel dun laagje van spijkehard cynisme. Ik hou daar wel van : Een grote mond maar een heel klein hartje!

   I love that talk!

  5. Liefdeslicht; ik herken zoveel in jouw verhaal.

   In de situatie die ik nu meemaak is de vader ook een liefdevolle man die zichzelf altijd volledig heeft weggecijferd uit liefde voor zijn vrouw en kinderen. Nooit heeft hij iets gevraagd voor zichzelf. Alleen heeft hij nu wel in de laatste fase van zijn leven alle steun en liefde van zijn naasten nodig en zouden zij hem nu onvoorwaardelijk moeten steunen en liefhebben.

   Het cynische van het verhaal is dan nog dat de zoon claimt “reiziger in vrede” en verlichte ziel op weg naar de 5de dimensie te zijn. Daarom denkt hij dat hij met zijn ouders niets meer heeft te bespreken omdat zij toch niet op zijn bewustzijnsniveau zitten. Zoals hyperalert dat zo mooi beschrijft: Hij is te druk met contact maken met virtuele lichtwezens die het het liefst alleen met elkaar doen en daar nog trots op zijn ook! Hij zegt daarbij ook van iedereen op de wereld onvoorwaardelijk te houden alleen is hij niet in staat omdat dit in zijn eigen huidige leven in praktijk te brengen. Zo zit hij vast in zijn eigen ego vol van angst en daarbij de wrok over zijn niet verwerkte scheiding. Deze wrok heeft zich ook tegen zijn ouders gekeerd omdat zij contact hebben opgenomen met zijn ex vanuit de liefde voor hun kleinkinderen. Echter zijn ouders leven in vrijheid om hun eigen keuzes vanuit liefde te maken en zij laten zich gelukkig niet leiden door zijn haatgevoelens.

   Het zou echt mooi zijn wanneer ze toch nog tot elkaar zouden komen vauit liefde. Echter de tijd is misschien nog maar kort en ik ben erg bang dat het toch berouw zal worden op het moment dat het te laat is. Maar ik blijf (soms tegen beter weten in) toch geloven in de goddelijke liefde die in ieder mens zit!

   Hyperalert:
   Erg gelachen om je reactie; Je laat wel zien dat Liefdeslicht bij jou de vinger op de zere plek legt. Wanneer je andere mensen gelijk beticht van haatgevoelens dan is dit vaak een projectie van je eigen (on)bewuste gevoelens en de emoties die bij jou leven maar niet altijd bij de ander. Iedereen leest toch wat hij wil lezen vanuit zijn eigen waarheid.

  6. Gisteren een goed gesprek gehad met m’n familie, we delen meer dan dat we verschillen.
   Wat Mirakel ook zegt, veel belangrijke zaken gaan boven het verstand uit.
   Nadenken is nuttig tot op zekere hoogte

   Je hebt Honderd Procent gelijk LeeftHetLeven en LiefdesLicht; er zitten bij mijn situatie ook zeker verschillende kanten aan, gelukkig heb ik gisteren een positieve doorbraak gehad met mijn directe familie, mijn zus, mijn ma en pa; We zijn meer nader tot elkaar gekomen dan ooit en kwamen tot ontdekking dat we met z’n viertjes op vergelijkbare wijze ‘gehandicapt’ zijn, er zijn meer overeenkomsten dan verschillen. Er is zeer zeker genoeg waar ik aan moet werken in mijzelf, Absoluut Waar en soms ‘moet het eruit’, om daarna weer beter verder te kunnen..

   Gelukkig heb ik ondanks de soms oplaaiende strijd om aandacht toch ook een bijzondere band met mijn zus. Omdat mijn ouders niet zo jong meer zijn groeit dat besef bij haar de laatste tijd gelukkig ook. Past deze posting toch weer in het thema “De Dood”, dat is wel het laatste waar mijn familie mee rekening heeft gehouden, we gingen er met z’n allen van uit dat wij onsterfelijk waren en we altijd op dezelfde oude klassieke toer konden doorgaan. De oude rolverdeling….

   Er is iets kantje boord de goede kant opgerold de afgelopen dagen en wie weet hebben een paar positieve stralen daar wel aan bij gedragen!! Mijn ouders zagen er relatief weer ontspannen uit, dat was wel anders vorige week, wat een ellende was dat, inderdaad verschrikkelijk om te zien, groen en geel van ellende, dat verdient echt niemand, voorlopig heb ik weer genoeg leergeld gehad…

  7. Hyperalert; mooi om te lezen ik wordt er helemaal warm van van binnen!

   Leefhetleven; nu maar heel hard hopen dat de “reiziger in vrede” ook gaat kiezen om te leven vanuit liefde en meer gaat kijken naar de overeenkomsten dan naar de verschillen tussen hem en zijn ouders.

 16. Deze dimensie hoeft niet volmaakt te zijn . Wij zien maar een heel klein deel van de werkelijkheid.
  Het rare is vind ik is dat wat wij zien om er grip op te krijgen ons verleid tot overtuigingen en oordelen.
  Een oerherinnering aan thuis brengt ons in de tragiek om dat ook hier te vinden. Het inzicht en zelfkennis
  dat ik maar een heel klein gedeelte van de werkelijkheid kan zien ervaar ik als een uitnodiging van de stilte.
  De wereld van de vorm met zijn tegenstellingen is zoals het is. Wat daarachter zit is eenheid wat zich uitdrukt in verscheidenheid. Deze eenheid zal zich nooit laten vangen in de wereld van verscheidenheid , maar is een uitnodiging om in jezelf terug te keren naar die staat van zijn wat je thuis is. Verscheidenheid is de droom om uit te ontwaken dat alles verbonden is in eenheid en dat verscheidenheid mag zijn zoals het is.

  1. Zelfs in de manifestatie van alle dingen is het pure te vinden. Tis maar hoe je ernaar kijkt. Vanuit de openheid is alles goed. Mededogen en acceptatie voor de mindere dingen van het leven geven gigantisch veel energie om juist de schoonheid van het leven te omarmen.

  2. Het gaat je wel goed he Janee, ik zie alleen maar mooie dingen. Vooral hoe je beschreef dat je elke dag de zee in gaat, één met de elementen. Schitterend!
   Geniet er van, het zij je gegund.

  3. Hallo Martijn,
   Ja het gaat goed met mij heerlijk zwemmen in zee. Het is wel een aparte zomer zwemmen in zee met op de achtergrond een pikzwarte lucht mijn nog witte lichaam steekt daar zo mooi bij af. Heb veel inspiratie.
   Hoe is het met jou ? Aan je comments te zien goed en mooi.

  4. Ja, voor het eerst dus niet naar de zee geweest, moet wel nog even want een Scheveninger met de zee zien en er één mee worden toch?
   Dit jaar lekker in het huis van mijn schoonouders gebivakkeerd.
   In Gaasterland, Friesland, bij het IJsselmeer, met bossen, zwembad, sauna, hottube, schaapjes, paarden in het weiland erachter. Toch wel te verwend.
   Kon de winkel mooi doordraaien. Anders moesten we dicht, nu niet.
   Kwam goed uit. Nu weer thuis, ook wel lekker hoor, je eigen stekkie.

   Nee, gaat zeker goed. Ik was al niet bang voor de dood maar nu ook niet meer voor het leven, mensen en zo. Ik vind het wel best. Iedereen tevreden stellen is toch niet mogelijk. Iedereen wat licht en liefde meegeven wel. Ben er flink mee bezig en het voelt eindelijk goed.

   Ik ben blij dat jij ook blij bent en geniet van het leven.
   Langzaamaan worden we allemaal lichter en liever, ik geloof niet meer in de kracht van de schaduwkant, die gaat verliezen!

 17. dat verhaal van Raymond is een mooi verhaal. daar erken ik heel veel in. ik zelf ben er tenvolle van bewust dat we gewoon door leven al dan niet in een fysiek lichaam. we komen hier om te leren. het leven en al het leven bestaat uit een cyclus, kijk maar eens naar de natuur. ik zelf kan je zeggen, zonder argogant over te komen een hoger bewustzijn berijkt. maar dat gaat straks iedereen krijgen.ik zelf sta nu veel in contact met het hoger zelf. en ik kan je zeggen dat het leven(bestaan) in hoger demensies iets heel moois is, nu leven we in een 3D wereld. met zijn dualiteit, materiaallisme. hebzugt, daar moeten we ook van leren. maar we gaan dus naar een 5D wereld. waar het heel anders is, nu bestaan we uit een koolstof lichaam. en dat gaat worden een kristal lichaam. dat is nu voor vele moeilijk voor te stellen, en te begrijpen. maar het gaat gebeuren. samen met moeder aarde. en wat ik nog niet vertelde, ik ben ook gelovig en katholiek. maar ben ondertussen achter veel dingen gekomen, dat het leven heel anders in elkaar zit, dan wat ons geleerd is. ik zelf kom van een ander planeet, dat weet ik gewoon, maar ik heb gekozen voor de aarde in dit leven. zo ik al zij, dat ik een hoger bewust zijn heb gekregen, en dat heeft inderdaat te maken met je eigen volledig open te stellen voor de hogere wezens, en te zeggen wees welkom. ik gun het iedereen. het is immers zo mooi !!!

  1. Uiteindelijk zal blijken dat elke dimensie een nieuwe illusie is waar we weer doorheen moeten groeien. Ruimte en tijd bestaan niet. Er is alleen maar energie.
   Mijn theorie gaat er meer van uit dat we uiteindelijk weer één worden met de oerbron, het allesomvattende energieveld, ether?

 18. Niet nadenken mensen. Gewoon voelen en sterke leiders volgen. Vooral niet zelf nadenken, kom nou, voor je het weet krijg je een eigen mening… Dat kan natuurlijk niet! Dan hebben andere geen controle meer over je! Dus laat dat denken nou maar over aan mensen die daar goed in zijn en hou jij het maar gewoon lekker bij je gevoel… Dan manipuleren wij dat gevoel wel voor je zodat we volledige controle over je houden. Doe het voor je kinderen!

  1. Ja, je hebt gevoel en gevoel. Gevoel uit emotie zoals iedereen dat kent en gevoel van meer intuïtieve aard. Een helder bewustzijn en een sterke intuïtie zijn niet te verslaan.

  2. Bewustzijn, je bewust zijn van dingen. Om je van dingen bewust te zijn zul je er toch echt over moeten hebben nagedacht, anders is het onbewust. Dus inderdaad een helder bewustzijn is essentieel. Nadenken Moet Altijd 🙂 (ok, behalve als je kindjes verwekt dan)

  3. Ach, soms kunnen dingen ook vanzelf gaan, je hoeft niet altijd overal over na te denken, sommige dingen kun je beter op gevoel doen. Bv. kindjes maken, maar ook in de natuur. Als je op een gegeven moment weet hoe je moet vissen, voetballen, of wat dan ook, dan kan het als vanzelf gaan. Dan hoef je er niet meer over na te denken.
   Doen door niet doen, m.a.w. je doet je ding en bemoeit je er met je denken niet mee, alleen met je aanwezigheid.

  4. Grappige spreuken:
   Alleen door de waarheid kan het denken van een mens gezuiverd worden.
   Alleen een gelukkig mens is geestelijk gezond.
   Als je er geen verstand van hebt is alles mogelijk.
   Alleen je eigen denken maakt je bewust van geluk of ongeluk
   Als iedereen hetzelfde denkt, dan denkt er iemand niet na.
   Als je denkt dat alles tegen zit, denk dan opnieuw
   De liefde kan hopen waar het verstand zou wanhopen.
   Het hart heeft redenen waar het verstand niets van af weet. (Blaise Pascal)
   Alle problemen zijn illusies van het verstand. (Eckhardt Tolle)

  5. Als je een schip wilt bouwen, beveel de mensen dan niet om hout te verzamelen, verdeel het werk niet voor hen, geef geen orders. Nee, leer hen te verlangen naar de onmetelijke uitgestrektheid van de zee. (A.de Saint-Exupery)

  6. “Alleen een gelukkig mens is geestelijk gezond.”

   Dus als er in je wijk een flinke oorlog heerst en je bent daardoor niet gelukkig, dan ben je op dat moment geestelijk ongezond? New Age bull shit.

   “Als je er geen verstand van hebt is alles mogelijk.”

   Als je er geen verstand van hebt, ben je zeer makkelijk te misleiden en te manipuleren. Alles is dan inderdaad mogelijk zoals terroristen bijvoorbeeld.

   “Als je denkt dat alles tegen zit, denk dan opnieuw”

   Kom je weer tot dezelfde conclusie, vertrouw dan op jezelf. Maar denk voor zelf na!

   “De liefde kan hopen waar het verstand zou wanhopen.”

   Verstand kan hopen waar de liefde zou wanhopen. Geldt net zo sterk.

   “Het hart heeft redenen waar het verstand niets van af weet.”

   Ja om een beetje in de misleidende new age sfeer te blijven: Het hart wil je lessen leren. Denk de volgende keer na is dan de les.

   “Alle problemen zijn illusies van het verstand.”

   Tja, je kan sommige problemen, welke toch echt geen illusie zijn, wegredeneren natuurlijk. Struisvogelpolitiek zeg maar. “Nee ik heb geen honger, Ik heb geen honger, mijn verstand wil gewoon te veel eten hebben.” Hoe meer ik van Tolle lees, hoe gevaarlijker ik hem eigenlijk vind. Denk daar maar is over na 😉

   “niet zelf denken gewoon volgen in die grote stoet” NadenkenMoetAltijd

   Wat je zegt over dat schip is trouwens een heel mooi voorbeeld van manipulatie. Je creëert een illusie die met name het gevoel aanspreekt. Als je niet nadenkt over die illusie dan trap je er geheid in. Denk je een beetje na dan ga je al (dan niet) voorwaarden stellen, dan ga je in ieder geval in je eigen kracht staan. Denk je niet na dan doe je dat niet en ben je een makkelijke prooi voor de psychopaten van deze maatschappij.

  7. Gebruik je verstand maar identificeer je er niet mee.
   Hoe dacht je dat Einstein dat deed dan bv. hij gebruikte zijn verstand maar stond ook open voor alle imagination die maar tot hem kon komen.
   Zoals alle groteren op aarde dat deden. Leonardo da Vinci, Homo Universalis, dat is mijn kijk. Ik wil alles weten maar ik wil niks zijn. Geen dokter, geen handelaar, geen new ager, magnetiseur of wat dan ook. Maar wil het allemaal wel onder de knie zien te krijgen. Vanuit het licht jezelf opbouwen tot een genie. I’m very young you know…
   En vooral naar mezelf luisteren, binnenin, waar de verlangens zijn maar ook de bron.

  8. He uhh , nadenkenmotaltijd , stond er niet boven ; grappige spreuken ?
   Voordenken maakt nadenken overbodig .

  9. Nog een “spreuk” van mezelf:

   Denken doe je met je hoofd
   voelen met je hart
   maar het denken wordt geroofd
   daarom zijn we zo verwart.

   De enige manier om gevoel te “controleren” is door het denken uit te schakelen. Dat is dan wat ik momenteel ook heel veel zie gebeuren. Onder andere door veel alternatieve sites die zeggen dat het probleem is dat mensen niet meer voelen. Dat is onmogelijk. Mensen voelen altijd! Maar wat je voelt wordt sterk bepaald door het denken, dus als je het denken van mensen controleert (of eigenlijk uitschakelt door voor mensen te denken, mooie multimedia compilaties maken met heel veel drogredenen en irrationele angst er in etc.) dan controleer je dus het gevoel van mensen. Dus het probleem is niet dat er niet gevoeld wordt, maar dat er nog nauwelijks gedacht wordt. Omdat er niet gedacht wordt ontstaan er oneigenlijke gevoelens bij mensen. Dus nadenken moet altijd.

   En inderdaad Martijn, je verstand is een middel, net zoals een afwasborstel. Als je aan het afwassen bent dan ben je ook niet opeens een afwasborstel. Maar het verstand is wel een heel krachtig middel die je heel goed kan helpen jezelf te blijven en niet mee te gaan in de angsthype. Het verstand is een onderdeel van jezelf dus gebruik het!

  10. Ikzelf spreek altijd over het ‘denken’ als een gereedschapskist. Niets meer, maar ook NIETS MINDER is ons denken. Maar laten we los, komen we bij voelen, bij ‘weten’.
   En voor de denkers moet er dan ook weer bewijs komen voor dat ‘weten’.. ‘Weten’ is genoeg. Verder gaat het niet. En ‘Weten’ is ‘Zijn’.

  11. Laat je het denken los dan ben je slechts een onderdeel van jezelf, niet het geheel. Dan gebruik je niet je volledige potentie. Dat is hetzelfde als tijdens het lopen weigeren je linkerbeen te gebruiken terwijl je die wel hebt. Mensen die hun linkerbeen dan wel gebruiken hebben een zeer groot voordeel ten opzichte van jouw.

  12. Een psychopathische persoonlijkheid kan op een bepaalde manier goed nadenken en heeft het over gevoel als het zo uit komt.
   Dit persoonlijkheidstype is geschikt voor vele hogere maatschappelijke posities.
   Als je gevoel grotendeels nep is kan je het verlichting noemen.
   Uiteindelijk is het meer een verschrikking.
   De vraag isz wat wij denken onze kinderen te leren.

   Iemand die goed kan nadenken vindt denken niet zo interessant.
   Overdenkingen zijn een reconstructie van de werkelijkheid.
   Te veel denken kan een gevangenis worden.
   Te weinig willen denken laat een ander voor jou nadenken, dan weet je zeker dat je in een gevangenis van een ander terecht komt.
   Dan nog liever mijn eigen kunstmatige reconstructies.
   En neeh Mascha ik wil nog lang geen onkuise virtuele Equis in een afgesloten coven cirkel, ik bedenk in mijn geconstrueerde virtuele digitale denk wereld dat ik je nog nooit op enige interactieve medemenselijke aardigheid heb kunnen betrappen tot nu toe, maar wat zegt dat, het is maar mijn bedenking van dit moment.
   Waar haal ik zo’n bedenking vandaan?

   Een gevoel; of keiharde onomstotelijke feiten, of fantasie, vast geen verstand, of juist wel…
   Volgens mij is mijn digitale vriendinnetje recentelijk opgezogen in een cirkel, of het is alleen mijn angst, angsten worden werkelijkheid zegt de new age denktank toch altijd?

   Thomas Sheridan – The Labyrinth of the Psychopath & The Intraspecies Predators
   http://www.redicecreations.com/radio/2011/06/RIR-110626.php

   Quote:

   ” De doodlopende weg van de new age

   In de New Age-beweging draait het om het ontwikkelen van de eigen spirituele groei. Solidariteit met slachtoffers van kapitalistische en patriarchale structuren staat in het Nieuwe Tijd-denken hevig ter discussie. Centraal in dit denken staat dat ieder mens in de eerste plaats het verloren innerlijke contact met zijn goddelijke wezenskern moet zien te herstellen, en wel volgens de formule “het paradijs zit in onszelf”. Een ander ondersteunen ligt dan minder voor de hand. En het wordt vanzelfsprekender om je af te wenden van de wereldwijde ellende en naar je navel te gaan staren. New Age-aanhangers doen dan ook nogal eens denken aan monniken zonder klooster en kerkgangers zonder kerk. ”

   http://www.doorbraak.eu/gebladerte/20050g15.htm

 19. Ik ben er al jaren mee bezig, dat ik doorleef. Ik leef, heb geleefd en zal verder leven. Juist door de angst voor de “dood” los te laten kon ik beginnen met het prachtige leven in het hier en nu. Mijn ziel beslist uiteindelijk wanneer dit leven verder gaat in een ander leven. Door meer met mijn echte gevoel bezig te zijn kan ik bij mijn ziel uitkomen. Echt gevoel vertaal ik in: vreugde, liefde en vrijheid.
  Als ik in mijn verstand ben, dan zal ik nimmer mijn ziel ontmoeten.
  God als liefdebron speelt er een grote rol bij. Wij zijn allemaal één,er is genoeg voor iedereen en we hoeven helemaal niets te doen om het andere leven te bereiken.
  Dank voor jullie aandacht en ik wens je veel vreugde, veel liefde en veel vrijheid toe

 20. Twee belevenissen wil ik graag met jullie delen; een BDE en een wedergeboorte die bleek juist de toekomst te zijn.

  Door een kortstondig zuurstof te kort heb ik een tip van de sluier opgelicht gezien die mensen ook beschrijven na een volledige BDE en, naar mijn overtuiging, ook moeten voelen als ze daadwerkelijk overlijden. Ik voelde slechts kortstondig een overweldigend wit licht en een bedwelmende alles overheersende liefde. Al mijn kwaadheid over deze wereld, ik zou het de maker/ster in het gezicht willen smijten, maar op dat moment was er geen “ik wil en ik zou en ik moet”, slechts alleen dat zalig gelukkige gevoel wat zich feitelijk niet in woorden laat vangen. Eigenlijk zou ik na deze ervaring iedereen willen aanraden : STERF en maak het mooiste mee wat je ooit zal voelen. Maar zo werkt de wereld niet. Ook ik ben overtuigd ervan dat ieder een taak heeft in zijn doen en laten. Verder ben ik nuchter genoeg en laat ik deze ervaring voor wat ie is; heel bijzonder. Het aardse leven gaat verder en ik concentreer me op aardse dingen zolang ik de wereld daarbuiten toch niet kan beïnvloeden. Die tijd komt vanzelf, waarom kunnen anderen daar niet gewoon in berusten?

  Dan is er nog de hypnose sessie die ik als jongen van 23 jaar onderging. Het beeld dat ik van mijzelf ontdekte leek een Noorman op reis naar het zuiden, alleen met zijn blonde vrouw. Dat legde ik toen uit als mijn vorige leven, niet wetende dat ik twintig jaar later zou emigreren naar frankrijk. Inderdaad, alleen met mijn blonde vrouw naar dat krotje aan de bosrand. Precies zoals ik het twintig jaar eerder had gezien als wat ik dacht, verleden tijd…

  Wat doe ik met deze kennis? Gelukkig wezen! Delen met anderen. Accepteren zoals het is. Wetend dat de wereld die wij nu nog niet kunnen zien, veel mooier is.

  1. Volgens mij heb ik een flink zuurstof-tekort gehad tijdens mijn geboorte-perikelen (mijn moeder vertelde me dat ik 10x zat ingewikkeld in de streng).
   Hoe dan ook;

   Ik kom er meer en meer achter dat er mensen rondlopen die niet als vanzelf-sprekend informatie delen en onmiddellijk de waarheid onder ogen willen komen. Daar ben ik hardleers achter moeten komen en – tegen wil en dank – ben ik me in gaan verdiepen (ik moest toch wat te doen hebben ?)

   Nu snap ik pas echt dat er heel veel mensen zijn die tegen het leven in roeien door emotionele afstand tot aanwezigheid; tsja; mededogen is wellicht op zijn plaats, maar beslist geen chantage meer; daaraan hebben we wat mij betreft meer dan genoeg lineaire tijd verkwanseld.

   vrijheid (en continuiteit) is informatie-deling in transparantie en dat is hetgeen nu aan de orde is/komt. informatie die continu stroomt betekent – theoretisch gezien en praktisch mogelijk ook – eeuwig leven. Dus euh; een ego met een mening is niet alleen een dood-doener; hij/zij staat gelijk aan de menselijke dood omdat ie informatie verbuigt.

   Een mening = een mening en = line-aire bullshit uit het denken afkomstig 🙂
   Een mening is afkomstig van iemand die het niet weet en denkt te weten; logica lost alles op.

   Er is slechts 1 ding: je waarneming hier & nu en thats all baby, thats all 🙂

   Informatie is ons fundament; laat het niet verbogen worden door meningen die onze omgeving tot lineaire belevingen (emoties) hebben misvormd 🙂

  2. Oops die moest hier….
   @ Yge Visser, tegen het leven in roeien, ik lig helemaal plat van het lachen hier, wat een geweldige uitdrukking. Ik draai nu meteen mijn bootje om en laat me meevoeren op de stroom.

 21. Gewoon even een ‘ik vraag het me af ‘ vraagje ; Hoe vrijwillig is incarneren/reïncarneren anyway ? Het eerste wat we doen is huilen , huil je niet , dan krijg je een pets zodat je alsnog gaat janken . Nog nooit van een baby gehoord die lachend op de wereld kwam ! Heb je iets te vertellen over waar je op aarde komt of is het een kwestie van resonatie/magnetisme ?
  Lichamen lijken voorgeprogrammeerd door wie dat dan ook gedaan mag hebben , het moet een hel zijn voor een vrije spirit om in zo’n beperking terecht te komen waar bovendien de waarheid in schril contrast staat met de opgelegde waarheden .
  Ik kan me voorstellen dat babies jankend ter wereld komen .

  1. Voor mijn moeder is het elk jaar nog een heel ding wanneer mijn verjaardag gevierd wordt. Ze vroeg om een oude ziel met veel energie, ja, dan wordt het moeilijk he.
   9 pond baby, ze moesten me er met een vacuum pomp uittrekken, er werd verteld dat mijn schouders wel eens zouden kunnen breken. En janken, janken, janken.
   Stuipkoortsen, ach, het is zwaar om moeder te zijn van zo’n kind maar ze vroeg er zelf om. De rest van mijn vroegere leven moet ik jullie maar even besparen maar zij wordt nog steeds gek van me. Wanneer houdt het op. Wanneer wordt het weer normaal.
   Nou, nooit meer moeders, toch zal ik voorzichtig zijn, al is het alleen maar voor haar.
   Alleen al voor haar wil ik zijn wie ik diep van binnen ben.
   Dit is iets anders dan een persoon met een masker.
   Wie zal het zeggen hoe het allemaal in elkaar zit.
   Eén ding weet ik wel, ik wil vrij zijn, vrij om weg te blijven of om weer weder te keren, als ik maar vrij ben.

  2. secret handshake bro , vrijheid staat ook helemaal voorin mijn persoonlijk woordenboekje !

  3. Spreken we over incarnatie/reïncarnatie, spreken we over het vlees, het lichaam!
   Spreken we over bezieling, dan spreken we over de Ziel in dat vlees, dat lichaam!
   Het artikel toont duidelijk de primaire lijn, die ligt in de bezieling; het fysieke lichaam dient en behuist.
   Fysieke geboorte is het omhulsel, waarin de (oude..) ziel zijn nieuwe behuizing vindt. Verliezen we ons téveel op dit aspect, dan verliezen we de Ziel uit het oog..!
   C.S.Lewis: “You don’t have a soul. You áre a Soul. You have a body.” Dat lijkt me een duidelijk verhaal om in het oog te houden. Dát is ook de intentie van het artikel hierboven. Laat de dood niet het tegenovergestelde zijn van ‘leven’..! Er is (fysieke) geboorte en er is (fysieke) dood..

   Tja en is dat ‘vrijwillig’…? Ik geloof zélf sterk in een soort natuurkundig-biologische aantrekkingskracht, waarbij de Ziel in de meest optimale behuizing terecht komt, voor het leren van de lessen van dat ‘moment’..!

  4. @ Yge Visser, tegen het leven in roeien, ik lig helemaal plat van het lachen hier, wat een geweldige uitdrukking. Ik draai nu meteen mijn bootje om en laat me meevoeren op de stroom.

  5. Klopt allemaal wel maar ik weet en ben daarvan heilig OVERTUIGD dat reincarneren eens niet meer hoeft plaats te vinden. Daar verheug ik wel op eerlijk gezegd!

   Zeg maar een soort engel worden weer of een hogere meester waarbij we heel veel andere zielen op een of andere planeet ook mogen ondersteunen het licht sneller terug te vinden, HEERLIJK!!

  6. Ah heerlijk Guido, je begint het ook te begrijpen hoe wonderschoon alles in elkaar steekt, kleine definities kunnen makkelijk in simpele verwoordingen worden omgezet om de stof beter te begrijpen. Niks is meer moeilijk als je het in de juiste woorden kunt verpakken, dan wordt het zelfs een feest om het zo ‘HALAL’ uit te kunnen drukken.

   Ik kwam een maandje later ter wereld, was een uitgewoonde klerezooi door mijn oudere broer die graag als enigste kind ter wereld wilde komen, heb nooit gejankt was altijd stil en kon lachen als ik me vader weer zag in zijn dol dwaze pyjama, was lief maar ook stout. Wanneer ik het behang naast de wieg van de muur aftrok of een fotoboek van de familie verscheurde tot snippers. Altijd dat stomme plafond zonder enig getekend beeld van lijnen of dakdelen, oooh dit leven was zo saai. Het kijken over de rand daar had ik wel een handje voor nodig, zelf kon ik dat nog niet, wel woelig met mijn voetjes de buitenwereld gedag zeggen. Ik kon genieten van moeders arm, lief kozingen en de korte reisjes door de kamer heen verticaal. Kan het nog allemaal herinneren als de dag van gisteren in geur en kleur. Baby en klein zijn en weer alles opnieuw te moeten leren in een andere taal, was en is nog steeds een hel op aarde om die eerste jaren door te komen voordat je zelf de wijde wereld in mag en iedereen eens van je laten horen…

  7. Mijn zus is behoorlijk zwanger. Ik ben zo benieuwd wat deze ziel weer komt brengen he.
   Uitgerekend in 2012 geboren worden als water draak. Ik heb een aantal bijzondere zielen om me heen moet ik zeggen. Ook hier op wtk kom je ze tegen…verder best wel zeldzaam.

  8. Zal wel goed komen Martijn , soort zoekt soort zullen we maar hopen 😉

  9. @Cozmic

   Baby’s komen jankend ter wereld omdat de mens van zijn/haar natuurlijk beleven en voelen afgeraakt. Waardoor dit gebeurd is, weten we. Het feit is dat de meesten niet in verbinding Zijn met hun natuurlijk Zijn.

   De onnatuurlijkheid begint al bij de wijze waarop de ziel uitgenodigd wordt op het moment van conceptie. Is zowel de aanstaande papa als mama orgastisch op het moment van de verwekking? Als bijvoorbeeld de aanstaande mama niet orgastisch is op het moment van conceptie dan is het eitje onvoldoende/niet geënergetiseerd.

   Het ter wereld brengen van een baby kan de meest orgastische sexuele beleving zijn voor een vrouw. En daardoor ook voor haar partner. Heb je wel eens een orgastische (water)bevalling gezien? Zolang de pasgeborene onder water is, hoeft ze/hij geen adem te halen. Het warme water voelt aan als het vruchtwater. De navelstreng hoeft ook helemaal niet zo snel doorgeknipt te worden. Deze kun je rustig laten uitkloppen. De longetjes hebben zo alle gelegenheid om zich in alle rust te ontplooien. De navelstreng hoeft echter helemaal niet doorgeknipt te worden. Deze kan ook rustig blijven zitten (inclusief moederkoek) totdat de navelstreng aan de kant van de baby afsterft. Op geheel eigen tijd. De baby ervaart de moederkoek als een soort van 2ling. Deze (te snel) verwijderen, wordt als een diep verlies ervaren.

   Huilen hoeft helemaal niet. Een baby huilt, omdat het geboorteproces onbegrepen is en er allerlei ingrepen plaatshebben rondom mama en de pasgeborene.

  10. Wie weet is daarom wel het idee van een wedergeboorte ontstaan. Als kans. Het Nu is een orgasme van energie overdracht.

  11. @JaNee

   Ook ‘sterven’ kan een diepe orgastische beleving zijn inderdaad.

   En als we steeds weer ‘sterven’ in het Moment, in het Nu, dan Leven we orgastisch.

  12. @ Mascha…ik weet dat het aan Cozmic, onze geboortedeskundige 😉 geadresseerd was, maar ik wilde je toch even laten weten, dat ik 1992 bij een onderwatergeboorte aanwezig was en gefilmd heb. Ik weet dat mijn vriendin toen wel pijn had en van haar gezichtsuitdrukking zou ik kunnen zeggen dat het op orgastisch lijkt maar toch wel een ander gevoel is. Het baby komt idd in het water terecht, maar veel bepaald ook wat tijdens en na een bevalling gebeurd. Een liefdeloze moeder die een natuurlijke bevalling had zal niet perse liefdevoller worden.
   Ik geef je wel gelijk met het feit dat men steeds meer de instincten kwijtraakt en alles uit beredenering doet en niet uit een oer-vertrouwen.
   Pas als we als mensen weer bij onze natuurlijke basis aankomen, kunnen we weer verder in de ontwikkeling die ons liefdevolle wezens toebehoort.
   Wat ik wel weet is, dat als je jezelf met donorzaad bevrucht, dat je dan wel een orgasme zou moeten hebben, omdat dat dan de kans dat er een bevruchting plaatsvindt groter wordt….

  13. @Monika

   Ik schrijf over een échte orgastische beleving en niet over iets wat daar op lijkt. Via het internet zijn verschillende prachtige video’s te vinden over dit onderwerp. Als je een onderwaterbevalling doet! brengt dat natuurlijk niet zoveel. Het gaat niet om het doen, het gaat om de intentie, focus, houding, bewustzijn…

   Mee stromen in het uitdrijvingsproces, mee stromen met de krachten tijdens het geboorteproces maakt dat de pijn anders beleefd wordt en getransformeerd kan worden.

   @Een liefdeloze moeder die een natuurlijke bevalling had zal niet perse liefdevoller worden.

   Nee inderdaad, een liefdeloze moeder zal niet per se liefdevoller worden. Een liefdeloze moeder… kan het tegen natuurlijker?

  14. @Monika

   Orgastisch zijn tijdens de conceptie geeft energie mee aan de vrucht (conceptie = bevruchting). Magnetische energie wordt meegegeven aan het vruchtje, waardoor het vruchtje kan uitgroeien vanuit heelheid.

  15. @ Masha….wat is dan een échte orgastische beleving? Weet dat Osho misschien?
   Ik heb als buitenlandse niet zo een grote woordenschat, maar ik kan je wel vertellen dat het om hele bewuste mensen ging (gaat). En het was een van mijn mooiere belevenissen die ik heb mee gemaakt, wat energieën aan gaat dan.
   Ja Mascha, ik vind helaas dat er te veel ‘liefdeloze’ moeders rondlopen, soms heeft een man nog meer gevoelens dat menig vrouw. Dat is de prijs die men betaald in een kapitalistische wereld.

  16. @ Mascha

   Best orgasme zit het toch nog altijd in de vorm van Tantrisme, het continue uitstellen tot het juiste hoogtepunt van verhoging van de Khundalini energie ten top aan de pijnappelklier toe. Een orgasme is niets anders dan een verhoging van de khundalini energie en de ontspanning van alle spieren tegelijk, ook de chakra’s en de aura spelen daarin een belangrijke rol. Niet zomaar een beetje los vingerwerk.

   @ Monika

   Ik vind jou wel een pracht 1/6 moeder hoor, dat straalde je wel uit tot in de details, daar kan geen andere voorwaarden tegen op. (zie je nog steeds glimlachen)

  17. @Monika

   Bij een orgastische bevalling speelt de G-plek een rol.Door druk op de G-plek te zetten spuit deze klier veel vocht. Het babyhoofdje schuift verschillende keren tijdens de afdaling in het geboortekanaal heen en weer over de G-plek. Door het vrijgekomen vocht glijdt de baby er makkelijker uit. Dit is de ware functie van de G-plek.

   Nu ervaren sommige vrouwen de directe aanraking en stimulatie van de G-plek tijdens sex als pijnlijk en brandend. Dit komt doordat deze gestimuleerd wordt als de vrouw nog niet voldoende opgewonden is. Je kan dan het gevoel hebben dat je naar de WC moet. Dit is echter niet zo, maar een irritatie van de G-plek, de klier die ook rond de urinebuis loopt en zelfs die buis afsluit bij opwinding. Veel vrouwen stoppen bij het pijnlijke gevoel en geven het op. Echter als je op zoek gaat als je echt opgewonden bent dan kan je die plek ten eerste veel makkelijker vinden en vervolgens er veel plezier aan beleven.

   Veel vrouwen zijn angstig op het moment van de bevalling. Aanstaande mama’s (en hun partners) wordt voortdurend gewezen op de complicaties, inscheuringen en snijdingen, stuitgeboortes e.d. Daarbij komt nog dat veel vrouwen liggend bevallen en dus de baby tegen de zwaartekracht eruit moeten persen. Angst veroorzaakt dat de aanstaande mama meer pijn voelt, terwijl sexuele opwinding pijnverlagend werkt.

   Sommige paren hebben tot vlak voor de geboorte sex of de partner bevredigt de aanstaande mama clitoraal. Dit verlaagt de pijn bij de bevalling al enorm en brengt de vrouw zeker in een meer ontvankelijke stemming waardoor baren veel makkelijker wordt.

   Het kan anders, liefdevoller, zonder angst en beven, maar met volledige overgave aan deze ingrijpende ervaring.

   Als partners bij elkaar gaan liggen, gaat de sexuele energie (levensenergie, ook wel kundalini genoemd) vanzelf stromen. Hoe meer ‘open’ je bent, hoe makkelijker deze energie stroomt. De vrouw is hierin ontvangend in haar Yoni (vagina) en de man gevend in zijn Lingam (penis). De vrouw is gevend vanuit haar hart en de man ontvangend. De energie cyclus kan ook andersom zijn. En kan zich verder uitbreiden naar het hoofd en dan als het ware een lemniscaat maken (de Ankh). Maar het ligt allemaal niet zo vast. Het gaat om de natuurlijke manier van energie stromen in elke cel van het lichaam. Elke cel is een ‘sex’cel in de zin dat elke cel kan gaan tintelen als het gevolg van energie stromingen. Het rond stromen van sexuele energie, levensenergie ofwel kundalini geeft het (vreugdevolle) gevoel van orgastisch zijn. Het orgastische gevoel zit niet in de zaadlozing en ook niet in het clitoraal klaarkomen.

   Hoe meer sexuele handelingen hoe minder natuurlijk de sexuele energie (rond) stroomt.

  18. @Monika

   @ik vind helaas dat er te veel ‘liefdeloze’ moeders rondlopen, soms heeft een man nog meer gevoelens dat menig vrouw

   Snap ik ja.

   Ik heb hier al weer een tijdje terug een column over geschreven.

   De intuïtieve (en telepathische) hartsverbinding van de papa met zijn kind(eren) kan heel groot zijn.

  19. Dat hoeft niet Mascha, anders zou ik het ook niet aanhalen…
   Het is meer een toepassing om meerdere ergozones te stimuleren die werkelijk over het hele lichaam zitten, naast de hoofdchakra’s en neven chakra’s zijn er veel meer van dit soort knopen aanwezig. Het is niet enkel het centrum wat volstaat voor het door stromen van sex energieén, je mag zelfs de moderne term Haptonomie er aan vast kleven. Het durven aan te raken of aangeraakt worden, gestreeld of geaaid worden zonder tegen sputteren. Het is een methode van ontlading die je kunt toepassen tot een bepaalde extase en verlichting. Het is puur een balans wat je toe kunt passen tussen lichaam en geest, relaxen ook wel genoemd… Daarom vind ik het woord sex dan ook helemaal niet gebruikelijk zoals jij het aangeeft, met uitstel van. Ooit wel eens geejactuleert op je hoofd met een orgasmatron ??! http://www.orgasmatron.com.au/

  20. @ Paultje…nou bedankt hoor. Ik zal het compliment aannemen als een echte vent 😉

   Verder dacht ik gelezen te hebben dat de tantra-sex ook door Aleister Crowley was aangeprezen binnen zijn werk…..
   Ik heb er maar beperkt boodschap aan…en doe wat ik wil 🙂

  21. @ Monika

   Je heb zo te lezen nogal een zwak voor ’tje’ & ’tjes’, dat heeft dan te maken dat je graag kleinerend bent?! Als we allemaal 1 zijn dan is er geen verschil tussen ons allemaal, gezien hoogtes en laagtes. Gewoon doen is al een hele kunst op zich. In ieder geval ik hou daar geen orgasme aan over.

  22. @ Paul…de tje’s zijn een van de mooiere dingen aan de Nederlandse taal, vind ik. Zo lief en onschuldig…ik weet dat dit natuurlijk niet in het echt opgaat 🙂

  23. Hmm , ik was er een beetje laat bij , sowieso een vraag/reactie van 9 maanden geleden ( toeval ? ) @ Mascha , ik heb het idee dat wat je aanhaalt van conceptie tot geboorte , met of zonder liefde en bewust doorleven een heel verschil maakt . Hoe bewust zijn de ouders op het moment van conceptie en er na . Alles is energie met een frequentie … reken maar uit .
   Paultje , een uitgesteldje orgasmetje is vanavondje een filmpje kijkentje metje meisjetje en denkentje : morgen dan maartje ?

 22. Ik denk dat je “reïncartanie” als volgt kunt definiëren. De natuur is onze basis. Hebben jullie je wel eens afgevraagd waarom elk levend wezen de drang heeft zich voort te planten? Zelfs de eendagsvlinders doen dit! Hoe meer nageslacht met jouw DNA, (chromosomen, etc.) hoe groter de kans dat er een kind wordt geboren die exact dezelfde keten heeft als jij. In feite BEN jij dit dus! Het is ook niet ondenkbaar dat je niet alles bent vergeten uit jouw vorige leven en dat er daarom ineens een soort déja vu situatie ontstaat. Hoe vaak hoor je niet dat een kind exact lijkt op zijn opa of overgrootvader! Als iemand geen kinderen heeft, zou een broer of een zus (met hetzelfde DNA) ook kunnen zorgen voor een wedergeboorte. Ik denk dat dit de meest biologisch wetenschappelijke optie is!

 23. Wat heb je aan reincarnatie als je niet beseft dat jij het bent in dat andere lichaam. Als ik doodga en opnieuw in een lichaam terug zou komen en dat niet weet en het besef niet heb (zoals de meeste mensen), dan is mijn geest dus eigenlijk weg, de geest zoals ik die nu ben en dan ben ik het zelf niet meer. De meeste mensen zijn niet zoals dat jongetje, die herinneren zich niks van hun vorig leven. Mezelf kwijtraken dat is juist waar ik zo bang voor ben als ik doodga. Het is voor de meeste mensen niet zo dat als ze opnieuw geboren worden dat ze dan dan denken “hey daar ben ik weer, wat fijn, dus er bestaat toch leven na de dood, goh ik ben nu wel in een ander lichaam maar gelukkig ik ben er weer”. Dat is ook de angst voor de dood bij de meeste mensen denk ik, dat je niet meer weet van je eigen bestaan wat je ooit hebt gehad.

  1. Ik was 3 jaar oud en liep in de tuin bij mijn ouders,plots ( het overviel me nogal) realiseerde ik me “ik leef weer”. Later in mijn leven heb ik vanuit diverse andere incarnaties flitsen van besef /herinnering gekregen , waarvan sommige werden bevestigt door derden.
   Een van die incarnaties had een geweldadig einde en daardoor het verlies van een kleinkind een zoon. Ik was een zwarte vrouw en werd gedood door een nijlpaard ,terwijl mijn zoontje met uitgestoken handen riep “mapem mapem”als in doodsnood.Ik herkende het kind als mijn jongste zoon in deze incarnatie alleen zag hij er nu heel anders uit. Dit resulteerde in een zielepijn waarvan ik de oorsprong lange tijd niet heb weten te achterhalen , totdat het bovenstaande herbeleeft werd. Mijn jongste zoon in dit leven noemde mij al van kleinsaf Mapem, dus heb ik met hem gesproken of hij wist wat dat betekende , jawel zei hij dat betekend vader ( in werkelijkheid betekend het opvoeder in een dialect uit malawie) Daar ik nu een man ben vond ik het close enough. We speelde nog wat en toen ik hem zei dat mapem terug was brak de zon door op zijn gezichtje , hij straalde van blijdschap.Na deze gebeurtenis is de zielepijn verdwenen !Ik heb dit ervaren als een bewijs voor reïncarnatie. Dat was ook slechts één voorbeeld er zijn er meerdere.
   Maar om op je vraag terug te komen wat heb je eraan als je niet meer weet wie je in een ander leven was? Kun je je voorstellen dat op een hoger nivo je zaken wilt beleven, die mogelijk nog onaf gemaakt zijn waardoor je dus een andere incarnatie gebruikt, om ze alsnog door te maken?Daar hoef je in die incarnatie geen weet van te hebben , op een hoger nivo heb je die kennis wel.
   En voor realpredictor: U bent een ziel en hebt een lichaam , en dat laatste nog maar tijdelijk ook.dat heeft dus verder niets uitstaande met je dna keten.

  2. Goh Marcel, wat een bijzonder en mooi verhaal. Dank je voor het delen!

   Ik ga er ook zeker vanuit dat openbaringen uit een vorig leven, waar ik heilig in geloof en op een diep zielniveau weet dat het een realiteit is, je huidige incarnatie in een breder ontwikkelingsperspectief kunnen plaatsen.

   Ik heb iets dergelijks gehad met WOII en de 4/5 meiviering, zoals ik dat in mijn artikel daarover ook heb beschreven. Ik kon mijn emotionele reactie op die viering niet plaatsen, tot ik ineens een beeld voor mijn geestesoog zag van een concentratiekamp. In dat beeld liep een groep mensen, waaronder kinderen, tussen een hoog hek en barakken door en gingen een hoek in het hek om. Het bizarre is dat ik jaren later in een youtube-filmpje exact datzelfde beeld zag, wat mij logischerwijs diep raakte.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.