Advertentie

Maya-astrologie, iets voor jou..?


Maya-astrologie

© Johan Oldenkamp, 14 februari 2011

x

Nu we 2012 met rasse schreden naderen krijgen de Maya-kalenders steeds meer aandacht. We merken om ons heen dat er inderdaad allemaal ‘tekenen’ plaatsvinden, en het krijgt er steeds meer alle schijn van dat het Einde der Tijden echt wel eens op zeer korte termijn plaats zou kunnen gaan vinden.

 

Naarmate er zich meer mensen met de Maya-kalenders bezig gaan houden, des te meer verschillende interpretaties komen er naar buiten. Wie daar voor het eerst mee in aanraking komt, die wil dan gewoon weten welke de juiste is. Maar zo eenvoudig ligt het niet. Iedere interpretatie laat ons namelijk weer een ander facet van het geheel zien.

In de Zodiak-astrologie (ook wel de Westerse astrologie genoemd) of de Chinese astrologie zijn die interpretatieverschillen er (gelukkig) niet. Daarbij kunnen we eenduidig bepalen welke tekens we hebben, tenzij we net op de grens tussen twee tekens zijn geboren.

Bij de Maya-astrologie komen we daarentegen (veelal) op een verschillend teken uit wanneer we bijvoorbeeld de natuurlijke Tzol’kin nemen of de (bedachte) Dreamspell-interpretatie daarvan. De Dreamspell-variant is veruit de bekendste van deze twee, en velen menen ten onrechte dat deze gelijk zou zijn aan de (oorspronkelijke) Tzol’kin.

Tzol’kin betekent letterlijk het tellen (tzol) van iedere etmaal (kin). Vrijwel altijd wordt kin onjuist vertaald met ‘dag’, maar het gaat om één gehele periode van een dag èn een nacht! Via een combinatie van 20 zegels en 13 tonen kent de Tzol’kin zo 260 verschillende etmaalcodes (20 maal 13). Het vreemde aan de Dreamspell is dat de schrikkeldagen hierbij echter niet worden geteld (en dus telt de Dreamspell niet ieder etmaal, want 29 februari heeft daarin dezelfde etmaalcode als 28 februari).

Er is volop informatie beschikbaar over de Dreamspell-interpretatie. Dit artikel is bedoeld om wat meer aandacht te geven aan de natuurlijke Tzol’kin, die we ook de klassieke- of de oorspronkelijke Tzol’kin kunnen noemen (of gewoon Tzol’kin, zoals ik doe).

11 Februari: een nieuwe Tzol’kin-cyclus
In de (natuurlijke) Tzol’kin is gisteren (11 februari 2011) een nieuwe Tzol’kin-cyclus begonnen bij kin 1: zegel 1: Imix (letterlijk: krokodil) en toon 1: ontvangen. In de Dreamspell wordt dit zegel aangeduid als Rode Draak. De huidige Tzolkin-telling (van 260 etmalen) loopt daarmee door tot vrijdag 28 oktober 2011. Volgens de interpretatie door Carl Calleman van de zogenaamde lange-telling-kalender van de Maya’s is dat de datum waarop de Maya-kalenders stoppen. Ik noem deze kalender de Tzol’tun, want deze telt veelvouden van een tun, wat gelijk is aan een periode van 360 kin (of etmalen). Nog een kleine negen maanden, en dan zullen we weten wat dit spannende moment precies zal betekenen in onze (schijn-) werkelijkheid.

De Tzol’tun bestaat in totaal uit negen, hiërarchische tijdtellingen. Iedere volgende telling begint pas wanneer de voorgaande bijna is voltooid (op 13/20e van de 13e stap om precies te zijn). En het bijzondere is dat ze allemaal aftellen naar Einde der Tijden. Op iedere hoger niveau gaat deze telling precies 20 maal zo snel. Iedere telling kent precies 13 stappen van begin tot eind. Zo spelen de getallen 13 en 20 (voor de Maya’s zijn dit Heilige Getallen) een essentiële rol in zowel de Tzol’kin als de Tzol’tun.

Tijdens de negende en afsluitende telling duurt iedere stap precies 18 etmalen. Het derde essentiële getal van deze kalender is namelijk de 9. Hoewel de negende telling pas op dinsdag 8 maart van start zal gaan hebben we nu al even mogen proeven wat zo’n stap van 2 maal 9 etmalen kan betekenen:

De Egyptische volksopstand.
Op 25 januari 2011 startte de Egyptische volksopstand. En precies 18 etmalen later (op 11 februari 2011) werd de intentie van het begin (namelijk om een einde te maken aan de dictatuur door Hosni Mubarak) werkelijkheid. In slechts 18 etmalen wordt een einde gemaakt aan een dictatuur van 30 jaren omdat een volk dat wil. Daarover gaat nu de Tzol’tun-kalender! Via een telkens hoger bewustzijn kunnen gezamenlijke intenties steeds sneller worden gerealiseerd. Wat we in Egypte zagen was een prachtige demonstratie van deze vorm van co-creatie.

Even een vraagje tussendoor. Ra, ra, over wie heb ik het hier?:

“Multimiljardair door uitbuiting van het volk – 30 jaar alleenheerser – kerncompetentie: houden van slaapverwekkende speeches.”

Je denkt natuurlijk: Hosni Mubarak. Nee, die bedoel ik niet. De persoon die ik bedoel heet Beatrix von Amsberg.

Maar wat in Egypte kan, dat kan natuurlijk niet in Nederland. “Ik heb nu geen tijd hoor, om de straat op te gaan.” “En het is hier ook helemaal niet zo erg als in Egypte.” En wat nu, wanneer het hier eigenlijk nog veel erger is dan in Egypte? Waar trekken wij de lijn van tot hier en niet verder? Wanneer komen wij in opstand tegen wat ons allemaal in kille harteloosheid wordt aangedaan?

Maar goed, even weer terug naar de Tzol’kin, want dit was slechts een voorbeeld van wat de energetische betekenis is van een Maya-kalender, wanneer we er tenminste oog voor hebben.

An 11:11 wake-up call means you have been sleeping..?

Voor alle duidelijkheid, ik zeg nadrukkelijk niet dat de Dreamspell-variant ‘fout’ zou zijn. Volgens de Dreamspell-astrologie ben ik geboren op kin 11 (zegel 11 en toon 11). Zowel de energie van de Blauwe Aap (zegel 11) als die van integreren (toon 11) herken ik in mezelf. Al mijn hele leven haal ik apenstreken uit, en ook ben ik al mijn hele leven ideeën aan het integreren.
Ieder nieuw boekje dat ik nu schrijf is niets anders dan een weergave van mijn meest recente integraties van zienswijzen. Verder is het voor mij ook zeer opvallend dat het (Meester-) getal van 11 zo nadrukkelijk hierin naar voren komt, want ook numerologisch kom ik via zowel mijn geboortedatum als mijn volledige naam uit op dit eerste Meestergetal.

Kijk ik echter naar mijn geboortemoment volgens de (natuurlijke) Tzol’kin-astrologie, dan ben ik geboren op kin 211 (zegel 11 en toon 3). Volgens beide zienswijzen (natuurlijk en bedacht) ben ik dus een Aap (zegel 11). Mijn toon is volgens deze natuurlijke zienswijze echter een 3, wat wil zeggen dat de nadruk ligt op activeren. En ook dat herken ik heel erg duidelijk in mijn leven tot op heden. Bovendien ben ik volgens deze benadering geboren op één van de 52 zogeheten GAP-etmalen, waarbij GAP staat voor Galactisch ActiveringsPortaal. Slechts één op de vijf etmalen is een GAP, en mijn ego kan zich er erg in vinden dat mijn fysieke geboorte plaatsvond tijdens zo’n periode van Galactische activering.

Wil je ook jouw zegel en toon uitrekenen volgens de (natuurlijke) Tzol’kin-astrologie, bedenk dan dat het moment van zonsopkomst gehanteerd wordt als natuurlijke scheidslijn tussen de opeenvolgende etmaalcodes. Ben je geboren tussen middernacht en zonsopkomst, vul de datum in van het voorgaande etmaal. Wil je een etmaalcode volgens natuurlijke Tzol’kin weten, klik dan hier.

Kortom, er is geen goed of fout. Er zijn gewoon verschillende interpretaties die een ander deel van onszelf tonen. Wil jij ervaren wat deze interpretaties voor jou kunnen betekenen, neem dan deel aan een ervaringstheater in Groningen, Utrecht of Antwerpen. Klik hier voor meer informatie daarover. Of je kunt (ook) deelnemen aan het 4-daagse Maya-kalender-festival in Winterswijk. Voor meer informatie daarover klik je hier.

In Lak’ech

(letterlijk: jij bent de andere ik)

Johan Oldenkamp, Zeist, 12 februari 2011

Pateo.nl

11 gedachten over “Maya-astrologie, iets voor jou..?

 1. Ik had een tijdje geleden al vernomen dat 11 februari 2011 een belangrijke dag in het Maya gebeuren zou zijn en inderdaad, de eerste reactie die bij mij opkwam was van, hé Mubarak is afgetreden dus zou er dan toch een enorme waarheid schuilgaan in de Maya hype… Is het overigens niet zo dat de gevierde ziener Nostradamus gewoon de Maya kalender heeft weten te vertalen en vervolgens met de credits aan de haal ging?

  1. Kijk heel simpel als zelfs mijn wrok pijn woede wanhoop wanstaltigheid en hebberigheid bij tijd en wijle aan het verdampen zijn tsjah dan moet er wel ietsz aan de hand zijn toch wel, de ergste dictator in spe ben ik zelf en daar is Mubarak nog een lievertje bij geweest. Maar goed ik word tegenwoordig dan ook extra door allerlei snelle Engelen omringd, in de Cirkel van El Diablo de verschrikkelijke, daar laten ze me zitten tot ik uitgetierd ben, bij de wilde beesten af soms, die snelle Engelen prikken mij met hun toverstafjes, pijn is fijn, zeker als het goed bedoeld is.

   Mubarak overleden? Of toch niet..
   http://www.radio1.nl/contents/26099-mubarak-overleden-of-toch-niet

   Opzoeken: in spe
   http://www.encyclo.nl/begrip/in%20spe

   http://ec1.images-amazon.com/images/P/B000005TNF.01._SCLZZZZZZZ_.jpg

  2. Precies wat Johan al zei, wanneer gaan we hier in Vernederland er ook eindelijk eens tegen aan met z’n allen!?
   Of denken de meesten nu nog steeds dat hier alles pais en vree isz.
   Ga maar eens naar de nieuwste belasting heffingen (riool heffingen waterschaps heffingen ozb kijken.
   Dan weet je waarom je geld als sneeuw voor de zon verdwijnt.
   Ze zuigen je helemaal leeg en we vinden het allemaal wel best.
   Goh waarom heb ik geen eens geld meer om vreten te kopen.
   Nou vorig jaar heeft de pastorale vertrouwens spreektoeter van de olie elite Lindsey Williams al duidelijk gemaakt dat ze de voedsel prijzen en olie prijzen op een kunstmatige manier tot ongekende hoogten gaan opschroeven.
   Al die ANP berichten over mislukte voedsel oogsten over de gehele wereld.
   Ga er maar van uit dat vrijwel al die berichten in scene gezet zijn.
   ER is vreten zat maar allesz wordt opgekocht door spook beleggers van Wallstreet.
   Op die manier zullen er dit jaar al zo’n Miljard mensen de honger dood gaan sterven.
   Ze hadden gemiddeld 4 dollar cent per dag om vreten van te kopen.
   Vette inflatie erbij en hoppa die overbevolking zijn ze al vast kwijt.
   Over een jaartje staan ook wij hier blauw van de honger en ellende te apegapen voor onbetaalbare supermarkt ramen.
   Misschien een idee om achterstallig internet huiswerk even in te halen.
   Holland als spil van de wereldse corruptie politiek, we zitten in het oog van de tornado maar willen niet weten dat wij het monster van de wereld dienen.
   Kijk maar op Anarchiel, Jim Beame heeft de voorstudies al gedaan, kijk naar de oorsprong van de juridisch financiële constructie die Corporatie heet, een Hollandse uitvinding… Het heeft met slavenhandel te maken, slaven bevrijden, daar hielden de beleggers niet van maar ze moesten wel onder druk van het publiek, hebben ze snel een geraffineerde juridische constructie bedacht waardoor wij nu allen slaven zijn geworden…

   The Beatles – Come Together
   http://www.youtube.com/watch?v=axb2sHpGwHQ

  3. “Thank you mister Cheney voor everything you did to our country.
   You are a terrorist mister Cheney
   We know what you did to U.S.us mister Cheney”

   WeAreChange Confronts Dick Cheney On 9/11 Stand Down
   http://theintelhub.com/2011/02/15/wearechange-confronts-dick-cheney-on-911-stand-down-at-cpac/

   Cheney Stand down 911

   ” Let’s do it together, put it in Google all Together
   Going To Mach 10 ”

   http://www.infowars.com/cheney-stand-down-order-1-on-google-trends/

   http://www.infowars.com/articles/sept11/mineta_confirms_cheney_ordered_911_stand_down.htm

   Coldplay – A rush of blood to the head with lyrics
   http://www.youtube.com/watch?v=Tz9EBICXXZo

  4. Sara Haze – Beautiful Day
   http://www.youtube.com/watch?v=BUlS4d05Ng0

   Kijk eens naar die verbeten vastegeroeste vuile grijns van deze grijze Jezuiëten Rat eersteklas.
   Daar hebben wij in Nederland er ook een aantal van.
   Dacht je nou echt dat Verrader Verhagen gewoon alleen maar een CDa’er isz?
   De Tempeliers stonden in de Telegraaf uitgebreid met foto en toenaam hun dankwoord te betuigen aan hun buiksprekende vazal kamillometer in de box UUueuRoHoeroSlingks, met dat Limburgse accentje dat we zo goed kennen van Mo$$a blonde Greet, de Media Darling met z’n Cia Gecodeerde HaarSpoel Kleurtje, net als Assange, volgens boss hogg Assange is 911 bogwash weet je, dan durf je wel

   WeAreChange confronts Dick Cheney Stand Down 9/11
   http://www.youtube.com/watch?v=ctr9rA4d88c

   bogwash;
   “Initiation rite. Newbies would be grabbed ifthey strayed in or too near the toilets then dragged to a cubicle, their head forced into the pan… while it was flushed. (ed: I remember an instance when kid drowned – about 4 years ago I think)
   See also: blue goldfish, blue dolphin
   Source: UK”

   http://www.odps.org/glossword/index.php?a=term&d=4&t=1718

 2. Ha die Johan, boeiend weer!

  Misschien interessant als aanvulling het volgende:
  Vanwege de komst van ‘space weather’ , atronomoie, mythologie en vrije energie expert Dr. Paul LaViolette (27 maart, Mirror Centre Amsterdam, via HealingSoundMovement Events, meer info bij News op mijn website) had ik gisteren enkele gesprekken over de gevolgen van het zogenaamde ‘ space weather’ waarvan de effecten nu steeds meer merkbaar worden in ons zonnestelsel en onze planeet…

  De vraag was een beetje: wat kan er inderdaad allemaal gebeuren en kunnen we er wat aan doen (en ik heb het nu nog even niet even over ascentie, bestemming van de ziel, multidimensionaliteit, etc)?

  Paul LaViolette beschrijft in zijn boeken dat (ondanks onze technologie en kennis van astronomie) zo,n cyclisch voorkomende ‘galactische tsunami’ niet echt precies te voorspellen valt. Het kan zeer onverwacht komen als een dief in de nacht (of dag)…

  Ook zou alleen onze huidige technologische afhankelijkheid van ons kan afgenomen kunnen worden, of toch een grotere invloed op al het leven. Dit zou eerder gebeurd zijn door ‘ Galactic SuperWaves (meetbaar aan het poolijs) en dus ook de verklaring kunnen zijn van de ‘ mythes’ die allemaal een wereldwijde catastrophe beschrijven.

  Maar voor jou en voor dit stuk misschien wel het meest interessant, is het volgende: De oude Creatie mythes, de Tarot, de dierenriem omvatten volgens LaViolette een soort gecodeerde Aether creatie fysica hoe materie onstaat en spontaan transmuteert uit de ‘ aether soep’ omgeving.

  Verder zouden de mythes volgens hem zelfs aanwijzingen bevatten voor een soort universele symbolische ‘ gecodeerde waarschuwing’ vanuit de oudheid, dat iets dergelijks (vanwege het cyclish karakter) in de toekomst -onze tijd- nog eens zou kunnen gebeuren. Volgens LaViolette zitten we nu in een soort tussenfase, tussen twee Galactic Superwaves in, maar de vorige is wel ‘ long overdue’..

  LaViolette beschrijft wel de principes van faseconjugatie en een soort microwave ‘ phased array’ in combinatie van ‘ Tesla technieken’ die als een soort ‘ space shield’ ingezet zou kunnen worden (betere oplossing dan ‘ tijdig’ alle stoppen eruit trekken).

  Hij beschrijft ook dat dezelfde ‘ aethertechniek’ (surfing on your own aether wave zullen we maar zeggen), het ook mogelijk zou moeten maken om zelfs asteroids ‘ weg te duwen’ (het lokale vacuum beinvloeden, je zou in een antizwaartekracht voertuig dus ook geen autoriemen nodig hebben, als je begrijpt wat ik bedoel)! Dit is ook de reden waarom superluminal snelheden kunnen bestaan, relatief tov de aether ‘ frame of reference’ (waardoor veel hogere snelheden voor de lichtsnelheid bestaan, bewezen in zijn experimenten overigens!).

  Ik leg het vast wat kort door de bocht en incompleet uit, maar de fysica en uitleg is intrigerend. Ben zijn boek Earth under Fire nu aan het lezen, als ik zelf meer zinnigs weet te zeggen meld ik het hier misschien. In zijn boek Genesis of the Cosmos vind je veel mythologie en creatie mythes (en de dierenriem en de Tarot!) die volgens hem dus sleutels zouden bevatten voor zowel een geavanceerde Aether fysica (dingen die wij pas sinds 1950 weten..) en een soort ‘ tijdcapsule waarchuwing’ , gecodeerd in dus o.a. de dierenriem, een waarschuwing voor deze tijd dus…

  LaViolette beschrijft ook meerdere ‘ prophecies’ (waaronder Maya/2012) in relatie tot de verborgen kennis die hierin besloten light, maar vooral de relatie met de dierenriem leek me in dit verband interessant!

  1. De dierenrientekens zijn spijkerschrifttekens en pictogrammen, waarmee het Scheppingsverhaal verteld wordt, zie http://www.avoratio.nl/Allerlei/Gelijkenis/

   Ook blijkt uit mijn onderzoek betreffende astrologie / astronomie, dat de bouw van het menselijk lichaam dezelfde verhoudingen heeft als het zonnestelsel (zie paragraaf http://www.avoratio.nl/Allerlei/Gelijkenis/?topic=Vergelijking ).

   Ook blijkt daaruit verband tussen de planeten en de endocriene klieren (en de chackra’s). Een deel van de endocriene klieren zijn LEVENSNOODZAKELIJK, dat wil zeggen dat zonder goede werking daarvan, het fysieke leven niet gecontinueerd kan worden.

   Als je wil kan je een samenvatting maken van genoemde pagina en op wanttoknow plaatsen.

   Met vriendleijke groet,
   Leo Bakker.

 3. INteressant.

  Volgens de tzolkin-berekening zou ik me dit jaar in een buiten-orbit bevinden..
  Kan iemand me uitleggen wat dat betekent?

  Lieve groetjes, Marlies

 4. Ik vind de opmerking over Beatrix echt niet kunnen. Beatrix is alles behalve een alleenheerser. De macht ligt bij de regering, dus bij meerdere mensen. De regering wordt door het volk gekozen. En onderdrukking in Nederland? Pas als je echt onderdrukt wordt, weet je wat dat is. Nederland is een vrij land.

 5. In Lak’ech betekent letterlijk “Ik Ben Een Andere Jij”, wat toch heel anders klinkt en voelt als “jij bent de andere ik”… er is in Nederland nog een man die de vertaling verbastert, het bepalend lidwoord “de” gebruikt en ervan heeft gemaakt “ik ben DE andere jij”. Voelt u het verschil…?
  Iets anders: het is helemaal niet vreemd dat de schrikkeldagen niet worden geteld in de Dreamspell, want dit is een mathematisch zo perfect systeem, dat deze bedachte bijstelling alles zou verstoren en ons niet meer zou synchroniseren met de hogere dimensionale cycli. Vroeger vierden de Maya’s eens in de 52 dagen een wavespell (13 dagen) Buiten de Tijd, waardoor ze synchroon bleven lopen met de natuurlijke tijdcycli.
  Een schrikkeldag valt altijd tussen een Blauwe Aap en een Gele Mens. Deze dag voelde ook erg bijzonder… alsof de tijd werd opgerekt. De Aap-dag van illusie/magie werd langer en ging in de middag over naar de Mens-dag van vrije wil, kiezen en wijsheid. Deze keer waren er ook meer mensen dan 4 jaar geleden die een wonderlijke ervaring van tijd hadden en wel een week van slag waren… Een goed teken, zou ik zeggen, alsof hun menselijk systeem niet goed kon wennen aan de bedachte constructie van onnatuurlijke tijd… 🙂

 6. Ik plaats het maar hier onder, want er was een synchroniteit die mij verrast (toch wel leuk) achterliet.
  Gisteravond een stuk gelezen dat tijd, 4 dimensionaal is, op
  http://1320frequencyshift.wordpress.com/2013/12/11/discovery-of-the-law-of-time/
  En dan zie op een andere website vandaag, dat er een lezing woensdag wordt gehouden over dit onderwerp, terwijl ik er niet naar zocht.
  Het specifieke thema van deze avond is ‘de beoefening van synchrone orde’ of hoe we de diepere dimensies van tijd , ruimte en gewaarzijn kunnen betreden via de tijdcodes van de Maya en de 13 manen kalender.
  http://www.earth-matters.nl/14/8825/media-en-agenda/22-01-2014-hoe-kan-tijd-als-de-vierde-dimensie-ons-bewustzijn-evolueren-lezing-mike-floris-groningen.html
  Het is nog steeds een beetje wennen (went snel 🙂 ), maar het is zo goed als dagelijks nu dit ‘fenomeen’.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.