Advertentie

MH17: oproep aan alle bewuste mensen..


lighthouses spreuk

x

x

Oproep aan alle bewuste mensen:

2014 © Vera Koenen & Nienke André de la Porte-Riemersma

 x

Collectief zijn we opgeschud, door elkaar geschud en hevig geschrokken door de gebeurtenissen rondom het boven de Oekraïne neergehaalde Maleisische passagiersvliegtuig, dat vele mensenlevens heeft gekost en de emoties in verschillende landen hoog heeft doen oplaaien.

Leven we mee met de rechtstreeks betrokkenen en laten we het daarbij?

Of geven wij, met ons bewustzijn, met onze trilling, een impuls tot een andere uitkomst, vanuit het hogere weten van ons hart? 

Naast de schok en het verdriet om de slachtoffers en hun nabestaanden, vraagt dit om onze aandacht. Nederland is rechtstreeks betrokken door het grote aantal Nederlandse doden, maar achter de schermen speelt een groot conflict: er is veel meer aan de hand. Er spelen politieke belangen mee, er worden spelletjes gespeeld en mensen die zich op de hoogte willen stellen, worden via de media gemanipuleerd.

Het heeft geen zin om daarop in te gaan, want wat je voedt, groeit. Dus ook de aandacht die we hier collectief aan zouden schenken, laat iets groeien dat voor Europa en specifiek voor Nederland niet wenselijk is, maar wel koren op de molen zou zijn voor een Amerika dat op de rand van bankroet staat. Maar wat wordt ons antwoord, als bewuste Nederlanders? Volgen we het nieuws op radio en t.v. en in de kranten? Leven we mee met de rechtstreeks betrokkenen en laten we het daarbij?

Of geven wij, met ons bewustzijn, met onze trilling, een impuls tot een andere uitkomst, vanuit het hogere weten van ons hart? Onze lichtwerkgroep heeft zich enkele dagen afgestemd op de ontstane situatie. Daarbij ontvingen wij o.a. de volgende informatie:

Aartsengel Michaël op 19 juli 2014:

Dat is wat jullie werkelijk willen: een Europa dat niet volgt, maar de leiding neemt.

Michael“Het is niet zo erg als jullie altijd denken, dit was ‘gepland’; het geeft een doorbraak in het conflict in dit gebied. En nee, wij willen geen herhaling van negen een een (nine one one). Het is goed dat jullie ingrijpen. Dat verbaast je, hè? Maar het is co-creatie en júllie bepalen de afloop van dit gebeuren, ook de mate van drama die het gaat opleveren. En mensen houden van drama. Maar goed, jullie willen oplossingen voor het hoogste goed en liefst elegant.

Licht en liefde sturen is uiteraard altijd goed, maar dit vraagt om iets meer. Hier kan Europa laten zien hoe zij conflicten oplost t.o.v. de aanpak van Amerika. Dat is wat jullie werkelijk willen: een Europa dat niet volgt, maar de leiding neemt. Verder willen jullie een vernieuwd Europa: oorlog voeren past daar niet bij. Diplomatie wel, en ook verdere samenwerking, open communicatie en de waarheid boven tafel.

Jullie zoeken niet naar de schuldigen, maar naar de zeggingskracht van dit fenomeen en jullie zoeken naar oplossingen. Poetin doet dat ook, maar op de gebruikelijke grove manier. Jullie zijn niet anti-Rusland, maar ‘anti’ de methodiek die Rusland hanteert. Veel Europeanen denken zo. Als Rusland meer democratisch zou worden en minder corrupt, dan was dit nooit een conflict geworden. Het punt is dat de Russen hier nog niet klaar voor zijn.

Ze kunnen de verantwoordelijkheid simpelweg nog niet aan. Daarom zoeken ze een sterke man die dat voor hen doet. Dus eigenlijk is dit een conflict tussen 2 culturen die elkaar dáár raken. De Oekraïne (Kiev) wil vooruit, het Oosten wil dit nog niet en dan scheurt het uiteen in diverse fracties. Hier praten we vooral over onwetendheid, niet over onwil. Het gaat hier ook om respect. Respect dat er meerdere tempo’s en wegen zijn en dat ieder zijn/haar eigen pad moet volgen.

Respect is ook: respect voor het leven. Er zijn hier 300 levens achteloos verloren gegaan. Hogere Wil. Het helpt als de betrokkenen meer contact hebben met hun hogere wil. Wie tot bedaren moeten komen, zijn Amerika en Australië. Stuur Licht, liefde en wijsheid naar hen.

Michaël”

 

Daarop lieten de Elohim ons, een dag later – op 20 juli – het volgende weten:

 animated flame“De dualiteit is nog niet uitgewoed op Aarde. De bekende/vertrouwde reflexen golven nog na. Maar wees gerust, de tsunamihoogte van ‘negen elf’ zullen ze niet meer bereiken. Toch is het ernstig: het is inderdaad geen zuivere koffie en jullie gevoel dat hier weer een duister vuurtje wordt opgestookt, klopt wel. Dit is wel een schokgolf voor de Aarde. Kan er een Nieuwe-Tijds-antwoord op komen? Zijn meer mensen, ook politici en militairen, wakker te schudden en tot andere antwoorden te brengen?

Zet in op liefdeskracht en creativiteit i.p.v. actie – reactie en voorspelbare escalatie. Nog belangrijker is de daar-achter-zittende laag van de bovenbazen, die aan de touwtjes van macht trekken via financiën, zonder scrupules. Dat hun geheimhouding niet langer stand houdt en hun duister spel wordt doorzien en verdwijnt in het niets: in de ‘niet-liefde’, waar het vandaan komt. Dit zijn naweeën: deze ramp is er één van, die moét uitwoeden. Blijf in jullie midden, blijf in balans, en stuur liefde en de vlam van waarheid naar de regeringsleiders. Dat is genoeg.”

animated flameNiet alleen Nederland en Maleisië, de Oekraïne en Rusland zijn hierbij dus betrokken, maar ook Australië en Amerika. Als lichtwerkteam zetten wij ons licht in: het licht van waarheid en liefde en onze eigen harmonie en innerlijke vrede. We doen een oproep aan de velen onder jullie, die vaker licht en liefde sturen naar probleemgebieden, om zich mét ons hierop af te stemmen, om een antwoord te geven op het oplaaiende vuur van conflict. Om de gemoederen tot bedaren te brengen, om escalatie te voorkomen.

En om te laten zien dat we niet voor niets een land van lichtwerkers zijn en dat onze trilling verschil maakt: niet alleen voor Europa, maar voor de wereld, ten behoeve van een wereld die we met z’n allen willen creëren! Dus een ieder, die deze keer het verschil wil maken: zet je in. Aard goed, maak een stevige hemel-aarde verbinding (en als je met een groep bent, een gezamenlijke hartsverbinding) en zet je rust, liefde, licht, aandacht en innerlijke vrede in richting de betrokken regeringsleiders en allen die achter de schermen aan de touwtjes trekken!

Zend je hulp voor kracht, rust en liefde, zodat we op grotere schaal de vrede kunnen bewaren. Namens ons lichtwerkteam:

Vera Koenen en Nienke André de la Porte-Riemersma

Vera: www.lichtwerktechnieken.nl

Nienke: www.dekosmischemens.nl.

(HIER een vorig artikel over o.a. het Christusbewustzijn)

 

118 gedachten over “MH17: oproep aan alle bewuste mensen..

 1. Beste lichtwerkteam, mooie energie zenden jullie uit, ik krijg er kippenvel van.
  Helemaal mee eens dat we geen schuldigen moeten zoeken of oorlogen moeten willen.
  Naast het sturen van liefde vind ik het ook erg belangrijk om informatie te blijven delen, opdat alle zaken/ misstanden in het licht worden opgelost.

  1. GUIDO.J, ik lange dagen gediscuseerd op the Veteran to Day, want oud soldaten zijn automathis Hero’s, nou dat betwijfel ik ten zeerste, maar goed dit denken heerst in de USA, bij ons ligt dit een stuk réalistiser, een soldaat is iemand die andere mensen van het leven berooft tegen betaling, huurmoordenaars dus, maar dat gebrain fu..Kte Americaanse burgers, met hun pattriotisme gebaseerd op niet veel goeds, het zou voor de wereld zo goed zijn als ze nu eens bij hun positieven zouden komen, en zien dat het anders moet en kan, want denk er om het is een enorme sterke natie, die in de verkeerde handen is gekomen, hé beste Americanen bevrijd U van dit kwaad!

  2. Het is preciés de reden dat Rusland destijds over democratie, mens en dier heen walste om het zg. Warschaupact te vestigen.. Allemaal landen om Rusland heen, die als een buffer tegen het Amerikano-Europa lagen.. Niet dat die landen (zoals Polen, TjechoSlowakije, Roemenië, etc.) nog wat te vertellen hadden, maar Rusland deed alsof het allemaal uit vrije wil was…
   Nu is het Warschau-pact afgelopen, gelukkig natuurlijk, maar nu zit de aasgier op het vinkentouw, om de grens op uiterst sluwe wijze (de wil van het volk = Warschaupact-taal) te verplaatsen naar het Westen..
   En wat doet de VS, speelt het spelletje alsof we op een schaakbord zitten.
   President van Oekraïne is nu een oud-IMF-man.. Oekraïne steekt zich voor NOG meer miljarden in de schuld en speelt het ‘democratische’ spelletje, nu meer van binnenuit, zodat het allemaal niet opvalt, die smerige manipulatie. Kijk naar DIT ARTIKEL en je snapt het. KIJK in dat artikel naar de uitzending van Oostenrijkse televisie over Otpor..!!

   De essentie van dit artikel (HIER EN NU) is, of we meedoen, of onszelf bij de kraag vatten en kijken naar het spel, de spelers en onze EIGEN positie bekrachtigen in Liefde en harmonie.

  3. Ons kent ons, beste GUIDO.J, mijn vader had veel contacten in Duitsland via zijn persoonlijke politieke ideologie, net na de oorlog werden hoge Nazi ambtenaren tot burgemeester van steden gemaakt, oud gestapo mensen commisaris van politie, het hele oude apparaat werd gewoon verplaatst en gehandhaaft, tegenstribbelende mensen, werden door een millitair vuurpeleton opgeruimd, in wezen zijn al dit soort mensen het zelfde, en overal inzetbaar, handlangers van het kwaad, beetje beangstigend dat wel!

 2. De maatschappij, het systeem, de wereld
  moet geheeld, hoe doe je dat?
  Nog dagelijks, ook nu weer wordt er zoveel pijn gevoeld.
  Maar de maatschappij bestaat uit mensen, veelal vredelievende mensen
  het “bijbehorend” systeem wordt uitgevoerd door mensen.
  De wereld is er voor alle mensen, samen de mensheid.

  Bij oorlogsdaden is er niet één schuldige
  daarom wordt DE schuldige ook niet gevonden, want
  angst; kent geen eigen verantwoording,
  onliefde; laat geen begrip zien,
  afgescheiden-zijn; kent geen Eenheid en Liefde.
  Waar geld en macht “winnen”
  zijn in werkelijkheid alleen verliezers.

  Als we zelf geen verliezer willen worden
  moeten we het gedrag wat we afkeuren en veroordelen
  niet willen kopiëren.
  Als we kopiëren zorgen we voor de negatieve spiraal en houden
  we de ander dezelfde spiegel voor waar hij elke dag inkijkt.
  Dagelijks ondervinden wij nog waar deze maatschappij
  toe leidt, verbonden aan de wereld van het afgescheiden-zijn.

  DE TIJD IS RIJP voor de nieuwe wereld…… die van Eenheid, Licht en Liefde….. hoog tijd dat we het afgescheiden-zijn achter ons laten….. mens zijn met de medemensen met de aarde als een liefdevolle verblijfplaats…… zoals de bedoeling is…..

  van een mede lichtwerker. Namasté

 3. waar ik aan denk,,, dat de oplossing zo simpel kan zijn..

  Wat wij hebben gebouwd kunnen we ook weer afbreken en met afbreken bedoel ik ontmantelen en her bouwen. Ik zou zeggen, neem allemaal massaal een snipperdag. En als je werkgever zegt dat kan niet, kun je zeggen, als ik vandaag niet vrij ben is er geen morgen ook.

  En we lopen met heel Nederland in een rouwstoet naar Politiek Den Haag. En we gaan in stilte Den Haag laten weten dat wij niet eerder weg gaan eer Nederland zich afzijdig houd van dit Drama en geen partij kiest voor een Rusland of een Amerika. Zich terug trekt uit Europa. En dan beginnen met het afschaven van alle oude regels en weten die ons WIJ.. de bevolking niet meer dienen.
  Nederland… kan en mag best het verschil maken, en als er een schaap over de Dam is volgen zeer snel de andere Landen. En bouwen we samen
  Niet de economie stil leggen , maar omvormen naar een economie ten dienste van alles wat leeft. Met zorg voor elkaar kunnen we beginnen om de technieken om energie op te wekken verder te ontwikkelen die 100 schoon en onschadelijk zijn.
  Zo ook in de zorg en ga zo maar door,We hebben genoeg te doen om alles weer heel en gezond te maken… Hoera de economie draait weer..
  Dit is wel een economie gebaseerd op delen.Dus ik verdien net zo veel als jij…
  Onmogelijk ? wat we hebben opgebouwd kunnen we ook weer afbreken.!! Inflatie Deflatie rente enz enz allemaal verzonnen regeltjes die een oud versleten en log systeem ondersteunen.

  Ik hoop dat ik hiermee ook een bijdrage lever … Ik zeg neem die snipperdag.
  Erik.

  1. Toeval bestaat niet.. en voor mij nu zeker niet! Vannacht gedroomd over een massale stille tocht in Den Haag om uit Europa te stappen .. dat we hiermee aangeven dat we geen DOMME schapen zijn.. dat we niet meegaan in agressie en daarmee een 3e wereldoorlog gaan creëren.. laten we ons niet meevoeren in haat tussen regeringen over de rug van de slachtoffers, Onschuldige mensen..

 4. Gisteren belde ik met een familie lid in Nederland, Mevrouw is ziek thuis, als zo vaak, maar dit terzijde, ze hadden de TV in tuin gezet want het was erg warm, en zaten onder het genot van drank en snacks lekker het nieuws over al die dooie mensen te bekijken, nou ik had aan een paar woorden genoeg, die Russen en die Oost Oekraïners deugden voor geen twee centen, het kwam hier op neer ze lieten zich heerlijk met haat en nijd Voeren, door de NOS en andere brain fu..ers, geen woord tussen te krijgen, al van mijn goede ouders meegekregen, mensen, behoed U, met al je bewust zijn en liefde vegen ze je van tafel, tussen een glas bier en een kroket door, ja ik kan hier niet in mee gaan, de liefde en genegenheid zijn geen wapen, hooguit een toegift, maar je moet het kwaad eerst op zijn knieën hebben, vriendelijke groet aan ieder één!

  1. Noch de NOS noch RTL hebben ooit gezegd dat Rusland schuldig is.

   Amerikaanse onderzoekers hebben vanochtend laten weten dat er geen bewijs is voor directe betrokkenheid van Rusland. Dat Rusland wapens levert aan de separatisten was al eerder een punt van kritiek. Maar de suggesties hier gedaan dat alles er op gericht was om Rusland de schuld in de schoenen te schuiven van deze aanslag zijn onjuist. De complotters hier weten alles zeker: Rusland krijgt de schuld maar is onschuldig. Maar Rusland kreeg de schuld niet. Dus hoe nu? Wat gaan jullie nu weer verzinnen?

  2. @Jenny Jo,
   Ik heb het je al één keer uitgelegt, nog maar eens dan, het is het woord gebruik, en soms het weg laten van woorden, dan de slimme insinuatisch, of slechte foto’s die dingen insinueren, waarom speel je toch steeds met de inteligentie van andere mensen, en speel je de Under dog, het kwaad heeft voor elke valse vlag, meerdere scénario’s klaar liggen, deze keer liep het verkeerd, ze zijn muis stil geworden, misschien kunnen ze de Engelsen er toe bewegen de Black Boxes te vervalsen, zo niet zijn ze uit gepoept, en op naar de volgende valse vlag, onderwijl gaat Israel door met zijn genocide, maar ze halen nog steeds niet de aantallen van Hitler, dat is dan weer een gerustelling.

  3. Wijs dan eens concreet aan Jenne waar de verschillen zitten. Als het zo voor de hand ligt moet dat toch niet moeilijk zijn? En lees ook eens wat je zelf schrijft: je verzint het ter plekke, zijn het niet de Amerikanen, nu zijn het de Engelsen weer die opgeroepen worden om de zwarte dozen te vervalsen, waar haal je het toch allemaal vandaan?

   En dit:

   waarom speel je toch steeds met de inteligentie van andere mensen, en speel je de Under dog,

   Ik ben geen underdog en ik speel ook de underdog niet, dat doe jij, met je gejammer over al die joden waar je zo’n last van hebt. Wij zijn geen underdogs meer Jenne, die tijd is voorgoed voorbij en dát is waar jij zo’n moeite mee hebt, maar er is niets aan te doen, vroeger komt nooit weerom, deal with it en hou eens op met zeuren en jammeren en liegen.

  4. Do you swear to tell the Truth, the Whole Truth and NOTHING BUT the Truth..

   Het weglaten van waarheid is ook fraude, beste JJ.. Daarom is dit de eed die je aflegt in de Amerikaanse rechtbank. Opzettelijk waarheid weglaten is een halve leugen de kans geven..!!!

   Het gaat erom wie de schuld krijgt…???? Mijn hemel, hoe ver ben jij van je padje.. Blij zijn als je de schuld niet krijgt.. Gaat het erom wie schuldig IS, of wie hem ‘krijgt’… Let eens op je taal joh, met je ‘complotters’.. Wat heeft het voor zin, wat brengt het je verder..?!

  5. @Guido, bij 4.5

   “Het weglaten van waarheid is ook fraude”.
   Hoe weet jij zo precies wat waarheid is in deze? Blijkbaar begrijp je de essentie van mijn reactie niet:
   NIEMAND weet nog wat er exact gebeurd is, jij dus ook niet. Er is nog allerlei onderzoek gaande, -beledigende deelreactie verwijderd- Maar de Amerikanen gaven de Russen de schuld niet.
   Daar gaat het om: de Amerikanen gaven de Russen de schuld niet. -beledigende reactie verwijderd-

  6. @ Jenny Jo, wat jij allemaal insinueerd, is voor jouw rekening, ik wil van die valse betichtingen mijn kant op niets weten.
   -off topic en vooral beledigende reacties verwijderd-

  7. @Jenne, bij 4.7

   @ Jenny Jo, wat jij allemaal insinueerd, is voor jouw rekening, ik wil van die valse betichtingen mijn kant op niets weten.

   Ik citeer gewoon jouw eigen woorden Jenne, -off topic en vooral beledigende reacties verwijderd-

  8. @Jenne

   Je hebt de “one State solution”, de “two State solution”, of één van de twee moet wieberen. Misschien een vierde en die moet komen van Jenne, daar zitten ze allemaal op te wachten maar hij komt maar niet..
   We zitten allemaal te wachten op jouw kerel, jij bent de Messias! Je gaat me toch niet vertellen dat je dat nou pas hoort? 🙂

 5. Dank voor dit artikel. Sluit erg aan bij hoe ik erover voel en wat er voelt dat er aan de orde is mo te doen. Zo belangrijk in een situatie als deze te blijven zoeken naar wat echt helend voelt en de positieve stroom voedt. Zo makkelijk en verleidelijk om te vervallen in voeden van conflict, zij/wij denken ect. dank!

 6. “Het is niet zo erg als jullie altijd denken, dit was ‘gepland’…”
  Waarom dan ook zoveel deskundigen op het gebied van Aids? Wat is het plan hierachter?

  1. Dat vraag ik mijzelf ook af. Wat is het doel? Naast al het menselijk verdriet…

  2. Waarom rij je altijd over zoveel mieren, kevers, en regelmatig een vogeltje dood, als je op vakantie gaat..? Het zijn de ‘waarom’-vragen, die geen zin hebben. Omdat je het grotere plaatje niet ziet (kunt zien) en omdat je niet de motieven kent van de eventuele opzet.. Eventuele opzet dus.

 7. Bij een aantal reacties hier is het gebrek aan empathie zeer aanwezig. Het is triest om eigenlijk te beseffen dat deze personen gebrek aan liefde hebben (gehad). Als bijvoorbeeld je geen relatie hebt dan kun je natuurlijk ook het gemis van empathie oftewel inlevingsvermogen missen. Je mist het weliswaar niet van je partner. Doch je kunt het ook van je familie en of van je vrienden missen. Ook in dat geval kan het voorkomen dat je je hart langzaam gaat “sluiten”.
  Dit omdat je merkt dat het geven en nemen niet meer in balans is.
  Open jullie hart er gaat een leven! voor jullie open.
  Hartegroet Odette

  1. Hier sluit ik mij heel graag bij aan!
   Het oordelen loslaten, blijft een uitdaging.
   Er valt nog veel te leren.

 8. Ja daag, ik wil wel degelijk dat we blijven zoeken naar degene die dit gedaan heeft. En daarbij licht en liefde sturen. En neem me niet kwalijk maar Rusland is niet de boosdoener in deze, (voor zover de info bekend is).

  Europa wil vooruit, je moest eens weten, de mensen wel ja..dat wel.. Niemand die dit nu gaat accepteren van mij natuurlijk, maar wellicht als ik zeg dat ik het channel? Tsss

 9. Als eerste wil ik iedereen die een nabestaande is van één van de slachtoffer van de grote tragedie die zich heeft voorgedaan, héél véél Kracht, Liefde en Verlichting toewensen. Toch hoop ik dat deze mensen ook beseffen dat dit ‘het lot’ van het einde van hun leven was, net zoals zoveel mensen over de gehele wereld overgaan door oorlogen, verkeersongelukken, en de vreselijke ziektes. Ik sta iedere dag even stil, voor al de personen die op wat voor manier dan ook over mogen gaan.

  Ik sta stil voor de nabestaanden maar zie het overgaan op wat voor manier dan ook als dat iemand klaar is in zijn of haar leven, of je nu een kind bent of een volwassene. Er is zoveel meer tussen hemel en aarde en ik kan je verzekeren, de mensen die al reeds overgegaan zijn, zijn nooit helemaal weg. Zij zijn misschien nog wel dichterbij als ooit tevoren. Ik heb vele dierbare personen verloren, wat ook mij verdriet heeft gedaan maar als jij jezelf echt openstelt voor de vele tekenen die de dierbare personen jou nog willen geven, gaat hiermee al een hemel voor jou open en kunnen zij jou een juiste richting inwijzen.

  Ik hoop dat de mensen dit eens echt gaan beseffen en lief zijn voor elkaar zolang zij op aarde mogen leven. Het leven is tekort, veel tekort hoe jong of oud jij ook mag worden. Ik hoop dat de mensen weer gaan geloven en naar GOD gaan bidden voor vrede op de aarde en geloof mij dat dit niet in een geloofshokje hoeft te zijn. Gewoon geloven in de Almachtige Vader die over en aarde en hemel heerst. Al zou iedereen alleen al de tien geboden nastreven, dan begint ieder gewoon bij zichzelf en wat voor effect zou dat gaan krijgen over de gehele wereld.
  En als het dan tijd wordt dat iemand over mag gaan, zijn wij alleen maar lief voor elkaar geweest en hoeven wij niet zolang in de rouw te blijven uit ‘schuldgevoel’. En kan het ‘hele mooie’ leven gevierd worden wat de dierbare persoon heeft nagelaten aan de nabestaanden. Zoals GOD het eigenlijk bedoeld heeft… Daarom wens ik iedereen via deze weg in haar of zijn korte of lange leven, Héél Véél, KRACHT, LIEFDE en VERLICHTING toe maar sta open voor GOD, de Almachtige Vader en een échte Heer die jou nooit zal teleurstellen. GOD geeft alleen die beproevingen, die jij aankunt om te leren en te groeien in jouw ‘héle mooie’ leven…
  GOD BLESS YOU

  1. @Ilse

   “Zoals GOD het eigenlijk bedoeld heeft… Daarom wens ik iedereen via deze weg in haar of zijn korte of lange leven, Héél Véél, KRACHT, LIEFDE en VERLICHTING toe maar sta open voor GOD, de Almachtige Vader en een échte Heer die jou nooit zal teleurstellen. GOD geeft alleen die beproevingen, die jij aankunt om te leren en te groeien in jouw ‘héle mooie’ leven…”

   Mooi Ilse. Had ik maar zo’n vader:

   “When a man strikes his male or female slave with a rod so hard that the slave dies under his hands, he shall be punished. If, however, the slave survives for a day or two, he is not to be punished, since the slave is his own property.” (Exodus 20: 20-21)

   “Slaves, obey your earthly masters with deep respect and fear. Serve them sincerely as you would serve Christ.” (Ephesians 6:5)

   En welk een vriend is onze Jezus:

   “The servant will be severely punished, for though he knew his duty, he refused to do it. But people who are not aware that they are doing wrong will only be punished lightly. Much is required from those to whom much is given, and much more is required from those to whom much more is given.” (Luke 12:47-48)

   Maar jah, je moet niet altijd kijken naar de mensen die het beter hebben, daar gaat de kaas van gisten. 😉

  2. ILSE, mooi en zeer waardevol, zou alleen de Almachtige vader, willen vervangen voor de Créateur van al dit mooi’s en waardevols, en geloven kun je heel goed zonder God of heiligen, en dat het leven altijd te kort is, hangt heel erg van je zelf en je leefomstandigheden af, groet and Peace!

  3. Over sentiment gesproken;
   Jerry, je raakt ver van je Provo denken af, maar het Provo denken was een product van hun tijd, en ze hadden intellect, waren recht door zee, en omarmde hun vijand, bij deze dan een hugg voor jou.

  4. Dank je Jenne, knuf terug 😉 En ach, een beetje provoceren op zijn tijd kan geen kwaad. Provo 2.0, maar dan anders doch toch nog steeds hetzelfde liedje. Of zoals profeet Boudewijn het zou zeggen, “de man bovenaan is de laagste van straks want er komen andere tijden.” http://www.youtube.com/watch?v=Y-Yuxy4fmOg

  5. Dit is een oproep aan alle bewuste mensen, bewust van wat !

   Hé Jerry, in de 60 iger jaren geloofden we aan een andere wereld, die liedjes zijn leuk, maar ach het zijn maar liedjes, onderwijl dat wij oorlog hadden met de bereden politie, ging alles gewoon door, de mensen namen ons niet serieus, wij waren Provo’s, maar in wezen waren wij revolutionaire vernieuwers, als je echt de boel wild veranderen, moet je hun Koppen er af hakken, of zo als action direct ze ombrengen, maar daar stonden wij toen nog niet voor open, later stonden wij in the States te zingen We Will overcome, met Pete Seegers, nou mooi niet, al de bewuste mensen hebben met zich laten spelen, en nu nog, het is volkomen zinloos, maar wat moet je anders, je wilt toch ergens bijhoren, nou peace men!

  6. Jenne en Jerry, Jezus was de grootste provo van zijn tijd. Hij had een ongekende staat van innerlijke vrijheid bereikt en was Meester ( Rabbi) geworden over zijn eigen leven
   Ilse, de vrouw op wie jullie reageren in dit lijntje, zegt niet voor niets `GOD geeft alleen die beproevingen, die jij aankunt om te leren en te groeien in jouw ‘héle mooie’ leven… `. Jezus was degene die de allergrootste beproevingen onderging en we mogen allemaal die `kruisweg` gaan. Het hele leven is een kruisweg om persoonlijk te groeien, totdat je je zelf hebt verlost ( be-vrij-d)
   -We shall overcome – Bruce Springsteen and the Seegers Sessions Band http://www.youtube.com/watch?v=oqT9yegqoRk

  7. Jenne 12.6, het zou wellicht geen slecht idee zijn van WTK om een artikel te plaatsen “MH17: aan alle onbewuste ( on-wetende) mensen”
   Bewuste mensen reageren immers altijd vanuit een open hart, waar het innerlijk weten schuilt, op deze gebeurtenis 🙂 Ik geef wel even een voorzetje: “MH17: oproep aan alle onbewuste ( on-wetende) mensen”
   “Lieve mensen, ga allemaal de innerlijke kruisweg en kom tot inkeer (bekering). Durf je eigen pijn en verdriet ten diepste onder ogen te zien. GOD geeft alleen die beproevingen, die jij aankunt om te leren en te groeien in jouw ‘héle mooie’ leven… `………………. ”
   Guido, jij en je team kunnen hier vast wel iets mee 🙂

  8. Jenne 12.10, ik heb met opzet geen linkje gebruikt van Bob Seeger. In zijn tijd werden zijn songs nogal misbruikt voor politieke doeleinden. De wekelijke lading van dit liedje is voor mij onze eigen innerlijke weg van persoonlijke groei ( en de uiteindelijke verlossing/bevrijding) en die komt in mijn visie beter tot recht in de vertolking van Bruce Springsteen

  9. @Jenne 12.6

   Hahaha, je bent in het verkeerde werelddeel geboren man, je hoort op Borneo thuis of ergens in die contreien! De Provo’s van nu zijn de schetenflappers. Die trekken ten strijde met nanotech, koolstofdatering, supergeleiders en 3D printers vanwege moeder de Gans en gemak dient de mens. Andere tijden zijn wel ándere tijden hé! 🙂

   @Dick 12.7

   Ik geloof niet dat de “beste” man bestaan heeft, daar is namelijk geen enkel bewijs voor gevonden. Allemaal folklore.

  10. Jerry 12.12. , het laat zich met ons verstand niet verklaren. We moeten er in mijn visie ook geen beelden van maken, zoals “beste man”. Het voelt voor mij als een Allesomvattende Aanwezigheid. Vaag, ik weet het, maar dat is de Magie. Het is echter zo fijn om te ervaren en je wilt het dus ook graag Delen.
   Het heeft echter geen zin om een ander te overtuigen, want dan blijf je “tegen de wind in lopen”.
   Ik verwisselde per ongeluk in mijn vorige reactie de namen van Pete Seeger en Bob Seger.
   Bob Seger zong een mooi liedje over “tegen de wind in lopen” http://www.youtube.com/watch?v=e2efTlU36Tw&list=RDe2efTlU36Tw

  11. @Dick 12.13

   Daar ga ik ook geen boom over opzetten, dat vindt ik, mits het je echt interesseert, ieders eigen verantwoordelijkheid. Het is ook best wel tijdrovend. Ik ben er zelf wel eens grondig in gedoken, en dan dan bedoel ik GRONDIG! En niet alleen in het Christendom. Allemaal eigenlijk één pot nat en manipulerende mindfuck. Bart Ehrman is wel leuk om mee te beginnen als je liefhebber bent. Maar de meeste mensen vinden het wel goed zo. Ieder zijn meug.

  12. Zeg dick, wat is dit nu weer voor een misplaatstre opmerking, Pete Seegers zijn songs zijn misbruikt voor politieke doeleinden, wat een domkop ben je eigenlijk, Pete Seegers was een revolutionaire zanger, in hun strijd tegen USA establisment met hun oorlogszucht, We Will over come, had te maken met de Viet-nam oorlog, ook de oude volks songs gaan over veel te hard en lang werken, slavernij, lees hoe Guggenheim zijn miljarden verdiende door de analfabeten op te vangen op Ellis Island, en voor 1$ perdag in zijn mijnen te laten werken tot ze crepeerden, en het is nog steeds de zelfde 1%, laat dat God gedoe maar is een beetje zitten, verbreed je horizon.

  13. Jerry 12.14, `Allemaal eigenlijk één pot nat en manipulerende mindfuck.`

   Helemaal mee eens, alles is manipulerende “mindfuck” als we ons laten leiden door onze “mind”, juist ook in de religie of new age en vele andere vormen van spiritualiteit.
   Pas als we de verbinding weten te leggen met het hoofd vanuit een open hart, zijn we in mijn visie in staat om uit de door ons zelf geschapen illusie te stappen 🙂

  14. Jenne 12.15, wat jij misplaatst vindt is precies wat ik bedoel. Zelfs op deze website is de vliegramp bijna volledig verworden tot een onderwerp van politieke discussie. Dus, ook de mensen plaatsen hier de impact van deze vliegramp in de regel buiten zichzelf, terwijl ik er van overtuigd ben dat deze vliegramp juist heel veel impact zal hebben op onze innerlijke wereld, in de eerste plaats natuurlijk van de nabestaanden en dichts bijzijnde vrienden en kennissen, maar ook heel veel met mensen die er iets verder van af staan, niet alleen in Nederland maar wereldwijd. Heel veel mensen voelen de pijn en het verdriet van de nabestaanden, maar zien en voelen ook hoe krachtig deze mensen zijn. Ik heb in de reacties van nabestaanden de gevoelens ervaren van verdriet en pijn en woede over het respectloos omgaan met de lichamen en bezittingen van hun geliefden, maar ik heb ook ervaren de totale afwezigheid van haat- en wraakgevoelens. En ik weet zeker dat dat laatste een hele positieve uitwerking zal hebben op de collectieve energie op deze Aarde 🙂

  15. @Dick, bij 12.16

   Pas als we de verbinding weten te leggen met het hoofd vanuit een open hart, zijn we in mijn visie in staat om uit de door ons zelf geschapen illusie te stappen

   Ik ben behept met een onbedwingbare neiging om bepaald soort uitspraken te visualiseren, d.w.z. me voor te stellen hoe je dat nou moet doen wat er gezegd wordt. Vaak kom ik dan tot de conclusie dat mijn geest de acrobatische kwaliteiten mist om het gevraagde voor elkaar te krijgen.

  16. Ilse bij 12 “Er is zoveel meer tussen hemel en aarde en ik kan je verzekeren, de mensen die al reeds overgegaan zijn, zijn nooit helemaal weg. Zij zijn misschien nog wel dichterbij als ooit tevoren. Ik heb vele dierbare personen verloren, wat ook mij verdriet heeft gedaan maar als jij jezelf echt openstelt voor de vele tekenen die de dierbare personen jou nog willen geven, gaat hiermee al een hemel voor jou open en kunnen zij jou een juiste richting inwijzen…”

   Wat mooi en liefdevol neergeschreven Ilse, we hebben wat dat betreft dezelfde mening.
   Jazeker.., er is zo veel hulp van alle kanten, alleen we moeten er wel voor kunnen openstaan. Voor wie interesse heeft…., zelf volg ik regelmatig de sessies op de site van Hart van Vrede http://www.hartvanvrede.nl “Melchizedek schenkt zijn hart van Vrede aan de mensheid….”

   Deze sessies zijn gratis te volgen op de site, en heel wisselend komt het Gouden en Witte Licht met golven binnen. Je kunt dat goed voelen en vooral zien doordat de kleuren van hun gezichten en aura’s veranderen en de kleding wel wit blijft.
   http://www.youtube.com/watch?v=MfUGldJBb8c

   Nog iets moois waar met veel liefde uit de Onzichtbare Wereld gewerkt wordt voor mens en aarde is te ervaren in de Tuinen van Yeshua bij De Gouden Tijd in Eldersloo. Een krachtplaats met 11 mystieke en 7 chakratuinen.
   http://www.degoudentijd.nl met een tuin Licht en Vrede, heel toepasselijk voor deze tijd.
   Hier heb ik al veel moois mogen ervaren…

   Een stukje tekst van de site: “Onze Krachtplaats, een voorbeeld van het begin van de Gouden Tijd, is een zeer bijzondere plek waar o.a. engelen, natuurwezens, lichtmeesters, positieve sterrenvolkeren van het licht, Moeder Aarde, de Elohim en de Shekinah heel graag willen samenwerken met mensen. Zoals gezegd, manifesteren deze liefdevolle wezens zich niet meer alleen in de Hogere gebieden, maar zijn nu voelbaar aanwezig op onze Krachtplaats met een bepaald doel”.

   Dit gun ik iedereen….!

  17. Dick, het is jammer dat je mee gaat in deze hetse tegen mensen, die met misplaatste insinuaties, en foto’s uit hun contexst gerukt, worden neer gezet als monsters, hier zou straf op horen te staan, hier kun je je ook niet tegen verdedigen, en dan een hele natie die wordt bespeeld als een viool, met leugens en insiniuties over de lichamen van hun geliefden en familie, en ja dat doet de media de NOS voorop, die maakt van alles ook dode mensen maar duidelijk ook over de gevoelens, een politiek issue

 10. U heeft eigen gemanipuleerde geest opgeschreven in de vorm van de channeling., Ik vind het zeer onbekwaam om zo te schrijven. Hoe kunt zo iets opschrijven terwijl velen en velen mensen in Oost/Ukraine beschoten worden met raketten en vrouwen in Zuid/Ukraine de straat op gaan om te voorkomen dat hun mannen, zonnen en vaders verplicht worden afgevoerd naar zuid-ukraine en dat terwijl regelrechte fasischten marscheren met fakkels op de straten van Kiev.
  U weet echt niet waar u het over heeft!!!

  Hoe kunt u bepalen voor de Russen waar ze wel of niet aan toe zijn.
  Hoe kunt u zeggen dat Putin het doet op gebruikelijke grove manier.
  He, Putin heeft alles gedan om te voorkomen dat er 3 wereld oorlog gaat uitbreken en dat doet die elke dag weer, ook voor u.

  Er zijn weinig mensen die zo bekwam en diplomatiek te werk gaan als deze man en zijn team. U baseert zich op verdraaide feiten en massa manipulatie door de media. Ik weet het zeker dat u nooit in Rusland bent geweest en u weet echt niet waar u over praat, net als de rest van Nederland overigens. En nog iets, na de crash van MH17 zijn er sancties in gevoerd tegen Rusland.

  Raar maar waar, de gevolgen zijn dan wel voor de gewone mensen in Nederland en de rest van Europa.
  Apart vindt u niet De politici zeggen dat ze het er voor over hebben en dat terwijl er al bewezen is, dat Rusland heeft helemaal niets te maken met de crash MH17. Dit is niet langer conspirancy, dit is gewoon te bizaar voor woorden.

  P.S.Tenslotte in alle respect en bescheidenheid, zou ik voor uw overweging wensen voor te leggen niet het schrijven te ondertekenen met Michel of Elohim. Zo wel de informatie als de freaquentie is er gewoon niet naar. Als u geroepen voelt om zo iets te schrijven dan uit uw eigen naam, dat is dan ook leuk. Ja toch!

  1. Ik zie twee mensen ondertekenen.. In plaats van wat jij zegt, die er ondertekenen..!! Twee mensen die zeggen een boodschap door te geven. Is er iets verkeerd mee…? Dat jouw mening niet synchroon daarmee loopt, is prima toch?

  2. EA

   Heel fijn dat u het even neerzet, en opneemt voor de mensen die tegen het fascisme strijden aldaar. In die strijd hebben al te veel dappere Oekraïners het leven gelaten, die ook vermoord zijn door de extreem rechtse regering. Een olifant in de kamer waar niemand het over heeft. Hen en Rusland betichten van niet vooruit willen is geen boodschap van de engelen. Engelen doen geen politieke uitspraken, zo zal een engel mijns inziens ook niet oproepen tot het staken van zoeken naar de dader.

  3. Ik las laatst een behoorlijk politieke uitspraak van ene Engel..

  4. Er zijn nicks en er zijn engelen, nicks doen aardse uitspraken.

  5. Hoi EA, ik snapte dat stukje over Rusland en Putin ook niet helemaal.
   Volgens mij gaat het voornamelijk om dat Amerika voet in Oekraïne kan zetten om daarmee de zoveelste militaire basis vlak bij Rusland te plaatsen.
   Ja vreemd dat hier zo over Putin wordt gesproken terwijl America en Obama de agressor zijn in dit verhaal in mijn ogen.

  6. Sun,
   ik kreeg ooit een channeling doorgestuurd waar Oba man verheerlijkt werd als de verlosser..
   Ook in deze hoek worden mensen bespeeld…dus men moet/mag altijd vraagtekens plaatsen bij wat er gesteld wordt.

  7. Eh ja 13.6, nou eh…… bij iedere “channeling” mag je mijns inziens vraagtekens zetten. Ik zou zeggen: “Heb Vertrouwen in Jezelf, alleen dan vind je de waarheid”

 11. Ik heb heel veel respect voor de mensheid als ik ziet waar een klein landje groot in kan zijn.en met hoeveel respect de mensen zijn overgebracht naar Hilversum .echt kippenvel. Ik stuur liefde en licht naar de nabestaande die dit moeilijke afscheid moeten dragen.

  1. Ja ik voelde dat ook, maar later réaliseerde ik mij, misschien toch door mijn Eigen sentiment te zijn misgebruikt, of wordt er op ons sentiment gespeeld, op onze menselijke gevoelens, ik houd altijd mijn been stijf, maar de vele vermoorde onschuldige mensen, brengen een diepe droefheid over mijn denken, gewoon leven wordt een probleem.

  2. Ja Jenne, vind ik ook. Zo’n dubbel gevoel. En waarom alleen in de rouw als het om mensen gaat die binnen door de mens willekeurig bepaalde grenzen wonen? Waarom wordt er zo licht om gegaan met doden en moorden elders?
   Waarom worden er dagelijks de meest gruwelijke zaken op de radio journaal en tv getoond en uitgezonden? Is dat om de mens emotioneel af te stompen?
   Ja, alle uitgezonden beelden en radio programma’s zijn er imo om op onze gevoelens in te spelen. Er zit maar weinig oprechtheid in.

 12. Deze vreselijke ramp en alle oorlogen,onschuldige mensen die vermoord worden heeft NIKS te zien met het universum of een God (die niet bestaat!!!!) Dit is wat de mensheid in deze maatschappij verwezenlijkt…een mensheid die enkel uit is op MACHT en GELD!!!

  RIP aan alle onschuldige slachtoffers

  1. Kun je me uitleggen, dát ie niet bestaat.. Ik vind het altijd intrigerend dat mensen het zeker weten dat het NIET-bestaan bestaat.. Dank voor je bijdrage Erwin.

  2. Ja zeker Guido ….waarom laat “God” toe dat kinderen sterven van honger? mensen elkaar vermoorden voor macht of geld? jonge mensen en kinderen sterven aan kanker? pedofiele priesters ongestraft blijven? …bewijs mij eens dat hij WEL bestaat ..dank voor je reactie

 13. Er stond een bericht op de site van de N.O.S. dat ze alle verloven van de militairen hebben ingetrokken.
  Hier in Twente zijn ze al een paar dagen druk aan het oefenen met hun straaljagers.
  Dat samen met de (waarschijnlijke) verhoging van de defensie- uitgaven, zet je toch aan het denken.
  Naar mijn gevoel stevenen we hard af op een derde wereldoorlog.
  Hoe kunnen we die sociopaten in godsnaam tegenhouden ?
  Hiervoor gaan we toch niet elke keer naar het stemhokje ?
  Hier zou toch minstens een referendum voor moeten worden
  gehouden ?

  1. @ Ellen B, er komt geen oorlog, dit zijn de stuiptrekkende psycho’s,
   hun vals vlag is weer mislukt, ze kijken wel uit, de volgende wordt dan met veel Atoombommen op de USA, en daar houden ze niet van, andere mensen hun landen in puin bombarderen, hun inwoners doden, maar wel bij die andere, maar Putin heeft Obama-USA-CIA duidelijk gemaakt dat bij een aanval op Rusland, zij niet buiten schot blijven.
   Wat stemmen betreft stop daar maar mee, ze nemen naar ons toe, de kiezers geen enkel denken, de verantwoording die wij hun gegeven hebben, met ons vertrouwen is volkomen misplaatst, zij Voeren uit wat de USA-CIA hun in hun oren toetert volkomen corrupt, klinkt irationeel maar dat is waarheid vaak tegenwoordig. Groet

  2. @ ellen b

   Door te stemmen stem je in met het systeem waar je nu van walgt. Er is namelijk nog nooit een caninet geweest dat werkelijk recht deed aan de verkiezingsuitslag ( zo die al klopte) Door te stemmen zet je de sociopaten( zoals jij die noemt ) in een wettelijk kader, hou daar nou maar eens mee op. Als minder dan 50% stemt zijn ze onwettig en zeker geen volksvertegenwoordigers meer.
   Een heel andere kant is deze
   Laten we voortaan werkelijk goede doelen betalen uit belastingopbrengsten en oorlogen daarvoor gaan we langs de deuren met een colectebus. Denk dat dat een wereld van verschil zou maken!!

  3. Tja jenne we zijn het niet overal over oneens!Ik weet zeker dat onder het genot van een glaasje whiskey er hele overeenkomsten duidelijk worden . Vaak stoor ik me aan jke maar dat betekent dat je ook een goede spiegel voor mij bent. Waarvoor dank.

  4. Ach weetje MARCEL, in wezen staan we allemaal hier dicht bij elkaar in ons denken, we geven er wel eens een andere draai aan, maar the same birds with an other song, voel me soms heftig onbegrepen, ik vind deze leeftijd, niet echt interessant, door al dat geweld de mensheid aan gedaan, slaap er soms niet van.
   Heb directe familie in Indonesia wonen, hoor je nooit iets over, wonen 350 millioen mensen, die nu bijna allemaal er uit zien als konings pinquins, de Moslim dragt, de Sarong, met mooi opgestoken haar is verboden, er zijn, en er verdwijnen millioenen mensen verdwenen, die worden op een barbaarse manier met een ijzerdraadje gesmoord onderwijl worden hun geheimtjes ontfutselt, er is sprake geweest van een klacht tegen het regiem, voor het gerechtshof in den Haag, dit alles in nauwe samenwerking met de USA-CIA, o zeggen de meesten wat was het een fijn land met onze Nederlandse meesters, nu is Saoudi Arabia de baas, nou dat denken kennen we, nou ik stop maar anders kan jij straks ook niet slapen, twee van mijn neven zijn ook spoorloos, dronken graag een glaasje bier, is verboden, groet.

 14. Beste GUIDO.J, is er geen juridische mogelijkheid, om ministers die liegen en bedriegen, met opzet valse insinuatisch gebruiken, en nooit en te nimmer dit terug draaien, of er zich voor excuseren, we moeten als kiezers, die hun vertrouwen leggen, aan de door hen gekozen mensen, de zogenaamde vertrouwens mensen, de afgezanten van hun denken, bij grove misbruik van dit vertrouwen toch juridisch moeten kunnen in grijpen, en bij eventuele handelingen die tot oorlog kunnen leiden, moet het volk dan niet geraadpleegd worden,
  hier zal onze grondwet absoluut in voor zien, vriendelijke groet jenne.

 15. Ik heb maar zo een idee dat er echt helemaal niets zit in die kisten ! Noem me gek maar het is een gevoel ! Hebben eerst in de brandende zon gelegen helemaal in stukjes van 10 km. hoogte toen in een trein die geen koeling had toen in het vliegtuig en daarna in een gewone lijkwagen zonder koeling sorry dat moet vreselijk ruiken ! Die lucht komt overal doorheen ! Die jongens zag je geen enkele vreemde beweging maken (de dragers) Daarbij geloof ik ook weer dat dit net als die andere maleische vlucht een luchtje heeft en dan bedoel ik geen lijk luchtje! Maar nogmaals het is maar een gevoel.

  1. Petje,
   Was een verschrijving neem ik aan?
   Petje, pietje, vitamientje…
   En ja, alles heeft een luchtje 😉

  2. Het is schokkend om te lezen wat voor onzin er hier op dit forum wordt gedebiteerd. Satan de grote verleider en zijn trawanten heerst op aarde. Doormiddel van z.g. geïnspireerde boodschappen en visioenen bedriegt bij de mensheid. Misdaden tegen de menselijkheid en de aarde als levend organisme blijven misdaden door wie ze ook gepleegd worden. Er is niet ‘één schuldige’ aan te wijzen, het is een systeem van kwaadaardige negatieve gedachten en daden, gebaseerd op z.g. waarheden waarin betrokkenen een rol spelen. Slachtoffer en dader tegelijkertijd. Zou wordt er een dodelijk negatief energieveld opgebouwd die de wereld en haar bewoners kan bedreigen. Voorbeeld Japan heeft op geen enkele wijze verantwoordelijkheid genomen voor zijn rol in de 2de wereldoorlog of bij het afslachten van walvissen en dolfijnen en zie wat daar gebeurd. Duitsland heeft zijn verantwoording wel genomen en is gevrijwaard van grote rampen. Israël en het Midden Oosten ondergaan de Bijbelse profetieën, lees de Bijbel en je weet wat de uitkomst zal zijn.

  3. Tja inderdaad werkelijk schokkend wat je hier verkondigt aan onzin.Duitsland heeft zich wel verantwoord voor zijn rol in wo 2? Mwah de hele chemiereuzen ( waarom het allemaal draaide) zijn er nog steeds met inbegrip van hun leidinggevende groeperingen.Sterker nog die oorlog hebben ze vet gewonnen kijk maar welke invloed duitsland nun heeft binnen de eu. En wat er in Japan ( vazalstaat van de vs sinds wo 2 ) gebeurd betreft de hele wereld, of dacht je dat radioaktiviteit bij de landsgrenzen ophoud? En om nou ziende blind en horende doof te blijven geloven in Het Grote Sprookjesboek……..

  4. Lucas 21.2, ik deel je zienswijze dat in de Eindtijd, waarin de Nieuwe Hemel en Aarde manifest worden, er vele valse profeten zullen opstaan, die ons proberen weg te houden van wie we in essentie zijn, goddelijke wezens. Inderdaad ben ik er ook van overtuigd dat de mensheid verleid wordt door krachten, die via ons Brein zich toegang proberen te verschaffen. In de bijbel worden daarvoor verschillende begrippen gehanteerd, zoals satan, anti-christ, het beest etc.

   De mooie boodschap is dat er een Vredesrijk op komt is. Jenne deelde ons gisteren al een tekstje uit Micha 4 (Dan zullen zij hun zwaarden omsmeden tot ploegijzers en hun speren tot snoeimessen. Geen volk zal nog het zwaard trekken tegen een ander volk, geen mens zal meer weten wat oorlog is.). Heel bekend is natuurlijk de tekst in Openbaringen 20 over het Duizendjarig Vredesrijk ( “Ik zag een engel uit de hemel neerdalen met de sleutel van de onderaardse diepte en zware ketenen in zijn hand. Hij greep de draak, de slang van weleer, die ook duivel of Satan wordt genoemd, en ketende hem voor duizend jaren. Hij gooide hem in de diepte, sloot de put boven hem en verzegelde die, opdat de volken niet meer door hem misleid zouden worden tot de duizend jaar voorbij waren”)

  5. Misschien bedoelt hij het goed, komt het echter een beetje lullig z’n mond uit..?

  6. Lucas 21.2, ik wil graag nog even terugkomen op wat je zegt over Israel en het Midden-Oosten. Je zegt ze ondergaan de bijbels profetieën. Maar wat is jouw uitleg over de bijbelse profetieën? Hangt de interpretatie en het werkelijk verstaan van die woorden niet heel sterk af van onze eigen innerlijke belevingswereld?

   De profeet Jesaja spreekt in Jesaja 45 bijvoorbeeld de volgende woorden:

   Dit zegt de HEER:

   “De Egyptenaren met hun schatten,
   de Nubiërs met hun rijkdom
   en de rijzige Sabeeërs,
   zij zullen komen en jullie toebehoren.
   Ze komen in ketenen en volgen je,
   ze buigen voor je en belijden:
   ‘Bij u alleen is een God,
   er is geen andere god, niet één.’
   En: ‘Voorwaar, u bent een God die zich verborgen houdt,
   de God van Israël, die redding brengt.’
   De ambachtslieden met hun godenbeelden
   staan te schande en worden gehoond,
   ze worden samen te schande gemaakt.
   Maar Israël wordt door de HEER gered,
   hij brengt redding voor eeuwig.
   Jullie staan niet te schande en worden niet gehoond,
   in alle eeuwigheid niet.”

   Hoe zouden we deze woorden moeten leren verstaan? Als de profeet Jesaja spreekt over dat de Egyptenaren, de Nubiërs en de Sabeeërs zullen komen en buigen voor Israël, hoe zouden we dat dan dienen te verstaan? Er zijn natuurlijk de laatste jaren wel veel tekenen in het Midden-Oosten dat de zaak in beweging is. Je voelt het verlangen naar stabiliteit en vrede.

   Het verhaal hier in Jesaja doet me sterk denken aan het verhaal van Jozef ( Joesoef in de Koran) en zijn broers. Jozef werd door zijn 11 broers verkocht als “slaaf” aan een stel slavendrijvers en belandde in Egypte.

   Hij had als kind een droom gehad en vertelde die aan zijn 11 broers ( Genesis 37): ” Nu heb ik weer een droom gehad, en zie, de zon, de maan en elf sterren bogen zich voor mij neer.” Toen hij dit aan zijn vader en zijn broeders verhaalde, onderhield zijn vader hem daarover, en zeide tot hem: Wat voor een droom is dat, die gij gehad hebt? Zullen soms ik, uw moeder en uw broeders komen om ons voor u ter aarde neer te buigen? Zijn broeders dan benijdden hem, maar zijn vader hield de zaak in gedachten.

   Later kwam die droom uit. Jozef werd door zijn 11 broers, die hem haatten omdat ze hem een vervelend en verwend kind vonden, verkocht als “slaaf” aan een stel slavendrijvers en belandde in Egypte. Later toen hij onderkoning was in Egypte en tijdens de hongersnood de leiding had bij de uitgifte van graan uit de voorradschuren, kwamen zijn 11 broers om grabn te halen voor hun familie en bogen voor hem.

   Wat betekenen deze woorden voor de tijd van nu en voor ons persoonlijk?

  7. Eerlijk gezegd vind ik het in dit kader wel symbolisch dat gisteren de 100-jarige herdenking was dat precies om 11:00 uur ’s avonds op 4 augustus 1914 de “Great War” zijn aanvang heeft genomen, een oorlog waarbij 9,5 miljoen soldaten en miljoenen burgers het leven lieten? En waarvoor? Als je er goed over nadenkt, dan is het toch allemaal een grote illusie geweest waarvoor miljoenen mensen het leven hebben gelaten?

  8. Wat illusie DICK, het was beraamd, te veel arme hongerige mensen, gaan denken aan veranderen, revolutie en daar waren de familie koninghuizen in Europa bang voor, dus de volle neven die de scepter zwaaiden in Rusland, Duitsland en Engeland met als buitenstaander Frankrijk, maakten hun oorlogsspel en ruimde zo de werkeloosheid en revolutie ideéen op, maar de Zionisten bleven wroeten want die hadden een ander programma, die wilden de gelovige Russen opruimen, en een heilstaat vestigen, nu tot zo ver dan maar.

  9. Jenne 21.8, dat is nu precies hetgeen ik geloof dat bedoeld wordt met die “11 broers” in het bijbel verhaal uit Genesis: Iedereen had/heeft zijn “eigen programma”.

   Zou het niet fijn zijn als we ons gaan “buigen” voor het Grotere Programma? 🙂

 16. O ja bewust de Palestijnen af laten slachten, beetje gebeuzel in de media, erg genoeg al die dooie mensen, en hun stukken lichaam in een veld, maar levendige mensen zijn ontelbare malen meer waard, en de media maakt van onze ministers een show case, nou ze hebben dagen lang pas op de plaats gemaakt, en op instructies van de grote boze USA-CIA gewacht, lees je dat net voor een tréve, schiet een tank nog even 18 Palestijnen in stukken, en maar woordjes zoeken, Zionisten tralalla, nou het zijn gewoon Joden die deze mensen afslachten tot op vandaag 1000, 3 maal meer als wij met ons vlieg accident verloren hebben, denk eens in 1000 van die dure Cadilac automobielen achter elkaar, stuur daar ons leger heen, en laat Timmermans daar eens een briljante rede overhouden, ik wil niet vloeken, maar ben kwaad !!!

  1. Jenne,
   Ik ben ook kwaad.
   Kwaad dat mensen onderscheid maken tussen mensenlevens.
   Wie mag wél en wie mag niet leven.
   Zolang mensen nog denken dat de ene mens beter is dan de ander, wordt er helemaal niéts opgelost.

  2. AnnaII, wat daar gebeurd is vreselijk, een soort prijsschieten als op de kermis, ik wil niet de anti-semieten in hun kaart spelen, maar wacht al heel lang op een massale demonstratie van Joden in en buiten Israel hier tegen, er zijn enkelingen die dit moorden vervloeken, en zich schamen Jood te zijn, maar dat onderscheid ja dat groeid alleen maar, net gelezen hoe in Duitsland de redacties van de media exstra geld verdienen, om te schrijven en plaatsen wat ze wordt gevraagd/opgedragen, de heleboel is corrupt, en dan die zelgingenomen minister die daar een rede staat te houden vol goedkoop sentiment op leugens gebaseerd, Vr. groet en weltrusten, moet morgen vroeg op, werken bij mijn zoon in zijn wijn cave/winkel.

  3. Ja Jenne,
   Onze leiders…
   Pffff, die lopen aan de leiband.
   Zoiets als mensen die een hond nemen en vinden dat ie aangeleind moet worden…
   Controle begint in het klein.
   Hond als slaaf.
   Een hugs slaaf.

  4. DICK, 21,4

   Ik zei, dat de gene die hun zwaarden niet omsmeden tot ploegscharen, uiteindelijk alles in handen zouden krijgen !!!

 17. Ja Jenne, ik wens niemand dood maar de Joden zijn een bastard volk ! Als Jesus ooit bestaan heeft wat ik betwijfel ! Voor mij is Jesus een kruising tussen een buitenaardse en een aardse vrouw (genetische manipulatie ) Oftewel kunstmatige inseminatie ! maar nogmaals als hij bestaan heeft dan hebben de Joden …..hem vermoord (volgens het sprookjesboek dat bijbel heet ) of zie ik het verkeerd ? Ze nemen een stuk land in beslag wat niet van hun is en gaan dan oorlog voeren voor nog meer ! Ja natuurlijk er zit olie in de gazastrook ! Joden willen altijd meer en nogmaals ze mogen allemaal leven uit mijn oogpunt maar moeten zich zeer zeker aanpassen en niets eisen want ze hebben niets te eisen ! Het is een volk zonder land eigenlijk zijn het eyptenaren ! Maar daar wilden ze ook niet meer zijn ! Dus stil en bescheiden zijn Wat schijnbaar is gebeurt tijdends de tweede wereld oorlog is afgrijselijk ! Dat mag ook nooit meer gebeuren maar….. bescheidenheid is belangrijk ! Dat hebben ze niet !!!! Ze denken echt dat ze meer zijn als wij nou ja…….dat is uiteraard niet waar !!!! We zijn allemaal gelijk ! Kijk wat ze met de palestijnen doen een schande werkelijk !!!!! Mensonwaardig ! Moorden en moorden en dat is het volk van God !!!!! Ga weg ! Mn rug op het zijn bastaarden allemaal ! Ook nog zonder land !

  1. Beste Pietje, de Israelisch de echte zijn de Semieten, oorspronkelijk uit het Sinaé gebied tot aan Sumer, waren herders, de zich Jood noemede maar het in wezen niet zijn de Azkenazi’s, uit de Caucasus, die het Joodse geloof hebben aangenomen, om dat hun koning dat wilde, op de oude afbeeldingen te zien enorme grote neuzen, voor mensen, dat is het begin, nu zitten de Azkanazi’s overal waar geld valt te verdien, al klagende over hun grote verliezen in de WWII, maar geld kan hier veel goed maken, in Duitsland en polen wonen al weer veel Joden, de USA is financieel in hun handen, en daar door ook politiek in Europa zijn we daar niet ver van af, ja en kijk ze zijn slim, misschien te slim, maar wat ze in Palastiena doen is een criminele daad, ook sommige uitspraken spreken van een domme diepe haat, nou haat wordt altijd beloond met een nog grotere haat, kan lang of kort duren, maar het wiel draaid ook voor de Joden, groet.

  2. Aan Pietje, Jenne en andere haters. Hoe gestoord en onwetend moet je zijn om dit soort onzin de wereld in te sturen. Blijkbaar op een van de verkeerde lagen aangesloten in de astrale wereld. Zij dit soort ‘kennis ‘verspreiden’ zijn geïnfecteerd vanuit de demonische wereld en zullen langzaam maar zeker worden beroofd van hun levensenergie!

  3. Het evangelie volgens Lucas..? Fijn dat er weer iemand is, die wél weet hoe het allemaal zit.. Amen. LLL lang leven Lucas.

  4. Lucas, als je kritiek hebt op het land Israel, met zijn inwoners de Joden, aangaande hun manier van omgang van het Palestijnse volk, het met opzet doden van mensen, waaronder veel moeders met hun kinderen,
   word je onmiddelijk het bordtje anti-semiet om gehangen, nou ik ben geen anti semiet, en zal het ook nooit worden, wel vind ik mensen die hier aan mee doen, behoren te worden bestraft, en of dit nou Joden, of weet ik veel zijn veranderd hier niets aan, dus anti politiek, de huidige van Israel, dat waarschijnlijk op de lange duur het land Israel en zijn inwoners momenteel de Joden veel kwaad zal doen.

  5. Lucas, waarom meteen weer dat dreigen achteraan….’zullen beroofd worden van hun levensenergie’…dat klinkt voor mij echt satanisch…

   Er gebeuren dingen in de wereld en de mensen komen er steeds meer achter wat er werkelijk speelt. Het is afgelopen met het eeuwige slachtofferrol. Er zijn zo veel mensen/volkeren die hebben geleden in de oorlog en nu nog steeds (b.v. Gaza).
   Hoe vaak heb je niet over een moslim staan schelden…de hele wereld doet dat…kom je ook voor deze mensen op?

   Wie zich verstopt achter politieke correctheid, die is voor mij geen duit beter, dan wat jij hier probeert te bekritiseren (nog hebben we het recht onze conclusies te ventileren)

   Het moet dan ook maar eens zijn afgelopen met de indoctrinatie en het manipuleren van de wereld!

   Zeg maar sorry, voor het aanvallen van mensen, die het helemaal goed bedoelen. Dat kon ik bij jou nog niet constateren, de goede bedoeling…

  6. Het is menselijk maar jammer om te veroordelen. We mogen niet vergeten dat het hele Israël-conflict bestaat uit vele kanten met ieder een eigen perspectief. Alle betrokkenen zijn “boosdoeners” maar net zo goed “slachtoffers”. Feit is, dat met de creatie van de Israëlische staat en vooral de manier waarop dat is gegaan,de basis is gelegd voor een eeuwig voortdurend conflict waar inmiddels niemand meer echt ongelijk heeft. Wel lijkt duidelijk dat partijen, die geen Israëli of Palestijn zijn, veel baat hebben bij het bestaan en voortduren van het conflict. Helaas is geld belangrijker dan een mensenleven in de wereldmaatschappij, waardoor dit allemaal kan.
   Ik ben er van overtuigd dat beide partijen slachtoffer zijn van een veel groter, vuil spel waarin beide hun “rol” met verve vervullen.

   Het zijn allemaal mensen, en het grootste deel ervan zal overtuigd zijn van hun recht en gelijk, ongeacht aan welke kant van de grens ze staan. En de geschiedenis leert dat oorlog het lelijkste uit de mens naar boven haalt, dus dat doet het bij hen ook. Ook Nederlandse soldaten hebben gruweldaden begaan in oorlogstijd/gebied, dat gebeurt door oorlog. Maar het blijven mensen en dus is niets menselijks hen vreemd.

   Laat je oordeel los en besef dat je te weinig écht weet om te kunnen oordelen. Je weet alleen maar wat je van anderen hoort en dat betekent dat het altijd beïnvloed is door die anderen, hoe neutraal ze het ook proberen te brengen.

   Wat betreft het artikel:
   Ik ben nog niet zo ver dat ik geloof, nee, weet dat het sturen van licht en liefde de wereld gaat redden. Of dat een Aartsengel een boodschap van deze aard doorgeeft. Ik zie nog te veel mensen die zich niet bewust zijn en als schapen naar de slacht worden geleid. Energie wil ik er niet aan geven, maar er lijken door slechts enkelen zaken in gang gezet die voor algehele controle moeten gaan zorgen en daarbij kunnen wel eens een heleboel mensenlevens worden “geofferd”. Misschien vind ik de kracht om die gedachte los te laten en mij te overtuigen van het principe achter dit artikel, maar nog ben ik daar niet…

 18. Er is maar 1oplossing:L I E F D E. ,!!!
  Als mensen eens wilden gaan begrijpen wat Liefde is ( ieder voor zich) dan hadden we morgen een andere betere wereld!!!
  Mensen zijn nog zo onbewust en weten vaak niet wie ze zijn.
  Als je het hun vraagt dan noemen zij hun naam, maar die heb je vanje ouders gekregen.
  Dus Jantje had ook Pietje kunnen heten, maar dat is niet wat ik bedoel.
  Wie ben je diep van binnen?
  Ik wens iedereen heel veel wijsheid!!!

 19. Prachtige boodschap!
  Sturen jullie deze ook naar Rutte & Timmermans? Zij hebben al laten zien krachtig, maar diplomatiek te kunnen optreden in emotioneel hoogtij. Ik ben blij met hen, wellicht zijn zij juist nu gevoelig voor deze visie!

 20. Prachtige boodschap!
  Sturen jullie deze ook naar Rutte & Timmermans? Zij hebben al laten zien krachtig, maar diplomatiek te kunnen optreden in emotioneel hoogtij. Ik ben blij met hen. Wellicht zijn zij ook gevoelig voor deze visie.

 21. Wat ik eerder al postte met de link naar het artikel over arrogantie, zijn daar nu 3 artikelen bijgekomen (er zijn er 7 in totaal): verslaving, voor-oordeel en geweld.

  De relevantie met dit artikel is bewust-wording. Kijk naar de eigenschappen die we hebben meegekregen om je in de dualiteit staande te kunnen houden. Kijk hoe de diverse mechanismen werken, zonder oordeel, zonder schuldvraag. Dat is wat ik wilde delen.

  http://www.nieuwetijdskind.com/vierde-karmische-patroon-geweld/

 22. Lichtwerk is geen oordeel hebben, enkel liefde. Leg notabene een aartsengel geen onwaarheden in de mond. Dat je zelf oordeelt is nog tot daaraan toe, maar waarom breng je dit via een externe autoriteit(Michael) naar buiten? De oorzaak mag boven water komen inderdaad. En in aanvang voel ik veel liefde en respect in het pleidooi dat je houdt. En dan komt de channeling. Mmmmm, waarom heb je dat nodig? Engelen zullen zich nooit verlagen tot dergelijke taal. Tot het innemen van een standpunt, zoals democratie is goed, helaas heeft Rusland dat nog niet. Dat is een aards en politiek standpunt. Het is juist die democratie die nu de waarheid verbergt dus hoe goed is dat? In Liefde Pieter

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.