Advertentie

Het Boek ‘Bewustzijnsdynamiek’ toont onze reis en bestemming


Johan Oldekamp
Johan Oldenkamp

De dynamiek van ons bewustzijn, daarover gaat  het nieuwste boek – met als titel ‘Bewustzijnsdynamiek’- van psycholoog dr. Johan Oldenkamp. Dit boek laat zien dat het bewustzijn van het leven op Aarde volgens een heel nauwkeurig patroon keer op keer een sprong omhoog heeft gemaakt. We staan als mensheid nu vlak voor weer zo’n bewustzijnssprong. We verruilen dan het leven vanuit machtsdenken voor een veel zuiverder leven vanuit onze intuïtie.

“Dit boek biedt ook een zeer onthullende kijk op ons eigen leven,” legt Johan Oldenkamp bevlogen uit. “Iedereen heeft wel eens de bevreemdende gedachte dat er iets niet klopt in onze wereld. Maar omdat we er vaak de vinger niet op kunnen leggen, of achter kunnen krijgen, denken we dat het aan ons ligt. Dit boek laat ons zien dat het officiële verhaal van onze ‘wereld’ inderdaad niet klopt en dat het dus gelukkig niet aan ons ligt.”

‘Toeval is niets anders dan onbegrepen dynamiek’

Dit boek neemt ons mee op een reis door de tijd, en laat ons kijken naar patronen in onze geschiedenis, in onze samenleving, in onze levensstijlen en nog veel meer. Dit boek laat ons ook zien dat 13 helemaal geen ongeluksgetal is, want toevallig geluk of ongeluk bestaat namelijk helemaal niet. Toeval is niets anders dan onbegrepen dynamiek. En deze dynamiek, daarover gaat nu dit boek. De dynamiek in ons bewustzijn is een gevolg van de dynamiek in de Schepping en in de tijd. Deze dynamiek verklaart ook de onzuiverheid die we nu overal om ons heen hebben.

We hebben allemaal te maken met ernstige onzuiverheid in onze lucht (inclusief straling), ons drinkwater, onze reguliere voeding, onze reguliere zorg voor gezondheid, onze geldverslaafde samenleving, onze reguliere berichtgeving, ons reguliere onderwijs, ons onzuivere geluid, onze reguliere volksvertegenwoordiging, onze reguliere wetenschappen, onze reguliere technologie en niet te vergeten de onzuivere religies die niets van doen hebben met zuivere spiritualiteit. Maar het mooie is, deze dynamiek vertelt ons ook hoe we alles weer zuiver kunnen krijgen. Dit boek is daarom eigenlijk één lang pleidooi voor het herstellen van Zuiverheid. Het is nu aan ons en aan niemand anders om de duisternis liefdevol te verdrijven met ons Licht!

Maar het mooie is, deze dynamiek vertelt ons ook hoe we alles weer zuiver kunnen krijgen. Dit boek is daarom eigenlijk één lang pleidooi voor het herstellen van Zuiverheid.

Het einde der tijden is eigenlijk een nieuw begin

Het boek toont ook dat het komende Einde der Tijden een Nieuw Begin is, en de zin van ons huidige leven is om dat begin een stapje dichterbij te brengen. Om de algehele zin van het leven te begrijpen legt het boek ook de spelregels uit van leven, dood, wedergeboorte en ga zo maar door. De reis in het hiernamaals wordt daarbij in detail beschreven.

WTK concludeert dat het boek Bewustzijnsdynamiek van Johan Oldenkamp als een roman leest en dat de inhoud zo belangrijk is, dat iedereen van harte wordt aangeraden om het boek te gaan lezen.

Over de auteur:

‘Bewustzijnsdynamiek’ is het zevende boek van dr. J.H. Oldenkamp, oprichter van Bewustwordingsbureau Pateo. Hij is initiatiefnemer van de websites Pateo.nl, Salveo4All.nl, Salveo4All.org, Salveologie.nl, Salveology.org en GACU.nl. Tot voor kort was Johan Oldenkamp als lector verbonden aan een Nederlandse hogeschool. Tegenwoordig reist hij door het hele land om zijn verhaal te kunnen vertellen.

Bewustzijnsdynamiek; Over Inzicht in de Schepping, het Einde der Tijden en de Zin van ons Leven

ISBN 978-90-813871-1-8, 132 bladzijden, € 13,20 (te bestellen via www.Pateo.nl onder Bewustzijnsdynamiek)

14 gedachten over “Het Boek ‘Bewustzijnsdynamiek’ toont onze reis en bestemming

 1. Johan,

  Bedankt dat je mij het boekje kosteloos hebt toegestuurd, ik heb het vandaag in één ademteug uitgelezen.

  Ik herken vrijwel alles wat je schrijft in het boek, het enige dat ik niet kende, totdat ik met je in aanraking kwam ( wat natuurlijk geen toeval is geweest ) is het zeven dagen en 6 nachten gedeelte dat als rode draad door je boek gaat.

  Petje af dat je middels deze rode draad de zaken die ik al jaren samen met anderen onderzoek zo duidelijk ( en met een doel ) hebt weten neer te zetten.

  Ik ben ontelbare keren in gedachte begonnen met een boek maar om de een of andere reden is het er nooit van gekomen, wellicht ligt mijn opdracht op andere vlakken.

  Nogmaals dank voor je inzet, dit is een belangrijk boek, ik zal het bij zoveel mogelijk mensen kenbaar maken opdat zoveel mogelijk mensen wakker worden.

  Dit jaar gaat een belangrijk jaar worden voor iedereen, zal de sluier doorgeprikt worden, ik denk van wel.

  Ik heb samen met Marcel Messing vorig jaar precies hetzelfde gevoel gehad rond het doorbreken van de sluiers, beiden kregen wij een tijdsbestek door van maximaal 2 jaar maar eerder nog binnen anderhalf jaar, dit was vlak voor het Niburu event vorig jaar.

  Ik spreek je nog wel en je kunt mij altijd bellen.

  Namastè,

  Nexus

  p.s.

  Ik kan iedereen dit boek aanbevelen. Het leest makkelijk en is begrijpelijk. Het is haast een kunst in mijn ogen om een dermate moeilijke en zware materie op een zo begrijpelijke wijze te beschrijven.

 2. Hoi Tessa,

  Ik ben heel verheugd met dit artikel over de bewustzijnsdynamiek. Het is voor mij de waarheid over het verleden, heden en toekomst. Voor iedereen die Johan zelf aan het woord willen horen kunnen op 8 februari 2009 gratis terecht bij cafe de dikke stein te Elsloo in Limburg.

  In Licht en Liefde, Yatri

 3. Grote dankbaarheid voor dit boek en ik hoop dat vele mensen het gaan lezen. Ik spreek hierbij de wens uit dat het beter gaat worden hier op aarde en dat we eindelijk eens in liefde,vrede, welzijn, dankbaarheid en in overvloed gaan leven. En als we dan niet meer met poen bezig zijn dan hangen we een paar bankbiljetjes aan de muur ter herinnering aan de geldtijd net als de inuit, indianenstammen en zo die het plaatje wel leuk vonden.
  Zo land het geld nog bestaat geniet ervan en besteed het goed aan bijvoorbeeld het boek bewustzijnsdynamiek. ik zou graag kennis willen maken met buitenaardsen.

  Alle liefs, vrede en rust en licht in het leven voor de aarde en zijn bewoners en de rest van het universum.

  Marcel

 4. Hai Johan,

  Bedankt voor je E- book Bewustzijnsdynamiek en het AHAAAA….. effect erbij! Het is eerlijke/zuivere informatie, duidelijk en prettig leesbaar. Dit is stof die niet gemakkelijk te verwoorden is, mijn complimenten. Ik wens dat velen kennis mogen nemen van jou boek, om hun bewustzijn te verruimen!

  Blijf de klok luiden!!!!!

  “Een mens kun je kopen
  Liefde is gratis”.

  Liefde, humor en een lach

  Irma

 5. Hallo Johan,

  Vaak is het moeilijk onder woorden te brengen waar ik mee bezig ben want vertel mensen maar eens over de 5e dimensie,dna,energie veranderingen etc.
  Na het uitkomen van jouw boek “Bewustzijnsdynamiek”is dit een stuk makkelijker geworden want ik schuif zoveel mogelijk mensen jouw boek onder hun neus en door de goede uitleg roept het nieuwsgierigheid en interesse op.

  Ga zo door met je goede werk en je weet het je kunt altijd op mij rekenen!!

  Liefs,
  Colinda

 6. dankjewel johan.

  ik heb het boek met plezier gelezen. zoveel herkenbaar en nog maar eens de nadruk op de universele liefde die zo hard nodig is in deze wereld.
  de verwijzing naar hassim haramein doet me heel veel plezier .
  toen ik de eerste keer een video zag met zijn uitleg van het universum ging voor mij het licht pas echt branden.

 7. Ik was op 14 juni jl in de meern was helaas niet in de gelegenheid alles mee te maken.
  Ik heb nu al erg genoten van je boek wetenschap van de ziel, ik neem niet klakkeloos aan dat het de waarheid is.
  Maar je komt heel dicht bij voor mijn gevoel.
  Je hebt blijkbaar indezelfde informatie bronnen gegraven als ikzelf en voegt daarin veel toe en veel dingen komen samen. Voor veel mensen die de engelse taal niet machtig zijn en minder op internet aanwezig zal dit een openbaring zijn van feiten die we intuitief al wisten.
  Ik hoop nog veel van je te horen en hoop dat jou boeken helpen het bewustzijn van veel mensen te verruimen en hun blik op de huidige wereld veranderen.
  Groeten uit Maarssen

 8. Johan,
  Ik wil je laten weten dat jouw inzichten nauw aansluiten bij mijn eigen opvattingen, die ik uit onvrede met de huidige maatschappij vaak als wensdroom had.
  Ik had al vroeg ontdekt dat “geloof” (ik ben RK. opgevoed) belemmerend werkt en mensen in vakjes plaatst.
  Vervolgens ontdekte ik dat “religie” overbodig is, omdat een samenleving zijn eigen wetmatigheden kent, waar elk individu uit eigen belang rekening mee moet houden.
  Ik ben gepensioneerd maatschappelijk werkster en daardoor voorbestemd om problemen op te lossen.
  Vóór mijn pensionering was mijn wereldbeeld nog onbezoedeld.
  Echter mijn streven naar optimale gezondheid bracht mij in contact met slachtoffers van onze maatschappij.
  Dr.R.G. Hamer (een Duitse arts), die ontdekte dat kanker zonder chemo en bestraling is te genezen, werd genegeerd en zijn ontdekking wordt al 28 jaar doodgezwegen. Er zijn aanslagen gepleegd op zijn leven. En uit de e-mails kan ik opmaken dat de “zuivere” Joodse establishment d.m.v. invloedrijke rabbijnen verenigd in de “vrijmetselarij” wereldwijd verhinderen dat deze wetenschappelijk aantoonbare kennis gemeengoed wordt. In hun eigen samenleving wordt deze kennis intussen succesvol toegepast.
  Persoonlijk denk ik dat een ingrijpende verandering in het denken van mensen schoksgewijze zal plaatsvinden. Jouw bijdrage daaraan is heel waardevol; maar zal meer gewicht krijgen wanneer je met gelijkgestemden samenwerkt. Ik denk dan aan b.v. Ronald Jan Heijn etc.
  Ik woon na mijn pensionering in Duitsland en helaas is mijn kennis van de Duitse taal onvoldoende om jouw boek(en) te vertalen.
  Jouw reactie stel ik op prijs.

 9. @ Coby,

  Dank je wel voor jouw aardige woorden.

  Het is bijzonder knap dat de verborgen machthebbers er al die jaren in zijn geslaagd om niet alleen het baanbrekende werk van Dr. Hamer weg te houden van het grote publiek, maar van vele andere zuivere gezondheidsonderzoekers die eveneens hebben laten zien iedere vorm van kanker 100% te kunnen genezen. Velen brengen dit geweldige nieuws al heel lang naar buiten, maar nog steeds bereiken we het grote publiek niet. En dat baart mij grote zorgen. De grote massa is zo diep gehypnotiseerd met leugens, dat ze al het andere niet meer kunnen verdragen en onmiddelijk weer uitspugen. Het is nu de hoogste tijd dat we de handen ineen slaan en gezamenlijk onze medemensen heel zachtjes uitnodigen om uit deze hypnose te treden. Ik ben daarom heel blij met een website als WTK die ook veel mensen weet te bereiken buiten het ‘alternatieve’ cirquit.

  Nogmaals dank voor jouw reactie, en mocht je concrete acties hebben waar we nu de schouders onder kunnen zetten, dan doe ik dat graag.

  Met de verplichte griepvaccinatie (=genocide) in aankomst, is het nu of nooit!

 10. ——————————————————————————–
  ¡Hola!

  Dag Johan:
  ——————————————————————————–

  Ik volg je al langer, maar dan vanuit het bijna zuivere, mytische kernland in Iberia sedert ik internet heb, waar ik in Europa’s grootste, jongste, internationaal natuurpark woon en een alternatief gastenverblijfje uitbouw. D.w.z. dat ik vlakbij Noord-Portugal woon. Het is nú hier de tijd van de “mascaradas” en van in feite … het Joelfeest.
  Ik leerde je kennen via Niburu. Dat was een verrijkende ontdekking. Ik heb tot ’s morgens vroeg al je “video’s” bekeken en achteraf herbekeken en vergeleken met de rommel en het interessante dat je – jawel – ook op internet ontmoet.

  De uitnodigende “tertulias” in Nederlandse cultuurtempels of gezellige praatkroegen van jou of vanuit Niburu ingericht, kan ik natuurlijk niet bijwonen.

  Ik schreef hen om hier een “Spaans Niburu-filiaal” op te richten, een van de concrete stappen naar een mundialere Niburu, maar de mij vriendelijk-beloofde uitgediepte reactie bleef uit. We zijn maanden verder … Nada.

  Ik ben dus bezig om een hier een “Manhenge” op te richten en wil niet liever dan al het positieve, energierijke, alhier te bundelen en aan te bieden aan de medezijnswezen.

  Er is een kring van stenen, ik zeg dit spottend naar de onwetenden of vervalsers toe die deze geweldige constructie, klok, kalender, observatorium en magisch acupunctuurpunt van Gaia (¿poort?) slecht zien als een hoop stenen, toevallig geplaatst. In het Engels: Stonehenge. De kring van stenen.

  Wat verder aldaar is er een “Woodhenge” ontdekt. Bestaat ook in Nederland en in Duitstland voor zover ik las bij verder ingraven in deze materie.

  Welnu er ontbreekt nu nog een “Manhenge”. Een Kring van Mensen.

  Iets waarmee Niburu al bezig is, maar tot nu toe beperkt tot Nl en Vlaanderen. En ook anderen, al jaáren, als valse “Goeroes” die geld kloppen uit de zakken van de zoekende, troost- en zekerheidhunkerende mensen. Op een gewiekste wijze. Zeker als het gaat over de gezondheid.
  Genoeg hierover

  .
  Ik apprecieer ten zeerste het werk én de filosofie van Johan. Klokkenluider en fakkeldrager.
  ¡Hou je sterk in deze opvallend te veel cynisch-agressieve wereld en laat je toorts brandend tot je ze aan een opvolger kan aanreiken. Want is is uiteraard ook een andere wereld. Of “werelden”. 😉

  Er is een “niche” ontdekt door de “anderen”. De Wolven hullen zich in Schaapsvellen en springen op de spirituele en biologische eco-kar. Om ook daar te infiltreren, om alweer te vergiftigen, te kunnen saboteren. Veelal zijn hun woorden mistwolken van gebakken lucht. Geestverdwazers. Loommakers. Ontmoedigers. Tja, en dan komt de oeroude trukendoos naar boven: bedreigen, info-manipulatie, angstaanjagen en brood en spelen …

  Muy atentamente y ¡abrazos!

  ——————————————————————————–
  Dirk Renaat
  ——————————————————————————–

  PS. Bij interesse stuur ik je wel de “omweglinks” in het Spaans, Engels en Nederlands op, waar je me kan bereiken én waar je mijn/onze filosofie en visie duidelijk uit kan opmaken.

  ——————————————————————————–

  Confidencialidad.

  El contenido de esta comunicación, así como el de toda la documentación anexa, es confidencial y va dirigido únicamente al destinatario del mismo. En el supuesto de que usted no fuera el destinatario, le solicitamos que nos lo indique y no comunique su contenido a terceros, procediendo a su destrucción. Gracias.

  Vertrouwelijk.

  De inhoud van dit bericht is alleen gericht aan de bestemmeling. Indien het bericht niet voor u bestemd is verzoeken we u om ons dat te melden en tevens het bericht te verwijderen. Waarvoor onze dank.

  ——————————————————————————–

 11. Dag Johan,

  Ik ben bezig met de voorbereiding van een tentoonstelling met als thema “reis en bestemming”.
  Al zoekende naar wat men hier zoal over zegt kwam ik bij jou terecht.
  Ik denk net als u dat geluk of ongeluk toevallig niet bestaat. Het is een op willekeur gebaseerde indeling, die ik soms maak wanneer ik mijn (gunstige en ongunstige?) omstandigheden in beschouwing neem.
  Ik kan me natuurlijk wel gelukkig of ongelukkig voelen, omdat mijn gevoel zich vrij autonoom gedraagt. De dynamiek van het gevoel is groot. Zinloos voor mij om van dit gevoel iets te vinden. Het is er gewoon.

  Nu introduceert u in uw boek een nieuwe indeling: zuiver of onzuiver. Het lijkt mij, dat ook dit toevallig niet bestaat en slechts een variant op de indeling “positief of negatief” is. Elke tweedeling van ons gedrag en ons leven lijkt mij verdacht en volkomen uit de lucht gegrepen. Twijfelachtig vind ik het ook de reeks gebeurtenissen die u opsomt onzuiver te noemen. Waar halt u die wijsheid vandaan. Het zijn gewoon omstandigheden, die de huidige wereldbevolking gezamenlijk gebouwd heeft. Samen zorgen we er voor dat we krijgen wat we nodig hebben. Tenminste, ik mag er op vertrouwen dat omstandigheden bedoeld zijn voor geestelijke en spirituele groei.

  U noemt terloops het woord “licht”. Tegenover licht staat duisternis, donker of schaduw. Licht en donker zijn er beide. Die twee bestaan dan toevallig wel. Echter de beleving van licht en donker is weer verdacht en op willekeur gebaseerd.
  Het komt mij voor dat sommige mensen licht positief duiden en schaduw negatief, of duidelijker: verlangen naar licht en vermijden van schaduw. Deze mensen maken emotioneel gezien van licht en schaduw een tweedeling.

  Het lijkt me zinvol, voortbordurend op uw visie op toeval, vast te stellen dat de emotionele indeling: licht is positief en schaduw is negatief, ook toevallig niet bestaat. Het verlangen naar licht ten koste van schaduw moet ik naar het rijk der fabelen verwijzen.

  In het leven heb ik uitsluitend te maken met dat wat er wel is. Als ik probeer me tot de werkelijkheid te beperken, dan nog loop ik kans te fantaseren.

  Ik zie uw reactie tegemoet.

  Wim Mulder

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.