Advertentie

‘Dag van de Vrije Kennis’ een gratis congres.


Dr. Johan H. Oldenkamp is opgeleid als cognitief psycholoog, kennistechnoloog en bedrijfskundige. Hij werkt vanuit Pateo als spiritueel psycholoog gespecialiseerd in het adviseren, trainen en coachen bij de ontwikkeling van organisaties, teams en mensen.

Voorheen heeft hij heeft gewerkt als onderzoeker en docent bij de Rijksuniversiteit Groningen, als wetenschappelijk onderzoeker bij het Telematica Instituut (en haar rechtsvoorganger het Telematica Research Center), als management consultant bij Capgemini Consulting Services (en haar rechtsvoorganger Moret Ernst & Young) en als lector bij de Kennis Campus Emmen, onderdeel van de Stenden Hogeschool (en haar rechtsvoorganger de Hogeschool Drenthe).

Johan Oldenkamp is auteur van elf boeken. Bovendien heeft hij ruim 50 (internationale) artikelen op zijn naam staan. Hij is tevens als redacteur verbonden aan de Managementsite.  Johan Oldenkamp organiseert een onthullend congres dat wordt gehouden op zondagmiddag 14 juni in De Meern. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

‘Dag van de Vrije Kennis’

een gratis congres.

Velen denken dat onze werkelijkheid slechts drie dimensies kent. Hoogte, breedte en diepte – en daar houdt het dan wel bij op.

Op het gratis congres ‘Dag van de Vrije Kennis’ laat dr. Johan Oldenkamp zien dat onze realiteit veel meer dimensies kent dan alleen de onderste drie.

johan-oldenkamp
Johan Oldenkamp is een bevlogen mens en wil jou helpen bewuster in het leven te staan.

Oldenkamp laat zien dat al onze reguliere wetenschappen op een dood spoor zitten, en hij vertelt ook waarom. Zijn presentatie toont een kristalheldere samenhang tussen tal van fenomenen en gebeurtenissen die we met een 3D-bril niet kunnen begrijpen.

Een onvoorstelbaar grote hoeveelheid onderwerpen wordt haarfijn uit de doeken gedaan, zoals de oorsprong en de bestemming van de mens, de werking van de schepping, de vijf dimensies van tijd, het ‘Einde der Tijden’, Atlantis, de Maya-kalenders, reïncarnatie, het ‘paranormale’, het ‘buitenaardse’, graancirkels, megalithische bouwwerken, piramides, de werking van (ons) bewustzijn, het gevaar van elektromagnetische straling, vaccinaties en E-nummers, chemtrails, 9/11, de moorden op Pim Fortuyn, Lady Diana, JFK, Marten Luther King en vele anderen, het doel van de huidige ‘kredietcrisis’, de praktijken van de farmaceutische maffia, de leugens van onze (r)overheid, en nog veel en veel meer.

Dr. Johan Oldenkamp toont een volstrekt andere benadering voor Geschiedkunde, Biologie, Natuurkunde, Filosofie, Geneeskunde, Theologie, Psychologie en Psychiatrie. Deze benadering heeft hij inmiddels opgeschreven in vijf boeken, die via de website www.pateo.nl ook als gratis e-boeken beschikbaar worden gesteld.

Op de ‘Dag van de Vrije Kennis’ presenteert hij deze boekenreeks als één geheel, wat tevens als een nieuw en allesomvattend boek wordt opgetekend. Het is nu al bekend dat dit integrale boek vertaald gaat worden naar het Spaans, Russisch en Engels.

Johan Oldenkamp laat zien waarin een klein land groot kan zijn: durven te gaan voorbij de grenzen van het bekende. Ga mee op deze fascinerende ontdekkingsreis. Kom op 14 juni naar De Meern of lees zijn (e-) boeken. Meer informatie of aanmeldingen via de site van Johan HIER en kijk onder ‘Lezingen’.

Wij hebben onze wetenschappen het bos in laten sturen. Louis Pasteur beweerde dat ziekte van buiten komt. Charles Darwin beweerde dat toevallige mutaties de biologische diversiteit verklaren. Albert Einstein heeft ons denken beperkt tot de lichtsnelheid en de fysieke realiteit. Sigmund Freud beweerde dat psyche geest betekent, waardoor de werkelijke betekenis, namelijk ‘ziel’, volledig verdwenen is uit onze wetenschappen.

Onze misleide ‘geneeskunde’ zorgt daardoor voor steeds meer ziekte.

Onze misleide ‘geschiedenis’ zorgt dat wij onze bestemming niet zien.

Onze misleide ‘natuurkunde’ begrijpt niet waarom waarneming onze realiteit schept.

Onze misleide ’theologie’ en ‘filosofie’ zoeken met het verstand naar antwoorden die ons verstand letterlijk te boven gaan.

Onze ontzielde ‘wetenschappen’ begrijpen helemaal niets van de Zin van het Leven.

Het wordt nu de hoogste tijd dat we onze wetenschappen zowel het bos als de bomen laten zien. De deelnemers aan dit gratis middagcongres maken daarin kennis met een geheel andere kijk op Geschiedkunde, Biologie, Natuurkunde, Filosofie, Geneeskunde, Theologie, Psychologie en Psychiatrie. De bezielende visie op onze wetenschappen wordt gepresenteerd door psycholoog Dr. Johan Oldenkamp voert hij de aanwezigen langs 5 boeken: Bewustzijnsdynamiek, Aanklacht tegen de overheid, Inleiding in de Salveologie, Ethiek van leven en gezondheid, en Wetenschap van de ziel.

 Programma:

 12.00 ontvangst

 12.30 Uitleg over het Spel des Levens

 • Hoe ziet het ‘bord’ er nu precies uit van dit spel?
 • En wat zijn nu eigenlijk de regels van dit spel?

 13.00 Inzicht in ons verleden, heden en toekomst

 • Uitleg over het patroon in onze geschiedenis (inzicht in de Schepping en tijd)
 • Waar komen wij mensen nu vandaan? En waar gaan we naar toe?

 14.30 pauze

 15.00 De essentie van gezondheid

 • Waarom zorgt onze volksgezondheidszorg voor steeds meer ziekte?
 • Hoe dan wel? Een spoedcursus in de werking van Salveologie

 16.00 De essentie van zelfkennis

 • Wat is er mis met onze psychologie en psychiatrie?
 • Hoe dan wel? Een spoedcursus in de werking van lichaam, geest en ziel

 17.00 napraten

Locatie: Meerndijk 126 in De Meern. Er is plaats voor 200 deelnemers. Deelname op volgorde van aanmelding. Klik hier voor een routebeschrijving.

Aanmelding via: wijwillenweten @ pateo.nl (zonder spaties)

Neem aub eigen drinken of voeding mee, deze middag.

Is vervoer een probleem, laat het dan even weten; misschien valt daar een mouw aan te passen. Klik hier om de flyer voor de Dag van Vrije Kennis te bekijken of lokaal op te slaan. 

Bezielde wetenschappen zuiveren inzicht, begrip en gevoel

Charles Darwin beweerde dat de biologische diversiteit wordt verklaard door toevallige mutaties. In het boek Bewustzijnsdynamiek laat Dr. Johan Oldenkamp echter zien dat toeval niet bestaat en dat alle gebeurtenissen uit onze geschiedenis zich volgens een vast patroon hebben voltrokken. Dat patroon verklaart ook alle huidige gebeurtenissen (zoals de geldcrisis) en het laat ons zelfs onze toekomst zien. Het scheppingspatroon toont ons de werkelijke betekenis van 2012, dat overigens 14 maanden eerder is dan de meeste mensen denken. Ook laat dit boek zien dat alle religies, zoals wij deze nu kennen, proberen om gelovigen via bangmakerij in hun greep te houden. Deze angst blokkeert spirituele groei. Ware spiritualiteit wordt geboren in volledige vrijheid!

Louis Pasteur beweerde dat ziekte van buiten komt en verklaarde zo de oorlog aan alle bacteriën en virussen. Maar deze ‘War on Micro-organisms’ werkt volstrekt averechts, evenals iedere oorlog, overigens. Ieder mens kan van jong tot oud leven in volle gezondheid (dit is betekenis van het Latijnse woord ‘salveo’) met zuivere kennis over onze gezondheid. In het boek Inleiding in de Salveologie toont Johan Oldenkamp de natuurlijke werking van gezondheid in ons. Met deze kennis kunnen we onze zorg eindelijk weer gezond maken, door deze van binnenuit te transformeren in zuivere gezondheidsbevordering. Iedere ziekte is namelijk 100% te genezen en te voorkomen!

Albert Einstein beweerde dat alle fenomenen begrensd worden door de lichtsnelheid. Hierdoor is ons denken over de werkelijkheid in een mentale doos gestopt. Binnenin deze afgesloten doos kunnen we maar niet begrijpen waarom waarnemingen van invloed zijn op de werkelijkheid. Via zijn boeken toont Johan de inzichten die we juist ‘Out of the Box’ kunnen vinden.

Sigmund Freud beweerde dat psyche geest betekent. Daarmee is helaas de werkelijke betekenis, namelijk ziel, niet alleen verdwenen uit de psychologie en de psychiatrie, maar feitelijk uit al onze, veel te rationele wetenschappen. In het boek Wetenschap van de Ziel tracht psycholoog Dr. Johan Oldenkamp deze historische weeffout te herstellen. Daarbij herstelt hij ook de onjuiste knip die René Descartes dacht te moeten aanbrengen tussen lichaam en geest. Oldenkamp laat in zijn boeken zien dat lichaam, geest en ziel een onlosmakelijke drie-eenheid vormen, die tezamen heel mooi laten zien hoe alles in de Cosmos werkt. Zo beneden, zo boven.

Op zondagmiddag 14 juni 2009 in De Meern presenteert Johan Oldenkamp de vijf boeken die hij het half jaar daarvoor heeft mogen schrijven. De Dag van Vrije Kennis is de naam van dit gratis middagcongres. Er is plaats voor maximaal 200 deelnemers. Deelname is op volgorde van aanmelding.

We staan op de vooravond van een geheel nieuw tijdperk. Een zuivere samenleving is aan het aanbreken. Johan beschouwt het als zijn taakopdracht om via kennisoverdracht dit aanbreken te bespoedigen. Via zijn presentaties en boeken laat Johan u zien, begrijpen en voelen wat nu van ons wordt gevraagd om deze zuiverheid in en om ons te creëren. Iedereen heeft daarin een eigen, persoonlijke taakopdracht. Uw opdracht zal u op de Dag van Vrije Kennis, of kort daarna, duidelijk worden, mocht u deze zelfgekozen taak nu nog niet kennen.

Spiritueel psycholoog Dr. Johan Oldenkamp is oprichter van Bewustwordingsbureau Pateo. Hij is initiatiefnemer van onder andere de websites Pateo.nl, Salveo4All.nl en Salveologie.nl. Tegenwoordig reist hij door het hele land om zijn onthullende boodschap te mogen brengen. Daartoe heeft hij zijn baan als lector (schaal 15) verbonden aan een Nederlandse hogeschool opgezegd.

U bent van harte welkom op zondag 14 juni vanaf 12:00 uur op de Meerndijk nummer 126 in De Meern.

Aanmelding via: wijwillenweten @ pateo.nl (zonder spaties)

11 gedachten over “‘Dag van de Vrije Kennis’ een gratis congres.

 1. Beste Maan, de formule geeft aan dat wij via onze 3D-bril hebben ontdekt dat de hoeveelheid energie (E) opgeslagen in materie gelijk is aan de massa ervan (M oftewel het gewicht) maal het kwadraat van de lichtsnelheid (C). Het is dus niet maal 2, maar tot de macht 2. Dit heeft echter niets met snelheid te maken, maar met een omrekenformule. Maar wanneer we onze 3D-bril afdoen, dan zien we dat materie helemaal niet bestaat; wij creeeren de illusie van vaste materie via ons waarnemen. Feitelijk bestaat er alleen maar energie dat zich voortdurend herschikt in een etherdynamisch omniveld. Op 14 juni ga ik hier dieper op in.

 2. Als ik ook maar van enige hulp kan zijn dan ben ik er !
  Waarschijnlijk kan ik maar weinig doen maar als ik nodig ben, ben ik er mail naar Pietje OK ! Kan heel goed luisteren en aanhoren en ben bereid dit te doen en geloof ook zeker in een betere toekomst maar dat hangt van ons af ons mensen ! We moeten er zijn voor elkaar !
  Zolang dit niet kan houd alles op !

  groetjes allemaal van Pietje

 3. Beste Johan, erbij zijn kan ik helaas niet, maar vergeet je het niet weer te hebben over het belang van de stilte in ons leven?
  Stil kunnen en willen zijn is de basis voor het ontdekken van wat nodig is te doen en vooral wat te moeten laten!
  Lawaai werkt bewijstzijnsvernauwend en dat willen we nu juist niet (meer).
  Veel succes met je lezingen en boeken.

 4. Beste Pietje (en eventuele anderen),

  graag even via de email bij mij aanmelden indien je wilt komen. Er zijn slechts 200 stoelen. Deelname is op volgorde van aanmelding. Er zijn nu, op deze stralende ochtend van 1e Pinksterdag 130 aanmeldingen binnengekomen. Ben jij nr. 131?

  Groeten, Johan
  johan @ pateo . nl

 5. @ Harry,

  Ja, 1 persoon heeft aangeboden om de hele middag te filmen. Hij heeft een eigen website, dus ik ga ervan uit dat het daarna ook snel op het internet te zien zal zijn. Indien er meer filmers zijn, met goede kwaliteit, dan zou ik dat heel erg fijn vinden. Het wordt een lang verhaal en ik doe het liever 1 keer heel uitgebreid en goed, zodat mensen het daarna in alle rust (en misschien in meerdere delen) op hun gemak nog eens kunnen bekijken.

  Op de website pateo.nl staat nu trouwens ook een interview met mij in twee delen van elk ong. een half uur.

  Er zijn nog enkele stoelen beschikbaar. Voor wie nog twijfelt kan even dit interview bekijken om te zien om mijn toonzetting aanspreekt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.