Advertentie

Het feestje van Spiegelbeeld’; Albert’s reflecties…


SB jubileum congres

xx

 

x

Feestje bij tijdschrift Spiegelbeeld

2014 © Albert de Louw/hoofdredacteur-uitgever tijdschrift ‘Spiegelbeeld

x

20 Jaar geleden; het is januari 1994 en Albert de Louw belt naar het toenmalige krantje ‘Spiegelbeeld’, in die tijd een van de weinige mogelijkheden om je spirituele activiteiten onder de aandacht van een groter publiek te brengen; Albert wil publiciteit voor zijn ‘spirituele evenement’ in Eindhoven, dat hij dus organiseerde. Op dat moment werden er onder de rivieren nog geen spirituele beurzen georganiseerd.

SB magazine maart 2014Albert de Louw: “Ik ben altijd een starter geweest, een pionier en zag het als een uitdaging om spirituele beurzen in het zuiden van het land te gaan organiseren. Je had toen uitsluitend nog de jaarlijkse evenementen van Onkruid en Paravisie en dat speelde zich hoofdzakelijk boven de rivieren af. Als er in die tijd al Yuppen bestonden, dan was ik er daar een van, maar na een faillissement in 1983 werd ik getriggerd door alles wat met paranormaal, spiritueel en natuurgeneeskundig te maken had.

Joke, mijn echtgenote, nam een baan en ik werd huisman en kon op die manier mijzelf scholen in allerlei spirituele richtingen en natuurgeneeskundige therapievormen. Na een jaar of zes voelde ik een enorme drang om datgene wat ik me eigen had gemaakt uit te gaan dragen. Ik startte een praktijk, maar had al snel door dat het een op een werken voor mij niets was. Dat schoot niet op…!

Dan maar cursussen gaan geven, dat was dus van een naar 20 personen waar je jouw boodschap aan kwijt kon. Op een bepaald moment werd er mij in een cursus gevraagd waarom er in het zuiden van het land nooit spirituele beurzen werden georganiseerd. Dat moet je natuurlijk niet aan een pionier vragen, dus enkele dagen later waren de plannen al gesmeed en stond in 1992 de eerste beurs gepland in Motel Eindhoven.

En daar zijn we dan weer uitgekomen bij het begin van dit verhaal. Je wilt publiciteit voor je evenement en ik nam dus contact op met het ‘krantje Spiegelbeeld’. Helaas, het was niet meer mogelijk om nog iets redaktioneels te plaatsen, zelfs een advertentie was niet meer mogelijk, zo werd me verteld. Hoezo ging dat niet meer?”

Toenmalige uitgeefster: “Helaas, maar Spiegelbeeld houdt op te bestaan.”
En vóórdat ik het zelf in de gaten had, reageerde ik met: “Nou, dan moet ik misschien zelf maar een blad gaan uitgeven.” De uitgeefster weer direct, daarover heen: “Dan kun je misschien beter Spiegelbeeld overnemen.”  Tja, en daar staan we dan 20 jaar later..!

Albert de Louw, hier in het uniform van een Franse gendarme, is kennelijk al uitgedost voor het Spiegelbeeld-feestje..!
Albert de Louw, hier in het ‘uniform’ van de Franse gendarme, is kennelijk al uitgedost voor het Spiegelbeeld-feestje..!

En wat zijn we met z’n allen gegroeid..! En dan bedoel ik niet alleen ‘Spiegelbeeld’, maar wij allemaal. We zijn enorm gegroeid in bewustzijn, want waar je 20 jaar geleden een spirituele of natuurgeneeskundige cursus of opleiding wilde gaan doen, dan moest je naar Amsterdam of Utrecht.

Tegenwoordig heeft elk zichzelf respecterend dorp bijna zijn eigen ‘spiritueel centrum’. Om die 20 jaar te vieren hebben we een geweldig 2-daags evenement gepland op zaterdag 5 en zondag 6 april aanstaande in het Evoluon in Eindhoven. Mag ik je daar -als WantToKnow-bezoeker- hartelijk voor uitnodigen..?

Een of twee dagen luisteren naar interessante sprekers met bekende namen over uiteenlopende onderwerpen. Het Evoluon in Eindhoven is een unieke locatie en naast de sprekers is er een gezellige informatiemarkt waar U onder andere ook persoonlijk kennis kunt maken met de sprekers. Maar ook met onze columnisten uit het blad, waaronder Guido.

De volgende sprekers kun je verwachten: Janet Ossebaard, Geert Kimpen, Ard Pisa, Janosh, Ir. Coen Vermeeren, Gert Schuitemaker, Annemarie Postma, Bram Zaalberg, etc. Voor meer informatie, klik je op de cover van de Spiegelbeeld hier in het artikel, of klik op www.20jaar.spiegelbeeld.nl Dáár kun je je direct en heel gemakkelijk aanmelden voor ’n bezoek van één of twee dagen aan het jubileumcongres; wij hebben er vreselijk veel zin in! Jij bent heel welkom.

* * *

x

SB magazine

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.