Advertentie

Het Rennes-les-Chateau-mysterie ontrafeld..!!


het grote werk rennes les chateau coverIn het Franse dorpje Rennes-le Chateau, aan de rand van de Pyreneeën, zou een grote schat verborgen liggen.Wellicht ken je het verhaal uit het boek van Dan Brown en de gelijknamige film, ‘De Da Vinci Code’. Mede hierdoor ontstond er een ware hype rond dit dorpje en de vermeende schat. Er was sprake van geheime documenten, gecodeerde stenen en een geheimzinnige broederschap.

Over het algemeen werd aangenomen dat het om de heilige graal, de ‘Ark des Verbonds’ of zelfs het lichaam van Jezus ging. Rond 1900 schijnt de toenmalige pastoor van het dorpje, ene Saunière, de zaak te hebben ontrafeld. Beducht voor de macht van de katholieke kerk, heeft deze slimme man, het geheim van Rennes les Chateau vastgelegd, in de door hem aangebrachte fresco’s in zijn kerkje.

Deze fresco’s gaan over het leven van Jezus, dat echter totaal anders is dan de kerk ons wil doen geloven; overeenkomstig het boek van Dan Brown. En ja, er is ook nog sprake van een enorme schat..!

Susanne van de Kamp de Villandry
Als 15-jarige werd de Nederlandse Susanne van de Kamp als kind uit een onkerkelijk gezin tot het christendom geïnspireerd en gedoopt. Door haar belangstelling voor oude culturen, geschiedenis, astronomie en religie kon zij als volwassene het christendom steeds moeilijker aanvaarden en bleef zoeken naar antwoorden. Na haar HBO opleiding voor dirigent en 5 jaar zangles woonde zij in Londen en werkte daar in de advocatuur.

susanne van de kamp grote werk
Susanne van de Kamp

Rond 2000 raakte Susanne geïnteresseerd in het mysterie. Ze werd er als het ware naartoe getrokken en startte haar eigen onderzoek. En telkens, wanneer ze moed wilde opgeven, vond ze weer een intrigerende aanwijzing, die haar opnieuw moed gaf, door te gaan. Uiteindelijk kostte het vinden van de oplossing haar uiteindelijk maar liefst 14 jaar. En over haar speurtocht en het uiteindelijke resultaat, schreef ze het boek ‘Het Grote Werk’.

Het Mysterie van Rennes-le-Chateau ontrafeld! Susanne van de Kamp vond in de genoemde fresco’s, die pastoor Saunière rond 1900 op de wand van zijn kerk aan heeft gebracht, een gecodeerde boodschap..! Susanne van de Kamp slaagde erin de code te ontcijferen en ze ontdekte het andere verhaal over het leven van Jezus, dat inderdaad totaal anders is, dan de kerk ons wil doen geloven. Dit boek en het verhaal rondom ‘Het Grote Werk’, zal je je wereldbeeld doen wankelen! Susanne schreef op uitnodiging van WantToKnow het volgende persoonlijke verhaal over (de totstandkoming van) haar boek.

x

* * *

 

x

Op de voorgrond het mysterieuze dorpje Rennes les Chateau. Rechts op de achtergrond een andere mysterieuze 'gedaante': de berg Bugarach
Op de voorgrond het mysterieuze dorpje Rennes les Chateau. Rechts op de achtergrond een andere mysterieuze ‘gedaante’: de berg Bugarach

x

x

Het Rennes-les-Chateau-mysterie ontrafeld..!

2016 © WantToKnow.nl/be

x

De ondertitel van het boek zou mogen luiden: ‘Inwijding tot de geheimen en de schat van Rennes-le-Château met het leven van Jezus en zijn familie’.. Als kind had ik al iets van een denker en een ‘zoeker, deels door mijn astma, waartegen in die tijd geen geneesmiddel bestond. Vaak langdurig ziek was ik voornamelijk bezig om niet te stikken. Door het krampachtige ademen deed elke vezel in het lichaam pijn en eten ging slecht of vaak zelfs helemaal niet. Mijn ouders vreesden dan ook het ergste.
Rennes les Chateau is de woonplaats van Jaap Rameijer. Een uiterst inspirerende omgeving voor een auteur..!
Rennes les Chateau heeft in de loop van tientallen jaren gezorgd voor een enorme belangstelling in de geheimen van pastoor Saunière. Boeken als deze, voorzagen in de behoefte naar informatie rondom ‘Le Secret’, het geheim..

Omdat ook moeder een centje moest bijverdienen, lag ik veel alleen thuis. Omdat er na de oorlog niet veel voor tijdverdrijf beschikbaar was, begon ik maar te schaken met het bord van mijn vader en speelde tegelijkertijd hofhouding met de schaakstukken. Stiekem las ik ook boeken uit de grote-mensen-boekenkast van o.a. Emile Zola, een realistische schrijver die over ‘volwassen thema’s’ vertelde. Natuurlijk had ik als 7-jarige vrij weinig benul van de inhoud, maar dacht er wel heel veel over na. Met die astma kwam het goed toen ik zo’n jaar of 15 was en mocht naar de HBS, maar ik was en ik blééf een gesloten, stil en teruggetrokken meisje.

Op een nacht hoorde ik mijn naam roepen en werd wakker. In een klein visioen zag ik Jezus op een berg die mij wenkte. Deze belevenis was zo sterk dat ik mij, een kind uit een onkerkelijke familie, na de nodige voorbereidingen liet dopen. Er volgden perioden dat ik behoorlijk gelovig was, maar niet zo kerks en aangezien ik een grote belangstelling had voor een groot aantal onderwerpen, waaronder archeologie, literatuur  sterrenkunde en een dirigent opleiding begon mijn geloof te wankelen. En het was uitgerekend Jezus waarbij ik de eerste vraagtekens ging plaatsen…!
x
Discovery Channel deed de ont-dekking..
Toen uiteindelijk Discovery Channel met een reportage kwam over het bijzondere Franse plaatsje Rennes-le-Château, sloeg dat in als een bom en het zou me 14 jaar bezig houden.In dit piepkleine plaatsje, bovenop een berg, zou een grote schat zijn verborgen en mogelijk zelfs het lichaam van Jezus. Rond 1900 heeft de toenmalige pastoor, ene Saunière, de ‘schat’ ontdekt. Hij gaf zijn geheim echter niet prijs, maar liet allerlei sporen na in zijn door hem gerenoveerd kerkje.
x
Bekend is vooral het doopvont bij de toegang/uitgang van het kerkje, bestaande uit een schelp op het hoofd van Asmodeus, een demonische wachter. De reliëfs zijn beslist niet wat zij moeten lijken.Na zijn dood komen de verhalen los en eind vorige eeuw werden de z.g. ‘Dossiers Secrets’ gedeponeerd bij de Nationale Bibliotheek te Parijs, zodat iedereen er kennis van kon nemen. Het dossier bestond uit afbeeldingen van gecodeerde stenen en teksten. Er ontstond een ware hype en zo werd het gehucht overspoeld door schatzoekers en op een bepaald moment werd na een bezoek van premier Mitterand de zaak voor een lange periode afgesloten.
x
asmodeus rennes les chateau
Ik toog dus aan het werk en het bleek al snel dat er veel kennis  nodig was om de enorme hoeveelheid informatie te kunnen plaatsen. Dus er kwam een tijd van het lezen van meters boeken over o.a. geschiedenis, symbolenleer, de Bijbel, Alchemie en Kabbala. Dan kom je dus ook terecht bij de ‘geheime geschiedenis’ en de geheime genootschappen. Erg hard opschieten deed ik niet, maar uiteindelijk kwam er hulp opdagen in die zin, dat ik vooral ‘s nachts inspiratie kreeg en  vaak over mijn laptop in slaap viel tijdens het volgen van de zoveelste lezing en/of presentatie.
x
En toen.. De Sleutel..!
Toen vond ik eindelijk de eerste sleutel en zodoende ontstond langzamerhand het boek dat ik ‘Het Grote Werk’ ging noemen, een term die uit de alchemie afkomstig is en die op de inhoud van het boek slaat en niet op mezelf.. Maar veel werk was het wel! Het begon een mensenleven geleden met een visioen van Jezus op de berg en het eindigde ook zo.. Inderdaad betreft het hier een enorme schat èn het lichaam van Jezus, maar ook een enorm geheim..
x
Het geheime dossier bevat nog een document de zogenaamde ‘Serpent Rouge’, een reeks verzen genoemd naar de Zodiac. De inhoud was zo cryptisch dat niemand er iets mee kon aanvangen. Toch bevat deze Rode Slang een brief van de grootmeester van een broederschap aan één of meer  ingewijden, over een geheim dat al sinds 1100 bekend was en goed verborgen. De bedoeling is dat men met de sleutel van Salomo, de hemel rondreist en zo kennis neemt van het leven van Jezus.
c
En dat blijkt niet de man te zijn die wij denken dat hij is. En erger, de kerk weet dat ook. En dat niet alleen, de drie makers van de verzen werden alle drie opgehangen..! De datum van 17 januari speelt in deze onthulling een grote rol. Veel mensen die betrokken zijn bij deze geschiedenis stierven een rare dood.
x
Met de sleutels komt de lezer er achter wat de schat is, hoe Jezus en zijn familie leefden en waar. De hele familie leefde en stierf in en nabij Rennes-le-Château. De kruisiging is een ware verassing om niet te zeggen een desillusie en totaal anders dan wat tot nog toe te berde is gebracht. Het verhaal en enkele onthullingen, zullen voor sommigen schokkend zijn. Na de reis door de hemel, bevat de bewuste brief nog een P.S. in verband met het hier en nu; dan vallen alle stukjes op hun plaats.  De schat wordt nog steeds zeer goed bewaakt wederom door een enorme demonische wachter..! Na 14 jaar research was voor mij eindelijk de cirkel rond en stond ik vorig jaar december euforisch met een boek en een bos bloemen in mijn handen..
x
Want mijn boek blijkt de 100ste uitgave, een jubileumuitgave van uitgeverij Frontier Publishing.  Ze hebben van deze 100e uitgave een waar kunst-stukje gemaakt, met ruim honderd kleurige afbeeldingen op stevig, gecoat papier, een harde, weerbestendige kaft en een leeslint.. Dit alles om het jou als ‘schatzoeker-archeoloog’ makkelijker te maken het boek als schatkaart en leidraad in het veld mee te nemen.
‘Het Grote Werk’ is het reële verslag van een speurtocht in de oudheden van de duistere en verduisterde middeleeuwen naar een heuse schat, de Schat van de Tempeliers ten tijde van hun vervolging door de Roomse Kerk. Dit boek leidt de lezer, de onderzoeker, van het ene naar het andere raadsel tot een uiteindelijke en onverwachte onthulling van het werkelijke geheim van deze Schat van Rennes-le-Chateau.
x
‘Het Grote Werk’ – Susanne M.F. van de Kamp de Villandry
Uitgeverij Frontier – Amsterdam |  ISBN: 978-90-78-07071-9
x
x
 
Wil je dit boek bestellen?
Dan bieden wij je het aan, ZONDER handling & verzendkosten.
x
Klik hieronder op het logo van de WantToKnow-bookshop
en gebruik de code ‘GROTE’ bij het afrekenen..!
x
wanttoknow bookshop logo

162 gedachten over “Het Rennes-les-Chateau-mysterie ontrafeld..!!

  1. @ Jenne 1

   Jouw commentaar is blijkbaar zaligmakend (vind je zelf). Als ex-Nederlander en ingeburgerde Francofiel heb jij de “one and only true spirit” in je en draag je deze op onbesuisde manier uit. Althans dat maak ik op uit de weinig ongenuanceerde manier waarop jij het telkens weer presteert anderen, die ook hun mening mogen ventileren, de oren denkt te moeten wassen.

   Je mag dan misschien een belezen persoon zijn, met een grote ervaring aan cultuur (tenminste dat laat je vaak genoeg blijken, of het waar is weet niemand) het zou je sieren als oude man/oud mens eens wat meer respect te hebben voor andersdenkenden, ook als zij niet uit hetzelfde hout zijn gesneden zoals jij. Gelukkig maar, want aan criticasters, die alleen maar overtuigd zijn van hun kennis en kunnen, wordt de wereld niet kleurrijker en mooier, wanneer ze geen opbouwende bijdrage aan een vraagstuk van het leven leveren.

   Oh, en voor de goede orde: je geeft maar weer een reactie op een reactie, maar van mij krijg je geen woord terug. Ouwe zuurpruim.

   Met immer vriendelijke en eerlijke groet uit Tukkerland,
   Harrie

  2. Absoluut ik ben opgevoed met de hoogste mogelijke Ethiek, over alles wat niet van mij is of hoeft te zijn. Ik heb genoeg in mijn eigenland zien verzieken door deze onesthetische lieden.
   Na een leuke apparatief leuke sobere maaltijd genoten, alles eigen tuin, of de pruimen zuur zijn weet ik nog niet, ze hangen nog te rijpen.
   Tukkerland zou niet weten waar het ligt, maar blijf rustig zitten en geniet van het leven.

   En ja ik kom in opstand als mensen met hun kleverige vingertjes aan dingen gaan zitten die mij aan het hart liggen, en waar ik van houd, mooi eenvoudige herinneringen, en jij weet net zo goed wat sommige met de mooiste jeugd herinneringen van ons hebben gedaan, luister naar Wim Sonneveld, langs het tuinpad van mijn vader, wat trouwens een Franse chanson is.
   Met een vriendelijke groet uit douce France !

  3. Als je de 70+ gepasseerd bent, zou je verwachten dat er een meer toeschouwende houding is en meer gekeken wordt vanuit een spiegel. Gezien je reacties meest van tijd is het duidelijk dat je hier geen snars van begrijpt, vraag het is aan je vrouw dan leer je misschien nog iets. Nooit te oud om te leren toch? En dat zou ook beter zijn voor een site als WTK.

  4. Al duimen draaiend, onder de tranquilizers, heel beschouwelijk voor je uit zitten te staren, wachtend op je dood, of spiegelend als Tyl Uilenspiegel in het land van waast dat dan nog liever, nee mijn beste wij zijn nu sommige geworden, maar nog strijdlustig, en van die zwamneuzen zo als jij, die nog van alles moeten leren, voor al respect, nou die lusten we rauw !

  5. Respect moet je verdienen ook als je 80 bent, dat heb je waarschijnlijk nooit begrepen. Blijf jij maar lekker strijdlustig joh, laat zien dat je niets hebt geleerd, ze lusten je rauw (er)na…

  6. “Respect moet je verdienen ook als je 80 bent, dat heb je waarschijnlijk nooit begrepen.”
   Ik ben het hier niet mee eens. Een jong mens zal altijd respect op moeten brengen voor ouderen. Zonder die ouderen te oordelen. Dat zou er nog bij moeten komen! Een jongere gaat ouderen beoordelen om zo te zien of die oudere respect verdient?

   Dat is volgens mij de omgedraaide wereld en dat is m.i. het resultaat van die verdraaide NWO-agenda; vernietig het natuurlijk evenwicht van respect voor oudere en wijzere mensen. Aldus worden de jongeren kwetsbaar in hun eenzame oordeel.

   En natuurlijk kan een oudere wat dwazer worden, ook dat heeft een doel, maar dat is geen reden om de oudere niet met eerbied te behandelen.

   Zo ziet men maar hoe de NWO-agenda wordt uitgerold. Via de kinderen.

   Maar ja.

  7. Jenne, als je nou simpel INHOUDELIJK eens reageert, ipv de betweter uit te hangen.. Wat is er wat jij hebt ontdekt aan simpelheid van Rennes les Chateau..? Voor de draad ermee..
   En wat doen alle anderen dan fout, dat zoveel ‘pijn’ doet..?

  8. Wat een pertinente onzin, daarom waarschijnlijk Antisoof. Respect moet je verdienen, PUNT. Ongeacht ras, geslacht, afkomst, religie, leeftijd en wat je nog meer voor dimensies bedenken kunt.

   Oudere wijze mensen zullen als vanzelf respect verdienen, jongere wijze mensen ook. Deze mensen hoeven niet zo nodig constant te oordelen en naar (groepen) mensen te vingerwijzen. Alles heeft nu eenmaal ook een ander zijde en dat geldt (voor wat mij betreft) gelukkig ook voor populisme (wat zelfs meer bij ouderen voorkomt als bij jongeren..).

   Sommige mensen zien overal de NWO agenda in, nou veel succes ermee hoor.

  9. Kijk Guido.j mijn gevoel bedriegt me nooit, mijn intuïtie geeft het sein, nooit niet Guido.j vertrouwen, ik ben de bedweter en die trol mag van alles over mij schrijven, om dat dit jou zo uitkomt, jongen op mijn leeftijd dans ik geestelijk nog om jullie heen, het is te simpel te naïf, het is ondermaats.

   Vriendelijke groet, het is bedtijd zie ik, wel terusten !

  10. Rikk,
   “Wat een pertinente onzin, daarom waarschijnlijk Antisoof. Respect moet je verdienen, PUNT. Ongeacht ras, geslacht, afkomst, religie, leeftijd en wat je nog meer voor dimensies bedenken kunt.”
   Rikk, als ik vragen mag, wat is jouw exacte definitie van respect? Want, weet je, veel misverstanden ontstaan door de taal zelf. Iedereen heeft zijn eigen definities voor wat wat is. Daarom, wat versta jij onder ‘respect’?
   Want als jij meent dat respect verdiend moet worden, dan versta jij er blijkbaar iets anders onder dan ik.
   Wist je dat respect eigenlijk terugkijken betekent?; http://www.etymonline.com/index.php?allowed_in_frame=0&search=respect

   Wat ik hiermee wil zeggen? We weten vaak niet eens de betekenis van een woord dat we gebruiken. Zo werkt de politiek. De toren van Babel. Newspeak.
   Zo zie ik het. Nou ja, met mijn kennis tot nu toe. Daarom verleg ik mijn focus maar op de natuur en de evolutie. Die is m.i. meer tastbaar dan de taal, die immers de geest kan verwarren. Wist je dat élk mens de ‘realiteit’ door zijn persoonlijke zeef ziet? Tenminste, dat is mijn conclusie. Daarom zouden we niet zo moeten ruziën, ja of men moet daar weer plezier aan willen beleven. Anders is het zonde van de tijd en een misschien ook beetje dom. Daarom vraag ik maar wat bedoel jij met respect.

  11. Mooie reactie AntiSoof, respect begint bij zelfrespect, zonder dit is elk afgedwongen respect geen respect. Afgedwongen respect is een vorm van huichelarij en een feitelijke misdaad tegen de mens. Vele kerken zitten hier vol mee…

  12. Ik sluit mij bij Antisoof en Anna aan.
   Maar nu een stukje zelfrespect; Hoe zullen jullie zijn, Rikk en anderen, als je voldoende zelfrespect bezit? Met voldoende zelfrespect zal je innerlijke houding en je uitstraling positief veranderen.
   Door deze positieve uitstraling ben je toegankelijker voor je omgeving: je omgeving wil graag bij je zijn en zal je het respect geven waar je naar verlangt.
   Of misschien is dit helemaal niet dat op jullie verlanglijstje staat.
   Wie zal het zeggen…

  13. Voor wat betreft de definitie houd ik het maar op wiki ondanks dat sommige commentatoren hier daarvan in de stress schieten. https://nl.wikipedia.org/wiki/Respect
   “Respect betekent aanzien, eerbied of waardering, die men heeft voor (of ontvangt van) iemand vanwege zijn kwaliteiten, prestaties of vaardigheden. Het woord betekent oorspronkelijk omzien naar, en vandaar rekening houden met.”

   Jenne vraagt in 1.4 om respect vanwege zijn leeftijd (afgedwongen dus). Voor mij moet je dat verdienen ongeacht leeftijd etcetera. Het is niet vanzelfsprekend. Zelf verlang ik helemaal niet naar respect van al mijn medemensen, van een enkeling is genoeg. Het is vaak beter naast elkaar te leven als met elkaar.

  14. Als je oud en 80 bent Rikk, dan ga ook jij er heel anders over denken. Maar tot die tijd, en dat gaat voor jou nog heel lang duren, vind je het wiel zelf maar uit. Ik wens je wijsheid en compassie toe, groet Odette
   Alan Parsons Project;
   https://www.youtube.com/watch?v=-4HI1_LTWIk

  15. Als het goed is blijf je in ontwikkeling ook al gaat het langzamer naarmate de leeftijd vordert. Maar sommigen blijven in een bepaalde groef van de langspeelplaat hangen. En jij mag oordelen en denken wat je wilt hoor Odette, ik voel met niet beledigd (zie ook 5.5).

  16. Met dat blijven doorzagen mis je uiteindelijk de essentie van het leven. Het is een leven! Rikk, met al zijn ins en outs.
   Leef! Maak vooral mooie herinneringen en vrienden, heb jezelf lief… Draai die plaat eens om en dan zal je merken dat er bijvoorbeeld van mijn kant geen oordeel was te vinden in mijn reactie.
   Nogmaals; Ik wens je wijsheid en compassie toe

  17. Wat het begrip RESPECT betreft, heb ik daar een heel andere kijk op.
   Het woord bestaat uit een stam + voorvoegsel: RE en SPECT.
   Spect heeft te maken met kijken (denk aan: inspectie, spectacles).
   Respect houdt aldus in: opnieuw kijken.
   Opnieuw kijken = nieuw kijken. Met andere woorden: met nieuwe ogen; oftewel, niet vanuit een ouder beeld van iets of iemand.

   Kom ik Jan tegen en denk ik stilletjes: daar héb je die verdomde …. weer, dan kijk ik naar hem met ogen/herinnering uit het verleden, of dat nu van een week of tien jaar geleden is.
   Natuurlijk, een mens verandert niet zo snel van gedrag/mening (over het algemeen), maar kan (en zal mogelijk!) van gedrag/mening/overtuiging veranderen. Wel niet in één keer volkomen, maar meestal stap voor stap.
   Als wij met dit besef de medemens benaderen, dan laten wij hem praktisch – maar óók in ons bewustzijn – de ruimte [om te veranderen, te groeien]!

   Aldus re-spect.

 1. Suzanne,
  het is een indrukwekkend onderzoek… en het resultaat mag er zijn. Weinigen zullen in staat zijn op jouw niveau het verhaal te volgen, maar het is een verhelderend verhaal geworden. De meesten willen liever niet dat alles helder wordt. Die willen graag dat het blijft zoals het is; verhuld, verscholen, occult, gemanipuleerd en achter gehouden… omdat de realiteit en de waarheid zo beangstigend is.
  Groet Evert Jan

  1. Niets verhuld, verscholen of occult, ja gemannipuleerd tot in het oneindige, ook nu weer, het is op zich heel simpel voor val in het leven van deze Curé en zijn huishoudster, verder ga ik niet, het weten is voor behouden aan een kleine groep, die langzaam door de tijd wordt afgeslepen als de hoogste berg,
   de huishoudster was de enige getuige van, wat Sauniére is over komen.

   De rest zijn aanames en fantasiën, een hele goede vriend was ook op de hoogte un Curé in een ander stadje, maar die is al snel tot zijn heer geroepen.

  2. Het ZIJN geen aannames en fantasieën Jenne, JIJ VINDT het zo.. Een wereld van verschil. Als je dat niet snapt en gebruikt…

  3. Guido.j Kan jij hier over oordelen, ben je op de hoogte van het één en ander, ik ken het al langer als dat ik hier woon, ken ook de werkelijke achtergronden, en het pseudo geheim, maar het blijft maar groeien, het wordt van mooie en heel menselijk, tot een gedrocht om getoverd, het is een geheim van de Broederschap, niets met Tempeliers schat of Visi Goten schat uitstaande, ik laat het hier bij, toch vriendelijke groet Jenne

  4. Dan wordt het m.i. toch eens tijd dat je hier je INHOUDELIJKE reactie geeft, ipv de goegemeente voor rotte vis uit te maken? Je bent welkom om je verhaal te schrijven. Ik plaats het voor je.
   Ben eigenlijk wel heel benieuwd, wat voor ‘geheim’ er achter jouw reacties verstopt zit. Neem overigens aan dat je het bovenstaande boek nog niet gelezen hebt..?! Maar wel oordelen, omdat je ‘weet hoe het zit’..??

  5. Guido.J
   Juist, spijker op zijn kop, het is niet mijn geheim, dus ik kan het ook niet prijs geven. Ja ik ben te ver gegaan in mijn reactie, tegen over deze dame, daar voor mijn excuse.
   Nee het boek heb ik niet gelezen, zal dit ook niet doen, ken twee boeken over Sauniére in het Frans, van lang geleden. Ik heb er wel eens meer over geschreven, hier in dit stuk van Europa zijn nog veel verborgenheden , religies, mytische verhalen, broederschappen etc.
   En dit willen de oude families niet prijs geven, niks elitairs, maar weinig vertrouwen in.
   Groet Jenne

  6. Jenne, jij geeft idd de indruk dat je deels van de geheimen op de hoogte bent, dus daar heeft Guido zeker een punt.
   Jij vind die geheimen nog kunnen? Ik niet iig.
   Het lijkt me dat juist al die oude families hun geheimen moeten prijs geven, want dan weten we ook gelijk dat deze geheimen compleet wat anders is dan ze zijn, namelijk onder het tapijt geschoven zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.
   Er is niet eervols aan geheimen, integendeel…
   In een mystieke wereld geloven en weten, ja, dat doe ik graag, maar dat heeft meer te maken met diepere lagen van het menselijke onbewuste.

  7. Het verhaal rondom Jenne is duidelijk. Niet delen is zijn keuze. Maar laat dan ajb niet zo’n toon horen Jenne. Als je iemand wilt slaan of zelfs slaat, laat je toch weten waarom..?

  8. Guido.J

   Ik wil niemand slaan, bij mij komt rede altijd eerst, maar er zijn momenten in mijn leven geweest, nou sommige komen er voor te staan en anderen niet, maar tot op een zekere hoogte kan ik mee gaan en mijn schouders ophalen, maar zo als ik zeg, je kunt niet blijvend opschikken.

   Er zijn bepaalde gebeurtenissen en gegevens die je worden toevertrouwd, met een hele duidelijke boodschap, sla je die boodschap in de wind, nou daar zitten geen leuke consequenties aan vast.

   Misschien is het goed dit gevene, of misschien niet, maar onder ons niets dan goeds, en de niet verstaander of aangezochten ja die moeten dan maar op hun manier zalig worden.

   Je weet ik draag je geen kwaad hart toe, ik apprecier je site enorm, en estimer de meeste schrijvers, moet soms niet gemakkelijk zijn, dit wijst dan naar mij zelf !

   Vriendelijke groet Jenne

 2. Ooit was het een klein dromerig gehuct ergens in het Franse land, sidderend in de zomerse hitte, er hing een waas van een verhaal om heen, van een Curé en zijn huishoudster, er zou dit en er zou dat, ach het was leuk en ludiek, het kerkje kon je vrijelijk bezichtigen, net als alle plattelands kerkjes vol waan ideéen, het was leuk en je kon er over fantaseren, zo was het !

  Nu de ethiek is niet meer, het kerkje is gesloten er lopen drommen on esthetische dikke luidruchtige mensen in het rond friet etende, het is ontdekt hij lijkt steeds meer op een parody van Vellini, de Nederlanders lusten er wel soep van, het is een leuke ersatz voor hun eens leuke ludieke landje.

  Krijg natuurlijk allerlei soorten kritiek te verduren, nou OK, mag van mij, maar ik heb voor dit soort Nederlanders geen goed woord over, die zich zelfs de historie en mystieke gebeurtenissen uit andere landen toeeigenen, en zonder dat hen dat gevraadg is een histories onderzoek doen, en dan nota bene een boek hier over uit geven, ik vind dit heel heel brutaal, en afkeuringswaardig .

  1. Vroeger was alles beter, toch Jenne? haha wat een onzin.
   -beledigende rest van deze reactie verwijderd-

  2. Wel grappig dat een link naar een YouTube filmpje (dat daar gewoon bekeken kan worden) op WTK als beledigend wordt ervaren.
   Beledigen:

   Beledigen en beledigd kunnen worden is een absolute voorwaarde voor zowel individuele als collectieve vooruitgang. De voornaamste reden dat bijvoorbeeld het christendom zijn scherpe en hinderlijke kantjes grotendeels verloren is, is een blootstelling aan een onophoudelijk global-thermal-nuclear-cluster bombardement van kritiek en spot, zowel volks als geleerd, van Voltaire tot Bertrand Russel, en Life of Brian van Monty Python.
   Dus wanneer u zich beledigd voelt zou dit geen reden moeten zijn om naar de rechter te stappen. Het betekent simpelweg dat iemand een feitelijke of gevoelsmatige inferioriteit aan uw zijde belicht heeft en dat dit pijn deed. In plaats van uw energie op de boodschapper te richten, zou deze energie besteed moeten worden aan het ongedaan maken van die inferioriteit.

  3. Denk nou toch eens na, wie gooide de éérste steen, wie is er volmaakt, en dan wie ben jij om anderen die waarschijnlijk een stuk beter inmekaar zitten als jij zelf, je benoemd het hier zelf je inferieur voelen, nou jij draagt echt niets bij om tot een betere wereld te komen in je inferieuritijd, in tegen deel zou ik zeggen !

  4. @ Rikk 5.5
   Wanneer ik dan, dankzij de boodschapper, de gebreken binnen mezelf heb mogen
   overstijgen. Kan ik dan nog een boodschapper zien? Of zie ik dan iemand met een hulpvraag? En zou ik die, dankzij hem, de illusie van gebrek heb overwonnen in zijn illusie meegaan? Of zou het beter voor ons beide zijn om hem vanuit mijn herkregen eigenwaarde hem de zijne te tonen?

  5. Denk je dat een mens in dit leven ál zijn (illusie…) gebreken kan overstijgen? En verder kun je dit ook omdraaien, kan een mens met waarneembare (illusie) gebreken een ander mens “zien” die zijn eigenwaarde heeft herkregen of zijn daar eerst andere stappen voor nodig op eenzelfde resonantie niveau.

  6. Geen idee hoeveel levens in fysieke vorm het mij gekost heeft om enkele enkele van mijn gebreken te overstijgen. Maar degene die in mij overwonnen zijn, herken ik als illusies wanneer ik ze buiten mij waarneem. Ik vel er geen oordeel over, juist omdat ik weet dat ze eens een deel van mijn werkelijkheid waren. Het was een angstige werkelijkheid, die verdediging nodig had. Uit ervaring weet ik dat wanneer de angstige werkelijkheid aangevallen wordt de verdediging alleen maar versterkt wordt. Het slachtoffer kan dader worden.

   Levend in illusie kan de waarheid niet gekend worden, en is het onmogelijk om ermee te resoneren. Em alleen daar waar ik geholpen ben door degene die de weg voor mij gegaan zijn, kan ik degene die na mij komen behulpzaam zijn.

  7. Wauw MD, dat heb je heel mooi beschreven! Je kunt de waarheid alleen maar herkennen als je die zelf bent en leeft. Daarom is het nu ook zo belangrijk dat mensen hun eigen maskers zien, waar ze zich achter verbergen. Dat ze daardoor waar en authentiek leren zichzelf te zijn en te laten zien, horen en voelen.

 3. Aangezien zo’n beetje alles wat ons verteld/ geleerd is de wereld op zijn kop is, zou het mij niet verbazen wanneer blijkt dat die hele jezus figuur een niet zo fijne dude was. Oftewel dat hele volksstammen al eeuwen precies de verkeerde aan het aanbidden zijn. En het duister zich de ballen uit hun broek lacht.

  1. blijkt het straks een Jesuit te zijn die Jesus, dat zou pas lachen zijn.

  2. In mijn beleving is alles relatief. Dus welk boek er nu gelijk heeft? Degene die de waarheid spreekt. En hoe weten we de waarheid? Als het liefde uitdraagt. De liefde is dat wat ons mensen verheft boven het ego. Boven de zelfzuchtige natuur. Al dat de liefde (geluk en voorspoed) uitdraagt is van de Liefde. Al het andere is van het kleine zelf. Al dat vrede, geluk, voorspoed en liefde predikt en doorleeft is goed. Al het andere is van de duistere zijde.
   En aangezien alles relatief is -in wezen is er geen goed- of slechtheid- is het een morele keuze. Willen ‘we’ de liefde of niet? Willen we goedheid of zelfzucht? Willen we de waarheid of de leugen? Het is een keuze.

   Maar ja. Ik kan dat nou wel typen, maar ik realiseer me tegelijkertijd dat jullie niet mijn directe familie zijn. Niet mijn naasten. En dat hebben sommigen wel voor. Die hebben wel een eeuwen oude familieband. Wij lijken wel een vermengd ras van mensen. Net als bij de honden. Er zijn oeroude honden (namelijk de wolven, het oerras) en andere rassen. Zo ook bij mensen.

   Mensen die wel een oeroude familie-traditie hebben zullen een sterkere band hebben dan wij, verdeelden.

   We zijn net als ‘werkers’ over de planeet verdeeld. Denk ik.

  3. Zou zomaar eens kunnen dat ze in het duister jurken dragen net als in de tijd van weleer. Scheelt sowieso een hoop gesjor om hun ballen weer in hun broek te krijgen.
   Het verhaaltje over een rebelse jood die de verlosser van ieders zonden was is een kunstig bijeengeraapt en verbouwd staaltje van geschiedenisvervalsing om de absolute macht naar het Romeinse rijk te krijgen, hetgeen niet echt wilde lukken met oudere polytheïstische religie.
   On your mark…. go! http://www.nazoreans.com/simon_magus.html

  4. Precies Coz, mannen in jurken 😉
   Antisoof, waarheid, liefde en schoonheid zijn voor mij de heilige drie eenheid 😉

  5. Antisoof, het is inderdaad goed om voor jezelf een vaststaand en tegelijkertijd flexibel uitgangspunt voor je leven te nemen, die het doel en weg daarnaar toe in zich draagt. Anders raak je hopeloos de weg kwijt in deze wereld van mindgames, informatieoorlogen en misleidingen. Als je een reis gaat maken, bepaal je ook een reisdoel. De weg daarnaar toe kan flexibel zijn, omdat je niet weet wat je onderweg allemaal tegenkomt. We zijn allemaal reizigers op doorreis op deze planeet.

   Je zou die reis als een studiereis kunnen zien. Een studiereis om jezelf en deze wereld te leren kennen. Daarnaast om een antwoord te vinden op de drie belangrijkste levensvragen:

   * Waar kom vandaan?
   * Wie ben ik?
   * Wat kom ik hier doen?

   Voor mij bestaat de weg en het doel uit het willen scheppen van wat Anna ook aangeeft, namelijk Waarheid, Schoonheid en Liefde. Als de wereld steeds meer onduidelijkheid schept over mogelijke antwoorden op die drie vragen, door ons met Orwelliaanse new speak te vergiftigen, mogen we onze eigen in ons hart gevonden antwoorden aan die wereld schenken. Daarmee kunnen we de zwarte mist die er over deze wereld hangt doen helpen oplossen.

  6. Mannen in jurken, gewaden, rokken, algemene regel in de kleding, kleine jongetjes in Holland en Friesland waren gekleed in rokken net als de meisjes, deze vermomming moest ze beschermen tegen het roven van de Vikingen, in Noord Africa, Griekenland piesten de mannen zitten op hun hurken, de vrouwen piesten staande (Hertodotus), alles heeft zijn eigen geschiedenis, de kleding paste zich aan evalueerde met zijn gebruik mee !

  7. Ja, Arend ik hou ook van die mooie zaken van het leven. Maar waarom ik dat doe? Ik weet het niet. Misschien mijn katholieke opvoeding? (Ben nu wel verlost van dogma’s) Maar goed.
   Weet je wat ik wel eens denk? Het gaat er ook om om wijsheid te vergaren. En wijsheid vergaart men m.i. het beste door (intens) verdriet soms 😉
   Tja ook al vind ik die Bijbel soms (vaak) een vreselijke draak, maar sommige verhalen gaven/geven toch de nodige inspiratie.

   Ik bedoel dit commentaar losjes, als gedachten-conclusie.

  8. Anti-Soof,

   heb wel eens een tijdje verbleven in een groot klooster helaas mannen klooster, in de Decamerone van Bocacio is het meest begeerde vak, tuinman in een nonnenklooster !
   Ja het is een grote bijenkorf zonder gezoem, meditatie meditatie, en mooie gesprekken, waar je wat van opsteekt als leek !
   Kan het je aanraden, een verademing in deze tijd, van hollen of stilstaan.
   Als ik vrijdags naar de grote markt ga, ga ik meestal even de grote Kathedraal binnen, beetje vergane glorie, maar die stilte die ja doodse stilte, meestal brand ik een kaarsje voor mijn kleinkinderen, ach baat het niet het schaad ook niet, dan loop ik door en soms is de deur naar de kloostertuin open, en dan maak ik een praatje met de nonnen, tot moeder overste komt opdagen, en dan praat ik nog wat met haar, en dan stuurt ze me weg met een gemaakte verbolgenheid, leuk tja en ik ben niet Katholiek !
   Ja ik zou er niet mee zitten, het is geen ballast, eerder een mooie belevenis, Groet Jenne

  9. Het waarom doet er niet toe, Antisoof. Dat is allemaal denk- en hersenwerk. Je handelt vanuit je gevoel en dat is waarom het gaat. Met gevoel kun je een verbinding aangaan met jezelf, iets of iemand. Juist in deze tijd is dit het belangrijkste.

   Lijden kan inderdaad een drijfveer zijn om op zoek te gaan naar de verlossing ervan en zo de weg naar innerlijke bevrijding en wijsheid in te slaan.

  10. @ Jenne 7.4, wat ik heel frappant is deze uitspraak van jou: De geheimen zijn van die orde dat men gegevens heeft van bepaalde personen, die ons vrijwaard voor aanslagen, ook weten wat er zich heeft afgespeeld in bepaalde perioden in dit gebied, wat nog steeds erg vermogend is.”

   En dan met name het gedeelte: die ons vrijwaard voor aanslagen. Ik heb dat gevoel namelijk al een vrij lange tijd enkel kan ik het nergens aan/op verifiëren. Ik voel dat wij voor welke reden dan ook in een ‘beschermd’ gebied wonen.

   Althans dat begrijp ik uit je woorden, maar ik kan dat natuurlijk misvat hebben!

  11. Cormeill,

   ja dat gevoel van U is juist, en niet alleen door onze intuïtie ingegeven, maar ook door de oude families bevestigd, in de laatste oorlog, de in dat gebied wonende Proselieten, Joden die afstand hadden gedaan van hun geloof, en dus Athéisten waren, hebben geen kwaad onder vonden, van de daar wel aanwezige Duitsers.

   Voisin, voisine, proche dan l’espace, peu éloigné dans le temps, analoque , comparable, personne qui se trouve à proximité d’une autre,
   Oude Familie naam, de Voisin ! tijd van de Katharen !

   Groet Jenne

  12. 6.10
   “Je handelt vanuit je gevoel en dat is waarom het gaat. Met gevoel kun je… ”
   Beroepsgroepen die daar intensief gebruik van maken, zijn bijvoorbeeld reclame makers en spindokters. Lijkt mij geen nadere toelichting behoevend.

   Intuïtie is mooi, noodzakelijk, maar even met je hersentjes, uh gezond verstand, overleggen is in deze verwarrende schreeuwerige tijd, eveneens noodzaak.

 4. De Tempeliers na te zijn verslagen en ook Malta moesten opgeven, wisten en waren daar door op de hoogte, en pisten op het Kruis, wat zij ontdekt hadden in Jerusalem, brachten het hele geloof het Christelijke geloof aan het wankelen? vandaar hun lot, het was besloten door hun weten.
  Een heel bijzonder iets vermeldings waard, in Noord Spanje staat een Kapel/Eglise, gebouwd door de Tempeliers, hij staat op één meter precies tussen de Atlantische zee kust, en de Middellandse zee kust, zonder sateliet, hoe dan ?
  Lange tijd eeuwen en eeuwen woonde hun nazaten in de oude commanderie’s in de zuidelijke departementen, later werden deze versterkte huizen in gebruik genomen door de enorm rijke Pastel/Bleu ciel kleurstof, handelaren, op zich is dit weer een heel apart verhaal.
  De oude families, waar ik toegang toe heb, waarom misschien respect voor mijn denken en doen, geven hun geheimen niet prijs, of onder strenge belofte van geheim houding.
  En de geheimen van DE anderen mag en kun je ook niet openbaren !
  De oud Amsterdamse families, nazaten van de echte burgerij, met hun in de gouden eeuw verdiende vermogen, zijn weggetrokken en leven ergens anders,
  jammer want zij hadden een prima gezonde kijk op vele onderwerpen, en dit denken wordt node gemist in Nederland.
  Over Sauniére kan ik kort zijn, wat ik weet is een tipje van de sluier, en niet ter zake doende, een vermoeden dat wel, maar die houd ik ook voor mij zelf.
  Anna, alles te weten maakt niet gelukkig, en geheimen ja, maar niet ten koste van de mensen, in de mensen een welbehagen.
  Anti-soof, ja je zegt mooie en ware dingen, van uit jouw denken, en bedankt daar voor.

  Vriendelijke groet Jenne

  1. Dank Jenne. Nog niet veel wijzer, maar ik zie/voel je terughoudendheid. Waar die voor nodig is, maak je zelf uit.

  2. Dank je Jenne. Ik probeer mijn gedachten te delen, maar ik vind schrijven wel erg moeilijk.

  3. Jenne, ik zat te twijfelen waar te reageren op de geheimen die jou zijn meegedeeld. Ik doet het maar in dit draadje. Een ding voorop, jij bent een soort laatste der Harmonikanen díé uberhaupt nog wat over deze geheimen kunnen mededelen, want disinformatie is onze tegenwoordige tijd volop aanwezig. Mensen worden overspoeld door zoveel informatie dat het een hele toer is om alles op de juiste waarde in te schatten.
   Ik geloof in jouw oprechtheid, daarom ga ik er toch nader op in.
   Mijn persoonlijke mening is dat geheimen de mensheid niet dienen, integendeel zelfs. Ik vind er nog wel meer over, maar dat laat ik maar even voor wat het is.
   Wat voor mij belangrijk is te constateren dat er geheimen aan jou zijn meegedeeld mét als je die doorverteld, vergaande consequenties…
   Is jou uberhaupt een keuze van te voren medegedeeld hieromtrent? En zo ja, waarom ben je dat aangegaan? En zo nee, hoe hebben ze vervolgens het spelletje gespeeld?
   En een net zo belangrijke vraag, waaruit bestaat/bestaan de geheimen dan? Dat je vanwege eventuele represailles dit niet wil beantwoorden snap ik, maar daarmee is de mensheid niet gediend. Zijn uberhaupt deze geheimen van zo’n importantie dat eigenlijk de mensheid hierover geinformeerd zou moeten worden? Of is het een soort roddelen wat de meeste mensen wel kennen, maar dan op elitair niveau?
   Kortom vragen 😉

  4. Beste Anna, vragen, ja ik heb ook steeds nog heel veel vragen, soms gebeurd er iets in je leven, en word je iets aangereikt, wat je denkt een goed ideé te zijn, het heeft ons leven veranderd, ten goede, maar heeft ook consequentisch, je behoord ergens bij, en dan gaan je contacten groeien, je verteld je verhaal, en men aanvaard je, ze geven je verantwoordelijkheid, die hoef je niet te aanvaarden, maar het is ook een uitdaging begrijp je. De staat is een vijand, het gewin ten koste van alles is een andere, mensen, de goede zijn niet corrupt in hun denken.
   Ook de Katharen hadden deze gedachtes, van een betere en mooiere wereld, door mooiere en betere mensen te creéeren, door onderwijs ! Vaak worden verbondenen belachelijk gemaakt, of men kijkt er afgunstig jalours na om, maar als je het niet kent, moet je dat niet doen. De geheimen zijn van die orde dat men gegevens heeft van bepaalde personen, die ons vrijwaard voor aanslagen, ook weten wat er zich heeft afgespeeld in bepaalde perioden in dit gebied, wat nog steeds erg vermogend is. En in wezen zijn geheimen alleen maar heel belangrijk voor die deze geheimen kennen, de niet ingeweiden, ja die weten van niks, en dat veranderd niets aan de zaak.
   Nog één gegeven, van af de Tempeliers, de Katharen, de heilige Inquisitie die hier vreselijk heeft huis gehouden, hier waren lange jaren de Opus Dei de baas, en de priesters beschermden zo goed als mogelijk de mensen, de oude families, hadden Priesters in hun gelederen, Notarissen, notabelen, de Pastel bracht opnieuw welvaart, maar je kunt begrijpen dat mensen die zich honderde jaren psychisch hebben moeten verdedigen, over de nodige mogelijkheden beschikken waar ze op terug kunnen vallen.
   De Maranos, de Katholiek geworden Joden zijn ook nog steeds aanwezig, de Joden hier zijn geen Khazaren, maar het autenthieke ras, met hun tradities en cultuur, de één is Katholijk en de andere gaat naar de Synagoge. Voorlopig stop ik er mee en welterusten, vragen morgen is er weer een dag, Jenne

  5. Dank voor je reactie Jenne.
   Als ik het goed begrijp zijn deze geheimen dus dienstbaar aan de mensheid?
   Snap je dat ik daar dan helemaal opstandig van word?
   Dat beslist de mensheid dan zelf wel toch?
   Wat zijn dat van mensen die denken het beter te weten en vervolgens geheimen moeten hebben om een soort glorieuze rol te vervullen in de toekomst van de mensheid?
   Snap jij hun beweegredenen Jenne, als mens? Ik niet…
   Deze mensen denken dát ze een glorieuze rol vervullen, maar door hun zogenaamde geheimen, en dan weet ik dus nog niet waar het over gaat, behalve dat ik zeer goed begrijp hoe een menselijk ego werkt…
   Hier gaan we dus niets mee opschieten, en bevestigd ook mijn gevoel dat geheimen meer gaan over de onderdrukte zaken bij die mensen die zogenaamde geheimen moeten koesteren om daarmee in het gareel te blijven.

  6. Anna, je wil of schijnt het niet te begrijpen, prijs gegeven geheimen, verliezen hun magische kracht, en de wereld wordt er niet beter door.

   Wil je geheimen van het leven ontdekken, bestudeer de Tarot dan is, of lees Madame Blavatsky, de magische alchimisten, waar rook is daar is vuur.

   De Katharen spraken van de Parfait, gevolgt door Parité, en dan speelde ook de talen hun rol, het oude Occitaans is bijna verdwenen, lijkt op een allegorie, ontstaan bij imagée, verbeelding, maar nee het was een heuse taal, gelijk aan het Provenciaals, waar in Dante bijna zijn meesterwerk had geschreven, maar hij koos Italiaans.

   Het gaat er om de Desent people te beschermen tegen het kwaad, de mensen waar ik het over heb wikken en wegen voortdurend, en of jij dat wil of kan waarderen, doet er niet toe, ik weet hoe waardevol, dit in balans houden is, zeker als ik al die spartelende mensen aan de haken van het kwaad in Nederland zie hangen.

   De meesten nemen het mee in hun graf, dat is ook wat Berenger de Sauniére op zijn cimentaire heeft gevonden, hij was een graf schenner, wat in wezen alle archeologen zijn, de eeuwige rust verstoorders, in wezen kieperen ze onze hele morele wereld overboord, met hun gespit, ten eige grootheid, het is handel niets min of meer, heb mijn hele leven gehandeld, ik weet wat het kan doen in verkeerde handen, liever gezegt the wrong minds.

   Ardisias, gegroet in het oude Occitaans, Jenne

  7. @Jenne,

   De Tempeliers na te zijn verslagen en ook Malta moesten opgeven, wisten en waren daar door op de hoogte, en pisten op het Kruis, wat zij ontdekt hadden in Jerusalem, brachten het hele geloof het Christelijke geloof aan het wankelen? vandaar hun lot, het was besloten door hun weten.

   Dit is slechts een gedeelte van het verhaal.

   Kijk naar de officiële naam van “de Tempeliers”: Pauperes commilitones Christi Templique Salomonis, of “Arme Medesoldaten van Christus en de Tempel van Salomon.” – Het grootste deel van de informatie omtrent de Tempeliers is in de 12e eeuw opgeschreven door de historicus Guillame of Tyre.

   De waarheid is dat de tempeliers een eigen agenda hadden, die hier te vinden is.

   http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/templars/knights_templars01.htm
   http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/templars/knights_templars02.htm
   http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/templars/knights_templars03.htm

   Het komt in het kort hier op neer…

   1: Het Byzantijnse rijk (of Oost-Romeinse rijk), was al eeuwen belaagd door de Perzen en riep de hulp in van het Vaticaan, zodat de kruisvaarden (ook als antwoord op alle plunderingen en gijzelingen van moslims in Zuid-Europa) van start gingen.

   https://www.youtube.com/watch?v=t_Qpy0mXg8Y

   2: Pas NA de 1e kruistocht in 1099, die eindigde met de verovering van Jerusalem, is de orde van de Tempeliers door negen ridders opgericht in 1118. (Hugues de Payens, Geoffrey de St. Omer, Rossal, Gondamer, Geoffrey Bisol, Payen de Montdidier, Archambaud de St. Agnat, Andre de Montbard, en Hugh Conte de Champagne.)

   3: Gedurende de 70 jaar aan opgravingen in de Tempelberg van Jerusalem hebben de Tempeliers inderdaad iets ontdekt, waardoor ze de Talmoed aan zijn gaan hangen.

   4: Door hun gigantische netwerk kregen ze ongelofelijk veel informatie en feitelijk zijn de Tempeliers de EERSTEN DIE LENINGEN MET WOEKERRENTE UITVAARDIGDEN (Dit was verboden bij Christenen!)

   5: Door dit kregen de Tempeliers een GIGANTISCHE MACHT, zelfs groter dan het Vaticaan of de verschillende koningen in Europa, die bij de Tempeliers geld tegen woekerrente leenden om hun oorlogen te bekostigen.
   Tegen het jaar 1147 waren 700 ridders en 2400 bedienden gestationeerd in Jerusalem. In de bekende wereld waren 3468 kastelen eigendom geworden van de tempeliers. Ze hadden handelsposten gevestigd zowel te land als ter zee. Ze hadden oorlogsbuiten van de slagen waarin ze vochten. In de Europese staten waren ze een politieke macht waar men rekening mee moest houden en werden vaak gevraagd in arbitraire zaken tussen heersers in tijden van conflict.

   Er wordt geschat dat begin 13e eeuw de tempeliers 160.000 man sterk was, waarvan 20.000 ridders. In die tijd een supermacht.

   6: Terwijl hun aantal en hun rijkdom aan het stijgen waren werd hun hebzucht, arrogantie en tirannie dienovereenkomstig vergroot. Inmiddels waren de Tempeliers de leer van de Katholieke Kerk, de overtuigingen en de praktijken volledig ontgroeid. (Ze waren de Talmoed aan gaan hangen.) In het algemeen kon geen enkele Europeaan nog iets in hun voordeel zeggen. In Frankrijk waren uitdrukkingen als “drinken als een Tempelier” gebruikelijk en wijdverbreid. In Duitsland betekende “Tempelhaus” een bordeel en als iemand had gehandeld op een onaanvaardbaar arrogante manier, dan was zo iemand “trots als een Tempelier”.

   7: De koninkrijken van Europa, met name Frankrijk, werden kwaad door politieke intriges en schimmige ontwerpen van de Tempeliers. Na volop gelegenheid te hebben gehad om kennis van deze orde te krijgen, begonnen de mensen te beseffen de orde echt niet bestond uit religieuze ridders. In 1307 realiseerden, Philippe de Schone, koning van Frankrijk, en paus Clemens V zich dat de Tempeliers niet alleen Europa’s religieuze landschap, maar ook het politieke evenwicht wilden veranderen. Op vrijdag 13 oktober 1309 werden dan ook een pauselijk en een Frans koninklijk decreet uitgevaardigd voor de arrestatie van alle tempeliers om deze te berechten voor ketterij.

   8: Na vogelvrij te zijn verklaard vluchtten de tempeliers over heel Europa. Zwitserland (nog te zien aan het byzantijnse kruis in de vlag) werd, net als Schotland (die streefden naar onafhankelijkheid van de Engelse kroon, net grote verliezen hadden geleden (William Wallace), en hun wonden nog aan het likken waren) werd het nieuwe onderkomen van de Tempeliers. In Schotland gingen de Tempeliers op in de “Masons”, die werden omgedoopt in de “Free Masons”
   (Noot: En HIER ligt de link tussen de Free Masons en de Talmoed!)

   9: Ten slotte werd in Frankrijk in 1312 door de rechtbank van Vienne de orde van de Tempeliers officieel in heel Europa illegaal verklaard en de gevangen genomen Tempeliers werden gestraft.
   Op 22 maart 1312 vaardigde Clemens V een pauselijke bul uit onder de naam “Vox in Excelso” (Een stem van boven), waarin werd verklaard dat de orde van de Tempeliers was ontbonden en dat op papier, ten minste het bestaan ervan, van alle officiële documenten moest worden gewist.

   En dat is de geschiedenis van de Tempeliers in een notendop.

  8. an argie,

   Ja juist valt jouw niets op aan deze geschiedenis, een hele oude Gladio intrige, met veel valse vlagvertoon, en maar dogmatiseren, in Portugal hebben ze nog lang bestaan, maar goed, ze zijn nooit helemaal verdwenen, ze werden door hun families en vrienden geholpen, velen zijn met hun vloot ontkomen, wellicht met de zo geroemde schat.
   Bij sommige families worden hier nog boeken bewaard, met de toen spelende réaliteit.
   Ook is de hier spelende Katholieke religie anders beleden als buiten deze zuidelijke departementen.

   Bedankt voor je aanvulling, groet Jenne

  9. de code van de op jacht naar de Tempel(iers) van Solomon.
   Quest, zoektocht, heilige graal.
   The Cup = Female
   Het Sword
   De Strijd
   De zoektocht, donker licht, goed en slecht.
   moed jeugd en kracht, totdat het is volbracht..
   oftewel gaan met die banaan, dat wat het westen in rap tempo is afgeleerd, de schaduw break away civilisatie van de Tempeliers zit al lang uitgebreid op een ander zonnestelsel in een andere galaxy, en wij hebben geleerd dat we niks kunnen en vooral ‘netjes’ moeten blijven, in de hoek zitten en wachten op de klappen, uitgekleed en gemarginaliseerd.
   Zonder nu direct te vervallen tot ‘barbarisme’, zou het in termen van Zinzoeking en geving inderdaad een idee zijn zoals Arend al omschreef om er achter te komen Wat for godsake onze missie hier op aarde werkelijk is?
   En inderdaad zinloos leed opwekken om het leed is het toppunt van decadentie en stupiditeit en afgescheidenheid.
   ECHTER, en nu komt het,
   dE getrainde Verweking waarin de meesten van onze WEsterlingen nu vervallen zijn, is minstens nog veel erger, Zombinisme, bij het openen van de Gotthard Slang Tunnel waar 40 jaar aan gewerkt is werd dit uitgebeeld, deze Zombies zijn moedwillig tot stand gekomen om zooh zijne Slechtheid weer in deze wereld te kunnen lokken als valse koning der duisternis, Opwekking uit den Doden daar pleit ik voor, prikkelen en poken totdat het vuur weer uit onze ogen en oortjes vonkelt, op die manier hebben we de verdorven kolen van Zijne Slechtheid die uit de hemelen weer terug komt op aarde Niet Meer Nodig, de NMN partij is voor jou en voor mij.

   New World Order uses satanic ritual to unveil Gotthard Train Tunnel
   https://www.youtube.com/watch?v=7mP6SfJiQWs

   Donald Trump will destroy Hillary Clinton next week, Alex Jones talks to Roger Stone
   https://www.youtube.com/watch?v=UWBdu3Fsumw

   An Argghh complimenten voor je magnifieke gestructureerde puntsgewijze heldere uiteenzetting !! gemengd met een stukkie Monthy Anaconda en die Islam Man die zich ten doel heeft gesteld om Dikke Oude Te Ingewikkelde boeken om te toveren tot goed begrijpbare moderne dunne boekjes een formule voor een hieper leer multiversieteit’s omgeving van de eerste orde die z’n weerga niet kent als anti gif voor de dumbing down samendoding’s Kloof van ultieme Verwarring die dreigt.. vandaar zeker het modieuze begrip ‘De Verwarde Man’ ; titel voor een boek. en toch Jenne beginnen nu op deze manier jouw messages een extra prominente plaats in het geheel te krijgen, dusz nog voorlopig effe niet dood gaan Jenne, hou het nog effe minimaal 15 jaar uit en de goede wijn drinken voor de bovenkamer want uiteindelijk wil ik iets maken met dit materiaal, niet om An Aargh te overtreffen en niet om bovenstaand boek uit de markt te drukken, maar iets dat bij mij past en toch een aanvulling in het geheel kan zijn en vooral meerrrrrrr prrrrrrikkeling tot Helderheid. De Suis Isis connectie onder andere, naar de hoogste berg keten van Europa gevlucht, en de verste uithoeken van de hoge Schotse landen en en en onbegaanbaar ,,,,,, Zeeland !! …. craniologisch objectief meetbaar als apart ras; 1 van die vooroorlogse wetenschappen die maar even zijn geschrapt, omdat het te confronterend zou kunnen worden, lachwekkend ‘ouderwets’ gemaakt en zogenaamd niet meer geldig en niet bestaand. Wie heeft er in z’n kennissen kring Fleur de Lis drietenigen in de familie, dat soort dingen. Ik ben voor Revelations, openbaringen, voor zover praktisch mogelijk dan, wat niet kan dat verander je niet zomaar, dusz ik vind zeer begrijpelijk Jenne dat jij niet het achterste van je tong prijs geeft, hoeft ook niet. En inderdaad een mogelijk te toeristisch commerciële interpretatie is voor mij persoonlijk niet genoeg. ROM An, fantasia boekkie, read only memory van een mislukte bevroren man, niks an, niet genoeg, de realiteit is nog veel gekker en verdient weerklank waarin wij onze essentie kunnen hervinden.

  10. Beste Hyper Alert, mooie voor uitzichten voor mij er 15 jaar bij, ik zal het proberen om jouw een plezier te doen.
   Je geeft mooie conclusies weg, ja deze iet wat mystieke onderwerpen spreken de meeste mensen aan, het verwonderlijke is, dat achter deze mystieke allegoriën toch echt een stuk waarheid zit.
   En soms is de kern van een gesloten cirkel een geheim dus zo iets simpels, zo van ja dat had ik wel gedacht, het is vaak je intuïtie die aangeeft what to do !
   Ach in Nederland daar woonden ook genoeg interessante galauterde mensedingen, klein voorbeeld, Sijtje Boes van Marken, bekend over de hele wereld en meer gefotograveerd als onze oranjes, heel lekker om mee te praten direct en verdomd slim, en erg rijk zeer spaarzaam, bij haar overlijden, moest zij als aller Markers op de rijdende doodsbaar op fiets wielen smal en wankel anders kun je niet door de smalle straatjes rijden, kijk hoe sterk en dan begraven bij een paaltje met een koperen plaatje met een nummer, kijk in de dood zijn wij allen gelijk, zo was het denken eens in Nederland, mooi toch.
   Groet Jenne

  11. Jenne, als geheimen hun magische kracht verliezen opdat en omdat de waarheid dan in alle volle glorie mag zijn wat het is, dan valt er niets te verliezen….
   Ik ben voor mystiek maar absoluut tegen geheimen.
   Jij veronderstelt een soort goedheid hiervan, ik zie alle ellende in de wereld om me heen, en ik zeg keihard NEE.

  12. Akoeta,

   Mooi lied, ook heel mooi van Neefs vind ik, ben zo blij dat ik jou niet vergeten ben, mooie liedjes uit een mooie tijd, ken je de rivier de Lije, niet ver van Gent, hele mooie momenten beleeft, met Belgische Franc Maçons,
   heerlijk eten kon je daar, heel specifiek Vlaams, groet Jenne

  13. Ik bespeur enige irritatie en ongeduld Anna. Een klein beetje ontrafelen kan geen kwaad maar ook wat begrip na het lezen van dit artikeltje;
   http://mens-en-samenleving.infonu.nl/levensvisie/103209-14-x-vrijmetselarij.html
   Hiermee wil ik zeker niet suggereren dat Jenne vrijmetselaar is, dat is ieders vrijheid in opvatting en denken. Oordelen en vingers zijn niet op hun plaats om iemand zijn of haar nieuwsgierigheid te bevredigen, dat is irrelevant in deze situatie. Voor de rest is het voor Jenne een levensreis die hij op zijn manier, net als velen van ons, zo goed mogelijk wil invullen.

  14. Werkelijk Anna, je weet dat ik erg op je gesteld ben, maar dit kun je niet menen, met opzet onbegrip realiseren. Nee sommige gegevens hebben een zodanige grote privé achtergrond, dat kan en mag nooit in de openbaarheid komen. Het kwaad is overal, en heeft grote oren, en lange armen, groet Jenne

  15. Lief van je Odette, dank, ik heb geen ongeduld, vind Jenne echt een lieverd, maar wil waarheid en klaarheid en niet perse van Jenne, maar van iedereen die hier zijn/haar mening en levenservaring over heeft.

  16. Jenne, ik meen en zeg wat ik wat ik schrijf en het is niet persoonlijk bedoeld, dat moet je toch wel uit mijn posting kunnen destilleren.
   Dat mensen verschillend kunnen denken over een en ander is in beginsel toch oke?
   Ik stel allen kritische vragen en ik heb mijn mening over wat ik denk dat goed is.
   Ik waardeer je vanaf het begin en dat is niet veranderd, integendeel ik waardeer alleen maar in toenemende mate je openheid. Liefs

  17. Ach die Odette kan het altijd zo mooi verwoorden en ook formuleren, natuurlijk streven we er allemaal naar ons leven een zo mooie en rijk mogelijke inhoud te geven, en indien mogelijk anderen daarbij te helpen,
   ik werd altijd voorgesteld als de boom vol met appels waar de anderen hun appel konden plukken, en ik heb altijd met veel genoegen gegeven, daar waar het nodig was, en ik hoop dat mijn levensreis nog wat zal voortduren, ik houdt van het leven, en van mensen, en wens jullie het beste, groet Jenne

  18. Hoi Jenne en Anna, Erg leuk gereageerd Jenne, ja, ik dacht al, waar ken je al die mensen van. Annaatje, haast iedereen wil hetzelfde als jou weten, bedankt voor het proberen hoor, maar je wilt natuurlijk ook geen moord op je geweten hebben! Ik had ook nog een reactie gegeven vandaag op dit artikel maar het staat er nog niet op. Gute Nacht Freunde

  19. Héé Anna, zullen we een vereniging oprichten: Het Vrije Huis, waar iedereen z’n geheimen mag vertellen en dan dwarrelen alle geheimen door de lucht. Er is iemand als priester omgekleed (niet in het zwart, maar in vrolijke kleuren) en die zegt dan:”Niet zo mooi jongen/meisje, ga heen en ben gelukkig en i.p.v. het zwaard sturen we allemaal liefde naar die persoon. We kunnen het eens per maand houden, in de zomer gewoon buiten en iedereen neemt gezond eten mee en deelt alles. Mensen kunnen een presentatie maken of verhaal vertellen met opbouwend advies, en daarna vrij dansen op blote voeten met leuke (live) muziek. Iedereen van goede wil is welkom ! Wat denk je ervan Anna, toch een leuk idee!

  20. Ha,ha, ja oké, niet z’on goed idee, ik dacht gewoon aan alle mensen die gebukt gaan en schuldgevoelens hebben om een zwart geheim in hun ziel en daarom niet blij kunnen zijn. Maar je kan het ook aan de zee vertellen natuurlijk. van Katrijn en Jan Klaassen de trompetter

  21. Tja Akoeta, lief van je, maar denk dat verenigingen ook niet gaan werken 😉
   Ik ben meer voor verbondenheid in vrijheid.
   Aangezien Krisnhamurti een belangrijke inspirator voor mij was en is, hierbij de link naar de tekst waar hij toelicht waarom hij de Orde van de Ster opheft. Denk dat de tekst inhoudelijk goed aansluit bij het draadje, maar ook bij het artikel van Arend over waarheid en onwaarheid.
   http://www.krishnamurti-in-ommen.nl/cms/images/stories/pdf/waarheid_is_een_land_zonder_paden.pdf

  22. De meeste Mensen willen geen echte verantwoordelijkheid, en zeker geen verantwoordelijkheid van en voor een ander, ben ik mijn broeders hoeder, ja dat moet je zijn in bepaalde omstandigheden, anders blijft het maar door gaan, met de verdeel en heersers.

   Wij noemen ons graag de WEVERS van de wereld, met onze vrije en onafhankelijke geest, nooit rustend of aflatend in onze opdracht !
   wij weven een net waar het kwaad niet door heen of uit kan, er wordt ontzettent op gedemoniseerd, en velen gaan daar in mee, uit onwetendheid, en ook jalousie, jalousie is de grootste drijfveer van onmin tussen religies en volkeren, kijk hoe de Moslim vrouwen de drijfveer zijn van het kwaad, niet om dat ze in die religie houden, nee om dat ze jalours zijn op de vrouwen in het westen, die zich in hun vrijheid wentelen als varkens in de stront.

  23. de orde van de pikordehouweel zet zich af tegen plaatselijke gevallen vrouwelijke porkie piggies die er wel slobber van lusten. net hoor ik op het ingevlogen standaard reutel nieuws van een zondagse plaatselijke fm zender dat ‘ze het niet gedaan hebben’, voor de rest vrij weinig, oh jah er zou een document vrij gegeven worden door ‘de usa’ ; daar in zou staan ‘dat ze het niet gedaan hebben’, die besnorde olie zuigers met jurken en geblokte palestijnen theedoek op de kop in die schroeihete stijf zandbak met slecht zittende open sandalen vol geketende onflatteus zich moeizaam voort harkende zwarte fat-soens pinguins met koppiehak aardappelschilmesjes op zak voor loslopende te knappe overspelige koppies, oh jah tuurlijk het was wel zo dat de via de onbeschadigde, in nieuwstaat verkerende omgekatte neer dwarrelende paspoorten, geïdentificeerde kapende 911 terroristen stuk voor stuk die nationaliteit hadden, maar dat heeft er nu ineens schijnbaar niks meer mee te maken, tenminste dat wordt nu gezegd, op de regio radio, in 2 volle sluitende commando kopzinnnen met ieder een halve sound byte, het bijt en het gilt door de speaker, het volk slikt het, degens met benzine, het maakt niet uit, bek open en verzwelg jij kleine onbenullige burger telg. http://www.nujij.nl/algemeen/vs-geeft-documenten-vrij-die-saudi-arabie.36256843.lynkx William Orbit — Water from a Vine Leaf (w/ Beth Orton) https://www.youtube.com/watch?v=XFa015mRdlI Fleur gaat ons uitleggen hoe het echte Khazaria er op moment uit ziet, vanaf minuutje 8; http://www.vpro.nl/boeken/programmas/boeken/2016/12-juni.html ze lijkt als 2 druppels water op 1 van mijn ergste school liefdes en jazeker ik zou er nog als een blok voor vallen, wat voor genetisch cultureel paspoort moet daar bij gepast worden?! ’toevallig’ staat het beeld nu stil en zie ik tot mijn verbijstering een stevige ‘reptilian stare’, niet dat het mij op zich een reet uit maakt, beter een goede kleurige hagedis dan een slecht saai schaap, maar frappant, zoals die minister Bussie http://flutnieuws.nl/wp-content/uploads/2014/09/Schermafbeelding+2013-02-06+om+11.13.451.png

  24. De Kozakken waren de slagers van de Tzaar, en later van de Weermacht, en als je verkeerd kiest in de geschiedenis, dus je oorspronkelijke meester en land verraad, ja dan kun je het ergste vrezen.

   Zo’n gedecoreerde killer, zegt mij niets, waarom denk je krijgen zede vechtjassen medailles, om aan te geven hoe bruikbaar ze waren, voor wie maakt niet uit, om mens’en om te brengen.

   En ik ga absoluut niet accoord met deze geschiedenis vervalsing die er nu plaats heeft, gedane zaken nemen geen keer !

  25. Jenne, voor iemand die meestal iets te ‘lui’ is om een link van iemand goed te bekijken heb je wel altijd snel een mening paraat. 🙂

   Goed verdiepen is een kunst…immers was je toen ook nog een kindje….dus geen man, en ben je op degelijke info’s en feiten aangewezen. Dus grijp je kans dan kunnen we inhoudelijk het over hetzelfde hebben. Geef jezelf een anderen een kans, dat zou mooi zijn. Voor een betere wereld!
   Het begin, deel 1 van de 27 (en graag alle delen 😉 )
   http://thegreateststorynevertold.tv/portfolio/part-1-adolf-hitlers-childhood/

  26. Daar blijf je dan toch ergens wel een Nederlander, Jenne.
   Een beetje laf, geen drijf om te ‘vechten’? voor vrijheid en het goede?
   Provo’s zijn dan ook van die slappe hap, grote mond en niets erachter..?

  27. Beste Parabola, mijn visie op Duitsland en de Duitsers is geheel gevormd door persoonlijke herinneringen, en gevoelsmatige beelden van een kleinjongetje, en dan wat mij persoonlijk verteld is, en wat ik heb opgevangen uit door anderen gevoerde gesprekken.

   De personages zijn mijn Duitse Familie aangetrouwd door mijn zusje, jongens en meisjes van mijn leeftijd 10-12 jaar, Olga een Russische vrouw weggesleept uit haar Russische dorp, verschillende Joden, en niet Joden in concentratie kampen verbleven, Nederlandse SS en SA leden, and last but not least mijn omgekomen familie leden, 2 in kampen 1 gefussileerd door de Moffen, mijn Zusje haar huisje verloren in Rotterdam, dat is wat mij zo te binnen schiet als oud laffe Provo.

   Ik heb enige vreselijke omstandigheden moeten bijwonen, één het fussilleren
   van mannen en vrouwen, en daarbij een jonge jonge die om zijn moeder riep, dit gebeurde op het kleine gartmansplantsoen, we waren op weg om familie te bezoeken, en werden als vee naar die plek gevoerd, om te zien wat men deed,
   ik was 8 jaar, en heb er nog mijn trauma van, en daar lagen en hingen ze dan aan de dikke bomen, als weggegooide proppen papier, ja dat waren die symphatieke aardige bierdrinkende Duitsers, nee hoor gewoon rot moffen, en dat blijft het tot mijn dood !

   Mijn vader voorspelde dit hele spel al, het mannipuleren van de geschiedenis, nu je kan mannipuleren wat je wilt, maar de feiten kun je niet veranderen, en mijn persoonlijk opinie ook nog niet, maar het is waar, met het verdwijnen van de generatisch vallen de getuigen af, en die kun je dan te kijk zetten, met onaardige woorden, van jochie enz.

  28. trek je maar niks van aan Jenne ik begrijp gelukkig wel, mijn ouders vergelijkbare ervaringen van jou leeftijd, breek me de bek niet open en ik heb veel van ze mee gekregen uiteindelijk maar nog lang niet alles. trek je maar niks aan van het schandalige onbegrip, ga daar niks over zeggen verder.

  29. Parabola 7.29
   Beetje onnodig en gerelateerd aan je eigen trauma niet? Zonde vind ik dat ( niet dat ik mezelf daar nooit op betrap hoor )Als we de tweede wereld oorlog erbij gaan halen zie je eigenlijk alleen de getraumatiseerde en door propaganda verstoorde mens aan het werk, dat heeft niets met nationaliteit te maken , noch de Duitse, of de nederlandse . En het geeft totaal geen recht om te generaliseren, er waren aan beide zijden “afvalligen “( meestal dood geschoten )van de gangbare ideologie. Er zijn van beide zijden afschuwelijke dingen gedaan, en ik weet als geen ander dat dat in elk van ons zit, gelukkig laat niet een ieder dat naar boven drijven. Maar de manipulatoren zijn geslepen en krijgen veel mensen mee…… Leer van mensen als Jenne zij zijn de getuigen van de geschiedenis ( niet die je leest in de schoolboeken )Zij zijn de stemmen die ons lessen leren door de tijden heen , je moet je er alleen voor openstellen.

  30. @ Sun
   Hoewel ik je zeer waardeer , zie ik hier een heel erg vooropgezet spelletje zich ontvouwen , en jij die daar met schone schoenen toch intrapt. Alleen de aanhef al atlantablackstar niet echt “kleurloos”.
   Ik denk dat er verschillende kleuren mensen zijn “uitgezet”, en geen is meer waard dan de ander of heeft een recht te stellen dat ze stamvader van alle soorten waren . Evolutie is optioneel!
   Ik vind het verhaaltje van de ruimtevaarders mooi.
   De ruimte vaarder in het rode pak zegt tegen die in het witte pak dat hij beter is vanwege zijn kleur.Zielen hebben helemaal geen kleur net zoals zij die in het ruimtepak( lichaam ) zitten. Ik ben in een andere incarnatie een zwarte vrouw geweest( kan het nog anders dan nu?)Elke verwijzing naar oorsprong die wordt gerelateert naar een ras of kleur is bedoelt om te verdelen!!Wij zijn zielen in een menselijke ervaring, met een menselijk lichaam en dat laatste nog maar tijdelijk ook. Het geeft dus geen enkel recht op meerwaarde …… we zijn gelijk.( dikke punt)

  31. Hoi Marcel, ik snap je reactie. Eens we zijn allen gelijk. Gelijkheid is het punt niet. Het betreft hier het ontrafelen van leugens. De geschiedenis van de Afrikaanse bevolking is lang verborgen geweest en men wilde graag dat alles voor slavernij verborgen zou blijven.
   Welke kleur je ook hebt is hier niet het issue. Ook in mijn linkje hierboven (7.35) is het duidelijk waar de oorsprong van de mensheid ligt. Het verhaal is niet al te moeilijk te verifiëren. De genoemde onderzoekers zijn geen verzonnen personen.

   Recent genetic research at Universidad Complutense, Madrid shows an African–Egyptian presence in prehistoric Italy. We identify Etruscan as Niger-Congo.
   http://home.clear.net.nz/pages/gc_dunn/Etruscans.html

  32. Odette, de neus van de sphinx en vele andere beelden zijn kapot gemaakt. De paar overgebleven originelen beelden waar de neus niet is vernietigd vertellen je waarom.

  33. Hoi Sun, Tjonge welke van de redenen wil jij hebben, er zijn er legio.
   Of gewoon de bekende kop boven het maaiveld…?

  34. Megalith: The Black Builders of Stonehenge
   By Aylmer von Fleischer (2010)
   Quote: On the plains of Wiltshire in England lie the remains of ancient giant stones. The evidence is simply overwhelming that the earliest inhabitants of Britain and Ireland were Blacks. Mythological, archeological, linguistic and other sources have substantiated this remarkable fact. Candid authorities like the British Egyptologists Gerald Massey and Albert Churchward, the Scottish historian David Mac Ritchie, and the British antiquarian Godfrey Higgins, have done exhaustive research and brought many facts to our knowledge. Tacitus, Pliny, Claudian and other writers have described the Blacks they encountered in the British Isles as “Black as Ethiopians,” “Cum Nigris Gentibus,” “nimble-footed blackamoors,” and so on. This book reveals much about the Black presence in the early British Isles, including the “mysterious” builders of Stonehenge.
   http://realhistoryww.com/world_history/ancient/Misc/Crests/Crests.htm

  35. Odette, het is schokkend.
   http://www.freemaninstitute.com/sphinx.htm
   Vivant Denon etched the image of the Sphinx of Giza around 1798. This image (above) and written account (a part of Dr. Freeman’s collection) is from the 1803 issue of Universal Magazine. What is most intriguing is that Denon does not mention any damage to the nose or lips of the Sphinx. From that same magazine, here is the written account about the Sphinx of Giza in Denon’s own words:

   “…Though its proportions are colossal, the outline is pure and graceful; the expression of the head is mild, gracious, and tranquil; the character is African, but the mouth, and lips of which are thick, has a softness and delicacy of execution truly admirable; it seems real life and flesh. Art must have been at a high pitch when this monument was executed;

  36. Sun, Je kan in het zelfde artikel lezen;
   SHEIKH MOHHAMMED — ARAB CONQUEROR

   “The cleavage of Egypt from its ancient heritage was completed in A.D. 693 when Amr, at the head of an Arab army, captured the country for the Caliph Omar and converted it to an Islamic state. The Muslims had no interest in Ancient Egypt except to eviscerate some of its standing monuments in the hope of unearthing the fabulous treasures they were thought to conceal. Antiquities were regarded askance as the work of infidels, to be shown indifference or hostility; witness the action of Sheikh Mohammed who mutilated the Great Sphinx at Giza because he thought it would please God.”
   — from The Egyptians by Cyril Aldred
   Is het vandaag veranderd? Palmyra
   http://i2.cdn.turner.com/cnnnext/dam/assets/150825095654-01-isis-palmyra-super-169.jpg

  37. Het is te gemakkelijk om je gelijk te halen een stukje uit de menselijke geschiedenis, in dit geval Egypte te halen, en sommige gegevens wat aan te dikken, en dan te zeggen kijk zie je nu wel.

   De grote civilisatisch van de Zwarte Africaners, waren in het zuiden en oosten van het Africaanse continent, de Donker huidige noord Africanen, de zogenoemde Peul volkeren, hebben geen diepe Négroïde gelaats trekken of lichaams vormen, dunne benen etc.

   En echte vermenging kwam zelden voor, de Peul volkeren minachten en nog de zwarte slaven, waarom ?

   De Evolutie heeft prachtige volkeren voort gebracht zowel blanke de Aryans, als sommige Zwarte stammen in Nigeria of Kenia, de Ethiopïers vormen weer een andere groep, donker fijn besneden gelaats vormen, geen Négroïde invloed, hier en daar misschien, met mensen weet je het nooit.

   Bij het vinden van een skelet voet, in een zuid Africaanse kolen mijn, in een laag die gedateerd is op 1 millioen 200 duizend jaar oud, helaas wat voor kleur dit mens had, ja en maakt het iets uit.

   Net een boek gelezen met niet een echt gevoel, waar in men, de Joden, willen bewijzen dat de vroegste oerinwoners van de Libyse woestijn dus Egypte Zwart waren uit Mali afkomstig, so what, als je uit een soort rancune archeologie gaat uitvoeren, ben je toch echt wel een beetje ziek.

   Noord Africa is al heel vroeg bezocht en waarchijnlijk met andere DNA gemengd, in de historie is bewezen zeker 3 tot 5 duizend jaar voor Christus,
   dat zeevolkeren noorde Africa kenden, en handel dreven onderling.

   Dat alle prachtige monumenten zijn geschandaliseerd, komt uit de grote viese denken van jalourse volkeren, onder het door hun leiders uitgevonden nazi denken, de Islam genoemd, jammer waren ze maar bij het oude gebleven, hadden ze vele vele mensenlevens bespaard, maar het excuse was te mooi om te moorden, en roven, en nog is het niet voorbij, de eindtijd is het, het regeren van het dogmatische onverstand.

  38. Marcel, 7,36

   Er zitten zoveel haken en ogen aan die misvattingen over mensen rassen, de voortdurende genocide uit de outheid, het verplaatsen van hele volkeren door natuur omstandigheden, het doorelkaar rommelen van volkeren, de Romeinen hebben de hele boel op zijn kop gezet, moorden een volk volkomen uit, en herplaatsten deze dan door een meer gedweër volkje, dit gebeurde in Kabilië, de oude Vandalen waren te opstandig, en werden opgeruimd en vervangen door Nubiërs, een vreemd vraagstuk in hun DNA opgelost.
   De Ruitervolkeren breiden hun gebied uit door het uitmoorden van alle mannelijke leden van een vok, en de vrouwen in te lijfen in hun volk, geconstateerd door het pottenbakken wat na een oorlog gewoon door ging,
   de oorspronkelijke bewoners van Europa de Kelten zijn practisch uitgeroeid door de Romeinen, de laatste wijkplaats het schiereiland Anglesy in noord Wales, werd door de Romeinen volkomen verwoest en de Druden afgeslacht,
   dit is een stukje menselijke geschiedenis, die overal op onze planeet zijn weergave had, en de huidskleur doet er echt niet toe, de waanzin zit in de mens, en God alleen weet wat daar mee te beginnen, het is zo verdomd zielig en ook dom, als mensen zich gaan vasthouden aan huidskleur, om een onheuse stelling van een racistisch steun in de rug te voorzien.
   En dan anderen die uit een soort misplaatst mededogen met een volk, gewoon de geschiedenis willen herschrijven, en daarbij de werkelijkheid volkomen uit het oog verliezen, groet Jenne

  39. Wel leuk om dit artikel te lezen over deze ‘kruisbestuiving’ uit 1998 in de Volkskrant;
   http://www.volkskrant.nl/recensies/de-goden-gejat-oude-verhalen-anders-uitgelegd~a485413/
   Wat nog betreft over de oeroude sfinx de wachtende leeuw, het gemak diende ook de mens… De toenmalige overheersers van beneden Egypte, de Nubiërs met hun Afrikaanse trekken, zagen hun kans schoon om van die prachtige doch door de vele! elementen van tijd, te bewerken naar een mooi aangezicht van hun zwarte Farao.

  40. Wat een tragiek en drama hier weer…

   Shame on you Jenne, Marcel en Hyper en dito Odette 😉

   Wat is jullie probleem?
   Zal ik je even, Marcel, duizenden verhalen laten zien van mensen uit Polen, Rusland, Duitsland, Oekraïne..?? ooggetuigen die wel al volwassen waren, en niet in een veilig Nederland, waar amper en bom opviel, en geen enkel bolsjewiek (rus. rode armee) te zien was (met dank aan de Duitsers).
   Zoveel etnische groepen die er niet meer zijn, doden voor die niemand opkomt en spreekt omdat het overgewicht bij anderen ligt?
   Zijn de kinderen en vrouwen van kozakken minder waard dan van een Engelsman? Zijn de Kroatische slachtoffers van de bolsjewieken niet te betreuren? Waarom hebben de Engelsen 40.000 kozakken (gezinnen) naar Rusland terug gestuurd met treinen ofwel ze wisten dat de russen iedereen afmaakte die van het westen kwam, gevangen geweest of niet. En de Engelsen zeiden dat ze naar het westen worden gebracht…en dat is maar één groep die de Engelsen op het geweten hebben. (native americans, aboriginals, maori…)
   Blijkbaar leven de meesten hier in NL in lala land. Hou toch op please. De echte vreselijkste gebeurtenissen waren in het Oosten.
   De meeste treinen waren niet met joden gevuld, maar met vluchtelingen, mensen die verdreven waren (maakt niet uit welke nationaliteit), heel (Oost)Europa lag op zijn gat. En de meeste doden waren niet de joden maar alle mensen.
   Het waren heftige tijden en niemand van jullie hier heeft er een echte idee van. Ook Jenne niet.
   Daar kan ik net zo goed met mijn pa gaan praten, die is 1940 geboren.
   En met mijn tantes en ooms, met mensen die in Dresden, Berlijn, Hamburg, Keulen… waren en daar al het ellende hebben meegemaakt. Laat aan mij een stad in NL zien die hetzelfde lot heeft meegemaakt, die tig duizenden kilo’s aan bommen over zich heen kregen..fosfor bommen..de mensen zijn gesmolten…en dat allemaal ná de oorlog, vluchtelingen uit het oosten die zich in Dresden verstopten, kinderen, ouderen etc. Wie overleeft heeft, heeft echt een trauma opgelopen. Zat mensen gesproken…ook mensen die verkracht werden door russen en door tanks overreden.
   Ik zou jullie verhalen kunnen vertellen…maar die willen jullie volgens mij niet eens horen. Alleen dat wat officieel mag? Dus succes met zich steeds een oor aan laten naaien, en nooit echt kunnen vergeven en steeds maar haten omdat er maar een verhaal geaccepteerd is.
   Degenen die de tsaar hebben vermoord zijn Russische bolsjewieken (zionisten beulen) geweest…en Jenne zegt dat de kozakken fout waren, en de moslims, en de afrikanen…ja, zekers.
   Daar kan ik dus helaas, Marcel, niets van leren!!!

  41. @ parabola
   Blijf vooral in je eigen kringetje ronddraaien , interpreteer mijn post zo je wilt.Maar werkelijk begrepen heb je hem dus niet ,jammer .Dat kan liggen aan de zender( ik dus) of aan de ontvanger ( jij dus).Het kan mij niet boeien,doe met mijn comments wat je wilt, ze zijn immers vrij van welke claim dan ook van mijn kant.

  42. tuurlijk bij ons was er niks aan de hand, pretpark 40-45, haaah, Parabola oorlog is gewoon waanzin, levert verliezers op aan beide kanten, en wat erger, als het zogenaamd afgelopen is krijg je het voor generaties lang niet meer uit de mensen, daar rekenen ze op, daar ging het ze eigenlijk om, dat er door gevochten wordt 7 generaties nadat de ‘wrede vrede van de capitulatie’ is getekend. NatGeo tv is op moment een continu stroom van wo2 documentatie, ik bedoel van mij mag er zo veel mogelijk feiten materiaal op tafel komen, vooral als dat een mogelijke therapie vorm is om het stap voor stap uit de mens te krijgen. Het feit dat jij gedeeltelijk van Duitse komaf bent vond en vind ik juist een pluspunt Parabola, probeer daar in te geloven, en ik heb een keer gezegd dat bij mij vriendschap niet voor een paar maanden of een paar jaar is, probeer daar in te geloven, en het hoeft niet over rozen te gaan, en er mag ‘gevochten’ worden, en al zien we elkaar een tijdje niet nou en, heb ik zelf op een bepaalde manier ‘nodig’ gehad en misschien nog wel steeds, tegen Jenne zit ik toch net zo hard te prikken met porgy piggy verhaspelingen, ik bedoel alsof ik continu vriendelijk en meelevend ben naar Jenne toe, ik vind het knap wat Jenne al van mij heeft kunnen doorstaan, daar onstaat een stil vertrouwen uit, tussen de af en toe oplaaiende frustie kwaadheids fonteinen door, gun ik jou net zo goed, als je het maar probeert te geloven zorg ik er voor dat ik als Nederlander en mens jou uiteindeijk zeker niet in de steek laat, en Duits is voor mij eerder een pluspunt omdat het net even anders is dan gewoon platland vernederlands, niks mis mee, integendeel. Dusz ik laat je uiteindelijk niet vallen, al dacht je soms van wel, Geloof met een Grote G, moet ik zelf net zo goed oefenen, heb ergens diep in me net zo goed een vervelend Minderwaardigheids programmaatje lopen, deprogrammeren stap voor stap, woede uitbarstingen mag, en je hebt meer dan zat Intelligentie aan boord Parabool, ook dat nog, bij mij is het een wat onpraktische Intellie curve met wat pieken en stevige dalen, maakt het lastig om werk in uitvoering tot een goede einde te brengen, voor mij blijft het experimenteren wat ik met mijn cpu wel en niet kan volbrengen bolwerken, grillige faculteiten. Die Wo2 database opbouwen heeft mijn interesse, het in verschillende perspectieven zetten, en hoeft zeker niet politiek correct te zijn, ik geloof wel dat dat echt gebeurd is, The Last Knight of Europe en zo, je moet je niet voortijdig tegen de klippen op doodvechten Parabool, zo zonde, timing en ausdauer zijn minstens zo belangrijk; en jah het zijn de mooiste uniformen ever ooit, al vind ik die continu melodramatische muziek onder die H. docu niet fijn, leading the witness your honor, ik heb wel wat van Mark Passio opgestoken. Death Cab for Cutie performing “Doors Unlocked and Open” Live at KCRW’s Apogee Sessions https://www.youtube.com/watch?v=kNo5ciKK9hM

  43. Shame on you Jenne, ik kan er toch niets voor dat jij bezeten bent door een waan ideé, dat Duitsland volkomen te onrechte heeft moeten onder gaan, wat de geschiedenis ons laat zien, het is een wonder dat er nog Duitsers bestaan, als je kijkt wat het aan Russische levens heeft weggevaagt, en nu weer opnieuw, laat Mutti Merkel zich voor het oorlogs karretje spannen, van het westerse Zionisme, met de Oekraïnse alte freunden Nazi pak !
   Maar goed de wind van de leugen is opgestoken, de massa hebben hun verstand in hun geslachtsdelen, zo dat is OK, die laten zich gelaten brain fucken, zo als altijd, en voor het karretje van het kwaad spannen, al brullende YES WE CAN, kill people with our Drones, like God from out heave, killing with the holy fire, nou ik blijf bij mijn oude weten, lijkt me wel zo duidelijk !

  44. En als we dan toch op de man gaan spelen, jij hebt alles van gelezen en horen zeggen, nou ik heb mijn persoonlijke herinneringen, wat ik gezien, gevoelt en beleeft heb, en dat laat ik door jouw in je bezeten onschuld hype niet weg vagen, begrijp je wel, je kunt dit geleuter wel laten, het is te doorzichtig, je kunt millioenen omgebrachte onschuldige mensen niet eenvoudig weg, weg redeneren, shame on you !

  45. Je bent een intelligente vrouw Parabola waarom moeten wij altijd met bewijzen komen? Ik heb al eerder dingen van mijn vader hier neergezet en dat werd gewoon aan de kant geschoven. Ik kan het hoofdstuk moeder ook nog wel hier neer zetten? In het spergebiet Oostelijke-Handelskade in Amsterdam waar ze met de familie woonden links beneden naast het Lloyd Hotel waar ik later 17 jaar na de oorlog (ze woonden er nog steeds) als klein kind bij mijn grootouders op bezoek ging. Altijd die nare zware energie, bang om niets, wist ik veel…
   http://www.joodsamsterdam.nl/geblloydhotelfeb.htm
   Tussen de loodsen en de huizen liep een transport spoor voor treinen die normaal gesproken werd gebruikt voor scheepsgoederen. Op dat spoor stonden vaak treinen aan het einde, waar de mensen ingeduwd. Als jong meisje een jaar of 12, 13 nieuwsgierig als ze was stond ze dichtbij te kijken wat er allemaal iedere keer weer gebeurde. Ze woonde in het spergebiet en had toegang voor de gehele kade. Een buurman zag haar en heeft haar razendsnel weggesleept en thuis heeft ze flink op haar donder gekregen. Dit is niet het enige wat daar allemaal heeft afgespeeld. Nee geen transporten, mijn moeder liegt ook, fijn om te weten Parabola dat jij in ieder geval de waarheid in pacht hebt, het lucht op.
   Alsjeblieft, nooit meer oorlog en hier ook niet!
   Zo, en nu sluit ik dit boek voorgoed.

  46. Hyper Alert, er komen alleen feiten op tafel, die de Media bazen nu op tafel willen zien, er is een hele goed makende paradox aan de gang, dat is al een tijdje bezig, dat houd in dat ze Duitsland weer voor iets anders willen gebruiken, niets gebeurd er zonder reden, bij die lieden.

   Duitsland zou de Eu gaan leiden, ja het nieuwe III Reich, één land één volk, Europa dan, kijk wat de NATO doet tegen de gemaakte beloftes gedaan aan Gorbachev, ze staan nu aan de Russische grens, en niemand bezwaard zich ook Duitsland niet, willen ze revanch voor hun verloren kruistocht tegen Rusland, lijkt er op, na deze oorlogs verklaring van Merkel aan Rusland, door het veranderen van de wet, een grote kliek, en de bevolking doet op niew niets, wir heben est nicht gewûst, ja jammer dan ,!

  47. Ik lees A L L E S dat hier is geschreven over WO I en II met veel belangstelling.
   Nee mijn vader had het nooit over de oorlog, die sloeg alleen en huilde. Mijn moeder ach… . Met destijds aan ‘verkeerde’ kant staan, verspeel je immers het recht op enig begrip? Pas nu begin ik een heel klein beetje te begrijpen wat de man heeft doorgemaakt, heeft geknokt om iets van zijn kapotte leven te maken, hoe zijn kinderen ongewild mee hebben geleden, zijn kleinkinderen… en wat onze ‘bevrijders’ daar in Europa allemaal stuk hebben gemaakt.

   Als kind/puber wilde ik graag ook gehoord worden maar dan werden mijn ouders iedere keer weer razend. Of die snotaap niets beters te doen had dan vage aandachttrekkerij. Soit.

   Duitsers, Fransen, Amerikanen, Engelsen, Russen…
   Je zou bijna een grondige pest hekel aan mensen krijgen.
   En het spel gaat gewoon door. Hoeveel is een mensenleven waard. Onbetaalbaar zou ik zeggen, maar ja, dat is slechts mijn persoonlijke mening.

  48. Gelukkig heb ik in mijn leven op de juiste momenten, net de juiste mensen ontmoet.
   Niks, grote mond en op de borstklopperij door die mensen, gewoon effe een klein duwtje in een liefdevolle richting.
   Tja, wat is waarheid…

 5. Waarom kan deze vrouw niet gewoon eerlijk dat “geheim” onthullen waarom en waarom weer GELD !! Als je iets te vertellen hebt kan dat toch ook gratis !! Wordt hier een beetje ziek van !! Zal het boek bestellen want ben nieuwsgierig maar toch !!! Als je zooooooooo ver overtuigd bent van iets …..geef het dan aan de mensheid gratis probeer er dan niet geld uit te trekken zet dan gewoon je hele verhaal op wanttoknow zonder eisen ! Dit is de mensheid overal geld uithalen ! Daar wordt ik ziek van als je kennis heb deel het dan !! Zonder voorwaarden !!! Zo dat heb ik weer even gezegd …..maar dat meen ik ook echt ! Geld is het grootste kwaad in onze wereld we moeten delen !
  Oh ja en Sanne Jesus heeft nooit bestaan was een verzinsel van het Vaticaan !Zoals vele verzinsels van alle kerken ! Was gewoon een gezellig Timmermans zoontje ! Niet onze Timmermans want dat is een bastaard met zijn 5 talen -schelden/taalgebruik verwijderd-

  1. 14 jaar werken en dan je boek gratis weggeven..?? Geloof dat je de essentie even uit het oog verliest Pietje..

  2. Eens Pietje, als je werkelijk wat mee te delen hebt dan is dat altijd gratis.
   Al was het maar dat je je bevindingen wil meedelen aan de mensheid. ‘
   De elllende van het geld is in dat opzicht met geen pen te beschrijven iig.
   Mijn opvatting is we als mensheid en als persoonlijk onderdeel hiervan zouden moeten kunnen beschikken over deze potentieelen en ze dus ook onderling uit te kunnen wisselen, maar vrees dat we in een soort narcistische fase van de mensheid verkeren, dat dit voorlopig geen optie is.
   Eindtijdvoorspellingen, 2012 al dan niet bullshit, en andere roepetoerders die het fiasco van de menselijke soort ten gelden willen maken, wat mij betreft gaan we op naar een geldloze maatschappij waarin iedereen het goed heeft, en dan bedoelik niet dat iedereen een ferrari heeft en al dat soort onzin als daar grof geld voor moet worden betaald. Rijkdom is om te beginnen waarderen wat je hebt, verlangens mogen hebben die vervuld worden, enzovoort. Maar daar hoeft geld geen rol te spelen. Geld is een middel om een en ander uit te ruilen. Maar datzelfde kan ook zonder geld.

   Guido, geheimen kunnen niet gekocht worden…
   Ik begrijp het verdienmodel, maar als ik de schrijfster van dit boek zou zijn en iets mee te delen had wat belangrijk was voor de mensheid, geen haar op mijn hoofd dat ik dát ten gelde zou willen maken.
   Dan maar liever naast dit belangrijke werk een dienende functie bijvoorbeeld in de zorg…

  3. Ja Anna, jouw werkelijkheid is niet de werkelijkheid van een ander kennelijk. Oordelen is eenvoudig. De schrijfster doet imo helemaal niets ‘fout’.. Maar jij zet haar even in de hoek toch?
   Maar ik vergis me..? Je hebt het over jezelf..

  4. Uiteraard zegt dit alles over mezelf Guido. Ik heb meerdere fasen in mijn leven doorlopen, iedere keer komen dezelfde thema’s weer terug. Zit nu voor de zoveelste keer weer in een cyclisch stukje van zeven jaar, waarin ik weer nieuwe ontdekkingen doe tav geheimen. Je kunt een ontdekking ook zien als het ontmaskeren van een geheim. De geheime inhoud van jezelf.
   De schrijfster doet in dat opzicht niets fout door een boek uit te brengen over dit onderwerp. Velen zijn haar voorgegaan. Wat me wel stoort is dat iedereen maar roept eindelijk het geheim ontdekt te hebben. Vele schrijvers van vele boeken hiervoor, alleen al over dit onderwerp, hadden allemaal het idee een geheim of geheimen ontdekt te hebben. Het geheim is echter nog steeds niet ontdekt.
   Ik denk dat het ook niet te ontdekken valt behalve in jezelf. Maar geheimen verkopen en daarom heb ik moeite mee met het gebruik van het woord geheim.

  5. In onze wetenschappelijke kale, kille tijd van ontmythologisering en demistificering, blijven we zitten met een op alle fronten rationeel/analytisch verklaarbare werkelijkheid. Daaruit zijn alle geheimen en ieder mysterie verdwenen. Terwijl er toch een diep menselijke behoefte is aan mysterie en geheimzinnigheid, vanuit het het onbewuste weten dat er achter onze werkelijkheid een nog grotere is. Dit houdt de mens in beweging op zijn/haar zoektocht naar antwoorden op het mysterie van het leven. Geheimzinnigheid appelleert aan die behoefte. Zeker wanneer iemand aangeeft het mysterie ontrafelt te hebben.

   Daarbij wordt echter vergeten dat alle antwoorden op ieder mysterie in onszelf besloten liggen. We zijn namelijk zelf het belangrijkste en grootste mysterie dat te ontrafelen valt. Alle mysteries en geheimen in de buitenwereld zijn slechts een reflectie daarvan en een verwijzing naar.

  6. Absoluut Arend, correct weer gegeven, maar wat is een mysterie en wat is geheimzinnig, vaak is het gewoon een ordinaire onwetendheid.

   En blijven zoeken naar schoonheid, al is het nog zo sumier, maar het doet het hart sneller kloppen, en creéerd enthousiasme voor het leven.

   Als je nog wat van het oude Occitanie wil beleven, moet je wel opschieten, het veranderd snel, de oude garde is afscheid aan het nemen, en de jonge nieuwe frisse inwoners missen de aansluiting, niet allemaal gelukkig, een mooie rijke tijd is het vroege najaar, de oogst tijd, en blijf aan de voet van de Pyreneën vertoefen, groet Jenne

 6. Ik heb toendertijd (bijna 20 jaar geleden) wel het boek “Holy Blood, holy Grail” gelezen van Micheal Baigent, Richard Leigh and Henry Lincoln over het geheim van Rennes le Chateau. Het onderzoek is als een spannende detectief, waarin veel geheimen worden prijsgegeven.
  Dan Brown heeft dit boek als basis gebruikt voor zijn Da Vinci Code en is daarmee beroemd geworden.

  “Holy Blood,Holy Grail” kan online gelezen worden onder :
  http://cdn.preterhuman.net/texts/conspiracy/HOLY%20BLOOD,%20HOLY%20GRAIL.pdf

  Waar het op neerkomt is, dat de dorpspriester van Rennes le Chateau, Berenge Sauniere een document heeft gevonden, waarin duidelijk wordt dat Jesus met Maria Magdalena in zuid Frankrijk als man en vrouw hebben geleefd en kinderen hadden. Dat betekent dat Jesus niet aan het kruis is gestorven en dat daarmee het belangrijkste dogma (dat Jesus is gestorven voor de zonden van alle mensen) van de katholieke kerk wordt ondergraven.

  B. Sauniere had dusdanige overtuigende bewijzen in de hand, dat hij de katholieke kerk kon chanteren en hier veel geld mee heeft binnengehaalt. Zijn huis en bibliotheek in Renne le Chateau zien er indrukwekkend lux uit.

  Verder verteld het boek over een bloedlijn van Jesus, die tot vandaag de dag nog veel invloed heeft in de franse politiek. De geheime broederschap die hierover waakt heet Prieure de Sion. 20 jaar geleden was Pierre Plantard de Saint-Clair de voorzitter van deze Club, die terug gaat tot de tijd van Jesus. De broederschap heeft volgens dit onderzoek veel beroemde voorzitters gehad van Leonardo Da Vinci, Isaac Newton, enz enz.

  De bloedlijn van Jesus wordt de heilige graal genoemd en is niet zoals vaak wordt gedacht een beker die Jesus tijdens het laatste avondmaal gebruikt heeft.

  1. Over de Heilige Graal zijn vele interpretaties in omloop. Zij zijn in mijn beleving over het algemeen veelal materialistisch en buitenwereld gerelateerd, geheel in overeenstemming met ons huidig gematerialiseerd bewustzijn. Wanneer men dieper in het Parcifal-verhaal doordringt, kan men tot een heel andere visie komen. De uiterlijk gerelateerde beelden zijn dan als fenomenen van innerlijke zielsmatige processen te beschouwen, zoals dat in vele sprookjes ook het geval is.
   De graal is dan een beeld van de ziel die zich door een lijdensvol innerlijk zuiveringsproces tot een ontvankelijke schaal/beker transformeert voor de Universele Geest/Christus en een onvoorwaardelijke liefde voor al wat leeft. Dus precies het proces dat wij nu met elkaar aan het doormaken zijn.
   In mijn artikel “Mannelijkheid en ‘anti-mannelijkheid’..” heb ik aan het eind een afbeelding weergegeven die dit symboliseert. Het betreft een liggende maansikkel, als beeld voor de gezuiverde ontvankelijke ziel en een daarin afdalende zon. Die zon symboliseert het universele Christusbewustzijn. In die zon heb ik de volgende tekst opgenomen:

   De aarde vraagt
   De kosmos schenkt
   De aarde draagt
   De kosmos brengt
   Schenken en vragen
   Brengen en dragen
   Zoeken en vinden
   De mens zal het verbinden

  2. Op één tocht door India heb ik aan het graf van Jezus Christus gestaan, het vermeende graf, is eenvoudig, men zegt het was een heilige die jaren in India heeft rond gezworven.

   Toen wij in Wales woonden, was een hele goede vriend van ons de eigenaar van Nanteos Mansion, by Aberystwytch gelegen, prachtig super intellectueel gebied, met de Walse Universiteit, in het kort ik heb een houten kasje in handen gehad, waar in the Holy Graal zich bevonden had, dit réliqui is nog steeds thuis in Nanteos mansion, de eigenaars nu bah neuveau riche.

   En dan ach die Sauniére vraag het zijn huishoudsters familie maar, maar die zwijgen als het graf, dat doen veel mensen hier, als ze wilden, konden ze wel het één en ander vertellen.

  3. De meeste mensen denken dat de Monty Pyhton, percyflages maakten, niks zij tekenden de zuivere waanzinnige werkelijkheid, die heden ten dage nog steeds maar door gaat, met andere beelden wel is waar, maar met de zelfde inhoud en opmaak.

  4. Ik heb dat boek ‘Holy Blood, Holy Grail’ ook gelezen. En komt mij zeer plausibel over…
   Auteur: Michael Baigent Henry Lincoln
   Co-auteur: R. Leigh
   Uitgever: Random House Usa Inc

  1. De Nederlandse wereld wordt toch echt overmand of vrouwd, door het goedkope denken, niets is heilig, alles wordt gesloopt en de organen gebruikt om er iets aardigs mee te doen, geen ethiek, alles vervlakken tot een totaal niets,
   misschien heb ik al gedacht, krijgt de filosofie niet de aandacht die het hier, in Frankrijk wel krijgt op de scholen, waar door het inzicht zich verdiept.
   De piëteit is niet meer, liefdevolle gedachten voor iemand of iets is niet meer, het domme narcisme viert hoogtij, jammer het straald af op de moderne mens, en vervreemd de mensen.

  2. Jenne, een reactie die niet reageert op die van Astrid; een reactie zonder enige inhoud; je roept van alles, maar er zit werkelijk geen inhoud in. Allemaal meningen en opvattingen, waarbij je dan ook nog eens vergeet te melden, dat dit je mening is.. In de vorm van ‘ik vind’ en/of ‘naar mijn idee’. We hebben inmiddels in de gaten dat je teleur gesteld bent in het boek, maar inhoudelijk is er geen touw aan vast te knopen. Stop d’r mee man.

  3. Ja vind je dat Guido.J, misschien heb je wel gelijk, ik heb je al meer aan gegeven dat als je iets niet passend vindt, kun je het wat mij betreft verweideren, sans rancune mijner zijds, vriendelijk groet Jenne

 7. We zijn groot gebracht in een systeem die de rol van de vrouw in de schepping ontkent. De illusie dat een man ons geschapen heeft en de vrouw daarin geen rol heeft gespeeld is wat chaos schept (leugens, stelen, moorden en vernietigen) en de mens uit balans heeft gebracht. Daardoor hebben we onze binding met de natuur verloochend. We schijten als het ware in de mond die ons voedt; de aarde. Alle chaos en vernietiging is hier naar terug te herleiden. Met onze ‘beschaafde gewoontes’ vernietigen we de natuur die ons voedt.

  We zijn zo misleid dat als de waarheid voor onze neus staat, we die niet zullen herkennen laat staan accepteren.

  We zijn groot gebracht met normen en waarden en gedragspatronen die onze eigen ondergang zijn. Velen zullen de rest van hun leven tot aan hun dood in de Da Vinci doolhof blijven dwalen op zoek naar antwoorden.
  In plaats daarvan zouden we onze roots kunnen omarmen en terug naar onze essentie gaan en in harmonie kunnen leven. God is een verbastering van onszelf; de man en de vrouw.

  1. Sun, dit is een persoonlijke mening van jou, en waarschijnlijk terug te brengen in jouw leven en denken.

   Ik heb over dit onderwerp hele andere denkbeelden, en vooral gevoelens.

   Je klinkt een beetje verbittert in je stukjes de laatste tijd, voel je je onderkent, niet op je plaats of wat.

   En wat zie jij dan als onze roots ?, out of Africa, of de millioenen jaren durende de gang door de evolutie.

   Groet Jenne

 8. Quote; De schat wordt bewaakt door een enorme demonische wachter…
  Demonische wachter, dat voorspeld niet veel goeds. Als ik, hypothetisch, een demon zou zijn, door wie zou ik mijn kind laten bewaken? Er zou geen engel zijn die zich daar in zou willen mengen.
  De Merovingians, de koningsbloedlijn?
  Dan geeft dit document zeker weer stof tot nadenken, meer dan je zou vermoeden…
  http://www.pentahof.nl/Brochures/446-Egypte-Rome-vaticaan.pdf

  1. Odette,

   Je moet meer de kant van de Tempeliers op, om zo bij de Wachters van deze wereld te komen, het oude Egypte heeft hier hoegenaamd niets mee te maken, wel de voorliggende tijd van waar het vandaan kwam, Ethiopië, en de Dogon,
   veel symboliek zijn valse vlag gevaartes, waar Dan Brown zijn romans op gebaseerd heeft, het oude weten bestaat nog, dat waarom de Tempeliers zich afkeerden van het toenmalige Europeses Christelijke geloof, ook de Revelater deed dat in zijn grot op Patmos, van daar zijn eindtijd, groet Jenne

  2. eindtijd/apocalyps/openbaring die door Johannes is neergezet, in feite het doordringen van de kennis die geopenbaard wordt die ons altijd als mensheid onder de knoet heeft gehouden en dat gaat niet zonder slag of stoot…

 9. Na veel vragen, werd mij verteld dat het om belangrijke documenten ging, ooit door de Tempeliers meegebracht, in dit verhaal komen de Israelische Levieten voor, en verborgen in een graf achter het kerkje van Sauniére.
  Verder Symbolen hoed U daar voor, het is nooit wat het lijkt, natuurlijk in de bouwwereld komt het veel voor, maar is in wezen niets anders, als door de natuur aangeven vormen, bijvoorbeeld, de honingraad constructie, het bloemblad zetten, die qua vorm de sterkste constructie geven, dus niets mystieks aan, net als het uit zijn krachten gegroeide FM gebeuren, met hun enorme gebouwen vol en overgoten met symbolen, de kleine groepen, veroordelen dit, en er is een gevecht gaande, terug naar de soldaten van God, met als devies soberheid, in doen en denken

  1. Odette er is geen Crypte, onder het kerkje, plus een tombe waar mevrouw D’Hautpoul is begraven, ken ik, het begraaf plaatsje is piepklein,
   vaak bevatten de Tombes in Frankrijk, speciaal in het zuiden, een gebouw, of een ingang naar een ruimte waar plaats is om meerdere gestorven personen bij te zetten, dit noemd men dan abusuvelijk soms een tombe, maar de juiste naam is een Tombeau.
   De rust van dit mooie verhaal en de omgeving waar het zich afspeelt, is voor lange tijd verstoord, al die idioten, op jacht naar wat eigenlijk, het hele grote gebied zit vol raadsels en mystieke geheimtjes, maar de ouden zijn bijna foetsie, en nemen hun weten met zich mee, en de jonge generatie, tja,
   ik heb door omstandigheden veel contact met de oude families gehad en nog steeds, en hun verhalen, nou er schijnt voorlopig nog geen eind aan te komen, ben laatst nog bij een kleine opgraving geweest bij de ruïne van een heus kasteel cq Chateau van Karel de Grote, ligt op Privé grond dus volkomen onbekend, en er zijn nog zoveel dingen te ontdekken, pas is er weer een enorm mooi schilderij opgedoken, ik ken nog heel wat privé Chapellen, die bij of in het huis zijn geplaatst, we proberen de mooiste te redden voor de vergetelheid, wonderschone heiligdommetjes waar de mensen hun vreugde en verdriet door maakten, als je goed luisterd kun je de echo’s nog horen, van tranen en devotie.
   Groet Jenne

 10. Van morgen belde een oude vriend mij op, oude Adel, maar verarmd, woont in chateau van zijn familie, uit 1600 zoveel, kamers overal kamers maar alles zit op slot op TWEE na, hoeft hij geen belasting over te betalen, meestal betaald hij zijn belasting met een gift van het één of ander uit zijn bezit, meubel of boeken etc.
  Hij belde mij over mijn gevraag, hij zij dat het handelde over malversaties, dus gewoon diefstal van een rijke familie, er schijnen ook moorden te zijn gepleegd, en Saunieres broer ook een priester maar een Jezuït, was er zijdelings bij betrokken, het werd steeds gecompliseerder ook la grande Synagogue Sépharade in Paris, is er bij betrokken, niet vergeten veel rijke invloedrijke Spaanse en Portugese Joden woonden hier, en nog, heel iets anders als Khazaren.
  Verder wilde hij niet gaan per Telephone, ga hem binnen kort opzoeken, je kunt hem geen groter plezier doen, dan hem Markies te noemen, maar titels zijn verboden na de revolutie, maar goed, het is een royale man, groet Jenne

 11. Een ander bijzonder mens, leeft ook in het gebied aan de voet van de Pijrenéën, klein vrolijk huisje vol herrineringen aan zijn lange leven van Opera zanger, ooit gevierd in Italië zelfs in de Scala van Venetië, ver over de 90 ig, op zijn terras gezeten kijk je uit op de besneeuwde toppen van de Pijranéën en speciaal le Canicou, bij elke zonsopgang zie je de toppen van geel via allerlei rose tinten hun witte deftige koppen imposeren, dan zingt hij vaak een mooie Aria, zijn stem is nog mooi en rijk maar de jeugdige kracht is verdwenen, ja wat een mooie wereld bestaat er toch, naast die andere, maar die interesserd mij niet meer zo.
  groet Jenne
  O en hij vertelde mij weer een ander verhaal over de witte Dame, die ooit ter plaatse is geweest Koningin van een stuk Spanje en Frankrijk en die begraven is op het kleine cimentiere achter Sauniéres kerkje.
  Maar misschien had hij het wel over één van zijn doorleefde Opera’s, ouwe vrouwen gek, hij zegt altijd vrouwen zijn het fruit van de Passion, wat hij daar dan onder verstaat, Amour ardente, Emotion violènte, en zijn huis is omgeven door de fleur van de Passion, la Passiflora, zo nu is het compleet.

 12. Van middag heb ik bezoek gebracht aan Mr Bertram de Voisins, één van de oudste families hier, geen nakomelingen, zoon verongelukt ?, histories gepatenteerd aan de nog oudere en invloed rijkere famille D’Hautpoul, beide familles duidelijk en ruim omschreven op Google, en voortkomend in het verhaal van Rennes La Chateau.

  Mijnheer de Voisins, stuurde mij met een klontje in het riet, hij kan en mag geen verdere gegevens verstrekken, gedicteerd door zijn loge, jammer !

  1. jENNE,

   Ik heb een vraag aan u.
   Bedoelt u niet B oissons…in plaats van V oisson

 13. Voor de echte kenners :
  Het boek :”Goed en waar schuilden de rechtvaardige rechters – Geheimen van de klerikale loge” van Christian Stickx.
  Dit boek handelt over de diefstal van de Rechtvaardige Rechters in Gent.
  De schrijver legt een verband met Rennes le Chateau. Dit verband wordt gebaseerd op het boek Doxologia pro Christo meo van Gery Helderenberg.
  In bijlage 2 van het boek maakt C. Stickx een analyse van de coderingen in de Doxologia. Deze coderingen hebben betrekking op de toegang tot onderaardse schuilplaats.(die buiten RLC is gelegen).
  Stickx beweert ook de toegang tot deze schuilplaats ontdekt te hebben.
  Een vervolg op zijn boek werd niet meer gepubliceerd, omwille van bedreigingen.
  Gery Helderenberg beschikte blijkbaar over geheime kennis, via een klerikale loge. (en ook via contacten tijdens WO I toen hij er dienst deed als brancardier in een ziekenhuis in Kales(Calais).
  In het boek wordt ook ingegaan op de geschiedkundige en godsdienstige aspecten van RLC alsook het verband tussen de Tempeliers- RLC en Vlaanderen.
  Nog een detail ;
  Tijdens een bezoek aan RLC enkele jaren geleden stelde ik vast dat de Mossad er ook een oogje in het zeil houdt!! Dit werd ook bevestigd door een oudere bewoner, die na zijn dood, een jood bleek te zijn.
  Een kennis van mij werd er ook bedreigd door een vooraanstaand lid van een Parijse loge!!!

  1. Sub Rosa,

   beetje wazig verslag !

   Van ouds her wonen er veel Joden, Maranos of niet in het gebied van de Ariège en de Aude.

   Er zijn tientalle grotten in het gebied, die of bekend zijn, of worden verzwegen.

   Een klerikale loge wat is dat ?!

   In gent bevindt zich de grootste en sterkste Loge van België, en misschien noord Europa, wat die met Rennes le Château te maken hebben ?

   En dan de Tempeliers, ja in Vlaanderen, ja waarom niet, maar wat is de betekenis hier van ?

   Groet Jenne

  2. Jenne,
   Dank U voor de reactie. Wazig, maar voor de kenners moet het wel duidelijk geweest zijn.
   Ik verwijs naar het boek van C. Stickx, dat ik hier niet in 2 lijnen kan samenvatten.
   Toch enkele bijkomende gegevens :
   1.Stickx geeft geen uitleg over deze klerikale loge, maar zoals de benaming het zegt gaat het om een loge binnen de kerk. Ik verwijs naar een gepubliceerde lijst in Italië met een honderdtal leden van het Vaticaan, die lid zijn van de loge. Recent kwam het bestaan aan het licht van de Vaticaanse : Grand Lodge Ekklesia” .
   Mogelijks heeft deze klerikale loge betrekking op “Les elus cohens ”
   2.Of er al of niet Joden wonen in de streek van RLC doet niets ter zake.
   Als de Mossad er actief is, dan is daar een gegronde reden toe.
   3.Vlaanderen en de Tempeliers : Twee der 7 ridders die vertrokken naar Jeruzalem, kwamen uit Vlaanderen, waarmee ik het vroegere graafschap Vlaanderen bedoel. In het boek Raadselachtig Vlaanderen, dat eerst in het frans verscheen in Frankrijk, wordt de invloed beschreven van de Tempeliers in Vlaanderen, ook na de liquidatie van de orde.
   4.De onderaardse schuilplaats : het gaat hier niet om een grot, maar om een constructie (=man made). Sinds jaren is er een kleine kern van speurders in RLC actief die opzoekingen verricht met geavanceerde apparatuur.(met als uitvalsbasis Rennes les Bains).
   5.In zijn boek legt Stickx het verband tussen de Rechtvaardige Rechters, RLC en de loge. De loge speelde een rol bij het onderzoek naar de diefstal en de afpersingen die ermee gepaard gingen. Tijdens de oorlog voerde de Duitse officier Koehn ook een onderzoek naar de diefstal en hij komt ook terecht in RLC.
   Bovendien zijn de franstalige loges van het Groot Oosten in België (ook in Gent)filialen van Le Grand Orient in Parijs. Vandaar lopen er ook sporen naar RLC.
   Mijn kennis die er bedreigd werd, werd ook duidelijk gemaakt waarover het ging, toen hij duidelijk maakte dat hij ook tot de familie behoorde!!!
   Meer kan en mag ik hierover niet onthullen.

  3. Sub Rosa,

   bedankt voor Uw schrijven, heb niet het gevoel dat U verdere geheimen heeft onthult, zo die er al zijn in deze questie.

   We laten het hier maar bij, vriendelijke groet Jenne

 14. Ook de schrijver Maurits Prins heeft visioenen in deze kerk gekregen en zijn boek “het bedrog van Rome” liegt er niet om. Het is een duidelijk leesbaar boek voor niet en gelovigen over hoe het katholieke geloof, maar vooral het Vaticaan de mensheid in zijn macht heeft. Zijn lezingen zijn fenomenaal! En dat van een 80 jarige oud monnik

 15. Nou als ik de brieven van Jezus zelf gelezen heb, dan verteld Jezus zelf.. dus zijn eigen biografie, dat Jezus in een ander graf is gelegd dan wat het eerste graf van uit de evangeliën, Jezus had daarvoor een geheime afspraak met Jozef Armetia gemaakt, om in het holst van de nacht Jezus lichaam te verplaatsen, en wel zo dat Jezus lichaam nooit !!! meer gevonden kon worden, Jezus verteld hier ook dat Hij NIET IN EEN FYSIEK LICHAAM IS OPGESTEGEN, Jezus verteld wel dat Hij direct na zijn dood aan het kruis in een schitterend mooi licht is opgegaan. maar nog even in een geestlichaam bleef om zijn apostelen nog het Christusbewustzijn mee te geven. Jezus verteld ook inderdaad dat Hij een vrouw had, Maria Magdalena. en dat Hij gewoon geboren was,Maria zijn moeder was onbevlekt omdat zij rein was, maar dat wilde niet zeggen, dat ze maagd was. Jezus verteld ook dat Hij, toen Hij aan zijn missie begon, toen pas celibatair was geworden.

 16. Bij vele zeevolkeren was het begraven in zee heel lang een gewoonte, bij laagwater Eb, werd het graf gedolven, diep zeker 6 voet, het lichaam werd hier ingelegt, met zand bedolven, en bij vloed werd dit mens dan opgenomen in het universum, direct via de grote zeeën.

  Denk dat dit misschien is gedaan met Jezus zijn lichaam, maar vreemd is dat ik in India bij het graf van Jezus heb gestaan, daar zegt men dat hij heel oud is geworden.

  Mooi in dit verband is het boek van Simon Vestdijk, de nadagen van Pilatus, het verhaal met een precieuse wending naar het Hippie zijn toe !

  Deze Hippie tijd, was een tijd die veel meer open stond voor spirituele ondervindingen, minder geld gericht heerlijk die Flower power, de romantische liefde droop er af, zo’n diep menselijk tijd, met al het mededogen, zal niet gouw meer komen, met al die pseudo bezitters van grote hypotheken.

  Groet Jenne in de mensen een welbehagen.

 17. @ Jenne : ik heb hier deze hele conversatie met aandacht gelezen en kan maar 1 ding bedenken : u bent gek en tracht gewoon om in de aandacht te staan. Spijtig dat velen in uw val trappen.
  En nog zo’n val : het boek van Suzanne van de Kamp… Het is bullshit !
  Noot : ik volg de RLC reeds jaren…

 18. Ten eerste mijn excuses voor het necro’en van deze topic, ik had het pas in de gaten toen ik al ruim de helft van mijn reactie had geschreven en dacht van; kan net zo goed door schrijven.

  Over het onderwerp van de artikel zelf, om eerlijk te zijn ik heb het maar globaal gelezen, ik kwam wel een paar dingen tegen die roken naar esoterische “waarheden” en ik krijg die stank helaas niet meer uit mijn neus voor de komende tijd.

  Wat ik wel opmerkelijk vind is dat dit “onderzoek” gedaan is door een afvallige christen en doet mij sterk twijfelen of ze uberhaupt een christen was of luke-warm, ik neem aan het laatste

  het concept van “nieuwe” verhalen over Jezus is niet nieuw, er zijn honderden misschien wel duizenden keren geprobeerd om de gospels aan te passen naar een gnostische versie ervan (gospel of thomas, gospel of judas etc.) maar falen in vele opzichten, met name dat het niet aansluit bij het canon, moralistisch twijfelachtig en het een valstrik is voor de mensen die (snel) beinvloedbaar zijn.

  Als iemand gelooft in gnosticisme, dat je denkt dat YHWH een kwaadaardige God is en dat Lucifer jouw held is, prima, maar dan lijkt mij dat er een paar steekjes bij je los zitten. Zelfs Jezus voorspelde dat dit zou gaan gebeuren, dat alles wat goed werd beschouwt uiteindelijk als slecht wordt beschouwt en vice versa.

  @ Sun “God is een verbastering van onszelf; de man en de vrouw.”
  Ik vind dat een hele mooie zin, staat trouwens ook in Genesis 1:27 in drievoud; En God schiep den mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem; man en vrouw schiep Hij ze.

  @Jenne “Denk dat dit misschien is gedaan met Jezus zijn lichaam, maar vreemd is dat ik in India bij het graf van Jezus heb gestaan, daar zegt men dat hij heel oud is geworden.”

  Dus je gelooft van wat men zegt? Wist je dat er ook een concept bestaat van bedrog en het concept van liegen? Jezus is gekruizigd punt. Waarom zouden romeinse historici er over schrijven als het niet waar zou zijn dat hij gekruizigd is? Waarom zou Nicodemus, een Joodse historicus er over schrijven als het niet waar zou zijn dat hij gekruizigd was? (for the record; nicodemus schreef dan wel over Jezus, maar hij was geen messiaanse jood d.w.z. een jood die alleen de torah houd) Ik kan wel eindeloos doorgaan maar mijn punt is; als je meerdere perspectieven hebt die het zelfde beweren over een gebeurtenis maar jijzelf in je grote wijsheid het tegendeel beweert alleen om wat men zegt is dat simpel weg; dom, in andere woorden, gewillig onwetend. Ik zeg niet dat je over alles gewillig onwetend bent maar over deze bewering zeker. Ik ben er zeker van dat Jezus in zijn hele leven geen voet heeft gezet in india, dat er andere apostelen naar india zijn gegaan, ja dat kan kloppen want dat hoort bij de grote commisie.

  @ Adam “Jezus verteld hier ook dat Hij NIET IN EEN FYSIEK LICHAAM IS OPGESTEGEN, ”

  eh… jawel, hij is wel fysiek naar de hemel gegaan, want hoe kon Paulus hem anders aanraken als hij alleen een geestverschijning was? hoe kan het dan dat Jezus niet toestond voor Maria Magdalena om hem aan te raken (na zijn opstanding) omdat het nog voortijds was? Sorry maar je hebt gnostisch spul zitten lezen. “Brieven van Jezus” ? Die bestaan niet, althans niet van de echte. daarbij de gospels zijn geschreven door oog-getuigen en mensen die oog-getuigen hebben gesproken. Waarom andere mensen erbij halen als je het zelf gaat/hebt geschreven?

  @Arend
  “Over de Heilige Graal zijn vele interpretaties in omloop. ”
  En allen zijn onjuist. De heilige graal bestaat niet, want een graal of drinkbeker is niet heilig. Dat een beker mystieke krachten bevatten simpelweg omdat Jezus eruit heeft gedronken is ook een fabeltje. Dat een vrouw is genezen door de kleren van Jezus aan te raken is een wonder. Waarom is het laatste een wonder en de rest een fabeltje? Puur vanwege Jezus zelf, de (schijn)heilige graal is een fabel puur het heeft niks met Jezus te maken, het heeft niks met het geloof in Hem te maken en ook niet waar Jezus voor staat. Er staat niet in de bijbel; ga de 4 uithoeken der aarde af om mijn drinkbeker te zoeken waaruit ik heb gedronken vlak voor mijn dood.

  @An Argie
  “(…)En dat is de geschiedenis van de Tempeliers in een notendop.”
  Zeer interessant, ik heb zelf niet zo heel veel info opgezocht over de tempeliers, wist niet dat ze de talmoed volgden, maar het is logisch als je er over nadenkt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.