Advertentie

Het is weer tijd voor de IB-aangifte..?


 

Geachte Inspecteur der Belastingen

 Het spijt me u te moeten berichten, dat het voor mij onmogelijk is te bekijken of ik mijn belasting voor 2012 nog wel kan betalen. Mijn financiële positie is door de crisis en de bezuinigingsdrift zeer onoverzichtelijk geworden. Door de vele verschillende wetten en belastingen ben ik inmiddels zo terneergeslagen, uitgeput, uitgebuit, uitgewoond, uitgetrokken en uitgeperst, dat ik niet meer weet waar ik aan toe ben, hoe ik moet zijn en of ik er nog wel ben. Men heeft mij genoodzaakt te betalen voor:

 

Milieubelasting, Inkomstenbelasting, Vennootschapsbelasting,

BTW, BPM, Precariobelasting,

Loonbelasting, Onroerendgoedbelasting, Overdrachtsbelasting,

Staatsbelasting, Straatbelasting, Rioolbelasting,

Grondbelasting, Wegenbelasting, Verzekeringsbelasting,

Beursbelasting, Weeldebelasting, Gemeentebelastingen,

Dividendbelasting, Successiebelasting, Hondenbelasting,

Vermakelijkheidsbelasting, OZB, Toeristenbelasting,

Parkeerbelasting, Forensenbelasting, Reclamebelasting,

Baatbelasting, Roerendezaakbelasting en begraafplaatsrechten.

 

En verder voor:

Tabaksaccijns, Benzineaccijns, Kwartje van Kok, Gedistilleerd-accijns,

Zegelrecht, Registratierecht, Invoerrecht, Statistiekrecht,

Reinigingsrecht en wat er nog meer aan rechten zijn.

 

Ik ben verplicht bij te dragen aan:

verplichte pensioenregelingen,

WAO, AOW, AWW, WW, WWV,

en tal van andere ‘weeën’;

Alsook aan Ziektegeldverzekering en Zorgverzekering.

 

Ik betaal ook netjes:

Liggeld, Staangeld, Parkeergeld, Tolgeld,

Sluisgeld, Schoolgeld, Inschrijfgeld, Lesgeld.

 

Ik ben ook aangezocht of zelfs verplicht bij te dragen voor:

Dierenbescherming, Vrijheidsbond, Kankerbestrijding, Astmafonds,Nierfonds,

Leprafonds, Kinderbescherming, Geheelonthoudersbond, Rampenfonds en het Begrafenisfonds enz.

Tevens is de druk groot om als steun te dienen voor:

het Rode Kruis, het Groene Kruis, Het Wit-Gele Kruis, Het Oranje Kruis en een regenboog van andere Kruizen.

 

De regering en anderen die mij in haar naam regeren, hebben mij zo geregeerd, dat ik niet meer weet wiens eigendom ik ben.

Ik ben verplicht, verdacht, verhoord, ondervraagd,

berispt, beboet, bekeurd, bestraft, bekeken, onderzocht,

nagegaan, gecontroleerd, gezuiverd, ingesloten, uitgesloten, verwisseld,

ontbonden, gecommandeerd, ingeschreven, uitgeschreven, doorgelicht, ingelicht,

voorgelicht, opgelicht en heen en weer geschoven.

 

Ik heb tot nu toe een groot deel van mijn leven doorgebracht met het invullen, uitschrijven, overschrijven, halen en bekrachtigen en tekenen van formulieren.

Ik heb reeds honderden malen verklaard, dat ik ben geboren en waar en wanneer.

Maar men schijnt mij slecht te geloven.

Ook voor actiecomités, bonden, fondsen, verenigingen, clubs, instellingen, instituten, organisaties en stichtingen schijn ik een onuitputtelijke bron te vormen voor het verschaffen van G E L D en het bevredigen van iemands tegenwoordige en toekomstige wensen en behoeften.

Ik ben verplicht voor een Energie Keurmerk te betalen voor ik mijn huis mag verkopen.

Het enige wat mij nog aan het leven bindt, is mijn nieuwsgierigheid over:

WAT KOMT ER NOG MEER?
Dat is dan misschien het betalen van milieuheffing op een biefstuk? Omdat het milieu vervuild wordt door de uitstoot van gassen door het rund.

Dan voel ik door mijn klompen heen, wat de volgende stap zal zijn, dat ik straks verplicht ben een snuffelpaal aan te schaffen voor in mijn huis. Om mijn eigen uitstoot te meten en daarover ook milieubelasting te betalen.

Meneer de Inspecteur, zoals u ziet, kan ik tot mijn spijt mij nauwelijks nog veroorloven om te leven, laat staan om nog meer te betalen.

Hoogachtend,

* * *

 

12 gedachten over “Het is weer tijd voor de IB-aangifte..?

 1. Dit is galgenhumor.
  Als je bovenstaande net allemaal weet kun je er weer een lijst aanplakken.
  Namelijk alles wat je weer terug krijgt van de belasting omdat je bij nader inzien toch maar een arm mens bent.
  Zorgtoeslag, kindertoeslag, huurtoeslag, en nog wat toeslagen. Ik ken ze niet allemaal.
  Maar het is toch van de gekke dat ze je vragen je aangifte digitaal te doen en dat ze zelf alvast alles in zullen vullen?
  Waarom moet ik het dan nog indienen?
  Ze weten echt alles van je bij de belasting. Dat is nu zo maar dat was 20 jaar geleden ook zo. Alleen moesten ze toen je dossier uit de kast halen en nu drukken ze op een paar knoppen.
  Het moest andersom zijn. Zij sturen je een overzicht van je gegevens en jij geeft je fiat of geeft aan dat ze deze keer niet helemaal goed geïnformeerd zijn omdat je bijvoorbeeld de hoofdprijs bij de lotto hebt gewonnen. Maar dat zal dus maar zelden voorkomen. Dat ze iets gemist hebben bedoel ik. 🙂

  1. Straks nog extra 20% BTW bij betalen voor elk stukje commentaar hier Selene, je hebt gelijk, tis inleveren waar je bij staat, men wil alles van je weten, om het in te kunnen korten bij je, want het hebben van vermogen is uit den boze als je gaat voor kwijtschelding, zelfs je opgebouwde pensioen moet je dan afkopen en je geliefde voertuig op 4 wielen moeten eerst worden opgepeuzeld mocht je er voor in aanmerking willen komen. ! Foutje van hun kant en alles gaat en moet overnieuw worden in gediend, want anders ben je een Fraudeur 1ste klas. Zelfs bij digitaal verband is er geen automatisme want je moet bij elke handeling weer opnieuw indienen of er iets veranderd is in de situatie (geef zelfs mijn gewicht in kilo’s op), tijd voor het afschaffen van al dit soort mallefide zaken en vooral de ambtenaren met hun regeltje uit Den Haag, of waren ze ooit voor ons persoonlijk in het leven geroepen?!

 2. het is nu eenmaal een maffe wereld.
  je kan kiezen tussen uitgebuit te worden of zwerver zijn,ertussen zit niet veel.
  zodra je denkt iets over te houden,valt er welweer een brief in je bus dat je dat of dat moet betalen,waar je door al die aanslagen niet aan had gedacht.
  het leven van een gewone burger gaat nu eenmaal niet over rozen.

  blijf lachen ondanks ellende en het lachen kunnen ze gelukkig niet afpakken of ze moeten daar ook belasting over gaan heffen,ze zijn nu eenmaal tot alles in staat.

  1. Daarom Marinus, soms vergeten we vaak dat we er alleen voor staan, maar er zijn er zoveel waar we deze gedachtes mee kunnen delen, dan valt ineens dat zware juk weer van onze schouders af en we kunnen lachen omdat we het allemaal met elkaar kunnen delen, die ervaring , die gedachte, die situatie, die waarheid. En daarom af en toe die behoefte van gewone burger te willen zijn, want dan gebeurd er tenminste ook nog eens wat, dan in de categorie te behoren van waar het nooit gebeurd. (dood saaie mensen)

  2. Het word tijd dat ze er een beetje zwart geld bij drukken , vind je niet ?

  3. Wat is het verschil tussen ‘wit’ en ‘zwart’ geld. Eigenlijk is het dezelfde. Alleen over ‘zwart’ geld betaal je nimmer belasting. En wie geen belasting betaalt is toch ‘crimineel’? Is dat zo? En wie betaalt er geen belasting over haar ‘riante uitkering’? Nu ja dat is dus de koningin. Dan is de cirkel weer rond. En bevestig je dat ‘legitieme criminaliteit’ ‘echt’ bestaat. Nu kan iemand opperen het staatshoofd wordt uit belastinggeld betaald en op belastinggeld hoef je toch niet nog een keer belasting betalen. Dat is natuurlijk een drogreden? Het volk betaalt eenmaal als eindgebruiker ‘alle’ belastingen.
   Zowel directe en indirecte belastingen. Daar moeten we ook vanaf. Wil u een ‘hoger’ besteedbaar netto inkomen. Dan moeten we het volgende doen :
   1. Rente afschaffen 2. Directe en Indirecte belastingen afschaffen 3. Invoeren van een flat tax. 4. Alle beroepen die obv ‘ controleren en beheersen’ en dus ‘niet productief’ zijn afschaffen. En dat zijn er vele beroepen in de zogenaamde ‘dienstverlenende sector’ die overbodig worden. 4. Hoe groter de afstand tussen ‘fabrikant en consument’ hoe duurder het produkt. Weg ermee 5. Ontmantelen van van de multinationals, die terugbrengen naar binnenlands grensen ‘producerende’ bedrijven. 6. Patenten afschaffen 7. Gmo verbieden 8. Big pharma opheffen 9. Echte voedsel aanbieden en liefst van boeren en telers uit eigen land. Natuurlijk is dit verre van ‘compleet’. Maar een goed begin is het halve werk. En ik weet dat onze Levens met rasse streden vooruitgaan. En dat wereldwijde ‘kunstmatig gecreeerde crisissen’ achter ons liggen. En dat iedereen lekker in goede gezondheid oud mogen worden. En dat we daardoor genoeg geld overhouden om ‘derde’ en ’tweede’ te helpen om net zo als wijzelf hun Echte Leven kunnen leiden. Alles heeft met alles te maken. En mensen die ‘hun baan’ daardoor verliezen niet ‘angstig’ worden want daar zal een oplossing gevonden. Want vergis u niet bij deze paradigma hebben we ‘alle mensen’ nodig om gezamenlijk een mooie nieuwe wereld te bouwen voor ons allemaal. En als we over Eenheid hebben zal iedereen mee mogen doen zonder aanzien des persoon. En NU geen woorden meer maar DADEN.

 3. Wie weet waar ‘IB’ voor ‘staat’?
  Wie krijgt nu van ‘onze belastingcentjes’ een ‘vorstelijke’ bijstandsuitkering? Voor mij staan die letters voor: Inzake Beatrix. Vooral niet aan iedereen doorvertellen, we leven in ‘constitionele monarchie’. In ‘onze’ Grondwet staat letterlijk: De koning is de baas en ‘derden’ moeten zich aanpassen, anders bekhouden of wegwezen. En wie zijn die derden? Eerst Ik(Wij, Koningin der Nederlanden), dan mijn Familie en dan pas de rest.

  1. “Inzake Beatricks”. Die hou ik erin! Vertel het Verder!!

   “De koning is de baas”
   Staat inderdaad in de grondwet (artikel 42b), gewoon online in simpel Nederlands.
   Logisch dat we die grondwet niet op school doornemen. Je hoeft m niet te kennen maar je moet m natuurlijk wel na-volgen.

   De Staat steelt je geld. Ze willen liever dat je gelooft dat het voor een goed doel is, maar kijk gewoon waar die poen heengaat. Je wordt gedwongen te betalen dus is het diefstal. De helft van je werktijd (als je AL die belastINGen optelt), het is nogal wat… F-ckING ROVERHEID.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.