Advertentie

De geheime leer van Jezus..


x
x
De geheime leer van Jezus

2022 © Dr. Herbert van Erkelens | WantToKnow.nl/be
x
dr. Herbert van Erkelens

Deze week kwam er een ommekeer in mijn leven. Inge en ik waren op bezoek bij een vrouw die 20 boeken bij mij had besteld om aan haar cliënten uit te delen; dat gaf mij een goed gevoel. Ik kon ook de energie van Maria Magdalena met haar delen. Dat is vrij bijzonder, omdat er in onze wereld machten werkzaam zijn, die deze energie met alle mogelijke middelen onderdrukken. De vrouw nodigde mij uit een keer terug te komen voor een bijeenkomst over de geheime leer van Jezus. Nu heb ik in het verleden negatieve ervaringen gehad rond een cursus waarin deze geheime leer gepresenteerd zou worden.

Maar ik herinnerde mij ook dat een vrouw uit Duitsland mij deze zomer een geheime leer van Jezus had toegestuurd die gebaseerd was op het Evangelie van Thomas. Dit evangelie is in 1945 als onderdeel van de Nag Hammadi-geschriften teruggevonden. De Duitse vrouw had dit evangelie opnieuw uit het Koptisch vertaald en daarbij de rangorde van de 114 gezegden gewijzigd. Ik besloot haar versie van het Evangelie van Thomas in het Nederlands te gaan omzetten.
x
Daarvoor wilde ik dankbaar gebruik maken van de vertalingen die ooit door de kerkhistoricus Gilles Quispel zijn gemaakt. Ik wist dat in het magazijn van de stadsbibliotheek Haarlem een vertaling van Quispel was te vinden met de oorspronkelijke Koptische tekst ernaast. Toen ik de volgende dag daar in de Centrale Bibliotheek naar het magazijn was afgedaald, stond ik tussen kasten vol oude boeken.
x
Mijn oog viel op een boek dat er minder gedateerd uitzag en ‘The Feminine Face of Christianity’ heette. Het was geschreven door Margaret Starbird die een bekend pleitbezorger van Maria Magdalena is. Het was een publicatie uit 2003 en bevatte opmerkelijke hoofdstukken over de rol van de vrouw in het christendom. In het hoofdstuk over Mariavisioenen trof ik ook die andere Maria aan waarover ik zojuist een manuscript had voltooid.
x
Annette Hulefeld, een vrouw uit de Verenigde Staten, bleek dromen en visioenen te hebben gehad waarin zij juist afstand moest nemen tot Moeder Maria. Op nieuwjaarsdag 1998 was volgens de katholieke kerk het hoogfeest van Maria, de Moeder Gods, aan de beurt. Uitgerekend op die dag had Hulefeld het volgende visioen:
x
‘Maria, de Moeder Gods, verschijnt in een visioen en vertelt me rustig dat ze me gaat verlaten. Ze is al jaren mijn gids en genezer, mijn Moeder sinds altijd. Ik begin te huilen en smeek haar om niet te gaan. Ze zegt: “Het is tijd voor jou om de andere Maria voort te brengen.”
x
Ze verdwijnt in de verte en de Magdalena verschijnt, prachtig gehuld in rode en oranje zijde, vreugdevol dansend met een kelk. Ik huil en vraag dat dit niet van mij gevraagd mag worden. Ik ben onwetend en onwaardig en verward.’
x
Starbird vertelde dat Hulefeld enkele jaren later een indringende droom had die op dat visioen voortborduurde. Een bronvermelding ontbrak waardoor ik niet kon onderzoeken hoe Hulefeld zelf op de droom had gereageerd. Ik was verrast in de droom allerlei motieven aan te treffen uit een manuscript dat ik zojuist had voltooid:
x
‘Ik sta op een rivieroever, verkleed als Magdalena, in een prachtige dieprode mantel. Ik observeer een idyllisch, pastoraal tafereel waarin de Levensboom volledig in bloei staat en de Rivier des Levens met gemak stroomt. Ik zie de helderheid van het water en de vele stenen die prachtig onder de oppervlakte zijn gerangschikt.
Plotseling verschijnt Jezus, oogverblindend als een ster. Hij loopt moeiteloos; vlak voor hem zweeft een wervelend sterrenstelsel, misschien wel de Melkweg. Deze energie raakt nooit de grond en met totaal ontzag kijk ik toe hoe Jezus en de energie perfect op elkaar zijn afgestemd, ieder dansend met onovertroffen gratie en elegantie.
x
Jezus wijst naar het centrum van de energie en geeft met zijn ogen aan, dat ik moet komen en in de energie moet stappen. Op zoek naar een manier om de rivier over te steken, zie ik uit mijn ooghoek een nieuw gebouwde houten brug. In een oogwenk weet ik dat die brug een illusie is en ontwaak ik, diep gekweld. Toen ik wakker werd, vroeg ik me af waarom ik het pad van de stenen niet had gebruikt om de rivier over te steken.’
x
Helderder kan de betekenis van Jezus en Maria Magdalena niet naar voren worden gebracht. Jezus had een geheime leer omdat hij een relatie tot de kosmos had die maar voor weinigen toegankelijk was. In zijn wereld was de Levensboom hersteld en kon de levensrivier met kristalhelder water vrij stromen. Hulefeld kon als vrouw in deze wereld stappen door de rol van Maria Magdalena aan te nemen. Maar zo kort na haar afscheid van Moeder Maria kon zij nog niet het vertrouwen opbrengen om via de stenen in de levensrivier een nieuwe wereld binnen te stappen.
x
Een ‘stepping stone’ is ook in psychologisch opzicht een opstapje. En zelf heb ik het gevoel nu voor deze levensrivier te staan. En daar sta ik niet in mijn eentje. Volgens de aartsengel Michaël zijn op 2 februari van dit jaar de poorten naar het paradijs opengegaan. Die datum hangt samen met de betekenis van de koninklijke ster Formalhaut in het sterrenbeeld Zuidervis.
x
Dat sterrenbeeld staat ten zuiden van de Waterman. We gingen op 0202-2022 het tijdperk van de Waterman in en daarmee veranderde ook onze beleving van tijd, tenminste als we overstapten op de tijdlijn van de Nieuwe Aarde. De droom van Hulefeld geeft schitterend aan wat ons daarbij te wachten stond. Tijd zou een wervelende energie met de vorm van een spiraal worden.
x
Via Celia Fenn heeft Michaël op 8 januari aangegeven dat daardoor de hemel zich op aarde kon gaan manifesteren. Er zijn sindsdien negen maanden verlopen en de noodzaak is nog groter geworden om de wereld van chaos en controle achter ons te laten. Er is wel een brug naar de overkant, maar die is van licht. Het is de Jakobsladder die ons weer met de oorsprong van het universum verbindt.
x
x

* * *

Dr. Herbert van Erkelens

Dr. Herbert van Erkelens is een ware alchemist. Als natuur/wiskundige speelt zijn leven zich af op een energetisch vlak van het vak waar hij in promoveerde. Een diepe ‘worsteling’ om van deze 2 één te maken.. Het lukt Herbert voortreffelijk, wanneer hij zijn ‘dromen’ volgt. De symboliek van de wereld, neemt een steeds voornamere plaats in, dan het stoffelijk-wetenschappelijke.

De ‘steen der wijzen’ was naar verluidt een magische stof, waar alchemisten naar op zoek waren. De steen zou gewone metalen in edelmetalen kunnen veranderen, bijvoorbeeld ijzer in goud. En je zou er ook een elixer mee kunnen maken, dat je het eeuwige leven bezorgde.

Het verhaal over ‘De Steen’ was geïnspireerd door Chinese en Indische alchemie en dáár komt het onstoffelijke, energetisch aspect in beeld. Wellicht was  het, zoals het verhaal hierboven vertelt, een STEPPING STONE..?!


Van Erkelens is in staat met e
en mix van fysica, spiritualisme en filosofie aan te tonen, dat ‘deze steen geen steen is’. Het is als de Graalverhalen, een roep om introspectie. Daarbij opent het deurtje van ons hart zich ‘naar binnen’ in plaats van dat we deze steen in de ‘buitenwereld’ (materie) zouden kunnen vinden..!

Een aantal boeken van zijn hand, zijn het meer dan de moeite waard om te lezen. Als uitgever van deze site, is het een genoegen deze 2 boeken over het werk van Maria Magdalena onder de aandacht te brengen, in het kader van de alchemie van Herbert van Erkelens! (klik voor link op de illustratie) Bestel ze via deze aanbieding en je betaalt géén handling/verzendkosten!

 

(Aanbieding alléén geldig in Nederland)

Totaal: € -

2 gedachten over “De geheime leer van Jezus..

 1. Beste heer van Erkelens,
  U schrijft over de geheime leer van Christus en dat doet bij mij meteen allerlei
  lieflijke belletjes rinkelen. Ik wil graag – als ui mij toestaat – een paar opmerkingen maken.
  Als eerste: Jezus is een aanhanger van de eerste Tempeltraditie waarin vrouwen dezelfde rol spelen als mannen. Vrouwen zijn dus ook priesters.
  Dat in het moderne jodendom vrouwen een achterstand hebben heeft te maken met de Babylonische invloed van de terugkerende priesters uit hun ballingschap en de gedeeltelijke herschrijving van de Thora en Tenach. Alle belangrijke zaken daarin genoemd waar vrouwen een rol in spelen werd geschrapt.
  Ten tweede Er is mij geleerd, dat zowel Torah als Tenacht , maar ook net zo goed onze eigen Bijbel, geschreven is in Mystieke taal. En dat betekent dat ook onze Bijbel een geheime leer bevat. (dat is de reden dat wij liever de Statenvertaling gebruiken dan al die gemoderniseerde uitgaven, waarin voor de Mystiek steeds minder ruimte is.
  U verwijst ook nog naar het Thomas evangelie.
  Het doet mij genoegen u te vertellen dat wij met een klein groepje praktisch ingestelde mensen bezig zijn om logion voor logion de mystieke geheimen van dit evangelie te onderzoeken. We zijn op dit moment bezig met logion 77 en 78 en willen na de laatste logion alle verhalen en gezichtspunten bundelen tot een document.
  We doen dat met een (klein) aantal deelnemers die naar keuze hun eigen gedachten kunnen toe te voegen, dan wel alleen kennis kunnen nemen van wat er (wekelijks) geschreven wordt.

  Ik heb het idee, dat het een en ander zeker uw interesse zal hebben, en misschien wel een bijdrage zou kunnen opleveren bij uw activiteiten.
  Als u dat ook zo ziet kunt u dat uiteraard kenbaar maken en kunnen we zien hoe dat het beste gedaan kan worden.

  1. Beste Zoeker,

   t.z.t. ben ik zeker geïnteresseerd in uw bevindingen rond het Evangelie van Thomas. Ik ben nog lang niet klaar met mijn vertaling van de nieuwe Duitse versie. Mijn onderzoek richt zich primair op het leven van Maria Magdalena en op de leer die zij naar Zuid-Frankrijk bracht. Die leer had betrekking op de Heilige Graal en is een eigen leven gaan leiden na de kruistocht tegen de Katharen. Mijn indruk is dat Jezus tijdens het Laatste Avondmaal afstand heeft genomen tot de joodse religie van zijn tijd. De Graal zou de beker van het Laatste Avondmaal kunnen zijn. Het trof mij dat de dromen van Hulefeld aangeven dat Jezus een energieveld om hem heen had dat vergelijkbaar is met het energieveld van een melkwegstelsel. Dat laatste energieveld wordt nog niet door de natuurkunde begrepen. Blijkbaar kunnen we zelf in dat energieveld stappen, vermoedelijk na een proces van inwijding. Daarover moet Jezus bepaalde gedachten hebben gekoesterd. En die zouden wel eens in het Evangelie van Thomas kunnen staan. Met vriendelijke groet, Herbert van Erkelens

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.