Advertentie

Een volk van verraders, incl. Zuckerberg..!!


x
x

Een volk van verraders, incl. Zuckerberg..!!

2021 © WantToKnow.nl/be

x

Facebook meldt, dat het mensen wil gaan waarschuwen voor ‘extremistische boodschappen’ en organiseert een.. jawel kliklijn. Iedereen die beschouwd wordt als ‘gevoelig’, kwetsbaar of vatbaar voor foute denkbeelden, krijgt een bericht met het aanbod tot bijstand, aldus het bedrijf van Mark Zückerberg. Voorlopig test Facebook in de VS deze ‘waarschuwingsfunctie’ om extremistisch gedachtegoed op te sporen. Afgelopen week verscheen bij sommige gebruikers voor het eerst de melding met de vraag ‘Ben jij bezorgd dat iemand die je kent extremist wordt?’. Het bedrijf bevestigt de test en meldt dat het onderdeel is van verschillende maatregelen om extremisme op Facebook te weren. 

Het bedrijf meldt niet hoe je precies FACEBOOK ZÉLF kunt aangeven voor het opruien van haar klanten en het manipulatief meehelpen aan discriminatie..

Op screenshots van waarschuwingsberichten die op Twitter gedeeld werden, valt te zien, hoe Facebook aan gebruikers gaat vragen óf ze bezorgd zijn omdat iemand van hun vrienden een extremist aan het worden is, óf zelf werden blootgesteld aan extremistisch gedachtegoed. Tegenover CNN bevestigt Facebook de test met de pop-up. Het nieuwe en uiterst gluiperige initiatief van FB heet het ‘Redirect Initiative’ ne het  moet mensen leiden naar bepaalde bronnen, informatie en hulpverleningsgroepen, wanneer zij zoektermen intikken die gelinkt zijn aan haat of geweld.

Allemaal mooi en aardig zou je zeggen, maar natuurlijk zijn we inmiddels gewend aan het feit, dat de meest verachtelijke zaken worden gecamoufleerd als zoetgevooisde ‘goede bedoeling initiatieven’.. Zo ook hier, want luister naar Facebook-woordvoerder Andy Stone, die de bedoeling van Facebook duidelijk maakt…

“Facebook gaat hulp bieden aan gebruikers, die mogelijk in aanraking zijn gekomen met extremistische content, of mogelijk iemand kennen die risico loopt”.

Volgens deze Andy Stone werkt FB voor dit initiatief samen met organisaties en experts. De melding stuurt gebruikers door naar een pagina waar ze worden verwezen naar verschillende organisaties die (online) haat proberen tegen te gaan. Zo worden volgens Facebook opzoekingen gelinkt aan blanke suprematie (white supremacy) in de VS omgeleid naar de groep Life After Hate, die mensen helpt om extreemrechtse groeperingen te verlaten. De basis van het verhaal, aldus Facebook, is dat het te maken krijgt met kritiek over hoe het omgaat met haatdragende en gewelddadige content op het platform.

Volgens critici doet Facebook veel te weinig om schadelijke content te verwijderen en daarmee haar gebruikers te beschermen. Het sociale netwerkplatform heeft onlangs al zijn automatische tools versterkt die moderatoren helpen om uitwisselingen op pagina’s en groepen beleefd te houden. De tools controleren of berichten de regels rond welke inhoud aanvaardbaar is, respecteren. Facebook verwijdert ook profielen die de regels niet respecteren.

Maar de vraag die continue hier onder het verhaal ligt, is natuurlijk hoe Facebook zelf politie gaat spelen, met de ‘klachten/verraad’ dat het in de schoot geworpen krijgt door dit soort meldingen. Het is wéér een stok om de hond te slaan. Want dát wil FB, laat dat duidelijk zijn.

De nieuwe functie zorgt voor ongerustheid bij de Amerikaanse Republikeinse partij. Nick Freitas, een Republikein uit Virginia, reageerde op deze aanstaande FB-waarschuwingsberichten.  “Ik ben erg bezorgd door het feit dat sommige linkse technocraten een orwelliaanse omgeving creëren waar de mensen op een willekeurige manier monddood worden gemaakt of worden verbannen omdat ze iets zeggen dat de ‘gedachtepolitie’ niet graag heeft”.

5 gedachten over “Een volk van verraders, incl. Zuckerberg..!!

  1. Iets wat je van de Amerikanen krijgt heeft altijd een doel in het belang van dit land. Democratisch dekt hier de lading voor de grootste terroristische daden zij het hier geen bende maar een werelddeel dat zich uitroept tot machtigste staat. Een staat die zijn volk sociale zekerheid ontzegd.
    Deze parasiet van facebook is in feite een sucker van gegevens in dienst van een staat.

  2. Helemaal kappen met die handel! Het enige wat ikzelf nog heb is een beperkt telegram dingetje en heb linked in, twitter, faceboek en alles wat er niet direct toe doet eruit geflikkerd.
    Nooit echt nodig gehad en ik mis het ook niet. Weg met dat ballast.

  3. Ik ken zo iemand waar ik zeer bezorgd over ben alleen weet ik niet of ik hier zijn naam moet gaan noemen. Nou ja, goed dan : zijn naam is Mark , achternaam Zuckerberg en ik merk dat hij steeds meer en meer in een antidemocratische censuur extremist aan het veranderen is. Ik wil hem graag aangeven..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.