Advertentie

De identiteit van Jezus Christus


x

x

De identiteit van Jezus Christus

 © Johan Oldenkamp,
Zeist, zondag (de Dag van de Here God, Jezus Christus, de zon genaamd Helios), 18 december 2011

x

Om te beginnen heb ik een verzoekje aan jou, mijn waarde lezer. Zou eens op het internet willen gaan zoeken naar afbeeldingen met als zoekterm ‘IHS’? Dat kun je doen door bijvoorbeeld hier te klikken. Wat betekent ‘IHS’? Om te beginnen zijn dit niet onze ‘gewone’ letters, maar het zijn Griekse letters. Zetten we deze Griekse letters om naar onze gebruikelijke letters, dan krijgen we ‘IES’ of ‘JES’. Ik hou hier ‘Jes’ aan, want zo behoort dit woord ook te worden uitgesproken, precies zoals het Engelstalige ‘yes’ (‘ja’ in het Nederlands).

Zoals op de onvoorstelbaar vele afbeeldingen van ‘IHS’ te zien is, verwijst ‘Jes’ naar onze zon, die ik overigens Helios noem (wat de naam is die de Oude Grieken gaven aan onze zon). In de beschavingen voor de Oude Grieken werden er andere namen gegeven aan onze zon, en het is voor mij erg raar dat wij in onze ‘beschaving’ geen naam hebben voor onze zon (vandaar dat ik de naam Helios weer in ere heb hersteld).
De Sumeriërs noemden hem Utu, en de Babyloniërs Shamash. De naam van Helios in het Sanskriet is Surya. De Oude Egyptenaren hadden zelfs meerdere namen om naar de zon Helios te verwijzen. Bij zonsopkomst werd hij Horus genoemd (komt daar ons woord horizon vandaan?), en bij zonsondergang (of sunset in het Engels) was zijn naam Seth. Helios op zijn hoogste punt aan de hemel werd door de Oude Egyptenaren aangeduid als Ra.

Het woord ‘Jes’ (of yes) verwijst dus naar het positieve zonlicht dat we mogen ontvangen, en waardoor leven mogelijk is op onze planeet. Kijken we omhoog naar de zon Helios, dan maken we de beweging van ja-knikken met ons hoofd. De zon heet dus ook Jes of Yes. In de loop de jaren is de uitspraak van Jes uitgerekt tot Jesus (of Jezus). Met Jezus wordt dus de zon Helios bedoeld. En een rondje om Helios noemen we nog steeds een jaar (wat van ‘ja’ komt), evenals ‘year’ van ‘yes’ komt in het Engels.

Hunab Ku, het hart van de melkweg, zoals vooral gesymboliseerd door de Maya's.

Helios is onze Vader die in de hemel is, want daar kunnen we hem overdag zien. Zoals in het essay getiteld ‘De Scheppingsstraal’ wordt uitgelegd (link), is Hunab K’u de vader van Helios, die de Maya’s de naam Ahau gaven. Hunab K’u is de naam van de centrale ster van ons sterrenstelsel (genaamd de Melkweg). Hij is daarmee dus onze Grootvader. In de Maya-cultuur neemt de God Hunab K’u de centrale plaats in. Daarmee is Jezus (lees: onze zon) de zoon van God (lees: het midden van de Melkweg). Inderdaad, de zon is de zoon (of the sun is the son in het Engels). Zou de gelijkenis van deze woorden toeval zijn? Wie nog in toeval gelooft, die heeft geen weet van de werkelijke dynamiek, want toeval is onbegrepen dynamiek.

Jezus wordt inderdaad ieder jaar opnieuw geboren op 25 december, zoals in het essay getiteld ‘Hoe laat is het?’ wordt uitgelegd (link). Daarvoor was Jezus inderdaad drie dagen dood, na aan het kruis te zijn genageld. Maar dit oorspronkelijke verhaal gaat niet over een mens van vlees en bloed, maar het gaat over onze beleving van de jaarlijkse beschijningsdynamiek vanaf de zon Helios. De kerk probeert al eeuwenlang mensen te misleiden door ze de werkelijke betekenis van al deze belangrijke gebeurtenissen te onthouden. Alleen mensen die echt wakker zijn, die zijn in staat om deze sluiers van misleiding aan de kant te schuiven.

Op het niveau van ons zonnestelsel is Jezus de Here God. De Heer is de (lokale) Heerser. In de oudheid werd de Heerser gezalfd. De Heerser is dus ook de Gezalfde, en dat is de betekenis van zowel het woord Messias, als het woord Christus (of eigenlijk: Christos).

De ware en enige identiteit van Jezus Christus is dus die van de zon Helios.

Betekent dit dan dat er niet een man is geweest die op 33 jarige leeftijd op de rug van een ezel Jeruzalem vanuit het oosten in kwam rijden? Dat weet ik niet. Ik kan mij in ieder geval niet herinneren dat ik daar bij ben geweest. Wie dat wil geloven, die mag dat helemaal zelf weten. Voor mij is weten hoger dan geloven. Volgens mij zit ook onder ook dat verhaal een diepere betekenis. Ik denk dat het de hoogste tijd wordt dat we alle kerken omvormen tot helende ontmoetingsplaatsen die 24/7 open zijn, gebaseerd op Liefde en waarin we elkaar lief hebben.

En laten we de Bijbel alleen nog maar gebruiken om wetenschappelijk onderzoek te doen, want daarvoor is deze gebundelde selectie van oude geschriften geschreven (naast nog veel meer geschriften). Eeuwenlang heeft de kerk geprobeerd deze kennis voor de mensheid verborgen te houden (en ligt er een schat aan kennis verstopt in de kelders van het Vaticaan). Dan kan nu niet meer, want er zijn inmiddels te veel mensen wakker om dit nog langer verborgen te houden.

Het 'vuur van de Heilige Geest', zoals afgebeeld in de Grote Basiliek van St. Pieter in het Vaticaan.

Het zonlicht heeft een helende werking. Zonlicht komt van de plasma-uitstoot van Helios. Plasma komt overeen met de energiehoedanigheid van Vuur. En Vuur komt weer overeen met Spiritus in het Latijn, met Spirit in het Engels en met Geest in het Nederlands. Zonlicht is de helende Geestkracht (en bij een tekort eraan worden we naargeestig en neerslachtig). Zonlicht is de Wholly Spirit, de Holy Spirit of de Heilige Geest. Zo zien we dus dat de Vader, de Zoon en de Heilige Geest alledrie naar de zon Helios verwijzen, en dus naar Jezus Christus, de zoon van God, die onze Vader is die in de Hemel is, en die ons de Heilige Geest geeft.

Ik begon dit artikel met een verzoekje, en daar eindig ik ook mee. Zou je dit artikel willen doorsturen naar alle gelovigen die jij lief hebt, zodat ze zich misschien zelf kunnen bevrijden van de kerkelijke sprookjes, vooral nu in deze donkere dagen vlak voor de kruisiging van onze Lieve Heer Jezus Christus (donderdagochtend aanstaande).

De betekenis van Kerstmis en Pasen
Ik heb vele vragen gekregen over hoe het dan precies zit met Pasen. Graag geef ik daar antwoord op:

Met Christ-mas vieren we dus de (weder-) geboorte van de Lichtbrenger. Vanaf dat moment wordt het ieder etmaal iets langer licht, en iets korter duister. Het duurt echter tot na de lente-equinox voordat er in een etmaal meer licht dan duisternis is. En dat vieren we dus met Pasen. Paaszondag valt altijd op de eerste zondag na de eerste volle maan volgend op de lente-equinox. Deze viering is daarmee altijd op de Dag des Heren, in afstemming op de cyclus van (Regentes) Luna. We eren daarom (in Nederland) naast de zon Helios (op zondag: Paaszondag), dus ook de maan Luna (op maandag: Paasmaandag).

In het Engels wordt dit feest Easter genoemd, want de triomferende Lichtbrenger verschijnt daar boven de horizon (in het oosten, of in the East in het Engels). Een andere verklaring voor deze naamgeving is dat het stamt van het oude woord Eastre, wat lente betekent. Ook wordt de aanduiding van Passover in het Engels gebruikt, wat van het Hebreeuwse Pesach komt. En daar weer van afgeleid komt het Nederlandse Pasen.
We vieren dan dus dat het Licht de Duisternis (wederom) heeft ingehaald (to pass over in het Engels betekent voorbijgaan of passeren). De viering van dit inhalen vindt in verschillende tradities op verschillende momenten plaats, maar altijd ná de lente-equinox.

Johan Oldenkamp bijt zich vast in de mysterieën rondom de Christelijke feestdagen. Of zijn ze meer Universeel?

De kerk heeft er dus een behoorlijke warboel van gemaakt (nog afgezien van de personificatie van deze celestijnse ijkmomenten). De Kruisiging van Jezus is dit jaar op 22 december om 06:30 uur. Zijn wederopstanding uit de dood is bij de zonsopkomst op 25 december (drie etmalen na de kruisiging, waarbij met het kruis de gekruiste lijnen van de vier zonnewendes worden bedoeld). Dat is dus tevens zijn (weder-) geboorte. We vieren dan dat het licht dagelijks meer terrein terugwint. Het duurt dan echter nog een kleine 90 etmalen voordat het licht weer opnieuw de ‘baas’ is. Dit inhalen door het licht van de duisternis vieren we met Pass-Over oftewel Passeren. Het Paasfeest is dus gewoon het Passeerfeest. En evenzo kunnen we zeggen dat het Kerstfeest het Come-back Feest is (van het Licht).

Het is dus allemaal helemaal niet zo ingewikkeld. Alleen wanneer je bent gehersenspoeld door de fabeltjes van de kerk, ja, dan is het misschien ietsjes lastiger om deze eenvoudige waarheid tot je te laten doordringen. Heb je al kaartjes gekocht om de Kruisiging van Jezus 2011 live bij te kunnen wonen? Ik heb gehoord dat Golgotha al bijna weer is uitverkocht. Wees er dus snel bij, want vol is vol.

Have Fun! En allemaal een fijne viering van het Lichtfeest gewenst.

Zeist, maandag (de Dag van de maan genaamd Luna), 19 december 2011

Johan Oldenkamp

Pateo.nl

Wil je het hele verhaal over de achtergronden van het Kerstfeest in de visie van Johan Oldenkamp eens goed nalezen, of zelfs bestuderen? Dan kun je HIER een 14-pagina uitreksel downloaden van zijn hand over deze materie. Wellicht een goed verhaal om tijdens Kerst te lezen..?!

* * *

 

 

 

28 gedachten over “De identiteit van Jezus Christus

 1. Mooi artikel Johan!

  Santos Bonacci geeft hierover (en vele andere bijbelverhalen/mythes/etc…) behoorlijk uitgebreide presentaties op YouTube.

  Een wat andere visie kun je vinden door op John Allegro te zoeken. “The Sacred Mushroom and the Cross”

  1. Bedankt, MatrixView. Ik werk al een poosje samen met Santos vanuit Pateo Academia (zoals ook wordt vermeld op het Engelstalige deel van Pateo.nl). De 4 evangeliën gaan volgens mij voornamelijk over astrologie. Misschien is astrologie wel het allerbelangrijkste domein van echte wetenschap.

   We breken nu door de sluiers die de kerk en de universiteiten over ons heen hebben gelegd. Wij bevrijden onszelf van de opzettelijke misleiding.

 2. Als de levens energie opgeslagen zonlicht is, dan zijn we allen één met Christus. Zo ook andere organismen, om de winter door te komen, dat is een truukje van z’n pa. 😉

  Deze energie kunnen we gewoon continu uitdragen als je één bent met de kern. De zon (Jezus) is de wegwijzer naar die kern. Zonder het levenslicht is het zo moeilijk zoeken he? Wij kunnen die verbintenis maken tussen zon en de kern van de melkweg. Dan worden we één met de kosmos. Oneindig groot, oneindig stil, oneindig mooi.

  1. @ Martijn, dat zijn Wijze woorden over het Levenslicht midden in de nacht (het Donker) om 33 (!!) minuten over 2. Ik wens iedereen uit de grond van mijn Hart deze Verbinding toe!

  2. @Dick, het Levenslicht verbindt ons reeds met de Schepper. De meesten kunnen of willen het alleen niet zien. We zijn zo volgepropt met kennis en indrukken van buitenaf dat we vergeten zijn dat we er al zijn. Vanuit de eenvoud is het ook eenvoudig te doorzien dat alles vergaat behalve dit Levenslicht.

   De grap is, we worden allemaal verbrand als het op lichaam en geest aankomt. We kunnen op een gezonde manier, levend en wel, al heel wat loslaten wat niet van belang is.
   Als we ons identificeren met geest en/of lichaam, dan hebben we een groot probleem geschapen.
   Als we dat niet doen en het Levenslicht ‘genoeg’ vinden, dan zijn de zorgen ook voorbij. Ik ga dus niet naar de hel haha. Mijn geest en lichaam wel? De zon voedt ons, geeft ons licht maar kan ook zo verraderlijk branden dat het alles verbrandt. Zo kan het Levenslicht alles in ons verbranden en ontbranden, tot er alleen maar puurheid overblijft. Pure liefde en eerbied voor Al wat Is.

  1. Beste Cozmic,

   Dank je wel voor jouw vraag. Het inspireerde mij om dit naschrift te schrijven:

   Pinksteren is altijd 7 weken na Pasen. En Hemelvaart is 10 dagen voor Pinksteren. Nadat het licht de duisternis heeft gepasseerd met Pasen (het Passeerfeest), klimt Helios dagelijks hoger aan de hemel. Na 39 etmalen wordt deze opwaartse vaart in de hemel gevierd tijdens Hemelvaart. Dit zijn precies 3 perioden van 13 etmalen (oftewel een drie-eenheid van scheppingsoctaven, bestaande uit 8 hele- en 5 halve tonen). En na 49 etmalen (7 weken van ieder 7 etmalen) vieren we de hernieuwde racht van het zonlicht. Met Pinksteren vieren we immers de uitstorting van de Heilige Geest, waarmee het zonlicht wordt bedoeld. Rond Pinksteren kunnen we weer goed de volle kracht van de uitstralingen van Helios voelen (mits er niet teveel wolken tussen drijven).

  2. Ik zal even iets verder uitweiden , anders lijkt het of ik cynisch zit te doen .
   Dit verhaal gaat dus alleen op voor het Noorderlijk halfrond , in het zuiden van Terra zou dus de hele boel een half jaar verzet moeten worden .

  3. De meeste mensen wonen op het Noordelijk Halfrond, Cozmic. Dus dat houden we daarom aan.

   Ik werk nauw samen met iemand in Australië, en voor hem is het ook logisch om de Noordelijke zienswijze te hanteren voor dit soort zaken.

  4. Leuk opmerkelijk dat Johan instinctief Cozmic wel degelijk direct Bloed Serieus ten goeden trouw te woord staat, dat geeft mij moed, het 1 is niet hetzelfde als het ander, al zouden we allen 1 kunnen zijn, de oude programmatisch pauselijke geïnitiëerden kennen nog steeds ketterij en kruistochtelijke tochtige tenen krom trekkende haastig getrokken veroordelingen met gruwelijk gevolgen, je kan gewoon weg moeilijk Vrij Uit spreken en denken zonder enorme risico’s te nemen, vooral ‘vooruitstrevende’ ‘progressieve’ intelligente mensen die beter zouden moeten weten maken zich net zo makkelijk schuldig aan het oude schaduw beleid van Vervolging in naam van “De Heilige Schrift”, be it direct of indirect of als nieuw adagium new age afgeleide..

   Cozmic geweldig bedankt alvast voor dit specifieke clipje, de eerste minuten alvast bekeken en beluisterd en dit is Heel Scherp, de missende sleutel tot al het zwart wit gewauwel dat vooral de grijze middelmaat in het ongewisse laat en het gemakkelijk maakt om in de comfortabele leunstoel MOrk & Mindy zone te blijven zitten waar ze zitten (op hun luie Online FAT32f (harddisk format) FAce assH*le mag ik even braken op z’n Haageneesh

   Cozmic Man als jij een semie geheime club was dan zouk op het punt staan om lid te gaan worden, tis dak weet da jij geen club meer kan zijn, maar toch gelukkig ben jij tot nu toe de precieze timing Gulle Gulste gever van Mail muh adres op het moment dat ik in de diepste diepten zat, gerust Idee dat ik computer internet Technisch gezien Jou zonder omhaal kan kontakten mocht ik geen uitweg zien of Gewoon omdat ik het Leuk vin om kontakt op te nemen, die laatste overweging is nog het meest bevrijdende, die eerste overweging is voor de Nieuwe Grrristenen al geen enkele aanleiding om wat te doen of om zich open te stellen, onvergefelijk onvergetelijk minpuntje wat mij betreft,

   en dat heeft nou net weer weinig te maken met wel of niet afdwingen, dat laatste heb ik helaas mee gekregen in mijn ‘opvoeding’, alles kon en kan alleen maar afgedwongen worden daar waar ik vandaan kwam, ben ik njet niet trots op en ik wil wel anders maar ik ken nauwelijks andersz, gelukkig weet m’n missie ‘X’ daar af en toe nog eens goed op te hameren, dat ik mij daar steeds meer bewust van wordt..

   Groeten ook aan alle toekomstige Meritocraten die weten dat Demos Mobbing een ander woord is voor GAng Lynchen aan de hoogste boom van AnderSoortigen.. Keizer Julius Ceasar gaf het Moon Eye Geld aan het Volk terug, gigantische welvaart voor de onder en middenklasse ontstond toen, Keizer Nero draaide dit weer terug, Nam letterlijk het aan het publiek behorende smerende Geld Terug, en begon tegelijkertijd kruistochelijke vervolging van Kennis en dusz Licht Dragers die kunnen zeggen zoals het isz zonder Salon Fähig Socialistische Darwinistisch Fabian Nyen Rode Neus Verlakkerij, opportunistisch korte termijn ge ouwe h**r uit PR Overwegingen en persoonlijke appalling afstotelijke paling snot safety sicherheit veiligheid met de Groeten van Nickname Simon (Sion) uit Volendam met z’n loden leeuw, (‘wij’ maken niet de liedjes die we zelf mooi vinden maar waarvan we weten dat de Mob het zonder enige kritische nadenk noot gulzig op zal vreten, omdat je het niet hoeft te kauwen tegen indigestie..

   Rush – Witch Hunt
   http://www.youtube.com/watch?v=6gHKNwpny9o

  5. Hyper , welke muziekstreaming heb jij ? Mijn favoriete Kink cllassics is uit de lucht gehaald , misschien heb jij een tip , ik kan die mainstream shit niet de hele dag horen .

 3. De Deense Sanskriet-deskundige Prof. dr. Christian Lindtner schreef een boek:
  Jesus is Bhudda. Waarin hij onthult dat er onmiskenbaar overeenkomsten zijn tussen
  Jesus en Buddha. Hieruit trekt hij de conclusie dat het nieuwe testament is gebaseerd op Buddha`s geschriften en het daardoor aannemelijk is, dat Jesus niet werkelijk heeft bestaan.
  Voor geinteresseerden zie: http://www.jesusisbuddha.com

  1. Als we vaker spreken over én/én, in plaats van óf/óf in het nieuwe jaar, dan hoeven we ons intellectueel niet in allerlei bochten te wringen..!
   Er is dan ruimte voor veel opties, vooral die van een Oneindig Hart, waardoor we Alles laten Zijn.

  1. Ken dit gedicht al heel lang, aardig maar gaat over een verkeerd gekozen onderwerp, namelijk over de naasten liefde, en dat is geen kattenpis !!!
   Als kleine jongen in ons dorp, de nachtmis, in onze protestante kerk mogen mee maken, ik was en ben altijd opnieuw getroffen door de saamhorigheid, de laten we zeggen oogenschijnlijke saamhorigheid.
   Ik zie het een beetje als de ouden verzameld onder de Eikenboom, Doe, Zie en hoor geen kwaad, ach ja en dan in de mensen een welbehagen, ja ik betrap me er op, bij het ouder worden, naïver, en misschien een te zachtaardige romanticus, groet Jenne

 4. Ik vind het goed dat Johan dingen aan het grote publiek wil uitleggen….dit is echter wel een beetje het Zeitgeist verhaal….ik mis nog het house of bread…genoemd Bethelem en de heilige 3 koningen als orion enz.
  Maar toch bedankt.

  1. MoniKa , da bist du wieder 🙂
   Velen durven niet naar Zeitgeist te kijken omdat ze denken dat het NWO propaganda is

  2. @ Cozmic…Johan dus wel 🙂
   Ik had net een vriendin uit D aan de telefoon. Ze zij dat de dagen tussen kerst en nieuw jaar bijzondere dagen zijn. Wat je dan droomt en zo….misschien zelf wel wie je tegenkomt…zal weg wijzend zijn of zo…%

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.