Advertentie

Een bijzonder HSM-project is geboren..


John en echtgenote Renske. Of van links naar rechts.. Renske met echtgenoot John..

x

x

HealingSoundmovement Music!

De totstandkoming van een bijzonder project..

x
2018 © John/Renske Consemulder | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Vol verwachting klopt ons hart, tijdens de Terugkeer van het Licht. Wij zijn zwanger, van een tweeling! Na een prachtige en vruchtbare periode van 9 maanden hard werken, kunnen wij eindelijk de komst van twee bijzondere nieuwe HealingSoundMovement (HSM) muziekalbums aankondigen, te weten ‘Ancient Voices’ en ‘Sacred Dance’ (SoundYoga series Volume 1 and Volume 2). HSM bestaat al vele jaren als een mediakanaal (boeken, radio en Tv) en evenementenbureau (lezingen, symposia en workshops), maar nu dus ook als muzieklabel en platenmaatschappij, waarbij de muziek in eerste instantie vooral via de diverse online muziek-streaming-services zal worden aangeboden (CDBaby, Itunes, Spotify, et cetera).

HealingSoundMovement gaat wat ons betreft over inspireren, verbinden, bewust maken en persoonlijke en collectieve transformatie en groei, waarbij de muziek ingezet wordt als draaggolf voor heling. Via de ervaringen, belevingen en processen die veel mensen ervaren tijdens het beluisteren en doorleven van onze muziek en soundhealing sessies en optredens, ontstaat er iets heel bijzonders. Wij noemen dit ‘SoundYoga’: het openen en in beweging brengen van harten en geesten via helende klanken en bewegingen.

Internationaal muziekproducent John Consemulder (veel mensen kennen hem van zijn media-uitingen, weinig mensen weten dat hij meer dan 70 releases op zijn naam heeft staan als producer) en zangeres en choreografe Renske Skills (aka SongDancer) besloten iets minder dan een jaar geleden om met weinig vooraankondiging (maar veel tijd, geduld, liefde en toewijding), te werken aan een tweetal nieuwe albums.

De intentie voor het album ‘Ancient Voices’ was om ruimte te bieden voor de prachtige, bezielde en helende stem van SongDancer, die door vele luisteraars wordt ervaren als ‘afkomstig van de bron, zeer oud en oorspronkelijk’…  De voor dit album geproduceerde muziek van John Consemulder wordt door sommige luisteraars ervaren en omschreven als:

 • een haast mystieke en mysterieuze luisterervaring”,
 • “diep helend”,
 • “meditatief en ontspannend”,
 • “filmmuziek voor films die nog gemaakt moeten worden” en
 • “unieke muzikale sferen die meer een ervaring vormen dan muziek op zich”.

Het doel was in ieder geval om veel ruimte te bieden en recht te doen aan de prachtige gechannelde zang en vocale klanken van SongDancer.

Het andere nieuwe album heet ‘Sacred Dance’. De intentie is hier vanaf het begin ook duidelijk geweest: gezamenlijk speciaal geproduceerde vernieuwende muziek produceren en deze te combineren met speciale soundscapes en veel ethische en percussie elementen, in combinatie met nieuwe vocalen en ‘sacred choreography’ en dans van SongDancer.

Dit album biedt ook een prachtige luister (en beleef)ervaring en is vooral ook goed in te zetten als middel bij (al dan niet sjamanistische, spirituele of healing) ceremonies, initiaties en transformatieprocessen. Zelf omschrijven wij onze muziek wel eens als: “een eindeloze diversiteit en mix van soundscapes, drones en atmosferische en helende klanken en instrumenten, die samen met de betoverende dans en vocalen van Renske Skills (aka SongDancer) een ware beleving vormen”.

Enkele voorbeelden van de wijze waarop onze HSM-muziek wordt omschreven na workshops, soundhealing sessies en live optredens:

 • “de muzikale wetenschap van geluid voor de 21e eeuw”,
 • “ware betekenisvolle toekomstmuziek”,
 • “muziek afkomstig van een ander rijk”,
 • “uniek en betoverend”,  
 • “een complete ervaring met een veelheid aan opgewekte emoties”,
 • “een diepe relaxatie workshop in de vorm van een muzikale en ontspannende reis”,
 • “multidimensionale klankervaring”, 
 • “contact met andere werelden en overledenen via jullie muziek”,
 • “een helend klankbad”,
 • “kalmerende diepte”,
 • “soundhealing in de ware zin van het woord”,
 • “vernieuwende filmmuziek met etnische,- en wereldmuziek elementen in wisselwerking met sfeervolle electronische klanken”, 
 • “intense en vernieuwende meditatiemuziek”.
 • “Akoestische alchemie”,
 • “muziek als medicijn zonder eigen risico“

x
De omschrijving “een muzikale ontdekkingsreis zonder annuleringsverzekering”, vonden wij zelf ook wel een van de leukere omschrijvingen die wij mochten ontvangen… Zelf vinden wij vooral de benaming eigentijds helende muziek wel de lading dekken. En natuurlijk gaat het om helende frequenties en intenties, die letterlijk in beweging worden gebracht: Healing, Sound en Movement. Maar ook een HealingSound Movement, een beweging die wij zijn gestart om muziek als medicijn te benaderen en hiervoor speciale muziek en workshops (en onze unieke basiscursus ‘Muziek als Medicijn’ en ‘SoundYoga’) te produceren.

De muziek van HSM is wat dat betreft meer een soort synesthesie van helende klanken; een muzikale ervaring en beleving op zich. Maar er is nog meer bijzonder nieuws: wij zijn onlangs ons eigen label HealingSoundMovement Music begonnen. Meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van muziek componeren en produceren, de muziekindustrie, studiotechniek en honderden live muziekoptredens, hebben geleid tot het zelfstandig uitbrengen van zelf geproduceerde muziek in onze vernieuwde professionele muziekstudio!

x
Naast de komende albums ‘Ancient Voices’ en ‘Sacred Dance’ van HealingSoundmovement feat. SongDancer, hebben wij voor ons labels ook een aantal bijzondere artiesten getekekend (zoals sitar en gitaarspeler Hans Flierboom en de Indiase zangeres en performer Sandhya Sanjana), wiens albums wij zullen produceren en uit zullen brengen in de loop van 2019. Onze nieuwste ‘baby’s’ zijn via ons als cd verkrijgbaar, maar worden in de nabije toekomst ook door CDBaby online gedistribueerd naar meer dan 150 muziek streaming services als I-Tunes, Spotify et cetera.

Feest in de duinen…
Om de album releases speciaal te vieren, organiseren we op 23 februari 2019 een goed verzorgde ‘release party’ in de prachtige Soefi Tempel in Katwijk in de duinen, in samenwerking met PeaceConcerts!  Peaceconcerts organiseert concerten op bijzondere locaties met muzikanten die zich met name richten op mystieke, devotionele, meditatieve en kunstzinnige muziek uit alle culturen. Dit keer zijn HealingSoundMovement & Friends te gast.

Wat kun je verwachten?
Onze nieuwste muzikale producties, live helende zang en speciale dansoptredens van SongDancer, optredens van gastartiesten, live percussie en soundscapes, soundhealing elementen, speciale intentie en coherentie activaties met muzikale ondersteuning, ‘spoken words’ en mantra’s en nog een speciale verassing. Voor meer informatie ga je naar peaceconcerts.nl en healingsoundmovement.com/news

‘SoundYoga series Vol.1: Ancient Voices’  & ‘SoundYoga series Vol. 2: Sacred Dance’

Tickets online € 15 excl. servicekosten en € 19 aan de zaal (pinnen of contant).
Deur open 19.30 u. Koffie en thee staan klaar.

Als speciaal voorafje tijdens deze dag waar de ‘Terugkeer van het Licht’ wordt gevierd, hebben wij 2 nummers van het aankomende album ‘Ancient Voices’ alvast beschikbaar gesteld om te kunnen luisteren, voelen en en ervaren. HIER kun je de gloednieuwe werken ‘Removing All Obstacles’ (Ganesha Mantra) en ‘Wish’ ook vinden. Reacties zijn welkom en als je ons werkt wilt steunen, kun je de albums alvast bestellen of overwegen een donatie te doen voor ons kostbare studio (en promotie)werk HIER.

Veel luisterplezier gewenst en
fijne feestdagen voor iedereen!

John en Renske

HealingSoundMovement

 

Ps: Op de valreep (juist voor het versturen van dit artikel), kwam Renske enthousiast en met ongeduldige opgewondenheid (ik herken deze bewustzijnsstaat bij haar en ik wist direct dat ik snel even weg moest van het toetsenbord om ruimte maken voor haar doorgegeven informatie/boodschap) naar mij toe en tikte snel en moeiteloos onderstaand bericht, wat hier op de site met haar toestemming geplaatst en gedeeld mag worden:

“In the deep depths of the sacred sound,
lies the heart of inner peace and connection with higher realms.
Through the sound barrier, light unfolds as a multidimensional wave form,
unfolding the deep mysteries lying within our sacred DNA from our ancestors.

When we want to know where we have to go, we need to know where we come from.
In the beginning there was the manifestation and creation of sound.

Big light waves coming into this plane by creating overtones and harmonics
in accordance with our sacred spirals.

When you are moved by the singularity of this time
and feel the deep connection of the voices spoken within,
you will feel the truth within that is meant to be heard as a gateway
to unlock the potential of your higher purpose here on earth.

By undergoing a deep meditational sacred space of sound,
you will be touched by the unseen worlds as a direct communication of life itself.

In the algorithms of your life, it is the unfolding of the wave patterns itself,
which will set us free from the thought forms and patterns which are blocking us
and are stuck at the surface of the conditioned mind.

When will you listen…..listen to the Ancient Voices?”

SongDancer © , 21 december 2018

* * *

vertaald:

“In de diepste diepten van het heilige geluid,
ligt het hart van innerlijke rust en verbinding met hogere sferen.
Dóór de geluid barrière ontvouwt het licht zich,
als een multi-dimensionale golfvorm,

het ontvouwen van de diepe mysteries
die in ons heilig DNA van onze voorouders liggen.

Als we willen weten waar we heen dienen te gaan,
dienen we te weten waar we vandaan komen.

In het begin was er de manifestatie en creatie van geluid.
Grote lichtgolven die in dit vlak komen door boventonen en harmonie creëren
in overeenstemming met onze ‘heilige spiralen’.

Wanneer je bewogen wordt door de eigenheid van deze tijd
en de diepe verbondenheid van de stemmen voelt,
die van binnenuit worden gesproken,

zul je voelen dat de waarheid in jezelf,
bedoeld is om gehoord te worden als een toegangspoort,

om het potentieel van je hogere doel hier op aarde te ontsluiten.

Door het onderdompelen in een diepe meditatieve heilige ruimte van geluid,
wordt u geraakt door de ongeziene werelden,
als een directe communicatie van het leven zelf.

In de algoritmes van je leven is het het ontvouwen van de golfpatronen zélf,
die ons zal bevrijden van de denkvormen en patronen die ons blokkeren
en vastzitten aan de oppervlakte van de geconditioneerde geest.

Wanneer luister je…….
luister je naar de Oude Stemmen?

x
* * *
x

12 gedachten over “Een bijzonder HSM-project is geboren..

 1. Wow! Dank je wel…

  Ok, dit is dus gelijk het allergrootste compliment wat je aan mij (maar vooral Renske!) kunt geven denk ik… Wij zijn namelijk vanaf het begin enorm geraakt en geinspireerd door onder andere deze (inmiddels wereldberoemde ex-Dead Can Dance artiest, ik heb haar nog live gezien in 1988 toen nog in een klein zaaltje voor maar 50 man, een onvergetelijke avond)) fantastische zangeres!!!

 2. John 1:1 In the beginning was the Word, and the Word was with God, and the Word was God. In het begin was de klank en de klank was God. De menselijke stem is het mooiste instrument; in het tweede liedje hoor ik woorden, is het een oude taal? In Katwijk zou het mooi zijn, als alle mensen samen zingen want dan voelt iedereen zich betrokken bij het vredesconcert, meer liefdeskracht. De muzikanten spelen misschien wel 432.. Her(t)z 1hart! Hier is een filmpje met twee Nederlandse contributies: https://www.youtube.com/watch?v=wnZc7_wIX6o en veel geluk met jullie nieuwe babytjes.

  1. Dag Akoeta, leuk! Die creatie vanuit geluid (Nada Brahma: de wereld is geluid!) heb ik in mijn eerste boek ‘Blauwdruk’ beschreven en krijgt in een nieuw boek over SoundHealing en de Muzikale Werkelijkheid in 2019 meer gestalte.

   Hier het openingsnummer ‘In The Beginning’ van onze cd ‘Liquid Geometry’, waarin de creatie vanuit geluid in muziek is verwerkt als thema! https://bit.ly/2KW72oo

   En hier als extra kerstcadeau mijn artikel over 432 Hertz, vind je vast wel interessant vermoed ik: https://bit.ly/2KW64sg

   Fijne dagen lieve mensen! John

  1. Ook ‘helemaal te kerst’ vind ik dit nummer, wat we gemaakt hebben om de komst van onze aanstaande eerste dochter (Ishaja, zij zingt ook mee op de song ‘Prayer For The Children, ze was toen 4 jaar) te vieren. Ze herkende de muziek direct toen ze geboren werd…

   Shine From The Song: https://bit.ly/2Zt5zKa

 3. PLEASE SUPPORT THE ART(IST) AND THEIR MUSIC: https://healingsoundmovement.hearnow.com/ We are so proud to present to you our latest single ‘Removing All Obstacles (Ganesha Mantra)! You can already get it at Itunes, Spotify, Apple Music, Deezer and CDBaby. RIGHT NOW!

  We would really appreciate if you buy our new single (for less than a Euro, actually), since you will be purchasing more than just an object. By doing so, you support months of hours spent of composition, arranging and producing the contemporary healing music of HealingSoundMovement. You share in our hard work (our blood, sweat and tears of creative and technical studio work) and you become a part of a period in our creative lives. This way, you also help us to bring more healing and loving music to the hearts, minds an souls of others, like you!

  You can also pre-order our upcoming album(s) ‘Ancient Voices’ and ‘Sacred Dance’ by choosing for a donation here: http://www.healingsoundmovement.com/donations.html

  If you want to hear a longer preview, go to: https://www.youtube.com/watch?v=_myEQG2Vf6k

  And don’t forget to check out our Facebook event for the official album(s) releaseparty and our live performances at the beautiful Sufi Temple, on the 23rd of February, 2019: https://www.facebook.com/events/183850622498654/

  Thank you, John Consemulder and Renske Paardekooper (SongDancer)

 4. https://www.youtube.com/watch?v=6aBe0xztGCg

  Uitnodiging voor speciale album release(s) evenement (23 februari 2019) en impressie van HealingSoundMovement feat SongDancer (aka Renske Skills): ‘Bird of Paradise’ (from upcoming new album ‘Ancient Voices’. Release party 23 februari in prachtige Soefitempel ‘Universel Murad Hassil’ te Katwijk, in samenwerking met PeaceConcerts.nl Peaceconcerts (René Verlaan) organiseert concerten op bijzondere locaties met muzikanten die zich met name richten op mystieke,devotionele,meditatieve en kunstzinnige muziek uit alle culturen.Te gast in de prachtige Soefitempel is deze keer…….

  Songdancer a.k.a. Renske Skills i.s.m. HealingSoundMovement & Friends (new album releases)!
  Tickets online 15 exl. servicekosten en 19 aan de deur pinnen of contant. Deur open 19.30 u. Koffie en thee staan klaar.

 5. https://youtu.be/FbyPDpfy6XM Video-impressie van onze nieuwe song ‘Namaste’, zang en dans door SongDancer (a.k.a. Renske Skills, muziek geproduceerd door John Consemulder voor HealingSoundMovement) als voorproefje op de release van ons nieuwe album ‘ANCIENT VOICES’. En uiteraard vieren we dit met een speciaal evenement op een unieke locatie, 23 februari ism PeaceConcerts.nl! Geef je snel op bij https://peaceconcerts.nl/ om kaarten te bemachtigen, want dit belooft iets heel bijzonders te worden 23 februari in Soefitempel ‘Universel Murad Hassil” te Katwijk.

  Wat kun je deze avond zoal verwachten? Speciale live performances, live zang en dans en eigen producties (sacred songs, soundscapes en filmische sferen, soundhealing en een live klankbad en meer!) We zijn druk met de voorbereidingen, het belooft druk te worden dus meld je snel aan als je dit unieke evenement wilt meemaken. Meer informatie en video’s met andere werken, zie:

  https://www.facebook.com/events/183850622498654

 6. Update augustus 2019:

  Inmiddels hebben wij 5 nieuwe albums gereleased op het HealingSoundmovement label in onze ‘SoundYoga’ series: de eerste met de aritest SongDancer (a.k.a. Renske Skills) en de tweede met de Indiase zangeres Sandhya Sanjana. Ook zijn er 3 nieuwe album releases van de artiest Contrast in onze ‘E-Scapes’ uitgebracht. Meer informatie en links om te luisteren/downloaden/streamen vind je hier:

  http://healingsoundmovement.com/news

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.