Advertentie

Nieuwe 432 Hertz-Cd van Jendayi


Vorig jaar September plaatsten we een artikel van de hand van muzikant en artiest Jendayi, alias Robert Veldhuijzen. Dat naar aanleiding weer van het nummer ‘SAVIO’ dat we de week ervoor op de ‘inspiratievideo’ hadden staan. Deze werd meer dan 4500x bekeken en een artikel over deze muzikant, die werkt met 432 Hertz-muziek, leek meer dan op zijn plaats.

Nu is het zover dat Jendayi zijn hele Cd klaar heeft. Wij van WantToKnow breken hier graag even een lans voor hem en brengen zijn muziek en natuurlijk deze nieuwe Cd graag onder je aandacht.

 

‘Cosmic Dreams, Solar rhythms’

Deze helende dans-Ccd is dus nu verkrijgbaar. Na jaren onderzoek heeft Jendayi zijn kennis van frequenties verwerkt in de muziek op deze dans cd. De cd is gemaakt met een stemming/grondtoon van A=432Hz en aangevuld met helende frequenties en ritme’s die zijn afgestemd op de menselijke hartslag.

Een cd die niet alleen voor ‘lichtwerkers’ is, vanwege deze achtergrond, maar voor iedereen die toe is aan een meer holistische danservaring.  Een spirituele dans cd, gemaakt om je weer helemaal bij jezelf te brengen.. Te laten aarden!

Jendayi:

“Mede geinspireerd door mijn eigen spirituele reis, is dit mijn muzikale bijdrage aan de verhoging van onze collectieve trilling. Soundhealing op een nieuwe verfrissende manier, gebaseerd op solfeggio en fibonacci principes.
Heilige geometrie, uitgedrukt in geluid…”

De cd bevat 13 tracks, allemaal geproduceerd op 432hz ipv het ‘schadelijke/verstorende’ 440hz. Daarnaast zijn ook het tempo (BPM), de melodieen en overige frequencies afgestemd op lichaam en geest om een zo compleet en harmonieus mogelijke danservaring te kunnen bieden.

Laten we gewoon ‘SAVIO’ hier nog een keer bij dit artikel zetten. Dit nummer staat uiteraard ook op de Cd..! En wil je het artikel van Jendayi lezen, dat staat HIER op WantToKnow.nl/.be

X

X

Hoe kom je aan deze muziek?
Kijk hier op SoundCloud/Jendayi, daar kun je naar hartelust net zoveel downloaden als je zelf wil.. En hier www.gendizzy.tk kun je ook gratis 432Hz DJ sets/mixes downloaden.

Artiest
Naast muziek creëert Jendayi ook kunst gebaseerd op de ‘heilige geometrie’ en ‘The flower of life’. Voor meer info, tracks te beluisteren of om 432hz DJ Jendayi te boeken, kun je zijn website bezoeken. HIER

21 gedachten over “Nieuwe 432 Hertz-Cd van Jendayi

 1. Een paar weken terug moest mijn vleugel, een goedkope koreaanse Samick, maar wel met een mooie klank, gestemd worden. Ik liet de pianostemmer, die nog nooit van 432 Hz stemming had gehoord, 2 geluidsfragmenten (met ‘google 432 Hz’ gevonden) vergelijken. Ikzelf vond het moeilijk het verschil te horen, maar de stemmer, die toch elke dag met klank bezig is, hoorde duidelijk verschil en was meteen enthousiast! Hij wilde als experiment mijn vleugel op 432 HZ i.p.v. 440 Hz stemmen. Dat is niet eenvoudig: de spanning op alle snaren wordt iets lager en daar gaat het hele frame op reageren. Hij heeft daarom eerst met opzet te laag gestemd en daarna een beetje terug omhoog naar de uiteindelijke 432 Hz, om te voorkomen dat de boel binnen een paar dagen helemaal ontstemd zou raken. Al met al 2,5 uur werk i.p.v. normaal een uurtje. Hij bood zelfs aan gratis tussendoor een keer extra te komen mocht de boel toch ontstemd raken.

  Het resultaat: ik speel voornamelijk barok muziek: Bach, Scarlatti, Couperin, Rameau etc. Met name de franse componisten zijn erg op klank gericht. Dezelfde stukjes nu op 432 Hz spelend kan ik heel goed vergelijken met daarvoor op 440Hz, omdat ik ze echt dagelijks speel. En ik kan allen maar zeggen dat het verschil EXTREEM is… De melodie loopt veel helderder door, bepaalde klanken en akkoorden die ontstaan in deze altijd meerstemmige muziek zijn veel beter te horen. Ik ken een stuk van Scarlatti waar een paar maten lang elke maat de hoge A wordt aangeslagen en ondanks dat de stemming door de overgang naar 432 Hz niet helemaal zuiver meer is, lijkt het net alsof ik met die A een klankschaal aan sla…zo helder klinkt die A. En dan de bassen… die zijn helemaal een feest: diep, blijven heel lang doorklinken, alsof het veel beter klopt. Als de melodie in de bas is voelt het aan als een warm bad.

  Het is bij elk stuk weer nieuwe ontdekkingen doen… Aan de ene kant maak ik minder fouten omdat de muziek veel beter klopt, aan de andere kant weer meer fouten omdat ik me steeds weer verbaas over de klanken die ik hoor.

  Het lijkt erop dat het instrument (de klank wordt bepaald door de klankbodem, die is gemaakt van hout, een natuurprodukt dus) zich veel beter voelt. Overigens heeft Verdi zich in de 19de eeuw ook al sterk gemaakt voor 432 Hz. Die stemming wordt ook wel de Verdi stemming genoemd. Volgens Verdi was het veel beter voor de stembanden van de zangers.

  Kortom een aanrader. Let echter wel op, samenspelen met strijkers kan goed, die kan je makkelijk lager stemmen.Maar blaas instrumenten gaat niet: je kan de buis wel langer maken voor een lagere stemming (meestal het mondstuk uitschuiven), maar de gaatjes rekken niet mee…de hele verhouding is dan zoek en levert valse noten op.

  mvg, Pieter de Waard

  1. Wat een kul meneer de Waard, blaasinstrumenten moet je aanblazen en voor de meeste blaasinstrumenten geldt dat de manier van aanblazen bepaalt (binnen en marge) hoe hoog of laag een noot is. Reken maar dat je met een juist gestemd blaasinstrument ongeloooooofelijk vals kunt spelen.

  2. In normale muziek wat je hoort ontbreken de tussen tonen en boven tonen heel duidelijk merkbaar, sinds het analoog gebeuren in de muziek naar digitaal toe (L-pee naar CD) werden deze gewist en verbannen.

   Nog steeds is een goede direct gesneden grammafoonplaat de uiterste brondrager dan een .wav of een .MP3 file een fraaie 432 mhz geluidsbron te noemen omdat alle resonanties werkelijk nog aanwezig zijn dan het koude en kille digitale geluid.

   Echte onvervalste muziek is naast horen ook goed voelbaar en een utopie in het maken van muziek welke niet alleen hoorbaar maar ook kippevel kan produceren wanneer bepaalde klankkleuren en toonvibraties als van ouds weerklinken uit menig geluids bron.

   Daarom is de oude roem van ‘play men play’ ook al aardig in gedommeld onder 440 mhz en zijn digitale techniek.

   Boven en tussen tonen zijn vaak valse tonen welke als ze in een goed verband toch heel erg mooi kunnen klinken, heeft reptielo wel degelijk gelijk in, blaas instrumenten en slagwerk zijn te volle voorzien van alle klankkleuren.

  3. Een wat te snelle en ondoordachte reactie Reptielo. Mijn zoon speelt (heel goed) saxofoon. Samenspelen gaat nog wel, maar van 440 naar 432 Hz scheelt ongeveer 2%, dat betekent dat bij een altsaxofoon van ongeveer een meter lang de saxofoon 2 cm langer zou moeten worden. Als je echter op de middelste toon stemt, moet het mondstuk ongeveer 1 cm uitschuiven. Dat betekent dus dat het fout gaat met de laagste toon (alle kleppen dicht), omdat dan de buis 2 cm langer had moeten zijn. Voor de hoogste tonen geldt het omgekeerde. Je kan zo ook wel nagaan dat je het mondstuk niet zomaar een cm verder van de octaaf klep kan schuiven. Dat bedoel ik dus met dat de verhoudingen zoek zijn. Voor 432 Hz zal je echt een ander instrument moeten bouwen. Mijn zoon kan uitstekend intoneren, maar zuiver spelen wordt zo wel erg moeilijk. Dit wordt overigens bevestigd bij naspeuren op saxofoon forums. Daar ervaart men het al als geen pretje om samen te spelen met instrumenten die op 438 Hz staan. 432 Hz is dan echt te ver weg.

  4. Ik ben blij dat hier een echte kenner aan het woord is. Gelukkig kunt u nu met uw Samick wel samen spelen met ‘Cosmic Dreams, Solar rhythms’.
   Misschien kunt u een bedrijf starten voor aangepaste blaasinstrumenten, gefabriceerd in Korea. Vast een gat in de markt. Ik neem aan dat veel mensen EXTREEM verrast zullen zijn van de mogelijkheden.
   😈

   Nochthans is mij volkomen onduidelijk wat een zo klassiek ingestelde meneer met Drum & Bass toestanden van doen heeft.
   🙄

  5. Ik heb inderdaad niks met Drum & Bass. Het gaat hier om de 432 Hz stemming, daar was m’n commentaaar dan ook op gericht. Bedoeld als bevestiging en inspiratie, cynisch commentaar doet daar helaas afbreuk aan…

  6. Beste meneer de Waard,

   Het feit dat u in het bezit bent van een goedkope koreaanse Samick, maar wel met een mooie klank vormt voor mij geen extra bron van inspiratie.
   – goedkoop: so what, duur is niet altijd beter
   – koreaans: nou en…
   – Samick: informatie voor insiders

   U speelt voornamelijk barok muziek
   – ik heb helemaal niets tegen barok muziek, luister er zo nu en dan zelfs graag naar, maar verder kan ik niets met uw informatie.

   Het is bij elk stuk weer nieuwe ontdekkingen doen…
   – elk (goed) stuk, in welke toonzetting ook, kan op honderd en een manieren gespeeld worden. Ik ben blij voor u dat uw stukken u weer als nieuw in de oren klinken, maar helaas is het voor mij geen extra pré.

   Het lijkt erop dat het instrument (de klank wordt bepaald door de klankbodem, die is gemaakt van hout, een natuurprodukt dus) zich veel beter voelt.
   – theoretisch gezien zou dat moeten kloppen en is uit dat oogpunt bezien niet opzienbarend.
   – Ik meen gelezen te hebben dat 432 Hz ook vroeger lang niet altijd de standaard is geweest.

   cynisch commentaar doet daar helaas afbreuk aan
   – Het spijt me dat u mijn commentaar als cynisch opvat. Wellicht zou u uit mijn commentaar ook kunnen afleiden dat uw boodschap niet helemaal is overgekomen. En wellicht was het beter geweest iets minder technische professionele? informatie in uw commentaren mee te geven.
   – Tot nu toe heb ik flauwe grapjes gemaakt, die u cynisch noemt, maar ik ben ook niet te beroerd om serieus te zeggen hoe een en ander persoonlijk op mij is overgekomen. Op mij is een en ander nogal extreem snobby overgekomen en daar wil ik bij deze graag tegen ageren.

   En als laatste:
   Ik liet de pianostemmer, die nog nooit van 432 Hz stemming had gehoord, 2 geluidsfragmenten (met ‘google 432 Hz’ gevonden) vergelijken. Ikzelf vond het moeilijk het verschil te horen, maar de stemmer, die toch elke dag met klank bezig is, hoorde duidelijk verschil en was meteen enthousiast!
   – Ik kon aangeboden geluidsfragmenten wel onderscheiden en verdenk ze van boerenbedrog.
   – De hele theorie achter het hele verhaal rammelt naar mijn mening aan alle kanten. Geef mij maar eerlijke live muziek.

  7. @ reptiel

   het lijkt mij dat fijnere vibraties met hun rijkdom aan boventonen bij jou geen resonantie oproepen.
   En het is de toon die de muziek maakt……

   Zelf speel ik viool en de Bach is tot nog toe mijn favoriet. Ik vond het prettig om het commentaar van Pieter de Waard te lezen, het riep veel herkenning op. Dankjewel Pieter

 2. Idee is heel goed wat er achter zit, alleen zou niet zo gauw een danscd er van willen kopen, mijn hart ligt toch meer op de maat van de ziel ‘Jazz’, ‘Lounge’ en goed stukje Oostenrijkse componisten muziek.

  In iedergeval mag de bak met 432 mhz muziek flink worden uitgebreid naar meer soorten.

  De ziel moet tenslotte ook mee kunnen genieten dan alleen de oren en het verstand.

 3. Hoe zit het met muziek die in MP3 formaat wordt verkocht ik heb me laten vertellen dat muziek makers het geen ze maken vaak id de juiste en beoogde frequenties heeft maar dat ze dit vaak in MP3 verkopen waardoor ze niet meer 100% gelijk zijn aan het origineel dit is met WAV beter geregeld.

  Dit schijnt vooral bij binaural beats zo te zijn weet iemand of dit klopt?

  1. het antwoord op je vraag heb ik niet.
   Wel weet ik dat je binaural beats wel met MP3 kunt afspelen. Ik gebruik het zelf met neurofeedbacktrainingen ed.

  2. Nee, dit is te snel gereageerd. Je hebt twee verschillende tonen nodig om een bin.b te kunnen genereren. Met mijn mp3 doe ik andere dingen.

 4. @Reptielo
  *offtopic
  Jammer dat je zo strijderig moet zijn Reptielo.
  Laat iedereen in zijn waarderen en accepteer iemand ander zijn mening. En tuurlijk mag je wijzen als er iets niet klopt maar breng het ”normaal”
  We are all one.
  *ontopic
  Goede muziek, zeker voor de jeugd.
  Ga binnekort even een cd bestellen.

  Love

  Thomas

 5. Lieve mensen.. dan kjullie wel voor alle mailtjes, bestellingen en feedback…!
  inmiddels heb ik besloten al mijn muziek gratis ter beschikking te stellen..
  je kunt de tracks van het album plus een aantal nwe nummers gratis downloaden op: http://www.soundcloud.com/jendayi
  uiteraard allemaal in 432Hz
  Ik wil alles delen wat ik in mij heb en verkeer in een proces van “vergoeding” en “prijs” los laten… alles is nu liefdewerk.. wie mij wil steunen dmv een donatie oid kan contact met mij opnemen via mijn website.
  Namaste! en… nogmaals bedankt voor alles!!
  Op naar een vrije wereld… vrij van de slavenketting dat geld heet!
  Knuffels voor iedereen!

 6. wel intressant die 432 theorie,wel vreemd dat piano,s en accordeons na verloop van tijd wat in hz gaan zakken(terug naar de oorspronkelijke natuur?)
  En ook vreemd dat ik bij oude piano s makkelijker zing(mijn zangleraar heeft een oude piano) ,dan met mijn keyboard(op 440hz)
  Overigens kan ik het verschil wel horen tussen 440 en 432( hoewel minimaal)Helaas ben ik een ongelovige Tomas die denkt dat het wat suggestie- achtig is
  maar ik ben dan ook maar een dwalende in samsara,maar ga toch mijn keyboard in 432 hz over laten zetten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.