Advertentie

Het oude en het nieuwe ‘systeem’, naast elkaar..


x

x

Het oude en het nieuwe ‘systeem’, naast elkaar..

2017 © Martijn Beerepoot | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Martijn Beerepoot

Hier op de site vind je 2 artikelen van mijn hand, maar die waren er meer ter introductie van mijzelf. Er is veel inspiratie om artikelen te schrijven over verschillende onderwerpen, alleen is het moeilijk een onderwerp te kiezen.. De laatste tijd lees ik zelf veel over de tijd waar we in leven en over de huidige energieën. Ik ervaar de veranderingen van deze tijd ook en het geeft me rust als andere mensen ongeveer hetzelde ervaren. Daarbij merk ik, dat we nu echt in een tijd leven, waarbij sommige mensen blijven hangen in de oude wereld waar het gaat om hard werken, geld verdienen,  kranten lezen, tv kijken en dat andere mensen daar totaal niet meer mee resoneren en het anders willen doen..

Het plaatje boven dit artikel, heb ik altijd erg mooi gevonden en het was Dolores Cannon die sprak over een splitsing; bepaalde mensen zouden naar een ‘andere aarde’ gaan. Dat is een beeld dat ik moeilijk vond, om me voor te stellen, maar nu we er middenin zitten, weet ik dat het gaat om een energetisch beeld. Als je zelf bent afgestemd om een andere trilling dan resoneer je niet meer met het oude systeem en dan voelt het oude systeem ook niet goed meer. Je resoneert dan met mensen die ook het oude willen achterlaten, omdat het niet meer werkt en de juiste mensen komen dan op je pad.

Het is mogelijk om gewoon door te gaan op de oude manier, maar het is nu al zo dat 1 op de 7 mensen in een burnout terecht komt. Dat is precies wat ik de afgelopen 6 jaar probeerde uit te leggen. Dat de energie op een gegeven moment zo zal zijn dat het belangrijk is dat je met die stroom meegaat en dat je niet angstvallig vast blijft houden aan het oude. Alsof je aan de kant van een snel stromende rivier staat en je er niet in durft te springen.

De flow van de rivier.. De flow EN de rivier..
Je houdt dan nog angstvallig vast aan het lange gras, tot het moment komt dat je zo moe bent dat je toch loslaat en mee moet stromen met de rivier. En dan is er geen verkramping meer in het lichaam en kom je in de flow. Die keuze hebben we nu deze tijd, maar het is ook mogelijk om net zo lang door te gaan op de oude manier totdat je in een burnout komt. De elite doet er ook alles aan om het oude systeem in stand te houden. Het is duidelijk dat de koers die we individueel en samen varen ons nergens brengt.

Sterker nog, de ellende wordt op deze manier steeds groter. En nog steeds de spotjes op tv om geld te geven voor de arme kindjes in Afrika om zo de problemen op te lossen. Die spotjes zijn er al heel lang, op die manier blijven we geld geven en blijven de problemen bestaan in de wereld. Dat is hetzelfde met geld geven aan het ‘bestrijden’ van ziektes. Er komen steeds meer ziektes en we geven steeds meer geld, maar zolang we niet naar de oorzaak kijken zal er nooit verbetering komen.

Wat er nu nodig is dat mensen boven het denken uitstijgen. De problemen die er zijn in de wereld, ontstaan op het niveau van het denken. Oneindig lang in cirkels lopen, net zo lang totdat je daar genoeg van hebt. Net zoals dat mooi weergegeven wordt in de film ‘Groundhog Day’ met Bill Murray. Dezelfde film word iedere dag afgespeeld totdat we het zelf anders doen en er dan ook een andere uitkomst zal zijn.

Deze tijd worden we geactiveerd en dat is sinds 2012 sterk voelbaar voor de mensen die hier naar de aarde toe zijn gekomen om juist deze tijd voor verandering te zorgen. We zijn allemaal zielen en we hebben een lichaam en een brein. Deze tijd worden de cellen in ons lichaam geactiveerd en daardoor kunnen we ook allerlei ongemakken ervaren. Je kunt daar erg moe van worden, hoofdpijn van krijgen of andere fysieke klachten krijgen. Dat hoort er allemaal bij.

Doordat we geactiveerd worden gaan wij als wie wij in essentie zijn in het centrum staan en daardoor resoneren we niet meer met het oude systeem. Zoals Arno Pienaar van ‘Deprogram the Matrix’ schrijft, dat we de/onze ziel in het centrum mogen plaatsen. Het wordt dan lichaam – ziel – brein en niet lichaam – brein – ziel, zoals het wordt beschreven vanuit de New Age beweging..! We zetten onze ziel in het centrum en we werken van daaruit. Het brein is afgestemd op de matrix, die ons de verkeerde kant opstuurt en het is dus logisch dat we als ziel niet resoneren met het systeem. Vooral omdat alles omgedraaid is in de matrix en we dan dus tegen de natuurlijke stroom in gaan!

Here to change, but not to be a slave..
We zijn hier om voor verandering te zorgen en we zijn er niet om als slaaf gebruikt te worden voor het systeem. We kunnen dan ook alleen nog maar authentiek, open en eerlijk zijn en dat betekent dat alles wat niet meer bij ons past vanzelf zal verdwijnen uit ons leven. En dit jaar 2017 draait precies daarom. Numerologisch is dit jaar een 10 en is de gesloten cirkel (1 = één en 0 is de gesloten cirkel). We beginnen weer opnieuw met een frisse start. We gaan weer terug naar 1 en 0. Wij als ‘The One’ met ons zelf als ziel in het centrum.

Het is dit jaar het jaar van de fire rooster/de feniks. Oftewel we verbranden het oude, we komen in de leegte terecht en vanuit die situatie creëren we een nieuwe aarde. Een Aarde waarin we met respect met elkaar omgaan, samenwerken en gelijkwaardig zijn aan elkaar. Ik heb vaak gezegd dat ik wakker ben geworden en vanuit mij als Martijn Beerepoot gezien is dat ook zo, maar als ziel ben ik er altijd al geweest en als ziel kun je niet in slaap vallen.

Dus vanuit de ziel gezien, vanuit wie ik in essentie ben, ben ik altijd bewust geweest van mezelf als Martijn Beerepoot. En ik heb precies meegemaakt in mijn leven wat ik nodig had om weer de connectie te maken met wie ik in essentie ben. In het plaatje is het mooi te zien dat we zowel als ziel aanwezig zijn als de persoon die we in deze matrix zijn.

De bedoeling van het matrix-systeem is dat we volledig gevangen raken in het denken en onszelf gaan identificeren met onze rol; met het ego. Of zoals Eckhart Tolle dat zo mooi beschrijft:

“Most people spend their entire life imprisoned within the confines of their own thoughts. They never go beyond a narrow, mind-made, personalized sense of self that is conditioned by the past”

vertaling:

‘De meeste mensen besteden huns levens, gevangen binnen de grenzen van hun eigen gedachten. Ze gaan nooit voorbij het benauwde, beredeneerde, gepersonaliseerde gevoel van ‘zelf’, dat is geconditioneerd door het verleden’.

x

Hoe ver moet je van de wereld zijn, letterlijk dan, om een virtuele werkelijkheid in te gaan en de realiteit van bijvoorbeeld de natuur, volkomen links te laten liggen…?!?!

We gaan steeds meer naar een digitale wereld waarin we eigenlijk niet meer zijn dan een robot. Een robot is namelijk een lichaam met een geprogrammeerd brein. Wat het mist is bewustzijn. En dat hebben wij wel, maar dat is bijna volledig uitgeschakeld en de krachten achter de schermen willen de totale controle hebben over ons bewustzijn. Er zijn ook steeds meer mensen die volledig op gaan in hun telefoon. Dan verliezen wij ons totale bewustzijn in de digitale wereld. Daarnaast kijken we naar een iPad, een computerscherm, de tv etc. en verliezen we totaal de connectie met de analoge wereld, de natuur.

Er is steeds meer druk van het systeem en als ik mensen uitleg om bepaalde website te gaan bekijken om hun eigen onderzoek te doen geven ze vaak aan dat ze daar geen tijd voor hebben. Ze hebben het al zo druk en er gebeuren al zoveel nare dingen. En dan willen ze niet ook nog eens naar nog meer nare dingen kijken. Uiteraard is juist dat wat er achter de schermen gebeurt van invloed op ons dagelijks leven en daarom worden steeds meer mensen lichamelijk of geestelijk ziek. Juist de ogen sluiten er niet naar kijken is geen oplossing.

Zoals David Icke het zegt, dat je je kop in het zand kunt steken, maar dat, wanneer er een storm komt, je evengoed de lucht in wordt geslingerd. Het is dan beter om rechtop te blijven staan, te zien dat de storm er aan komt en dán maatregelen treffen, zodat je jezelf in veiligheid kunt brengen. De meeste mensen zijn helaas positief en niet realistisch, maar deze tijd kunnen we niet meer om de waarheid heen draaien. Het is dus beter realistisch te zijn. De splitsing is al geweest en die is energetisch voornamelijk in 2012 versterkt..

Mijn eigen pad..
Ik kies ervoor om mijn eigen pad te gaan en me niet te laten verdrukken door het systeem. Dat betekent dat ik het anders doe als mensen van mij verwachten. In plaats van te vechten tegen het systeem, wil ik in een flow komen en samen met andere mensen een mooiere wereld creëren. Om op die manier het huidige systeem overbodig te maken. De oplossingen komen namelijk niet vanuit de politiek, van boven, want die moeten precies de agenda van de elite volgen en daardoor komen wij allemaal steeds meer in de verdrukking.

Er zijn veel mensen die volledig ‘klaar zijn’ met het huidige systeem. Op elk gebied; de media, de gezondheidszorg, de financiële wereld, het onderwijs etc. En het is belangrijk dat er dan ook op al die gebieden alternatieven worden bedacht om deze zó te organiseren, dat de mens, de natuur en al het leven weer in het centrum worden geplaatst. De keuze is dan dus eigenlijk eenvoudig:

Gaan we samen door op de oude manier, lopen we allemaal vast en vervangen we alles wat echt is door kunst of creëren we samen een nieuwe aarde met elkaar uit het as van de oude wereld die nu in brand staat ? En gaan we wereld weer opnieuw opbouwen waarbij er een harmonisch geheel is van mens, aarde en natuur?

Ik werk op dit moment vier dagen in ons familiebedrijf en ik ga naar drie dagen toe om zo steeds meer ruimte te maken voor mezelf om een bijdrage te kunnen leveren aan een mooiere wereld. Ik zie steeds meer mensen om me heen ziek worden en bezwijken onder de druk van het systeem. Ik kies er zelf voor om me te bevrijden en het anders te doen. In plaats van samen ten onder gaan, wil ik er alles aan doen om het samen juist bewust anders te doen! Samen met jou?

* * *

[bol_product_links block_id=”bol_58eb74027746e_selected-products” products=”1002004006411787, 9200000047548920, 1001004006423625, 1001004002051295, 666856961, 1001004006422016, 1001004006516441, 9200000052023731, 1001004004464199, 9200000069641415, 9200000006308704, 1001004006309203, 9200000007658210, 1001004006420464, 1001004006250027, 9200000058937534, 9200000041237539, 1001004011817591, 1001004001578947″ name=”martijn beerepoot NBA” sub_id=”” link_color=”C42929″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”BD2F00″ deliverytime_color=”006600″ background_color=”A6DBFF” border_color=”5122D2″ width=”728″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

104 gedachten over “Het oude en het nieuwe ‘systeem’, naast elkaar..

 1. Hoi Martijn,

  Een geweldig mooi geschreven artikel, dat recht uit het hart komt en volledig waar is!
  Momenteel ben ik wederom aan het revalideren van een 3e herseninfarct na ook nog een hersenbloeding te hebben meegemaakt. Waarom ben ik nog steeds hier op deze aardbol is een vraag, die me lange tijd bezig heeft gehouden. Ja ook ik ben anders dan de mens, die in jouw artikel beschreven wordt en ik krabbel wederom overeind om de medemens te laten zien dat mijn lijfspreuk “Waarheid = eerlijkheid = zuiverheid = Liefde” woorden zij, die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en in elkaar zijn verstrengeld, waardoor alle woorden hetzelfde betekenen.

  Ik wil het hier bij laten en spreek de wens uit, dat velen het inzicht hebben of nog krijgen het oude te verlaten en het nieuwe binnen te stappen.

  Martijn, één ding is zeker: Je hebt iemand bijzonder blij gemaakt door dit artikel te schrijven en te publiceren, waarvoor Dank met een hoofdletter!

  Met immer vriendelijke en eerlijke groet uit Tukkerland,
  Harrie

  1. En dank op jouw beurt Harry voor het delen hier; ook jij wordt gezien.. Alle goeds!

  2. he Harrie , al eens Arnica gebruikt om de gevolgen van die hersenbloeding cq infarct te verzachten en of te verbeteren , alle goeds verder wens ik je toe en dat de druk nu eindelijk weg mag zijn (vd.ketel)in je hersenpan , lgr Mary Ann ~!*)

  3. Harrie, je mag in geen geval op Eigen houtje gaan expirimenteren met Homeopathie, zoek een goede ervaren Homeopate, die kan je zeker helpen, na de veelvuldige problemen die je hersenen hebben moeten doorstaan, is het meer het opbouwen en genezen van de wonden, waar je je op moet richten, en volkomen rust, zeker voor je brein, ik wens je sterkte en moed want dat heb je zeker nodig, groet Jenne

  4. Wat een mooie reactie. Bedankt, Harrie. Ik wens je van harte alle goeds toe.
   Liefs, Janneke

  5. @Guido 2.1, @Freeflip 2.2, Mary Ann @ 2.3, Jenne @ 2.4 en Janneke @ 2.5:

   Allen hartelijk dank voor jullie woorden, die beklijven. En dat is natuurlijk niet voor niets.

   Zoals jullie hebben begrepen uit mijn reactie hierboven ga ik ervoor. Wederom, dus nog steeds. Je leeft een leven niet voor niets tenslotte.

   Immer vriendelijk en eerlijke groet uit Tukkerland,
   Harrie

  6. Hoi Harrie,

   Dankjewel voor je reactie. Ik schrijf omdat ik dingen wil delen met andere mensen en om mensen te inspireren. Als dat vervolgens gewaardeerd wordt en er wordt de moeite genomen zo’n reactie te geven is dat helemaal mooi!

   Bij mij is 6 jaar geleden een verandering geweest in mijn brein, waardoor ik vrijgekomen ben van het Matrix denken en dat zal in jouw geval ook zo zijn. Heftig uiteraard, 3x een herseninfarct en nog een hersenbloeding, maar het leven brengt ons altijd naar het Hart. Eerst door de shit en dan toch weer het licht kunnen zien 🙂

   Hoop dat het goed met je gaat!

   Martijn

 2. wauw, ik zou dit ook geschreven kunnen hebben. Zelf zou ik zeggen: ziel- lichaam – brein/geest
  En als aanvulling denk ik dat veel lich. klachten (ook) veroorzaakt worden door de gifstoffen die dagelijks door de chemtrails over ons worden uitgestort, i.c.m. de giga sterke electromagnetische velden door HAARP gecreeerd

  1. Helemaal eens Arend; prachtig beschreven wat velen voelen. Eén been op de kade en het andere op het schip. Het schip op en varen dus..

  2. Vreemd dat dit artikel dan weer niet tot verhitte discussies leidt 😉 Beter zo

  3. Zelfs mensen uit het “oude systeem” onderkennen onbewust een waarheid in dit epistel. Er is in dit epistel geen plaats voor kwaad, vergelding, cult, zionisten, oog om oog … enzovoort.

   Deze mensen blijven hier dus (beter maar) weg.
   Maar let op 🙂 Antichrist is overal aanwezig: Teveel van het ene is niet goed voor het andere 🙂

 3. Dank voor je berichtje, Martijn. Het word mij nu duidelijk waarom ik al jaren vecht tegen het oude systeem, wat voor mij niet klopt. Ook ik kijk naar de oorzaak van de problemen en werk met de hulpvragers om de problemen duurzaam op te lossen. alleen de buitenwereld luistert (nog) niet

 4. Mijn vader zei, het leven zoals we het nu kennen zal vergaan door vuur, aldus de bijbel, maar omdat de bijbel in beeldspraak is geschreven, word hier waarschijnlijk de atoombom bedoeld en dat is het begin van een nieuw leven, Gelukkig!

 5. Ik doe mee. Ben langer op zoek naar gelijk gestemde. Heb dolores cannon al een tijdje gevolgd en herkende veel ervaringen. Heb ook de neiging om verweg, disconnected van alles, te gaan. Helaas beschik ik nog niet over de middelen om dat te kunnen doen omdat het systeem nog aan mij hangt….. maar ook dat zal niet lang meer duren.
  Waar schrijf ik in.? 😊

 6. Circle of life …noem ik het ook wel …het wordt tijd dat deze eens doorbroken wordt tijd voor verandering .Inderdaad mooi om schreven duidelijke taal .helemaal gelijk en ik sluit me er bij aan Ben er zelf ook mee bezig en ben schijnbaar niet de enigste wel fijn zo n saamhorigheid …

 7. Martijn
  Ik kom uit een ander tijdperk, dus zijn mijn beschouwingen anders, ik vind dit mooi om te lezen, het is je reinste SF denken.
  De bedoelingen achter dit soort schrijven zijn altijd wat onduidelijk voor mij, is het werkelijk om de mensheid te helpen, of om zich zelf als schrijver neer te zetten.
  Deze op één gestapelde illusies heb ik al vaker langs zien komen, ze verdwijnen in de verte, als een langs komende automobile op de snelweg, wat blijft zijn wat onduidelijke geurtjes.
  In de meeste gevallen gaan dit soort mooie denkbeelden, voorbij aan de dagelijkse problemen van het bestaan, hoe moet je dit inpassen, mensen in problemen gewikkeld hebben hier niets aan, het is niet de werkelijkheid, hun werkelijkheid.
  In mijn leven is dit weggegooide energie, dit soort denkbeelden zijn in mijn leven, door velen, vele malen geopperd zonder enig vervolg, ik vindt het in en in zinloos, maar ook weer heel begrijpelijk dat iemand als Martijn toch weer de handschoen oppakt, en zijn visie en aanbevelingen geeft.
  Het schijnt in ons aanwezig te zijn, het steeds opnieuw oprijzen inderdaad als de mythologische Fenix uit onze Eigen as, ik mag het hopen.
  Als jullie dit niet juist vinden, wat ik hier schrijf, vergeef het mij dan maar, want ik kom uit een inderdaad ander tijdperk, maar ik heb een geweten en daar wil ik trouw aan blijven, Jenne
  De optie vaak aangegeven door Guido, van niet reageren, heb ik even terzijde gelegt !
  En dan heeft dit mijn schrijven wel zin, doe ik afbreuk of geef ik in al mijn twijfel toch een pluim weg !

  1. Inderdaad Jenne, je komt uit een ander tijdperk wat hier het ´oude systeem´ genoemd wordt. En gelukkig zien vele (jongere) mensen wel (kleine) positieve veranderingen tot stand komen, de zaadjes worden geplant. Het is een kwestie van geduld hebben voordat het oude zal vervagen.

  2. AC, waarom denk je in termen van oud en nieuw? Tijd bestaat niet, niet in de zin van een lijn…maar voor mij zit tijd ‘op elkaar’ (torenmodelletje) dus eigenlijk gebeurt alles ter gelijkertijd en afhankelijk van je trillingsfrequentie zit je in ‘je’ tijd.
   Verder wil ik opmerken dat ik het artikel van Martijn zeker waardevol vind, alleen zijn er ook mensen die het aha-belevenis van Martijn al eerder hebben meegemaakt. Houd daar ook rekening mee.

  3. Nou Anti Christ, jij begrijpt er niet echt veel van, met je zaadjes planten, zeker nog nooit van Monsanto gehoord, dat is ongeveer de verhouding, Nu.

  4. mc, waarom willen de mensen niet leren wat de waarheid, waarschijnlijke waarheid was/is.
   We zijn uit het Paradijs gekoekelt, dat Paradijs kun je vele vormen geven, maar eens was het anders op Aarde, dat kan niet anders, daar komt ook dat verhaal van daan wat ons op een religeuse wijze wordt aangeboden, take it or leave it.
   Het is sinds dien nooit anders geweest, de wereld is en was wat inherent aan de mensheid is, van diep liefde vol, tot de grootste medogenloosheid, onze menselijke geschiedenis is een op één hoping van oude systemen, en ja ieder nieuw systeem is gedoemd om oud te worden en te sterven, onderwijl mogen wij, jij en ik dromen van een andere wereld, naar onze menselijke ideéen gevormd, maar ook dat is tijdelijk, en gedoemd, dus leef je Eigen leven, en maak er een mooi spektakel van, althans zo goed mogelijk, groet Jenne

 8. Martijn,

  In priciepe is wat je hier verkondigt, een religie, ten minste voor mijn gevoel, het doet Theologisch aan, ik heb veel Dominé’s in mijn familie gehad, the real preacher man, andere tijd, andere naam, maar the same base, Jenne

 9. Beste Martijn,

  Het is erg mooi verhaal en voor mij ook zoals het is. Dank je wel voor het delen! Ik maak momenteel “live” mee wat erg gebeurd met mensen die alleen maar verbonden zijn met de matrix via hun digitale tools. En dan heb ik het of uren achter elkaar, en dat weer dagen etc. Ik durf wel te stellen dar ze compleet dociel zijn geworden en de betekenis van het werkelijke leven uit het oog zijn verloren. Het is een diep trieste hypnose maatschappij aan het worden. En “we” doen het zelf. De meeste gebruiken hun gezond verstand niet meer, als ze überhaupt weten wat het is!

  Thnx!
  ps. heb je zelf een website? Ben trouwens erg blij met WtK hoor:-) Kom hier al een paar jaar en heb ook weleens een stukje geschreven.

  Grt.
  Marc

  1. Hoi Mb (ook mijn initialen :))

   Dankjewel!

   Ja, de meeste mensen zijn al compleet gevangen zonder dat ze dat zelf weten. Het is niet zo dat we compleet gevangen worden genomen, maar we zijn al gevangen en gaan als robots door het leven.

   Ik wil dit jaar aan mijn website gaan werken en op dit moment heb ik alleen een blog waar ik al een tijd niks mee doe :https://blackpanther7.wordpress.com/

   Ik werk op dit moment voornamelijk via Facebook : https://www.facebook.com/martijn.beerepoot

   En inderdaad mooi dat we elkaar vinden via WantToKnow.

   Waar kan ik een artikel van jou vinden ?

   Martijn

 10. Wauw Martijn, mooi geschreven! En ik ben het er zó mee eens!!! Ben ook hélemaal klaar met ons huidige systeem en ben er van overtuigd dat dit binnenkort wel in móet storten, want we kunnen zo niet verder…. Er móet een radicale ommekeer komen en ik wil graag deel uit maken van en bouwen aan deze nieuwe Aarde.

 11. Inderdaad Martin, het oude heeft zijn kracht volledig verloren, het kan alleen nog maar in elkaar donderen. Het oude is vol verveling, vol saaie routine, vol corruptie en werkt als een mechanisme waar de laatste restjes levenskracht nog worden weggezogen. En dan plotseling is er inderdaad een “burnout” en dus geen energie meer om nog een nieuwe weg in te slaan.

  Het nieuwe is altijd spannend, uitdagend, verkwikkend, omdat je bewustzijn er intensief mee verbonden is. Het nieuwe is inspirerend, geeft levenskracht en energie. Ja Martijn ik ben er helemaal bij.

  1. Maar ook het nieuwe blijft niet nieuw, en gooi nooit oude schoenen weg alvorens je nieuwe hebt, ik heb schoenen, waar de schoenmaker nieuwe zolen onder zet, zijn ze weer als nieuw.
   Iedersysteem kan vernieuwd worden, en burnd out, komt door en en, onze samenleving, en het onbegrip hier van; voor !

  2. Tja Jenne alles is relatief , en niet al het oude is versleten en opgebruikt….Vroeger werd nog nagedacht over duurzaamheid( bah vies woord he) in alle zaken , nooit met lege handjes naar de keuken, schoenen verzolen , sokken stoppen. Dingen werden nog gerepareerd niet direkt vervangen , daar heb ik ook moeite mee. Toch is er ook wat te zeggen voor verandering en vernieuwing.
   Ook al lijkt bovenstaande over materiele zaken te gaan , is niets minder waar, het is slechts één verschijningsvorm, van oude waarden die in een nieuwe jas nog steeds gebruikt kunnen worden.
   Het oude dat nog steeds actueel is noemen ze geloof ik tegenwoordig retro, het zou wat!

  3. Jenne, als ik over “het oude” praat, dan bedoel ik zoals Martin het oude systeem, waarin alles uiteindelijk de elite dient en niets de ontwikkeling van de ziel van de individuele mens.

   Bijvoorbeeld: Als kind moet je naar school en daar leer je o.a. het dogma van Darwin, dat de sterkste overleeft en competitie een natuurlijke en noodzakelijke selectie is. De elite gelooft hier totaal in en staan daarom ook aan de top van de pyramide. Hiermee rechtvaardige ze hun uitbuiting, hun gemanipuleerde oorlogen, hun overheersing en controle.
   Ook al wordt het niet specifiek genoemd in de scholen, het systeem van gehoorzamen en z.g. autoriteiten volgen, onderlinge competitie enz bereid je voor op dit oude, achterhaalde systeem.

   Dat wat je nu overal om je heen ziet in de wereld, de vele crisissen zijn het resultaat van dit oude concept.

   De nieuwste onderzoekingen in onze natuur gaan in een compleet andere richting en pleiten voor samenwerking, verbinding, creativiteit, oplossingen vinden, win-win situaties creeren, brain/heart power, enz.

   Als we niet onmiddelijk nieuwe humane wegen inslaan, dan vliegt ons binnenkort alles letterlijk om de oren. De nieuwe zooltjes onder de oude schoenen heb je dan niet mee nodig.

  4. Sommige dingen gaan in de natuur al honderden jaren hetzelfde.
   Blijkbaar hoeft daar niet alles op de schop.
   De rusteloze mens heeft voordeel gehad van zijn rusteloosheid, maar blijkbaar kan het ook tegen ‘m werken.
   De veranderingen zijn zo razend snel gegaan, en hij heeft zijn eigen leefomgeving zo drastisch veranderd dat ie er zelf een beetje tureluurs van wordt. Verlangt naar die goeie ouwe bijna vergeten tijd, waar ook niet alle goed was, maar tenminste overzichtelijk en te begrijpen, misschien ook humaner, socialer in sommige opzichten.
   Terug naar vroeger kan niet, respect voor vroeger en goede dingen meenemen daaruit kan wel. Tenminste zolang die herinneringen nog bestaan.
   Ik heb het vermoeden dat veel nieuwe inzichten gewoon een herontdekking van oude waarden is.

  5. Sw Anand Coen,

   dus, Survivor of the fittest is dan niet meer van belang, weet je wat jij schrijft en velen met jou heeft niets uitstaande met de réaliteit,
   is een zelf suggestie gebaseerd op een gelezen illusie, ik heb ook van die tijden gekend in mijn leven, ik behoor nu bij de gevallen Engelen, uit de rosegeur en manschijn illusionaire , klets boem in de werelijkheid beland.
   Maar ik gun je je mooie denken, en hoop voor jou en met die anderen, dat jullie denken verwezelijkt zal worden, voorlopig schouw ik nog wat rond op mijn ouwe schoeisel, Jenne

  6. Marcel 14.2,

   De nieuwe huizen, huisjes hier gebouwd zijn een ramp, lelijke ouwe sokken fabriekjes, verkocht als het summum van moderne architectuur.
   Alles is van kunststof, met zon’ vies plastic glimmertje er op, die huizen stinken, de echte geur van een huis, stenen cement hout, en zijn kleine onvoilkomenheden, die de bewoner met de tijd oplost, en zodoende van zijn huis gaat houten, en in zijn Eigen wereldje kan leven, luikjes dicht kacheltje aan, een pruttelde soep op het vuur, en een fijn boek om te lezen, is even de tijd nemen om een verre vriend een mooie brief te schrijven, ja dat valt onder die zelfde noemer als een behuizing een woning, groet Jenne

 12. Ik zal wel weer verguist worden, maar ik kom in dit lange verhaal geen informatie tegen over her “hoe en wat”, alleen dat Martijn in plaats van 4 dagen, 3 dagen gaat werken.
  Mijn vraag is: hoe, wat , waar , waarom etc. ?

  Holle retroriek zet geen zoden aan de dijk, al die lui die zichzelf zo herkennen in dit verhaal, wat herkennen ze en wat gaan ze er aan doen?
  Jenne heeft het over dezelfde principes als een godsdienst, ik geef hem daarin gelijk omdat het ontbreekt aan actie, inzicht en diepgang.
  Een beetje roepen dat het anders moet is makkelijk, schreeuwen om verandering doet Wilders ook.
  Waar ligt de kern, dat mis ik, zodra de kern van een probleem bepaald is kan er actie ondernomen worden, een dag minder werken lijkt mij niet de oplossing.
  Zijn er ook esotherisch onderlegde doeners op deze site?
  Surprise me 😉

  1. Het oude heeft helemaal zijn kracht niet verloren, erger nog het regeert de wereld, het bewuste zijn en het onderbewuste. Jullie hebben geen idee in welke wurggreep de mensheid zit, jullie onderbewuste wordt geregeerd.
   Om dat te stoppen moet je naar het astrale veld gaan en duidelijk laten zien dat je de contracten die je hebt verbreekt.
   Slechts weinigen zullen dit begrijpen.
   So be it

  2. Je hebt er inderdaad weer helemaal niets van begrepen Cozmic.
   Er moet eerst een INTENTIE zijn, zonder dat kom je nergens. Want, weetje, de weg is belangrijker dan het doel 😆

  3. “Ik zal wel weer verguist worden”
   Zijn de woorden van Cozmic hoor 😉

  4. koekje , nou je het zegt hhmm, moet niet veel freudiaanser worden zeg maar.zo van je gaat het pas snappen als je het begrijpt…. of was dat kruiferiaans??

  5. Ik heb mijn hele leven ondervonden, dat als je niet meegaat in een denken, en dan vaak een dogmatisch denken, je wordt afgestraft, met een soort getollereerd monddood aanwezig zijn.
   Mensen staan allerlei vernieuwingen voor, maar als je geen sokken / kousenvoeten meer kunt kopen in de winkel, ja wie kan er nog sokken breien, het zelfstandig zijn brengt enorme offers met zich mee, en als je niet zelfstandig bent, gaat het zich losmaken, van een systeem helemaal niet op.
   Cozmic, terische wil zeggen groepsvorming, esoterisch naar binnen gericht denken, in welke vorm zie jij dit, wat wil je hier mee duidelijk maken, obscure pour qui n’est pas initié, expliquer svp.
   Jenne

  6. 15.1

   Ach Cozmic, de meesten weten niet wat het woord Astraal inhoud, laat staan dat ze weten en of kunnen begrijpen hier mede doortrokken te zijn, het in wezen uit twee lichamen bestaan, het astrale dat via je intuïtie zijn leven leidt.
   En als je wilt kun je nog van een Esoterisch Astraal denken spreken,
   en inderdaad, zit je met als richtlijn in je vernieuwde leven, met een dag minder werken daar ver van af, maar ik zit altijd maar weer in mijn gevoels hokje gevangen, Martijn bedoeld het goed, dat is buiten kijf, maar het doel hier heilgt niet de middelen, om dat dit niet gegeven is, oud teleurgesteld Provo lidje, Jenne

  7. 15.5

   Marcel, kun je uitleggen in het kort wat in de trant van Freud denken, dus Freudiaans wil zeggen, en inhoud, Jenne

  8. Jenne 15.7
   Juist Jenne, twee lichamen. De wet van de communicerende vaten werkt alleen wanneer de vloeistof homogeen is. Een vat vol tegenstellingen belemmert de werking van de wet.

  9. Helemaal mee eens.
   Misschien ligt het antwoord in de kwantum pauze.
   Om dan na verloop van tijd de contracten waarmee ze onze oude
   zielen een rad voor de ogen gedraaid hebben de rug te kunnen toe keren.
   Er is nog een lange weg te gaan maar het moet mogelijk zijn.

 13. Heerlijk zo een duidelijk artikel. Ik voel zoveel herkenning. Ik wil graag op de hoogte blijven en ik vind het zo fijn dat het in het Nederlands is en eenvoudig geschreven.

 14. Wat mijn oude vriend de Jezuït mij al vaker verteld heeft, dat het vatikaan, nog steeds onwaarheden naar buiten brengt over de Jezuïten, die in wezen soldaten van God zijn, maar zeker niet van het Vatikaan, het zelfde geld voor de Tempelridders en anderen.
  In de VT to day, een mooi artikel over de Jezuïten geschiedenis, hoe ook zij door de Kerk zijn uitgemoord, en uit gegomt, en hun humainitaire werk vooral in zuid Amerika werd verstoord, en vernietigd.
  Ik kom hier op, om dat ik ook door dit Schrijvenvan Marijn weer terug keer bij mijn oude denken, het moet toch mogelijk zijn de mensheid samen met een insgelijk denken, naar een betere toekomst te Voeren, in de vorm van een gezamelijk aanvaardbaar denken, zonder dat dit een religie wordt, Jenne

  1. mc, er is altijd een overtreffende trap in het denken, de Eyptenaren hadden het altijd over de te komen Chaos, waar uit de nieuwe wereld zou herrijzen, goed mogelijk, met medenemen van het oude wat deugdelijk bleek te zijn, groet Jenne

  1. Precies! Saudi Arabie lever de voetsoldaten voor 9-11. Voor Al-Qeada. Voor Isis. Etc. Je moet toch een armoedige plek hebben met een haat ideologie om je “voetvolk” te recruiteren. Dat doen de Londense/Parijse bankiers in Saoedi Arbie.

  2. Absoluut de grenzen van de Nomaden werden afgehakt, en herplaatst met die van de Anglo olieindustrie, het Brische imperium loopt echt kniediep door het bloed van argeloze slachtoffers te schokken, kijk in hun musea een en al roof, Jenne

 15. Een grote hulp om uit het oude systeem te stappen is niet om het oude systeem aan te vallen of hier tegen te demontreren, maar om jezelf te richten op een toekomst, waarin je mee kunt stromen naar een realiteit die beter aansluit bij je werkelijke behoeftes.

  Deze vorm van co-creation wordt ook wel ” the law of attraction” of “living the art of allowing” genoemd. Hierbij kan ik het boek van Ester and Jerry Hicks ” The amazing power of deliberate intent” aanbevelen.

  Ook zijn er veel inspirerende lezingen van Abraham Hicks te vinden op het internet.

  Hieronder een link : https://www.youtube.com/watch?v=ji76RzAdyME

  Veel plezier

  1. Sw Anand Coen,

   heel mooi en interessant voor mensen zo als ik, de eeuwige twijfelaars ;
   new.euro-med.dk
   Pasen wederopstanding ; schroud of Turin ; zijn we inderdaad door de Al oude aanbiddirs van Baal – Satan, de Joden van ons pad afgeduwd, op een sluwe wijze gelogen en bedrogen, en nog iedere dag die God geeft !
   Jenne

 16. Mooi en herkenbaar, ik kijk al jaren geen tv meer en lees de krant ook niet meer. Toch heb ik wel een pc nodig om artikelen te lezenderwijs zoals deze. We hebben onze moestuin in permacultuur veranderd, we leven zeer bewust met onze natuur rondom ons. Ik probeer uit de angst te blijven. Dit alles voelt zeer goed aan. Ik doe ook alles bewust anders. Dus mijn antwoord is ja ik doe mee.

  1. WAT is het oude systeem, en WAT zou het nieuwe systeem inhouden? Wie bepaalt de normen? WAT zijn de normen?
   Blijkbaar is de gastschrijver absent als gewoonlijk. Gooi een balletje op en dan wegrennen, zulke helden kunnen we op bouwen.

  2. Cozmic, het behoord langs een evolutionaire weg te lopen, maar door het toelaten van corruptie, is deze manier onbegaanbaar.
   Alle oude civilisatisch zijn door corruptie uitgehold en ophouden te bestaan of op hun zwakke momenten veroverd door het echte altijd loerende kwaad, als de black cat op een ziek vogeltje.
   Vandaar deze mooie illusies die hier geopperd worden, zijn zinloos, wanneer de oplossing er niet bij wordt gegeven, en die oplossing is heel complex en in princiepe niet massaal uitvoerbaar, op kleine schaal binnen het Kader van je Eigen leven wel, dus dat is wat blijft zolang de ruimte aanwezig is, en de leefomstandigheden goed gunstig gestemd.
   Niemand zegt het, maar Europa is lang geleden bij het tekenen in Maastricht opgehouden te bestaan, we zijn een vassal staat van het USA-UK bastion, ruled by de Joodse Zionistische bankiers, via de Wereld bank die de financiele lakens uitdeeld.
   Oplossing nihil, van daar waarschijnlijk ook niet gegeven, groet Jenne

  3. Cozmic, deze corruptie is oud heel oud het is die van de perverse geesten op het gewone natuurlijke, het oude Rome heeft hier vreselijk onder geleden, net als nu Europa, waar het sexeueel gerichte nephotisme overal te vinden is, en aan de touwtjes trekt, hier een beschrijving gegeven bij een tentoonstelling van Romeinse kunst, beelden dus.
   Tekst ; Wie sehr das ideal der klassichen schönheit aus dem geist
   der homosexualtät verstanden werden muss.
   Ja dit beeld ligt wel heel ver verwijderd, van dat van Adam en Eva in het paradijs, van daar ook dat Hammourabi 2000 jaar voor Christus door had, wat er kon gebeuren, bij niet opletten met het corrumperen van een hele staat mogelijk was, en ook plaats heeft gevonden, Jenne

  4. In deze realiteit is het niet mogelijk iets anders te doen, dan wat deze trillingsfrequentie toelaat. Nieuw of oud zijn niets meer dan woorden voor veranderingen die men waarneemt. Net als tijd…die niet linear verloopt maar ook niet als rondje (dat zou helemaal geen zin maken en ook niet als spiraal (ook denken anderen van wel), zo zie ik het. Alles is NU, en niet gisteren en ook niet morgen, in de theorie…in de praktijk gaan we steeds zo doen alsof alles van de tijd afhangt, maar het hangt van de geest af, hoe de tijd zich naar de realiteit vertaald… is dat een soort begin? 😉 🙂

  5. mc, over tijd, hier waar ik woon, niet ver vandaan, woonde en werkte Emile Rouanet, Gnomiste, astronome, in 1533 maakte hij zijn eerste Zonnewijzer, die nu nog perfect de tijd aan geeft, nou ja zijn tijd dan, hij was een heel begaafde mathématicien, hij heeft ons tientalle zonnewijzers na gelaten, voor hem was het, het symbole van de Christianisation van de Tarn, hij was duidelijk een nakomertje van het Katharen denken, hij speelde de Parfait, dat doe ik ook graag, groet Jenne

  6. @Coz: je begint zélf over ‘oud’ en ‘nieuw’ en volgens mij zit daar ook het antwoord. Alles stroomt en niets blijft hetzelfde. Er is dus geen ‘vast Oud’ en geen ‘nieuw Nieuw’. Elke ademteug brengt een nieuwe wereld..!
   In die wetmatigheid zit ook de verandering -per definitie- opgeborgen. En ‘dus’ zijn grote veranderingen ook mogelijk, door stimulans van bijv. onsZelf. Er is geen status quo binnen ‘Oud’; noch binnen ‘Nieuw’..

   @MC, ‘dus’ is het veranderen van de trillingsfrequentie daarmee de essentie van verandering. Wij zijn wel degelijk zelf in staat om dit te doen. En dat heet dan ‘grasroots’ of ‘van binnen uit’.. Maar kosmisch zitten we/gaan we door een wolk van hoog-frequente energie, die het relatief makkelijker maakt dan het was. ‘The time is there’, kun je ook zeggen.
   De veranderingen zijn al mega, niet voor iedereen zichtbaar. Voor velen voelbaar als ‘een raadsel’. Je eigen bekrachtiging in dit proces is essentieel. Geen blabla, maar dagelijkse focus op je intentie(s). Al was het alleen maar om je niet volledig ‘verloren’ te voelen en in verbinding te blijven met geestverwanten..

  7. Dank je wel Guido, mooie boodschap, we kunnen zeker onze trilling verhogen. Alleen, vrees ik, zullen we niet buiten ‘het gegeven’ spectrum komen, anders kunnen we niet meer hier leven op de aarde of zijn we opeens niet meer zichtbaar, of iets dergelijks, lijkt mij.

  8. Jaja, klopt; de aanhef is om de koppensnellers binnen te lokken.. 😉
   Kijk, die ouwe reus had het nog niet zo gek gezegd:

  9. Cosmic 23. Dat is zeker een belangrijke vraag. Ik had toevallig pas geleden een stuk geschreven voor WTK met veel passende illustraties precies over dit thema. Allereerst beschrijf ik daarin het oude systeem en hoe het de wereld verslaaft en kapot maakt. Vervolgens geef ik een beschrijving hoe we ons dmv “Total Art” weer bewust kunnen worden van de werkelijke menselijke waarden waarmee we geboren worden en die we ons slechts hoeven te herinneren.

   Guido vond het artikel helaas niet passen op deze site, maar als je het wilt lezen dan kan ik het je via je eigen E-mail adres over WeTranfer sturen. Groeten van Sw Anand Coen

  10. SW Anand Coen, dat is jammer, ik had het graag gelezen…wellicht denkt Guido nu anders erover?

  11. Zoals gewoonlijk op deze aardkloot is er wederom verwarring over vorm en inhoud.. Guido vond het ‘niet passen’, maar toch prima passen.. Zoiets..? Als je er de afbeeldingen uit had gelaten, was het te behappen geweest. Een artikel schrijven is niet hetzelfde als een artikel máken.. De eigenheid van wanttoknow dien ik te bewaken Coen. Maar..
   Je mag er ook een pdf van maken, dat is flink wat minder Mb’s. Dan zet ik die pdf op de site en heb je een permanente link/URL. Akkoord?

  12. Als ik in mijn boekje lees over Hammourabi, dan komt het op mij over als of er in die 4000 niet echt grote verschuivingen zijn geweest in ons denken, en toen al, was er voor ieder probleem maar één, de juiste oplossing, niet tien of honderd, nee maar één, en dat is nog zo, de juiste weg in ons denken, gegeven en gecreéerd door de evolutie in onze intuïtie, geeft dit aan.
   Het is ook niet juist om over het oude en nieuwe systeem te spreken, het is een evolutie van, naar.
   Met allegorische beeldvorming, wordt het niet duidelijker, er is geen onderlinge betrekking, of werkelijke vergelijkbaarheid, het vloeid in elkaar over, het verdringt, of niet nagelang de wensen van de werkelijkheid, ook na een abrupte stilstand, revolutie, gaan de communiserende krachten weer hun werk doen, en worden de oneffenheden weer ingevult, en glad gestreken tot een leefbaar geheel, nagelang ?!

  13. Even meedenkend…. van de foto’s kan je ook een permanente link maken door ze op bv Photobucket te plaatsen.

  14. Ja wat Guido.J. hier zegt is juist, een artikel schrijven, is iets anders als het maken, veel leken kennen dit niet, en dan komt de vakman, de lay out men, die maakt er iets mooi’s van, Guido.J. is hier de exegenetical men, trouwens mooie beslissing van Guido.J.

  15. Wat dan alleen jammer is, is dat de essentie van de boodschap zijn doel niet bereikt.. Maar als Coen de suggestie volgt, snel op deze plaats (als pdf) te downloaden en te lezen..! En nu met de Moringa aan de slag.. 😉
   Maar sowieso bedankt Jenne voor de arbitraire ingreep.. 😉

  16. Cosmic, ik heb mijn Grafische patroons diploma gehaald in de 50 iger, om mijn studie voor de reclame wereld te vervolmaken, alles handje, niks machines, en ik ken veel buckets maar een fotobucket is mij onbekent, ja hoe dom kun je zijn, oud en nieuw ha ha werkt toch kenbaar niet altijd, Jenne

  17. Cosmic,

   lay out men, uitlegging, exegesis of scripture, uitlegkunde exegesis~,
   uitlegkundig exegetical ~~ exegetically, uitlegkundige exegete, dus zou de juiste benaming zijn, Exegete sorry slip of the old mind, Jenne
   Er gaat nog een stuk Latijn aan voor af, zo als gewoonlijk, deze taal worm vind je overal.

  18. GuidoJ 23.13 Ik kan jou aanbod zeer waarderen en ook begrijpen dat je de eigenheid en stijl van wanttoknow wilt bewaken, maar het is voor mij erg moeilijk om het principe van “Total Art” duidelijk te maken zonder daarbij de betreffende kunstwerken/designs/ervaringsvelden te mogen presenteren.

   Deze vorm van belevingskunst is zelfs met de afbeeldingen en voorbeelden erbij niet zo gemakkelijk te begrijpen, maar alleen met tekst en uitleg is dit onnodig gecompliceerd en ook nogal saai.
   De lezer zal als eerste vragen: Coen kun je wat voorbeelden geven van deze ervaringsvelden, die je meer bewust kunnen maken van onze aangeboren basisbehoeftes”? Dan zeg ik “Ja” ik heb heel veel voorbeelden. Ik heb hier meer als 35 jaar intensief aan gewerkt, 30 verschillende ervaringsvelden ontworpen, 600 designs klaar liggen, genoeg voor een heel bewustzijnspark, waarin iedereen door spel en avontuur zijn eigen innerlijk kan ontdekken en ontwikkelen, maar ik mag ze van GuidoJ niet laten zien.

   Dat is hetzelfde als een muzikant te vragen zijn lied te omschrijven, omdat hij het lied niet mag zingen. Sorry GuidoJ zulke compromissen kan ik niet maken. Desondanks bedankt voor het aanbod.

  19. Odette 23.21 Het is leuk dat je wat losse werkjes van mij hebt gevonden op Jovoto, maar ze hebben niets te maken met het Total Art Park Project, dat ik op WTK wou presenteren.

   Het Total Art Project is mijn hart en mijn ziel. Hierbij gaat het om verschillende ervaringsvelden in de natuur, waar bezoekers in kunnen en door innerlijke processen bewust worden gemaakt van hun essentiele spirituele waarden. Hoe de bezoekers/deelnemers deze waarden verder in hun dagelijkse leven willen invullen en tot uitdrukking willen brengen is natuurlijk ieder zijn eigen individuele keuze. Bevrijding en keuze vrijheid staan hierbij centraal.

   Het gaat vooral om die essentiele waarden die de machtelite op allerlei manieren wil onderdrukken met manipulatie, verwarring, het creeren van crisissituaties, overlevingsangst en vijandsbeelden. De machtelite wil nog meer macht, het oude systeem globaal nog verder vastzetten, totdat de mens geen kant meer op kan en ook alle innerlijke vrijheid is vervangen door mindcontrol en gedragscodes.

   Met Total Art kunnen we hier een krachtige tegenbeweging maken.

  20. 23.20 Pdfjes kunnen tegenwoordig ook afbeeldingen bevatten 😛 eh, of ging het in wezen ergens anders over?
   In ieder geval vind ik het mooi om te lezen hoe Guido z’n kindje (WTK) beschermt. ‘T is ook een heel bijzonder kindje 🙂

  21. Sw Anand Coen, die had ik ook gevonden maar ik vond dat wel tegen de vacht in strijken van Guido zijn website/wil. Wel heel duidelijk wat je te zeggen hebt met een hele rij vimeo filmpjes. Als mensen het echt willen vinden is dat niet echt zo moeilijk 😉 Ik wens je in ieder geval heel veel succes met je werk en blijf ook hier fijn posten…

  22. Coen ga nou niet zitten mutsen, maak van je werkstuk een pdf, MET AL JE PLAATJES, zoals je het naar me stuurde. Kan het hier worden gedownload. I rest my case. Om als laatste te zeggen dat ik het graag voor je doe.

  23. Odette, wat ben ik blij dat ik een goede mensenkennis heb, en niet zo moet zwemmen als jij…

  24. Ik heb soms het gevoel dat, niet alle vrouwen van Venus afkomstig zijn !

  25. GuidoJ 23.25 Ja mijn excuses, ik had het verkeerd begrepen. Zoals Koekie terecht opmerkte zijn er ook PDF’s met plaatjes. Ik stuur het e-mail direct naar je toe. Bedankt voor deze ruimte.

  26. mc 23.26, Huh wat? Waar heb je het nu weer over? Ja sorry hoor ik zoek naar mijn zwembandjes… Nee ik ga toch maar mijn hachee maken!

  27. Hoi Jouke,

   Er zijn steeds meer mensen die vastlopen in dit systeem en die willen dus graag wat anders. Dan is de vraag inderdaad hoe gaan we dat doen. Jullie zijn al goed bezig met jullie website moringasfinest.nl en zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Het is alleen zo dat al die mooie initiatieven nog niet duidelijk zichtbaar zijn voor het grote publiek en al de mensen en organisaties kunnen verbonden worden met elkaar. Samen staan we sterk!

   Ondergronds is er al veel beweging en zo ben ik zelf ook betrokken bij een nieuwe beweging en daar zal dit jaar meer bekend over worden. Door daarbij aanwezig te zijn kom ik al snel in contact met andere cirkels die ook vanaf de basis prachtige nieuwe initiatieven willen starten. Mensen zijn op zoek naar rust, natuur, liefde, plezier etc. in plaats van tegen beter weten het oude systeem in stand te houden dat al over datum is. En door bij elkaar te komen en initiatieven te bedenken vanuit het hart en die vervolgens in beeld te brengen kunnen veel andere mensen ook geënthousiasmeerd worden.

   De gastschrijver ben ik dus, Martijn Beerepoot. We hebben meerdere keren bij elkaar in de bus gezeten met jouw hond erbij, bij de verhuizing van John en Renske. Dus we kennen elkaar al goed. Ik heb die samenwerking als prettig ervaren en zo zie ik ook De Nieuwe Aarde voor me. Samenwerking in plaats van concurrentie totdat we allemaal op zijn.

   Deze tijd worden we juist uitgedaagd om voor elkaar en het Hart te kiezen in plaats van volledig in de dualiteit te gaan zitten. Ik kies voor samenwerking en het Hart. En ik ga samenwerken met mensen die daar hetzelfde in staan en waarbij de energie prettig voelt.

   Zie 24.1 (nu nog in wacht) waarom ik iets minder snel reageer deze tijd.

   Martijn

  28. Helemaal goed Martijn. Allereerst sterkte met het proces met je moeder.
   Ik stel altijd vragen om verdieping te krijgen, hopelijk wist je dat al, soms lijkt het dan dat ik wil tacklen, maar dat is schijn.

  29. Nou Martijn Beerepoot, ik hoop dat je succes hebt met al je mooie en goede voornemens, Jenne

   Cozmic, net jouw afbeelding bekeken tussen het mooie groen, had net een stukje gelezen over de Grieken van Troye, en verdomd daar stond een jonge Griekse God tussen het gelauwerde groen, prachtig, groet Jenne

 17. He Martijn! Ik dacht dat ik een persoonlijk verhaal zou lezen maar ik lees een heel algemeen verhaal! Dit alles kan je overal lezen 🙂 Ik dacht dat het over JOU zou gaan.
  Ik vroeg me af. Woon je nog thuis?
  Inge

  1. Hoi Inge,

   Het is geen algemeen verhaal, maar een actueel verhaal 🙂 De intro heeft Guido geschreven en in mijn intro schrijf ik zelf dat ik schrijf over de tijd waar we in leven en over de huidige energieën. En zo binnen, zo buiten. De verandering in de wereld speelt zich ook af in ons zelf : Ga je voor het Hart of voor het Hoofd…

   Ik woon nog thuis. En ik weet waarom. Sinds ik wakker ben geworden hebben mijn ouders allebei kanker gekregen. Daar heb ik me veel in verdiept en ik heb daar zoveel mogelijk over gedeeld en nu zorg ik fulltime met mijn vader voor mijn moeder. Ze heeft afgelopen donderdag een scan gehad en daar was op te zien dat er uitzaaiingen zijn in borstbeen en in bekken. Zoals je weet is de kanker bij mijn moeder terug gekomen sinds ik het nummer op Facebook heb geplaatst die mijn moeder en ik samen hebben gezongen : https://www.youtube.com/watch?v=vFu47-V1X0U

   Ze heeft nu veel pijn en we doen er alles aan om de pijn te verlichten. Ik heb dit artikel geschreven, omdat ik het toch belangrijk vind om het te delen. Aangezien ik precies in de gaten heb wat voor spelletjes er worden gespeeld door de krachten achter de schermen. En daarom vind ik het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen dat zien en daarvan op de hoogte zijn, omdat veel mensen niet weten dat wat er zichtbaar is gecreëerd wordt in het duister. En dat veel ellende voorkomen kan worden als we daar allemaal van op de hoogte zijn.

   Leuk dat je de moeite neemt om mijn hele artikel te lezen en een reactie te schrijven 🙂

   Het is belangrijk te weten dat de archonten via jouw mind werken als je niet in je Eigen Kracht staat!

   <3 Martijn <3

 18. Lange tijd over na gedacht, maar al deze prachtige illusies gaan volkomen voorbij, aan de réaliteit van het leven, het oud Hollandse gezegde ; DE DUIT EN DE FLUIT ; ja dat is waar het omgaat, ook bij de hele grote geesten, en nu niet de hyphokriet spelen, mens zijn !
  Jenne

  1. vforvendatta 27 :
   Een bron die hierbij aansluit :
   https://derhonigmannsagt.wordpress.com/2017/04/25/council-on-foreign-relations-trump-sabotiert-nwo-direkteste-erklaerung-des-nwo-programms-und-der-verachtung-vor-uns-gojim-je-gesehen/
   met citaat (met een analyse van de werkelijke inhoud) :
   “Kommentar :
   Das war doch eine grausame Salve eines verbohrten NWO-Vertreters aus dem CFR. Zugleich verrät dieser Professor den Inhalt der NWO ganz klipp und klar: Internationalismus (Rothschilds Eine-Weltregierung), Ausplünderung und Entmündigung der Länder der Welt durch die TTIP und TTP. Er verachtet uns Tödlichen, die eben diese Pläne als weiteren Spielplatz der Reichen und Mächtigen sehen – und er sieht die Rettung durch die schlimmsten Kriegs-Treiber in Trumps Regierung.”

  2. Sub Rosa
   Of Trump ooit oprecht is geweest in zijn kritiek op de NWO/Satanisten blijft een vraagteken.
   Wordt hij nu gechanteerd of is hij ook gewoon onderdeel van hun spel.
   Net wat er nu in Frankrijk gebeurt met Macron.
   Het volk laten denken dat er een escape is!
   Terwijl het wolven in schaapskleren blijken te zijn.
   Maar dit interview laat veel zien!!

  3. Trump speelt de troefkaart, haalt zgn. de alternatieven binnen, schijt ze daarna in hun bek en hoereert verder met de zionisten.

  4. Het USA systeem kan onder geen enkele voorwaarde fungeren, de basis is er niet, het is allemaal op drijfzand gebouwd, en de situatie nu is, pompen/oorlog of verzuipen/totale implosie met burger oorlog !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.