Advertentie

Venus opende de poort naar de nieuwe tijd..!


x

Venus opent de poort naar de nieuwe tijd

2012 © Ismaël Sananda – www.newearthcreation.nl

x

Dit jaar wordt de Venus geboren en keert de vrouwelijke energie in al haar kracht en veelzijdigheid terug op aarde. De terugkeer van de Godin van de liefde luidt het begin in van een leven in vrede en harmonie. Hoe kunnen we ons openen voor de vrouwelijke energie, opdat we scheppers worden van het nieuwe en liefdevolle leven op aarde?

De goddelijke scheppingskracht van het universum bestaat uit vrouwelijke en mannelijke energie, uit Yin en Yang. De ontvankelijke vrouwelijke energie is naar binnen gericht, de actieve mannelijke energie is naar buiten gericht. Deze universele scheppingskracht stroomt door alles wat leeft, dus ook door ons. Hierdoor zijn wij in staat het leven op aarde vorm te geven. Zijn de vrouwelijke en mannelijke energie in ons in balans dan scheppen we harmonie, zijn de energieën in ons niet in balans dan scheppen we disharmonie.

"Door regelmatig rust te creëren om ons heen (stilte) en in onszelf (ontspanning en meditatie), leggen we contact met onze innerlijke belevingswereld. Dankzij dit bewuste contact gaan we het leven van binnenuit scheppen." (Green Buddha, © Sue Halstenberg)

Om onze ziel verschillende lessen te kunnen geven, zijn de energieën op aarde opzettelijk uit balans gebracht. Perioden van vrouwelijke dominantie wisselden perioden van mannelijke dominantie af. Kijken we naar de recente geschiedenis, dan zien we een door mannelijke energie gedomineerd leven. De Godin in onszelf moest haar plaats afstaan aan de God buiten onszelf, waardoor het Zijn ondergeschikt werd aan het doen. Hierdoor werden we prestatiegericht, gingen we met iedereen een gevecht aan, vonden we de buit (status en geld) steeds belangrijker en fundeerden we onze kennis en denkwijzen steeds meer op rationele wetenschappen.

Nu we alle uithoeken van het mannelijke leven hebben ervaren en we al onze mannelijke driften hebben mogen botvieren, mag de levensenergie op aarde weer in balans worden gebracht. De afgelopen jaren is de energietrilling op aarde verhoogd en is de hoeveelheid vrouwelijke energie toegenomen. Op macroniveau zijn hierdoor typisch mannelijke bolwerken aan het wankelen gebracht. Denk aan de politiek gebaseerd op kracht en de economie gebaseerd op hebzucht. Op microniveau heeft de herrezen vrouwelijke energie ons tot bezinning aangezet. We zijn ons steeds meer gaan afvragen of we nog wel gelukkig zijn met ons leven gericht op studeren, werken, trouwen en geld verdienen.

Op 6 juni 2012 stond de planeet Venus precies tussen de zon en de aarde in en wordt de Venus geboren; de poort naar het harmonieuze leven zwaaide open. Door de enorme toestroom van zachte vrouwelijke energie gaan de levensbepalende mannelijke bolwerken nu definitief kopje onder en krijgen wij de kans een nieuw leven te scheppen, gebaseerd op een uitgebalanceerde mix van vrouwelijke en mannelijke principes. We worden medescheppers van dit nieuwe leven door onszelf in balans te brengen. Met andere woorden, de harmonieuze scheppingsenergie kan pas onbelemmerd haar werk doen, als wij onszelf opschonen en uitbalanceren.

De uitdaging voor nu is dan ook het helen van onze eigen vrouwelijke en mannelijke stukken. Geef gehoor aan de onvrede over het oude leven en neem de diepgekoesterde wens om te veranderen serieus. Een van de eerste belangrijke stappen daartoe is het creëren van rust in ons leven. Door regelmatig rust te creëren om ons heen (stilte) en in onszelf (ontspanning en meditatie), leggen we contact met onze innerlijke belevingswereld. Dankzij dit bewuste contact gaan we het leven van binnenuit scheppen. Niet langer vormen maatschappelijke normen en waarden onze leidraad, maar onze eigen innerlijke waarheid die diep van binnen gevoeld kan worden.

Door naar binnen te gaan met onze aandacht, wordt het innerlijk weten de nieuwe gids in ons leven. Zij neemt ons bij de hand op het pad van heling; zij geeft aan waar blokkades zitten en hoe deze opgelost kunnen worden. Zij schenkt ons het vertrouwen dat nodig is om het oude bekende in te ruilen voor het nieuwe onbekende. Zij helpt ons het hart te openen, waardoor onze liefde weer gaat stromen. Zij helpt ons af te rekenen met egostukken, waardoor we een warm en sociaal mens worden. Zij laat beklemmende angst in ons systeem oplossen, opdat wij weer in vrijheid kunnen genieten van het leven.

Dankzij de terugkeer van de vrouwelijke energie zullen we uit onze aardse slaap ontwaken. We zullen inzien dat de wereld die wij geschapen hebben slechts een illusie is vol materiële schijnzekerheden. De ineenstorting van het oude mannelijke leven zal ons ertoe aanzetten in onszelf te gaan zoeken naar nieuwe inzichten. De schat die we opgraven bestaat uit een groter bewustzijn en een sterker eenheidsgevoel, oftwel het Christus- of eenheidsbewustzijn. We ontdekken dat achter het stoffelijke leven een geestelijke werkelijkheid schuilgaat. Dat we geen genetische toevalligheid zijn, maar een stoffelijke uitdrukking van onze leergierige ziel. Deze ontdekking geeft een diepere betekenis én zin aan ons leven, waardoor we een intenser gevoel van voldoening en geluk gaan ervaren.

Door met onze aandacht van buiten naar binnen te gaan en het pad van heling te bewandelen, worden we uitgebalanceerde en blijmoedige scheppers van het nieuwe, liefdevolle en harmonieuze leven op aarde. Scheppers die hun inspiratie putten uit de goddelijke ziel die diep vanbinnen wordt gevoeld, scheppers die met niets net zo tevreden zijn als met alles. Scheppers die het Zijn niet verwarren met luiheid, passiviteit of schroom, die hun herwonnen moed gebruiken om nieuwe ontdekkingen te doen en die hun opbrengsten vrijelijk delen met anderen.

Nu de poort naar een nieuwe werkelijkheid helemaal openzwaait, staat ieder van ons voor een keuze: het wel of niet aangaan van de uitdaging om te veranderen. Als we de moed hebben om de poort in onszelf te openen, worden we scheppers van die nieuwe werkelijkheid. Als we bereid zijn de steen voor de ingang van onze grot opzij te rollen en het licht van het nieuwe leven toe te laten, hervinden we ons grote bewustzijn en gevoel van eenheid. Dan weten we weer dat wij allen ooit uit dezelfde goddelijke bron zijn ontsproten. Maar achter de poort bevindt zich ook de Godin, het symbool van de vrouwelijke energie. Geduldig wacht zij om een ieder van ons weer in haar armen te sluiten, te koesteren en te inspireren.

Door ons te openen voor haar onbegrensde en onvoorwaardelijke liefde worden we scheppers van de nieuwe werkelijkheid. We geven haar energie de ruimte door met speelsheid problemen te relativeren, door met sensualiteit onszelf en anderen uit te dagen, door met zorg onszelf en anderen te koesteren, door met onze innerlijke wijsheid gebeurtenissen in de juiste context te plaatsen. Met behulp van haar liefdevolle aandacht kan de onstuimige mannelijke energie in onszelf tot bedaren komen, kan de stoom uit ons oververhitte systeem ontsnappen en de rust en ontspanning terugkeren.

Door de Godin in onszelf te erkennen veranderen stoere haantjes vol geldingsdrang in liefdevolle en inlevende mensen en kakelende kippetjes in warme en intuïtieve personen. Machtswellustige politici transformeren in eerlijke en inspirerende leiders en inhalige geldwolven gaan hun portemonnee trekken voor de minder bedeelden onder ons. Knappe koppen openen zich voor vernieuwende inzichten en betweters herontdekken hun nieuwsgierigheid. Mensen die krampachtig worstelen met het leven zullen hun problemen loslaten en vol overgave gaan meedrijven op de stroom van het leven. Door de godinnenenergie toe te laten, wordt de liefde voor onszelf, voor anderen en voor alles wat leeft weer gemeengoed op aarde.

De taak van de mannelijke God buiten onszelf zit erop. Hij mag van zijn hemelse troon afstappen en de scepter teruggeven aan de Godin in onszelf. Door niet langer de boventoon te voeren in ons leven, kan God het heilige huwelijk aangaan met de Godin, het huwelijk dat in het hart wordt gesloten. Door de samensmelting van God en Godin wordt het Christuskind in ons geboren, de onvoorwaardelijke liefdeskracht waarmee we een hemel op aarde scheppen.

In liefde voor de God(in) in onszelf,

Ismaël Sananda

60 gedachten over “Venus opende de poort naar de nieuwe tijd..!

 1. Ik haak al af bij ‘de godin der liefde ‘ . Voor liefde hebben we dus een speciale godin nodig die op Venus woont . God van oorlog woont op Mars .
  Lang leve dat aloude dualiteitsgezeik van de newage , stick it up Ur -anus

  1. Hoe doe je dat met 0 posts?! Volgens mij zit je aan te rotzooien met die voetbal uitslagen, tikkie boven de lat is het ineens 1 nul…
   Dit heeft niks meer te maken met VENUS LIEFDE! maar met MEER-CURIOUS zijn…

  2. Beetje rommelen bij de Venusheuvel , in de buurt van de kleine kabouteres en je kan alles voor elkaar krijgen , zelfs een nulpuntreactie . 😉

  3. Gecopiëerd van de auteurs site ,
   do I need to say more ?

   Citaten uit channelings van Salusa
   Bron: ET First Contact

   Groot wezen van licht
   14 november 2011
   Wij zijn blij dat velen president Obama nog steeds hoog in aanzien houden. En dat gebeurt ondanks de voortdurende pogingen van de oude garde of degenen die zijn positie niet begrijpen hem in een kwaad daglicht te stellen. Besef dat hij een groot wezen van Licht is die een rol moet vervullen die vereist dat hij met de dictaten van zijn adviseurs moet ‘spelen’. Hij heeft een zekere mate van succes behaald, al heeft hij voortdurend tegenstand. Hij heeft jullie aanhoudende steun en liefde nodig en jullie zullen zien dat hij zich ontpopt en verant-woordelijkheid neemt wanneer hij eenmaal zonder bemoeienis zijn eigen beleid kan uitvoeren.

  4. @Guido
   Bedankt voor de link naar eerder Obama-artikel op WTK. Dit was mij ontgaan.
   Waarom ergeren de mannen hier (enfin, Paul & Coz) zich zo aan woorden als liefde en hart? Het zijn toch maar woorden, hulpmiddelen om gedachten en gevoelens uit te drukken en waarvan we weten dat zij altijd tekort schieten. En dat je geen uitdrukking als “vanuit je hart leven” (= vanuit je voel) zou mogen gebruiken zonder daarbij steeds weer te benadrukken dat het om een héle ervaring gaat en, oja, ònvoorwààrdelijk, terwijl we daar maar een flauw afkooksel van kunnen ervaren. De echte dimensie en intensiteit ervan zou ons gewoon tot as verpulveren, daar wij nog onvoldoende etherisch zijn. We zeggen toch ook ‘vanuit je hoofd’ handelen of leven =mentaal bezig zijn? Jullie kicken op al wat naar new-age ruikt, terwijl jullie er het resultaat van zijn (zoals de meeste zoekers en ontwakenden). En termen als goden en godinnen, duiden m.i. alleen op spiritueel hoger geëvolueerde wezens dan de mens, een staat waar wij naar opweg zijn.
   Nu moet ik Coz wel nageven dat het artikel nogal zweverig is. Persoonlijk hou ik daar ook niet zo van, daarom lees ik zoiets vlug door en laat het bezinken. De kern van de boodschap komt toch bovendrijven.

  5. Absoluut, energie is nogal zweverig. Zeker als het dan ook nog eens over concrete zaken gaat die niet te zien zijn..
   Het blijft een persoonlijk verhaal. Wat je voelt, hoe het resoneert. Ieder zijn meug. Geen wedstrijd, dat vooral. Mijn eigen ervaring is, dat het nogal wat is, vooral voor jeZelf, om ‘iets’ of ‘iemand’ volledig te ver-oordelen. Dat lukt me niet. Ook al ben ik nog zo’n oor aangenaaid, er is altijd ruimte.. Voor vergeving bijvoorbeeld..!

  6. @ Anelle 1.5

   Ik zelf ervaar en leef van uit een andere grondbeginsel en basismethode, het lichaam wat een grofstoffelijk fysiek iets heeft als het hart en waar menig het als de plek van de ziel ook blijkbaar gehuisvest is volgens het Westers New Age denken zo is gecreëerd. Mijn wezen is mijn Ziel die in mijn lichaam woont en zijn plaats kent vanuit de Hara, een energiepunt direct onder de navel. Deze plaats wordt altijd verraden wanneer iemand de liefde voelt en verliefd op iemand wordt. De vlinders die dan ontstaan zijn in het gevoel van herkenning wanneer je dan een gelijke of in bewuste afspraak iemand tegenkomt. Nog leuker wordt het als we er de chakra leer erbij gaan halen en we de bij passende kleurenleer er in betrekken we voor passende waarnemingen komen te staan. De Ziel hanteert graag Protonenlicht energie = liefde energie, welke Goud Geel is en de plaats kent van de Hara. Het hart kent de kleur van Groen, niet rood! zoals men het beweert, rood is de kleur voor het basis chakra! Groen staat voor rust en staat voor her-opladen van energie, wanneer iemand uitgeput raakt en of in onbalans komt met zijn omgeving en met zijn gezondheid dan is het hart de plek om tot rust te komen, de bezinning. Als je dat toch vanuit dat hart gaat leven dan kom je letterlijk en figuurlijk stil te staan en dan ga je de kleur rood toepassen waar het niet nodig is, met hart problemen tot gevolg.

   Vanuit de Shiatsu leer, de Yoga en uit de Accupunctuur wordt het Chi middelpunt, de Hara dan ook behartigd als het energiepunt van het fysieke bewegen maar ook het punt van de aansturing van de Khundalini energie en je mentale/spirituele/paranormale kracht. Daarom dat New Age denken vanuit het hoofd verwarring naar voren schuift en een andere plaats aanwijst dan men het al duizenden jaren via heel veel kennis en wijsheden en diverse Oosterse Culturen voorschrijft. Zie Buddha die allemaal met beide geopende handen de plek van de ziel aangeven en weinig tot geen Buddha die het hart aanwijst. De Amerikanen die we allemaal moeten horen die het bedriegelijk allemaal beter weten de de Oosterse relegie, slikken we voor zoete you-tube koek. Reiki wat je hier ook vind is NIET! gestaafd aan de kennis van het werkelijk Japans Ritueel handelen en genezen.

   Daarom Anelle ben ik het er nooit mee eens dan met steeds praat over het hart waar de Ziel zou huizen, het is niet om het ergeren, maar het is BEWUSTZIJN van hoe het wel werkt en NIET andersom, de verleiding van het WESTERSE DENKEN. Daarom elke keer dat het me erg benauwd als men doorzet met te evolueren van alles uit het Hart te moeten doen. Puffffffff, snap je me nou?! Onvoorwaardelijk lief hebben komt vanuit de Ziel en niet vanuit het stoffelijk hart.

  7. @Paul
   Ik volg je helemaal en dankzij jou besef ik dat wanneer ik liefde voel, deze héél is, ‘van kop tot teen’ en veel verder dan dat.
   Wanneer ik tot rust wil komen en een vredig gevoel nastreef, leg ik mijn hand op de plaats van mijn fysieke hart en voel ik een zalige rust stromen.
   Ik wou gewoon zeggen niet te zwaar te tillen aan termen die er bij ons van kindsbeen af ingehamerd zijn. Het is de intentie van de boodschap die telt, niet de plaats die als de’thuis’ van ziel of liefde aangeduid wordt.

  8. Sorry Anelle dat ik het met wat verheven woorden moest doen. Maar de rest zit hem helemaal in het gevoel weg gebakken, daar brengt mijn huidig lijf dan ook geen verandering in. Het is de kennis van al die levenservaringen die tellen op deze gevoelens basis, de rest komt allemaal van me interne harde schijf af (akasha-bibliotheek). Het hoofd is enkel nodig om me vingers liefdevol op het toetsenbord van kracht te wezen. Liefst zou ik graag even in je Aura willen zitten om ook de rest erbij mogen te voelen, anders bestaat er geen liefde volle waarneming.

  9. Anelle ,
   mijn visie is dat je al één bent , we geen verheven meesters nodig hebben , geen hierarchische struktuur . Ik weet dat jij nog geloofd in de violette vlam enzo , ik heb dat vroeger allemaal meegekregen tijdens mijn aanwezigheid op een mysterieschool . De hele rattaplan met alle verheven meester , threefold flame , alle incarnaties van elke Joep Meloen die ze tot verheven beschouwden . De zeven stralen een de meesters van de zeven stralen , noem het maar op . Toen ik het bedrog doorzag ben ik verder gaan zoeken , dieper in mezelf gedoken en door weerstanden heen gegaan .
   Uiteindelijk resultaat was dat ik het allemaal n mezelf moet vinden , mijn kracht , mijn weerstand , mijn licht en mijn donkere kant . Geen portaaltje zal me helpen als ik niet de naakte waarheid onder ogen zie . Verheven meesters en goddelijke planeten , up Uranus zogezegd .
   Uiteindelijk maakt het me geen ene reet uit wat anderen denken of willen geloven , dat is hun pad en dat respecteer ik . Af en toe even lekker los gaan om te triggeren 😆 its all for the show , toch Paul de kabouterbierkabouter ?

  10. Anelle ,
   mijn visie is dat je al één bent , we geen verheven meesters nodig hebben , geen hierarchische struktuur . Ik weet dat jij nog geloofd in de violette vlam enzo , ik heb dat vroeger allemaal meegekregen tijdens mijn aanwezigheid op een mysterieschool . De hele rattaplan met alle verheven meester , threefold flame , alle incarnaties van elke Joep Meloen die ze tot verheven beschouwden . De zeven stralen een de meesters van de zeven stralen , noem het maar op . Toen ik het bedrog doorzag ben ik verder gaan zoeken , dieper in mezelf gedoken en door weerstanden heen gegaan .
   Uiteindelijk resultaat was dat ik het allemaal n mezelf moet vinden , mijn kracht , mijn weerstand , mijn licht en mijn donkere kant . Geen portaaltje zal me helpen als ik niet de naakte waarheid onder ogen zie . Verheven meesters en goddelijke planeten , up Uranus zogezegd .
   Uiteindelijk maakt het me geen ene reet uit wat anderen denken of willen geloven , dat is hun pad en dat respecteer ik . Af en toe even lekker los gaan om te triggeren 😆 its all for the show , toch Paul de kabouterbierkabouter ?

  11. Tweeling van sterrenbeeld , 11 van geboortenumerologie , niet van de eenvoudige om niet van de dubbele te zijn voor ons .

  12. @Cozmic 1.10
   Ik zou het ‘stralen- en vlammengedoe’ niet direct als bedrog van de hand doen maar eerder als steuntjes. De hele handel errond en al die goeroe’s, healers en meesters, dààr moet ik niks mee. Die springen gewoon op de kar in de hoop een graantje mee te kunnen pikken. Wanneer je ziet hoeveel ze durven vragen! Wie pronkt met zijn/haar ‘meesterschap’, moet ik niet, ik zoek het het liefst helemaal zelf uit, daarom ga ik nooit naar seminars ed. Wat ik wel denk, is dat stralen en vlammen ons als hulpmiddeltjes werden aangereikt, gewoon omdat wij dat innerlijke stemmetje zo graag overscheeuwen of niet willen horen. Iets dat in je hoofd zomaar komt te zitten praten, afdekken de boel en doorgaan met onszelf te willen bewijzen.
   Hoe leg je een mens het onzichtbare uit, helende en verheffende energieën? Door ze via verbeelding tastbaar, zichtbaar, waarneembaar te maken. Meer valt er niet achter te zoeken : het zijn ook maar woorden…

  13. @ Anelle

   Als men werkelijk iets in de pap weet te brokkelen dan zal elke begaafde personage daar helemaal geen geld voor willen vangen. Men doet dan uit voldoening wat voor de ander, zonder er iets voor terug te willen hebben, minimaal een grijns. Gezien de anderen die allemaal aangekochte diploma’s hebben floreren juist om de centen, begaafd?! wel nee puur om er zelf beter van te worden. En de ander zoveel mogelijk te bedriegen. Daarmee staan meestal altijd de beste stuurlui aan wal. En deze laatste categorie wordt dus altijd over het hoofde gezien, niet serieus genomen en als betweters afgeschilderd. De reële wereld wat er achter steekt is meestal de weg die je bewandel en van uit het niets ontdekt dat er anderen zijn die op het zelfde moment de zelfde ervaring hebben en dat heel graag willen delen met elkaar omdat men dan in een fase van depressie verkeert. Mooie dag verder daar in België.

 2. Ik haak al af bij ‘de godin der liefde ‘ . Voor liefde hebben we dus een speciale godin nodig die op Venus woont . God van oorlog woont op Mars .
  Lang leve dat aloude dualiteitsgezeik van de newage , stick it up Ur -anus

  1. Ik snap nu wat de Engelsen noemen met: ‘Jumping to conclusions’.. ‘Look before you leap’, ook zo’n uitdagend gezegde. En idd… ‘Up-uranus’ is er dan een uit de nieuwe-kosmische-sterrenkunde. 🙄

  2. I looked . I leaped … and I still landed in a pile of crap 😆

 3. »Zoals Kaïn naar Abel gevraagd werd, zo zullen ook wij naar onze broeders, de dieren, worden gevraagd. Wanneer we dat begrijpen, zou een christendom kunnen ontstaan, het door weinigen geleefde, nog altijd onontdekte..«
  Reinhold Schneider, auteur (1903-58)

  Vond ik wel een mooie uitspraak, er zal oorlog blijven zolang wij andere zielen op brute wijze afslachten, met of zonder Venus overgang.
  Dus ook kijken wat je naar binnen stopt, voordat je naar binnen gaat in de ziel. Mooi hoopgevend stuk overigens.

 4. Verdovende newage pijltjes die zeggen dat alles goed is , val maar lekker in slaap , Venus for the resque .
  Klik op de site van ze en zie de bagger die ze propageren . Val maar lekker in slaap en zie niet wat er echt gebeurd , als dat jouw keuze is , doe dat lekker . Niemand die je dwingt je ogen te openen , te zien welke leugen regeert , nee , Venus komt langs de zon en het komt allemaal goed . Wie weet komt Salusa ook nog even langs om te vertellen dat ze binnenkort gaan landen en hij met zijn blonde lange haren vrede komt brengen , samen met Obama .
  Ja lieve kijkbuiskindertjes , het Venusportaaltje is langsgeweest en alles is weer goed .

  1. Vanaf de heuvel was het allemaal te zien.. Volgens Boudewijn zelfs aan de andere kant van de heuvel.
   Het portaaltje is trouwens niet langs geweest, het staat open. Venus kwam langs de Zon, omdat wij ook bewegen. Ofzo.

  2. Één click op die website waar deze bagger vandaan komt geeft al genoeg inzicht , Obama , Salusa , get fn real . What is next ? Het ene moment staat er een keiharde waarheid over Avaaz , Syrie , Fluor en noem maar op en op dezelfde pagina staat een channeling van huppeldekut met haar newage onzin . Ik weet het en/en en niet of/of . Misschien mag ik als reageerder ook weleens een echte mening laten zien . Als er even niets te melden is beter melden dat er niets te melden is dan bagger melden .

  3. Paul , imo it doesnt blend
   Wat ik al eerder zei , gewoon mijn eerlijke mening , voor de rest heb ik geen fuck te vertellen , soms hoop ik dat ik gehoord word . Zo niet , lekker belangrijk .
   Als ik bij het lezen van een artikel al de kriebels krijg is dat meestal een teken , zo ook bij kony . Zoek ik naar de bron is dat meest een bevestiging . Ook bij deze bagger .

  4. propageren , maar je snept wot ij mien . Wie nu nog niet ziet wat ik bedoel …..

  5. Toch triggert dit artikel jou het meest beste Cozmic, zoveel vuur en passie die je erin stopt om de spiegel te keren er mee. De dualiteits dans is dus begonnen en jij manifesteert dus de nieuwe werkelijkheid van de linker hersenhelft en de rechter hersenhelft. Vooral het New Age denken dat onvoorwaardelijke liefde enkel uit het hart komt, kan er bij mij ook niet in. Onvoorwaardelijk zijn doe je vanuit je hele wezen wie je bent en niet gefocust van uit 1 spot. Het is het zelfde verhaal als al die anderen maar dan gestoken in een geheel nieuw jasje. Ik lees het snel dor en kan het dan weer los laten en jou ondersteunen met een lach en een klucht. Een heerlijk joch ben je dan ook toch in de zandbak van onze Guido…

  6. Zand in de ogen, zand in de wielen, slaapzandbak. Volgens mij is er een waarheid voor iedereen, en door die uit te spreken, komt er een onderliggende diepere waarheid boven.
   Als alles, maar dan ook álles uit Eenheid (ONE) afkomstig is, hoe kun je dan een deel van die Eenheid, en dus een deel van jezelf tot ‘bagger’ kwalificeren..? Just a question. Over afgescheidenheid gesproken. Idd én/én.. Wie gebruikt er geen spiegel om zich te ‘zien’.. 😉
   Between the silence of the mountains
   And the crashing of the sea
   There lies a land I once lived in
   And she’s waiting there for me.

   But in the grey of the morning
   My mind becomes confused
   Between the dead and the sleeping
   And the road that I must choose.

  7. De poort staat open en alles is in beweging. Zo boven, zo beneden… en zo buiten, zo binnen! Maar vlak voor het aanbreken van de dageraad is de nacht het donkerst!

  8. Maak eerst een bruggetje, dan volgt de stroom vanzelf..
   Of zoals Drs. P ooit zong:
   “En als de pont zo lang was als de breedte van de stroom,
   dan kon hij blijven liggen, zo zei laatst een econoom..!”

  9. Paul , met zo’n iteractieve regenpijp zou je wensen dat het iedere dag even goed plenst 😆

  10. Guido , met dat nummer van de Moody Blues heb je één van mijn all time favorites te pakken 😉

 5. precies, dat lukt mij ook moeilijk, iets of iemand geheel VerOordelen tot..
  behalve, behalve, behalve, als het er zwaar op lijkt dat iets of iemand zwaar voorspelbaar is of wordt, Cozmic is niet voorspelbaar en dat maakt Hem, een geweldenaar, Guido is niet voorspelbaar idem dito, wat Monika al zei, Man van verrassingen, over Cozmic, voorspelbaarheid is dodelijk (saai) en van Obama weet je van tevoren dat hij je recht in je gezicht blijft liegen, dat is dodelijk, als ik meen iets bij Anton gezien te hebben dat mij verontrust, wie ben ik in mijn positie, het liefst zou ik het er met Anton zelf over hebben, tien tegen 1 dat ie bij mij ook iets ziet, wie weet zijn we gelijken, astraal bevlekt onbevangen bezwangerd zonder dat we het zelf willen weten..

  wat we er mee willen doen in het wrede levensspel is het enige dat uiteindelijk overblijft.. Ik heb overigens bovenstaande Artikel met plezier kunnen lezen, er zit wel iets in dat Aktueel isz, en verder wie Salusa werkelijk is, best een uitdaging om daar meer over te weten te komen, sommige antwoorden komen niet binnen een paar weken (studie) en invoelen, elke dag weer een nieuwe dag, sommige dagen ben ik total loss, vandaag kon ik weer een nieuw licht schijnen op mijn klassieke studie interesses, over Aton en Akhenaton (Obama) en zo, de oorsprong van de opgedrongen monotheistische godsdiensten (nwo), de tijden dat de mensen honderden goden mochten hebben, wie zijn en waren die goden en wie doet zich voor als die jaloerse gewelddadige mono Ene God van Isis Ra El..

  1. Mooi gesproken Hyper! Mag ik vragen of je er zondag bent..? Zou je wel missen ‘in case not’..!

  2. Ja Hyper, ben je er ook. Zou het heel fijn vinden je te ontmoeten. Groet en 😉

 6. @Anelle en Paul, ook die “goeroe’s, healers en meesters” zitten allemaal in hun eigen proces, net als jullie en ikzelf. Is er niet een mooi gezegde “Als de leerling gereed is verschijnt de meester.”?

  1. Dat is een Meesterlijke Opmerking van een Goed Gevolgde Leerling.
   Dick Bravo! Cum Laude!!!

   Meester zijn over iets is de ‘finishing touch!’.
   Waar het ene woordje Meester zijn bederfelijkheid overneemt is de andere Meester vaak het mikpunt waar men naar verlangt.
   Een Theoretische Meester is vaak een flapdrol terwijl een Praktische Meester vaak weer het culinaire punt is.
   Afhankelijk natuurlijk hoeveel ‘Michelin sterren’ men heeft gekregen voor zijn ‘hors d’oeuvres’.

  2. Leerling klaar, meester daar…
   Een echte meester blijft leren, van alles wat ie op zijn pad mag tegenkomen.

  3. @Issy
   Juist! 🙂
   En daarom is elke eigen wijsheid origineel en onvervreemdbaar.
   Een wijsheid die uit het eigen denken en zoeken voortkomt, wordt iedere keer opnieuw geboren.

 7. In twee jaar is er een heel ander denken ontstaan, maar ook geeft dit denken hele andere uitkomsten, en dat doet tijd , het Pi denken in de tijd vreemd het is toch een vast staand feit !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.