Advertentie

It’s got to be perfect..!


x

‘It’s got to be perfect’..

Tessa Koop © Oktober 2011

x

Deze week ging niets zoals ik het wilde. Deze column had er bijvoorbeeld al veel eerder moeten zijn. Ik ben met een boek bezig, maar het vlot niet. Morgenavond heb ik de derde Live Column en ik voel me leeg, moe, misselijk, geëmotioneerd en futloos. De hele week zit ik in een soort impasse: ‘Zal ik het wel of zal ik het niet door laten gaan?’ Hoe naar ik me ook voel: mijn gevoel zegt dat het goed is.
Laat ik eens een bijzonder verhaal vertellen, waarmee ik mezelf herinner aan het feit hoe perfect alles in elkaar steekt; hoe magisch het universum is. Op dit moment ben ik 10 weken zwanger van ons tweede kindje. Ik zal je eens vertellen hoe bijzonder dit geboorteproces tot nu toe is verlopen.

Een jonge moeder die een interview afneemt met Uri Geller..

Ik ben het type dat ook altijd druk met zichzelf is. Dus toen ik in verwachting raakte van mijn dochter, voelde ik heel sterk dat ik hoe dan ook door zou gaan met mijn werk. Mijn werk is immers mijn passie en ik voel een soort innerlijke drive om zoveel mogelijk mensen te informeren en te inspireren. Het grappige is: bij mijn eerste zwangerschap was ik de eerste 6 maanden helemaal klaar met de wereld, en hoe alles in elkaar stak.
Ik las liever ‘Bouquet’-reeksboekjes, dan dat ik mij met de problematiek van de wereld bezighield. Het kon me gestolen worden. Ik had een baby in mijn buik en mijn wereldje was ineens heel klein geworden. Kennelijk hoort dat bij een soort nesteldrang.

Het leuke was: mijn dochter dacht er op een gegeven moment anders over. Ik voelde op een gegeven moment heel sterk dat het kindje in mijn buik bijdroeg aan mijn hernieuwde passie om door te gaan met de weg die ik was ingeslagen. Dus vlak voor mijn verlof, heb ik bijvoorbeeld Uri Geller nog geïnterviewd.
En terwijl ik mijn 4 weken oude dochter wiegend op mijn arm hield, zat ik bij rapper Lange Frans aan tafel om hem te interviewen over buitenaards leven. Daarna ben ik onvermoeid doorgegaan met mijn passie. En voel ik dat het dit keer niet anders zal zijn. Het heeft even geduurd voordat we klaar waren voor ons tweede kind. We moesten allebei erg wennen aan onze eerste. Ze is erg levendig en energiek.

Eerder dan mijn vriend voelde ik af en toe de aandrang naar een tweede. Maar hij was nog niet zover. Op een gegeven moment voelde en wist ik: ‘Als hij er klaar voor is, dan weet ik dat het precies zo moet zijn.’ Deze zomer voelde ik dat het bijna zover was. Zoals jullie weten heb ik soms contact met de 13 Grootmoeders. Vlak voordat mijn vriend zover was, kreeg ik een keer een beeld te zien dat één van de Grootmoeders mij tijdens een ceremonie een baby overhandigde. Ze zei tegen mij: ‘Dit is je zoon. Het is een bijzondere ziel, die met een groot gevoel van overvloed en liefde in jullie midden zal komen.’

Het kaartje dat ineens 'opduikelde'..

Het was een bijzonder moment. Het bleek de eerste in een reeks van bijzondere momenten. Het was begin juli en ik was begonnen met het schrijven van een nieuw boek voor een klant. In die periode moest ik nog mijn laatste restjes faalangst onder ogen gaan zien. Ik was aan het schrijven en het wilde maar niet lukken. Wat ik ook probeerde het stroomde niet. Angst is een vreselijk alles-verlammend gevoel. Dan ervaar ik een tekort aan tijd, tekort aan inspiratie, dan voel ik druk op mijn schouders omdat ik mijn klant niet wil teleurstellen, etc.

Op een gegeven moment liep ik moe van de angst naar de keuken om maar even de vaatwasser uit te ruimen. Hoor ik ineens in mijn hoofd een stem: ‘Mama, als iemand dit boek kan schrijven, dan ben jij het wel!’
Er kwam nog meer informatie die ik snel wilde opschrijven in mijn dagboek. Dus ik ging achter mijn computer zitten. Terwijl ik aan het schrijven was, viel er ineens een kaartje uit het bakje op mijn computer. Een soort boekenlegger, met daarop een tekening van een boom en daaronder een citaat: ‘Heb vertrouwen in jezelf, en het leven.’ Op een of andere manier wist ik dat dit het zieltje was van mijn ongeboren kind, dat ik net had gehoord in mijn hoofd.

Een paar weken later had ik een apart ‘visioen’. Laat ik het even zo noemen, want ik zag het ineens voor mijn derde oog toen ik bijna in slaap was gevallen. Het was wel een erg vreemd visioen, van een bloederige geboorte van een nieuw leven uit een geit en mijn dochter die erbij stond te kijken. Ik zocht natuurlijk op wat de symboliek is van een geit: ‘Een geit is een symbool voor een voedster. En in een sprookje staat een geit symbool voor een kind, maar het heeft ook met vruchtbaarheid te maken.’

Ergens was ik er dus op voorbereid dat het niet lang meer zou duren. Ik had zelfs driekwart jaar daarvoor van mijn ‘club’ al gehoord dat ik me begin 2011 moest gaan voorbereiden op de komst van een tweede kind. Eind juli was het zover. Mijn vriend zegt ineens uit het niets: ‘Tes, zullen we ervoor gaan?’ Toch was ik verrast. Ik had twee weken ervoor nog gepolst hoe de vlag erbij hing, en toen twijfelde hij nog wel een beetje. En ook al had ik al veel tekenen van boven gehad, tijd is in de eeuwigheid toch een heel ander begrip. Hij zei: ‘Ik weet ook niet waarom ik het nu ineens zeg. Het was zomaar een gevoel.’ Direct na het weekend – op maandag 25 juli – belde ik de dokter met de vraag of ik die dag al een afspraak kon maken om mijn spiraal te laten verwijderen.

En ik weet niet of je het weet, maar op 25 juli is altijd de Dag Buiten De Tijd voor de Maya’s. Wij vieren op 1 januari nieuwjaar, maar voor de Maya’s begint het nieuwe jaar op 26 juli, en 25 juli is daarbij de dag buiten de tijd. De dag waarop je intenties zet voor het nieuwe jaar, een dag om het leven te vieren en stil te staan bij het oude jaar.
De Maya’s hebben altijd gezegd dat hun kosmische kennis afkomstig was van het zevengesternte de Pleiaden. En zoals je misschien weet voel ik mij sterk verbonden met de Pleiaden. Dat is trouwens nog zacht uitgedrukt, want ik heb duidelijk telepathisch contact met hen en ik krijg hen regelmatig te zien met mijn derde oog. Mij is verteld dat er op dat vlak heel wat aan de hand is, en als de tijd rijp is zal ik daar meer over mogen gaan vertellen. Daar zie ik erg naar uit.

Ja hoor, ik kon naar de dokter, om 11.50 uur. Nadeel was wel dat ik mijn dochter die dag gewoon thuis had. En of het voor haar nu wat was om erbij te staan hoe de dokter bepaalde handelingen zou gaan verrichten… Maar mijn gevoel zei dat het goed was. Wat bleek: mijn dokter was niet alleen, maar had toevallig een arts in opleiding aan haar zijde staan. Dus terwijl mijn huisarts mijn dochter bezighield met kleuren, kon de arts in opleiding mijn spiraal verwijderen. Het was zo gepiept.

Gustav Klimt: moeder en kind

Die ochtend voordat mijn spiraal werd verwijderd, deed zich iets bijzonders voor. Ik voelde die dag dat het een soort ‘heilige dag’ was. Ik zou namelijk ook mijn vrouwelijkheid weer terugkrijgen. Ikzelf heb een spiraal toch altijd als een soort onnatuurlijke indringer ervaren, die mijn hele natuurlijke cyclus verstoorde. Dus behalve dat de ‘deuren’ die dag officieel open gingen voor ons tweede kind, was ik ook om die andere reden erg blij. Op de radio hoorde ik een liedje, dat direct mijn aandacht trok. Als kind heb ik namelijk het liedje: ‘It’s got to be perfect’ van ‘Fairground Attraction’ geplaybackt. Ik hoorde dat liedje ineens na al die jaren weer, terwijl ik me aan het aankleden was. Ik voelde dat het een perfecte dag was om mijn spiraal te laten verwijderen. Alsof dat nummer dat nog eens extra bekrachtigde.

Het is altijd afwachten wanneer het ‘raak’ is als je gaat voor een kindje. Iedere vrijpartij is spannend. Wat wel opmerkelijk is, is dat mijn dochter soms ineens uit het niets zei: ‘Mama, krijg ik binnenkort een broertje?’ Ze ‘wist’ niets van onze plannen. Dat vertel je een kind niet zover van te voren. Tijd is al een eeuwigheid voor die kleintjes. Maar haha ik hoefde haar niets wijs te maken. Zo had ze nog een paar frappante opmerkingen. Natuurlijk hoop je dat het direct na een eerste maand al raak is. Maar ik besefte ook dat het nog veel langer kon duren. Dat had ik immers met de eerste zo ervaren. Toen we weer een poging waagden, stond de radio aan en ineens hoorde ik het liedje van ‘Fairground Attraction’ weer voorbij komen! Hoor ik het jaren niet, en nu ineens achter elkaar! Dus toen ik in het heetst van de strijd hoorde: ‘It’s got to be perfect’, wist ik intuïtief dat het raak was..

Op 30 augustus ben ik jarig en voor de gein had ik al wel tegen mijn vriend gezegd: ‘Ik zou wel een kindje voor mijn verjaardag willen.’ Ik kon toen nog niet bevroeden dat dit inderdaad zo zou gaan. Helemaal zeker wist ik het natuurlijk niet, mentaal dan. Ook al had ik dat liedje gehoord en die visioenen enzo gehad, ik twijfelde ook wel erg of het nou raak was. Maar het universum had nog iets leuks in petto, waardoor ik bevestigd kreeg dat ik toch écht zwanger was.
Mijn schoonmoeder wilde mij een kaart geven voor mijn verjaardag met een envelop erbij. Ze past op, dus die vrijdag nam ze de envelop met zelfgemaakte kaart mee. Ze zei: ‘Je dochter wilde je natuurlijk ook een kaart geven. Ze mocht er zelf eentje uitkiezen. Weet je wat ze toen pakte?’, mijn schoonmoeder, die niets van onze plannen wist, moest erom lachen. “Ze pakte per ongeluk een door mij gemaakt geboortekaartje met daarop de tekst: ‘Gefeliciteerd met je zoon!’ Dus ik heb snel even die tekst eraf gehaald. Het waren toch stickertjes.”

.

Maar ik wist wel beter: het universum en mijn dochter feliciteerde mij alvast met mijn zoon. Ik ging die avond voor de gein even kijken wat voor sterrenbeeld ons kindje zou hebben, als ik nu zwanger zou zijn. Een Stier! Ik was helemaal verbaasd. Ik weet niet of je het weet, maar de Pleiaden staat in sterrenbeeld Stier. Ik kon mijn geluk niet op. Ik voelde me zo gezegend. En ik was zo verrast over de magie en de werking van het universum! Toen ik op 30 augustus – mijn verjaardag – een test deed, bleek dat ik zwanger was van ons tweede kindje… WOW.

Het is misschien een beetje een rommelig verhaal. Ik zit hier dan ook rillerig van de kou en moeheid en misselijkheid te tikken. Maar ik geniet er enorm van om dit op te schrijven. Het geeft me weer even een goed gevoel. En het relativeert natuurlijk die misselijkheid. De hormonen gieren momenteel door m’n lijf. Daardoor heb ik ook minder contact met daarboven en voel ik me soms wel een beetje alleen. Ik ben de laatste tijd zo verwend met mijn contact en innerlijke begeleiding. Soms hoor ik ze wel, maar een stuk minder dan normaal. Ik zit erover te denken om morgenavond maar gewoon door te laten gaan. De ‘Live Columns’ zijn zulke bijzondere aangelegenheden. Met elkaar bouw je de energie nog meer op, en voel je hoezeer je verbonden bent met jezelf en het universum.

Want ook al leven we soms in de illusie van afscheiding, weet dat dit echt een illusie is! Mocht jij je ook vaak ‘afgesloten’ en alleen voelen. Onthoud deze Gouden Tip (het werkt echt!). Je hoeft niet verlicht of wat dan ook te zijn, om contact te ervaren. Je hoeft ook niet ergens naartoe, of iets te doen. Het enige wat je hoeft te weten is dat het zo IS. Nu op dit moment, as we speak. Stem je af op de IS-heid van manifestatie. Alles is er al. Stem je af of je eigen energie en voel dat het zo is. VOEL het. Dan laat het universum jou vanzelf merken op welke manieren jij het contact zult ervaren. Veel succes en misschien tot ziens bij een van de volgende ‘Live Columns’..!

Liefs Tessa
x

61 gedachten over “It’s got to be perfect..!

 1. Helemaal Perfect Tessz, al mijn narrigheid verdwijnt als sneeuw voor de Zon, gewoon zoals het is en is gegaan, dat doet bijna niemand, omdat ze het niet kunnen of niet durven, dat is het voordeel van de beangstigden die als laatsten door de poort zullen gaan, de laatsten zullen de eersten zijn, das pas Vrijheid, sjaah dan kun je Vrijen zonder belemmeringen…

  En een Jongentje wordt het vast en zeker, zou toch ook gek zijn als Tess geen Zoon zou hebben, dat past bij jou, een Mannetje er bij, dan is het compleet!!

  1. @HyperAlert dat is pas een echte open-BARING, ha,ha De laatsten zullen de eersten zijn, de Alfa en de Omega. De Laatsten die nog Wakker waren in Atlantis, zullen nu na 26.000 jaar weer het Eerst mogen Ontwaken! Dus, door het geboorte-kanaal gaan. Grappig, alles komt deze week inderdaad samen!

  2. @ HyperAlert Vrijen zonder belemmeringen… geweldig! Dat brengt mij op de 4 belangrijke V’s zoals ik die zie

   .Verantwoordelijkheid: luisteren naar je innerlijke roepstem en je taak hier op Aarde verrichten
   . Vertrouwen: volledige transparantie naar jezelf en naar anderen
   . Vrijheid: alles, maar dan ook alles in je leven doen omdat je het zelf wilt, dus vanuit je eigen Goddelijke Kracht, maar wel in:
   . Verbondenheid: niet ikke, ikke en de rest kan stikken, maar het doen in samenwerking en in dienstbaarheid aan elkaar en aan deze mooie planeet

  3. Dank je, Alice, mooi dat het jou aanspreekt. Nu we weer Wakker worden hebben we geen 10 geboden meer nodig. Die waren alleen nodig om de periode dat de Aarde was ingeslapen en de mensheid Onwetend was, dus vergeten was dat ze Goddelijke wezens zijn, te overbruggen. Mozes riep niet voor niets tegen zijn volk dat ze de afgoden aanbaden, dat is geheimtaal voor dat ze van zichzelf waren vervreemd, dus hun eigen Goddelijkheid waren vergeten. Ik weet niet hoe het jou vergaat, maar ik trek me niets meer aan van alles wat riekt naar macht (ik noem dat de Farizeeen en Schriftgeleerden) en ga alleen nog mijn eigen Weg. Ik stel me zo gezegd boven de Wet! Ik toets alles wat ik doe nu aan de 4 V’s en dat lukt steeds beter!

  4. Super Dominee Dick, ik ben altijd gek op het punniken van alliteraties, en dan is het Voluit ‘Vuile Farizeeërs’, met het schuim op de bek,

   omdat het zo lekker bekt.. Jij zou ook echt een super dominee kunnen zijn, het verwerken van alledaagse voorvallen in de letters van de gestanste stanza soera geschriften van Dzyan, ik vind dat machtig mooi, het kan mij niet gek genoeg zijn wat dat betreft.. Veel beter dan de 10 geboden in steen op die berg, ik weet de naam van die berg niet eens, wat en wie zouden we zijn zonder de hulp van Google, effe wachten…

   taaadaaaaa ‘De berg Horeb’, zo mooie taal die Bijbelse taal, en dan de Soemerische hard gebakken klei geschriften er nog bij en we zitten in het land van Hamelen, die schrijvers van die serie wisten meer dan goed voor ons was, afleveringen zijn niet per ongeluk gewist volgens mij…

   Ik krijg helemaal kippenvel nu, ik wil ook een schriftgeleerde worden, maar dan moderner hipper, met veel hyperlinks, maar ik wil het ook veel meer uit m’n hoofd gaan kennen, geheugen trainen en vocabulaire woordenschat steeds meer vergroten, en meer synoniemen voor het zelfde, gewoon omdat dat sierlijker is, een genot voor het oog om te lezen uiteindelijk idealiter in het gunstigste geval..

   Quote:

   ” Volgens Exodus 20:1 ontving Mozes van God, op de berg Horeb in de Sinaï-woestijn, op twee stenen tabletten (“tafelen”) de Tien Geboden. In Exodus 34 staat dat God Mozes opdroeg een tweede versie van deze stenen tafelen te maken, omdat hij de eerste had stuk gegooid, toen hij terugkwam van de berg en zag dat het volk een gouden kalf had gemaakt en aanbad. Na voorlezing aan het verzamelde volk werden de stenen tafelen in de Ark van het Verbond bewaard. ”

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Tien_geboden

   Hij is echt leuk Mirakel, grinnik.. love U 4 ever (als Alice als een braaf afgericht rode neuzen rollator Lucifertje om de 2 zinnen met het L woord mag smijten dat het zeer doet aan je ogen dan mag ik af en toe ook eens wat)

   http://woldhek.nl/images/drawings/1787-piet-hein-donner.jpg?1231410063

   Renée de Haan – Vuile Huichelaar
   http://www.youtube.com/watch?v=Wg-Z8d0O0C0

  5. Even hoekige houterige bewegingen maken met die Lee Towers arm maar dan aanstekelijk op z’n kamps Drents, laat die kampers maar schuiven, die denken niet zo moeilijk, die doen gewoon, ja ze staan dan wel in die foute Illu Piramide Denver Type Tenten om voor de foute ster van de Tros op te treden, maar aalaa, alles is bàààààààààd zou Cozmic zeggen, Dawnie doe nou weer eens even mee, al is het maar 1 keer in de 2 weken of zo, ik lijk Paul wel, we hebben toch je aandacht nodig zo af en toe, dat we je missen heel erg, altijd, het hoeft toch niet altijd op leven en dood bloed serieus te zijn lieve Dawnie? Ik meen dat lieve ook nog, al kun je regelmatig goed giftig zijn…

   ik doe toch niks goed dat weet ik nou wel… goh ik klink net als Paul, maar ik snap dat wel, de gebeten hond zijn, niks snappen altijd dwars, maar daar achter zit iets wat wel de moeite waard is, alles met mate… ik ga niemand structureel negeren, dat kan niet zuiver zijn, zelfs niet voor “Wolven” (Dawnie taal, zal wel weer die oud testamentische Dark Knight Donder god zijn die de regels bepaalt (zucht)… dark knight donder een eind heen, ik wil ook wel eens wat en volgens de new age ben ik ook een godje

   Jannes – Laat De Zon Maar Schijnen
   http://www.youtube.com/watch?v=fQBds48NUGc

  6. @Hyper Alert,

   Ik denk niet dat ik braaf ben, maar als je weet dat je een goddelijk wezen bent mag je alles.
   Jij bent voor mij net zo goed een goddelijk wezen. En ja ik smijt heel graag met dat zo als jij het noemt L. woord ik leef in een schitterend Universum en dat gun ik n.l iedereen. Door te vragen heb ik zoveel inzichten verkregen, dat wil ik zo graag delen. Vandaar dat L. woord dus Liefde. En dan onvoorwaardelijke Liefde want daar draait mijn wereld om. Niet om geld. De echte wereld is zoveel groter en mooier dan de zichtbare. En Hyper Alert ik leef vanuit mijn Waarheid en ja jammer dan voor jou, daarbij staat Liefde voorop. Voor alles wat leeft welteverstaan. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, alleen de een roeit harder dan de ander, en sommige mensen moeten nog of weer op zoek naar de riemen.
   Hartegroet Alice

  7. @HyperAlert Prachtig, ik moet om jou enorm lachen. Jij stimuleert mij ook heel erg! Ik vind het prachtig dat je dat even hebt opgezocht van die stenen tafelen die Mozes stuk gooide omdat zijn volk het Gouden Kalf aanbad. Op de eerste plaats geloof ik niet dat Mozes echt heeft bestaan! Daar geloof ik niet in! Alle wereldgodsdiensten, het Jodendom, de Islam en het Christendom zijn gebaseerd op Onwetendheid! Op een illusie, zoals alles in de laatse 26000 jaar een illusie was! Men heeft de bijbel gewoon niet goed begrepen! En zelfs ten tijde van koning Salomo voor een deel herschreven! De Ark des Verbonds, die de eerste 5 boeken van de bijbel bevatte (de zogenaamde Tora) is een overblijfsel van het rijk van Atlantis, net als de piramiden. Waarschijnlijk heeft de Ark des Verbonds zelfs in de piramide van Gizeh gestaan! Maar die Ark des Verbond is op een of andere wijze in Jeruzalem terecht gekomen,in de tempel van Salomo, zo’n 600 jaar voor Christus. In de tijd van Salomo was er totaal geen respect voor de positie van de vrouw. Ik zie het gewoon terug als ik het bijbelboek Koningen lees! Ik doel dan op het liefdesleven van Salomo en anderen, maar ook op het feit dat vaak in dat verhaal vrouwen worden neergezet als hoer. In die tijd van Salomo is het hele scheppingsverhaal herschreven In de eerste plaats is God toen weggezet als een mannelijke God, terwijl in het oorspornkelijke verhaal het een androgyne God was. En Eva zou geschapen zijn uit de rib van Adam! Op basis waarvan de vrouw door de eeuwen heen in veel culturen, waaronder de westerse cultuur, maar ook in de islamitische landen een ondergeschikte positie heeft gehad tern opzichte van de man. En is Eva weggezet als een vrouw die Adam heeft verleid tot het eten van de appel van de boom des Goeds en Kwaads! Toen is goed en kwaad en daarmee de dualiteit in de wereld gekomen! Onzin natuurlijk, want goed en kwaad bestaan niet, maar het heeft wel geleid tot een collectief schuldgevoel bij de mensheid, waarop veel van onze angsten is gebaseerd!

   Het is leuk dat je aanhaalt die stenen tafelen die Mozes de eerste keer stuk gooide omdat hij zag dat het volk het Gouden Kalf aanbad. Dat wat ik nu zeg zul je waarschijnljk in geen enkele joodse tempel,moskee of christelijke kerk horen. En je hoeft het ook niet als waar aan te nemen. Het voelt voor mij echter als waarheid, doordat we samen daar nu zo over kletsen. Ik heb daar helemaal niet eerder over nagedacht, maar wat hier gebeurt is natuurlijk niet voor niets. Die eerste 2 stenen tafelen bevatten niet de 10 geboden (de Wet),maar dat waren de 2 platen van het verbond door Gods vinger beschreven. Dat is de boodschap van de bewoners van Atlantis voor onze tijd, waarin de Aarde weer ontwaakt uit haar Slaapstand, dat we weer ons mogen herinneren dat we Goddelijk zijn, dat we de Goddelijke kracht in ons zelf aanwezig is, dat we geschapen zijn naar Gods beeld. En als dan in de bijbel staat dat toen Mozes beneden kwam zijn volk stond te dansen om het Gouden Kalf, dan wordt bedoeld dat de de mensen hun eigen Goddelijkheid waren vergeten, dus dat ze in feite zichzelf ontkenden (dat is het Gouden Kalf). Door de ontkenning van hun eigen Goddelijkheid hadden de mensen spelregels nodig om samen te kunnen leven. dat si de betekenis van de stenen tafelen met de 10 geboden, zoals beschreven in Exodus 34. En die 10 geboden mogen we in dez tijd weer overboord zetten nu we de Goddelijkheid in ons zelf weer ontdekken. Want waarom hebben we nog een wet nodig (en dat wil zeggen idere vorm van macht en hierarchie) als we weer beseffen dat we Goddelijke wezens zijn? Dan kunnen we ons toch weer boven de wet stellen?

   En HyperAlert, je bent al een moderne schriftgeleerde! Je weet al van je zelf dat alle kennis er is, alle weten is in ons zelf, in een ieder van ons! Dat weten noemt men ook wel WIJSHEID!

  8. Ik heb als kind heel veel verhalen in de bijbel nooit kunnen plaatsen. Dat zijn met name de verhalen in de oude testament, waar vaak sprake is van een oorlogvoerende en wraaknemende God. Daar kan ik niets mee! Dus, al die verhalen zijn gewoon geschreven door mensenhanden, door de bril bekeken van de mensen die in die tijd leefden.
   De bijbel bevat voor mij een aantal interessante boeken waar ik in deze tijd heel veel aan heb. In de eerste plaats aan de verhalen van Mozes en dat is de Thora, de eerste 5 Bijbelboeken van het oude testament. Ok, belangrijke passages zijn vervalst, maar er staan ook een aantal voor mij boeiende verhalen in. En in de tweede plaats de evangeliën in het nieuwe testament, die gaan over het leven van Jezus op Aarde.

   Mozes staat voor mij symbool van het leven van de mensen op Aarde in de afgelopen 26.000 jaar waarin de Aarde op de Slaapstand leefde. En waarbij het nodig was om het “wiel van geboren worden, sterven en opnieuw geboren worden (incarneren)” noodzakelijk was om in de 26000 jaar van ONWETENDHEID het collectieve bewustzijn van het Atlantis tijdperk levend te kunnen houden en weer te kunnen laten ONTWAKEN in de komende tijd, de tijd van de nieuwe hemel en de nieuwe Aarde. Mozes zijn leven bestaat uit 3 gedeeltes, namelijk 40 jaar in de slavernij, daarna 40 jaar in de woestijn en daarna 40 jaar op weg naar het beloofde land. Hij bereikte echter het Beloofde Land niet, want in de bijbel staat hij er op uit keek, maar stierf voordat hij er kwam. De bewoners van Atlantis communiceerden in de bijbel veel op basis van getallen en het getal 40 staat voor een belangrijke fase in het leven.
   Het zegt niets over de werkelijke lineaire duur (lineaire tijd is een bedenksel van de katholieke kerk, namelijk paus Gregorius, en dus ook een illusie.
   Het verhaal van Mozes staat voor mij symbool voor het leven dat ieder mens in de afgelopen 26000 jaar van ONWETENDHEID is gegaan. De eerste jaren is een periode van lang leve de lol (slavernij), dan een periode van innerlijke strijd (de woestijn) en dan een laatste periode van loslaten en overgave (de weg naar het beloofde land). maar we bereiken het Beloofde Land niet 9net als Mozes), want net als we helemaal hebben losgelaten en overgegeven gaan we Dood. En mogen het leven dan weer opnieuw gaan doen in een ander lichaam!

   Maar dan komt de blijde boodschap van Jezus! Het leven van Jezus (de Messias, de Rabbi, de Meester) staat model voor het leven dat de mens die in deze tijd van ONTWAKEN leeft weer mag gaan. We mogen allemaal weer in onze Goddelijke Kracht gaan staan en MEESTER worden over ons eigen Leven. We gaan net als Jezus door een denkbeeldige weg van Lijden en Sterven (dat staat voor het getal 33, de leeftijd waarop Jezus stierf), maar mogen nog in dit leven opnieuw geboren worden (na 3 dagen uit de dood opstaan, door het geboorte-kanaal gaan, de open-BARING). En nadat we dan opnieuw zijn geboren( door de poort zijn gegaan) mogen we hier op Aarde “het bruidskleed weven tot de Bruidegom ons komt halen” ( terug naar de Bron, Al-Wat-IS, de Ene, Hunab Ku etc etc)

  9. @Hyperalert
   Tja, sorry dat ik zo serieus ben en afwezig. Heeft niets te maken met donkere ridders maar meer met 3d zaken, contracten waar ik af en toe spijt van heb ** omdat het lijkt alsof mijn verhalen een eigen leven gaan leiden. Dan let je wel drie keer op wat er op papier komt. Een soort van innerlijke strijd. Best wel serieus maar ook al zet ik een rode neus op, ik blijf nog steeds een saaie piet. Enne nee ik ben in het echt helemaal niet giftig, juist veel te lief en gevoelig voor deze harde wereld.

  10. Dawn, je kern kan alles aan, alleen je verstand niet.
   Dat je niet begrijpt dat er waardeloze mensen zijn, dat begrijp ik.
   Toch is het niet anders, er zijn ook zoveel mooie zielen, de één wat rijper dan de ander maar er is LICHT! Als het echt zo donker wordt dat er geen sprankeltje licht meer is, dan kom je vanzelf uit in hetzelfde. Uiteindelijk bestaan de dualiteiten niet en zou je de extremen kunnen opzoeken, het is altijd een illusie.

  11. Haah zucht van verlichting, gelukkig je bent er nog Dawn, the ongoing struggle inside, dat Cozmic love liedje daar zit dat ook erg in, dat plakte ik heel erg aan jou voor de zomer en dat raakt me dan, op 1 of andere manier toch contact met je bij
   vlagen…

   Ik ga dat nummer nu nog een keer draaien, dan kom ik in een soort Zone, misschien dat Eye en Mirakel en Dick en Willie en Cozmic en Selene en Alice dat ook mooi kunnen vinden en en en, Tessa weet ik niet of die dat soort muziek mooi kan vinden..
   die heeft een andere muziek smaak geloof ik, anders.. Martijn en JaNee hebben ook andere muziek smaak denk ik..

   Het tover nummer dat under my skin is gaan zitten; nog een keer nog een keer;

   Zou dat nummer ook bij Eye passen, dat weet ik niet, denk het wel eigenlijk, eigenlijk wel..

   Nee niet saai ben je, dat denk je maar.. Haaah Selene zegt dat ze een Hybride buurman heeft met kattenogen, spannend hoor, maar hij is saai zegt Selene, en Alice is dusz lang zo braaf niet als ik dacht, geloof ik wel Alice!!

   Florence + The Machine – Cosmic Love
   http://www.youtube.com/watch?v=2EIeUlvHAiM

   Hadden hadden, had je toch beter uitgever contract met Guido aan kunnen gaan? Nou jah achteraf praten.., lijkt me niet makkelijk om in de publiciteits business terecht te komen

   Oh nou snap ik waarom je in de wacht stond Dawn, die puntje puntje twee stars ** waren zeker een drie letter woord? Daar kan het filter vast niet tegen..

  12. @Dick, jij bent behoorlijk Bijbelvast, ik helemaal niet. 33 daar hebben geheime genootschappen ook nogal wat mee. Je kan er meerdere kanten mee op. Als je deze graad haalt ben je vrij om te bewegen welke kant je ook maar op wilt. De meesten zoeken het in geld en macht, de brede weg, slechts enkelen zijn zo bewust om altijd het smalle pad in het bewustzijn te houden. Het pad zonder naam, zoals ook God niet te benoemen of te verbeelden is. God is met ons, ja, met alles wat is.

   God is een naam met smet, de werkelijkheid is en blijft smetteloos…

  13. Yeah , vrouwtje wacht op je 😉
   Ik zit hier lekker met de stilte van de nacht een schrijfseltje te produceren .

  14. @HyperAlert,

   Kan maar zo zijn dat ik die muziek mooi vind, ik kan al die namen en titels niet onthouden. De muziek waar ik van hou is heel breed, ik ben n.l. een plus-minus mens, en er zit heeeeel veeeeeel ruimte tussen de + en de –
   Ik verdwaal er ook wel eens in, ik heb zo’n mazzle dat het heelal onbegrensd is. en ik het tot mijn thuis heb gemaakt, daarom vind ik mijn huis ergens in die ruimte altijd terug. 🙂
   En HyperAlert, ik wil je jouw geloof echt niet afnemen hoor, voelt zo kaal. (react. op 1.13)

  1. Gefeliciteerd! Het is feest! Het is perfect! We zijn door de Poort naar de Hemel gegaan: Welkom!!!

  2. Het “oude” loslaten….als jij denkt dat je daarmee meteen door een hemelpoort wandelt, zegt meer iets over jou denk ik.

  3. Sorry Mirakel, ik reageerde in mijn verwondering en enthausiasme per ongeluk op jouw reactie. Beschouw het maar als niet geschreven! Ik wilde reageren op HyperAlert (zie reactie onder 2) omdat ik oprecht blij ben met hem! En met al die anderen die het aandurven om ook door de Poort te gaan!

  4. Het misstaat hier ook niet volgens mij. Het klopt namelijk wel.
   Als je echt álles durft los te laten, dan is het Hemels.

   It doesn’t matter if you die for it: http://www.youtube.com/watch?v=oSqzkGyxpmc
   Het paradijs zit in onszelf, laat los, laat zelfs jezelf los en alleen de hemel blijft over…

 2. It’s got to be perfect, gekke is dat ik al een lange tijd met dezelfde dingen zit ergens als Tessa. Guido, het mág niet eens perfect zijn. Het gaat zoals het gaat, doen door niet doen. In de Islam traditie mag niets perfect zijn. Als iets perfect blijkt te zijn dan maken ze iets kapot. Alleen Allah is volmaakt. Ergens zit daar wel wat in.

  Ik had dat 9 jaar geleden, dan wil je geen kind en dan is het er plotseling zo maar. Schitterend helder kind, een gift van God. Wil je een tweede, komt het nooit meer voor elkaar, 3 miskramen waarvan de laatste goed bleek te gaan tot 7 maanden. Ook bevallen maar mooi dood. Genetische afwijking ala down maar dan net een andere chromosoom die dubbel was. M.a.w. als die (zoon, ik wou zo graag ook een zoon maar je moet je bij dingen neerleggen in het leven) nog wel geleefd had, dan had die meervoudig gehandicapt altijd aan de beademing moeten zitten. Jimi, ik ben blij dat je dit allemaal niet meer mee heb hoeven maken. Eén met al wat is, is mijn zoon in alles, soms voel ik hem als een wind om mij heen grijpen, soms voel ik zijn warmte uit de zon. Soms ook gaat hij mee met de kraaien die over ons huis heen vliegen, met honderden tegelijk. Om huiswaarts te keren, naar de hoge bomen om de begraafplaats hier in het dorp…

  1. Shit, sorry Tessa, niet de bedoeling om nare verhalen rond te spreiden.
   Ik moest mijn verhaal even kwijt en was vergeten dat dit voor jou hard kan aankomen.

   Het is zeer zeldzaam dat dit gebeurd, ik zat niet ook niet goed in mijn vel destijds, jij wel, het wordt vast net zo’n topkind als die andere van je.
   Ik heb de foto’s wel gezien. Een heerlijke donder!

  2. Brrrr , ik kreeg even kippenvel Martijn . Maar ja , zo loopt het nou eenmaal in het leven , steeds weer het positieve blijven zien .

  3. Schitterend Guido, ik hou van veel bloemen. Mijn vrouw plant hier ook van alles rond. De namen ken ik vaak niet eens maar het is zo mooi.
   De naam Gustav Klimt daarentegen, dat kan ik dan weer wel onthouden, stom he!

   Zo mooi als de natuur het maakt, zo kunnen wij het niet maken. Zo schoon, zo vergankelijk.

  4. Papaver somniferum ( op de foto ) neem alsjeblieft geen kijkje in mijn hoofd, daar zwerven tussen de 4000 en 8000 latijnse plantennamen in , afentoe om gek van te worden .

  5. Lieve Martijn,

   Wat geweldig dat je dit ook kan en wil delen met ons. Mijn hart scheurde eventjes weer open bij jouw verhaal. Als je soortgelijke gebeurtenissen hebt meegemaakt voel je dat lichamelijk. Ik snap wel dat je het vervelend vond voor Tessa maar zij kan het wel begrijpen, zij staat goed in haar kracht. Vind het ook mooi om te lezen hoe je er mee omgaat, Het bewustzijn van jouw zoon is er ongetwijfeld, (op wat voor manier weet ik niet, dat hoort (nog) bij het mysterie) en hoe je dat beleeft, het raakt mijn hart Martijn.

   Wij kunnen geen natuur maken, dat is waar, maar wel van haar schoonheid genieten, en ons erover verwonderen en dat doe je, wat maken dan die namen uit, de bloem voelt jouw liefde wel zonder dat je haar naam weet. En vergeet niet dat wij zelf ook onderdeel van die natuur zijn.

   @Guido, die papavers zijn prachtig ook die kleur, die staat voor mij voor Liefde, aandacht en dankbaarheid, wel erg toepasselijk bij dit prachtige verhaal van Tessa, Zijn al die mooie foto’s van bloemen uit jouw tuin?
   Namasté

  6. Cozmic, heel bijzonder!! Weet je waar dit vandaan komt..? Ben je daar weleens ingedoken? Of heb je ‘gewoon’ tuinbouwschool gedaan..? Ikzelf heb door veel readings veel geleerd over mijn vliegtuig-tic, die ik al van jongsaf heb..!
   Alice, ik maak veel foto’s hier in de Groene Zoom van Haarlem. Maar niet elke bloem komt uit mijn boeket..! 🙄 En dank voor de duiding van de paarse papavers!

  7. Colaterral damage van een hoveniersopleiding 🙂 en een brein dat alles opslaat wat ik interessant vind , feitjes feitjes feitjes .
   Vraag mij echter niets over voetballers of acteurs ,niet interessant >> info deleted .

  8. @Martijn
   Zit ff in de wacht (moderatie ofzo) dus ik weet niet of je dit nog meekrijgt. Eerst spijt het mij heel erg wat je is overkomen en je vrouw natuurlijk. Zoiets hakt er in, niet dat ik hierover mee kan praten hoor! Zelf heb ik twee van de drie ‘gekregen’ nadat mijn man onvruchtbaar was geworden door kanker en chemo. Natuurlijk ben ik geen doodscult type dus ze kregen een goed onderkomen. Juist als je denkt mijn lkeven loopt zoals gepland dan gebeuren er soms bijzondere dingen. Zelf heb ik veel bijzonders mogen meemaken. Mensen zouden het al snel wonderen noemen. Dat zie ik zelf anders, in een toeval-loos bestaan is alles op zijn plek ook al begrijpen wij dat niet altijd. Alles wat gebeurde was precies dat wat ik nodig had. Als je vraagt om iets dan krijg je vaak iets anders, omdat je het nog niet kan begrijpen.

  9. Het is goed. De toekomst zal ook goed zijn. Alles komt zoals het komen moet.
   Soms zit je hele lange tijd in de penarie maar naderhand lach je erom. Vaak ben je zelf je grootste vijand, met denken, denken, denken. Uiteindelijk gaat het om het gevoel. We maken onze werkelijkheid, ook onze tegenstanders zoeken we zelf op. Er is altijd een oplossing.

 3. @HyperAlert en Dick,

  Wat een wijsheid, dat is innerlijk weten, jouw eigen Waarheid en sorry HyperAlert dat ontstaat uit Liefde, onze Liefdeskracht. Liefde is zoveel meer dan het woord. Het woord is verkracht en misbruikt. Maar echte Liefde omvat alles, vraag Dick maar die weet waarschijnlijk precies wat er in Corinthiers vers 13 van de bijbel staat. Een loflied op deze liefde. En HyperAlert jij mag het van mij ook eenheid noemen als je mij maar niet kwalijk neemt dat ik het woord wel gebruik. Net zo als sommige mensen ook niet meer tegen het woord God kunnen ook omdat het zo geweldig misbruikt is maar daar kan God niks aan doen. Dat deden wij met ons allen in onwetendheid en onliefde. Daarom Bewustwording tot BewustZIJN is iets schitterends. Jouw beschrijving van “braaf afgericht rode neuzen rollator lucifertje” vind ik schitterend, geef ik zeker als idee aan mijn kleinzoontje van 7 door, die maakt strips. En dat braaf afgerichte laat ik lezen aan mijn man, die zal de verzuchting slaken, “als dat toch eens waar kon wezen” wat een energie zou dat schelen. Dus alleen het lucifertje klopt, maar dan zonder “tje” want wat zou ik graag de boel positief laten ontbranden!
  Blij ben ik met mensen zoals jullie, transparant en die eigenheid durven laten zien.♡♡♡♡

 4. hoi Tessa,

  Wat een heerlijk verhaal, het heeft me enorm geraakt. Het lijkt zoveel op mijn verhaal van mijn zwangerschappen en die seintjes van boven. Je tip over de verbondenheid met alles wat IS, heel fijn dat je die geschreven hebt, dank je wel.
  Het is heerlijk je verhalen te lezen, wat zou ik zelf graag van dit soort stukjes schrijven en andere inspireren.

  een liefdevolle groet,
  Maaike

 5. Prachtig verwoord Tessa, je hebt me weer geraakt …
  Dat doe je vaak met je verhalen, op een of andere manier is het allemaal zo herkenbaar voor mij wat je voelt en ervaart.
  Deze keer was ik erg emotioneel omdat ik zelf ook al een tijd het gevoel heb dat er een tweede kindje bij me is.
  Helaas heeft dit in de afgelopen 2 jaar niet geresulteerd in een zwangerschap en nu blijkt dat mijn huidige man praktisch niet vruchtbaar is werd ik even overweldigd door mijn emoties die vrij kwamen, ik ben zooo jaloers op je!
  De kans dat het zieltje die af en toe bij me is een echt mensje zal worden is volgens de gynacoloog zo groot (of klein) als het winnen van de 10 miljoen in de loterij….als het zo moet zijn komt het dat geloof ik zeker maar ik ben de 40 al gepasseerd dus ik was even verdrietig door dit besef.
  Gelukkig heb ik een pracht van een dochter van 10 jaar waar ik elke dag weer zo van geniet, dat koester ik en dan voel ik me rijk!
  Geniet er van Tessa, het is zo bijzonder wat je meemaakt.

  1. Ja, dan is alles even anders. Tijd bestaat niet meer, alles is verbazing.
   Het is niet te bewoorden, het één zijn met je kind geeft een opening om open te zijn in het leven. Het is ons allen gegeven.

   De glimlach van een kind doet je beseffen dat je leeft!
   http://www.youtube.com/watch?v=jO_v1A8Z_2Q

  2. @Jeetje,

   Alle respect voor jou, dit mee maken, en dan op zo’n manier reageren! Groots. En jaloers mag je zijn, dat spreek je uit, natuurlijk ben je dan jaloers op Tessa. Maar uit alles blijkt dat het geen afgunst is, je gunt het Tessa van harte. Uit ervaring weet ik dat de wonderen de wereld niet uit zijn.
   Jeetje, je kan niet weten wat het veld van de oneindige mogelijkheden, en daar bedoel ik de liefde Gods mee, de bron waar we allen mee zijn verbonden, voor jou verborgen houdt, je kan liefde geven dat blijkt hier wel uit. Jeetje ik kan alleen maar zeggen: hou vertrouwen in de toekomst. Veel innerlijke kracht gewenst.
   Hartegroet Alice

  3. @ Alice; nu zit ik weer met tranen in mn ogen te lezen….dank je wel!
   Fijn zo n hart onder de riem te krijgen en je hebt het helemaal goed begrepen; ik gun het Tessa zo ontzettend en ben gezond jaloers.
   Overal is een achterliggende reden voor , vaak blijkt dat pas later dus wie weet of het nog gebeurt of wie weet zal ik ooit begrijpen waarom het niet meer voor ons is weggelegd…
   Namaste

  4. Als je er zo over nadenkt, één, die gezonde jaloersheid ken ik, niet alleen van mijzelf. Twee, ik las laatst dat zink tekort erg kan bijdragen bij mannelijke onvruchtbaarheid. Tis maar een weetje, meeste dokters weten dat niet of herkennen het niet.

  5. @ Martijn, thanks voor de tip, helaas hebben we met voedingssupplementen o.a. zink en selenium nog niet t gewenste resultaat bereikt.
   Ook accupunctuur en kruiden zijn al de revue gepasseerd….we gaan nu leven en genieten van alles wat we wel hebben! Wat mooi is, is dat mijn dochter van 10 zo gek is met mijn huidige man dat het ONZE dochter is…dat is toch ook prachtig.

 6. Altjd leuk die columns van je te lezen.

  De IS-heid van manifestatie…Dit is m.i. vooral belangrijk te ervaren tijdens het verschonen van de luiers…Daar ligt de grootste uitdaging!

  Oftewel zoals Sharon Janis oot stelde, spiritualiteit is belangrijk, maar de afwas moet ook nog gebeuren.

  Toch wel een beetje mijn houding in het leven, flink geaard zijn en van tijd tot tijd de vleugels flink laten wapperen….

  1. Burke, nog één keer vertel ik je wat mijn belevenis in deze. Die afwas wordt gedaan, je lichaam doet het. Zit je weer vast? Is het niet prachtig dat je de afwas mag doen, zodat de borden extra schoon zijn? Op naar een nieuwe dag, beginnend met superschoon vaatwerk, bewerkstelligd door Burke. Kijk, dat is Zen.

  2. @Martijn,
   Nee, zit niet vast….Ik denk alleen dat het vaak een wensgedachte is van velen dat wanneer men zich verder waant op het spirituele pad, bepaalde zaken niet meer hoeven te worden uitgevoerd, dat het vanzelf gaat, en dat enkel spiritueel bezig zijn het hoogste goed is wat bestaat. M.i. is het juist het integreren in het dagelijks handelen waar spirituele groei thuis hoort….Ergens denk ik dat we hetzelfde bedoelen….

  3. 6 dagen in de week werk ik me de pleuris, kom ik hier voor mijn lol, lopen er een stel te zeiken steeds, ze zullen de oorlog wel niet meegemaakt hebben zouden jullie (groot)ouders gezegd hebben. Echt, leer te doen door niet doen, alles gaat vanzelf, daar heb je jezelf met argumenten niet bij nodig. Werken als een zombie. Ben je clever genoeg, dan nog gaat alles vanzelf, wie is er clever? Gebruik je talenten, verlies je identificatie met lichaam, pijn, wie wel, wie niet. Afwas moet ook nog gebeuren.

   Wel laat trouwens, moet zeggen dat de afwas hier ook niet gebeurd is, bekijk het maar, druk genoeg gehad vandaag. Zijn anderen die dat wel ff hadden kunnen doen.

  4. Burke, je hebt helemaal gelijk. Spiritualiteit komt pas als je je ziel en zaligheid er voor geeft. Werken tot je erbij neervalt, voor het goede doel, je gezin.
   De afwas doen, ff kinderen naar bed, moet ook nog met gevoel en beheerstheid, ja, daar leer je een hoop van. Het leven gaat door en je kan die prachtige zielen toch niet zonder steun en toeverlaat achterlaten.

   Ik geef niet veel om mezelf, ik ben er voor gezin en familie. Vooral voor mijn dochter, die heeft me nodig in de toekomst…

  5. @Martijn,
   Wellicht vaatwasser toch goed idee?

   Loslaten, er bestaan geen zeikerds, alleen in je hoofd als je het toestaat, beleef de lol hier die je wilt beleven, deel wat je wilt delen, verbindt je met je wie wilt verbinden…

   Ce sa, c’ est la vie!

   Geef die mooie dochter van je nog maar een dikke knuffel!

  6. Nee, ik geef wel om mezelf omdat ik weet dat ik nodig ben.
   Een ervaring heeft me dat verteld…

  7. Heb ook twee kids…ik weet wat het is om nodig te zijn..Maar bedenk dat we zelf gekozen hebben deze tijd met (kleinere) kinderen mee te maken…

   We zijn met deze volwassen incarnaties deze afspraak aangegaan! Voor ons aller leermoment…

  8. Knuffel terug voor jou, je kinderen en je vrouw. Er bestaan wel degelijk zeikerds, heb er te veel mee te maken. Niet alleen hier hoor. Dat stelt niets voor.
   Met mijn werk krijg ik met jan en alleman te maken. Voor de meesten zijn het slechts zaken. Ik zie daar alleen dwars doorheen en sta daarom vaak alleen. Ze zien het niet.
   Er zijn maar weinig mensen die mij raken. Qua wat ze uitkramen dan wel te verstaan, achter dit masker is onzin van de baan. Daar schijnt bij iedereen het licht, waardoor ik telkens weer voor iedereen zwicht.

  9. @Martijn en @Burke;

   Jullie zijn pas echte “zeikerds” Ik bedoel het netjes: druppelende plasmakers die de mooie weg op naar de Bron mee helpen plaveien!! ♡♡

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.