Advertentie

Onderzoek: Prins Bernhard vuistdiep in wapenhandel


Prins Bernhard
Prins Bernhard is nu definitief van zijn heldenvoetstuk gevallen.

“Dit is het broodnodige tegenwicht tegen al die juichverhalen over Prins Bernhard”,

Aan het woord is de historicus Gerard Aalders van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (Niod) over zijn nieuwe boek ‘De prins kan mij nog meer vertellen’.

Bron: Quote
Door: Henk Willem Smits

De uitgesproken republikein Aalders zette alle foute zaakjes en schimmige contacten van de flamboyante prins op een rijtje. ‘Hoe hij opereerde, mensen onder druk zette, mensen dwong diensten voor hem te verrichten, Bernhard was voorbij het stadium van deugniet, hij deugde gewoon niet.’ 

`Dit boek gaat nog maar over 10% van de foute zaken rond Bernhard`, vertelt Aalders. ‘De rest zit allemaal achter gesloten deuren. Er zijn veel ijsbergen onder vele topjes. Maar in dit boek staat alleen dat wat is gestaafd met bronnen. Ik ben overigens alweer een nieuwe, hele grote zaak op het spoor die met wapenhandel te maken heeft, ik kreeg een tip. Maar daar kan ik nog niets over zeggen.’

‘Bernhard was voorbij het stadium van deugniet, hij deugde gewoon niet.’ 

Het nieuwe boek over Bernard lijkt de ban te breken.
Het nieuwe boek over Bernard lijkt de ban te breken.

Quote: Waar komt je fascinatie voor Bernhard vandaan?

Gerard Aalders: `Je kunt zeggen dat hij mijn droomprins is, bij wijze van spreken. Hij had van binnen uit de monarchie kunnen omgooien door zijn rare onbesuisde gedrag. Daarnaast heb ik voor mijn werk bij het Niod in heel veel archieven gezeten. En telkens op de meest onverwachte plekken dook Bernhard weer op. De eerste keer dat ik over hem schreef ging het over zijn lidmaatschap van de partij van Aldof Hitler, NSDAP, en de spion King Kong. Hij werd furieus. Ik dacht: dit is leuk om bij te houden.’

Q: Wat zijn de meest opmerkelijke nieuwe zaken in je boek?
GA: ‘Het financiële netwerk dat Bernhard aanboorde via de Bilderberg conferenties en ik heb nieuwe dingen gevonden over hoe hij zich na de oorlog vergreep aan in beslag genomen auto’s en vliegtuigen. Daar handelde hij in terwijl dat helemaal niet van hem was.’

‘Bij die transacties heeft hij ook de op dat moment strenge valutaregelingen overtreden met behulp van de Minister van Financiën en De Nederlandsche Bank. Die stonden het allemaal toe. Dit maakte niet alleen prins Bernhard zelf chantabel, maar ook het hele Koningshuis en de Nederlandse regering. Of er ooit is gechanteerd, is nog niet bekend, omdat zoveel archieven op slot blijven. Er zijn wel aanwijzingen dat Nederland en de Koninklijke familie zijn gechanteerd, maar ik ben nog niet zo ver dat ik weet in welk verband.’

Lees verder

12 gedachten over “Onderzoek: Prins Bernhard vuistdiep in wapenhandel

 1. http://www.projectcamelot.org/peter_levenda_interview_transcript.html

  Peter Levenda schreef een interessant boek: Unholy Alliance, delving into the background of the Nazis.

  “I lived in New York City at the time. I’m from New York City. I was talking to a lot of friends of mine who had their roots in Latin America and South America. I read a book by Ladislas Farago called Aftermath, which is about the survival of war criminals, Nazi war criminals, in South America.

  And I came across the mentioning of a weird establishment in Chile called Colonia Dignidad the Colony of Righteousness. This was supposed to be a kind of Nazi safe-house which was also a weird religious group, high up in the Andes Mountains. And I thought: This is just too good to pass up.

  So here not only do I have the documentation from World War Two, but now I have a real live Nazi sanctuary in South America which is also a religious operation, which is exactly what I was writing about.

  So I decided to go to Chile — this was in 1979 — and see this place for myself. This was during the time of the Pinochet dictatorship. There was martial law in the country, but I managed to make my way down to a small town halfway down the coast of Chile called Parral. And close to this small town is the colony, Colonia Dignidad.

  I managed to go up there. The story is told at length in my book, Unholy Alliance. But I managed to go there on a Sunday morning in June of ’79, and I as briefly detained. I was kept there. I was forbidden to leave. My passport was taken. The film was taken out of my camera.

  I was told by the Germans — These were Germans. These were not Chilenos. These were not Spanish people — I was told by the Germans that I was not welcome in the country, that I had to leave Chile immediately. ”

  Wat ik mij afvraag; hoeveel keer zou ‘onze’ prins zijn afgereisd naar Colonia Dignidad? In hoeverre maakte hij deel uit van het nog steeds actuele nazi-netwerk?

 2. Het enige wat ik wil zeggen is dat Beatrix ook ieder jaar aanwezig is bij de Bilderberggroep. En dat het tijd wordt voor een republiek. De monarchie is één grote poppenkast die de belastingbetaler miljoenen kost, waar wij niets van terugzien.

 3. Beste Wil,

  “waar wij niets van terugzien”, dat is niet helemaal waar. Je krijgt er een vrije dag voor, en de vele festiviteiten op Koninginnedag.

 4. Die hele familie deugt niet en heeft ook nooit gedeugd.
  ,,ben ik van Duitse bloed,, in het Wilhelmus is op aandringen van Wilhelmina er in gekomen.
  Op de trouw party van Juliana en Bernhart stonden alle genodigden met de handjes schuin omhoog terwijl er een Duits lied gezongen werd (welk is mij even ontschoten)
  De foto,s zijn te vinden op ,,MOKKUM TV,,
  En zo kunnen we nog wel even door gaan maar het is weekend tijd voor bezinning.
  De ,,ORANJES,, staan met stip op nummer 1 als het gaat om gelegaliseerde corrupte criminele families.

 5. Waarom doet iemand wat op Koninginnedag is gebeurd? Zou de oorzaak niet kunnen zijn: “In naam van de koningin zet ik u op straat, in naam van de koningin neem ik uw kind af, in naam van de koningin straf ik u met een boete, in naam van de koningin verklaar in u failliet, in naam van de koningin zet ik u gevangen !”. Want al het slechte dat mensen vanwege de overheid tegen zich krijgen gaat in naam van de koningin.

  Amen !!!!

 6. Niemand in Nederland weet het omdat iedereen hier zo heerlijk wereldvreemd en naïef is. (typische Nederlandse karaktertrekken) maar in het buitenland weet bijna iedereen dat ZKH Prins Bernhard een van de (meer criminele) gezichten van de internationale machtselite was.
  Enkele van zijn liefhebberijen waren roof wapenhandel en het plotten van coups. Zo heeft hij o.a de Nazi’s tijdens de tweede wereldoorlog benaderd om in naam van het nazi regime de (heerser) machthebber in Nederland te worden. Hetzelfde heeft hij na de oorlog geprobeerd met Indonesië.
  Hij was niet alleen een overtuigde nazi maar ook een overtuigd Globalist. Daarom heeft hij na de oorlog de Bilderberg groep opgericht die uiteraard in het geheim opereert maar waarvan velen (in het buitenland uiteraard) inmiddels weten een soort wereldregering naastreeft waarbij de machselite de baas zal worden.

 7. Hoe kan je in vredesnaam ook maar enig respect opbrengen voor deze vreselijk asociale zakkenvuller, leugenaar en crimineel! Het was een hufter zonder weerga die dus vreselijk veel bloed aan zijn handen heeft; door zijn verraad van o.a. de aanval bij Arnhem aan de Duitsers en zijn wapenhandel!
  Het is een grof schandaal dat deze massa-moordenaar zijn leven lang de hand boven zijn hoofd gehouden werd en op kosten van de belastingbetaler zijn criminele activiteiten kon voortzetten; om misselijk van te worden! Die hufter verdiende de doodstraf!!!
  En dan te bedenken dat de Koninklijke familie al ca 500 jaar TEN ONRECHTE de troon in ons land bezet! Door manipulatie en bedrog hebben ze zich de troon toegeeigend. In de tweede wereldoorlog hebben ze notabene ons land verkocht en verraden!!! Mijn waardering voor het Koningshuis is gezakt tot ver beneden het vriespunt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.