Advertentie

De 4 Januari 2011 zonsverduistering; ’n beetje chaotisch..!?


x

De zonnewende van 20/21 December 2010

Manuela van der Knaap Inzichten.com

x

* * *

Totale maansverduistering 21 december 2010 om 9:13:27 Europese tijd.

De winterzonnewende is op 22 december 2010 om 00:38 Europese tijd.

* * *

Een maansverduistering werkt in op het onderbewuste. Deze totale verduistering heeft een duur van 1 uur en 14 minuten en zal dus 1¼ maand doorwerken. Deze verduistering van de Maan is alleen bij aanvang in Nederland waar te nemen. Hieronder heb ik het proces beschreven van de maansverduistering op 21 december 2010.

Manuela van der Knaap

Deze maansverduistering valt in de communicatie as van Tweelingen-Boogschutter, met de Boogschutter Zon op de ascendant (12de huis). Omdat de noordelijke maansknoop en Pluto in Steenbok erbij staan, worden we in deze periode (vanaf oktober) gedwongen om het concrete in de wereld waar te nemen.

We mogen de wereld niet meer benaderen vanuit emotionaliteit (zuidelijke maansknoop in Kreeft), maar Pluto dwingt om het te zien zoals het is, zonder rollen, projecties, verlangens en aanname.
Als deze laatste zaken er wel zijn, dan kan er innerlijke verwarring, wanhoop en gevoelens van macht en onmacht ontstaan. Er wordt van ons gevraagd eerst in het ‘niets’ te ZIJN, waardoor we authentiek worden, om van daaruit concreet te aanvaarden wat er is.

De energie van de noordelijke maansknoop stroomt naar Mars op de 11de graad van Steenbok. Volgens Dane Rudhyar (Sabian Symbols) toont deze ons ‘hoe wij kunnen samenwerken met de natuur, en schoonheid en bevalligheid kunnen scheppen door verworven kundigheid aan te wenden en van de gelegenheid gebruik te maken.’

Het symbolische beeld dat hoort bij deze 11de graad laat een koning op een troon zien, die een perkament rol overhandigd krijgt van een buigende boodschapper. Dit is volgens Jan Duz (Sabian Symbols); ‘een graad van ‘verantwoordelijkheid’.

De koning staat astrologisch gezien voor de Zon.  Tijdens deze maansverduistering staat de zon op de ascendant bij de hierboven beschreven energieën. De ware identiteit (koning=zon), nu ontdaan van alle ideeën, verwachtingen en rollen (steenbok) neemt de boodschap aan en wordt gevraagd hier naar te handelen (Mars).

De instroom van kosmische energie (zwarte Maan in Vissen 2de huis) laat ons de universele basiswaarden ervaren, die vernieuwing en genezing vragen van het geheel (. Uranus conj. Jupiter en zw.Maan). Deze kosmische energie – waarin de basiswaarden van het universele besloten liggen – kan geaard worden in zuiverheid en dienstbaarheid, alsmede in een veelheid van losse aspecten verbonden in een grotere organisatie. (Zw.Maan in Vissen opp. Priapus in Maagd).

Als de universele basiswaarden niet de lijm kunnen zijn tussen de losse facetten/onderdelen van de gehele organisatie, dan laat het overlevingsmechanisme een veroordeling zien van de waarden van de ander. Dit is de spiegel van dat wat wij in onszelf wegstopt hebben en dus veroordelen. Door het universele te zien als je in verbinding bent met een ander (zwarte zon in het 7de huis), kan het proces van de vastgelopen transformatie vlot trekken tijdens deze maansverduistering.

Dit betekent concreet dat deze maansverduistering ons bewust kan maken wat we afkeuren (en daarmee een plaats ontnemen in ons dagbewustzijn), waardoor deze kwaliteit verhuist naar ons onderbewuste. Vervolgens zal alles wat in ons onderbewuste zit zich weer aan ons opdringen via de buitenwereld, waar wij deze projectie opnieuw veroordelen om de universele cirkel weer rond te maken.
Kunnen we dit proces vlottrekken, dan zullen de universele waarden zich uitkristalliseren in concrete handelingen (diamant conj. Mars in Steenbok). Anders blijven we steken in strijd, in gevoelens van macht en onmacht en de aangenomen rollen van de koning, onze identiteit.

Een belangrijk onderdeel van de Kernkwaliteit (de zwarte Maan) in het 2de huis in Vissen is het universele in het stoffelijke kunnen ervaren.

* * *

Waar kun je dit beter ervaren dan in een natuurlijke omgeving in samenwerking met kristallen ?

In deze horoscoop staat Cheiron nog steeds samen met Neptunus in Waterman  in het 2de huis. (samenstand is al vanaf 2008 actief)  We krijgen de mogelijkheid meesterschap te verwerven over gewonde universele waarden en eenheid, waardoor wij meesters kunnen worden in het concreet maken van het universele in de materie. Dit is een fundament waar wij werkelijk op kunnen bouwen.

Bijeenkomst op dinsdag 21 december in de praktijk van Manuela van der Knaap in Lisse. Bijdrage in de kosten € 45,-.

We beginnen om 10:30 tot de energie gestabiliseerd is in de middag. We werken weer met klank en het kristalnetwerk in mijn praktijk om de energie te laten ontvouwen en te integreren.

Wil je je aanmelden of heb je vragen? Stuur een mail naar Manuela5@planet.nl of bel 0252-521882.

x

—–

x

Zonsverduistering 4 januari 2010.

Manuela van der Knaap

x

Dit is een gedeeltelijke ringvormige zonsverduistering, die in het begin niet in Nederland zichtbaar is. Een zonsverduistering werkt door in het dagbewustzijn van de mens en het collectief.

Deze zonsverduistering maakt dat het groepsgedrag en de concrete functie van de groep en groepen zichtbaar wordt (Noordelijke Maansknoop in het 11de huis is Steenbok in samenstand met Pluto). Het universele in het bestaan en het lichamelijke kan ervaren en neergezet worden en in een organisatie van losse facetten (Kernkwaliteit/Zwarte Maan in Vissen 1ste huis conj. Uranus en Jupiter).

Solar Eclipse

In de ‘Etherische Potentieel groepen’ in mijn praktijk bouwen we aan het eenheidsbewustzijn. (zie de agenda op mijn website)  ) Ook laten we ieders kernkwaliteit ontvouwen als los facet van de groep. Deze ringvormige zonsverduistering laat ons de universele kwaliteit in de groep ervaren. Ieder doet zijn ding en alles kan dan in synchroniciteit ontvouwen (Zwarte Zon in het 6de huis).

Oordelen en kritisch zijn naar de ander maakt dat de lijm van het universele verdwijnt en dat er alleen losse onderdelen overblijven (Priapus in Maagd 7de huis). Alles kristalliseert zich uiteindelijk uit in een nieuwe begin, ofwel de initiatie van een nieuw begrip van eenheid (zon en maan in Steenbok conj. Diamant in het 12de huis).

Het is geen totale verduistering, dus de werking duurt voort tot de volgende serie maans- en zonsverduisteringen in juni 2011.

Bijeenkomst op dinsdag 4 januari in mijn praktijk van Manuela van der Knaap in Lisse. Bijdrage in de kosten € 45,- Vanaf 10:30 tot de energie gestabiliseerd is in de middag. We werken weer met klank en het kristalnetwerk in mijn praktijk om de energie te laten ontvouwen en te integreren.

Wil je je aanmelden of heb je vragen? Stuur een mail naar Manuela5@planet.nl.

4 gedachten over “De 4 Januari 2011 zonsverduistering; ’n beetje chaotisch..!?

 1. “Dit is de spiegel van dat wat wij in onszelf wegstopt hebben en dus veroordelen.”

  Dit is een tikje kortzichtig. Klaarblijkelijk weet de auteur het verschil niet tussen iets veroordelen vanuit de mind en het vaststellen van wat onmenselijk is, vanuit onze wijsheid. Als ik het killen van een ander afwijs dan zegt dat niet automatisch dat ik ‘het killen in mezelf afwijs”.

  In Spiral Dynamics wordt deze fundamentele onjuistheid die de auteur hier ten toon spreidt uitgelegd. Ik heb helaas geen tijd om dat hier uit te schrijven maar voor wie zich wil verdiepen in de verschillende bewustzijnsstadia die een mens doorloopt (als het goed is) kan hier op googlen. Of luister aanstaande donderdag naar Jan Nouwen die twee uur lang hierover vertelt en uitleg geeft bij Radio Argusoog. Een aanrader mag ik wel zeggen. http://www.argusoogradio.org/programmainfo/arend-versus-zeevat/

  1. Hoi Eugenie

   zij bedoelt wat vanuit het onbewuste naar boven komt om geheeld te worden kan weer terug gestopt worden doordat alsnog veroordeeld word of het word verwerkt ofwel gevoeld dat het niet nodig is om het te veroordelen .

   ze spreekt niet over de dingen die we bewust veroordelen waarvan we weten dat het niet nodig is maar door een andere oorzaak toch doen .

   zo begrijp ik het althans.

  2. Klopt Ronald, zo las ik het ook.. De tweede keer.. De eerste keer idd echter zoals Eugenie het las!

 2. Over bewustzijnsstadia gesproken: vanavond om 19.00 uur gaan wij in het Mirror Centre in Amsterdam diverse lagen aanspreken via muziek, kunst, dans en verbinding. De Terugkeer van het Licht, onze eerste Avatar Indoor editie.

  Ook Wim Hof (The IceMan) is daar aanwezig om ons de boodschap te laten zien en ervaren dat wij allen over een potentiaal beschikken waar we contact mee kunnen maken en activeren.

  Luister ook naar de radio-special die ik onlangs met hem had voor HealingSoundMovement Radio (en luister naar de uitzending met Dr. Gert Schuitemaker over voeding, multivitaminen en ware immuniteit morgen).
  Zie: http://www.healingsoundmovement.com/news

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.