Advertentie

Energieën van maan- en zonsverduistering april..


moon

x

De energieën van de maan- en zonsverduistering april 2014

2014 © Manuela van der Knaap

x

De totale maansverduistering van 15 april 2014 is helaas niet zichtbaar is in Europa maar wel voelbaar. Deze maansverduistering is wel waar te nemen aan de andere kant van de wereld in Australië, West-Afrika, Noord- en Zuid-Amerika. Voor de exacte astronomische gegevens klik hier! Het hoogtepunt is rond 9:42 Europese tijd.
Maansverduisteringen werken altijd door op het onderbewuste en is een soort inprenting van energie die een aantal maanden te ervaren is en doorwerkt. Deze maansverduistering vormt een paar met de ringvormige zonsverduistering van 29 april 2014 8:14 Europeese tijd. De imprint, het moment van creatie is die van de maansverduistering en de zonsverduistering zorgt ervoor dat de energie de wereld ingaat, uitvloeit.

lunar eclips 14 15 aprilEnergie van de maansverduistering.
De energie van deze maansverduistering op 15 april 2014 9:42 MEZT vraagt van ons om naar de stilte van je binnenwereld te gaan, naar de stilte van je hart, waar nieuwe inspiratie ontvouwt voor de nieuwe tijd, nieuwe kennis, nieuwe wegen en inzichten enzovoort. Vanuit stille communicatie met het hart geeft deze maansverduistering de mogelijkheid om oude mechanismen van het collectieve onderbewuste achter ons te laten.

Dit betekent concreet dat je de realiteit onder ogen ziet en bewust afscheid neemt van doodlopende paden van dwang en onvrede. Vanuit deze openheid kunnen we nieuwe kennis, inzichten, helderheid en manieren van omgaan met inzicht en informatie aantrekken. Vanuit deze inzichten krijg je een ander zicht op jezelf en de Wezenlijke kwaliteiten die bij jou horen.

De nieuwe openingen laten vrijheid en diepe acceptatie zien van jouw Wezenlijke kenmerken en wie jij in Wezen bent. Vanuit deze openingen in onszelf kunnen we creëren vanuit helderheid, inzicht in jezelf, nieuwe kennis, paden en mogelijkheden om deze kwaliteiten uit te kunnen drukken. Dit ontwaken in jou, is het zaad van de toekomst die als ware pioniers de gehele mensheid kan inspireren (ook via het collectieve onderbewuste) en in staat stellen het oude achter zich te laten en de nieuwe wegen te gaan bewandelen. (Pluto conj. Diamant in 8ste huis in Steenbok)

De beweging ligt niet in de wereld om ons heen maar vraagt om het ZIJN om de energie te laten vloeien naar de kern van het innerlijk zelf, waar een directe communicatie ontstaat met helderheid en bewustzijn. (Zwarte Maan in Leeuw 3de huis) De kennis en ervaringen van ons multidimensionale Wezen komen tot rijping en kristalliseren uit in nieuwe informatie die een nieuwe visie en vrijheid creëert. (Priapus in Waterman 9de huis) Vanuit deze visie kan gehandeld worden verbonden met innerlijke wijsheid en vrede. (noordelijke Maansknoop in het 5de huis in Weegschaal conj. Maan en Mars Retro) Kortom, deze maansverduistering opent nieuwe inzichten en wegen in ons en in het collectief onderbewuste. Dit wordt geleidelijk ook zichtbaar in de wereld onder begeleiding van divine timing.

Werking van de zonsverduistering
De ringvormige zonsverduistering van 29 april 2014 rond 8:15 is zichtbaar rond Antarctica. Deze zonsverduistering draagt nagenoeg dezelfde energie als de maansverduistering van april, maar zorgt vooral dat de energie uitstroomt de wereld in. (noordelijke maansknoop 6de huis)

Werking beide verduisteringen
Het hele gebeuren is als het ware het ankeren van een nieuw geïntegreerd veld van eenheid in ons en in de wereld. Het lijkt erop alsof de eerste pioniers met deze verduisteringen landen, aarden en ankeren op de nieuwe aarde, waardoor het nieuwe energie vanuit non-duaal licht eindelijk praktisch vorm kan krijgen in het collectief. Het kan dus zijn dat je van tevoren licht bent in je hoofd en energetisch vervloeit. Er ontstaat een nieuwe ruimte waarin alle tegenstellingen samenkomen. Dit gebeurt met deze maansverduistering eerst in jou, in de mens en krijgt verder vorm in de wereld met de zonsverduistering van eind april.

De afgelopen maanden botsten veel energie in ons en buiten ons. Iets tot stand brengen was bijna niet mogelijk, omdat het samenkomen van creaties niet gemakkelijk was, zowel in jezelf en ook in de wereld. Het astrologisch grote vierkant tijdens deze zons- en maansverduistering zorgt voor het ontvouwen van een nieuwe ruimte, waarin nieuwe mogelijkheden zich innerlijk kunnen ontvouwen. (Mars retrograde in samenstand met Maan en Noordelijke Maansknoop in het 5de huis in Weegschaal)

Astrologisch groot vierkant
Ik beschrijf hieronder de afzonderlijke inbreng van iedere planeet die betrokken is in het grote vierkant. Pluto staat samen met de Diamant in Steenbok: Autoritaire macht wordt authentiek ZIJN. Deze stand zorgt voor een enorme druk om alles samen te brengen in jezelf, als een soort van implosie.
Uranus in Ram; dwingende en explosieve vernieuwing die boosheid en ongeduld oproept, wordt frisse nieuwe invalshoeken vanuit spontaniteit.

Mars (retrograde) in Weegschaal (conj. Maan en Noordelijke Maansknoop) opent de nieuwe ruimte in jezelf waardoor je een andere kijk krijgt op jezelf en alles tot een synthese brengt, nieuwe verbindingen legt. Mars als heer van Ram is stevig verbonden met de vernieuwing van Uranus en maakt dat de vernieuwing intern plaats heeft in ons bewustzijn.

Cardinal_Grand_Cross_April_2014

Jupiter in Kreeft in samenstand met de Zwarte Zon zorgt voor heling van heelheid (Non-duaal licht) en het gevoed en gedragen worden door de Bron in je en buiten je. In de horoscoop van de maansverduistering, die een nieuwe ruimte opent in jou, staan Jupiter en de Zwarte Zon in het 2de huis. Dit laat zien dat er een nieuwe basis van universele waarden kan ontvouwen in jou en hoe je jezelf waardeert en tegen waarden aankijkt. Deze deelnemer in het grote astrologische vierkant zorgt voor herstel van het non-duale licht als basis van onze waarden.

Deze nieuwe ruimte kan vrucht dragen in ons en wordt met de maansverduistering geopend en geankerd in het onderbewuste.(Pluto, Diamant in Steenbok 8ste huis) Met het openen van deze nieuwe waarden zal er geen plaats meer zijn voor beperkende systemen. Ik vermoed dat er op termijn gebeurtenissen zullen plaatsvinden in het financiële stelsel en andere beperkende systeem die de vernieuwing niet toestaan.

Maar dus ook in jezelf, daar waar je vast blijft houden. Dit is een zeer grote inprenting van enorme krachten. De maansverduistering laat zich zien als rode bloedmaan wat in sommige culturen een teken is van grote veranderingen. Wij hebben in 2014 twee bloedmanen en in 2015 weer twee. Wees stil en beweeg mee met de veranderingen, dat geeft je de meeste kans om hier zonder kleerscheuren doorheen te komen. Pak de kans die deze krachtige energieën je geven om een enorme sprong te maken in je groei door oude vast zittende energieën vanuit nieuwe standpunten te bezien, het oude los te laten en tot een nieuwe synthese te brengen.

x

* * *

x

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website: www.inzichten.com.

33 gedachten over “Energieën van maan- en zonsverduistering april..

  1. Hoe weet je of de geboortetijd klopt?
   Als zijn geboortedag en jaar klopt dan is Putin idd een weegschaal, oke.
   Geboren in het Chinese jaar van de draak, 1952.

   Verder zonder exacte geboortetijd (en ik zou die niet per se in het openbaar ‘gooien’) is een exacte bepaling niet mogelijk.
   7 oktober is zo een geval. Zijn maan kan in tweeling maar ook in stier staan, afhankelijk van zijn exacte geboortetijd. Net zo zijn ascendant, en ook de mc.

   Maar wat wel kan is een bepaling van de planeten ervan uitgaand dat zijn geboortedag klopt.
   De zon in: weegschaal, mercurius: weegschaal, venus: schorpioen, mars: boogschutter, jupiter: stier, saturnus: weegschaal.

  2. Dat Putin van 7-10-52 is, is all over the internet. Kijk naar Wiki e.d..

   Geboortetijd doet er niet toe qua zon. De zon staat de hele dag op een graad, en van een conjunctie is een paar dagen lang sprake (range van ca 5 graden). MC, AC e.d. veranderen wel van moment op moment. Maar dat heeft geen betrekking op de zon. En om die zon op 13 graden ging het mij, want die 13e graad is ook onderdeel van het kardinale kruis.

  3. Oke, en toch, als je de graden van de zon precies wilt weten (dus in hoeveel graden de zon in de weegschaal staat bij Putin), moet je de exacte geboortetijd weten. Maar goed, ik wil je ‘beeld’ niet verstoren 😉

  4. Maar goed, om de boel te relativeren: 1 op de 365 mensen op deze wereld is van 7 oktober. En 5 op de 365 om en nabij…

   Maar die zijn niet allemaal de baas van een miljoenenleger…

  5. Dit is, zoals Dick schrijft extreem gevaarlijk met Putin.
   Mars conjunct Zon: daadkracht, opgeblazen ego,krachtige energie.

   Jupiter vierkant Zon: Bereidschap tot het nemen van enorme risicos,arrogatie, vals optimisme.

   Uranus oppositie Zon: plotselinge koerswijziging,onderdrukte energie wordt ontladen, opstand tegen restricties.

   Pluto vierkant Zon: eerzucht en behoefte aan macht,sterke innerlijke spanning.

   Putin wordt op dit moment enorm geprovoceert door het westen en door het regime in Kiev, dat een ultimatum heeft gesteld aan de separatisten in het oosten. Putin wordt, zoals ook zijn zonne possitie laat zien, met de rug tegen de muur gedrukt en gedwongen om daadkrachtig te reageren. Een escalatie een zeer waarschijnlijk.

  6. Laat astrologie geen reden zijn om aan je eigen gevoel te twijfelen.
   Teveel mensen die denken het niet meer te weten storten zich op hulpmiddelen in welke vorm dan ook.
   Vertrouw op je eigen gevoel.
   Hou op jezelf te wantrouwen.
   De ander weet het niet beter!
   Maar wees daarin wel eerlijk.
   Dat is het echte proces, denk ik…

  7. En de echte spelletjes?
   Welk spel speel jij?
   In hoever wijkt dit spel af van het spel van de ander?

  8. In de Krim was het het volk dat reageerde, Putin kwam op hun verzoek. In Oost Oekraïne lijkt hetzelfde te gebeuren, vanuit het volk komt de grote golfbeweging, Putin reageert er slechts op. Imo blijft hij kalm en slaat geen oorlogsdrum.

  9. Voorlopig vertrouw ik Putin nog het meest.
   Heb al eerder verkondigt dat ik ga overlopen naar Rusland…

  10. Wat erg is…
   Je kunt geen leider meer vertrouwen in alle idiote kinderspelletjes die gespeeld worden.
   Zijn mensen gek geworden?
   Ja…
   Ze zijn blijven steken op dit kinderlijke niveau.
   Van onschuldige bloedfoffers die kinderen in hun onschuldige fase doen, worden we geconfronteerd met volwassenen die dit station niet gepasseerd zijn, maar wel de hele bevolking zijn bestaansrecht aan laat afhangen.
   ABSURD, mensen, sta op, in de vredesnaam…

  11. Volgens mij Anna valt er niets op te lossen wel los te laten vanuit zelfkennis wie de wereld kent heeft een lijk gevonden.

  12. Janee,
   Na duizenden jaren geloof ik daar niet meer in.
   Iedereen kan zijn leven leven, daar ben ik absoluut van overtuigd.
   Maar niet als die levens over de rug van andere levens gaan.
   Alle mensen, niemand uitgezonderd, hebben op deze wereld/cosmos, hetzelfde bestaansrecht.
   Het moet afgelopen zijn met de EGO’s van de zgn elite die denken dat ze meer waard zijn dan de rest.
   Zielig toch?
   Ik heb bewondering voor mensen die zelf hun leven ontplooien in goede zin.
   Maar dat lost het bovenstaande probleem voorlopig niet op.
   Dus hoe gaan we dat doen?

  13. En Elite EGO’s, zijn dezelfde EGO’s waar iedereen mee te maken krijgt.

  14. Nu hopelijk op de juiste plek..
   Pasen zegt mij helemaal niets, omdat ik in dat opzicht geen CHRISYTELEKE opvoeding heb gehad.
   Heb helemaal niet met Jezus aan het kruis en de hemelvaart en allerlei aanverwante zaken.
   Dat dat voor veel mensen een item is/was heb ik veel later pas begrepen.
   En toen ik dat begreep, begreep ik er helemaal niets meer van…
   Leg mij dit geloof van zelfontkenning maar eens uit…

  15. Zwijgen kan goud zijn Janee.
   Maar sommige zaken moeten gewoon verteld worden.
   Naast dat sommige mensen ook wel eens de waarheid mag worden verteld.
   En daar heb jij al genoeg aan gedaan…
   De rest snapt het kennelijk niet.
   Dus dank!
   Hopelijk komt eens de tijd dat mensen zichzelf leren kennen.

  16. Dat is ook het probleem het lagere ego wil en eist antwoorden en die zijn er niet.

  17. Neem waar en verwonder je slechts. We hoeven elkaar niet langer de les te lezen, te corrigeren, te straffen, te sturen of zelfs te genezen. We behoren de balk uit onze eigen ogen te halen en verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen daden. Niet die van anderen. De schifting is al gemaakt. Met het afbreken en opruimen van oude structuren vallen spaanders. Soms behoren dingen zo te zijn en elementen die niet meer resoneren worden verwijderd om wellicht elders hun ervaringen te voltooien. Natuurlijk kun je mensen helpen bewust te worden, maar alleen als ze daar voor open staan. Dat merk je gauw genoeg. Wat ik al eerder schreef: we moeten ons meer met onszelf gaan bemoeien, de balk uit onze eigen ogen halen.

 1. Dit is toch geen maansverduistering, het is de eerste bloedmaan die komende is. Een teken, de komst van de ster Nibiru is aanstaande.
  Het wordt tijd dat de wereld wordt gereinigd van al het kwaad hier op aarde, de elite en alles wat ermee besmet is en dat is heel erg veel. Alle wereldleiders, het zijn puppets van de elite, grote bolwerken die wereldwijd geïnfiltreerd zijn, overal in alle holen en spelonken, maar ze worden gevonden, hun tijd zit er straks op!
  Putin, ik denk dat hij bescherming krijgt van de goede buitenaardsen en het is nu ook weer, niets is wat het lijkt…..

  1. Pasen zegt mij helemaal niets, omdat ik in dat opzicht geen CHRISYTELEKE opvoeding heb gehad.
   Heb helemaal niet met Jezus aan het kruis en de hemelvaart en allerlei aanverwante zaken.
   Dat dat voor veel mensen een item is/was heb ik veel later pas begrepen.
   En toen ik dat begreep, begreep ik er helemaal niets meer van…

  2. Een christelijke opvoeding zou niet uit mogen maken. Het gaat erom wat je voor een andere kan betekenen. Zelfs de Bijbel is misbruikt door de instituut kerk. Als over de Bron( Liefde en Wijsheid) nooit de Waarheid wordt verteld, ontstaan er halve waarheden die uiteindelijk leugens worden.
   Religies komen uit elkaar voort omdat de verbinding tussen innerlijk en uiterlijk door de mens steeds minder wordt erkent. Dat God in de mens incarneerde via JC was noodzakelijk geweest. Want de verbinding van innerlijk en uiterlijk is de universele basis dat mensen met elkaar verbindt om gezamenlijk het leven (wederzijds liefde en wijsheid) mogen ervaren. Ons uiteindelijk weer terug te keren naar de Bron via groei van ons (Eenheids)bewustzijn.
   Hecht ook niet zoveel waarde wat die elite doet. Het zijn ook zielen met een goddelijke oorsprong maar die het bestaan van het innerlijk hebben ontkent. Een ziel heeft een vrije keuze. Mij hoef je niet geloven maar de ware (wijsheid) en goede(liefde) komt van God. Het kwade en boze van de mens zelf.
   De (meeste) mensen vinden alleen hun leven op Aarde oh zo belangrijk: aanzien, macht, rijkdom. Dat zijn wij met de paplepel ingegoten. Daar ligt het accent imo dat uiterlijk het belangrijkste is. Daar zie ik niets van innerlijk (inzicht in wijsheid en liefde) in terug. Denk ‘ns na wat de fysieke dood betekent, neem je die macht, aanzien en rijkdom ook mee naar de andere kant? Een ziel heeft het eeuwige leven waarom je alleen maar druk maken om het uiterlijk(het fysieke). De mens die is vergeten dat zijn ziel(innerlijke) het eeuwige leven heeft zegt dan ook altijd : je leeft maar 1 keer. Alleen bij dat idee(illusie) zou je als ziel in 1 leven een grote bende kunnen maken op deze aardkloot. Oorzaak heeft altijd gevolg en vergeet nooit het einddoel (terug in de Eenheid). Dus je mag in het volgend leven dunnetjes overdoen tot dat je tot inzicht komt. Iemand die het kwade en boze doet zal in een volgend leven de andere kant van de medaille mogen ervaren. Op het moment van zijn (fysieke) dood weet elke ziel waarom die hier op aarde is geweest en waar die naar toe gaat. Verhaal over spijt bij sterfte kun je ook op WTK lezen. Oordeel ook niet te snel over andere zielen die hun eigen pad volgen.
   Zielen zijn net mensen koppig en hardleers. Daarom ervaar ieder ziel zijn leven anders.

   Nu snap je ook beter wat Paheto bedoelt dat de ziel keuze heeft om iets negatief te mogen ervaren.
   Een kind is onschuldig als die wordt geboren zo zien anderen de pasgeborene. Maar niemand weet waarom die hier op aarde komt, dat weet de ziel van die persoon alleen zelf. Als die persoon ooit rottigheid in een vorige leven heeft uitgehaald wat let hem om die rottigheid die een ander of anderen heeft aangedaan zelf te mogen ervaren.
   Ik geloof niet toeval. Elke oorzaak heeft altijd een gevolg.
   Een reset van je herinneringen uit vorige levens daar begint alles mee bij je geboorte. Je wilt toch je bewustzijn veranderen en ervaringen op doen? Zonder reset zou je niets leren.

   De hel heeft de mens zelf gecreëerd. Dat is geen uitvinding van God. Want die God heeft u en mij vrije wil gegeven om te mogen kiezen uit goed en kwaad.
   In de Oude Tijden bestond er geen hel op aarde en dus ook niet in het hiernamaals.
   Denk daar ‘ns maar over na.
   Vooral mij niet geloven, alleen het grote plaatje telt.

   Pasen is het symbool van een nieuw begin (de lente, bevruchting, nieuw leven, beseffen dat God(Liefde en Wijsheid) is).
   De instituut kerk heeft het paasfeest gekaapt voor hun religie.
   Trouwens de kerk is geen gebouw dat ben jezelf. Ik heb ook helemaal niets met heilige plaatsen of knooppunten op de wereld. Overal kun je met mensen verbinden en daar gaat het om.

   Mocht je het feest toch vieren ondanks alles. Toch een vrolijk Pasen.
   Zie het feest als een rustpunt in je (drukke) leven. Het moment voor jezelf (of met anderen) te bezinnen over het leven.

   De Groetjes.

 2. Dit gedicht in verbondenheid gemaakt in augustus 2012, past hier goed bij:

  Laten we het verleden eindelijk laten rusten
  we balanceren op de grens
  van een oud naar een Nieuw Tijdperk
  Het oude paradigma wil afscheid nemen
  met alle respect het heft zijn tijd gehad.

  Wij zijn geneigd het krampachtig vast te houden
  bang als we zijn voor het onzekere
  voor dat wat onzichtbaar is.
  Ons bewustzijn is zoveel groter dan we denken.

  Het staat in contact met alles wat er is.
  We hoeven alleen onszelf te zijn.
  In evenwicht met ons zielscontact
  accepteren en los laten van dat wat er is,
  vertrouwen hebben in onszelf.

  Het systeem van deze wereld werkt niet meer
  maar daarom hoeven wij niet angstig te zijn
  Het Nieuwe Tijdperk is op komst
  het staat te dringen op de drempel
  maar wacht netjes op z’n beurt.
  Daarom moeten we afscheid
  nemen van het oude.

  NU, in het Heden vaarwel zeggen
  met alle Liefde, Dankbaarheid en Respect.
  Om NU, in het Heden het Nieuwe te verwelkomen
  alles gebeurt immers in het Heden,
  het verleden hoeft niet afgerond.
  Door het Liefdevol los te laten;
  kunnen we zeggen:
  NU in 2014: “NU is het verleden

  VOLTOOID VERLEDEN TIJD!”

  Aly

 3. Persoonlijk vind ik het bijzonder dat dit mooie artikel van Manuela synchroon loopt met de gedichten die ik krijg “aangereikt”, zoals deze die ik maakte in augustus 2012, en ik graag met jullie wil delen omdat ze veelzeggend is over deze tijd:

  Laten we het verleden eindelijk laten rusten
  we balanceren op de grens
  van een oud naar een Nieuw Tijdperk.
  Het oude paradigma wil afscheid nemen
  met alle respect het heeft zijn tijd gehad.

  We zijn geneigd het krampachtig vast te houden
  bang als we zijn voor het onzekere
  voor dat wat onzichtbaar is
  ons Bewustzijn is zoveel groter dan we denken
  het staat in contact met alles wat er is.
  We hoeven alleen onszelf te zijn
  in evenwicht met ons zielscontact
  accepteren en loslaten van alles dat wat er is
  vertrouwen hebben in onszelf.

  Het systeem van deze wereld werkt niet meer
  maar daarom hoeven we niet angstig te zijn.
  Het Nieuwe Tijdperk is op komst
  het staat te dringen op de drempel
  maar wacht netjes op z’n beurt.

  Daarom moeten we afscheid nemen
  afscheid nemen van het oude.
  NU, in het Heden vaarwel zeggen
  met alle Liefde en Respect.
  Om NU, in het Heden het Nieuwe te verwelkomen
  alles gebeurt immers in het Heden
  het verleden hoeft niet afgerond.
  Door het Liefdevol los te laten
  kunnen we zeggen:
  NU in 2014: NU is het verleden

  VOLTOOID VERLEDEN TIJD.

  ALY

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.