Advertentie

Mystiek van de Volle Maan op 31 augustus


Mystiek van de Volle Maan op 31 augustus

2023 WantToKnow.nl

x

We worden deze maand verwend met nóg een volle maan! Na de eerste volle maan van 1 augustus, toont een adembenemende ‘Blauwe Supermaan’ zich op 31 augustus. Het gebeurt vrij zelden, dat er een tweede volle maan in dezelfde maand valt, en daarom is dit absoluut bijzonder! Dit keer staat de volle maan staat in het betoverende waterteken Vissen, terwijl de zon straalt in het praktische en aardeteken Maagd. Een tweede volle maan in dezelfde maand wordt ook wel ‘Blauwe maan’ genoemd. En.. omdat we 31 augustus ook nog te maken hebben met een supermaan krijgt deze dus de titel: Blauwe Supermaan! Een supermaan ontstaat, in een specifieke fase in de maancyclus; wanneer de maan zich op haar dichtstbijzijnde punt tot de aarde bevindt., ook wel het perigeum genoemd, dus een zeldzame volle maan, deze ‘Blauwe Supermaan’.

De maan staat niet voor niets symbool voor het (collectief) onbewuste.

Deze volle maan straalt in het teken Vissen.
En natuurlijk brengt de volle maan ook veel goeds, je voelt je in verbinding met je gevoel, sterk aangetrokken tot kunst en schoonheid en in staat om je creativiteit te uiten. Een goed moment om jezelf en anderen te inspireren dus! Daarbij word je geholpen door de Supermaan die tegelijkertijd een  ‘Blauwe Maan’ is, de tweede volle maan van een maand. Een Supermaan ontstaat door de verschillende fasen in de maancyclus en treedt op, wanneer de maan zich op haar dichtstbijzijnde punt tot de aarde bevindt, ook wel het perigeum genoemd, op het moment dat ze in haar volle fase staat, resulterend in een zichtbaar grotere en helderdere maan aan de nachtelijke hemel.

Deze krachtige dynamiek die resulteert van de super-positie van deze volle maan, is waar te nemen, als een zichtbaar grotere en helderdere maan aan de nachtelijke hemel. Daarbij nodigt deze Blauwe Supermaan ons uit, diep in ons innerlijke rijk van dromen, intuïtie en spiritualiteit te duiken. Met de maan in het teken Vissen worden de sluiers tussen de fysieke en spirituele wereld dunner, waardoor we ons meer verbonden voelen met onze diepere gevoelens, empathie en de onzichtbare krachten van het universum. Het is een tijd om te luisteren naar onze intuïtie en ons over te geven aan de stroming van ons eigen innerlijke kompas.

Vissen is het twaalfde teken van de dierenriem en het wordt geregeerd door het element water. Vissen zijn over het algemeen gevoelig, sociaal, creatief, zorgzaam en hebben vaak een grote interesse in spiritualiteit. Een uitdaging voor hen is vaak, dat ze teveel zorg voor anderen op zich nemen en daarbij zichzelf vergeten/voorbij lopen. Vissen zijn vaak zó empathisch, dat de emoties van anderen worden geabsorbeerd. Vooral rond 31 augustus kan deze krachtige dynamiek voelbaarder worden. Dus Vissen, neem genoeg rust en tijd voor jezelf, zodat je uitputting voorkomt.

De maan lijkt steeds meer tot de verbeelding te spreken; een teken des tijds!

Tegelijkertijd staat de zon in het aardse teken Maagd. Hierdoor zitten we in een flow van analyseren en praktisch denken. Het is dus het uitgelezen moment om na te denken over wat jij wilt in het leven en waar jij naar toe wilt werken. Wat gaat er in het diepste van jouw ziel om? Wat zijn jouw diepste gevoelens en wensen en hoe kun je dat gaan vertalen naar het dagelijkse leven? Hoe kun je sturing geven aan de aardse zaken in het leven, zodat jouw hogere zelf meer tot uiting komt?

In vergelijking met Vissen zijn Maagden een stuk rationeler; over het algemeen praktisch, zorgvuldig, ijverig, ordelijk en betrouwbaar. Maagden zijn vaak bescheiden en hebben een oog voor detail. Ze zijn zich bewust van het belang van een gezonde levensstijl en vinden het niet moeilijk om hieraan te werken. Een valkuil van de Maagd kan zijn dat ze te kritisch zijn op zichzelf. Ze dienen liever zichzelf te zijn en te beseffen, dat fouten maken menselijk is. Laat perfectionisme zoveel mogelijk los en besef dat ‘je best doen’, gewoon genoeg is.

Tot slot
Op het eerste lijkt er veel verschil te zitten tussen de eigenschappen van Maagden en Vissen. Toch zijn het twee zorgzame tekens die graag dienstbaar zijn en anderen helpen. Ook kunnen beiden tekens zich ook teveel richten op details.
Het is een fijne combinatie van tekens tijdens deze volle maan, doorat er zowel ruimte is voor creativiteit, intuïtie, gevoel en emotie als voor geordendheid, kracht om dagelijkse taken zorgvuldig uit te voeren én het omarmen van onze verantwoordelijkheden. Je zult zeker een fijne balans kunnen ervaren rond deze volle maan. Het is een fijne periode vol hartswijsheid en liefde.

* * *

1 gedachte over “Mystiek van de Volle Maan op 31 augustus

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.