Advertentie

Deze nieuwe en de volle November-maan..


x

x

Deze nieuwe en volle November-maan..

2018 © Manuela van der Knaap/deze versie WantToKnow.nl/be

x

Astrologe Manuela van der Knaap

Dit artikel gaat over de nieuwe Maan van 7 november 2018 en wat de komende maanden en zelfs jaren actueel is. Over de nieuwe versnelling en vernieuwing, gevoelens een podium geven, het werkelijk innerlijk gevoed worden, voeding en de Bourgondiër, geïnspireerde (universele) communicatie, energetische communicatie en telepathie, het grotere plaatje zichtbaar maken, plezier en geluk en liefde.

Veel verschuiving
Deze nieuwe Maan van 7 november 2018 in Schorpioen brengt veel verschuivingen met zich mee. Schorpioen is sowieso een dierenriemteken dat voor transformatie staat. De energie van Schorpioen kan angsten omhoog brengen en als deze ontvangen kunnen worden (Stier invloeden oppositie) en er mogen zijn, dan is de transformatie een feit. De belangrijkste verschuiving astrologisch gezien is van Uranus naar een nieuw teken.

De andere grote verschuiving is van de noordelijke Maansknoop, die vanaf april 2017 door Leeuw ging, en ons de drang gaf om onszelf naar buiten te brengen. Deze kracht gaat nu in Kreeft lopen en gaat de beweging waarin alles zich ontwikkelt naar binnen gaan en naar ons gevoel en behoefte aan sfeer. Dit kan voelen als een vreemde switch die je nu moet maken in jezelf en in je leven. Wat dit allemaal verder inhoudt beschrijf ik hieronder.

Energetische verschuivingen
De ervaring tijdens de nieuwe Maan die ik heb ervaren met de ‘Online Activatie&Meditatie’ was zeer intens. De collectieve energie liet zich door de wisseling van een aantal belangrijke energieën ervaren als zeer verwarrend, tegenstrijdig, onrustig en ongeduldig. Het was nodig om weer opnieuw in evenwicht te komen.

Er werden ook nieuwe facetten geopend van het multidimensionale energiesysteem voor de ‘goddelijke’ lagen (plasma lichaam) en de lagen van de persoonlijkheid. Hierdoor ontstond veel meer stabiliteit, rust en bewustzijn. De liefde van het hart kan nu veel dieper in het lichaam, in de stof komen en door de persoonlijkheid heen werken. Met de nieuwe Maan wordt de nieuwe energie van de komende maand binnen gebracht, die zich dan vervolgens gedurende de maand verder ontvouwt en wordt geïntegreerd.

In het verlengde van deze energie, is er deze maand ook de activatie van de 11-11-11 (2018) poort, verbonden met heel veel vernieuwing en daarmee werd de energie van de nieuwe Maan ook op andere lagen geopend en verankerd. Omdat de verschuiving van energieën zo enorm is deze maand, kan het zijn dat het moeite kost om weer in evenwicht te komen. Besteed aandacht aan meditatie, ontspanning en in het nu zijn om je energiesysteem de ruimte te geven om opnieuw te kalibreren.

.

Snelheid en vernieuwing van Uranus
Uranus is op de dag van deze nieuwe Maan van de stabiliserende Stierenergie naar de vernieuwende Ram terug gelopen. Alles wat je aan vernieuwing in jezelf in gang had gezet, wordt de komende tijd echt tot manifestatie gebracht. Uranus is voorlopig voor de laatste keer weer terug in Ram tot 7 maart 2019. Vanaf mei 2010 is de sneltrein van vernieuwing van Uranus in Ram, over ons heen gekomen. In deze periode is alles vernieuwd en inmiddels is niets meer zoals het was.

Tussen mei 2018 en nu stond Uranus in Stier en kon alle vernieuwing wat meer in de stof komen en stabiliseren. Maar nu kunnen we ons opmaken voor de laatste implementaties van vernieuwing. Dit geldt zowel voor jezelf in je eigen leven, waar niets meer is wat het was, als in de wereld om ons heen. Bijvoorbeeld de senaat verkiezingen in de Verenigde Staten, wat gaan deze verkiezingen brengen aan verschuivingen voor de wereld. Uranus in Ram brengt weer opnieuw versnelling van alles, soms zo snel, dat je mee moet en je daarvoor helemaal uit je comfort zone moet.

Innerlijk gevoed
De afgelopen 1,5 jaar was er veel nadruk op het naar buiten zichtbaar maken van jezelf. Een combinatie van de vernieuwing van Uranus in Ram en de Noordelijke Maansknoop in Leeuw daagde je uit om nieuwe paden in te slaan en jouw creatieve energie te laten stromen, jezelf mogelijk ook doormiddel van je eigen bedrijf zichtbaar te maken. Noordelijke Maansknoop is in de horoscoop de richting aangever van alle energie en wat er ontwikkeld wil worden.

Vanaf nu tot 6 juni 2020 komt er een nadruk op jouw binnenwereld, het innerlijk, de gevoelens en emoties. Maar dus ook interne focus, ook praktisch in je leven naar binnen gericht, je eigen innerlijke huishouding, zoals in het gezin, sfeer in huis of elders, gezelligheid, familie, wordt je innerlijk ook gevoed. Ook voeding, het innerlijke van de mens, het bourgondische krijgt in de praktische zin weer meer aandacht.

De komende 1,5 jaar kan de energie van de Maan veel krachtiger worden ervaren. En voor bedrijven komt de focus te liggen op de back-office; met de vraag is alles intern goed geregeld en welk gevoel communiceer je naar buiten met je bedrijf.

Deze november maan(d)
De energie van jezelf op de kaart zetten blijft actueel (Priapus in Leeuw 5de huis), al dan niet vanuit het ego, want dat is het scherpe randje van de Leeuw energie. Maar er komt nu een focus bij die aandacht vraagt voor hoe het voelt wat je naar buiten brengt. Voedt het je of trekt het je leeg.

Geïnspireerde communicatie
Mercurius in Boogschutter gaat in de komende maand vanaf 16 november tot 6 december retrograde lopen en dat geeft voor velen nogal wat communicatie verstoringen, maar dat kan alleen als je niet verbonden bent met wat er innerlijk speelt. Retrograde Mercurius vraagt namelijk altijd om het naar binnen gaan met de communicatie en dus intern te communiceren.

Hunagb Ku en de 13 Manen van de Maya-kalenders

Is dat in orde, dan ervaar je geen problemen met Mercurius energie, zoals communicatie, informatie, verkeer, enzovoort. Dus ook hier is een tegenstrijdige energie, waarvan een deel naar buiten wil (boogschutter) en een ander deel, de retrograde beweging, naar binnen wil. Wat kan stromen is geïnspireerde communicatie, verbonden met het innerlijk en gevoelens.

Spirituele inspiratie
Ook staat Mercurius vierkant met Neptunus in Vissen, dus het is een prachtige tijd om spirituele inspiratie naar buiten te brengen. Er is echter een kanttekening; het kan ook zo zijn, dat er illusie en vervorming sluipt in wat je ervaart en naar buiten brengt. Een vierkant verbinding geeft spanning, maar dat kan ook gezonde spanning geven, die maakt dat het aandacht blijft vragen.

Het kan zijn dat je pas als deze vierkant-verbinding weer ontbonden wordt na 22 november, je pas echt goed kunt zien wat je gecreëerd hebt. (Tijdens nieuwe Maan is het vierkant ruim, 5 graden 27 min. maar wel voelbaar en actief.) Deze astrologische stand geeft ook mogelijkheden om het grotere plaatje in alles te communiceren, het universele te communiceren, universele taal misschien, of energetisch en telepathische communicatie worden extra geactiveerd.

Pluk de sterren
En dan staat Mercurius ook nog eens Out Of Bounds (noord). Dit betekent dat Mercurius buiten de normale paden treedt en verder kan reiken dan de Zon, buiten het ‘dagbewustzijn’. Daarmee kun je met je inspiratie in potentie de sterren plukken. Deze astrologische stand laat zien dat het mogelijk is om op het gebied van communicatie buiten de normale paden te treden en op buitengewone onnavolgbare hoogte te functioneren met deze kwaliteit. Zoals met informatie, communicatie en vervoer (ruimtevaart, buitenaards?).

Gevoelens op het podium
Met de nieuwe Maan van 7 november staat de noordelijke Maansknoop in twee tekens. In Leeuw (true Node) en in Kreeft (gecorrigeerde). De noordelijke Maansknoop geeft in de horoscoop aan waar de energie zich naar toe ontwikkelt. Dus ook hier weer die gemengde gevoelens, want de energie wil naar buiten en naar binnen tegelijk. Gevraagd wordt om een combinatie te maken en daarmee de gevoelens een podium te geven en zichtbaar te maken en deze eventueel te ervaren met muziek of op andere creatieve manieren.

Liefde
En met Venus net terug in Weegschaal en retrograde wordt de verbinding in de liefde gezocht. Allereerst in de liefde met en naar jezelf. Retrograde Venus in Weegschaal vraagt ons te onderzoeken hoe het is gesteld met het hart en onze vrouwelijke energie. De energie van Venus gaat weer op 17 november direct lopen en dat betekent dat de liefde weer meer naar buiten kan stromen.

Dromerig
Mars gaat ook op 17 november 2018 van de vrijheid, broederschap en bewustwording van Waterman naar Vissen, waardoor actie minder praktisch kan zijn. Activiteit en de mannelijke kracht wordt meer dromerig en minder snel en gericht. Het is niet gemakkelijk om vanuit daadkracht iets te doen. Verbonden met je intuïtie en iets doen voor een collectief of het grotere geheel kunnen maken dat je wel bergen kunt verzetten. Er kan een drang zijn om meer met energie en spiritualiteit bezig te zijn. Mars is tot 2 januari in Vissen.

Plezier en geluk
#MeToo was uitgeraasd nu Jupiter op 9 november (2 dagen na de nieuwe Maan) van Schorpioen naar Boogschutter gaat. Ook hier opnieuw een verschuiving van een energie die vanaf oktober 2017 erg aanwezig was en veel heeft geheeld rondom de Schorpioen thema’s, zoals seksualiteit, maar ook durven loslaten en transformeren.

Nu met Jupiter in Boogschutter, mogen we onderzoeken hoe het gesteld is met ons enthousiasme, inspiratie, positiviteit, plezier en geluk. De helende energie van Jupiter zal deze kwaliteit weer meer in ons en onze wereld vrijmaken het komende jaar. Maar ook vuur dat omslaat in depressie, overdrijven en pushen zijn aan de orde om geheeld te worden. Jupiter gaat door Boogschutter tot 3 december 2019.

Ik wens je nog een goede maand toe, met veel verandering en dynamiek.

© Manuela van der Knaap van www.inzichten.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Manuela heeft een gediplomeerde achtergrond in de psychologische astrologie. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Als je vragen hebt of je wilt meer weten over de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop, het ontdekken van je eigen persoonlijke weg of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op www.inzichten.com.
x
Manuela over haar werk: “Het schrijven van astrologische artikelen doe ik vanuit mijn passie en om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen en te informeren. Ik ontvang hiervoor geen vergoeding, ook niet van magazines of websites die mijn artikelen publiceren. Als je deze astrologische artikelen zeer waardeert is het mogelijk om mij hiermee te steunen, zodat het ook financieel haalbaar blijft om gratis en vrij te blijven publiceren. Met grote dankbaarheid ontvang ik jouw (HART)donatie.” (Voor meer informatie over donaties: http://www.inzichten.com/artikelen/)
x

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website: www.inzichten.com.

 

 

 

1 gedachte over “Deze nieuwe en de volle November-maan..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.