Advertentie

Tessa schrijft voor Vrouw.nl


In een nieuwe rubriek voor Vrouw.nl schrijft Tessa Koop wekelijks over ‘de nieuwe vrouw’. Natuuuuurlijk plaatsen wij hier graag haar eerste column:

“De nieuwe vrouw dat is die vrouw die tevoorschijn komt als ze in het leven van alledag meer vanuit haar hart gaat leven. Deze vrouw is kapitein op haar eigen schip, zoals dat zo mooi heet. Ze vertrouwt op haar intuïtie, gelooft in haar kracht, zet dromen om in werkelijkheid en inspireert anderen hetzelfde te doen.

Maar laten we eerlijk zijn: de nieuwe vrouw worstelt ook vaak met zichzelf. Allerlei oude en beperkende overtuigingen zorgen ervoor dat we vaak onze eigen kracht niet zien en ervaren. En hoe doe je dat in het dagelijks leven: uit je hoofd naar je hart? Tessa deelt haar ervaringen met jou en neemt je mee op haar ontdekkingsreis naar wie we zijn, wat er gaande is in de wereld en waar we naar op weg zijn.

I’m loving it

Het liefst zou ik nu over je uitstorten waarom ‘de nieuwe vrouw’ ofwel ‘de nieuwe jij’ geen sprookje is maar echt bestaat. Dat het mogelijk is om haar veel vaker dan slechts bij vlagen te voelen. Dat het geen utopie is om werkelijk het leven te leiden dat je vanuit je hart wilt. Dat het universum magisch is en ook jij tot wonderen in staat bent.

Maar laten we bij het begin beginnen, anders zou je kunnen denken dat ik mijn contact met de realiteit uit het oog ben verloren.

Wat eigenlijk ook wel weer zo is… ik ontwaar na al die jaren van zelfonderzoek en mijn journalistieke zoektocht naar de ‘waarheid’ over wie ik ben en wat er gaande is in de wereld namelijk een oude en een nieuwe realiteit, een oude en nieuwe wereld, een oude en een nieuwe ik.

And I’m loving it! Nu pas. Dat heeft wel even wat heftige jaren en innerlijke strijd geduurd.

Duwtje in de rug

Ik sta nu ook op het punt dat ik mijn ervaringen wil delen met andere mensen. Om zoveel redenen eigenlijk: om – wat ik al zei – te laten zien dat het écht kan. Of omdat het fijn is te merken dat je er niet alleen voor staat en dat ook andere mensen met dezelfde gevoelens en angsten worstelen. Om elkaar praktische tips, inspiratie of gewoon een luisterend oor te geven. Om je net even dat duwtje in de rug te geven om die knopen door te hakken, waar je al die tijd al mee in je maag zit.

"Ik zal er dan ook niet omheen draaien: als je ervoor kiest om echt je hart te volgen, kan je leven nog wel eens compleet op zijn kop komen te staan..."

In de kiem gesmoord

Ik zal er dan ook niet omheen draaien: als je ervoor kiest om echt je hart te volgen, kan je leven nog wel eens compleet op zijn kop komen te staan.

Dat is dan ook precies de reden dat veel mensen zich niet verroeren en nooit met zichzelf aan de slag gaan. Die ene droom, passie, spirituele ervaring – of wat dan ook – wordt in de kiem gesmoord. En bij die mensen zie je momenteel vaak de druk toenemen, en het lijntje breken.

Het leven is vooral een strijd, in plaats van een onvergetelijk feest, waarbij je zelf de slingers ophangt. En dat is niet zozeer ‘goed’ of ‘fout’. Vaak hebben we de neiging om daar zo over te denken.

Dat komt omdat we in een duale wereld leven van goed en fout, licht en donker, dichtbij en veraf. Maar in feite is het dat wat het is. Ieder mens heeft zijn eigen eye-opener, vroeg of heel laat. Uiteindelijk geldt dat ook op collectief niveau: de wereld verandert pas echt als heel veel mensen dat doen.

Mijn waarheid

Toch klopt deze uitspraak van mij niet helemaal. De wereld van nu verandert hoe dan ook. Of jij nu meegaat of niet. Dus of je nu wel of niet je hart volgt: je leven komt op zijn kop te staan. De keuze is aan jou hoe je daarmee omgaat: als de ‘oude jij’ of de ‘nieuwe jij’. Worden de grote veranderingen in jouw leven een zegen of een ramp? Ojee, nu ik dit zo schrijf merk ik dat het heel fatalistisch kan overkomen. Dat komt omdat ik laatst voor mijzelf heb besloten maar gewoon met de billen bloot te gaan en eerlijk uit te spreken waar ik voor sta.

Als je het leuk vindt om mijn rubriek te volgen, houd dan je hart maar vast, want ik ga het over nog veel meer zaken hebben, waar je in de media weinig tot niets over terugleest.

Gatherings

Ik moet me houden aan de circa 500-1000 woorden die ik heb voor deze rubriek. Maar ik kan inmiddels hele boeken schrijven over mijn ontdekkingsreis. Ik hoop je als vaste lezer te mogen meenemen, inspireren en verwonderen. Natuurlijk sta ik op voor kritiek en tegengas. Daar groeit een mens van.

Als je het leuk vindt om mijn rubriek te volgen, houd dan je hart maar vast, want ik ga het over nog veel meer zaken hebben, waar je in de media weinig tot niets over terugleest.

Ikzelf vind het dan ook de hoogste tijd om mijn waarheid te leven. Het is dan ook niet voor niets dat ik me in 2005 los heb gemaakt van de gebaande journalistiek paden.

Ook hoor ik graag jouw persoonlijke ervaringen en wie weet ontmoeten we elkaar eens op één van de Gatherings die ik in september 2010 samen met o.a. Wisdomkeeper Wiljo Dirkx ga geven. Dit zijn samenkomsten om samen met anderen in de praktijk te leren, hoe je met de veranderende omstandigheden kunt omgaan.

Gatherings helpen je om van je hoofd naar je hart te gaan en van binnenuit gelukkig te zijn. De komende weken zal ik wat meer vertellen over mijn weg, tot waar ik nu ben beland (al een boek op zich waard).

Daarna gaan we van start met het echte werk.”

Liefs Tessa

52 gedachten over “Tessa schrijft voor Vrouw.nl

 1. Dank je Guido en Paul

  Ik heb net besloten om dit stukje manhaftig maar toch met knikkende knietjes, nee ik overdrijf een beetje, alhoewel, onder het artikel van Tessa te plaatsen. Ik schreef dit net zonder het artikel van Tessa nog gezien te hebben als reactie op het volgende draadje van Ruud;

  http://www.wanttoknow.nl/overige/gezond-eten-is-n-stoornis-orthorexia-nervosa/comment-page-1/#comment-41051

  Daar komt ie dan;

  Weet je ik heb last van het uitgestelde wanneer word ik ooit een beetje volwassen syndroom.

  Ik moet eerlijk zeggen, al zeg ik het zelf, dat sommige stukjes van mij me myself soms best wat hebben. Als ik dat zelf maar zie, dat is het belangrijkste, voor mij dan in ieder geval, een soort zelfbevestiging door mijzelf voor mijzelf, dat er wel iets kan en dat ik leef en dat doe ik nu, god zij dank.

  Mijn worsteling is dat ik van jongs af aan geprogrammeerd ben in het patroon dat niks werkelijk goed genoeg is als het van mij zelf komt. De zegen kan in onze familie alleen van de, soms twijfelachtige (zakelijke) buitenwereld komen. Dat betekent dat als ik wel ergens aan toen ben, dat ik wel een volgende stap kan zetten, dat het er dan ingebakken zit om het NIET of halfbakken terughoudend te doen. Maar misschien dat ik het Nu maar wel eens moet gaan doen, gewoon doen die eigen website…

  Op deze manier kan je heel snel een groot en vreemd uitgevallen koekoeksjong in een overvol vreemd nest worden. Niet dat ik WTK zo ervaar overigens.

  De vermogens, de skills vaardigheden de inspiratie en de motivatie om een volgende stap te zetten die zijn er. Het enige wat ik dan nog moet doen is om ‘het bange jongetje’ in mijzelf te overwinnen. En toch zie ik zelf ook heel duidelijk mijn andere sterke dominante kant in mijn letterlijke spiegelbeeld. Als ik nu bij het scheren in de spiegel kijk begin ik wel degelijk een Man(netje) te zien. Hèh Hèèh dat heeft lang geduurd zeg. Dat zie ik in mijn eigen ogen, een soort beetje donkere glanzende parelmoeren gloed die ik vroeger niet had. Ik begin mezelf zo langzamerhand in een ander beter sterker licht te zien.

  Er zijn mogelijkheden nu die ik vroeger zo graag wilde hebben maar er niet echt aan toe was. Nu wel. Dat zie ik, dat voel ik, dat weet ik, dat ruik ik, en anderen blijkbaar ook. Misschien dat mijn stukjes zo langzamerhand wat zelfsturend kaliber beginnen te dragen. Klinkt wat vaag en cryptisch, maar er zit nog wat meer in, weliswaar op latere leeftijd, maar toch nog jong genoeg om mezelf te kunnen ontwikkelen. Dat is voor mij de goede boodschap naar mezelf.

  Nu ben ik de laatste tijd stilletjes aan aan het ontdekken dat er wel degelijk iets kan, als ik het maar met plezier en passie vanuit mezelf kan doen.

  Ik wil eigenlijk helemaal niet voortdurend alleen maar een ongeleide projectiel zijn dat zomaar alle kanten kan opschieten. Om dat enigszins binnen mijn perken te houden maak ik gebruik van een soort intern zelf regulerend mechanisme. Dat is meer uit noodzaak geboren want hulp vragen of om feedback vragen naar buiten toe was het laatste wat ik zou durven. Nu begin ik daar stap voor stap wel naar toe te groeien. Ik zou dat nu wel kunnen opbrengen zonder al te veel verkramping, de totale afwijzing dat is het zwarte spook dat ooit een keer in mij is geplant. Misschien al wel vele levens terug. Heel moeilijk om dan een zekere balans te vinden.

  Ik speel het zo klaar dat ik door mijn opstelling doe als of ik nooit op iemands nek kan zitten door wat met polaire concepten te violen, te spelen, magnetisch hogere verbale magie, het blijft een wat kunstmatig toreador techniekje, aan de andere kant drijft het mechanisme mij wel voort. Misschien dat ik niet eens anders meer zou kunnen en daarom niet anders meer zou willen.

  P.S. Tot mijn (positieve) schrik zie ik nu pas het laatste artikel van Tessa hier op WTK. Sjemug het bovenstaande heb ik echt net uit mezelf geschreven, maar ik als ik nu haar artikeltje lees over de nieuwe vrouw dan herken ik veel, slik, wel leuk maar ook wel een beetje eng….

  Het volgende muziekje is wat gloomy, stroperig, beetje down, beetje mineur, wel jammer want majeur UP is wel degelijk belangrijk. Dus luister niet te veel naar mineur muziek zou ik zeggen, doe ik zelf met mate, de juiste homeopathische dosering tegengif zo op z’n tijd. Net als een bakkie koffie zo op z´n tijd; schijnt echt natuurlijke insecticide te zijn, gewoon gif in z’n puurste vorm, dus alleen met mate.

  Weet je wat mij opviel bij Juri van Gelder z’n come back op teevee? Onze militaire kampioen turnen en waspoeder snuiven, het lijkt net of ie in veel betere toestand was in z’n zogenaamde slechte ‘verslaafde’ periode. Ik vond hem vanmiddag op teevee heel kunstmatig braaf opgezegd overkomen, zo’n tekstje van papier, doffe ogen, onecht, niet overtuigend, niet dat ik hier een lans breek om bepaalde straat drugs zomaar te gaan gebruiken, helemaal niet.

  Maar ik zou zo benieuwd zijn hoe de voor mij veel echtere Juri van vorig jaar het zou zijn vergaan als ie zichzelf, bijna opzettelijk, niet zou hebben verraden door poedertjes te gebruiken de dag voor dat hij naar z’n turn wedstrijd werk moest.

  Hij wist gewoon dat er tig keer gecontroleerd wordt, hij wist ook wanneer zo ongeveer, hij had gewoon door kunnen gaan. Hij zei hardop voor de camera’s van de journalisten dat dat spul wat hij gebruikte dat dat hem geestelijk en lichamelijk sloopte, hij zei dat alsof hij het niet meende, zo zag ik het. Maar goed ik pleit helemaal niet voor dat onbetrouwbare vaak slecht gedestilleerde benzeen gif dat overal onderhands op straat verhandeld wordt.

  Ik heb alleen het vermoeden dat als dat soort middeltjes van zuivere kwaliteit vrij via een apotheek verkrijgbaar zouden zijn dat er dan een bepaalde groep mensen wel heel gezond oud mee zou kunnen worden….

  Hoogst waarschijnlijk niet voor mij, ik merk hoe sterk ik reageer op de toegestane volks middeltjes, 2 glazen bier en 2 koppen koffie met rietsuiker en ik stuiter echt alle kanten op, ook de goede, zowel geestelijk als lichamelijk, net een giga rondje gefietst daarna mijn tuintje opgekalefaterd na de laatste onweer stormen, en nog veel meer, voor hetzelfde heb ik op koffie loze bier droge dagen zo’n 3 dagen nodig.

  The Black Keys – Too Afraid to Love You – Live @ NYC Bookstore!
  http://www.youtube.com/watch?v=ecAOsRx7fbI

  1. @ Lieve HyperAlert

   “P.S. Tot mijn (positieve) schrik zie ik nu pas het laatste artikel van Tessa hier op WTK. Sjemug het bovenstaande heb ik echt net uit mezelf geschreven, maar ik als ik nu haar artikeltje lees over de nieuwe vrouw dan herken ik veel, slik, wel leuk maar ook wel een beetje eng….”

   Heel veel schrijf werk komt nog altijd van je harde schijfje (ziel) en met copy & paste vertaalt je hersenen dat naar een spier impuls en zenuwentrekjes in je arm en hand naar tikken de vingers in de maat op je toetsenbord, je werkelijk perceptie rolt nu naar buiten in een flow waar menig meisjes en jongens van dromen kunnen.

   Je passie voor het onderwerpen van woorden komt speels uit je hart vandaan en zet menig geoefend lezer in vuur en vlam, je werk inspireert ieder tot horizonverbreeding en je hebt veel meer in huis dan dat je werkelijk nu naar buiten kan spelen.

   Je bent een ware tekstmeester die als een lichtmeester op de schermen van ieder zijn beeldscherm een licht presentatie als een waar feest een verhaal kan deponeren van omvang, aan deze speelse vormen junnen heel wat mensen nog iets aan koppelen, zelf kom ik reeds ook als los.

 2. Hoi Hyperalert,

  Je bent dapper en moedig en het gaat je vast lukken. Ik weet dat het makkelijk klinkt”gewoon je hart volgen” maar in de praktijk voelen de meesten van ons angst, want dan gaan we over de mogelijke gevolgen nadenken (die er nog niet eens zijn) en komen we weer in ons hoofd.

  Ook ik heb een hoop geleerd en pas het geleerde toe. Ik heb nog wel een aantal grote wensen, maar moet ook daar mijn moed nog voor vinden, maar in mijn dagelijkse bestaan van werk,thuis zijn, vrienden, vrije tijd, heb ik een 180 graden draai gemaakt. Ik ben zoveel rustiger, diep tevreden en gelukkig de meeste tijd, niet meer opgeslokt in de zogenaamde “wereldse zaken” en dat is zó relaxed.

  En nee, ik ben er niet slechter op geworden, financieel of anderzijds, in tegendeel. Het komt vanzelf naar me toe omdat ik er in geloof en ik het wil.

  Dat wat ik de grootste onzin vond, namelijk affirmaties, ben ik toch maar eens gaan testen en dan vooral degene waar mijn angsten en overtuigingen van zouden wegsmelten. …..Ze werken echt. Ik geef je hierbij een deel, ik heb het gevoel dat deze voor jou ook van toepassing kunnen zijn.

  “Ik ben op een oneindige reis in de eeuwigheid. Ik heb tijd zat. Waar ik ook ga in het Universum, ik ben altijd veilig en beschermd. Vreugde en overvloed vullen mijn leven. Ik ben dapper en moedig, leef mijn dromen en wensen Ik ben altijd veilig en omringd door liefdevolle wezens.”

  Haal iets weg of prop er wat bij als je dat nodig lijkt. Zeg dit iedere dag/ochtend/avond een paar keer vanuit je hart (probeer het te voelen) en geloof me….je zal gaan als een banaan vanuit je hart….ook met je website ;))

  Als het voor mij (ongelovige Thomas) werkt, dan ook zeker voor jou.

  Liefs

  1. Hele goeie Sasane, wil jou straks ook zien schitteren als HyperAlert in een eigen Kolom of door jezelf een eigen geplaatst Artikel.

   Jij kan ook die vrouwelijke balans er weer in terug storten, het zit in je, want vrouwen kijken en ondervinden dit soort feiten weer uit een andere hoek, dan wij mannen die dat weer zien willen.

   Veras Guido en al die anderen daar maar eens mee.

   Greetz

  2. @Sasasne: “Mannen here we come”.. Wil je zeggen dat jullie met meer zijn dan..? hahhaha 🙄

  3. @ Maueice, je lijkt mij iemand die net een mislukte relatie achter de rug heeft, na vele andere mislukte relaties. Volgens mij ben jij inderdaad beter af met een man…

  4. @ Maurice

   Geloof dat die link hier al eerder onder de loep is genomen in een eerder comment, maar tja mannen leren het ook nooit heh!?

  5. “Sorry” het was niet mijn bedoeling om ego’s te beschadigen 😉

   In Lak’ech

 3. @ Tessa

  Geweldig hoor om jou af en toe ook hier weer te zien schitteren, het brengt naar mijn gevoel altijd WTK in weer evenwicht, Guido’s goede werk hier begleiden altiijd het mannelijk aspect van de site en meeste afhankelijk van de inzendingen zie als vrouw mails sturen voor een vrouwelijk artikel is het meer een mannelijke site van allure.

  Soms is het evenwicht ook helemaal weg, waardoor het weer in balans kan worden gebracht door niemand minder als Jij en Je werk wat je presenteert naar de heerlijke en fantastische inzichten die men in het leven kan verkrijgen in eigen perceptie.

  WTK heeft inprincipe ook weer een vrouwelijk stuk nodig om ook de vrouwen het meer naar hun zin te krijgen dan enkel het stoere mannen imago hier, het is durven te schrijven en laten zien dat we geen angst hebben voor alles.

  Er zitten hier genoeg angst hazen die hun eigen psychotherapeut zijn, hun eigen psychiater, hun eigen leermeester in onkunde en bezig zijn om het eerder mee te sleuren in een diepe afgrond, nou dat laten we niet toe en we laten dat niet meer gebeuren omdat WTK puur een fantastische site is waar iedere schrijver, auteur, site beheerder’s en uitgever, zich gelimiteerd kunnen uitleven waar je het elders niet zou kunnen.

  Van WTK kan ook nog steeds een dagelijks event worden gemaakt, naast de andere grote jongens, WTK is nog steeds jong en heeft wat hulp nodig van onderbowude lezers die graag een artikel willen samen stellen en dat ter discussie op de tafel kan leggen.

  Kortom WTK doet me denken aan de tijd dat ik als lezer helemaal verzot was op de KIJK.

  Ik blijf een trouw fan van je al af het eerste moment dat je met Anton en Guido van je liet horen, nog steeds lijkt het me leuk om je weer eens te zien in het echt en het liefst dat er weer ergens een event te beleven is waar iedereen van achter de gordijnen elkaar weer kan ontmoeten.

  Schrijf en laat eens wat meer van je horen weer op WTK, je werk inspireert velen en “thats is all what we wanted to know, on want to known.”

  Het ga je goed meis! Liefs: Paul.

 4. @ Guido, niet zenuwachtig worden….er is maar 1 Sasasne……ergens heb ik de indruk dat ik je niet gerust heb kunnen stellen..hihihi @Paul, wat super lief van je, Ik zal eens kijken (erover nadenken) of ik Guido ,jou en iedereen kan verrassen….Maar jij kan er ook wat van hoor! Sommige mannen leren meer van andere mannen, soms is die start even nodig naar de volgende stap! Het luisteren naar vrouwen….. Mooi dat jij openstaat voor andere denkrichtingen!

  1. Heb al eens eerder een artikel gehad hier op WTK, Azijn de andere Wijn: http://www.wanttoknow.nl/overige/azijn/
   Het is voor mij altijd opzoek naar het stabiele kuiltje in het midden waar vanuit je kan gaan groeien. Dank je voor je fraaie beantwoording, lekker verfrissend te noemen.

  2. Nee, net als iedereen de koningin van mijn eigen rijk! Ik schrijf vaak wat duidelijk, omdat ik met een telefoon aan het internetten ben, ik heb maar een beperkt schrijfstukje, 5 zinnen ofzo. Is het een idee om de site, het forum toegankelijker te maken voor een mobiel?

  3. Ooh van die jongetjes en meisjes die voorovergebogen op zo een omhoog geknepen omafiets slingerend langzamer dan stapvoets voor de wind op zo’n schermpje zitten te turen en dat je denkt waar zijn ze in godsnaam allemaal mee bezig.

   Volledig geabsorbeerd door sms lettertjes die hun moeten voorzien van irrelevante buiten zinnige realiteits impulsen die ver weg staan van de harde tegels van het fietspad laat staan dat echte tegenliggers nog enige solide 3d waarheidszin vertegenwoordigen in die zin dat ik altijd diegene ben die dan een frontale botsing moet ontwijken omdat ik toevallig van voor 1990 ben en ik het maar normaal moet vinden dat er geen gedesensitiseerd gedagje laat staan een verachtende onachtzame blik waardig meer in zit want ze zijn al lang volledig in een andere niet bestaande dimensie opgezogen…

   God vergeef het ze want ze weten niet wat ze doen. Maar ik hou wel van vaag ongecoördineerde grof korrelige ruwe rook signalen dus vooral door gaan.

   Ik ben nu m’n autooggie aan het inpakken voor de grote reis naar de zee maar het schiet nog niet echt op zo. Nu eerst het verlengsnoer met camping stekker en dan de onderbroeken en sokken en dan koelkast leeg plurken, das nog het mooiste want dan ‘moet’ het laatste ijs op en das een goed excuus voor een vanille bachanaal. Voor mij nog steeds geen ‘Orthorexia Nervosa’ dus mmjammie.

 5. Wat leuk om weer van je te horen Tessa met dit artikel, een column in vrouw.

  Ik vind het bijzonder leuk om je rubrieken te volgen, en ben ook benieuwd wat je zo als schrijft, wat leuk dat je het over nog veel meer zaken in vrouw te schrijven, waar je in de media weinig tot niets over terugleest. Wat goed dat je via deze weg nu je ei kwijt kan en je zo via deze weg de mens bereiken met je mooie artikelen. Je artikelen ga ik zeker lezen, hetzij in vrouw of misschien de rubrieken hier te kunnen lezen op wtk.

  een warme hartgroet namen mij

  liefs Moos

  1. volgens mij is het net anders om. Volgt Tessa wel degelijk haar hart en geen ego. Waarschijnlijk volg jij meer je ego, kees en niet je hart!

  2. Sante Kees!

   D’r helemaal naast mee, jij bent een en al EGO vanwege je uitspraak en Tessa? nou zij is eerder een EGA van het EGO.

   EGO = Mannelijk
   EGA = Vrouwelijk

   Maar dat wist je nog niet blijkbaar…

 6. @Paul & Moos: Jullie gedragen je net als Tessa, je leest een paar boekjes, en denkt dan anderen te moeten gaan uitleggen hoe het in elkaar zit.

  Een vrouw die graag kapitein wil zijn heeft het nog steeds niet begrepen, die denkt dat ze ze het gebrek aan echte mannelijk energie in haar leven zelf kan compenseren, terwijl niet natuurlijk onmogelijk is.

  En ik zie 2 foto’s in dit stukje met in totaal 3 hoofden van Tessa erop…

  1. @ Kees Sante

   Een paar boekjes lezen? doe eens een bibliotheek vol!

   Kom jij dan nooit wereldwijd onder de mensen en luister jij nooit naar hun verhaal die ze vertellen uit hun hart, verhalen die ze nooit kunnen opschrijven omdat ze alfabeet zijn, van vaders op zoon op generatie op relegie op cultuur op Muziek, zelfs inderdaad uit een boekje.

   Het is geen TOP SANTE dat je je doel voorbij schiet, moreel gezien denk je dat ik er net mee bezig ben, maar mocht het al me hele leven zijn dat zit je er toch wel wat lichtjaren er naast mee.

   Ja ik lijk op Tessa en mag ik ? ja 3 foto’s, en wauw wat een mooie vrouw is dat om te zien, als je een praatje met haar maakt heeft ze nog meer inhoud, nog veel meer dan jij dat kan formulieren met diverse oordelen.

   Ga eens wat zinnigs met je leven doen en stop met verwijten te maken.

  1. @kees Guido hanteerd alleen in schrijnende gevallen de gum. Maar wat was je originele posting dan?

  2. Hoe meer Guido gumt des te beter je comment wordt, heb je daar wel eens over na gedacht!

   Wees blij dat iemand die taak doet, want je gumt er zelf niks van, al zit je in een groot handel van Arabische Gom.

  3. Sante betekent ‘gezond’ Kees. Jouw beschuldigingen aan mijn adres slaan nergens op. Ik haal vaak ruimtes weg tussen regels, maar ga natuurlijk niet in mensen hun tekst rommelen..
   Alleen Crypto begrijpt de humor er nog niet van. Kennelijk.

  4. Guido, je liegt je edit teksten wel! Heb ik zelf gezien….kom op man doe niet zo schijnheilig.
   Geef maar toe dat het een “gezelligste familie van nederland-site” moet lijken, anders kost het jou inkomsten met je adverteerders.
   -beledigende restreactie verwijderd-

 7. Er is niks gegumd, er zijn woorden bijgezet. En “Marcel w”, jij geageerd wel verdacht snel op mijn reactie. Ik ben weg hier, Guido gedraagt zich als een door de kerk verpeste en gefrusreerde manipulator. Blijf maar lekker ronddolen in jullie zinloze complotjes.

  1. @ kees ach ik had goed geslapen ,ben goed wakker zeg maar. En wacht jij liever een dag of wat voor er op je post gereageerd wordt? Maar als je het vervelend vind dat ik reageer op jou zal ik dat in het vervolg achterwege laten

 8. Nog geen jaar geleden was Tessa toch nog vol van complotjes etc…blijkbaar heeft ze heel snel het licht aangedaan.
  Het voelt niet echt en meer kan ik er niet mee. In eider geval Tessa, walk your talk….in munay.
  Van wisdomkeeper wiljo dirkx heeft ook echt nog niemand gehoord. Dit alleen al geeft aan hoezeer dit niet zuiver is.

  1. Grappig dat ik eindelijk de ‘niemand’ gevonden heb, waar velen over spreken; hij heet gewoon ‘Gerard’.. 🙄

  2. Wiljo is GEEN wisdomkeeper Guido. Jammer ook dat je zo aan reacties sleuteld. Lekker puur hou je het zo. Mag je soms niet twijfelen aan Tessa?

  3. Wat sleutel ik aan reacties ‘Gerard’..? Leuke naam trouwens.. 🙄 ‘Niemand’ die het weet waarschijnlijk.. hahaha..

  4. Als je twee reacties, waar zo’n tien uur tussen zit samenvoegd tot 1 sleutel je aan reacties of ontken je dat ook? Ik begrijp dat je liever grappen maakt over de naam Gerard dan antwoorden op vragen te geven. -beledigend deel reactie verwijderd-

  5. Dank heren, als het maar lekker oplucht! Je snapt niet eens wat ik bedoel Gerard.. Goed lezen. Ik maak grapjes over de naam ‘niemand’..
   ‘Van wisdomkeeper Wiljo Dirkx heeft ook echt nog niemand gehoord.’ Hoe weet jij dit nou?

  6. Guido jongen, het lag niet in mijn intenties jou te ‘beledigen’. Mijn opmerking was slecht bedoeld je wat te prikkelen. Ieder zijn manier en jij staat aan het teksteditor-roer. Let wel, jij zet de naam Gerard tussen ‘ ‘

   De ‘Wisdomkeeper’ Wiljo…hij zegt het zelf. Quote: Het is niet gemakkelijk om wat ik doe te benoemen, maar met de term Wisdomkeeper voel ik grote affiniteit.

   Kijk, en zo werkt het nou eenmaal niet. Ik heb woorden als ‘ego’ hier voorbij zien komen. Dat voelt hierbij inderdaad in het spel. Zo kan een ieder die zich een hoop informatie verschaft zich wisdomkeeper noemen.

   Mooi werk hoor wat Wiljo doet, maar er zelf zo’n sticker op te plakken…jammer.

   En wat betreft Tessa nogmaals en versta me niet verkeerd, het is mooi dat zij haar weg en lotsbestemming heeft gevonden, maar wat meer bescheidenheid en minder schreeuwen over ‘kapiteinen’ zou wat onvoorwaardelijker overkomen.

   Het valt voor ons allemaal niet altijd mee en gelukkig mogen we allemaal ons herinneren.

   In munay Guido

  7. Guido vind het niet relevant……..democratie of dictatuur?

 9. Guido, je edit reacties of verwijder ze. Waarom doe je dat jongen?
  Kan je niet tegen de waarheid, of kost dat adverteerders? Wees nou eens een keer eerlijk wil je?

  1. Ik zal je reactie laten staan en het nog een keer vertellen. Ik ‘edit’ geen enkele reactie, ik haal wel beledigende onderdelen eruit, ONDER VERMELDING ERVAN.
   Daarnaast haal ik witruimtes weg, tussen alinea’s, als deze niet functioneel zijn. Gewoon om zaken leesbaar te houden. En zo is het DDWW en niet anders, zoals jij wilt doen geloven.
   Een gemeen woordspelletje speel je overigens DDWW.. ‘Wees nou eens eerlijk’..!
   Ken je het verhaal van de splinter en de balk..? Ik laat het zo maar staan, mogen bezoekers hier zelf zien wat JIJ doet. OK? Ik vind het in ieder geval een zure en zeikerige reactie.

 10. Beste Tessa,

  zojuist jouw artikel op niburu gelezen waarin je je verweert tegen de suggestie van Cees dat je ego misschien iets te dominant aanwezig zou kunnen zijn
  In dit verweer stel je het o.a. volgende: “en plaats er ook nog eens twee foto’s van mezelf bij. Daarmee lijk ik niet onder stoelen of banken te willen steken dat ik een mooie vrouw ben”
  Ik denk dat je bij veel lezers (bij mij i.e.g. wel) hiermee niet het gevoel op zal roepen waarop je misschien hoopte, persoonlijk vind ik het voor eenieder vrij ongepast om zichzelf op zo’n manier als mooi te bestempelen, ongeacht je uiterlijk

  en nu ik toch bezig ben: ik wordt en beetje moe van dat eeuwige opgehemel van het vrouwelijke ten koste van het mannelijke. In mijn ervaring zijn de meeste vrouwen veel EGOïstischer, EGOcentrischer, vol van zichzelf en oppervlakkiger dan mannen (zo heb ik zelden een man gekend die bij de keuze van een partner rekening houdt met haar status, haar inkomen, haar auto en haar huis, andersom echter…)

  Verder kun je met een man flinke ruzie hebben en volgende week weer helemaal ok met mekaar zijn, volgens mij ligt dat bij vrouwen over het algemeen toch iets anders
  Heb je toevallig ooit expeditie Robinson wel eens gezien met en een apart mannen en vrouwen eiland?
  Het lijkt mij, als je je daarop baseert, dat als de vrouwen en de zo geroemde ‘vrouwelijke energie’ het voor het zeggen gehad hadden het menselijk ras allang niet meer had bestaan

  Dit alles niet om hier vrouwen een beetje af te zitten kraken maar om het eeuwige afgekraak van het mannelijke in een ietwat genuanceerder daglicht te plaatsen.
  Zonder jullie zou er ook niets aan zijn hoor 😉

  1. Een algemeen verspreid onbegrip.. Vrouwelijk energie zit in ELK MENS, dus ook mannelijke energie.. Dus dát heeft op zich weinig met de fysieke vorm/manifestatie te maken. Vrouwen hebben veel problemen vaak om hun mannelijke energie (vormkracht met name) letterlijk VORM te geven.. In deze wereld van uiterlijke vormen.. Mannen worstelen vaak met hun vormkracht, omdat die zo weinig vrouweljk is.. Inhoud geven aan je vormkracht, is niet iedere mens gegeven. Als ik je verhaal lees, zie ik veel vrouwelijke energie in je woorden terug. Mannelijk staat dus voor ‘vormkracht’ o.a. Dat betekent, als je niet uitkijkt, dat die mannelijke vormkracht zich oppervlakkig gedraagt.. Weinig ‘inhoud’ heeft..

  2. Stoeien met je grootsheid vind ik juist mooi.
   Het enige wat ergerlijk kan zijn is kleiner doen dan je bent en kan zijn. Dat is strategisch meestal het handigste en ingeweven in de platte cultuur van doe maar gewoon. Maar het schrijnt omdat het niet overeenkomt met hoe je schijnt, dat wat je uitstraalt.

   Vaak zien mannen iets te goed het mooie van vrouwen. En als het vrouwelijke zichzelf niet ziet gaan ze er ook slordiger mee om.
   Wat moet zij nou met die kabouter bijvoorbeeld, nou kan het een grootse kabouter zijn van binnen, versta me niet verkeerd, maar ik moet toegeven kabouter Wesley is wel degelijk een toffe peer van wat ik laatst van hem gezien heb, en humor heeft ie ook, en talent zeker, dus sorry Wesley, mijn vooroordeel was onterecht.

   Toch is het pijnlijk als schoonheid zichzelf niet kan zien. Ik vind het een opluchting als de schoonheid zichzelf kan zien en er wat moois mee doet. Net Renske even nieuwsgierig bekeken als ze een stukje dans in beweging laat zien voor promo filmpje. Dan is ze volledig overeenkomstig zoals ze is, dan wringt het totaal niet.
   Als ze een verhaaltje ophoest dan denk ik meteen dat kan anders dat kan beter dat is niet helemaal wat je bent.

   Even tussendoor, aan het eind van die promo is het beruchte beladen conspiracy ‘new dawn’ logo te zien, is dat wel toeval, is dat niet honds brutaal, ik bedoel als je het verstand en de kennis hebt om te duiden waar dat symbool voor kan staan?

   Dat wat Hashashin verwoord is voor mij het heel herkenbare diepe wantrouwen dat is ontstaan tussen het mannelijke en het vrouwelijke, het vertrouwen is en hoort ook wat mij betreft totaal weg te zijn, voor vertrouwen is het te laat, er is te veel schade, dus alleen wat grootsheid kan nog helpen, klein doen werkt niet meer.

   Ik heb altijd een pest gehad aan mannen clubjes, op de UuTee, gadver wat was dat verschrikkelijk, te veel mannetjes bij elkaar gaat muf ruiken, wil je niet weten, later heb ik geleerd dat te veel vrouwtjes bij elkaar pas echt fout gaat…, wist ik veel…

   Als je wat anders wilde dan moest je gaan leren ‘integreren’ bij het een kilometer verderop gelegen HbeeOoh-Vee, zo waren de kaarten in mijn tijd nog verdeeld, dat is waar alle vrouwen verbleven, mannen moesten integralen berekenen en minstens sir zeur technisch ingenieur worden anders kon je geen part time HbeeOoh-Veester in de zorg sector onderhouden in combinatie met het armzalig part time minimalistische zorg salarisje, zo ging dat in mijn tijd nog, en nu nog trouwens.

   Mannetjes die overstapten naar het vrouwenkamp hadden het eerste jaar het paradijs gevonden, daarna werd je vermorzeld onder druk van de maatschappelijk competitie, dan was je plots anoniem amazone vlees voor de diepvries geworden, meedogenloos, terug naar het mannen kamp met spijt als haren op je hoofd, maar dan was het te laat.

   Veel gore docenten bleken ook in het complot te zitten, ongelijke strijd met ongelijke middelen en ineens enorme leeftijd verschillen waar je niets mee kon omdat je altijd gesegregeerd was opgehokt, vrouwen en status oorlog is fataal, mannen kunnen nog spelen dat ze ruzie hebben, deep down hebben wij altijd geweten dat als het er op aan komt dat we elkaar nodig hebben, vrouwen hebben dat niet en zijn dus onpraktisch en daarom fataal gevaarlijk maar daarom nog wel onweerstaanbaar, dat dan weer wel.

   Net een stukje tv interview gezien met Ellen Ten Damme, ik vind haar geweldig maar ook weer niet, ze wordt duidelijk moe van haar eigen
   ro(c)k truucken doos die met de tijd steeds doorzichtiger en valer wordt. Maar de mensen blijven vragen om dezelfde dingetjes en shows. Je ziet aan haar dat ze de flauwekul moe is. Ellen heeft wat extra’s, maar dat heeft ze haar hele leven lang al, hoe kan zij zelf genieten van haar eigen extra’s?

   Dat is de grote vraag voor haar, dat anderen van haar nemen zonder eerst te vragen, zo is ze groot gekomen. Dat is wat ze haar showbizz carrière noemt, iets wat continu buiten haar om, voor haar, door vreemden geregeld is. Haar eerste baantje op eigen kracht dat is eigenlijk een ervaring die ze nooit gehad heeft. Wat ik wel mooi vind van Ellen is dat ze zonder woorden zegt; geloof niets van wat ik zeg of doe, prik door me heen en zie wat ik ook niet ben. Ze is een mooi glimmend projectie scherm; alle angsten en verlangens die voorbij komen blijven op haar plakken.

   Dat is een soort toverkracht waar je heel bewust mee Moet leren omgaan, anders laat je voortdurend een vernietigend spoor achter je, ich habe es nicht gewusst is dan nog het enige slappe excuus om het geweten wat te sussen. Nieuw vertrouwen door acceptatie van diep ingesleten wantrouwen, misschien is dat een leidraad naar een nieuwe meer realistische balans.

   Oh en je mag je zelf best mooi noemen, ik kan niet zeggen dat dat onwaar is, altijd goed voor meer zelfvertrouwen en nog meer grootsheid, ik kijk er naar uit, ik kan regelmatig wel wat Spaanse pepers gebruiken ander word het ook niks met mij…

   Band Of Horses – Is There A Ghost?
   http://www.youtube.com/watch?v=JK716RqoUms

  3. Als ik een mooie vrouw zou zijn, dan gebruikte ik die kracht. Maar ik ben een man, vrij sterk, al lijkt het niet zo. Daarom kan een vrouw soms gebruik maken van haar schoonheid en een man van zijn lichaamskracht.
   We hebben elkaar nodig en goede partners zijn niet hetzelfde, nee, zijn vullen elkaar feilloos aan
   Dan zul je voorbij de schijn van vorm moeten om je partner te vinden. Mooie vrouwen zijn vaak krengen. Sterke mannen zijn vaak hufters.
   Vergeet de schijn van alle vorm en Voel, voel gewoon wat goed is voor jou. Alles is goed maar niet altijd voor jou.
   Tessa, je bent een mooie vrouw, alleen zien sommige mensen altijd meer op een foto dan je schoonheid. Niet erg maar alles heeft nu eenmaal twee kanten in de vorm. Alleen buiten de vorm is het midden, de non-dualiteit.
   Hoe lelijk een wezen ook is, als die in het midden is, dan straalt dat wezen. Zo’n oud vrouwtje of mannetje, de vorm is verschrompeld, de vergankelijkheid doet zijn ding maar die eeuwige kracht, chi, levensenergie, liefde die zo iemand kan uitstralen. Daar geniet ik vaak meer van dan van een geil wijf. Blijf open en één met je kracht, de eeuwige kracht.

  4. Persoonlijk vind ik het hele idee ‘mannelijke / vrouwelijke energie’ getuigen van een nogal primitieve kijk op de zaken.
   Man / vrouw bestaat alleen in het dierenrijk en heeft als nut genetische variatie te creëren bij de voortplanting

   Geloven jullie nou werkelijk dat er zoiets primitiefs/duaals zou bestaan op geestelijk nivo als mannelijk en vrouwelijk ?

   Verder wijzen de promotors van de zogenaamde ‘vrouwelijke energie’ volgens mij toch echt altijd met het beschuldigende vingertje naar mensen van het mannelijke geslacht en dat die zo bang zouden zijn voor de vrouwelijke energie (waarmee steevast duidelijk gewoon ‘vrouwen’ bedoeld wordt)

   Het komt op mij over als niets meer of minder dan de ‘new and improved’ versie van de feministische mannenhaatsters van weleer waarbij al het kwaad in de wereld nu niet meer rechtstreeks aan de man ligt maar aan de bij mannen overheersende ‘mannelijke energie’

  5. Ergens klopt het wel wat je zegt Hashashin, alleen ben ik een man die meer last van het tegendeel heeft gehad in zijn leven. Toen ik nog een jochie was en het leuk vond om achter de meiden aan te zitten, vonden andere jongetjes dat niet stoer. Interesseerde me niets want ik had toen ook het geluk dat ik bij de stoerste jongens hoorde tegelijk, want ik kon heel goed voetballen etc.
   Naderhand werd ik voor homo of meisje uitgemaakt omdat ik dan weer lang haar had en dan m’n haar weer paars verfde.
   Groepen jongens van toch al volwassen leeftijd, gingen dan schreeuwen dat er een piemel in moest.
   Met andere woorden, het kan alle kanten op. Een man kan zich als vrouw gedragen en een vrouw als man. Alleen de omgeving kan het er niet mee eens zijn.
   Ik wil me door dit soort dingen niet meer laten bewegen in welke richting dan ook.
   Het is niet mannelijk, het is niet vrouwelijk. Het is kinderachtig.

 11. Ik begrijp niet goed waarom stukjes van Tessa steeds op Niburu worden geplaatst; als het even kan sla ik ze over.
  Ik vind ze nl niks nieuws vertellen ..Mijn advies aan Tessa..probeer eens of je je kunt inhouden en ga je ervaringen juist NIET delen met andere mensen.
  Je hoeft nl niet te bewijzen dat je het kan, leven vanuit je hart. Juist het voor jezelf houden van je ervaringen is een stapje verder in je ontwikkeling m.i.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.