Advertentie

Over zelfkennis en waarom Tessa 2 lezingen afzegt


Slik. Ik heb 2 lezingen afgezegd. Ik voel opluchting, terwijl ik dacht een schuldgevoel te krijgen. Ik ben immers mijn afspraken niet nagekomen. Ik had iets beloofd en ik heb het ongedaan gemaakt. De laatste paar weken slaap ik slecht. Ik voel onrust. Sinds ik heb besloten om niet langer vanuit mijn hoofd maar vanuit mijn hart te gaan leven, ben ik voortdurend schoon schip aan het maken. Oude overtuigingen, patronen, blokkades maar ook erfenisjes uit het verleden… keuzes gemaakt vanuit het hoofd, komen aan het licht. Ze willen nader bekeken worden, gezuiverd en … geannuleerd.

Lezerstip: Als jij dit leest en misschien denkt dat ik een kortsluiting tussen de oren heb meegemaakt, zou je best eens gelijk kunnen hebben.. Even serieus, probeer ajb mijn verhaal met een open-mind te blijven lezen en voel bij jezelf of je iets in dit verhaal herkent. Zo niet, laat het dan gewoon los, ZONDER OORDEEL, want daar heeft iedereen baat bij. Jijzelf niet in de laatste plaats!

Tessa Koop
Tessa Koop

“Komt het misschien omdat er mensen zullen zijn die je onderuit zullen halen en je bang bent om jezelf te kwetsbaar op te stellen,” vraagt Danny Ghoos van FourthSence mij begripvol als ik hem vertel dat ik mijn lezing op 11 oktober in Hulst bij het Open Your Mind Symposium wil afzeggen.

Nee, dat is het niet. Hoewel ik een paar maanden geleden wel door die fase heen ben gegaan: leren lak te hebben aan wat anderen vinden van het feit dat ik me bezighoud met het UFO-fenomeen en buitenaards leven. Ook heeft het niet met plankenkoorts te maken of dat ik er met mijn pet naar gooi.

Van denken naar voelen

Het heeft alles te maken met wat ik altijd dacht te zijn en wat ik nu voel te zijn. Het blijken toch 2 verschillende dingen. Dat moet ik even uitleggen, en als je je hart opent dan snap je dit. Als je alleen vanuit je verstand beredeneert, dan vind je dit een wazig verhaal. Dat snap ik hoor. Ikzelf moet ook nog helemaal wennen aan de nieuwe wetten en regels die horen bij het ‘leven vanuit je hart’.

In zekere zin verandert er niets: ik heb van kinds af aan al het gevoel dat ik hier ben om een speciale reden. Na jaren zoeken is me dat nu eindelijk duidelijk geworden. Ik ben journalist geworden om mensen te informeren en te inspireren over buitenaards leven, wat er voor onverklaarbare zaken door de lucht vliegen en dat de tijd waar we nu in leven ons de ultieme kans biedt ons bewustzijn te verruimen.

Ik ben journalist geworden om mensen te informeren en te inspireren over buitenaards leven, wat er voor onverklaarbare zaken door de lucht vliegen en dat de tijd waar we nu in leven ons de ultieme kans biedt ons bewustzijn te verruimen.

Doen, doen en nog eens doen

Maar ook ik ben in deze (prestatie)maatschappij opgegroeid en ik heb vooral geleerd, dat als je dingen wilt bereiken, je er heel veel voor moet doen. Dus toen in 2006 voor mij eindelijk grotendeels de puzzelstukjes in elkaar vielen en ik wist wat ik het liefst wilde, ben ik daar heel veel voor gaan doen, vanuit mijn hoofd. Daar is niks mis mee.

Ik heb er veel van geleerd en dankzij dat doen, doen en nog eens doen is bijvoorbeeld deze website in de lucht gekomen. Maar ik had ook het gevoel dat ik ‘iets met televisie ging doen’, ‘de wereld over zou gaan om bijzondere mensen te interviewen’, boeken zou schrijven, lezingen geven. Etc. De wereld moest en zou van me horen, want mijn boodschap is de moeite waard. En ik voelde (en voel) me verantwoordelijk & geroepen om mijn kennis te delen met anderen.

Heimwee

Parallel aan dat avontuur begon mijn innerlijke reis. En nu merk ik dat wat ik altijd dacht te willen, heel anders vorm krijgt. Nog mooier dan ik ooit heb kunnen bedenken. Voor mijn werk had ik allerlei mensen geïnterviewd met bijzondere gaven en mensen die zeiden met buitenaards leven in contact te staan en dat wilde ik ook wel eens mee gaan maken!

Het is zo een sterk gevoel in mij dat wij onmogelijk alleen zijn in dit heelal en mijn gevoel zegt ook dat het heel belangrijk is als de wereld hier meer over gaat begrijpen. Ook had ik het gevoel dat het ‘goed volk’ was. Dat ze ons willen assisteren bij de tijd waar we nu inzitten maar ook hulp bieden bij daar waar we naartoe gaan. Noem het een nieuwe wereld van vrede, vreugde en overvloed. Een wereld waar ik als kind al heimwee naar had maar die zo ver weg leek.

Het is zo een sterk gevoel in mij dat wij onmogelijk alleen zijn in dit heelal en mijn gevoel zegt ook dat het heel belangrijk is als de wereld hier meer over gaat begrijpen. Ook had ik het gevoel dat het ‘goed volk’ was. Dat ze ons willen assisteren bij de tijd waar we nu inzitten maar ook hulp bieden bij daar waar we naartoe gaan.

Loslaten = krijgen

Maar ja; hoe krijg je ‘contact’ of hoe krijg je spirituele ervaringen of hoe leer je de ultieme waarheid kennen? Door te presteren? Geduld heb ik amper en ik was gewend dat als ik iets wilde dan kocht ik het in de winkel, ging er heel hard voor leren of wat dan ook. Maar ik merkte dat als ik mijn eigen spirituele gaven (had ik die wel?) wilde ontwikkelen, ik vooral moest leren om minder te doen en meer te zijn. Loslaten = krijgen. Precies het omgekeerde van wat ik altijd hard geleerd. Nou ik kan je vertellen, dat is één van de moeilijkste dingen!

Het klinkt relaxed: minder doen, loslaten maar het is een zware weg van zelfonderzoek, je eigen rotzooi opruimen, levenservaring opdoen, voelen, vallen en weer opstaan. Hard werken dus. Niet omdat je nieuwe dingen moet leren, maar omdat je vooral veel mag afleren, zodat je je weer kunt gaan herinneren wie je echt bent en wat je capaciteiten zijn en welke miljoenen mogelijkheden en wonderbaarlijke kansen je tot je beschikking hebt.

Inwijding

InwijdingHoe meer ik ervan proefde, hoe meer ik wilde. Want ik kreeg waar ik om vroeg… Ken je het boek Inwijding van Elisabeth Haïch? Ik las het toen ik 16 jaar was en toen wist ik: dat wil ik ook. Dat boek heeft een onuitwisbare indruk op mij achtergelaten.

Elisabeth begint haar verhaal met haar jeugd in Hongarije, een saaie tijd waarin ze zich eenzaam en onbegrepen voelt. Ze krijgt visioenen over haar incarnatie als dochter van een Egyptische farao. Ze heeft slechts één wens: ingewijd te worden als priesteres. Door de hogepriester Ptah Hotep wordt ze dan onderwezen in de Egyptische geheime leer over wiskunde, astrologie, filosofie, kosmologie en piramidebouw. Het is een weg van veel beproevingen. Ze ondergaat een soort karaktertraining en ten slotte wordt haar weg van zelfrealisatie bekroond met de inwijding in een piramide.

Ze krijgt visioenen over haar incarnatie als dochter van een Egyptische farao. Ze heeft slechts één wens: ingewijd te worden als priesteres.

Mijn ‘Hoge Priester’

Precies 16 jaar later ben ik het boek opnieuw aan het lezen, maar dit keer met veel meer herkenning. Voor mijn gevoel ben ik bezig met een moderne inwijding, zonder tempels en gewaden. Maar wel met een ‘hoge priester’ aan mijn zijde – mijn zielenvriend Wiljo – die me met raad, daad, onvoorwaardelijke liefde en wijsheid bijstaat en die mij ontzettend veel over mezelf leert. In het voorwoord van het boek Inwijding staat: ‘Ik heb geen leraar nodig die mij beïnvloedt, maar wel een leraar die mij leert, mij niet te laten beïnvloeden.’ Dat doet Wiljo voor mij. Hij stuurde mij een mailtje toen wanttoknow.nl in december 2008 werd gelanceerd. Voorzichtig vertelde hij me iets over zijn (intuïtieve) talenten en bood hij aan om mee te helpen met de website. Hoe precies wist hij ook niet.

Alle zeilen bijzetten

Direct heb ik hem opgebeld en sindsdien (en dat is nu 9 maanden) is hij mijn ‘leraar’. Vanuit gelijkwaardigheid. Dat is vanzelf zo gegaan en natuurlijk ontdekken we dat er zielenconnecties zijn uit andere levens en ja zelfs op andere planeten (Pleiaden). Ik geloof dat ik nog nooit zo snel ben veranderd (lees: gegroeid) als in afgelopen periode. Daarom moet ik nu alle zeilen bijzetten om in balans te blijven en maak ik er (als ik het vanuit mijn denken benader) de laatste tijd een beetje een zooitje van. Ik heb namelijk meer mensen moeten teleurstellen de laatste tijd…

Maar wel met een ‘hoge priester’ aan mijn zijde – mijn zielenvriend Wiljo – die me met raad, daad, onvoorwaardelijke liefde en wijsheid bijstaat en die mij ontzettend veel over mezelf leert. In het voorwoord van het boek Inwijding staat: ‘Ik heb geen leraar nodig die mij beïnvloedt, maar wel een leraar die mij leert, mij niet te laten beïnvloeden.’

Maar Wiljo zei vanmorgen dat het heeft te maken met een overlap tussen het oude en het nieuwe. Dat zaken die nu voor me voeten komen, te maken hebben met een ‘erfenisjes’ uit het verleden en mij leren te luisteren naar mijn gevoel. Er gebeurt zoveel in mij de laatste tijd, dat alles wat ik voor mijn vakantie had bedacht, nu niet meer zo werkt.

RUST!

Voor mijn vakantie deed ik heel veel dingen vanuit mijn denken, zette ik druk op zaken om iets te bereiken. Zo wilde ik heel veel lezingen gaan geven om de wereld wakker te schudden. Medium John Haan zei tijdens een interview eens tegen mij: ‘Meid, jij hebt een power daar kun je een wijk op laten draaien!’

Dat is aan de ene kant een compliment maar een te sterke wil kan zich ook tegen je keren. Mijn passie brandt als een vuur in mij, echter het vuurtje werd te hoog opgestookt waardoor ik bijna opbrandde. Ik schreeuwde om RUST en het universum gaf meteen gehoor aan mijn wens en mij werd een vakantie aangeboden in Nice. Heerlijk! Daar kwam ik tot rust en tot het inzicht dat ik me wil gaan focussen op buitenaards leven & bewustwording en niet meer op alle doofpotten. Dat gaf inzicht en lucht.

Telepathisch contact

Bij thuiskomst wist ik ook: zoveel stress als ik voor mezelf had gecreëerd dat wil ik niet meer. Dus ik leerde langzaam maar zeker om rust te nemen, ‘nee’ te zeggen (ik heb lange tijd een groot please-gehalte gehad) mezelf meer naar binnen te keren en beter in contact te komen met mijn innerlijke wereld. Ik heb het nog niet eerder verteld, maar een jaar geleden ontdekte ik dat ik telepathisch in verbinding kon treden met multidimensionale ‘mensen’/lichtwezens.

Dat klinkt vaag, maar als je voor jezelf bedenkt dat jij niet alleen je lichaam bent maar zuiver bewustzijn, deel van het grote geheel en verbonden met het AL, kortom; een wezen van energie, dan snap je misschien dat er ook andere energiewezens in andere dimensies zijn met wie je contact kunt maken. Vóór Wiljo, was Bas mijn ‘leraar’. Bas heeft me geleerd om niet zo aan mezelf te twijfelen.

Een jaar geleden ontdekte ik dat ik telepathisch in verbinding kon treden met multidimensionale ‘mensen’/lichtwezens. Dat klinkt vaag, maar als je voor jezelf bedenkt dat jij niet alleen je lichaam bent maar zuiver bewustzijn, dan snap je misschien dat contact mogelijk is.

Bloemblaadjes

'De tere bloemblaadjes van mijn ziel'
'De tere bloemblaadjes van mijn ziel'

Ook Bas ben ik enorm veel dank verschuldigd. Hij stond altijd voor me klaar en we hebben wat afgebeld twee jaar lang. Bas leerde me veel over buitenaardse beschavingen en spirituele meesters. Ik zoog alle informatie in me op en uiteindelijk heb ik van Bas geleerd om – zoals in het boek Inwijding zo mooi staat omschreven: ‘De tere bloemblaadjes van mijn ziel te ontvouwen’. Bas leerde me ook dat ze in hogere dimensies voor ons klaarstaan om ons bij ons evolutieproces te helpen.

Hij zei: ‘Probeer eens met ze te schrijven. Dat kun je best. Niet twijfelen!’ Omdat schrijven iets is wat ik al mijn hele leven doe, kreeg ik het beste contact achter de computer. Er borrelen dan gedachten in mij op, die niet van mij zijn maar door mij heen ‘stromen’. Inmiddels ben ik zover dat (ik moet wel in een positieve stemming zijn) ik altijd met mijn spirituele begeleiders kan praten. Zelfs tijdens het hardlopen!

Ik en ‘mijn club’

Ja, ik klets wat af met ‘mijn club’. Zo noemt Wiljo dat altijd en dat vond ik zo grappig klinken, dat ik het sindsdien ook zo noem. Ze helpen me nu vooral bij mijn persoonlijke transformatie. Er komt mondjesmaat informatie door over het buitenaardse. Mijn balans heeft echter prioriteit. In feite heeft iedereen ‘een club’ of noem het je Hoger Zelf, je intuïtie, engelen, gidsen, meesters ofwel: het universum. Alleen niet iedereen maakt er evenveel gebruik van.

Van Wiljo heb ik geleerd er iedere dag mee te werken. Wiljo zegt wel eens gekscherend dat veel engelen in de hemel lijden aan overgewicht, omdat ze te weinig aan het werk worden gezet. Er heerst een grote werkloosheid. Er is veel hulp uit andere dimensies, maar wij moeten er wel om vragen. Ons Vrije Wil is een heilig concept daarboven en daar wordt dan ook niet aan getornd. Van Wiljo leer ik ook: ‘Heb intenties en bedoelingen maar geen verwachtingen. Weet dat altijd het perfecte voor jou zal geschieden.”

Wiljo zegt wel eens gekscherend dat veel engelen in de hemel lijden aan overgewicht, omdat ze te weinig aan het werk worden gezet. Er heerst een grote werkloosheid. Er is veel hulp uit andere dimensies, maar wij moeten er wel om vragen.

Energy in motion

Afgelopen maanden heb ik geleerd nog meer te werken met intenties. Gedachten zijn krachten. Wat je uitzendt, trek je aan. Zo kun je je leven als het ware sturing geven en krijgen wat je wilt, maar wel vanuit je hart. In feite kun je alles bereiken wat je maar wilt, als je er maar in gelooft! Het is echt waar.

Het ego wil vaak ook van alles en vraagt zich vaak af waarom bepaalde zaken anders lopen, maar dat heeft daar dus mede mee te maken. Het kan er ook mee te maken hebben dat niet al jouw bewustzijnlagen op één lijn liggen. Je kunt bijvoorbeeld heel rijk willen worden in dit leven, maar als daar in jouw onderbewuste een overtuiging opzit van: ‘Geld is slecht’, dan krijg je datgene waar de grootste emotionele lading op zit. Emotie is energie in beweging (energy in motion!).

Slootje & oceaan

Het slootje en de oceaan
Het slootje en de oceaan

Oh en zo leer ik zoveel van Wiljo! Gouden tip is ook dat als je eenmaal om hulp hebt gevraagd, je het loslaat. “Je moet je niet met hun keuken bemoeien,” zegt Wiljo dan. Ik ben wel eens geneigd om er met mijn verstand tussen te zitten (in de weg te lopen en processen te vertragen). Maar dan heeft Wiljo het over het slootje en de oceaan.

Hij zegt: “Je verstand is het slootje en heeft geen overzicht wat er om de hoek van de rivier gebeurt en denkt dus dat iets onmogelijk is. Jouw club heeft echter de grote oceaan (lees universum) tot zijn beschikking en kan dus kiezen uit miljoenen mogelijkheden. The Universe is Magic!!” Je begrijpt misschien dat wat Wiljo mij leert goud waard is.

Beelden

Sinds kort krijg ik beelden. Ik ben zo blij als een kind in een snoepwinkel. Vaak als ik in bed lig, vlak voor het slapen gaan, zie ik ineens beelden. Prachtige wolkenluchten maar ook niet aardse gezichten en herinneringen van een andere ‘ik’, die toch ‘ik’ is. Het is dan net alsof het doek voorbij schuift en ik zicht heb op een groot scherm en van alles kan zien. Levensecht. Zodra ik hier echter over nadenk, dan is het weg!

Als je in een zuivere zijnstoestand verkeert, gaat er een wereld voor je open. Ik denk dat ik er maar een boek over ga schrijven. Maar het is voor mij nog nieuw. En de laatste tijd heb ik ineens veel minder behoefte om hiermee op de voorgrond te treden. Ik moet dit ei eerst voor mezelf uitbroeden, in alle rust en niet door van alles te doen en al helemaal niet door op een podium te gaan staan. Daarvoor is het nog te vroeg en mijn gevoel zegt ook: wachten.

Vaak als ik in bed lig, vlak voor het slapen gaan, zie ik ineens beelden. Prachtige wolkenluchten maar ook niet aardse gezichten en herinneringen van een andere ‘ik’, die toch ‘ik’ is. Het is dan net alsof het doek voorbij schuift en ik zicht heb op een groot scherm en van alles kan zien.

Mijn kant van het verhaal

Het is een heel verhaal, maar voordat er allerlei misverstanden ontstaan over het waarom ik twee lezingen afzeg, weet je mijn kant van het verhaal. Ik denk dat ik ooit wel lezingen ga geven en op de voorgrond zal treden, maar nu is het mijn ziel die spreekt en niet mijn ego. Het zal gebeuren als de tijd rijp is. Dit zei mijn club vandaag tegen me:

“Wat nu belangrijk is voor jou is om volledig in die nieuwe realiteit te gaan leven. Dat je daarin je nieuwe balans hebt gevonden. Dat je gewend raakt aan de nieuwe poorten die voor je open gaan. Vanuit daar zal je duidelijk worden wat jouw weg is. Tessa, dan hoef je daar niet over na te denken, maar dat ontvouwt zich dan vanzelf. Als jij goed bent afgestemd, dan wordt jou dat heel erg duidelijk. Je voelt het, je weet het en je hoeft er niets voor te doen. Het ontspruit vanuit jouw nieuwe ZIJN.”

Wat is wijsheid

Ik hoop binnenkort meer met jullie te kunnen delen over mijn ervaringen en ik hoop jullie ermee te inspireren, je eigen voor jou bestemde weg te gaan. Waar ik vandaag mee worstelde was: is het niet de makkelijkste weg om de lezingen af te zeggen? Moet ik het niet gewoon netjes afmaken, mijn verantwoordelijkheden nakomen? Zou ik mijn eigen groeiproces niet vertragen als ik dit niet afmaak? Vandaag had ik Wiljo aan de telefoon. Als je denkt dat hij voor mij gaat zeggen wat wijsheid is, dan heb je het mis. Hij zei: “Je mag kiezen uit talloze mogelijkheden en daarboven denken ze niet in ‘goed’ en ‘fout’, maar in ‘dat wat is’. Vraag het je club! Wat is wijsheid?”

Zelfkennis

Een deel van hun antwoord heeft geleid tot dit artikel. Ik zou nog veel meer kunnen vertellen maar voor nu is dit voldoende. Wat ik heb geleerd is om meer naar mijn gevoel te luisteren en minder dingen vanuit mijn hoofd af te dwingen. Zet intenties en laat het los. Als je in the flow zit en meebeweegt met het universum, dan komen de dingen als vanzelf op je weg. Dan voel je: dit klopt precies. Nog mooier dan ik ooit had kunnen bedenken. Dat wil ik je dan ook meegeven, laat los wat jij denkt dat ‘hoort’. Mijn vriend Rob zegt altijd: ‘Het enige wat hoort zijn je oren’. Denk ook niet dat je ‘gestraft’ zult worden als je mensen soms moet teleurstellen. Als jouw gevoel zegt dat het klopt, dan is het goed.

Tot slot nog een citaat uit Inwijding: ‘Ieder mens moet de volmaakte zelfkennis op zijn eigen weg verkrijgen.’

Lieve groet Tessa

De volgende twee lezingen gaan niet door:

11 oktober in Hulst (Organisatie: FourthSence)
30 oktober in Zaandam (Organisatie: Met Open Ogen)
Ik geef alleen nog een lezing op 4 november in Griffioen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam

118 gedachten over “Over zelfkennis en waarom Tessa 2 lezingen afzegt

 1. @ ea
  je verhaal op september 9, 2009, 23:11 raakt me wel.
  Verstandelijk heb nog een beetje zoiets van…yaeh right..da’s een brug te ver…..

  maar gevoelsmatig kan ik me er vreemd genoeg helemaal in vinden.
  Ik ga proberen om mensen om me heen ook zo te bekijken…als ET’s/sterrenkinderen die hier zijn om te leren en te ervaren en dus hun eigen manier hebben/zoeken om met het leven om te gaan.

  thx voor dit inzicht.

 2. Lieve Tessa,
  Heerlijk allemaal en dat er zoveel mensen zijn die ook hiermee bezig zijn, gezien de vele reacties en hun inhoud! Voor mij geldt dit ook allemaal. Maw we zitten in een universal flow en wanneer je je ervoor open stelt, gebeurt het gewoon. Steeds beter leren we ook om met ‘beren op je weg’ om te gaan door ernaar te kijken van een afstand en er dan wel of niets mee te doen. Ik ben nu ook intuïtiever aan het leven, meer te luisteren naar het onderbuikgevoel en daarop beslissingen te nemen. Soms zijn de gebeurtenissen daarop heftig, maar ik weet door te blijven ‘voelen’ dat je geen schade hoeft op te lopen en gewoon weer verder kunt gaan…
  In een commentaar las ik dat veel vrienden kennissen worden en dat ervaar ik ook. Vind dat best lastig af en toe en nu ik zo al deze commentaren lees, denk ik, waarom zijn er niet meer regionale bijeenkomsten of heb ik ze misschien nog niet gevonden???
  Voor al mijn voorgangers, heel veel liefs en een fijne voortzetting van al jullie vorderingen!
  Liefs, Heleen

 3. ONDERTUSSEN VRAAG IK ME AF HOE DIEP JE EEN VEER IN JE EIGEN REET KAN STEKEN? ergens begint dit ook een verdacht tintje/geurtje te krijgen, het komt me over alsof het een wedstrijdje is, althans…

 4. hmmm het word een beetje tessa verering hier, als ik afspraken afzeg, krijg ik op mijn donder.
  als ik zeg dat ik nu van uit mijn hart ga leven en dus geen verplichtingen heb aan aardse zaken verklaren ze me voor …

 5. competitie element veren in derrières plaatsen volgens jeejee, daar zit wat in, het lijkt wel een veer, als je opstijgt als een afgevulde helium ballon dan komt er vanzelf weer een moment dat je op aarde terecht komt en dan begint alles van voren en van achteren af aan weer opnieuw, heel vermoeiend maar ze zeggen dat dat leven is, een standbeeld op een verhoginkje heeft dat niet nodig, die blijft altijd zo’n beetje hangen tussen hemel en aarde, totdat er revolutie komt en de koperen religieuze idolen structuur omgetrokken wordt door een woedende menigte met veel tv camera’s er bij; dus zorg dat je een beetje op en neer blijft joo-joo-un dan kunne ze je niet vangen en je verandert niet in een verstarde gestolde koper ijzer legering die van ellende, naar verloop van de tijd, groen uitslaat van jaloezie bij het gaden slaan van het voorbij lopende armZalige gepeupel

 6. @mira
  hahaha voor verlichting moet je bij een lampenzaak zijn of een elektricien bellen mocht je die nodig hebben, of bedoel je verlichting zoals de kerk dat woord ook gebruikt! Ja! Dat bedoel je een beetje he! Hahahaha is het verlichting of jezelf voor het lapje houden…en dan nog wat je bedoeld is oridinaire kennis vergaren, en dit keer niet zoals je het geleerd hebt, en bij tessa is het lampje eindelijk gaan branden, en de rest aanbid haar alsof ze een wederopstanding van de Here Himself is! Nee, eerst komt de waanzin en dan pas de verlichting…Tessa is net de waanzin binnen gestapt! Nou ik zou zeggen WELKOM THUIS!

 7. Spreken vanuit het hart is ook luisteren met het hart, aan sommige reacties is het te zien, dat voor sommigen is dat heel moeilijk, bijna onmogelijk. Het neemt niet weg, dat de weg van het hart, je eigen hart, ten alle tijden aanwezig is, zodat een ieder op zijn eigen tijd en eigen manier de weg van het hart kan bewandelen. Moge de stem van het hart zowel van iemand anders als die van Tessa als de innerlijke hart gehoord kan worden!

  Als je met het hart luisterd dan hoor je wat Tessa zegt, als je dat niet kunt of niet wilt, waarom reageer je dan?

 8. Sorry maar ik heb het volgende berichtje niet geschreven.
  ik word niet misselijk van tessa vind het jammer dat iemand me op deze manier zwart probeert te maken, en daar bij tessa doelbewust probeert te kwetsen. erg kansloos.

  “Word misselijk van je tessa, wat een flauwe kul en slechte journalistiek

  Posted by Gait | september 14, 2009, 11:24 “

 9. Weet je er meer van joh ?
  het is vrij kansloos om op deze manieren mensen zwart te maken , en mensen die meer aan de emotionele kant zitten , waar ik toch respect voor heb een schop na te geven.
  nogmaals behoorlijk kansloos

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.