Advertentie

Van waar-mening tot waar-neming


x

Van waarmening naar waarneming

© Johan Oldenkamp, 24 oktober 2011
Pateo.nl

 x

 

Zullen we het recht op ‘vrije meningsuiting’ vervangen door het recht op ‘het altijd en overal vrijuit uiting mogen geven aan eigen waarnemingen, gedachten en gevoelens’?

Dr. Johan Oldenkamp

Dankzij bepaalde, populistische verdeeldheidzaaiers zien we dat de vrijheid van meningsuiting (artikel 7 van de Grondwet) heel snel en ook heel hard kan botsen met het discriminatieverbod (artikel 1 van de Grondwet). Echter, een uiting van een waarneming (in plaats van een ‘ware mening’) is per definitie altijd waar (voor de subjectieve waarnemer), want zo is het nu eenmaal door de persoon in kwestie waargenomen.

Daarom kan een waarneming ook nooit discriminerend zijn, tenzij de waarneming wordt vermengd met een be- of veroordeling. Een zuivere waarneming is altijd puur beschrijvend van aard. Wie aanstoot neemt aan een zuivere (subjectieve) beschrijving, die kan op basis daarvan wellicht beginnen met een bevrijdend zelfonderzoek…

Door een mening te kiezen sluiten we gelijktijdig alle andere mogelijke zienswijzen buiten. We gieten daarmee ons standpunt in beton, en verliezen zo iedere vorm van flexibiliteit, terwijl de werkelijkheid ondertussen gewoon doorgaat met bewegen, veranderen en transformeren. Daar staan we dan, aan de zijlijn van de werkelijkheid, met onze vastgeklonken ‘ware mening’ (of waarmening), want we kunnen een éénmaal gekozen mening niet zo maar eventjes herzien. Wanneer immers iemand vandaag een ‘ware mening’ heeft die haaks staat op die van gisteren, dan nemen we deze persoon niet langer serieus (tenzij we eventueel zouden begrijpen waarom deze radicale meningsverandering heeft plaatsgevonden).

Het was de Vlaams-franse surrealist René Magritte die ons aan het begin van de 20ste eeuw confronteerde met het verschil tussen waarneming en waarheid.. 'Dit is geen pijp', wij hopen dat jij het daar ook mee eens bent..!

In plaats van een discussie, kunnen we ook een dialoog voeren (in navolging van de Oude Grieken). In een dialoog wordt een gezamenlijke zienswijze uitgewerkt aan de hand van gedeelde waarnemingen, gedachten en gevoelens. Een dialoog betekent samenspraak, terwijl een discussie vrijwel altijd uitmondt in tegenspraak of een twistgesprek.

Misschien heb je wel eens gehoord van Geweldloos Communiceren, ontwikkeld door Marshall B. Rosenberg (die daarom op de ereplaats op Pateo.nl staat). De combinatie van Geweldloos Communiceren en het voeren van dialogen (in plaats van discussies) resulteert in de communicatiemethode genaamd Fair Talk. Wie fair communiceert (oftewel: eerlijk, waarlijk, billijk, correct, puur en zuiver), die heeft met succes de stap van waarmening naar waarneming weten te maken. Meer over Fair Talk vind je op Fair-Talk.com.

Fair Talk is bedoeld als hulpmiddel om in deze Duistere Tijd alvast de taal van het Licht te leren spreken en verstaan, want de periode van het (grootjaarlijkse) Licht is aan het aanbreken (meer HIER).

Velen laten zich, aan het einde van de huidige Duistere Tijd, nog plagen door allerlei (illusoire) angsten. In de komende Lichte Tijd herinneren we ons weer onze eigen onsterfelijkheid. Wanneer we als onsterfelijke wezens niet (langer) bang zijn voor het recyclen van onze fysieke lichamen, waar zouden we dan nog wel bang voor zijn?

De overgang van de Duisternis naar het Licht (in de derde tijdsdimensie) gebeurt in de huidige tijd. Zolang het nog donker is slaapt de meerderheid, maar zodra het weer licht wordt ontwaakt deze meerderheid. Daarom ontwaken nu steeds meer mensen. De mensheid wordt nu, in deze enerverende tijd, weer collectief wakker (na bijna 13.000 jaar geslapen te hebben).

Steeds meer ontwaakte mensen staan nu op en gaan in hun eigen kracht staan. Ze vertrouwen volledig op hun eigen kracht (en de Grote Voorzienigheid), en durven daarom hun eigen hart, gevoel, en/of intuïtie te volgen. Steeds meer mensen leven en beleven op die manier vanuit pure Liefde. Wij verwelkomen daarom het Licht. En wij nemen tegelijkertijd afscheid van de Duisternis, evenals van wat en wie dit Licht niet kan verdragen.

Beide personen spreken HUN waarheid en toch is het niet DE waarheid.. Wellicht ligt die in rood-blauwe sferen verborgen..?! En of die verborgen blijft, hangt natuurlijk af van de openheid van beide personen om 1 + 1 = 3 te bereiken.

 

 

49 gedachten over “Van waar-mening tot waar-neming

  1. Het commentaar, van hij gaat snel als het moet enz. slaat nergens op. Dat beest is verstijfd van angst maar moet en zal oversteken. Omdat niemand hem wil doodrijden overleeft ie het. De bestuurder die zelfs stopt midden op de snelweg is nog in overtreding ook. Dat kan allemaal helemaal fout aflopen. Mijn conclusie. Het moet beter kunnen met snel vervoer. Een manier waarbij mens en dier absoluut geen gevaar lopen. Moet mogelijk zijn. Snelwegen zijn bewezen moordenaars van mens en dier.

 1. @Beide personen spreken HUN waarheid en toch is het niet DE waarheid.. Wellicht ligt die in rood-blauwe sferen verborgen..?! En of die verborgen blijft, hangt natuurlijk af van de openheid van beide personen om 1 + 1 = 3 te bereiken.

  Je kunt het idee dat je naar een waarheid zoekt ook gewoon los laten.

  Je kunt uit je gesprekken iets laten ontstaan.
  Als je dat wilt.
  Er ligt scheppingskracht in elke verbinding die in vrijheid wordt aangegaan.
  Dan neem je elkaar innerlijk aan in het contact.

  Discussie/dialoog is een oude referentie, refererend aan onderlinge probleem ervaringen van mensen die niets met elkaar willen, maar zich toch verbonden voelen via het belastingensysteem, en daarom elkaar willen vertellen hoe de boel moet lopen.
  Dat is allemaal oud.

  Je hoeft niets met elkaar.
  Je bent vrij.

  Wat overblijft, is de vrije verbinding, waar je iets uit kunt laten ontstaan.

 2. @Johan, dank voor het artikel waarin je de zuivere waarneming beschrijft. Als je reageert vanuit je hart, vanuit jouw waarheid is het in wezen altijd zuiver. Maar dit is ondergesneeuwd, verloren gegaan omdat het verstand voorop is gezet, verbonden aan het ego.
  Terwijl het zo is, met Albert Einstein te spreken; dat we de intuitie moeten gebruiken met het verstand als trouwe dienaar. Mijns inziens is het zo dat als je je hart volgt, en dat doe jij ook volgens mij, het goed is zoals het is. Als je doet wat je denkt te moeten doen, zonder een ander te schaden of willens en wetens te kwetsen, volg je je levensmissie. En daar is moed voor nodig. Maar de beloning is groots. Daar kan geen prijs in de loterij of miljoenenbonus tegenop. Maar je moet het wel zelf ondervinden. Het is niet over te brengen, ook al wil je nog zo graag. Johan, veel plezier op je levenspad, volg je droom en het Universum helpt je. ♡

 3. Johan,

  Fijn om zo’n heldere uitleg te krijgen over de klok van Gizeh.
  Ook heel bijzonder de toelichting over het oorspronkelijke symbool van de messias.
  Dank je wel.

  De Sphinx kijkt een bepaalde richting uit. Welke plaatsen of gebieden liggen in het verlengde van deze kijkrichting? Gaat de kijkrichting naar de Dode Zee?

  1. Hallo Suzanne,

   Dank voor de positieve terugkoppeling en jouw vraag, waar ik graag antwoord op geef.

   De Sfinx kijkt (uiteraard) naar de opkomst van het sterrenbeeld Orion.

   Met hartelijke groeten,
   Johan

  2. Hoi Johan,

   Ik ben zelf benieuwd wat de lijn van de sphinx is op aarde om te zien of daar mogelijk ook een verband ligt of juist helemaal niet.

   Kun je aangeven wat het verlengde is van de sphinx oo aarde? Welke plaatsen , landen liggen in het verlengde?

   Hartelijke groeten terug,
   Susanne

 4. Wie verklaart de locaties van de kamers in de Grote Piramide?

  Op Duurzaam24.tv (en Pateo.nl) kun je zien dat de Gizeh-piramides in Egypte een soort klok vormen. In die presentatie wordt getoond dat de bouwers van de Grote Piramide onmiskenbaar beschikten over hoogontwikkelde kennis. Via gecodeerde berichten in de universele taal van geometrie laten de piramidebouwers zien dat ze kennis hadden van de vaste verhouding tussen de omtrek en de diameter van een cirkel (wij noemen dat nu Pi), van de Gulden Snede (ook wel Phi genoemd), van de omtrek van onze moederplaneet, van de lichtsnelheid, en van de precessiecyclus van 25.920 jaar. Maar dat is nog (lang) niet alles. Het verhaal gaat namelijk verder. En dat onthul ik morgenvroeg.

  Volgens sommigen zou ik met de onthulling van de Klok van Gizeh niets nieuws verkondigen. Met name deze mensen daag ik hierbij uit om voor zonsopkomst op 27 oktober 2011 een verklaring te geven voor de exacte locatie van zowel de Koningskamer als de Koninginnekamer in de Grote Piramide. Waarom liggen deze bijvoorbeeld niet precies in het midden?

  Morgenvroeg zal ik ook dat deel van het Gizeh-geheim onthullen. Geef je voor die tijd geen verklaring, meldt dan niet achteraf dat (ook) dit allemaal allang bekend was, want dan ben je voor mij niet geloofwaardig.

  De lijnen zijn nu geopend.

  1. Niet als verklaring hoor……maar eerder omdat ik graag mee denk.

   Misschien de cyclus van 240 grootjaren? Terug naar het begin?
   Denk ook aan de zuidpoolster…..nu geen heldere ster,maar ooit misschien wel geweest (nova) en volgens de precessie cyclus gaan we weer zuidpoolsterren zien?

   Ben benieuwd ……..:-)

  2. Hoi Johan,

   Ik ben zelf benieuwd wat de lijn van de sphinx is op aarde om te zien of daar mogelijk ook een verband ligt of juist helemaal niet.

   Dus nogmaals mijn vraag:
   Kun je aangeven wat het verlengde is van de sphinx op aarde? Welke plaatsen , landen liggen in het verlengde?

   Hartelijke groeten terug,
   Susanne

  3. Beste Susanne,

   Ik wilde je een linkje sturen naar The Revelation Of The Pyramids, maar deze video is offline gehaald. Daarin is heel mooi te zien dat vele oude bouwwerken precies op een cirkel liggen, die wellicht voorheen de evenaar was (voor de laatste kanteling). Wie het weet, die mag het zeggen.

   Voor Lianne, en de anderen:
   Morgenvroeg kun je het geheim van de kamers lezen op Pateo.nl.

   Met hartelijke groeten, Johan

  4. Met dank aan Cozmic voor deze educatieve video serie, kijk naar Spirit Science 12_3, vanaf minuutje 7 gaat het over de Solar Cross.
   Toth zegt dat hij de piramides gebouwd heeft 200 honderd jaar voor de pole shift verschuiving..

   Spirit Science 12_1 – The Rise of Atlantis
   http://www.youtube.com/watch?v=Rq9gaC4R_d8

   Spirit Science 12_2 – Atlantean Catastrophe
   http://www.youtube.com/watch?v=8k6b95gxzYM

   Spirit Science 12_3 – The Solution
   http://www.youtube.com/watch?v=FvcMbRRUUM8

  5. Johan, ik heb geen studie gemaakt naar de piramiden. Ik heb ze ook nooit bezocht! Maar mijn intuitie zegt me dat het iets te maken heeft met en wijziging in de stand van de sterren ten opzichte van de Aarde. Je hebt zelf al uitgelegd in jouw presentatie Het Hele Verhaal hoe de hoek die de as van de Aarde maakt ten opzicht van de Zon heel langzaam wijzigt. En je hebt daarbij aangegeven hoe groot die invloed is tijdens de precessiecyclus van 25.920 jaar. Sinds ik vorig jaar 13 dagen op kameel door de Sinai woestijn heb gereisd en daarbij heb geslapen onder de prachtige sterrenhemel houdt me al bezig de rol van de 7 sterren van het steelpannetje (de Grote Beer), die ook wel de Ploeg wordt genoemd. Volgens mij spelen deze 7 sterren een belangrijke rol! En tijdens mijn vele reizen afgelopen jaren naar Peru heb ik veel pre Inca tempels bezocht (overblijfselen uit Lemurie) en toen werd ik heel erg getriggerd door de lichtinval bij zonsopkomst tijdens de zomer- en wintersolstice. Er was hier een directe lijn naar de 7 sterren van de Pleijaden! Ik ben er heilig van overtuigd dat de 7 sterren van de Grote Beer (steelpannetje) en de 7 sterren van de Pleijaden eeen grote rol spelen bij het prijsgeven van het Gizeh-geheim! Maar het is puur voor mij intuitief! Ik kan niets onderleggen, omdat ik er geen studie naar gemaakt heb!

  6. En aangezien toeval niet bestaat…. kan het haast niet anders dat het met lichtinval te maken heeft in de koning- en koninginnekamer tijdens de zonsopkomst tijdens de zomerwende tijdens de overgang van de precessiecyclus! Het valt me nu namelijk ineens op dat je aan ons vraagt om te reageren voor “zonsopkomst” morgenvroeg! Ben ik warm?

  7. En ik bedoel dan met de lichinval… dat de zonsopkomst bij de zonnewende schijnt nop een bepaald OOG. In de Lemurische tempels was dat op het oog van een in het dak van de tempel gebeeldhouwd dier. Ik weet niet of er rrn speciaal voorwerp ( een soort oog) in de koninginnekamer of konigskamer is waar de zon op kan schijnen. De zon staat dan bij zonsopkomst in 1 rechte lijn met de 7 sterren van de Pleijaden!

  8. En ik heb geen idee of de koning- en koninginnekamer boven of onder de grond liggen. Maar neem van mij aan dat in de woestijn in 25.920 jaar een enorme landverschuiving plaatsvindt! Dus, wat nu onder de grond zit, zat er waarschijnlijk toen voor een groot deel boven!

  9. En Johan, ik hoop natuurlijk dat ik met mijn waar-neming een bijdrage kan leveren aan het door jou zo mooi beschreven principe van 1+1=3!

  10. Ik ben erg verheugd te kunnen melden dat de onthulling van het geheim van de kamers van de Grote Piramide morgenvroeg ook hier (exclusief) op WTK wordt gebracht.

  11. Ik zelf heb als hobby jaren lang alles verzameld wat ik maar van Egypte kon vinden, naar heel wat lezingen te zijn geweest heb ik zelf een paar jaar geelden de kans gehad om daar zelf bepaalde zaken te ontdekken.

   Ik ga een poging ondernemen zoals Johan dat al aanlevert.

   Echter na heel wat jaartjes spitten daar liep ik ook altijd tegen het probleem op van: dat de twee grootste piramides gebouwd werden door Surid, een der eerste koningen van Egypte voor de zondvloed, m.a.w. de piramide moet dan geen 10.500 oud zijn maar een dikke 73.000 jaar, zeker ook naar objecten gaat zoeken in de richting van de arabische taal stuit je op onverwachte mogelijkheden die opdoemen.

   Het basiswoord en de term “piramide”. In eerste instantie is het noodzakelijk op te merken dat “piramide” of “пирамида” (in het Russisch), “Piramide” (Spaans, Frans en Slavische talen) en “Pyramide” (in het Duits) is een woord uit het oude Griekenland. In de Griekse πύραμίς of het meervoud πύραμίδες, had twee betekenissen. De eerste was “tarwe cake”, omdat de Egyptische gebouwen de Grieken herinnerde aan puntige-bedekte cakes. (3 hoeken!) Later is het Griekse woord “puramis ‘betekende een monumentale structuur welke gebouwd is van steen met een vierkante basis, en de schuine zijkanten samenkomen als een top. Maar de oorsprong van het Griekse woord “puramis” heeft een bijzondere geschiedenis. Er is een versie die verkondigt dat de oude Egyptische ‘Pir E Mit “(” verdeling van het aantal “of” afdeling van perfectie “) is afkomstig van de Grieken. Een etymologie woordenboek vertelt ons dat het Griekse woord “puramis” is een “afwisseling van de Egyptische ‘Pimar”.

   Tevens de griekse naam Pi-Ra-mide leert mij al een deel van het geheim,
   Pi – 3.14
   RA – zon
   Mide – maag (uit het midden) orions belt (lokatie)

   Een stukje van onderzoek uitgetallen reeksen die ik dan ook tegen kom, soms puur acracadabra voor mij (heb geen wiskunde knobbel) ontdekte ik zelf al gauw dat de piramides eigenlijk niet vierkantige gebouwd zijn maar 3 hoekig, daarmee is de rekensom waardes van Pi naar de koningskamer toe makkelijker op te lossen, bij een 3 hoekige berekening staat de koningskamer precies in het midden maar als we de piramide aan gaan passen in het vierkant dan komt de koningskamer uit het midden te staan. Dus met andere woorden het hele architectonische plan van bouwkunst valt in duigen wanneer ik dus berekeningen ga maken in het vierkante oppervlak.
   De hoogtes van de kamers zijn in 3 lagen opgedeeld, waarvan de koningskamer op 1/3 hoogte zich bevind, daarmee kan er wel in 3 lagen gemeten worden en niet in 4, wel een beetje vreemd. Dus als ik dan weer naar de vraag van Johan terug kijk ding ik mee naar het antwoord op zijn vraag…

   Ik denk zelf daarmede dat Cheops zijn opvolger het nog leuker heeft verpakt als het gaat om een werkelijk 4 hoeksberekinging en in 4 lagen, waar staat dan de koningskamer precies?

   de volegnde boeken die ik weer even ter hande heb genomen onder het stof vandaan zijn;
   Graham Hancock – Keeper of Genesis
   Robert Bauval’s – The Orion Mystery,
   Andrew Collins – Caves under Gizah, http://www.talkingpyramids.com/latest-caves-under-giza/
   Charles William Johnson – http://www.earthmatrix.com/great/pyramid.htm +
   http://www.book-of-thoth.com/article1600.html

   Hoop morgen dat het boek van Johan naast deze andere boeken zijn plaatsje vind….

  12. Wat ik vergeet om aan te geven dat deze piramides dus eerst 3 hoekige gebouwd zijn geweest en later ten tijde door Cheops en Chefren vierkantig afgemaakt zijn.

   Doen we een onderzoekje naar andere Piramides in Egypte dan vinden we antwoorden terug bij die van Djoser (gestapelde mastaba) en de 3 Piramides van Snefroe, er waren problemen met de hellingshoeken en instorting gevaar van deze constructies, zie bv de knikpiramide. Heel veel andere piramides zoals die van Thiti zijn door de enorme druk ingestort, de rode Piramide van Snefroe, heeft de blauwdruk (3x galerij) die je terug kan vinden van de grote galerij in de grote Piramide.

   De basisbouw van de grote piramide moet dan 3 hoekig zijn geweest en later is deze dus aangepast naar een vierkante constructie, aan de hand van eerder gemaakte fouten van andere piramides.
   Nog leuker wordt het als we de Pi waardes van berekenen toe gaan passen op deze andere piramides dan vinden we uit eindelijk de nodige schoonheid en constructie foutjes terug en beginnen dan ook de rest van hun kamer ontwerpen te begrijpen.
   De rest zit verborgen in het geheim van de ankh.

  13. @ Hyper, EvangelicDick zwaait niet alleen met zijn Kathaarse bijbel, maar vind het ook leuk om met jullie iets te delen uit zijn Inca-bijbel. De Inca’s hadden zoals bij jullie misschien wel bekend is heel veel kennis van het Lemurische Rijk! zij zijn naast de Maya’s echte wegvoorbereiders voor ons, omdat wij van hun heel veel kunnen leren over hoe het is om straks weer te mogen Ontwaken uit onze Slaapstand.En dan weer in staat te zijn om dingen te doen, die we nu nog voor onmogelijk houden. Ik denk dan aan de bouw van hun tempels in de Heilige Vallei, nabij Cuzco in Peru! Ik heb 2 hele belangrijke bezocht, meerdere malen zelfs, namelijk Ollantaytambo en Sacayhuaman (spreek uit: sexy woman). Deze tempels lijken in bepaalde opzichten heel veel op de piramiden. Er is gebruik gemaakt van heel veel massieve rotsblokken, soms van meer dan 70.000 kg per stuk. Deze rotsblokken sluiten op de mm nauwkeurig op elkaar aan. Niemand weet hoe men in staat was om die rotsblokken te vervoeren en hoe ze zo nauwkeurig in elkaar zijn geschoven. De Inca’s en hun voorvaderen van Lemurie voelden heel veel connectie met de zon (Vader Zon), de Aarde ( Moeder Aarde) de Maan (de planeet van de Wijsheid) en de sterren. En wat het laatste betreft heb ik gemerkt dat de Pleijaden een bijzondere positie innamen! Ik denk dat ze daar de relatie zagen met de Goden! Ik heb al onder punt 7.7. en 7.8 aangegeven dat ik het gevoel heb dat de piramide van Gizeh ook een belangrijke boodschap bevat in relatie tot de Pleijaden. In de Inca tempel van Ollantaytambo zag ik het terug in de lichtinval van de zon bij zonsopgang tijdens de zonnewende in de tempel. Het zonlicht viel op dat moment precies in het oog van een boven in de tempel uit een rotsblok gehouwen poema. Die hele tempel is gebouwd in een vallei, ingeklemd aan alle zijden door bergruggen. Die tempel is doelgericht daar gebouwd en op zo’n manier dat de zon precies op 1 plaats haar licht op de tempel kan doen schijnen (gezien de bergruggen), waardoor ze exact konden berekenen hoe het zonlicht precies nadat de zon ’s morgens tijdens de zonnewende opkwam in het oog van de poema kon schijnen! Ongelovelijk mooi om te zien, maar ook om de geweldige energie daar te ervaren!

   De Poema was een heel belangrijk dier bij de Inca’s. Het staat voor de middenwereld (hier en nu, het ZIJN). De Slang staat voor de benedenwereld (wijsheid) en de Condor voor de bovenwereld (de spirits). En je hebt dan nog de Kolibrie, die staat voor de Harmonie (het christusbewustzijn in ons hart)

   Ik stuur even een linkje mee naar een website waar ik het wel goed uitgelegd vind

   http://www.chancetochange.nl/peru.aspx

  14. Dank je Dick, ik kan zelf altijd zo genieten van zulke blokjes steen met welke precisie die tegen elkaar zijn aangezet in die oude goede tijd. Ook van de verschillen in de architectuur en zeker die met T-shape verbindingen die je overal tegen komt, als in Egypte, Baälbek Libanon en andere lokaties voor die tijd. Tis net of het ergens allemaal afgesproken werk is geweest met dezelfde vaklieden en kunstenaars. Wat mij impliceert dat het geen slaven zijn geweest maar lui die exact wisten hoe je zo’n blokje steen verplaatst kan worden over bepaalde afstanden.
   Vooral als het gaat om gladde wandjes met haar scherpe hoekjes, trek ik helemaal weg…

  15. Cozmic, verwacht je ‘ander weer’ dan…? 🙄 Feel inside man, there is a revolution going on! Of bedoel je Johan…?! Die staat al op de voorpagina met de nieuwe onthullingen over de piramides..

  16. 🙂 Guido , ik bedoelde Johan . Hij schreef”gisteren dat de onthulling “morgenvroeg” zou zijn . Uiteraard een relatief begrip .

 5. Aan Allen,

  Ik weet nu dat de pyramides op een cirkel liggen en ik weet nu dat de sphinx naar Orion kijkt en dat de pyramides van Gizeh een klok zijn.
  Mijn vraag blijft:
  Welke plaatsen liggen in het verlengde van de sphinx?
  Ik dacht dat ik toch een vrij eenvoudige vraag stel.
  Wie o wie heeft het antwoord voor mij?
  De winnaar krijgt van mij een bedankje!

  1. Alle plaatsen die je kan bedenken op aarde of in space liggen altijd op 1 lijn in het verlengde van de Sphinx.

   Jah Toch? Of zie ik het niet goed?

  2. Bovendien spreekt Dr. Suus zichzelf tegen want als Gizeh een kosmische klok is dan zal de Sfinx meestal niet naar Orion kijken, alleen 1 keer in de zoveel tijd op een bepaalde kosmisch moment.

   Jah Toch, of…?

  3. Dr. Suus. Hahaha
   Dank je wel Hyper Alert voor je antwoorden.
   Alleen alle eer aan Johan. Hij is degene die in zijn presentatie voor mij op overtuigende wijze laat zien dat de pyramides een klok zijn en in een cirkel liggen. En bij een bepaalde stand kijkt de sphinx naar Orion.

   Jouw antwoord dat de sphinx kijkt naar de gehele aarde vind ik ook aannemelijk. Gaat de sphinx als een leeuw/waterman de aarde opeten! Zo, ben ik gelijk weer van mijn dokterstitel af.

   Echter mijn vraag blijft, nu wellicht anders geformuleerd en meer specifiek:
   Bij het trekken van een min of meer rechte lijn (als dit al mogelijk is) van de sphinx welke plaatsen liggen als eerste op de route? Ben ik persoonlijk benieuwd naar of daar mogelijk ook een verband ligt! Hoeft natuurlijk helemaal niet. That’s my quewstion.

  4. Nou Susanne , het antwoord is simpel . Ik ben voor de gein even naar Google Earth gegaan en met de kompas die welp even horizontaal gelegd . Daarna oostwaarts met het pijltje en dan kom je onder andere in Kabul uit en La Paz . Ik zou zeggen probeer het zelf een keertje , binnen een kwartiertje is je hele topografische kennis weer bijgespijkerd . 😉

  5. Cosmic.
   Tjonge wat is dit voor getrol.
   Wellicht ben ik een ongelofelijke kluns, maar ik kan op google earth geen beeld van de sphinx dichtbij krijgen, laat staan dat ik kan zien welke richting die opkijkt.
   En weer concreet dus mijn vraag welke plaatsen in Egypte liggen in het verlengde?

  6. Jaah gave nick; Dr. Suus, die houden we er in hoor Suzanne..
   Nou maar hopen dat die Orianen niet op het verkeerde moment gaan inbellen met hun torsie Source Veld telefoons…

   VOF de Kunst – Suzanne (1983)
   http://www.youtube.com/watch?v=I05HHk0zGUw

   In navolging van ElecTric Tak Toe Crosswire Cosworth Cosz net even de locatie van de Sfinx op Google Maps bekeken, voor Google Earth moet ik eerst software downloaden zie ik nu, versie 6 al weer, doe ik nog wel een keer maar nu even niet, taahdaah, volgens Google Maps kijkt de Sfinx naar de stad Cairo.. tenminste als je bijziend bent, zoals ik, en niet verder kijkt dan je geroteerde welpen neusje lang is..

   Op een afstand van 20 minuten rijden vanaf Cairo is een voor het publiek gesloten Anu Stargate te vinden; Abu Ghurab..
   Dusz als je even naar de andere kant van de wereld wil dan hoef je niet op de metro en het vliegtuig te wachten.

   Dat kan veel sneller, als je tenminste de sleutel code hebt van de Star Gate, daar zijn Vrouwen vaak beter in om die te vinden, dusz Dr. Suus kom op help ons met het vinden van de sleutel want Dawn heeft helaas nog even geen tijd, zij heeft zoveel boeken geschreven over Stargates dat ze nu bedolven wordt door contracten van inhalige film makers, als ik goed begreep en interpreteer van wat ze laatst expliciet impliciet zei over veel 3d gedoe met contractuele verplichtingen..

   Eye is nu onzichtbaar als een heldin in 4d in gevecht met lagere astrale ka ko bolden, zodat wij hier niet te veel negatieve invloeden hoeven verwachten de komende tijd en Willie rent met een Kathaarse Bijbel van Evangelic Dick achter simulatie Sim aan, vluchten kan niet meer Sim, terwijl Mirakel het veel te druk heeft met het bijhouden van het Occupy wereld nieuws van Anton en tussendoor Sim een welgemeende goed bedoelde tik op z’n overstrekte simulator vingers geeft, jaaah paaa, slaan pao, en nou is het klaor..

   Quote:

   ” I believe in coincidences, but like a UFO, I’ve never seen one. In my view, the appellation, “place of reeds,” that identifies both the Egyptian Island of the Egg and Teotihuacan ties these places together. The apparent similarity in purpose of Abu Ghurab and Teotihuacan links these two places together and ties them to the Island of the Egg, the place or stargate of the gods. Tic-tac-toe. All three places are explanatory of one another.

   Abu Ghurab is far older than Teotihuacan. Is it possible, therefore, that this site is the original home of the tribes of ancient Mexico? Interestingly, another name for the place of reeds is Tollan or Tula. The T-L-A root connects with the Cherokee legend of the T-LA beings who came from the Pleiades and settled in East Tennessee. The T-L-A vibration is also encoded in the place name Atlantis. ”

   http://www.bibliotecapleyades.net/stargate/stargate10.htm

   Wat ik al wel geleerd heb van Johan is dat een Cubit gelijk is aan Pi gedeeld door 6..

   Quote:

   ” Het aantal 6 geeft de essentie van zowel ruimte als tijd weer. Beiden hebben drie dimensies, en iedere dimensie heeft zowel een positief deel (licht), als een negatief deel (duisternis). En 3 maal 2 geeft uiteraard 6. Om zowel tijd als ruimte te meten hanteren we daarom ook veelvouden van 6, al weet bijna niemand (meer) waarom.

   We tellen met onze vingers, waarvan we er 10 hebben. Telt iedere vinger voor 6, dan komen we uit op 60. Daarom hebben we 6 maal 60 graden in een cirkel. Daarom hebben we 2 maal 6 maanden, 2 maal 6 uren, 10 maal 6 minuten en 10 maal 6 seconden. De piramidebouwers wisten de belangrijkheid van 6 en gebruikten dit in hun meeteenheid. Deze eenheid wordt de cubit genoemd. Metingen tonen aan dat de waarde van 1 cubit tussen de 52,35 centimeter en de 52,36 centimeter ligt. De werkelijke waarde ligt inderdaad tussen beide waarden in, want deze is namelijk gelijk aan /6 meter, wat neerkomt op 52,3598776… centimeter. Dit is tevens het eerste bewijs dat de piramidebouwers de waarde van kenden. ”

   http://www.pateo.nl/PDF/OnthullingGizehGeheim.pdf

  7. Godallermachtig @Hyper,
   Waar haal je het allemaal vandaan. Ik lag helemaal dubbel van het lachen.
   Nou, ik heb het liniaaltje op de plaatsen gelegd en het is dr. Suus gelukt met haar sleutel tot de kern van de zaak, eh planeet Terra, aarde te komen.
   Hart, hart, hartstikke bedankt hyper! Ik stikte er bijna in. Ennuh, wat is een demon opgebouwd uit cubits?
   Een Incubus!

  1. @Cosmic
   Zou de berekening er niet een weekje naast kunnen zitten.
   Vorige week is een heel land, Libie, om zeep geholpen!

  2. Suus-Anne , ik plaatste dat linmkje voor de fun , zelf lig ik helemaal in een deuk om hoe sommige mensen niet meer naar een tekenfilm kunnen kijken zonder er een duistere boodschap uit te kunnen halen .
   De makers van de Simpsons zijn daar vast van bewust en gooien nog een beetje koren op de molen voor deze onheilsprofeten .
   Ik vraag me nog steeds af waarom blinden een zonnebril dragen .

  3. Over blinden gesproken…

   Ik was ooit in Ankor What , Cambodja, onvoorstelbaar mooi tempelcomplex. Wij zaten daar bij het ochtendgloren te wachten tot de zon opkwam. (dat was ons aangeraden, zou weergeloos mooi zijn, en dat was ook zo). Ik kijk achter me en zie een japanse toerist aankomen. Hij ging bij ons in de buurt zitten en richte zich naar de plek waar de zon zou opkomen. Normaal gesproken niet zo verbazingwekkend, maar deze japanse toerist was harstikke blind en was uitgerust met zonnebril én blindestok. Voelde op zich bizar, het mooie waar wij op ingesteld waren zou zich voor ons visueel ontvouwen… het merkwaardige is dat deze man enorm genoten heeft van deze zonsopgang…Heeft me altijd beziggehouden in welke vorm deze man met zijn nog werkende zintuigen dit moois heeft mogen meemaken….

  4. Burke, als je ligt te pitten op de bank ’s avonds dan zie je toch ook van alles zonder dat je ogen open zijn?! je hersens visualiseren nu eenmaal beelden via je chakra’s en aura, d’r is veel meer input dan enkel het verstand of de andere zintuigen. Daarom dat ze het ervaren noemen. Mooi heh ?!

  5. Het trolt en het kwalt?
   Rarara wat is het?

   False comic.

   Nanananana.

   @Cosmic, je hebt me zonder het te realiseren geweldig geholpen.

   Voor jou:
   The Sunlight through the (False) Flags by Snow Patrol, part 2 of The Lightning Strike. Off of the album, A Hundred Million Suns.
   http://www.youtube.com/watch?v=cHl6dLaUAjk

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.