Advertentie

De Geboorte van het Christusbewustzijn


X

Stilte, overgave

 

Hou ’t klein, intiem

 

Niets hoeft, gewoon zijn…

 

Zonder pretenties.

 

Alleen, verbonden

 

Met Mij,

 

Met het Al.

 

Wees gezegend.

 

Je bent mijn kind.

 

Ik ben met je.

 

Overal en Altijd.

 

Voel je beschermd en geleid.

 

Er is niets dat niet voorzien is in ’t Grote Plan Gods…

 

 * * *

x

De Geboorte van het Christusbewustzijn

2012 © Ton van der Kroon

x

Venus transit 6 juni 2012

“Lang, lang geleden is alle kennis over de evolutie van de mensheid verborgen op plekken op Aarde. Maar niet alleen op plekken op Aarde; ze is ook verborgen in jullie. Jullie zitten als het ware op een verborgen schat; jullie zíjn de verborgen schat.

Het bewustzijn is in die tijd langzaam gedoofd. Jullie noemden dat de Zondeval. Het is de val van bewustzijn waardoor je minder kon waarnemen en in feite vergat wie je bent. Je hebt daardoor een te klein beeld gekregen van wie je bent en wat je potentieel is. Want jullie zijn zoveel méér. Het is net als een bloem die aan het ontluiken is. Langzamerhand, blaadje voor blaadje, open je en herinner je wie je bent. Voorbij je naam, voorbij je rol, voorbij je sexe, voorbij je familie, begin je je zielsoorsprong te herinneren, maar daarmee ook je zielsbestemming. Hoe meer je weet wie je ten diepste bent, hoe meer je weet wat je hier te doen hebt: dát je hebt bij te dragen aan het grotere plan. Dat jij, met alles wat je in je hebt – aan schoonheid, aan gekte, aan wijsheid, aan falen – al die elementen tezamen zijn zodanig gecomponeerd dat jij een unieke toevoeging bent aan het grote muziekstuk dat zich continu ontvouwt in de schepping.

De grootste bijdrage die je kunt leveren aan dit muziekstuk is helemaal jezelf te zijn. Jezelf te waarderen voor wie je bent. Dat is vaak niet zo eenvoudig als het lijkt. Omdat juist die val in bewustzijn ervoor gezorgd heeft dat je bepaalde aspecten van jezelf niet meer toelaat, niet waardeert, niet op waarde schat. Dus wat we je mee zouden willen geven is dat je jezelf zo vaak als je kan een schouderklopje geeft – jezelf positief bevestigt – ook als dingen mis gaan, nee zelfs; júist als dingen mis gaan. Door deze positieve kracht open je steeds verder; wordt je steeds meer bewust van je oneindige potentieel en snap je dat het hele universum zich weerspiegelt in jou; en dat wat jij doet invloed heeft op het hele universum.

Dit is van een grootsheid die je misschien moeilijk kunt beseffen, maar alles wat jij denkt en voelt is van het grootste belang voor de hele mensheid; omdat het Grote zich spiegelt in het Kleine, en het Kleine zich spiegelt in het Grote. Jij bént de mensheid, maar dan gecomprimeerd in één persoon. Daarom: schroom niet om jezelf belangrijk te maken en jezelf in het middelpunt te zetten. Om werkelijk alle aandacht te geven aan dat wat je voelt en ervaart; en dat met respect bejegent. Hoe meer je dat doet, hoe meer je respect en ruimte kunt geven aan anderen omdat je weet dat zij een ander aspect van jou zijn. Als een spiegel. Het proces waarin jullie betrokken zijn gaat over de terugkeer van dit grotere bewustzijn op aarde.

Ieder van jullie draagt mee als lichtwerker, als vroedvrouw, als vroedman, als healer, als counselor, om dit bewustzijn geboren te laten worden in de hele mensheid. Schrik niet van de grootsheid van deze woorden. De barensweeën die jullie ervaren in deze tijd zijn nodig om de spanning te creëren waardoor het nieuwe zich kan manifesteren. Dus vecht niet tegen het duister. Laat het duister dat doen wat het moet doen, maar richt je op het licht. Ga in het volle licht staan. Neem je ruimte en doe wat je te doen hebt. De rest is bijzaak…

The power of Love: 'the Heart of Oneness'

Dit hogere bewustzijn zou je als het ware het Christusbewustzijn kunnen noemen. Dat Christusbewustzijn is een collectief bewustzijn, vandaar dat we jullie telkens uitnodigen om verbinding te maken met elkaar; om je hart te openen want op het moment dat je je hart opent wordt je als het ware één lichaam; ben je een deeltje van dat collectieve lichaam en wordt je daar steeds meer bewust van; dat je een specifiek, uniek aspect bent van dat collectieve lichaam.
Hoe meer je in die individualiteit gelooft – en die individualiteit erkent – hoe meer je open kan staan voor het Geheel. Die beide polen sluiten elkaar niet uit, zoals dat zo veel in het verleden is gedaan. Dan moest je je individualiteit opofferen om ergens bij te horen; bij je familie, bij je gezin, bij een staat, een natie, of bij een schoolklas; je moest iets opofferen van jezelf.

De Christuskracht vraagt juist om niet jezelf op te offeren, maar al het andere zodat je helemaal kan gaan staan in wie jij in wezen bent, en daarmee samensmelt met de hele kosmos. Dus individualiteit en totaliteit gaan met elkaar samen. Dat is iets wat in deze periode van de evolutie steeds meer begrepen zal gaan worden: Dat je de pure individualiteit nodig hebt om tot het Geheel te komen. En dat Geheel is belangrijk omdat jullie zullen meer en meer gaan beseffen dat de overleving van de mensheid alleen maar kan geschieden als het samen gebeurt; als alle religies samengaan, als alle naties, alle rassen samengaan en zich weer gaan herkennen in elkaar: de eenheid gaan herkennen van het bestaan.

De Christusenergie – hoewel die vaak verbonden is aan een mannelijk persoon: dan denken we aan Jezus die deze Christusenergie manifesteerde in zichzelf – is een zielsenergie die zowel mannelijk als vrouwelijk is. In de Christusenergie smelten als het ware Adam en Eva samen; de biologische dualiteit die je ervaart en voelt wordt als het ware – niet zozeer overstegen – want dat betekent dat het andere minder waard is – maar het wordt gefuseerd. Als de polariteit van het mannelijke en vrouwelijke tot volledige ontplooiing kan komen, ontstaat er een derde kracht; deze zou je de Christusenergie kunnen noemen. In andere culturen werd het Horus genoemd, of Quetzalcoatl, Krishna.

De kunst is dan ook om volledig je eigen mannelijkheid en vrouwelijkheid te erkennen; Die twee polen in jezelf tot volle bloei te laten komen. Je niet te schamen voor één van beide kanten; je mag zowel volledig mannelijk zijn als volledig vrouwelijk. Volledig in je kracht gaan staan – te penetreren – als volledig in overgave te zijn. Beiden sluiten elkaar niet uit. Licht en donker zijn één. Hemel en aarde zijn één. Het is in de ultieme polariteit, in de ultieme diversiteit, dat je de Eenheid ervaart.”

Ton van der Kroon 18 april,

doorgegeven boodschap in Utrecht

x

‘Waarheen je ook gaat, ga met je hele hart’.
x

– Confucius

x

11 gedachten over “De Geboorte van het Christusbewustzijn

 1. Heb mij erg lang lopen afvragen wat de taak van de Lichtwerker was, eens ik besefte tot die groep te behoren. Een tekst van Pamela Kribbe met een gechannelde boodschap van Jesua, zorgde voor de bekende schok. Een lichtflits die alles duidelijk maakte en zo verhelderend en tegelijkertijd zo geruststellend was dat er groot pak van mijn hart viel.
  De lichtwerker hoeft slechts te ZIJN. Zijn leven te leven! Wauw, niets meer? Nee, tenzij ie zich vooraf andere prioriteiten gesteld heeft.
  Tijdens zijn leven trekt de lichtwerker een lichtspoor, baant hij zich een weg naar boven. En dat licht, die weg, dat spoor, de ladder, helpen anderen mettertijd de weg naar boven te vinden.
  Ton van de Kroon heeft helemaal gelijk wanneer hij stelt dat wij ons in de eerste plaats om onszelf te bekommeren hebben. Goed zorg voor onszelf dragen, ons graag zien, verwennen en ja, ons ook best ’s mogen prijzen. Complimentjes doen deugd en maken dat je als mens gaat stralen. Licht uitstralen.

  1. Anelle. Wat is het toch mooi. Lichtwerker zijn is helemaal jezelf zijn. In deze tijd is dat het meest belangrijk. Meer hoeft niet.

 2. Soms is ´spirituele taal` lastig te begrijpen of niet je eigen taal, ook niet de mijne trouwens maar hoe meer je leest/doorzet hoe beter je het kunt vertalen naar je eigen woorden. Veel mensen haken daardoor af en vinden het maar vaag gezwets.
  Voorbeeldje van dit artikel in mijn taal? Ik loop sinds een jaar bij een haptonoom, onderrugklachten en vage buikklachten al 10 jaar. Zijn conclusie, gebied links voor/zij/achter wat spanning in buikspieren en buikvlies. Hij gaat wat `aaien` over mijn rug, grijpt mijn vel op rug en buik en zet hier en daar een vinger neer. Niks geen massage, kraken, rekken of trekken. Voel wel ´sensaties´ of zoals hij dat noemt heilstroom. Ik denk nog is dat alles? Volgende dag vrijwel geen rug- en buikklachten meer spanning grotendeels weg, schaats weer als een jonge god want bekken zat vast en scheef. Contact met je benen noemt hij het. Belangrijk bij goed technisch schaatsen.
  Ik vraag hem hoe dat kan? Hij zegt weet ik ook niet, je herstelt jezelf en jij kunt het ook doen bij een ander, sterker nog iedereen kan wat ik kan…..je moet het gewoon doen.
  Mijn dochters 3 en 5 hebben beiden last van eczeem, jeuk, wratjes etc. Gewoon een lastige huid. Van alles al geprobeerd. Ik dacht aan hem. Elke avond voor het slapen gaan even ´haptonomie´ op mijn manier(ben boekhouder). Wel geconcentreerd serieus bezig gaan. Contact maken met 1 hand eerst. En dan wrijven tegen de klok in, een beetje praten, zeggen en doen ´de eczeem door hun benen, armen, handen, voeten, vinger en teentopjes eruit wrijven en uit het raam gooien`…. ze vinden het heerlijk, ogen draaien weg van ontspanning, ze vinden het prachtig om de wratjes en eczeem uit het raam te gooien, binnen 3 weken hebben ze nog nooit zo een mooie egale huid gehad! Toeval? Ik denk het niet, idd iedereen kan het, je moet gewoon doen. En niet na 1 x resultaat verwachten, dus volhouden. Ik kom er trouwens niet meer onderuit want wordt er speciaal voor naar boven geroepen iedere avond…

  1. Dennis , zo lees ik ze graag . Geen hocuspocus pure genezende liefde en aandacht . Dikke knuffel aan je meissie .

 3. Ik ben nu het boek ‘de nieuwe aarde’ van Eckhart Tolle aan het lezen. Hij begint met een verhandeling over het ego. Ik begrijp nu ook dat ik alleen maar hoef te zijn. Als ik me daarvan bewust ben begint mijn hart te gloeien, heel bijzonder. En ik besef dat we in t licht zijn allemaal gelijk zijn.

  1. Alexandra,
   So it is… ik heb nu veel aan onderstaande .. het komt helemmaal neer op , je hoeft alleenmaar te zijn : Just BE en ik voeg daar aan toe BE LOVE, EXperience LOve and BE the Change

   wellicht jouw volgende stap :
   http://www.crimsoncircle.com/WelcometotheCrimsonCircle/tabid/5255/Default.aspx

   • You Are God Also and the creator of your own reality and experience
   • You have every tool within you for healing, balance and rejuvenation
   • Every being is exactly where they should be in their journey
   • Everything is always in divine order
   • All is truly well in all of Creation!

   en bekijk eens de volgende videos hier:
   http://crimsoncircle.com/Library/ShoudVideos/tabid/2020/Default.aspx

 4. geboren in G O D – adem in G O D – beleef G O D ……….. L I E F D E – L I C H T – L E V E N ………………. I K B E N ………………..
  gelijk ieder ander – in jou zie ik mezelf en wandelen wij samen – zijn wij samend scheppend Ons Bestaan hier op Aarde – een H E M E L …………..
  Ontvangelijk voor Alles wat Ademt – dienstbaar voor al het Leven op Aarde

  Een G E E ST – Een W A A R H E I D – Een L E V E N – Een H A R T ………

  E E N !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Wat een feest van herkenning deze woorden. Want in mijn hart waar de eeuwige wijsheid woont wordt deze tekst herkend, het is een diep weten. Dank, Sandra

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.