Advertentie

‘Verkeerde’ mening? Bankrekening afgesloten..!!


‘Verkeerde’ mening?

Bankrekening afgesloten..!!

2023 © WantToKnow.nl/be

x

Nigel Farage proost op ‘zijn’ overwinning: de BREXIT was een feit. We schrijven 31 januari 2020 

Je kent Nigel Farage natuurlijk als de grote kracht achter de BREXIT. Farage heeft echter weer een nieuwe revolutie op z’n palmares kunnen bijschrijven.. Wat is het geval? Een Britse bank-voor-vermogenden probeerde Farage te cancelen. De bank vond namelijk, dat de houding en meningen van Farage, niet spoorden met het ‘inclusive karakter van Courtts’. Dat was buiten de waard gerekend: het verhaal dreigt nu zelfs tot een nieuwe bankencrisis te leiden. Farage zou Farage niet zijn, als hij de barricades niet was opgeklommen, om deze bank een lesje te leren, én deze zaak publiekelijk op te blazen tot nieuwswaardige feiten.

Het gaat om de bank ‘Coutts’, een Britse bank voor rijkelui, zo kun je het wel stellen. Zo hebben verschillende royals er bijvoorbeeld een bankrekening. En wil je er ook bijhoren, dan is daar minimaal één miljoen pond aan tegoed of investeringen voor nodig. Ook Nigel Farage, de man die eigenhandig Brexit voor mekaar kreeg, bankierde bij deze Coutts.

Zoals je ook kunt vermoeden, wordt Farage hartstochtelijk gehaat door bijna het hele Engelse establishment. Ook in het Europarlement is hij voor velen een bizar verschijnsel, vraag maar aan de man die zélf als zodanig door het politieke Europese leven gaat: Guy Verhofstadt. In het Europarlement vocht Farage menige ruzie met hem uit.

Megabank NatWest
Coutts is een dochter van megabank NatWest, sinds 2019 geleid door upperclass-bankier Dame Alison Rose, bekend om haar extreem woke gedachtegoed. Zij zag het als haar roeping deze bank daarvoor in te zetten. Het hoofdkantoor in Londen werd bijna permanent aan het zicht onttrokken door talrijke LGBTQetc-vlaggen, en grote rekeninghouders moesten naar een andere bank uitkijken als ze al te duidelijk een andere mening dan de enige juiste waren toegedaan..

Tot voor kort had bijna niemand een idee om hoeveel gecancelde rekeningen dat eigenlijk ging, zowel bij Coutts als bij andere banken, die eenzelfde acceptatie=politiek bedreven. Tot ene Nigel Farage aan de beurt kwam. Afgelopen juni deelde de bank hem mee zijn rekeningen te sluiten, zonder dat daar ook maar enige verklaring voor werd gegeven; hoe ‘posh’ kun je zijn? Daar kwam vervolgens enige publiciteit van, niet alleen omdat Farage de melding van Coutts openbaar maakte.

Nee, Farage blies de hele zaak op, omdat maar liefst zeven andere banken hem vervolgens ook allemaal weigerden (HIER). Maar Farage’s lont deed pas écht het kruitvat ontploffen, toen de Simon Jack, economische hoofdredacteur van de BBC, via de radio bekend maakte, dat hij had uitgevonden, dat bankier Coutts, meneer Farage de wacht had aangezegd, omdat hij te weinig op zijn rekening zou hebben… Nigel Farage maakte deze Tweet, waarmee gelijk het hek van de dam was; het werd wereldnieuws. Niet in de laatste plaats door de méér dan karakteristieke tone-of-voice die Farage eigen is; kijk en luister zélf:

Saldo ontoereikend
Het was duidelijk dat iedereen op zijn klompen kon aanvoelen, dat hier ethische grenzen werden overschreden. Hoe kende deze economische BBC-redacteur het ‘ontoereikende saldo’ van Farage? Van een zeer betrouwbare bron binnen de bank, zei hij zelf. En toen was die bron na wat speurwerk, snel gevonden! Het ging om een andere journalist. Deze had BBC-er Simon Jack op een ‘luxe liefdadigheidsavondje’ aan één tafel gezien met de CEO van NatWest, bankier Alison Rose. Die deed daar kennelijk mededelingen -aan een journalist nota bene!- over een cliënt van haar bank.

Vervolgens was het Rose die toegaf en het hele gevalletje een ‘beoordelingsfout’ noemde. De voorzitter van de raad van bestuur van NatWest, Sir Howard Davies, sprak vervolgens zijn volle vertrouwen in haar uit en alles leek weer koek en ei. Maar dan moet je niet met Nigel Farage van doen hebben!! Die zorgde dat het COURTT-kaartenhuis snel daarna in elkaar donderde!

Al met al is het natuurlijk raadselachtig, hoe miljoenen per jaar verdienende bankiers deze top-Brexiteer hebben onderschat. Want hij was niet alleen de BREXIT-power, hij liet zelfs al twee premiers struikelen: David Cameron en Theresa May. De een door het Brexit-referendum, de ander door de enorme zetelwinst van Farage en zijn partij UKIP in het Europarlement..! Een kat dus, om niet zonder handschoenen aan te pakken..!

Oud autohandelaar Nigel Farage wist natuurlijk, dat zijn vermogen niet de reden was dat Coutts hem eruit had gegooid. Om uit te zoeken waarom het dan wél was, deed hij een officieel ‘subject access request’ bij de bank. Dat is een verzoek om toegang tot zijn persoonlijke gegevens. Coutts moest vervolgens het persoonlijk Farage-dossier overhandigen, waarop Farage dit meteen openbaar maakte. Was het hele verhaal al een journalistiek gossip-pareltje, nu was het hek volledig van de dam. Er was nu een bron, die maar informatie bleef spuien..!

40 Pagina’s vol beschuldigingen..!
In het rapport stond onder meer vermeld, dat Farage ‘xenofoob’ en ‘racistisch’ zou zijn. Daarnaast ook bevriend met Donald Trump, wat al helemaal niet kon.. Daarbij zouden de inspanningen van Farage voor de Brexit, een ‘schandvlek op het blazoen van Coutts’ zijn geworden. Dit verhaal vol ongegronde subjectieve beschuldigingen en zwart-makerij, ging 40 pagina’s lang zo door: het was ’t resultaat van maanden research door medewerkers van de bank. De conclusie? ‘De publiek geuite meningen van meneer Farage botsen met onze positie als inclusieve COURTT-organisatie…’

Het meest opvallende is dat daarnaast ook werd gemeld dat Farage een ‘solide cliënt’ is (HIER), die ‘aan al zijn verplichtingen voldoet’. Hetgeen betekent dat het verhaal over saldotekort dat de betrokken bankiers afstaken keihard was gelogen. Wil je zelf dit COURTT-rapport eens bekijken, klik dan HIER voor een pdf.

Coutts weigert dus haar diensten, vanwege de opvattingen en het profiel van een van haar (potentiële) klanten. Natuurlijk hebben banken het recht om rekeningen van klanten te sluiten in het geval van criminele activiteiten; als een klant bijvoorbeeld verdacht wordt van het witwassen van geld of van het beheren van fondsen voor criminele organisaties. Maar dat is iets heel anders dan politiek.. Vanzelfsprekend heeft een bankklant het recht een uitgesproken mening te hebben over bijv. communisme of Brexit; dat is volstrekt geen zaak van de bank.

Onvoorstelbaar: de beurskoers keldert..!
Inmiddels is de beurswaarde van NatWest met honderden miljoenen gekelderd, wat de Britse staat veel geld kost, want zij is met 40% grootaandeelhouder in NatWest. Zoals de Nederlandse Staat  ABN-Amro overnam, een erfenis van de bankencrisis in 2008. Inmiddels is het onvermijdelijke gebeurd: zowel Dame Rose als de algemeen directeur van Coutts, Peter Flavel, hebben ontslag moeten nemen. Maar Nigel Farage ruikte bloed en is niet meer te houden.. Hij liet weten ook andere banken te gaan aanpakken. Hij wil in dit perspectief ‘een kruistocht’ beginnen voor alle ‘tienduizenden mensen en bedrijven die hun rekeningen ineens opgeheven zagen.’

Er schijnen al duizenden ‘subject access requests’ te zijn gedaan naar het voorbeeld van Farage. Dit betekent volgens de Times, dat grote schadeclaims de komende tijd niet van de lucht zullen zijn. De Parlementaire Commissie voor ‘fair business banking’ is daarnaast ook een onderzoek begonnen naar de ‘verontrustende stijging in het aantal bedrijven dat zonder opgaaf van reden door hun bank werd weggestuurd’. Kennelijk is ook deze club wakker geschud..

Het verschijnsel van ‘onwelkome klanten’ trok overigens al eerder veel aandacht. Grote internetbanken als PayPal, maar ook bijvoorbeeld de Nederlandse Buunq-bank cancelden verschillende rekeninghouders met ‘een politiek incorrecte mening’. Het woke-establishment heeft zichzelf daarmee zelden zo hard in de voet geschoten, als door uitgerekend Nigel Farage te cancelen.

Misschien gaat dankzij hem nu overal in de westerse wereld die beerput eindelijk eens open. Dame Alison Rose heeft wel schoorvoetend haar excuses aangeboden aan de vroegere UKIP-leider, evenals Simon Jack van de BBC. Uiteraard zal Farage daar niet of nauwelijks notie van hebben genomen..

* * *

4 gedachten over “‘Verkeerde’ mening? Bankrekening afgesloten..!!

 1. Volgens mijn intuïtie is dit een show voor de bühne om de mensen voor de zoveelste zand in de ogen te strooien, zodat ze zijn afgeleid van de zaken waar het werkelijk om gaat. Afbeeldingen waar Nigel Farage vrijmetselaarshandgebaren maakt, ben ik nog niet tegengekomen. De in januari 2020 ingetreden Brexit was ook een psyop om verdeeldheid te zaaien in de Britse samenleving en o.a. handel drijven door het MKB is sindsdien beduidend moeilijker geworden. Zoals bekend zijn de hedgefondsen/multinationals/grootbanken inmiddels (veel) groter dan nationale overheden en zij trekken zich van Brexit helemaal niets aan.
  Dame of the British empire Alison Rose zit met haar lintje nog altijd in de zak van de duistere krachten en krijgt vast weer een baantje toegeschoven om in de tijd die haar nog rest mee te helpen met het sloopwerk van de Britse samenleving.
  Ex-premier David Cameron heeft ooit tijdens een bijeenkomst van leden van de conservatieve partij met een getinte/donkere huidskleur gezegd, dat zij op termijn dit land (Groot-Brittannië) zullen overnemen en de benoeming vorig jaar van multimiljonair & fraudeur Rishi Sunak als eerste minister is hiervan een overduidelijk bewijs.
  Theresa May is vanaf 1972 onder handen genomen om haar voor te bereiden voor haar taak in de totstandkoming van de New World Order door o.a. het door de Rockefellers gefinancierde Tavisstock Institute (anno 1947) en is daar haar halfzus Angela Merkel tegen het lijf gelopen (misschien is dit wel in een eerder stadium gebeurd) want beiden zijn dochters van Adolf Hitler (1889 – 1955/1965).
  Tenslotte enkele meestergetallen van de sinds 1776 door de illuminati geïnfiltreerde vrijmetselaars: Angela – Wir schaffen das – Merkel begon als bondskanselier op 22.11.2005 (22 + 11 = 33) en zij trad af op 08.12.2021 > 8 + 1 + 2 = 11. Van 13.07.2016 (1 + 3 + 7 = 11) t/m 24.07.2019 (2 + 4 + 7 = 11) was Theresa May premier van Groot-Brittannië. En voor ik het vergeet: de beide l’en in in het woord illuminati kun je vervangen door het getal 11.

  1. https://www.wanttoknow.nl/geschiedenis/geheime-genootschappen/de-kwaadaardige-khazarische-maffia-deepstate/
   Koning Charles heeft niet zoveel te vertellen want bankiers zijn de baas in Engeland en andere regeringen lopen aan die lijn mee (zoals je al schreef).
   Wie het meeste geld heeft en de belangrijkste zaken zoals voedsel onder controle heeft bepaald wat er gebeuren moet.En dat ze niet het beste met de mensen voorhebben is mij wel duidelijk als ik alleen al kijk naar de vaccinatie drang en het genetisch manipuleren van ons voedsel weet ik dat het ook invloed op ons lichaam heeft.Zij die zich niet laten vaccineren kunnen deze gifstoffen toch in het lichaam krijgen door mogelijk vlees van gevaccineerde dieren te eten.In meer dan 6000 producten zit Aspartaam wat ook zo z’n uitwerking op het lichaam kan hebben.Dieren worden vergiftigd zoals heden kippen en mogelijk vee.Water barst dan weer van andere rotzooi wat niet zelden door hun fabrieken is geloosd.
   Belastingen zoals BTW en het telkens verhogen van de rente door de ECB plundert de man met de pet nog meer met medeweten van regeringen en dan heb ik het nog niet eens over staatsleningen waar Jan met de pet rente over moet betalen.Voor veel zaken zouden we “waakhonden” hebben,maar die hoor je niet en zijn dus schoothondjes geworden.
   Bankiers kunnen gewoon geld bijdrukken wat de waarde van het geld doet afnemen als het nog iets waard is tenminste en dat kunnen zij doen zonder dat daar enige dekking tegenover staat.Geld komt echt uit het niets en toch betalen velen rente over GRATIS geld wat bankiers ongedekt bijdrukken en aan ons lenen.Regeringen weten dat en doen niets.
   Er is een tijd geweest dat werken loonde en mensen een auto konden kopen of eens op vakantie konden gaan,nu mag je blij zijn als je alle rekeningen kunt betalen.Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland alleen al leven of gaan leven onder de armoedegrens en mijn woede is groot wanneer ik hoor dat zij die er iets aan moeten doen met reces zijn voor weken aan een stuk vervolgens krijgen we dan weer verkiezingen (wat totaal zinloos) is en lang kan gaan duren maar dat maakt voor de politiek kennelijk niets uit.Zij die nu afscheid van de politiek nemen zie ik als ratten die het zinkende schip verlaten terwijl zij ervoor gezorgd hebben dat we in eigen land geen baas meer zijn want de EC zal bepalen met hun aanverwante organisaties wat er moet gebeuren.Met dank aan Rutte en zijn coalities zoals D66,Christenunie CDA en natuurlijk de VVD zelf. Zij hebben hun taken gedaan en de EC/EU alle macht gegeven.Balkenende tekende toch voor de Europese grondwet en Rutte voor het Oekraïne verdrag ondanks een NEE van het volk en zie nu waar ze het meeste gebruik van maken.De EU/EC bepaald en zou de oorlog in Oekraïne toeval zijn? Ik denk het niet.

 2. Geen alleenstaand feit. Het kan nog erger. Half juli 2023 heeft JP Morgan Chase Bank al mijn zakelijke bankrekeningen opgezegd, samen met de persoonlijke rekeningen van onze CEO, CFO en hun respectieve echtgenoten en kinderen. In de afgelopen meer dan drie jaar zijn talloze mensen en organisaties alleen vanwege hun mening afgesneden van online betalingsdiensten en bankdiensten. Wat onze huidige zaak uniek maakt, is dat Chase de straf uitbreidt naar de belangrijkste werknemers van mijn bedrijf en hun families – mensen die letterlijk niets met mij te maken hebben. Wat we zien is de bewapening van financiën, waarbij mensen wiens opvattingen of acties indruisen tegen het officiële verhaal, worden afgesneden van financiële basisdiensten. Dit is het sociale kredietsysteem aan het werk en binnenkort zal het tegen iedereen worden gebruikt. Het debankieren van werknemers en hun gezinnen is een tactiek van het sociale kredietsysteem om mensen elkaar te laten controleren door verenigingen te straffen. Dit creëert onenigheid en wantrouwen en dwingt mensen om zich tegen elkaar te keren voor zelfbehoud. Op 2 mei 2023 ondertekende de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, een wet die financiële instellingen verbiedt diensten te weigeren of te annuleren op basis van politieke of religieuze overtuigingen. Er is echter nooit eerder een beroep gedaan op deze wet, dus er is geen procedure om deze af te dwingen. We hopen dat de procureur-generaal dat regelt. In wezen zijn wij de testcase om te bepalen of de nieuwe wet van de gouverneur tanden heeft of niet. Zoals ik vorige week meldde, heeft JP Morgan Chase Bank medio juli 2023 alle Mercola Market-bankrekeningen opgezegd , samen met de persoonlijke rekeningen van onze CEO, CFO en hun respectieve echtgenoten en kinderen. 1 Allen ontvingen identieke brieven waarin geen reden voor de beslissing werd gegeven, behalve dat er “onverwachte activiteit” was op een niet-gespecificeerd account.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.