Advertentie

Dank Arend Zeevat, bij je laatste column..!


x
x

Dank Arend Zeevat, bij je laatste column..

2022 © WantToKnow.nl/be

x

Arend Zeevat heeft besloten de creatie van de columns-onder-zijn-naam te gaan stoppen. Dat betreuren wij als redactie, maar vanzelfsprekend respecteren we zijn besluit. Als vaste component onder de redactionele formule van WantToKnow.nl, zijn de columns van Arend een steunpilaar geweest en zijn ze dat nog. In het archief van de site -die je via de zoekmasjien kunt raadplegen op trefwoord- staan maar liefst 153 columns onder ‘Arend Zeevat’ opgeslagen. Een enorme waaier van onderwerpen passeert daarbij het redactionele toneel.

Naast dit enorme aantal columns, staan artikelen die hij ook schreef, ook nog verspreidt op de site. We hebben het dan over 24 artikelen. Totaal dus 177 bijdrages in de vorm van artikelen en columns. Een waar meester-oevre, want ieder van zijn artikelen en columns werd met de grootste toewijding gemaakt. Altijd wanneer hij een eerste publicatie van een van zijn artikelen onder ogen kreeg, waren er de figuurlijke ‘punten & komma’s’ de enige verbetering mochten ondergaan. En aldus geschiedde.. Het toont in onze ogen de toewijding waarmee Arend te werk ging en gaat.

De eerste column onder zijn naam, die hij creëerde, binnen de afgesproken column-naam ‘Arend Zeevat’ op verzoek van ondergetekende, verscheen op 21 december 2016. De titel is kraakhelder en nog net zo actueel als in 2016. ‘Bang voor eigen licht en kracht’.. (HIER) We raden je daarom aan dit schrijfsel van Arend nog maar eens te lezen; een bekrachtigende spiegeling..! Er volgende daarna nog vele tientallen artikelen/columns; allemaal redactionele briljantjes in onze ogen. Bedankt Arend voor je toewijding en inzet; geweldig.

Controversieel
Natuurlijk kom je, wanneer je eerlijk en oprecht zaken wilt beschrijven, onderwerpen tegen, die controversieel zijn. of die je zo wilt noemen. Als je een waarschuwing krijgt van bijvoorbeeld het CIDI, dan heb je de zaak op scherp gezet, zou je kunnen zeggen. We hebben het hier over het joods-zionistische spanningsveld en de gruwelijke nasleep van WWII. Hierover duidelijke, niets-ontziende informatie brengen, vergt moed en inspanningen, die niet iedereen zich kan en vooral durft aan te wenden. 2 Columns in dit kader willen we hier noemen: (mei 2017) ‘Zionistisch Israël, de wereld in een houdgreep‘ (HIER) en ‘Zionistisch Israel: de wereld in een houdgreep..!’ (HIER). Een krachtig pleidooi voor o.a. het gedachtengoed van de joodse Hajo Meyer, waarvan je de afbeelding/quote hier ziet.

Spiritueel
Méér dan andere alle andere onderwerpen, was het thema van schrijven bij Arend Zeevat gericht op de spirituele bewustwording van de mensheid in het algemeen en de menselijke geest in het bijzonder. Het raadsel ‘mens’ binnen onze Kosmische aanwezigheid, is natuurlijk ook een oneindige bron van inspiratie. Zijn reizen naar India droegen ertoe bij, dat Arend altijd een fundament wist te leggen onder deze artikelen, zónder te verwateren in luchtfietserij..! Deze onderwerpen heel ‘aards’ maken, was hem toevertrouwd en de toegankelijkheid van deze artikelen/columns voer daar wel bij.

Op 7 juli 2009 plaatsten we het eerste ‘schrijfsel’ van Arend, onder de titel ‘Arend Zeevat maakt zich ook zorgen!‘ (HIER). Het was midden in de periode dat de idiotie rondom de vaccinaties van de Mexicaanse Griep speelde. Een mooi perspectief van Arend in dat artikel. Er zouden nog 152 columns volgen van eenzelfde hoge kwaliteit.

Het begin ook van een mooie samenwerking, die in onze ogen nog niet over is. Arend houdt -samen met ons- de deur open voor een mogelijke bijdrage in de toekomst. Vooralsnog echter is er voorlopige en langdurige rust in de samenwerking. Wij danken Arend voor zijn unieke inzet, toewijding en schrijverstalent, dat hij de afgelopen 13 jaar volledig onbezoldigd heeft ingezet. Zijn bijdragen zullen nog lang mensen inspiratie aanreiken en perspectief bieden op levenszaken! De onderlinge persoonlijke verbinding met Arend Zeevat, gaf ons een ‘vertrouwd gevoel’, als een broederschaps-verbinding!

Cadeau..
Bij dit afscheid hoort naar onze mening ook een mooi afscheidscadeau. Mocht je de behoefte voelen, om méé te doen met ons afscheidsgeschenk, dan kun je jouw bijdrage -op prijs gesteld al is die nog zo klein- overmaken op rekening van de uitgever van de site: Dolphins & Whales publishing bv – IBAN: ING NL35 INGB 0004 3131 74. Vermeld ajb bij de overboeking voor de duidelijkheid ‘Arend’. Hieronder kun je sowieso je reactie achterlaten, wanneer je dat op prijs stelt. Wij zullen deze pagina binnenkort verversen met info over dit cadeau.

Eendrachtig de aanpak van Arend, om in zijn artikelen/column altijd minstens één video te plaatsen, doe wij dat hier als een gebaar naar hem. Het verhaal spreekt voor zich.

Guido Jonkers – 10 december 2022

* * *

 

7 gedachten over “Dank Arend Zeevat, bij je laatste column..!

    1. Heb je haast..? Door je beknopte vraag is je motivatie ertoe onduidelijk.. Of is het gewoon spanning en ongeduld.. 😉

    1. Fijn dat ik aan je verwachtingen voldoe 😉 Wat dacht je ervan als ik eerst dit verhaal met Arend zélf ‘afwikkel’..? Inmiddels gaat deze rubriek ‘Arend Zeevat’ wel binnenkort naar de achtergrond, van de homepage. De artikelen zijn allemaal nog gewoon te volgen, ook in de rol-menuutjes bovenaan de site, bij ‘Inspiratie’. Dit even ter info.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.