Advertentie

Verlies de moed niet, je bent hiervoor gemaakt…


clipper dover peter sterkenburg

x

Verlies de moed niet, je bent hiervoor gemaakt…

x

2009 © Clarissa Pinkola Estes, Ph.D
2009 © vertaling met dank aan Pim Lankhorst
x

Vrienden, verlies de moed niet. We zijn gemaakt voor deze tijden. Ik heb van zo veel mensen gehoord dat ze totaal verward zijn. Ze zijn bezorgd over de staat waarin de wereld verkeert op het moment. We leven in een tijd waarin we bijna dagelijks verbaasd worden en vaak terechte woede hebben over de nieuwste degradatie van wat beschaafde idealistische mensen belangrijk vinden. Jullie hebben gelijk in jullie analyses. De arrogantie die sommige mensen hebben ontwikkeld terwijl ze in en in slechte daden goedkeuren tegen kinderen, ouderen, normale mensen, de armen, de kwetsbaren en de hulpelozen is schokkend.

Toch vraag ik jullie met klem om de moed niet te laten zakken in deze moeilijke tijden. Het is heel belangrijk om de hoop niet te verliezen. Vooral omdat wij gemaakt zijn voor deze moeilijke tijden. Jazeker. We zijn al jaren aan het leren, oefenen en trainen terwijl we wachten om elkaar te ontmoeten op precies deze afspraak.

Ik ben opgegroeid op de Great Lakes (een gebied in Amerika met 5 grote meren) en herken een zeewaardig vaartuig uit duizenden. Wat betreft ontwaakte zielen, er zijn nooit meer zeewaardige schepen in het water geweest dan op dit moment over de hele wereld. En ze zijn perfect voorbereid en in staat om elkaar te waarschuwen als nooit tevoren in de geschiedenis van de mensheid. Kijk over de boeg, er zijn miljoenen bootjes van rechtvaardige zielen samen op het water met jou.
Ook al zal je zeil misschien wapperen door elke windvlaag in deze storm, ik verzeker je dat het  hout waaruit je boeg en roer bestaan uit een oerbos komen. Die speciaal vervaardigde planken zijn er voor gemaakt om stormen te doorstaan, de boel bij elkaar te houden, heel te blijven, en om vooruit te blijven gaan, wat er ook gebeurt.

Windtide_Hemy

In moeilijke tijden is er de neiging om de koers te veranderen en zich te focussen op wat er allemaal fout is in de wereld. Focus je daar niet op. Er is ook de neiging om verzwakt te raken door je te richten op wat buiten je bereik is, op wat nog niet gerealiseerd kan worden. Focus je daar niet op. Dat is het verspillen van de wind zonder de zeilen te gebruiken. We zijn nodig, dat is alles wat we moeten weten. En ook al zullen we tegenstand krijgen, we zullen meer prachtige zielen ontmoeten die ons enthousiast zullen begroeten, liefhebben en richting geven, en we zullen hen herkennen als we ze zien.

Zei je niet dat je erin gelooft?
Zei je niet dat je gezworen hebt om te luisteren naar een hogere stem? Heb je niet gevraagd om onvoorwaardelijke liefde? Herinner je je niet dat het verkrijgen van onvoorwaardelijke liefde betekent dat je moet luisteren naar je hogere stem? Onze taak is niet om de hele wereld in een keer beter te maken, maar om hulp te bieden in dat deel van de wereld dat we kunnen bereiken. Elk klein, kalm ding dat een ziel kan doen om een andere ziel te helpen, bij te staan in een gedeelte van deze zielige lijdende wereld, zal enorm veel goed doen. Het is niet gegeven aan ons om te weten welke daden of welk persoon, ervoor zullen zorgen dat de kritische massa naar het goede toe zal doorslaan.

Wat nodig is voor een dramatische verandering is een combinatie van daden bij elkaar wat steeds meer wordt. We weten dat het niet de hele wereldbevolking hoeft te zijn dat gerechtigheid en vrede brengt, het hoeft maar een klein vastberaden groepje te zijn dat niet opgeeft gedurende de eerste, tweede of honderdste tegenwind.

Kijk over de boeg, er zijn miljoenen bootjes van rechtvaardige zielen samen op het water met jou. Ook al zal je zeil misschien wapperen door elke windvlaag in deze storm, ik verzeker je dat het hout waaruit je boeg en roer bestaan uit een oerbos komen.

Een van de meest kalmerende en krachtige dingen die je kunt doen in een stormachtige wereld is om op te staan en je ziel te laten zien. Een ziel op het dek schijnt als goud in donkere tijden. Het licht van de ziel veroorzaakt vonken, kan lichtkogels afvuren, bouwt noodvuren, zorgt ervoor dat de juiste zaken in de brand vliegen. Om de lantaarn van de ziel te laten zien in schaduwrijke tijden als deze—wees krachtig en schenk genade aan anderen; beide zijn daden van immense moed en zijn erg nodig op het moment.

Zielen die het moeilijk hebben worden verlicht door andere zielen die volledig verlicht zijn en dat ook laten zien. Als je wil helpen om de chaos te kalmeren is dit een van de sterkste dingen die je kunt doen. Er zullen altijd tijden zijn dat je het gevoel hebt dat de moed je in de schoenen zinkt. Ook ik heb vele malen in mijn leven wanhoop gevoelt, maar ik hou geen stoel voor deze wanhoop. Ik zal het niet vermaken. Het mag niet van mijn bordje mee-eten.

Dit is de reden: In het diepst van mijn botten weet ik iets, net als jij.
Dat er geen wanhoop kan zijn als je je herinnert waarom je naar de Aarde kwam,
voor wie je dat doet, en wie je hiernaartoe heeft gestuurd.
De goeie dingen die we zeggen en doen zijn niet van ons.

Zij zijn de woorden en daden van degene die ons hier gebracht heeft.
In die gedachte hoop ik dat je dit op je muur schrijft:
‘Wanneer een groots schip in de haven aangelegd heeft,
dan is het veilig,
zonder twijfel.
Maar dat is niet waar grootse schepen voor zijn gebouwd..’

x

* * *

[bol_product_links block_id=”bol_53f23e8f59324_selected-products” products=”1001004006829126,666769530,1001004011276850,1001004000969665,1001004004987653,9200000002159948,1001004005652947″ name=”Verlies de moed niet” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”94FFB8″ border_color=”D25415″ width=”728″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

22 gedachten over “Verlies de moed niet, je bent hiervoor gemaakt…

 1. Bemoedigend woordtje waar veel mensen iets aan zullen hebben.Ga vooral af op je gevoel (intuitie)want die maakt nl nooit een denkfout.
  Ik kwam ooit eens een uitspraak van Einstein tegen over intuitie die ging als volgt:

  Intuietie is een heilige gave en de rationele geest een trouwe bediende.
  We hebben een maatschappij gecreeerd die de bediende eert maar de heilige gave is vergeten.

 2. Boeiende tijden waar er veel te leren valt.
  Er gebeurt niets voor niets… hoe meer ‘zij’ hun blootgeven met hun pogingen tot volledige controle, hoe kwetsbaarder en hoe meer mensen wakker worden.
  Tessa, bedankt voor uw goede website!

  “Werp je hart over de hindernis en de rest volgt vanzelf”
  (Norman Vincent Peale)

 3. Dit stond vandaag op niburu:
  http://www.niburu.nl/index.php?articleID=21415
  Wilt u chaos of informeren?

  En ik kan mij daar volledig in vinden!!! Denk ook wat David Icke hierover heeft gezegd.
  Óf iedereen heeft intussen zitten slapen óf Argusoog wordt niet serieus genomen óf, wel vul zelf maar in.

  Ik wil best kenbaar maken dat ik me verschrikkelijk zorgen maak over het hele vaccinatie beleid maar de (eventuele) link met Balkenende, koningshuis, etc., etc., laat ik me voorzichtig uitdrukken, moeten, vind ik de mensen zelf maken. En dan heel graag op een niet-destructieve manier.

  Een enkele verwijzing naar een internet pagina waarin op een fatsoenlijke begrijpelijke integere manier uitgelegd wordt waarom (mexicaanse griep) vaccinatie niet werkt, zou wat mij betreft voldoende geweest zijn.

  Het verbaast mij dan ook nergens een reactie van W2K-nl over deze flyer te lezen.

 4. @Droppie, ik denk dat het verstandig is deze flyer te negeren, in België zeggen ze “trop is teveel”, laten we bij de les blijven en alleen vaststaande feiten doorgeven, er is genoeg gaande momenteel en we moeten voorzichtig omgaan met de negatieve kanten van deze overvloed aan informatie (“nocebo-effect”).. Het blijft een constant, dagelijks, laveren tussen allerlei “breaking-news” items en we zijn het aan onszelf verplicht hier zorgvuldig mee om te gaan..

 5. @Tessa
  Met stijgende verbazing het ik je stukje op Niburu gelezen. http://www.niburu.nl/index.php?articleID=21420
  Voor mij het toppunt van desinfo.

  De flyer een oproep tot saamhorigheid?
  Ouders impliciet aanraden je kind drie maanden oud toch laten vaccineren en er het beste van hopen (kort samen gevat)? Terwijl op die leeftijd nog nauwelijks een eigen immuunsysteem wordt aanmaakt?

  Natuurlijk is het jouw kind en natuurlijk heb ik daar niets over te beslissen.
  Maar na alle berichten op W2K-nl over vaccinaties, vind je het hopelijk niet gek dat er iemand (ikke dus) op je uitlatingen reageert.

 6. Beste mensen,

  Laten we ons niet meer bang laten maken door alles wat nu allemaal duidelijk gaat worden. Het is heel veel wat de laatste tijd aan het Licht komt en dat is goed, want Liefde is de sleutel voor alles! Wijzelf zijn Liefde van goddelijke omvang en daardoor kunnen we alles keren en transformeren. Vertroetel je eigen bange innerlijke kind, geef het je liefde en laat het weten dat je er altijd zal zijn. Zo komt alles goed! Liefs
  Zie http://www.ptaah.com/page/page/4736851.htm

 7. @Heleen
  Kennis is macht.
  En geeft ook je eigen bange innerlijke kind een hoop rust.
  Weet je nog toe je klein was en altijd vroeg waarom dit, waarom dat…..
  Dat je ophield met vragen omdat er zo onnoemelijk veel leugens verteld werden, je zelf misschien voor leugenaar uitgemaakt werd?
  Of hoe is dat jou vergaan????

 8. Heerlijk om te lezen….. Bemoedigende woorden! Uitprinten en door de brievenbussen doen zou ik zeggen…
  Zijn het niet net vaak de mensen die het het meest nodig hebben die deze woorden ( zulke woorden…) niet kunnen vinden?
  ……………………………..Stel nou dat zo’n tekst op de voorpagina van de krant wordt gezet! Das toch lachen!! Lees je een keer een versterkende en bekrachtigeinde artikel en dan kan je dag beginnen!!XXX

 9. PS een gewone krant bedoel ik dan! Geen good news newspaper ( die is helemaal goed natuurlijk!)……… dan komt het tenminste bij doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg…mensen binnen. ( Heb zelf ook een krant hoorX )

 10. Ja fijn dit.

  Default ben ik uitgeput.
  na de vakantie bijna erger dan ervoor.

  Bijna, almost, the light is winning, any moment now…
  Ik kan het niet meer horen.

  Wat helpt is mediteren.
  Soms luister ik naar mensen die pijn niet ontkennen, maar er mee om gaan.

  Esther Hicks of Teal Scott:
  “Suffering is not inevitable. Contrast is inevitable”
  http://www.askteal.com/videos/if-we-create-our-own-reality-how-do-you-explain-suffering

  Of ontnuchterende stukken als deze: http://goldenageofgaia.com/2014/08/18/pamela-kribbe-everything-is-as-it-should-be-or-is-it/

  1. Veel komt imo van het ontkennen van het ‘donker’ in onszelf. Het proberen te vermijden van pijn.. Terwijl elk klein kind (!!) je kan vertellen, dat het verdomde pijn doet om te leren lopen.. Wij proberen te hollen naar het licht. De pijn te vermijden en hard weg te lopen van de ‘ongelukjes’.
   Van de kapotte knieën, de gescheurde broeken en de pijnlijk geschaafde handen/handjes.. Van de kapotgevallen neuzen van schoenen.
   En dan hebben we het nog niet eens over de tanden door een lip, de afgebroken tanden, bulten op het voorhoofd. Enzo verder..

   Nee pijn vermijden zou betekenen, dat ‘leren lopen’ maar één kant heeft. Net als lopen met één been. Pijn lijkt ‘inevitable’, onvermijdelijk. Waarom dan toch..? Vermijden.

   Lekker beetje sufferen misschien, zo af en toe.. Weten DAT je leert lopen. Jezelf leert lopen. Jezelf gewoon dus even zielig voelen en de pijn. De situaties en mensen even menselijk vervloeken. Om dan, en alleen DAN, tot de conclusie te komen, dat ze je pijn doen, niet met opzet. Dat je jezelf pijn doet, omdat ze simpel die stoeprand zijn, die veter die los zat, die niet oplettende looppas zijn, die je doet en deed vallen. PIJN is onvermijdelijk. Waarom vermijden. Een stukje sabotage in het systeem..? Ren niet weg, ren erin.

  2. @Joris 16.3
   “Transformation, once one has started with it, becomes easier and easier, because one draws strength directly from the success experiences, and not more difficult, as many assume.”
   ASANA MAHATARI

 11. Mooi, nee daar zijn zij en wij niet voor gebouwd, het is om je met de eerlijk elementen te meten, een eerlijke strijd, die soms eervol wordt verloren, ach het aanleggen in de haven kan toch ook een overwinning op je zelf inhouden, ja dit denken begrijp ik om dat dit in mij aanwezig is, vriendelijke groet, en behouden vaart.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.