Advertentie

50+? Prostaatonderzoek? Zinloos!!


x

x

Ben je 50+? Prostaatonderzoek? Heeft geen zin!

x
Veroorzaakt prostaatonderzoek alleen maar onnodige onrust?

x
januari 2012 © WantToKnow.nl/.be
x
x
Volgens onderzoekers is het uitvoeren van prostaatonderzoek, wanneer je 50 jaar of ouder bent, geen enkele zin. Volgens een nieuwe studie blijkt dat dokters verkeerd handelen als ze mannen die 50+ zijn,  regelmatig op prostaatafwijkingen laten onderzoeken; dat zou geen enkel voordeel bieden ten opzichte van géén onderzoek!
De meeste prostaatkankers groeien zó langzaam, dat hun het vaststellen van hun aanwezigheid in de prostaat en de eventuele vermeende behandeling, GEEN ENKEL verschil uitmaken op de levensverwachting van de man. Deze wetenschappelijke-studieresultaten gaan volledig in, tegen de huidige heersende medische opvatting, dat ALLE mannen van 50+ zich regelmatig zouden dienen te laten scannen op prostaatafwijkingen en prostaatkanker, zo mogelijk zelfs élk jaar..
De PSA-test
Alleen al in de UK worden jaarlijks meer dan 10.000 gevallen van prostaatkanker gediagnosticeerd. De prostaat is een walnoot-grootte klier, die net onder de mannelijke blaas ligt, en zorgt voor prostaatvocht, dat het mannelijke zaad door de het lichaam naar buiten transporteert. Problemen met de prostaat ontstaan bij mannen op latere leeftijd, waardoor dit ook wel de ’typische oude-mannenkwaal’ wordt genoemd. Want tot het 30ste levensjaar is het probleemloos gebruik van de prostaat de normaalste zaak van de wereld., maar tussen het 30ste en 50ste levensjaar, kan de prostaat ontstoken raken door bijvoorbeeld bacteriële infecties.
x
Op latere leeftijd kan de prostaat dus in grootte toenemen, maar -wanneer dit zonder kanker gepaard gaat- is dit een goedaardige ‘afwijking’, die in vaktermen  Prostatic hyperplasia (BPH) wordt genoemd.
Maar omdat de prostaat als het ware om de plasbuis heen ligt (zie de afbeelding), gaat een zwelling van de prostaat bijna altijd gepaard met moeilijk plassen. Dit is vaak het eerste teken van een vergrootte prostaat. Maar het kan ook bedriegelijk zijn, want deze klachten komen voor bij álle prostaatafwijkingen. Om te kijken wat voor afwijking de prostaat heeft, is de PSA-test ontwikkeld.
Deze test is tot op heden nogal controversieel, het gaat om het vaststellen van PSA, een enzym dat door de prostaat wordt geproduceerd, waarbij de afkorting staat voor prostaat-specifiek-antigene. Wetenschappers vermoeden, en dat is nou net de controverse, dat het PSA-niveau een indicatie is voor prostaatkanker. De vergrootte prostaatklier produceert namelijk grote hoeveelheden PSA, dat in het bloed terecht komt; hierdoor kan via een simpele bloedtest het PSA-gehalte worden gemeten.

Maar heeft dit allemaal zin? Terug naar het onderzoek.
Volgens deze onderzoekers, wetenschappers van de ‘Washington University School of Medicine’, zou eenmalig een PSA-prostaatcontrole moeten worden uitgevoerd bij mannen van 40+.  Voor mannen met een lage PSA-score, is het dan zeer onwaarschijnlijk dat zij een dodelijke prostaatkanker zullen ontwikkelen, zodat het voor hen sowieso niet nodig is om nogmaals te worden gescreend. Hun studie is gebaseerd op een onderzoek onder meer dan 76.000 manen, tussen de 55 en 74 jaar. Deze groep werd jaarlijks gecontroleerd, gedurende de duur van het onderzoek, namelijk 6 jaar.

En hoewel een regelmatige screening inderdaad meer prostaattumoren aantoonde, bleek er GEEN enkel verschil te zijn in sterftecijfer van de groep mannen die werden gescreend (en geholpen) en mannen die niet met de genoemde regelmaat werden onderzocht.
Het bleek zelfs dat mannen met een gediagnosticeerde prostaatkanker en met een gezondheidsstaat die hartafwijkingen, hartaanvallen, diabetes en/of zelfs andere kankersoorten liet zien, zoals long- en leveraandoeningen, een veel grótere kans liepen om aan (een van) déze afwijkingen te sterven, dan aan prostaatkanker.
x
*  *  *

40 gedachten over “50+? Prostaatonderzoek? Zinloos!!

 1. volgens de heren doktoren had ik al vele malen ziek, zwak en misselijk moeten zijn want ik behoor tot een aantal risicogroeperingen.
  ik weiger de griepspuit, de jaarlijkse (onnodige) onderzoeken zoals hierboven beschreven en voel me kiplekker zonder al die onzinnige onderzoekingen en de daarbij behorende pillen en drankjes.
  ik gebruik één medicijn en daarvan weet ik dat het nodig is maar voor de rest is de dokter voor mij alleen maar interessant als ik er zelf niet meer uitkom om een diagnose te stellen, de medicijnen zoek ik zelf wel op.
  luisteren naar je eigen lichaam is heel belangrijk, de meeste mensen hebben het jammer genoeg afgeleerd, want de dokter weet het beter.
  er zijn zelfs dokters die kwaad worden als je geen medicijnen wilt aannemen van hun.
  in mijn gezondheidsgebied is er één die heel erg belangrijk is en dat ben ikzelf.
  daar kan geen dokter of professor iets aan veranderen.
  ik ben geen egocentrisch figuur dat koste wat kost zijn wil door moet duwen maar ik luister naar mijn lichaam en niet naar de (BIGFARMA) dokter.

  1. wist u overigens dat wij in Europa de schuld krijgen van alle op komende kinderziektes in de USA omdat er een steeds groter aantal bewuste ouders zijn die hun kind niet willen laten inenten?
   hoeveel krijgen die politici van de BIGFARMA om onder de linker en rechter armen te verdelen?
   het is niet meer OF maar HOEVEEL.
   en ook hier gaat het deze kant uit.
   de jonge ouders worden onder zware druk gezet door consultatiebureaumedewerk(st)ers om het kind toch maar in te laten enten met die gevaarlijke troep.
   zelfs onmiddellijk na de geboorte worden de babies al lekgeprikt omdat de BIGFARMA dat vereist, want het is geen vragen meer men doet gewoon en als je protesteert kijken ze je gek aan en gaan gewoon door.

 2. robth'”
  volkomen terecht ik heb nog wat opgezocht op de pc en dat gaat ook over van alles en nog wat over GEZONDHEID dat heet DE VOORUITGANG t,gaat over mineralen kruiden en fitamines . daar waar wij de mensheid wat aan hebben en waa de wij de bigfarma opzij kunnen zetten . zoek het maar op google

  1. hoe denkt u dat ik zolang gezond ben gebleven?
   op internet vindt je veel, heel veel hulpjes om gezond te worden en te blijven zonder supplementen of medicijnen.
   pinda’s tegen galstenen, noem maar op je kan het zo gek niet opnoemen of er is wel een kruid tegen gewassen.
   ga ook eens per dag een flink stuk lopen of in de tuin werken dat levert weer de nodige vitamines op om gezond te blijven.
   ik wens iedereen heel veel gezondheid en wijsheid om die gezondheid te behouden.

 3. Wederom een goed artikel!
  Ik vergelijk dit stuk met de mammografiën. Ik raad het mensen af en waarom? Waarom zou je iets laten onderzoeken waar je geen last van hebt. Ook de foute diagnose, overbehandeling, het wachten op een uitslag… allemaal zorgelijke zaken. Ik heb me enigzins verdiept in de Germaanse Geneeskunde en kom tot de conclusie dat dit soort aangelegenheden juist ziekte kan veroorzaken (door een shockconflikt). Eigenlijk gaan mensen een beangstigend traject in. Al dat preventieve gedoe zorgt alleen voor nieuwe patienten die misschien zonder als deze heisa vele, vele jaren onbezorgd hadden kunnen leven, maar murf worden gemaakt door de artsen.

  1. dank Mascotte. Ik vraag me af hoeveel oude omaatjes, na een mooi en lang leven, vroeger hun graf ingingen met borstkanker.. Ingekapseld, ongevaarlijk, enz.
   Wat weer niet wil zeggen dat je NIETS aan borstkanker moet doen natuurlijk.. Maar het verhaal is duidelijk; het gaat om de nuance. Rotzooien en opereren heeft ook zijn negatieve kanten. En het lichaam treed zelf ook op.

  2. Even inhakend op het idee van Guido, mensen sterven tegenwoordig niet meer aan ouderdom, zo lijkt het wel. Ook al ben je hoogbejaard, in je doodsbericht staat dan dat je de strijd met kanker verloren hebt.. Ik kwam eens in het hospice bij een mevrouw van 93, die in het ziekenhuis te horen had gekregen dat ze kanker had. Mevrouw wilde weten hoe lang ze nog te leven had. Een week of drie, zeiden de artsen. Ze heeft maanden in het hospice gelegen, zich afvragend waarom de verlossing niet kwam..
   Toen ik vertelde dat mijn tante van in de 80 naar het hospice zou komen, vroeg men: ‘wat heeft ze?’ Hoezo wat heeft ze? Ze is gewoon oud! De medicalisering zorgt er volgens mij wel voor dat een waardig levenseinde niet of nauwelijks mogelijk is.. steeds moet er maar weer aan gesleuteld worden..

  3. Het ‘grote gevecht tegen de Dood’ is DE wedstrijd, die idd op ‘leven en dood’ gevoerd wordt…!
   Dood-gaan is vies, lelijk, ‘blijven leven’ het adagio..! Dóór dit streven, héb je al geen leven, want van leven gá je dood.. Dat is de essentie van leven.. Het motto is de Dood vóór te blijven.
   Maar door ‘dood-gaan’ te beschouwen als zowat het ergste wat er is, krijgen we een verkramping in de ouderenzorg, gezondheidszorg, arbeidsprocessen, etc. Door ‘los’ te laten, zijn we ‘vrij’ en mag je (Ziel) gewoon in je lichaam Zijn. Of daarbuiten. Natuurlijk..!

  4. Het zogenaamde “pre-diagnostisch handelen” om mogelijke (!) ernstige afwijkingen in het menselijk lichaam te ontdekken kost de burger veel geld. Zoals uit dit verhaal blijkt vaak ten onrechte. De overheid voert steeds meer van dergelijke onderzoeken in en durft zelfs mensen te “verplichten” door ze een oproep te sturen. Veel mensen durven dit niet te weigeren en gaan braaf naar “mijnheer d’n dokter” omdat ze van mening zijn dat hij de wijsheid in pacht heeft (wat overigens niet zo is!).
   En dan klaagt de overheid dat de gezondheidszorg duur is..? Laat ze eerst maar eens beginnen door uit te zoeken welke banale onzin niet nodig is! Mensen hebben een stuk eigen verantwoordelijkheid, en wanneer ze ziek zijn zoeken ze hun arts wel op. Ze kunnen ook zelf preventief onderzoek doen (bijv. bij borstkanker).
   Preventief onderzoek dat door de overheid wordt verplicht is ridiculisering van de eigen normen en waarden. En misschien ben ik fatalistisch maar… We willen allemaal zo lang mogelijk leven, maar ieder leven is eindig. Wanneer ze boven het licht uitdraaien is het met je gedaan. Daar helpt geen een onderzoek aan. Wanneer je er aanleg voor hebt ontwikkel je toch de een of andere ziekte. Daar kun je niets aan doen, en wanneer de ziekte fataal is kan geen arts je meer helpen, tenzij door je klachten te verlichten en je lijden wat draaglijker te maken.

 4. Het hangt er ook maar van af welke dokter je hebt.
  Een uroloog die je gewoon een plastest laat doen om te zien of je met voldoende kracht plast of een dokter die gelijk in je begint te prikken en foto’s of een scan wil hebben terwijl hij gewoon even kan voelen via de anus of de prostaat vergroot is.
  Pas dan in overleg bekijken hoe verder en zonder meteen kanker te roepen.
  De mannen die daar terecht komen gaan altijd gerust gesteld naar huis. Ook als ze terug moeten komen om het even in de gaten te houden.
  Ander verhaal. Een man van 80 heeft problemen met fietsen, prostaat blijkt keihard ontdekt de huisarts dus wordt de man naar een specialist gestuurd. Die kijkt en nijpt en zegt dat ie over 3 maanden maar terug moet komen zonder hem ook maar wat te hebben uitgelegd. Heel zijn omgeving, vooral leeftijdgenoten, reageert hetzelfde. “Dan is ie al dood”
  Dat is heel treurig.

  1. copy paste van een gezondheidswebsite ; Preventie? De prostaat is een klier die ejaculatievocht aanmaakt. Regelmatige zaadlozingen zorgen voor een goede ‘doorstroming’ zodat eventuele kiemen of irriterende substanties mee naar buiten worden gejaagd en de prostaat niet verder kunnen irriteren. Een gezond seksleven is dus – naast gezonde voeding en beweging – een goede preventie.

  2. Ejaculeren geeft mij ergens ook een Goddelijk gevoel, heerlijk, elke keer verbaas ik me weer…

  3. Zo kom ik dan weer op masturberen, waarover ik nog wel eens lees in spitituele kringen, dat je dan je energie aan het kwaad geeft. Ik geloof hier niet in misschien dat iemand dit ook interessant vindt en hier normaal over durft te praten zonder heel erg melig te worden. Het is namelijk een serieuze zaak.

  4. waar gaat dit lijntje nou over?hoe noemen ze dat tegenwoordig?

  5. Geeft niks hoor
   Ik wachte 5 mnd op een uitkering ( meer malen)
   Ik wachte jaren op mijn verstandskiezen( toen ik ze kreeg moesten ze worden getrokken)
   Ik kan rustig nog even wachtenop toelating …..
   van een simpel postje mijnerzijds………?
   Want ik bedoel het ging hier over “heren ,veel ejaculeren”en dat kan op vele manieren . Kan best verbaal echt wel!

  6. Wow , zeker weten een pittig videootje Janee 🙂
   Martijn , ik geloof ook niet in dat aantrekken van het kwaad . Juist de religieuse onderdrukking van seksuele gevoelens leidt tot excessen . Sex als machtsmiddel , verleiding en afstraffing , daar liggen de duistere kanten op de loer omdat het niets met liefde of houden van te maken heeft .
   Mijns inziens kan je met ranzige p*R*o kijken en je daarbij bevredigen wel allerlei troep in je aura laten , maar als je daar van houdt dan is er al iets scheef gegaan . Dus wat is de kip en wat is het ei , en welke was eerst ?

  7. Cozz heeft de Wortel van het explosieve alles over woekerende ondergrondse Onkruit weer eens te pakken!!
   Acknowledgement erkenning van het zogenaamde kwaad doet het inéénschrompelen en het zelfs overbodig maken.

   De kelders in my Mind, als die op slot moeten blijven in mijn 4 d Bioscoopje dan rot het door, de vernietigende lading van de beelden uit lang vervlogen tijden maar OZO tijdloos actueel in uitvoering en gestimuleerd door de Industrie, zolang de 3d wereld zich erger gedraagt dan de beelden in mijn martel mind, zolang prefereer ik mijn gekoesterde 4 d Bioscoopje,

   Al moet ik zeggen dat ik nu een Week lang vrijwel clean ben, en dat is bijzonder voor mij en mijn soortgenoten, en ik ben zelfs overdag actief, hmmmmm toch goeie invloeden voorrang gegeven, al is het in mijn Eentje, misschien dat de Aetherische Eentjes Sepia Zeep van Eye for an Eye ook helpt?!
   A Clock Work Orange reversed engineering deprogrammeer mind control programma, alle steekjes loshalen en opnieuw leren zetten, stapje voor stapje..

   Door de reactie van Mo op een bijdrage van precies een jaar geleden zie ik Mirakel weer eens terug, ik moet in de tijdmachine van een jaar terug om Haar te kunnen zien, dat is pas triest zeg, allesz beter dan die grijze zelfbevredigende zeef zeik Goblins die niets te melden hebben.. Heb ik een black budget nodig om Haar met een tijdmachine terug te kunnen halen?! Mijn Jehovah god eist dat ik dan een paar treiter kabouters in de brandende oven leg, zonder geweten en zonder spijt, no problemo..

   Uncle Tupelo – Moonshiner
   http://www.youtube.com/watch?v=ppiol9oetOk

   Harrie Jekkers – Verloren Tijd
   http://www.youtube.com/watch?v=367m4955JVg

 5. Ik hoop dit keer echt dat het artikel klopt, ik ben met een verhoogt psa naar een specialist gestuurd, hij wilde een biopsie doen via de anus.
  Ik wil hem op dit artikel wijzen en van verdere behandeling afzien.
  Ik ben namelijk 67 heb suiker en hartfalen.
  Ik zou namelijk al dood zijn voor de gevolgen van een eventuele kanker zich openbaren.
  De kans dat bij mij een snelgroeiende kanker zich ontwikkeld is volgens het artikel zeer klein.
  Graag commentaar als je het er niet mee eens bent.

  1. Berma, rotverhaal, ik wens je sterkte! Het enige wat we gedaan hebben, is het vertalen/samenstellen van het artikel en plaatsen.
   Ik raad je aan op de bron te klikken, dit uit te draaien en dit onder de neus van de specialist te houden.
   Vragen of hij dat wil doorlezen en dat je je behandeling hierop wilt baseren. Ik geloof niet dat je je behandeling hoeft af te stemmen op een artikel op deze site! Nogmaals: volg de lead en je komt bij het officiële onderzoek wat we hier aanhalen en wat in essentie is samengevat! Niets meer, maar ook niets minder!

  2. 3 jaar geleden kwam de behandelaar van Henk Trentelman me bezoekt voor een recept voor zijn Prostaatkanker met uitzaaiingen. Toen had ik geen idee van de oorzaak van Prostaatkanker. Dus kan ik niets voor hem betekenen. Ik ging speciaal voor hem opzoek naar de oorzaak.Helaas kon ik niet meer dan 50% de oorzaak gevonden. Tot dat http://www.youtube.com/watch?v=xJrK2oxHCXc bekijken en een schoonzus een beroerte kreeg die hele dag in bed gelegen. Ik had in die jaar veel last van onderrug en prostaat ontsteking. Daarna met de juiste informatie en methode de klachten genezen. Denk ik dat ik meer dan 80% de oorzaak van prostaatkanker heb gevonden.

  3. Biopsie kan een goedaardige gezwel verandert in een agressieve kwaadaardige gezwel.

   http://scripts.kwfkankerbestrijding.nl/bestellingen/documents/Prostaatkanker.pdf
   Ruim 70% is 65 jaar en ouder.

   Wanneer je weet de oorzaak van prostaatkanker dan weet je ook de oorzaak van blaaskanker en teelbalkanker.

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Zaadbalkanker
   Zaadbalkanker is in principe een relatief zeldzame ziekte, maar het is de meest voorkomende vorm van kanker bij jonge mannen (tussen de 15 en 40 jaar). Over de oorzaken van zaadbalkanker is vrijwel niets bekend, maar wel zijn er enkele risicofactoren bekend.

   De tekening van dit onderwerp toont al een overzicht, de locatie en de samenhang.

   Prostaatkanker hoort in de groep zaadbalkanker, blaaskanker en nierkanker.
   Een ziekte van een ongewone “sex-gewoonte met een proces condensatie en verdampingswarmte.

  4. de germaanse geneeskunde heeft een boeiende verklaring voor prostaat aandoeningen.
   De “uitvinder” (Dr. Hamer) van de germaanse geneeskunde heeft het zelf gehad en kwam tot wonderbaarlijke ontdekkingen.Ook in nederland zijn mensen die er goed raad mee weten.

 6. Na alles gelezen te hebben over de prostaat, snap ik mijn huisarts niet toen ik hem vroeg of ik mijn P.S.A.waarde mocht laten meten heeft geen enkel nut er was geen praten aan .hij zij eerst een inwendig onderzoek en dan kijken we wel verder, ik zij toen zo onderzoek vindt ik verschrikelijk,dus niet dan,wat moet ik nu ,graag antwoord

  hartelijke gr van j.m.v.wakeren

 7. beste mensen voor allen die angst hebben voor de dood. Vooral niet doen dan vergeet je waarom je hier op aarde bent namelijk om te LEVEN. Zijn wij niet angstig van het idee dat ons iets kan overkomen dan dat het daadwerkelijk met ons gebeurt? Wij leven niet in het verleden ook niet in de toekomst. Wij leven ons leven NU. Het verleden laten we achter ons en de toekomst geeft ons hoop. Maar ALLEEN wat we NU doen voedt onze toekomst, maw dat komt ons toe.
  Wie goed zaait, zorgt zal goed oogsten. Ik groet u.

 8. Jammer dan voor Henk Trentelman , Steve Jobs en de anderen die geen gebruik van kunnen maken van GNM als de methode van GNM 100% kan prostaatkanker genezen.

  Voor de ervaringsverhaal kan ik maar 2 vinden en na 2001 niet meer.

  http://www.gnm-nl.be/index.php?option=com_content&view=article&id=393:prostaatkanker-draeger&catid=903:ervaringsberichten&Itemid=102
  1995

  http://www.gnm-nl.be/index.php?option=com_content&view=article&id=392:prostaatkanker-henkes&catid=903:ervaringsberichten&Itemid=102
  2001

 9. ik ben bijna 47 jaar oud. ben pasgeleden naar de dr geweest, en kreeg de mededeling dat ik uitgedroogd was, mijn urine had eenroestkleurige kleur. verder heb ik copd, reumatoide artritus,slaapapneu. mijn vraag is of dit invloed heeft op mijnn prostaat, ook omdat ik al 6 jaar geen gemeenschap heb gehad, en totaal geenzin in sex heb. Soms heb ik een prikkelend gevoel tijdens het urineren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.