Advertentie

Nog steeds misleidende prostaattests..!


PSA-not-recommended-e1338373360581

x

x

Mannen krijgen nog steeds misleidende PSA-prostaat-tests..!

2014 WantToKnow.nl/.be

(bron: JAMA Internal Medicine, 2014; doi: 10.1001/jamainternmed.2014.4117)

x

Dokters blijken nog steeds massaal de richtlijnen te negeren, doordat ze PSA-tests (prostaat-specifiek antigen) blijven gebruiken bij mannen boven de 50-jarige leeftijdsgrens, zelfs al blijkt dat deze niet gepast is en simpelweg téveel valse prostaatkanker-gevallen aanduidt..! In de VS lijkt wel duidelijk waarom dit is, doordat een PSA-test simpelweg geld in het laatje brengt van de ziekenhuizen die de tests doen, in plaats van het belang van de patiënt te dienen..

Handig apparaatje. In plaats van dat je partner kijkt of ze zwanger is, kun je als man in de VS een apparaatje kopen, dat een indicatie lijkt te geven voor prostaatkanker ja/nee!
Handig apparaatje. In plaats van dat je partner kijkt of ze zwanger is, kun je als man in de VS een apparaatje kopen, dat een indicatie lijkt te geven voor prostaatkanker ja/nee!

Dit blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek dat werd gehouden aan het Henry Ford Hospital. Dit onderzoek toonde keihard aan, dat naarmate het inkomen van de onderzochtte mannen hoger lag én hun medische verzekering béter was, zij een significant grotere kans hadden, een PSA-test aangeraden te krijgen van hun ‘geneeskundig adviseur’.. Wereldwijd wordt per jaar bij meer dan 680.000 mannen de diagnose ‘prostaatkanker’ gesteld.

Het optreden van prostaatkanker is over de hele wereld sterk verschillend. Er worden veel minder gevallen van prostaatkanker in Zuid-en Oost-Azië gediagnosticeerd, dan in Europa en de Verenigde Staten. De vraag is telkens, of dit blijkt te komen door het grote aantal valse prostaatkankerdiagnoses. Maar bij mannen van Afrikaanse afkomst, blijkt weer een hoger risico te zijn vastgesteld, op het ontwikkelen van prostaatkanker, waarvan de oorzaak niet bekend is.

En het blijkt ook dat een prostaattumor vaak traag groeit vooral bij oudere mannen voorkomt. Hierdoor blijkt ook, uit diverse wetenschappelijke onderzoeken, dat het helemaal niet zo’n vreemde gedachte is, de aanwezige prostaatkanker te laten zitten..! De kwaliteit van leven, wordt (afgezien nog van de valse diagnoses!), volledig teniet gedaan, door de mentale druk van ‘kankerpatient’ te zijn en van intens-fysieke bijverschijnselen van een prostaatoperatie.

Prostaatkanker geeft meestal ook geen klachten. Bij uitgezaaide prostaatkanker kan soms pijn in de botten optreden en symptomen die betrekking hebben tot het urineren, zoals vaker moeten plassen of een slappe straal bij het plassen, worden meestal veroorzaakt door een andere prostaataandoening, namelijk de goedaardige vergroting van de prostaat. Bij patiënten met ernstige plasklachten die veroorzaakt worden door een vergrote prostaat, is de kans op het vinden van prostaatkanker zelfs kleiner dan bij mannen zonder plasklachten..!!

prostaatPSA?
PSA (prostaat-specifiek antigeen) blijkt een eiwit te zijn, dat in het bloed van mannen voorkomt en alleen door de mannelijke prostaat wordt gemaakt. Met een eenvoudige bloedtest kan de PSA-waarde worden bepaalt.Dit blijkt nuttig te zijn bij het vroegtijdig opsporen van prostaatkanker. PSA circuleert normaliter ook in kleine hoeveelheden in het bloed van gezonde mannen en de kans op het ontdekken van prostaatkanker wordt groter bij hogere PSA-waardes. Maar, en daar ligt de crux, een ‘normale’ PSA-waarde bestaat echter niet. Want ook bij gezonde mannen kan de PSA een verhoogd niveau hebben..

Iedere man heeft een prostaat, een klier ter grootte van een walnoot, die rondom de urinebuis ligt. Vlak onder de blaas en tegen de endeldarm aan. Een prostaat bestaat o.a. uit klierbuisjes die prostaatvocht maken, dat bij een zaadlozing met de zaadcellen wordt uitgestoten.

prostaatkankerNutteloos PSA-onderzoek
Eerder schreven we HIER op de site al over deze nutteloosheid van deze PSA-tests. Maar toch blijven artsen maar doorgaan met deze tests, doordat ze in een soort hersenspoeling hebben geleerd dat déze test dé indicatie is voor aanwezige prostaatkanker. Ze weigeren als het ware te geloven, dat ze het al die jaren volstrekt bij het verkeerde end hebben gehad.. (HIER) Het wordt dus écht tijd, dat politiek en medische journalistiek zich op dit onderwerp werpen en BEKEND maken, wat hier feitelijk speelt.

Mannen met een hoger inkomen en een goede medische verzekering, lijken eerder de pisang, wanneer het gaat om het dienen te ondergaan van een PSA-test om mogelijke prostaatkanker aan te tonen. Het blijkt dat de PSA-test in de VS nu inmiddels is uitgevoerd bij zo’n 17 miljoen mannen van 50+ jaar. En dat, terwijl er heel vaak, absoluut geen sprake was van prostaatproblemen op dat moment, noch van een familiehistorie op dit gebied, zodat wellicht genendoorgifte aanleiding tot de test zou geven.  Het aantal PSA-screenings blijkt over de jaren, op een heel vast aantal te liggen.

En dat, terwijl er uit wetenschappelijk kring met grote regelmaat, nadrukkelijk wordt gewezen op het FEIT, dat deze PSA-tests heel spaarzaam gebruikt zouden moeten worden, en dan nog eens alléén voor JONGERE mannen, waarbij met in DIE groep dient te kijken naar mannen met een hoger risico-profiel (bijv. die familie-aanleiding).. Het blijkt, en dit weten heel weinig medici (om wat voor reden dan ook..), dat er in het verleden nogal wat valse diagnoses werden gesteld rondom prostaatkanker, het beweren dus, dat er sprake is van prostaatkanker, terwijl dat helemaal NIET HET GEVAL IS!

En het resultaat van deze foutieve operaties, is dat veel mannen impotent raken en/of incontinent worden, wat dus resulteert in een diep ingrijpen in de persoonlijke leefsfeer. Het is bijzonder te zien, hoe weinig de reguliere politiek, noch medische kopstukken, de publiciteit opzoeken, om deze ‘valse PSA-tests’ onderuit te halen!

x

* * *

x

 

 

4 gedachten over “Nog steeds misleidende prostaattests..!

  1. Hallo daar hier de prostate van Jenne, elke 8 maanden wordt mijn bloed gestest op aanwezige aanwijzegingen naar kanker of andere niet echte leuke dingen, tot nog toe tussen de mazen van het net door geslipt !!! waar ik heel dankbaar voor ben.

 1. Bij mijn man werd nu bijna 4jaar geleden prostaatkanker geconstateerd met heel veel uitzaaiiingen in de botten.psa waarde was bijna 2500
  Nu sinds een paar maand aan de chemo.
  Hij voelt zich goed,heeft eingenlijk nergens last van.
  Volgens uwberichten is dit dus nutteloos geweest?
  Vriendelijke groet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.