Advertentie

Artsen ontkennen nutteloosheid PSA-prostaatonderzoek..!


De ligging van de prostaat in het mannelijke lichaam.

x

Artsen ontkennen nutteloosheid PSD-prostaatonderzoek..!

(Bron: Psychological Studies, 2012 (doi: 10.1177/0956797612437428))

2012 © WantToKnow.nl/.be

x

x
Schreven we hier al eerder in DIT artikel over de onzin van zogenaamd PSA-prostaatonderzoek bij oudere mannen, uit nieuw onderzoek blijkt nu dat artsen feitelijk niet kunnen geloven dat deze, al jaren door hen uitgevoerde prostaatonderzoeken, zinloos zijn.

Artsen blijken namelijk volledig in de ontkenning te schieten over de resultaten die boven water komen over het nut van de PSA-test om prostaatkanker te testen. Ook al blijkt duidelijk uit cijfers dat deze test meer schade aanricht dan goed doet..! Het blijkt namelijk dat de valse positieve resultaten, waarbij dus de diagnose ‘prostaatkanker’ is gesteld, vaak en volledig onnodig leidt tot gevaarlijke behandelingen.

Artsen blijven niet alleen gewoon doorgaan met het uitvoeren van deze tests, maar het blijkt dat vooral artsen in de VS geprotesteerd hebben tegen het mogelijk afschaffen van de PSA-bloedtest, ondanks de definitieve conclusies die zijn getrokken door de ‘US Preventive Services Task Force’.

Onderzoekers concludeerden vorig jaar dat de risico’s van de PSA-test (prostaat specifiek antigen), NIET opwogen tegen de (mogelijke) voordelen.. Zij kwamen pas tot deze conclusie, na een onderzoek dat méér dan 10 jaar duurde en waarbij méér dan 250.000 (!) mannen betrokken waren, maar desalniettemin veroorzaakte de resultaten veel ophef, en bleken er zelfs veel dokters te zijn die protesteerden tegen de conclusies..

Het lijkt erop, dat de negatieve reacties op een gedegen wetenschappelijk onderzoek te wijten zijn aan het vasthouden door artsen aan de anekdote-verhalen over successen, i.p.v. rationele overwegingen de doorslag laten geven. Dit behelst ook de frequente vals-positieve testresultaten waarbij dus prostaatkanker als diagnose wordt gesteld, waarbij gezonde mannen dus het ‘slachtoffer’ zijn.  E.e.a. is door psychologen van ‘Ohio State University’ onderzocht.

 

 

3 gedachten over “Artsen ontkennen nutteloosheid PSA-prostaatonderzoek..!

 1. mijn vraag is moet een arts je eerst onderzoeken voor dat hij een bloed onderzoek laat verichten,ik wilde namelijk het inwendige onderzoek niet
  zijn conclusie dan geen bloed onderzoek naar de P.S.A. waarden wie maakt dat uit hij of ik

  gr van j.m.v.wakeren

 2. Zelfde als dit opmerkelijke stukje:
  http://www.naturalnews.com/036258_cholesterol_brain_repair_Alzheimers.html

  Men remt de Cholesterol hoeveelheid juist in de hersens af waardoor men juist zieker en zieker wordt, daarom dat het lichaam in balans weer trekt bij een verhoogde dosis cholesterol en waardoor de hersens functies weer toe nemen, is zeer opmerkelijk te noemen…

  Tijd om dit ook eens op de tafel te ontvouwen, Dokter GuidoJ… 😯

 3. Het gaat goed met de gezondheids maffia . We kennen de vele goed bedoelde stichtingen KWF met hun promotie voor Becel ( goed voor hart en bloedvaten?) vele burgerinitiatieven voor het kankeronderzoek etc, etc, miljarden industrie die zijn weerga niet kent . Overheid Minister volksgezondheid Schipper , bulkend rijke Zorgkolossen en aandeelhouders met een op dikke winstgestuurde regulieren symtoom bestrijdende farma dumping . Het gaat goed in Nederland patiënt overleden na peperdure niet werkende sytostatica kuur. Geen of nauwelijks investeringen in de onstaans oorzaak van ziekte en preventie cq informatie vanuit de farmafabriek . En de ZIEKhuizen . Zolang de macht van deze miljarden industrie niet gebroken
  wordt blijft het dweilen met de kraan open vrees ik

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.