Advertentie

Acties tegen Iraanse studenten in Nederland..??!


x

x
Hoe smerig en sluw de embargo’s tegen Iran doorwerken, valt momenteel om ons heen te zien.. Mensen zoals jij en ik, zijn plotseling verworden tot persona non grata: niet gewenste personen. Het enige verschil tussen deze mensen en jij als Nederlander is dat zij een Iranees paspoort hebben en een verblijfsvergunning. Mensen die voor hun studie in Nederland verblijven worden langzaam maar zeker tot ‘ongewenst persoon’ verklaard. Lees het onderstaande artikel van Pooyan Tamimi Arab, Iraniër en promovendus culturele antropologie. Het verhaal is duidelijk en we vragen jouw steun om tegen deze situatie in het geweer te komen.

Via via kwam deze brief op onze redactie. Het verhaal bij deze intro:

“Lieve vrienden, familie en bekenden,

Zoals velen van jullie wellicht al wisten, hebben -gezien de huidige ontwikkelingen rondom Iran- de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties en de Raad van de Europese Unie sancties uitgevaardigd tegen Iran. Deze sancties verbieden in bepaalde sectoren overdracht van kennis over bepaalde technologie aan Iraanse personen bestemd voor gebruik in Iran. Het verrichten van arbeid of onderzoek door Iraanse onderdanen in bepaalde bedrijfssectoren in Nederland of aan Nederlandse universiteiten kan door dit verbod worden geraakt.

In afwachting van een nieuw beleidskader als gevolg van deze sanctieverordeningen, worden momenteel aanvragen van Iraniërs voor een machtiging tot voorlopig verblijf (MVV) of een verblijfsvergunning ten behoeve van werk en/of promotie aangehouden. 

Mijn vriend, vorig jaar zomer afgestudeerd aan de TU Delft en sinds augustus 2011 werkzaam op de Eindhovense High Tech Campus als ontwikkelingstechnoloog voor een bedrijf dat zonnecellen produceert, heeft onlangs en gezien zijn boven verwachting hoge prestaties, een vast contract voor onbeperkte tijd aangeboden gekregen, waar hij bijzonder blij mee is. Helaas staat zijn verblijf hier in Nederland nu onder vuur door bovenstaande maatregelen.

Vele onschuldige Iraniërs worden dus mogelijk geraakt en dienen in het meest ongunstige geval terug te gaan naar Iran! Voel je uiteraard vrij om hier al dan niet iets mee te doen, maar mocht je je niet in deze maatregelen kunnen vinden, een petitie willen ondertekenen en/of verdere informatie willen, kijk je op deze link

Lieve groeten

N.P.

x

* * *

x

Stop sancties tegen Iraanse studenten in Nederland!

De knapste koppen uit Iran moeten weg.

Gaat het alleen om economische sancties of is het ook discriminerend?
X

2012 © Pooyan Tamimi Arab (via Joop.nl)

x

De Iraanse gemeenschap in Nederland is verontrust door zeer beperkende maatregelen inzake aanvragen van verblijfsvergunning, studievisa en mogelijk zelfs familiebezoek gerelateerde visumaanvragen. Dit is een citaat uit de brief die Iraniërs in Nederland van de Immigratie- en Naturalisatie Dienst hebben ontvangen:

Zover dat op korte termijn kan worden beoordeeld, blijkt de verordening van de Raad echter geen eenduidige richtlijn te bevatten over dergelijke aanvragen en vergunningen. Het is niet duidelijk of het veeleer gaat om een discriminerende interpretatie aan Nederlandse kant of dat het een algemene regeling betreft. Het woord VISA komt in ieder geval niet voor in het document. Het gaat vooral om economische sancties.

Studenten en net afgestudeerden worden het hardst getroffen, meestal Master-studenten die op eigen kosten hier studeren. Het gaat niet zelden om de knapste koppen uit Iran, bijzondere mensen die proefschriften schrijven voor uiteenlopende disciplines zoals internationaal recht, toegepaste natuurkunde, management enzovoort. Hun talent en doorzettingsvermogen wordt gewaardeerd door Nederlandse universiteiten, academici en werkgevers; samen met andere internationale studenten dragen zij een wezenlijke bijdrage aan de Nederlandse kenniseconomie.

Iran is één van de landen met de hoogste braindrain in de wereld. Vooral Europa, Canada en de V.S. profiteren van deze mensen. De studenten komen niet alleen voor kennis en opleiding naar Nederland, maar ook voor de Westerse cultuur, die zij hoog achten. In Delft gaat het om enkele honderden individuen. Hoe slecht internationale relaties ook mogen zijn, de Nederlandse deur moet open blijven staan voor uitwisseling van goede bedoelingen. Kennis en cultuur zijn dat bij uitstek.

We weten allemaal dat er complexe politieke problemen zijn in en met de Islamitische Republiek, maar door welwillende, vaak liberale, studenten het leven onmogelijk te maken in landen zoals Nederland worden de spanningen slechts verergerd. Zij zijn een belangrijke brug tussen Iran en de Westerse wereld, hebben ons veel te bieden en kunnen hier ook heel veel leren. Het gaat niet om gevoelig onderzoek naar kernenergie of dergelijke, maar bijna altijd om ‘gewone’ studies als bouwkunde, mediawetenschappen, etc. Bovendien heeft de Nederlandse rechter al in 2010 bepaald dat Iraanse studenten niet geweerd mogen worden van studies op grond van hun nationaliteit. Nu worden niet alleen enkele natuurkundigen geraakt, maar álle studenten, ook bijvoorbeeld theaterwetenschappers of kunstenaars.

In de Gouden Eeuw, de periode waar vandaag de dag zo vaak op wordt gehamerd, kende de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden een spectaculaire groei van internationale studenten. Het past bij een bloeiende en open samenleving gastvrij te zijn en buitenlandse intellectuelen te beschermen. Vooral zij die leven in donkere tijden. Wanneer Nederland nu de grenzen sluit voor Iraanse kennismigranten die hulp nodig hebben, dan verloochent zij de waarden die in dit deel van de wereld voorheen, en met name sinds de Tweede Wereldoorlog, worden gekoesterd.

7 gedachten over “Acties tegen Iraanse studenten in Nederland..??!

 1. Wat is er met dit artikel, waarom niemand hier iets van vindt?

  Angst om een mening te geven?

  Vooringenomen, omdat we niet weten of de voorgespiegelde waarheid wel echt de waarheid is?

  Of voorzichtigheid, om vooral niet weer genegeerd te worden wanneer je je inzet voor mensen en ze uiteindelijk toch teruggestuurd worden?

  Wat is er met dit artikel, dat niemand erop reageert?

  1. Gelezen en 5 sterren gegeven , nies aan toe te voegen .
   Zelf voeg je er ook niets aan toe , slechts een rijtje vragen :clap:

 2. Er zijn toch ook helemaal geen woorden voor. Gewoon tekenen. Heb ik ook gelijk gedaan. Ze moeten hier in Nederland niet net doen alsof er geen misstanden zijn. Mensen die behandeld worden als kindermoordenaars terwijl er heel andere oorzaken blijken te (kunnen) zijn. Kinderen die zonder ontbijt naar school gaan omdat er thuis geen eten is. Kindermisbruik, prostitutie, mensenhandel enz. enz. Zolang dat hier allemaal niet is opgelost kun je beter maar de hand in eigen boezem steken als veiligheidsdienst lijkt mij.
  En wat die kernwapens betreft. Nederland heeft nog steeds een flinke hand in de wapenindustrie en ik vertrouw niemand die zelf wapens verkoopt en willens en wetens kerncentrales wil bijbouwen.

  1. Hééééh die Monika, nou toevallig was ik aan het neuzen in een Duits artikel over een zogenaamde edel gas motor waar mijn kort opgeschoren haar ook acuut prettig van ging opstekelen, soms mis ik mijn artistieke krullen, duurt zo lang voordat het weer aan groeit.Ik dacht al op de hoogte te zijn van veel verschillende vrije energie technieken maar dit wist ik nog niet. In het YT demonstratie filmpje wordt zo’n motor uit losse onderdelen voor de neus van de kijker in elkaar gesleuteld. Heel vroeger heb ik wel eens het voorrecht gehad om een paar dagen onder de motorkap van een deux chevaux lelijke eend stelselmatig meedogenloos alles los te schroeven wat vast zat, uiteindelijk kreeg ik zicht op de blote verborgen ingewande onderdelen van een zogenaamde 2 cilinder boxer motor, exact hetzelfde ontwerp als die edel gas motor.

   http://www.politaia.org/wissenschaft-forschung/technologie/der-edelgasmotor-die-derzeit-5-wichtigsten-%E2%80%9Cfreie-energie%E2%80%9D-technologien-teil2/

   ” De 2CV (Frans: deux chevaux) is een auto van de Franse autofabrikant Citroën. De afkorting staat voor ‘Deux Chevaux Vapeur’, wat twee paardenkracht betekent, een maat voor het vermogen en voor de berekening van de Franse wegenbelasting. De 2CV werd geproduceerd tussen 1948 en 1990. In die periode zijn er zo’n 4 miljoen van gebouwd. Dit aantal stijgt tot 5,3 miljoen als de zogenaamde Besteleenden worden meegeteld en tot ruim 8,8 miljoen wanneer de zustermodellen Dyane, Ami en Méhari worden meegeteld. Het uiterlijk van de 2CV werd, net als dat van de Citroën ID/DS en de Traction Avant, ontworpen door Flaminio Bertoni. Op basis van de 2CV werden verschillende kitcars gebouwd, onder andere van Burton, Cygnus, Deauville, Le Patron, Lomax, Voglietta, Hoffmann en Vanclee. ”

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Citro%C3%ABn_2CV

   Als je beseft dat deux chevaux een schamele 2 paardenkrachten betekent dan gaat het je wel duizelen als een edel gas motor van het zelfde formaat, vergelijkbare inhoud qua slagvolume van de zuigers, dat daar met gemak een slordige 400 paardenkrachten uit kunnen komen, sterker nog, het is de bedoeling dat er elektriciteit mee opgewekt wordt door er een flinke generator aan te koppelen, zo’n generator mag zelfs een stuk zwaarder zijn dan het officiële vermogen van 400 pk, het is al gelukt om 500 kilowatt continu op te wekken.

   Het geheim? Ik heb onthouden dat indigo gevalletje en beroeps engeltje Jessica Schab tijdens een klassiek eerste dynastie Camelot interview zo’n losse opmerking maakte over het feit dat ze als problematische dyslectische adhd scholiere wel Intuïtief wist dat ‘plasma technologie’ de volgende logische technologische stap zou moeten zijn voor ons door aardolie verziekte en dicht geslibte maatschappij. De docent kreeg toen kortsluiting in z’n hoofd door haar opmerking die hij niet kon plaatsen. Als je ‘dom’ bent kun je natuurlijk geen dingen weten die de docent niet weet.

   Het schijnt dat een afgesloten goed lucht dicht geschroefde edel gas motor met een minieme hoeveelheid van minder dan een halve liter van een bepaald edelgas mengsel genoeg brandstof aan boord heeft om maanden op vol vermogen te kunnen draaien. Het geheim schijnt te zijn dat de juiste elektrische vonk van een miljardste seconde het edelgas kan omzetten in ‘plasma’. Dan gelden ineens de klassieke thermodynamische wetten niet meer, de motor wordt zelfs nauwelijks warm, toch komt er 400 pk en meer vrij, en nog veel meer, met de statische klassieke mechanische natuurkunde wetten onverklaarbaar veel flexibel elastisch vermogen…

   ProdEngAssemble.avi
   http://www.youtube.com/watch?v=AqFgM8osjLE

  2. oh jah, zonnecellen zijn volgens dit artikel de meest extreme valse ‘groene’ vervuilers ooit geproduceerd, tijdens de productie komt er 23000 keer de hoeveelheid aan extreem giftige gassen vrij vergeleken met gewone vervuilende koolwaterstof verbranding van benzine diesel en kolen. Alle aandacht wordt hiervan afgeleid door Kooldioxide CO2 aan te wijzen als schadelijk, dit terwijl CO2 in feite totaal niet schadelijk is voor mens plant en dier, in tegendeel, de echte extreem giftige gassen worden expres uit het zicht gehouden, zo worden we dom gemaakt door Groene leugenachtige Euro propaganda..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.