Edith Schippers: ‘Homeopathie, bewijs heilzame werking’..


x

Edith Schippers: ‘Homeopathie, bewijs heilzame werking’..

2012 © WantToKnow.nl/.be

x

Edith Schippers, bepaalt of jij als patiënt een vrije keuze hebt.. Wat kan de minister zelf voor bewijzen overleggen voor ‘aantoonbare efficiency’…?!

Minister Schippers van Volksgezondheid wil dat vanaf 1 juli alleen nog op verpakkingen en bijsluiters van homeopathische geneesmiddelen staat waarvoor ze gebruikt kunnen worden als de werking ook daadwerkelijk wetenschappelijk bewezen is. Door deze maatregel dreigen zelfzorggeneesmiddelen uit de schappen van apotheken en drogisterijen te verdwijnen. Gebruikers en leveranciers van homeopathische geneesmiddelen luiden dan ook de noodklok bij de Tweede Kamer om te voorkomen dat de regeling wordt ingevoerd. De Europese wetgeving biedt voor homeopathische geneesmiddelen de mogelijkheid om de toepassing ervan op een andere manier te onderbouwen dan voor reguliere geneesmiddelen gedaan wordt, dus zonder klinische onderzoeken.

Groot feest in BigPharma-land..?
Homeopathische zelfzorggeneesmiddelen zijn populair in Nederland. Jaarlijks worden er 4,5 miljoen verpakkingen verkocht. In driekwart van de huishoudens is een homeopathisch geneesmiddel aanwezig. Slechts 24% van de bevolking gebruikt nooit homeopathica. Waar minister Schippers dan de schandalige moed vandaan haalt om dit kwart van de Nederlandse bevolking te denigreren, mag Joost weten. Of is Joost wellicht werkzaam bij Big Pharma..? Als er straks 4,5 miljoen reguliere medicijnen verkocht dienen te worden, waar zijn we dan mee bezig.. Medicijnen die via veelal valse onderzoeken, valse claims en via moderne marketingtechnieken van de farmaceutisch-chemische industrie worden verkocht. Nee, dan ben je kennelijk slim bezig..

2008 Nobelprijswinnaar professor dr. Luc Montagnier heeft geen goed woord over voor de tegenstanders van Homeopathie. ZIjn woorden wijzen op een farmaceutische maffia, zo simpel is het feitelijk..! Misschien een idee dat mw. Schippers even met hem belt, vóórdat ze deze kul uitkraamt over homeopathie..?

Eenvoudige gezondheidsklachten
Het mag dan niet gaan om levensbedreigende ziektes, maar alleen om eenvoudige gezondheidsklachten, zoals griep, verkoudheid, hoesten, hooikoorts, huidirritatie, spier- en gewrichtspijn, nervositeit, darmkrampjes en wratten. Nederland was het eerste land in Europa dat van deze mogelijkheid gebruik maakte, gevolgd door steeds meer Europese landen. Schippers wil daar nu een einde aan maken. Ze wil dat de werking van homeopathische geneesmiddelen eerst wetenschappelijk wordt bewezen. Zo niet, dan mag niet langer op de verpakking en in de bijsluiter worden vermeld bij welke klacht het product kan worden gebruikt. Zonder deze informatie is het voor mensen haast niet mogelijk om een geschikt product te kiezen.

 • Kennelijk is Edith Schippers, de nerveuze, doch zelfverzekerd-ogende minister van Volksgezondheid, niet op de hoogte van het FEIT dat een groot Zwitsers onderzoek heeft AANGETOOND dat homeopathie effectief is. Dat het daarnaast UITERST KOSTENEFFECTIEF is. Dat laatste wil zeggen, dat de staat veel en veel goedkoper uit is met homeopathische geneesmiddelen, dan de gepatenteerde farmaceutisch-chemische rommel, die bewezen schijnt te zijn.. (HIER)
 • Kennelijk is mevrouw Schippers niets gelegen aan de 24% van de Nederlanders die gewoon hun homeopathische medicijnen vrij willen blijven kopen.
 • Kennelijk heeft mevrouw Edith nog nooit gehoord van Nobelprijswinnaar Dr. Luc Montagnier.. Zie afbeelding hiernaast. En dit artikel zou daarbij een hulpje kunnen zijn voor de minister. HIER
 • Kennelijk is mevrouw Edith Schippers niet op de hoogte van de daadwerkelijke werking van homeopathie en het FEIT dat homeopathie nog steeds door de farmaceutische commerciële handel kapot gemaakt wordt..? Waarom? Omdat homeopathie niet te patenteren is. Omdat er op homeopathie dus maar ‘weinig’ verdiend kan worden.. Edith Schippers maakt zich belachelijk in onze ogen.. (HIER)
 • Kennelijk gaan er hele andere motieven schuil achter haar voorgenomen besluit.. Kennelijk is mevrouw Edith Schippers niet op de hoogte hoe oliemagnaat John Rockefeller de homeopathische geneeskunst vakkundig de nek omdraaide, ten gunste van ZIJN olie-gebaseerde, chemische medicijnen? Kennelijk is Edith Schippers niet op de hoogte van de mega-fraude waarmee de farmaceutische ‘wetenschap’ zich van meent te kunnen bedienen, om burgers van alle landen ter wereld oren aan te naaien. (HIER)
 • Kennelijk zal het Edith Schippers een zorg zijn, dat er straks een groot deel van de 4,5 miljoen homeopathische medicijnen naar deze chemische rommel dient te verhuizen, en wat daar de kosten van zullen zijn voor de overheidsbudgetten, die toch al onder druk staan. Kortom, schandalige kortzichtigheid is het wat Edith Schippers hier tentoon spreidt.


Advertentie

430 thoughts on “Edith Schippers: ‘Homeopathie, bewijs heilzame werking’..

 1. Pas op voor reguliere medicijnen Lees goed de bijsluiters! Vanuit de bijsluiterklachten kunnen weer nieuwe medicijnen worden voorgeschreven en aan verdiend worden .
  Natuurgeneeswijzen zijn al zo oud als de mensheid . Big pharma maakt veel synthetisch na …met veel slechte gevolgen voor het lichaam .

 2. Ik heb enkele jaren geleden al aan mevr. Schippers het rapport uit Zwitserland doorgestuurd. Dat land heeft een uitgebreid onderzoek gedaan naar homeopathie en heeft bevonden dat HOMEOPATHIE WEL DEGELIJK WERKT.
  Ook Duitsland heeft het later onderzocht en zijn tot dezelfde conclusie gekomen.
  Waarom zou het dan verboden moeten worden?
  Is de oorzaak de (Bigfarma) de farmaceutische industrie, die bang is een paar Euro’s minder te ontvangen dan 388 triljoen per jaar????
  Zijn we allemaal nog niet ziek genoeg gemaakt?
  De chemische middelen van de farmaceutische industrie staan op de 3de plaats van de doodsoorzaken na kanker en hart-en vaatziekten.

 3. Beste,
  Mijn hele leven heb ik mij verdiept in homeopathie.
  Mijn opleiding is medisch.
  Altijd zal ik homeopathie , blijven gebruiken, zeker tegen griep , verkoudheid, hoofdpijn en slechte doorbloeding.
  Mijn man, 4 kinderen en ik hebben er steeds veel baat bij gehad en dat al meteen bij aanvang gebruik.
  Mijn oudste dochter moest jaren geleden herhaaldelijk naar de KNO arts , voor een zeer onprettige en pijnlijke behandeling en zij zou dat moeten blijven doen, heel erg voor een heel jong kind.
  Mij werden 2 homeopathische middelen geadviseerd , zonder ook maar een beetje bedenking heb ik haar deze middelen gegeven, het werkte en meteen voelde mijn dochter zich beter.
  Nooit meer heb ik een afspraak bij de KNO arts voor haar hoeven te maken.

  Nederland is een heel raar land, alles wat goed is , wordt hier weggeredeneerd.
  Waarom gebruiken mensen homeopathie als het niet zou werken, het bewijst zich zelf.
  Alles wat ik niet kan kopen in Nederland , koop ik in de Belgische en Duitse apotheken.

  Voor mij staat homeopathie op de eerste plaats , de chemische middelen mijdt ik al mijn hele leven , en dat al bijna 50 jaar.
  Lees de bijsluiter en je durft helemaal niets van de chemische – farmacie te gebruiken.
  Waarom gaat het geld altijd naar de verkeerde, maar ja dat is Nederland . Ann

  1. Beste Annemiek,

   als ik dit zo lees klinkt prima, wij onze familie doen zo’n beetje het zelfde als dat jij beschrijft.

   Maar vanmorgen zat ik zo te denken, in de tuin prachtig fris na de regen, ik dacht aan mijn opa’s oma’s tantes en ooms, velen zijn heel oud tot oud geworden, zij leefden hun leven zo als ieder ander, practisch nooit ziek,
   er waren er bij die hadden geen zin meer, die stopten met eten en drinken, en in een korte periode waren ze er niet meer.

   Het is de voedsel keten, de leefomgeving, en de stress, die mensen ziek maakt, mijn apotheker, een vriend, is zelf overtuigd homeopate, maar het systeem, maar hij vecht er tegen, maar hij weet net zo goed als ik waar al de problemen van daan komen.

   Nou ja zo maar wat gedachtes, groet Jenne

 4. Kennelijk weet mevr. Schippers geboren in de tijd al van de chemische middelen niet dat al meer dan 3000 jaar de geneesmiddelen uit de natuur komt. Maar gezien de berichten heeft mevr. Schippers er veel belang bij dat de chemische middelen in de handel blijven omdat haar man er genoeg aan verdient en zo zorgt dat mocht mevr. Schippers uit haar pluche stoel vliegen ze beiden toch riant verdient hebben aan het leegzuigen van de burgers.

 5. Ik ben liever “onwetenschappelijk” genezen dan dat ik “wetenschappelijk” wegkwijn en men mij verzekert, wanneer het niet goed afloopt met de reguliere behandeling, dat men er alles aan gedaan heeft, maar dat het lichaam het opgegeven heeft.
  Je kunt dan soms geen 2e kans meer krijgen: je hebt maar ÉÉN LICHAAM
  DAAROM KOOS IK VOOR MIJN LICHAAM EN HAAR INTEGRITEIT ! DIE NIET DOOR WELKE WETENSCHAPPER OOK, AANGETAST MAG WORDEN.

 6. Onze Apotheker/Pharmacist/Aromathérapeut, kun je alles mee bespreken, en je kunt alles kopen, en of bestellen.
  Mijn vrouw werkt al heel lang met Essentiele oliën, 100% natural, plus geperst van BIO producten, en het werkt uitstekend, het geneest en voorkomt herhaling van bijvoorbeeld blaas ontsteking !
  Met goede begeleiding en zelfstudie kom je een heel eind !
  groeten Jenne

 7. Edith Schippers is wel degelijk op de hoogte van homeopathie,maar ze moet het weren.
  Edith Schippers krijgt de opdracht van hogerhand om homeophtie in discretiet te brengen.
  Edith Schippers moet van hogerhand de Farma bedrijven helpen.
  Edith Schippers is dus tegen de bevolking.
  Edith Schippers vindt het Nederlandse Volk zoals de hele Regering niet belangrijk.
  Edith Schippers vindt belangen van de Farmaceutische Industrie VEEL belangrijker.
  Zoals alle Regeringen tegen het volk zijn op alle gebied over heel de platte wereld.
  Bird.

  1. Hoi Bird, even een korte uitleg: Homeopathische middelen worden nog gewoon verkocht. Er is geen sprake dat deze uit de schappen geweerd worden. Enige dat niet meer mag is bepaalde werkzaamheid claimen zonder dit te onderzoeken. Dus dat middel tegen een loopneus moet ook echt even bewijzen dat het helpt tegen een loopneus. Simpel studietje, kost niet veel. De reden dat de bedrijven van homeopathische middelen dit niet doen is omdat ze zelf niet geloven in de werkzaamheid. Ze verdienen veel geld aan potjes water met een miljardste extract en gaan natuurlijk niet zelf hun kip met de gouden eieren slachten. En nu aub even borst vooruit en rechtopstaan, want echt niet iedereen is tegen jou. Hup, maak er wat van!

  2. “De reden dat de bedrijven van homeopathische middelen dit niet doen is omdat ze zelf niet geloven in de werkzaamheid. Ze verdienen veel geld aan potjes water met een miljardste extract en gaan natuurlijk niet zelf hun kip met de gouden eieren slachten. ”
   Ate…..tssss…..als homeopathie niet zou werken, dan bestond het al lang niet meer, dat is punt één…over de kip met gouden eieren: wat dan gedacht van de big pharma, die vermeende medicijnen maken om te genezen maar waarvan bewezen wordt, keer op keer dat het medicijn erger is dan de kwaal én nog fors blijft opbrengen, miljárden, door bijwerkingen waarvoor uiteraard de big pharma telkens ook weer het ‘gepaste’, dure medicijn heeft? Van een vicieuze, uiterst lucratieve cirkel gesproken. Je hebt hiervoor echt niet meer dan EEN gezonde hersencel nodig om deze optelsom van 1+1=2 te maken, hoor! Een kind kan de was doen….blijf pogen homeopathie af te breken, mensen ervaren wel zelf, daar hebben we geen idioot meer voor nodig om ons blaaskes wijs te maken, die tijd is voorbij en voorgoed!

 8. Nederland en de Nederlandse politiek zullen er beter uitzien zonder mevr Schippers, ze glijdt wel heel erg mee op het succes van Big Pharma,ik ben benieuwd wanneer ze ontmaskert wordt, weg wezen met haar misschien komen dan VVD kiezers weer teug naar de partij.

 9. Tja, reguliere medicijnen bewijzen zichzelf ook niet op positieve manier! Kijk om je heen, mensen gaan er alleen maar op achteruit. Voor bijwerkingen weer een andere pil erbij. Deze hebben zich dus bewezen maar dan de andere kant op. Testen en studies gedaan door fabrikanten zelf.

 10. Het is eenvoudig te stellen ..
  Oppervlakkige mensen gaan alleen over m2, vierkante maters

  Mensen Mensenmet diepgang bezielen m3, kubieke meters

  Leenrecht is eigendom in vierkante meters en staatsbemoeienis

  Eigendom is koninklijkxen koninklijkxendus ooook goddelijk
  Aan elke soeverein

  Tit uw dienst
  Het integraal directoraaDT met DT .. democratie en tegenspraak

 11. ik heb leukemie, 12 jaar geleden kreeg ik te horen dat ik op een tijd bom zat, en dat er 12 jaar voor stond. Ik ben allemaal homeopathische middelen, en voedings supplementen gaan nemen, ik hou het aardig onder controle en sinds een paar maanden neem ik zeoliet en gember capsules en Pau d’ arco en ik geloof dat ik nu met die middelen heel veel bereik in November moet ik weer voor controle, dus ik ben benieuwd. Ik laat alle middelen uit Amerika komen van
  IHerb het stukken goedkoper dan in Nederland, en de verzendkosten zijn nog goedkoper dan hier in Nederland.

  1. als het niet bewezen is dat het werkt kan het net zo goed troep zijn. Natuurlijk mag je alleen claimen dat iets werkt als je dat ook kan bewijzen. stel je voor als iedereen maar “medicijnen” op de markt zou zetten die toch niet werken? of alleen placebo effect hebben.

   ik vind schippers echt een heks maar hier ben ik het wel mee eens. in een apotheek horen namelijk medicijnen en geen wondermiddeltjes. die kun je makkelijk zelf ergens anders kopen als je die zo graag wil hebben.

  2. Beste Victor,
   Leukemie is niet niks !
   Riet is naar zichzelf gaan luisteren en voelt dat het goed is.
   Alle medicijnen zijn gestoeld op placebo. Uiteindelijk is het altijd het lichaam dat zichzelf geneest.
   Ipv een combinatie Tramadol, Diclofenac, Omeprazol, en Paracetamol (van de huisarts) met de nodige bijwerkingen als ademnood en halfgaar “dus praat me niet van troep” gevoel, neem ik sinds een tijd Curcuma extract en vitaminen preparaten in, waar ik grandioos op ga.
   Waarom? Omdat ik lijd aan folliculair non Hodgkin. Ook een vorm van leukemie.
   Het lijkt me dus maar het beste om niet te oordelen over iemand die goed gaat op niet reguliere preparaten.
   Elk mens reageert anders op middelen. Zo ook Riet, zo ook ik, zo ook jij!
   Het zou fijner geweest zijn als je Riet had feliciteert.

 12. …de adviseurs van Edith Schippers zijn duidelijk aandeelhouders van Big-Pharma. Dan moeten ze dus wel anti zijn!

 13. Sinds ruim 30 jaar gebruik ik homeopatische geneesmiddelen met succes en zonder bijwerkingen. Ik ben n.l. allergisch voor antibiotica! Een longontsteking of andere redelijk ernstige ziekten, wordt al na 1 of 2 dagen uitgebannen door de prima werkende korrels, tabletten of druppels.

  Ik ben daardoor in 30 jaar slechts 2 x bij de eigen huisarts geweest, voor EHBO, wel te verstaan.

  Onze dochter is zelfs van malaria afgekomen via homeopathische korrels, dus het bewijs dat het helpt is voor ons al lang gevonden.

  Met vr. groet, Wijnie Visser.

  1. als je al dertig jaar aan de medicatie zit, is dat dan niet het beste bewijs dat het niet werkt?

  2. Hoi Ate,

   Er zijn hele volksstammen die al dertig jaar reguliere medicijnen innemen, en genezen ook niet!
   Zij hebben vaal last van bijwerkingen. Bij Homeopathische middelen is daar geen sprake van.
   Fijn dat Wijnie goed gaat op de korrels.

  3. “als je al dertig jaar aan de medicatie zit, is dat dan niet het beste bewijs dat het niet werkt?”
   Ik gebruik ook al meer dan 30 jaar homeopathie….als het NODIG is en om te GENEZEN. Dat betekent NIET dat je constant 30 jaar zit te slikken, domoor. Leer begrijpend lezen, misschien?
   En het werkt wél degelijk. Jij hebt duidelijk geen idee wat homeopathie inhoudt: het juiste middel geneest de kwaal zelfs binnen de minuut, daar ben ik meerdere keren getuige van geweest!
   Verdiep je eens in homeopathie voor je ertegen van leer trekt, dan vermijdt je dat je jezelf belachelijk maakt..

 14. deze minister moet weg. Zij weet echt niet wat ze zegt. ik heb veel pijn en heb baat bij het alternatief middel PeaPur.

 15. Volgens mij hebben we in Nederland nog nooit z’n onbenul van een minister van volksgezondheid gehad als Edith.
  Ik denk dat zij met vele anderen binnen de VVD een behoorlijke scheve schaats aan het rijden zijn, en zich daaraan behoorlijk zitten te verwarmen.
  Aftreden z’n bewindvoerder, die alleen maar denkachterstand heeft en oog heeft voor de maffia en het grote geld.
  En als je geen verstand van zaken heeft en niets met homeopathie heeft, praat dan alleen voor jezelf. Maar ga dan niet omdat jij toevallig op een plaats terecht bent gekomen waar je wat te vertellen kan hebben, wat andere mensen moeten gebruiken. Wij Nederlanders kunnen zelf denken en bepalen wat goed en niet goed is, en daar hebben we Edith niet voor nodig. Edith, mag ik je vragen de zorg in Nederland betaalbaar te houden, door de mega hoge salarissen te halveren van bestuurders van onze ziekenhuizen en de megawinsten van de verzekeraars eens goed onder de loep te nemen. Maar ook de megawinsten die Big-Farma blijft maken aan een grondig onderzoek te onderwerpen, zodat wij er beter van worden en niet die graaiers die we in dit land al veel te veel hebben.

 16. Als gespecialiseerd verpleegkundige heb ik 22 jr in de reguliere geneeskunde gewerkt, wat mij toen al opviel dat niemand beter werd, eigelijk zag ik mensen heel snel zieker worden of door rust en zorg herstelden zij langzaam met hun herwonnen zelfgenezend vermogen. Nu werkzaam als klassiek homeopaat heb ik veel mensen kunnen helpen hun gezondheid weer terug te vinden, dat houdt bijv. in geen medicijnen meer nodig voor de migraine want die is over, geen chronische ontstekingen meer dus antie-biotica is met meer nodig, niet meer depressief dus geen antiedepressiva meer,en zo kan ik nog dagen door gaan. Kinderen die weer rustig worden en geen bijzonder onderwijs meer nodig hebben, kinderen die met de juiste homeopatische middelen weerbaarder zijn geworden en niet meer gepest worden. etc etc De keus is aan u!

  1. Inderdaad Gonnie, al bijna twintig jaar terug van Lyme genezen met die fantastische korrels. Het mooist van was dat ik niet wist dat ik geïnfecteerd was ermee. Dat zag ik pas weken later in een programma over Lyme. De cirkel wat ik toen als een rare soort van eczeem zag was dus het beet van de geïnfecteerde teek die ikzelf verwijderde.
   Daarna heb ik nergens meer last van gehad. Helemaal ontgift dus ook, ik ging immers met een rits klachten, en op basis ervan werd ik genezen, niet omdat het beestje een naam had. Ik belde de homeopathe, die trouwens ook voorheen verpleegster was, en vertelde dat ik zojuist ontdekte dat ik Lyme had of nog heb, maar ze zei dat het niets uitmaakte, dat het om wat de symptomen haar vertelde ze mij die korrels had gegeven.
   Homeopathie is super!

 17. Een ieder die overtuigd is van homeopathie staat vrij de middelen te kopen. De middelen kunnen niet duur zijn omdat de werkzame stoffen extreem verdund zijn. Vanwege het lage prijspeil is er dus geen bezwaar dat de patient ze zelf aanschaft.
  De enige wetenschappelijk aangetoonde werking van homeopatische middelen is die van het placebo-effect.

  1. Simon, een meer luchthartiger bewijs van demagogie, heb ik zelden onder ogen gehad, zoals in jouw reactie. De middelen zijn inderdaad niet ‘duur’. Vergeleken met de petro-chemische Big Pharma-middelen die voor 50% NIET werken (HIER) en de andere 50% gebaseerd zijn op placebo.. (HIER) (Je had die voorbeelden ook bij de hand ws..)

  2. @ Simon, helemaal mee eens en de spijker precies op de kop geraakt. Daarnaast wordt het tijd dat die homeopathische industrie eens aangesproken wordt op de hoge prijzen van extreem verdunde plantenextracten. Een klein studietje (bij voorkeur dubbel blind gerandomiseerd) opzetten om werkzaamheid aan te tonen zou ook wel mogen. Onder al de bezoekers van deze website is vast wel een groepje vrijwilligers te vinden dat kosteloos wil meedoen aan zo’n test. Gezien de enorme effecten volgens deze bezoekers is een klein patienten aantal al voldoende…

  3. Weet je heb je niets met homeopathie is prima maar ga niet voor een ander opleggen die er wel feeling mee hebben. Mensen die de farmacie wel vertrouwen gaan die weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam *