Advertentie

De ongevaccineerde werknemers straffen..!


x

De ongevaccineerde werknemers straffen..!

2021 © WantToKnow.nl/be

x

De idiotie ten top, tenminste.. dat vinden wij.. Je bedrijf ‘up-and-running’ maken door iedereen over te halen, met een beloning, om je te laten vaccineren.. Andersom gezegd, als je werknemer bent van het Californische bedrijf ‘Bolthouse Farms’, dat wortels teelt, en je laat je niet vaccineren, dan loop je US$ 500 mis.. Dus niet handje-contantje, zoals de collega’s die dat wel doen… Aldus bericht de WallStreetJournal HIER. Het Amerikaanse bedrijf wil zo snel mogelijk groepsimmuniteit voor al zijn ruim tweeduizend medewerkers hebben en dat mag kennelijk wat kosten. Want die US$ 500,- is kennelijk ‘kleingeld’, in vergelijking met de tientallen miljoenen die het bedrijf al kwijtraakte aan veiligheidsprotocollen.

Het bedrijf, onderdeel van Campbell Soup Co., produceert sappen en dressings, heeft al een jaar lang noodgedwongen met dollars betaald, om medewerkers snel te kunnen laten testen, veiligheidskleding aan te kunnen schaffen en de uitval te faciliteren van medewerkers, die mogelijk besmet waren met het coronavirus. Wil je door de hond of de kat gebeten worden, zeggen we dan in goed Nederlands…

En natuurlijk staat dit verhaal niet op zichzelf, want een toenemend aantal bedrijven in vooral de VS, probeert personeel met beloningen te stimuleren zich te laten vaccineren met het Covid-19-vaccin. Een heel belangrijke factor daarbij, is de scepsis die onder de Amerikaanse bevolking leeft, die tot uitdrukking komt in een niet-vaccinatie-percentage van 30%. Zo kwam onlangs uit onderzoek naar voren HIER; ter vergelijking: in Nederland zou dit percentage op ‘slechts’ 15% liggen, zo blijkt uit internationaal onderzoek (HIER).

Veel zakelijke directeuren, zien in, dat het bereiken van groepsimmuniteit tegen het coronavirus, eigenlijk de enige manier is om de economie van het slot te krijgen. Het enorme bedrag dat Bolthouse Farms aan veiligheidsprotocollen heeft gespendeerd, is dan ook een voorbeeld van de situatie in het hele bedrijfsleven. Voor velen is duidelijk, dat sectoren als de horeca- en reisbranche, op omvallen staan; de wereldeconomische groei daalde in 2020, met zo’n 3,5 procent in. Tja, dan de mensen met bezwaren tegen vaccins en vaccinaties maar aan de kant..?

Dat wilde zelfs oud-president Donald Trump.
Hij riep vaccinatieweigeraars, die in Amerika volgens Forbes (HIER), relatief vaak tot diens achterban behoren, afgelopen week op zich wél te laten vaccineren. Trump is natuurlijk zelf ook zakenman en de coronacrisis raakt volgens CNN zijn hotelimperium hard (HIER); de omzet van Trumps bedrijven daalde het afgelopen jaar met maar liefst zo’n 40%. Vandaar dus dat CEO’s en ondernemers in de VS zich in toenemende mate gaan gedragen als personen, die vaccins een warm hart toedragen.

Supermarktketen Publix (HIER) geeft medewerkers bijvoorbeeld cadeaukaarten van US$ 125 als ze zich laten inenten. En de filiaalbedrijven van Dollar General (HIER) en Trader Joe’s bieden hun medewerkers betaalde verlofuren als ze zich laten vaccineren. Boodschappenbezorger Instacard biedt hun bezorgers, US$ 25 als ze zich laten inenten. Maar wat natuurlijk helemaal idioot is, is dat je er ook PR/promotie uit kunt halen, als bedrijf. Zo kun je cadeautjes geven aan gevaccineerde klanten, zoals de Amerikaanse donutketen Krispy Kreme (HIER) haalde internationaal de media, door gratis donuts aan te bieden aan hun klanten, die kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn.

Nederland
Dit zeg maar, Amerikaanse beloningscircus, heeft ook Nederland al bereikt. De communicatie-afdeling van het Zeeuwse bedrijf Delta Safe Security was er in dat kader vroeg bij. Het bedrijf, dat 160 medewerkers werk biedt, meldde al begin 2021, dat het € 100,- schenkt aan alle medewerkers die zich laten inenten. ‘Wij staan op het standpunt: hoe sneller iedereen een prik heeft, hoe sneller we door deze crisis heen zijn’, zei directeur Michel Staat in ‘De Limburger’. Uit een in januari uitgevoerd onderzoek bleek (HIER) dat 9% van de Nederlandse twijfelaars zich door zo’n gift van € 100 zouden laten overhalen.

Advertentie

1 gedachte over “De ongevaccineerde werknemers straffen..!

  1. Nu zijn er ook al mensen die niet de vrijheid hebben of voelen om te kiezen, juist kwetsbaren. In dit interview met twee verpleegkundigen en iemand die zelf zorg nodig heeft, vertelt Cor (die zorg nodig heeft) dat hij niet bang is voor het virus, maar wel voor de maaatregelen. Hij wil zich niet laten vaccineren, maar ‘heb ik een keus?’. De thuiszorg had eerder al een deel van de zorg geschrapt toen hij zich niet telkens weer opnieuw laten testen. En bieden ze wel zorg als hij zich niet laat vaccineren? https://www.youtube.com/watch?v=QFedOLHoipc

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.