Advertentie

De ongevaccineerde werknemers straffen..!


x

De ongevaccineerde werknemers straffen..!

2021 © WantToKnow.nl/be

x

De idiotie ten top, tenminste.. dat vinden wij.. Je bedrijf ‘up-and-running’ maken door iedereen over te halen, met een beloning, om je te laten vaccineren.. Andersom gezegd, als je werknemer bent van het Californische bedrijf ‘Bolthouse Farms’, dat wortels teelt, en je laat je niet vaccineren, dan loop je US$ 500 mis.. Dus niet handje-contantje, zoals de collega’s die dat wel doen… Aldus bericht de WallStreetJournal HIER. Het Amerikaanse bedrijf wil zo snel mogelijk groepsimmuniteit voor al zijn ruim tweeduizend medewerkers hebben en dat mag kennelijk wat kosten. Want die US$ 500,- is kennelijk ‘kleingeld’, in vergelijking met de tientallen miljoenen die het bedrijf al kwijtraakte aan veiligheidsprotocollen.

Het bedrijf, onderdeel van Campbell Soup Co., produceert sappen en dressings, heeft al een jaar lang noodgedwongen met dollars betaald, om medewerkers snel te kunnen laten testen, veiligheidskleding aan te kunnen schaffen en de uitval te faciliteren van medewerkers, die mogelijk besmet waren met het coronavirus. Wil je door de hond of de kat gebeten worden, zeggen we dan in goed Nederlands…

En natuurlijk staat dit verhaal niet op zichzelf, want een toenemend aantal bedrijven in vooral de VS, probeert personeel met beloningen te stimuleren zich te laten vaccineren met het Covid-19-vaccin. Een heel belangrijke factor daarbij, is de scepsis die onder de Amerikaanse bevolking leeft, die tot uitdrukking komt in een niet-vaccinatie-percentage van 30%. Zo kwam onlangs uit onderzoek naar voren HIER; ter vergelijking: in Nederland zou dit percentage op ‘slechts’ 15% liggen, zo blijkt uit internationaal onderzoek (HIER).

Veel zakelijke directeuren, zien in, dat het bereiken van groepsimmuniteit tegen het coronavirus, eigenlijk de enige manier is om de economie van het slot te krijgen. Het enorme bedrag dat Bolthouse Farms aan veiligheidsprotocollen heeft gespendeerd, is dan ook een voorbeeld van de situatie in het hele bedrijfsleven. Voor velen is duidelijk, dat sectoren als de horeca- en reisbranche, op omvallen staan; de wereldeconomische groei daalde in 2020, met zo’n 3,5 procent in. Tja, dan de mensen met bezwaren tegen vaccins en vaccinaties maar aan de kant..?

Dat wilde zelfs oud-president Donald Trump.
Hij riep vaccinatieweigeraars, die in Amerika volgens Forbes (HIER), relatief vaak tot diens achterban behoren, afgelopen week op zich wél te laten vaccineren. Trump is natuurlijk zelf ook zakenman en de coronacrisis raakt volgens CNN zijn hotelimperium hard (HIER); de omzet van Trumps bedrijven daalde het afgelopen jaar met maar liefst zo’n 40%. Vandaar dus dat CEO’s en ondernemers in de VS zich in toenemende mate gaan gedragen als personen, die vaccins een warm hart toedragen.

Supermarktketen Publix (HIER) geeft medewerkers bijvoorbeeld cadeaukaarten van US$ 125 als ze zich laten inenten. En de filiaalbedrijven van Dollar General (HIER) en Trader Joe’s bieden hun medewerkers betaalde verlofuren als ze zich laten vaccineren. Boodschappenbezorger Instacard biedt hun bezorgers, US$ 25 als ze zich laten inenten. Maar wat natuurlijk helemaal idioot is, is dat je er ook PR/promotie uit kunt halen, als bedrijf. Zo kun je cadeautjes geven aan gevaccineerde klanten, zoals de Amerikaanse donutketen Krispy Kreme (HIER) haalde internationaal de media, door gratis donuts aan te bieden aan hun klanten, die kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn.

Nederland
Dit zeg maar, Amerikaanse beloningscircus, heeft ook Nederland al bereikt. De communicatie-afdeling van het Zeeuwse bedrijf Delta Safe Security was er in dat kader vroeg bij. Het bedrijf, dat 160 medewerkers werk biedt, meldde al begin 2021, dat het € 100,- schenkt aan alle medewerkers die zich laten inenten. ‘Wij staan op het standpunt: hoe sneller iedereen een prik heeft, hoe sneller we door deze crisis heen zijn’, zei directeur Michel Staat in ‘De Limburger’. Uit een in januari uitgevoerd onderzoek bleek (HIER) dat 9% van de Nederlandse twijfelaars zich door zo’n gift van € 100 zouden laten overhalen.

2 gedachten over “De ongevaccineerde werknemers straffen..!

 1. Nu zijn er ook al mensen die niet de vrijheid hebben of voelen om te kiezen, juist kwetsbaren. In dit interview met twee verpleegkundigen en iemand die zelf zorg nodig heeft, vertelt Cor (die zorg nodig heeft) dat hij niet bang is voor het virus, maar wel voor de maaatregelen. Hij wil zich niet laten vaccineren, maar ‘heb ik een keus?’. De thuiszorg had eerder al een deel van de zorg geschrapt toen hij zich niet telkens weer opnieuw laten testen. En bieden ze wel zorg als hij zich niet laat vaccineren? https://www.youtube.com/watch?v=QFedOLHoipc

 2. Dit behoord tot de VOORSPELBARE smerige politieke spelletjes die door politici gevoerd wordt.
  Zoals Thierry Boudet kwam met het rapport van de Rockefeller Foundation waarin ook voorspellingen staan die nu uitkomen wat gewoon bevestigd dat politieke maatregelen die nu genomen zijn/worden een voorspelde/verwachte reactie oproept.Ze zeggen het één om mensen op een dwaalspoor te zetten terwijl ze weten hoe mensen gaan reageren wat dan uiteraard in hun politieke belang is waardoor ze hun plannen kunnen doorzetten.
  Ze weten dat werkgevers angst hebben voor uitval van personeel EN ook om opdrachten te kunnen kwijt raken of mislopen als hun personeel niet gevaccineerd is.Met bonussen,geld,of andere middelen proberen ze zoals de politiek waarschijnlijk ook verwacht mensen min of meer op chantage achtige wijze over te halen zich toch te laten vaccineren.Ook al zou het niet mogen werkgevers zullen toch bij aanname van nieuw personeel letten op het wel of niet gevaccineerd zijn en daar hun keuze op baseren.(wat natuurlijk inhoud dat de gevaccineerde aangenomen wordt en de niet gevaccineerde buiten de boot valt).
  Hetzelfde zien we met het reizen vanuit Nederland naar andere landen ben je gevaccineerd en heb je een vaccinatiepaspoort met QR code of op de telefoon dan kan je na controle gaan en staan waar je wilt niet gevaccineerden zal het moeilijk gemaakt worden en zelfs onmogelijk wanneer de kosten voor testen te hoog oplopen voor mensen. Als extra straf zullen niet gevaccineerden na terugkomst in quarantaine moeten terwijl gevaccineerden dat mogelijk niet zullen moeten.Dit is chantage door de overheden zelf in mijn zienswijze.
  Waarom kan het niet zo zijn dat zij die zich vrijwillig willen laten vaccineren daar de mogelijkhed voor krijgen en zij die zich niet willen laten vaccineren daar ook vrij in zijn?
  De NIET gevaccineerden kunnen nooit de gevaccineerden besmetten of een gevaar voor hen zijn want dat zou betekenen dat de vaccinaties NIET werken of ben ik nu gek?
  Dit betekend dan wel dat al die onzinnige testen en quarantaine overbodig en niet nodig zijn en de maatschappij weer open zou kunnen.Wanneer ze dan zeggen dat niet gevaccineerden eventueel nieuwe varianten mee kunnen dragen wat gevaarlijk geacht wordt is dat kolder want ook gevaccineerden kunnen nieuwe varianten waar hun vaccinatie niet tegen beschermd bij zich dragen en daarmee anderen besmetten.Alles draait om controle en mensen beperken in hun vrijheden wat bevestigd wordt door meerdere dingen zoals door gemeenten ingezette NEP accounts op social media om het eigen volk te bespioneren,camera’s inzetten zogenaamd voor onze veiligheid terwijl het gewoon ordinaire controle is om te zien waar mensen zijn en wat zij doen,in Lombardije hadden ze dan weer lantaarnpalen die mensen konden volgen en wanneer iemand niet met de kudde meeliep had hij of zij gelijk een boa of politie op zijn of haar dak omdat ze zouden denken dat iemand kon gaan inbreken en nu willen ze dus ook nog cash geld inwisselen voor digitaal geld waar dan overheden en banken de baas over zijn waardoor we allemaal slaaf van de overheid en banken zijn.
  Niet voor niets worden eerlijke mensen die wel iets tegen ongerechtigheid willen doen (P.Omtzigt bv) zelfs door de eigen partij als ongewenst beschouwd en het zou mij niets verbazen wanneer ze P.Omtzigt min of meer als ontoerekiningsvatbaar of gek zullen gaan betitelen om hem naar de wens van Rutte en consoorten uit de CDA te kunnen zetten simpel omdat de plannen hoe dan ook door moeten gaan en dat lukt moeilijker met mensen als Omtzigt natuurlijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.