Advertentie

Edith Schippers: van ‘complot’ tot ‘dictatoriale trekjes’..


Al eerder stond Edith Schippers onder zware druk om afstand te doen van haar banden met de tabaksindustrie.. Dat deed ze uiteindeljik en droeg het 'tabakdossier' over aan haar staatssecretaris. Is het ook de grote vriendin van Big Pharma..? Waarom anders geen gedegen onderzoek naar de werking van het griepvaccin..? Is het deze mevrouw de minister gewoon om het even, of er wellicht € 60 miljoen griepvaccinatiebudget over de balk gegooid wordt zoals veel huisartsen, medici en wetenschappers zeggen..?!
Edith Schippers stond eerder onder zware druk om afstand te doen van haar banden met de tabaksindustrie.. Dat deed ze uiteindelijk en moest het ’tabakdossier’ overdragen aan haar staatssecretaris. En Schippers als de grote vriendin van Big Pharma..? Waarom anders geen gedegen onderzoek naar de werking van het griepvaccin dat de staat jaarlijks € 60 miljoen kost. Daar waar veel huisartsen, medici en wetenschappers zeggen: ‘STOPPEN’..?!

x

x

Edith Schippers: van ‘complot’ tot ‘dictatoriale trekjes’..

2015 ©WantToKnow.nl/.be

x

Wat is er met Edith Schippers aan de hand..? Wat is de reden om niet gewoon de parlementaire democratie te steunen. En waarom moet, in plaats daarvan, de partijpolitieke vriendjespolitiek hoogtij vieren. Wat is er verkeerd om de minister al lopende over het Binnenhof, te vragen naar een actuele zaak voor de democratie? Zoals de almaar oplopende zorgkosten voor de burgers..!! Kijk naar 2 voorbeelden rondom deze minister, die zo gladjes haar politieke spelletjes speelt, dat het de doorsnee-burger nauwelijkst opvalt. Maar door wakkere Nederlanders wél wordt gezien en verafschuwd..!

De politie achter je aan, omdat je de minister een vraag stelt..??
Stel een vraag aan de minister als vrije pers en je krijgt de politie achter je aan.. Nee, die politie was niet bij het interview aanwezig, al lopende in Den Haag, rondom het Binnenhof, waar Edith Schippers verrast werd door een draaiende camera en enkele -voor haar- ongemakkelijke vragen van onze collega’s van ‘WeAreChangeRotterdam’. Nee, de politie zocht even later deze cameraploeg en onderwierp hen aan een aantal vragen. Het waren niet alleen deze vragen, maar ook de wijze waarop, op bijna ‘fascistische’ wijze, de beide journalisten worden ondervraagd.. Kijk naar dit eerste voorbeeld.

x
We citeren graag de persoonlijke observatie van columnist Frits Abrahams, bij de bizarre strapatsen inzake het anti-VVD-complot van deze opportunistische VVD-vrouw. Een vrouw die zelden van zich doet spreken door een visionair beleid op volksgezondheid, daarentegen wel Big Pharma door dik en dun steunt, en de tabaksindustrie zódanig de helpende hand toestak, dat zelfs de VVD het te gortig vond en het ’tabaksdossier’ bij haar staatssecretaris liet neerleggen. Een vrouw ook die het liefst eigenhandig de homeopathie en andere, menslievende geneeswijzen, de nek om zou draaien. Lees het verhaal van Frits Abrahams, dat we hier citeren:
x

Het complot

2015 © Frits Abrahams / deze versie WantToKnow.nl/be

Mevrouw de minister weet het ook allemaal niet meer.. 'Prik mij maar lek?'... Dát is geen ramp, maar nét doen alsof je weet dat een hele geneeskundige tak gebaseert is op fraude en onkunde, dát is pas onnozelheid in onze ogen!
Mevrouw de minister weet het ook allemaal niet meer..

Zal minister Edith Schippers erg ingenomen zijn met het rapport van de commissie-Oosting? Ze wilde immers zo graag een onderzoek dat zich ook uitstrekte tot een mogelijk complot tegen die arme VVD. Dat onderzoek is er gekomen en de commissie zegt: “Complot? Daar is geen enkele aanwijzing voor.” Eindelijk heeft deze minister dus de duidelijkheid gekregen waar ze zo hartstochtelijk naar verlangde.

Op 14 maart van dit jaar zegt ze tegen De Telegraaf“Als een bonnetje van vijftien jaar geleden een week voor de verkiezingen opdoemt, dan is mijn conclusie dat het niet voor niets nú gebeurt. […] De een zegt: het is de onderwereld. De ander zegt: het zijn krachten bij justitie. Een derde zegt: het zijn krachten uit de advocatuur. Ik kan dat niet beoordelen. Maar er zit ergens een kracht achter.”

Ook al neemt de minister niet zelf het woord ‘complot’ in de mond, de suggestie is duidelijk: op zijn minst één boze kracht probeert de VVD kort voor de Provinciale Statenverkiezingen te beschadigen. Een dag later geeft de minister in Buitenhof een interview aan Paul Witteman. Het wordt een intrigerend steekspel tussen een sluwe minister en een vasthoudende journalist. Het eerste kwartier gaat helemaal over het vermeende complot. Schippers doet alsof zij geen enkele beschuldiging uit, zij heeft alleen maar allerlei speculaties gehoord en ze wil nu weleens het naadje van de kous weten, vooral als de VVD tot twee keer toe met die kous gewurgd dreigt te worden. “Eén keer is toevallig, twee keer te toevallig, dat moeten we onderzoeken”, zegt ze.

Witteman stelt vast dat de minister allerlei suggesties doet nog voordat het onderzoek is begonnen. Welnee, zegt de minister dan weer, zij beschuldigt niemand, zij citeert alleen maar anderen, dat zijn feiten, zij weet nog niks, daarom moet er onderzocht worden. “Dat is uw mantra”, lacht Witteman. “Nee”, zegt Schippers dan fel, “Dat is geen mantra, ik vind echt dat we de onderste steen boven moeten krijgen.”

Die steen ligt nu dankzij de commissie-Oosting boven. Het is een keiharde baksteen die dwars door de voorruit van de VVD is gevlogen, allerlei prominente VVD’ers zitten onder de glasscherven. De suggesties van minister Schippers keren zich tegen haar en tegen haar partij: de VVD is niet op een stiekeme manier door derden beschadigd, maar door zichzelf.

Het is alsof Paul Witteman die mogelijkheid in dat interview voorvoelt. “Als de VVD nu eens de hand in eigen boezem steekt”, zegt hij, “Een minister [Opstelten] moet aftreden omdat hij de Kamer verkeerd heeft voorgelicht – dat is ook een feit.” Schippers zucht. “Ik vind het vreselijk dat zulke leden van het kabinet na veel succesvol beleid moeten aftreden… Maar stel dat dit door krachten in de onderwereld is gebeurd, dan moeten wij dat boven krijgen.”

Hoe moeten wij dit optreden van de minister achteraf duiden? Twee mogelijkheden. Zij meende wat zij suggereerde, ook al had zij daarvoor geen duidelijke aanwijzing, laat staan een bewijs. Of: zij wist dat zij kletskoek verkocht, maar zij probeerde verwarring te zaaien en daarmee een dreigende verkiezingsnederlaag van de VVD te voorkomen. Mij lijkt in deze zaak eerder sprake van een complot van de VVD – een gezamenlijke poging om de waarheid in de doofpot te krijgen – dan een complot tegen de VVD. Let wel, ik zeg: lijkt. Verder heb ik niks gezegd.

27 gedachten over “Edith Schippers: van ‘complot’ tot ‘dictatoriale trekjes’..

 1. Nederland is niet alleen in de praktijk van alledag een politie-staat maar is dat sinds 2008 ook officiëel. Want met de aanname van het Verdrag van Lissabon -waarin de doodstraf versluierd(!)staat weergegeven- is ook de doodstraf weer terug van weggeweest. Nederland is nota bene het eerste land in de wereld geweest waar de doodstraf officiëel werd afgeschaft maar we worden tegenwoordig geregeerd door gevaarlijke onderwereldfiguren die dat niet zo’n goed idee vonden.

  1. Dat hangt er nog maar vanaf of het geen GMO komkommer is. Kan je dat aan de buitenkant zien?????

 2. Ik zou me hier met dit mens maar niet bezig houden, de wereld zit vol met dit soort handlangers, zijn in wezen net zo slecht als hun baas, verdienen straf, als volksverraders en misdaden tegen de mensheid, punt uit !

 3. Er is iets fundamenteels mis met het DNA van de VVD. Nu is het weer Rutte die diep door het stof gaat en er toch weer mee weg lijkt te komen. Na mijn inzien bestaat dit kabinet alleen nog omdat de PvdA zich vastklampt aan deze pilaar van leugens omdat ze weten hoe diep de afgrond gaat zien bij de volgende verkiezingen.

  1. De VVD en PVDA kunnen verder met hun Nederland afbreek beleid door hoogst waarschijnlijk “mensen” die tegen de motie hebben gestemd omdat ze daar zelf belang bij hebben.
   Het verschil is 12 stemmen waardoor dit kabinet in stand wordt gehouden (en ik meen dat zelfs F.Teeven een tegenstem heeft uitgebracht)hoe gek wil je het hebben de man die de oorzaak was mag meestemmen?
   Er wordt altijd gezegd dat de kamer gekozen is en dat 150 mannen en vrouwen het beleid bepalen maar wat is daar nu nog van over?
   Zijn het niet die 12 tegenstemmers met belangen die nu het beleid bepalen en waren dat geen leden van het zittende kabinet waardoor ze wel tegen moesten stemmen omdat Rutte en de coalitie partijen anders moesten vertrekken?
   Is hier nog sprake van democratie of belangenverstrengeling?

 4. http://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/article/detail/4207176/2015/12/14/Alternatieve-genezers-komen-onder-toezicht.dhtml

  Uit de link:
  ,,Veel mensen maken gebruik van alternatieve geneeswijzen,” licht zorgminister Edith Schippers de nieuwe regels toe. ,,Ik vind het daarom van groot belang dat patiënten meer rechtszekerheid krijgen, een klacht kunnen voorleggen aan een klachtenfunctionaris en kunnen zeggen: ik ben onjuist behandeld.”

  Eigenlijk iedereen die ik spreek wil terug naar het oude systeem zonder zorgverzekeraars. Het verschil is dat wat de minister wil gebeurt en brengt steeds grotere groepen mensen in de problemen.

  Wat een land, zucht.

  1. Wil Edith nu beweren dat patiënten bij de reguliere genezerds verzekerd zijn van rechtszekerheid?
   Dat is lef hebben 😡

  2. Pietje, Schippers heeft zich verslikt toen ze met haar man de maaltijd ging nuttigen…
   Natuurlijk gaat het niet om de alternatieven, het gaat om de regulieren die niet meer weten wat ze moeten verzinnen om hun bovenste opperste heelmeesters het naar de zin te maken.
   Een maaltijd is voor Schippers een offer aan de Grote Goden.
   Kennelijk spuugt Sneeuwwitje vanuit zielsverbijstering ook nog eens een brokje uit 😉

  3. Het is eigenlijk heel eenvoudig zodra een bedrijf geprivatiseerd wordt gaan deze bedrijven voor de winst en niet voor datgene waar ze voor bedoeld zijn.
   Hoe zou Edith Schippers uitleg kunnen geven dat de zorgpremie steeds verder stijgt terwijl steeds minder vergoed wordt door de zogenaamde zorgverzekeraars?
   Daar is volgens mij maar 1 uitleg voor mogelijk dat te veel geld opgaat aan te dure medicatie waarmee de farmacie gespekt wordt terwijl de verzekerde steeds meer zelf moet betalen.
   Medicatie kan makkelijk veel goedkoper gezien de enorme winst die deze bedrijven hebben(denk hierbij aan overnames van meer dan 100 miljard).
   Ikzelf betaal €130,25 premie p/mnd en €375,- eigen risico per jaar is in totaal € 1938,- per jaar maar toen ik na jaren betaald te hebben een operatie moest ondergaan wat ongeveer €7000,- koste kreeg ik van de zorgverzekeraar te horen dat zij dit niet vergoedden omdat het (zoals ze vaak aandragen om niet te hoeven betalen)een operatie zou zijn waar nog onderzoek naar gedaan wordt en het dus niet vast staat dat het een goede operatie zou zijn.
   Het vreemde is dat ze die operatie in Amerika al meer dan 30 jaar met goed resultaat doen en in Belgie destijds al meer dan 15 jaar dus de resultaten zouden bekend moeten zijn.
   Uit coulance na lange gesprekken betaalde de verzekeraar de helft en moest ikzelf bovenop die jaarlijkse premie en eigen risico meer dan €3000,- zelf betalen.
   Jaren later belde ik naar dezelfde verzekeraar en vroeg of deze operatie vergoed zou worden omdat ik hem mogelijk moest ondergaan (ik heb toen niet verteld dat ik die operatie al had ondergaan)maar ik wilde weten of er nog steeds onderzoek naar gedaan werd.
   Na lang wachten kreeg ik precies hetzelfde antwoord als VIJF JAAR eerder dat het in onderzoek was en dus geen erkende operatie was en dus niet vergoed werd.
   In het filmpje zegt Edith Schippers dat het met toeslagen allemaal goedkoper is dan zoveel jaar eerder wat dus complete lariekoek is.
   Overigens maakt diezelfde zorgverzekeraar nog steeds reclame op TV dat zij alles doen voor betere zorg Compleet Zeiken noem ik dat.
   – –

 5. Het wordt zeker tijd , dat de grote Ego’s in dit Egoland
  hun maskers afzetten , en met hun ware mens-zijn de ontstane problemen kunnen oplossen.

  Op deze site kunnen de Ego’s , Potcasts beluisteren ,
  in de rechtse balk.
  Te beginnen onderaan bij Nr. 1
  In Nr. 50 wordt o.a door Jan van Rossum uitgelegd , wat gedachten zijn.

  http://www.a-dvaita.nl/podcast.html

  http://waarheid.com/

  Dus ook voor elk denkend mens een bron van interessante informatie

 6. Toen de staat nog over de zorg ging had de farmacie daar niet zoveel voordeel van terwijl nu de zorgverzekeraars er beter van worden en de farmacie ten koste van de betalende burgers.
  Elk jaar wordt de zorgpremie verhoogd ongeacht of dat nodig is of niet maar in ieder geval wel in het voordeel van deze geprivatiseerde bedrijven.
  Misschien moet men zich maar eens af gaan vragen of het niet voordeliger is om geen premie meer te betalen en zelf de kosten te betalen indien men medische zorg nodig heeft.
  Het is niet voor niets dat de zorgpremie verplicht aan iedereen opgelegd wordt want als men dat niet zou doen zouden de parasieten er niet zoveel aan over houden.

  1. Helemaal mee eens! Een eigen verzekering in Stichtingsvorm oprichten! DOELSTELLING : Het verbeteren van de gezondheid en het verbeteren van de gezondheidszorg. Er zullen nog wel wat artikelen nodig zijn maar het uitgangspunt is duidelijk anders dan van een verzekeraar.
   Je komt dan wel de pharmacie tegen. Die willen geld verdienen. Dus zijn er internationaal regels nodig om de pharmacie in te binden en idioot hoge winsten moet uitsluiten. De gezondheidszorg moet weer gezondheidszorg worden. EN als de pharmacie niet wil gaan we zelf weer onderzoeken. Ook in diezelfde Stichting : Pharmaceuticals Nederland : kunnen we tenminste vaccins ontwikkelen die ook echt werken en op een eerlijke en correcte manier wetenschappelijk worden getest en waarbij goede voorlichting wordt gegeven van de werking en de bijwerking. En tegen kostprijs worden geleverd zonder winstoogmerk. Dit is een langjarig project maar wat let ons. Ik denk een partij die claimt voor vrijheid en democratie te zijn…

 7. Nar mijn idee maakt minister Schippers de hele gezondheidszorg kapot en de betere zorg alleen nog maar betaalbaar voor de beter gesitueerden in ons land. De gezondheidszorg moet niet geprivatiseerd zijn maar is een volksrecht. Een recht van iedereen. Er moet geen winst op gemaakt worden op een instelling die 100% dienstverlenend moet zijn.

 8. Minister Schippers en consorten maken door de privatisering de hele gezondheidszorg kapot en onbetaalbaar. Gezondheidszorg is een elementair recht voor iedere wereldburger. Daarom mag gezondheidszorg nooit geprivatiseerd worden (met de daarbij behorende gigantische winsten van de zorgverzekeraars)maar moet een staatsinstelling worden met de daarbij behorende salarissen en niet de hoge salarissen van nogal wat specialisten.

  1. Daarbij komt dat de winsten in de zakken van de bedrijven komen en de lasten door de burger gedragen worden.
   BV de NS was vroeger van de Nederlandse staat en werd door ons allen betaald en was toen goed.
   Nu maken ze er een puinhoop van en mag de burger voor de kosten opdraaien,hoe kan dat het is nu toch geprivatiseerd?
   Hetzelfde geldt voor de zorg.

 9. Het zou goed zijn de handel en wandel van de minister nader te onderzoeken. Onze gezondheid staat op het spel. Een complot samen met de pharmaceutische industrie daar zou ik wel onderzoek naar stimuleren. En tot die tijd de minister op NON ACTIEF, voordat we met allerlei niet werkende vaccins met zeer schadelijke wetgeving worden opgescheept! Onze kinderen hebben al zo veel te lijden onder vaccins en E-stoffen en overdosering van suiker!! Genoeg is genoeg ! Een goede leidraad bij zo’n onderzoek is dan ” follow the money”. Ik betaal mee.
  Verder is ons systeem van “zorgverzekering” helemaal fout. De term was ziektekostenverzekering. Een verzekeraar verzekert onvoorziene kosten. De term is niet voor niets gewijzigd in zorgverzekering. Onder het mom van kostenbesparing wordt de zorg overgenomen door contracten van verzekeraars. De volgende stap is zorg inkopen bij een verzekering. Kosten wordt niet meer over gesproken, de sky is dan de limit. Dit systeem geeft vermenging van belangen!!!! Als dit niet wordt gecorrigeerd zijn wij overgeleverd aan een systeem waar wij allemaal de dupe van zijn!!! Ziekenhuizen, artsen en patienten moeten allemaal op het matje komen bij de VERZEKERAAR! De gezondheid of de zorg is secondair belang geworden. De term verzekeraar kan dan ook worden gewijzigd in gezondheids melkkoe. PS : Arnold hieronder : je hebt helemaal gelijk. Maar de gevolgen die we zien zijn het gevolg van de ingezette weg. Als er geen enkele minister de kennis heeft en de wil zijn wij verkocht aan de verzekeraars.

 10. Je weet als je mooie dingen in de wereld zet deze zich als een steen in de vijver uitbreiden en dat zo mooie dingen toenemen en het steeds lichter wordt om je heen.
  Als je je bedient van ondoorzichtelijk optreden dan heeft dat net zo’n effect als de steen in de vijver. Je gaat er steeds slechter uitzien en het niet doorzichtelijk optreden breidt zich uit en meer en meer zullen slechte dingen toenemen en wordt het donker om je heen. Hoe lang nog blijf je dan in de running?

 11. Dat de zorg steeds duurder wordt is een feit en dat iemand daar profijt bij heeft is goed mogelijk.
  Misschien wel de farmaceutische industrie?
  Minister Schippers wordt misschien wel gedwongen te doen wat ze doet waarmee ik absoluut niets wil goedpraten.
  Maar als er twijffels bestaan over medicatie voorschrijvingen door artsen is dat misschien ook wel omdat ze dat moeten doen omdat ze anders hun praktijk mogen sluiten(let wel ik schrijf niet dat het zo is maar mogelijk is).
  Ene F.B was Europees commissaris voor de interne markt en diensten tussen 1999 en 2004.
  In 1996,toen F.B leider was van de regerende VVD trachtte hij E.B minister van gezondheid te overtuigen om het cholesterolverlagende middel Cozaar in het vergoedingensysteem van het ziekenfonds op te nemen.
  Cozaar werd op de markt gebracht door Merck,Sharp&Dome waarvan F.B toen directeur was.
  Volgens NETWERK werd van F.B ook gezegd dat hij bij E.B aandrong om de vergoedingslimiet voor Zocor ook een Merck,Sharp&Dome product te verlagen.
  Toen F.B Europees commissaris voor interne markt en diensten was ontwierp hij de richtlijn voor diensten in de interne markt.
  De “Bolkensteinrichtlijn” was bedoeld om 1 enkele markt voor diensten te maken.
  Bron: De naziachtergronden van de EU te Brussel blz 243.

 12. Minister Schippers is een ordinair, onmenselijk en arrogant manwijf! Liegen en bedriegen gaat haar zo goed af dat het gewoon een natuurtalent is die volkomen op haar plaats is als lid van de VVD; de partij van dieven en zakkenvullers!
  Zij veegt haar vette reet af en heeft lak aan de noden van het volk met name de CHRONISCH ZIEKEN die zij volkomen onmenselijk behandeld en laat opdraaien voor vrijwel alle extra gezondheidskosten die deze mensen moeten maken.
  Deze mensen worden in hun voortbestaan volkomen willekeurig bedreigd en afgeknepen waardoor hun deelname aan het dagelijks leven wordt afgenomen.
  Een asociaal figuur dus die geen gevoelens heeft dan alleen minachting voor het volk.
  Daarbij laat ze de stelende en rovende zorgverzekeraars met rust en kunnen die ongemoeid doorgaan met hun superwinsten van ONZE premies!
  Dit figuur hoort thuis in een inrichting voor gehandicapten en is derhalve totaal ongeschikt als minister; waar trouwens het hele kabinet in uitblinkt.

  1. ingehuurde PION die vrouw.. net als die halfbakken klink en zijn voorganger die een vinger in zijn bek stak en voor de kamervoorzitter een demo gaf hoe je kon kotsen..
   naw heeft borst dat moeten bekopen met haar dood want zij wist precies waar het om ging

   schippers is een lachertje als minister, bijna een soort heks
   hennis is nog zo een klucht.. gaat ook steeds meer met een grote breedbandplooi lachen als het te dichtbij komt..
   alle defensieministers in de eu zijn btw allemaal vrouwen, niets mis mee.. maar zijn wel allemaal blond.. raar hey

 13. Wellicht raadzaam voor deze kenner!!!!!!,om eens de moeite te nemen contact te zoeken met cliënten,
  van Dr.Th.H.L.Michiels ( Doctor of Naturopathy / Master of Naturopathy )
  Ton Maigret

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.