Advertentie

De magische gouden Ring..


20151216_110429

Petra Maartense is een geboren verhalenverteller. Ze kon nog nauwelijks lopen of ze popelde al om te leren schrijven. Als kind schreef ze vooral graag kerstverhalen. Het sprookjesachtige daarvan trok haar aan: de hoop in de donkere dagen, van drama naar verlossing. En zo staat Petra ook in het leven: ervan overtuigd dat er een weg is, die leidt naar vrijheid, geluk, overvloed en liefde.

De wens om schrijver te worden bracht haar eerst naar de school voor journalistiek, waar zij koos voor de richting televisie. Na zo’n 20 jaar tv-programma’s maken – van nieuws bij het Journaal tot reportages bij Urbania en diverse documentaires – koos zij ervoor het ‘echte’ schrijven weer op te pakken. Genoeg ellende in de wereld gezien, tijd voor haar eigen verhalen, die de weg wijzen naar het licht in de duisternis. En een van die magische verhalen, werd het boekje ‘De Magische Gouden Ring’… Het verhaal over de bijzonder totstandkoming van dit boek, vertelt Petra hieronder, hier op de gastcolumn.

We plaatsten al eerder werk van Petra’s hand, met name in relatie tot haar rol als begeleider van Ian Graham, die White Bull channelt. Een entiteit met grote liefde voor de Aarde en de bewoners van deze planeet. (HIER). Je ziet wel, aan ‘magie’ geen gebrek in het leven van Petra Maartense.. Geniet van het volgende verhaal. En als je het boekje wilt bestellen, heeft ze ook nog een mooie aanbieding voor je in petto, onderaan het artikel. 

x

* * *

x

magische gouden ring

x

De Magische Gouden Ring

2015 © Petra Maartense

x

Er was eens een juwelier, die op een dag besloot de mooiste gouden ring van zijn leven te gaan maken. Dat kwam zo: Het was een rustige tijd, veel van zijn collegas maakten zich grote zorgen. Maar deze juwelier wist dat het geen zin had om je zorgen te maken. Maar deze juwelier wist dat het geen zin had om je zorgen te maken. Het leven loopt zoals het loopt en je moest vooral je kansen grijpen. Eindelijk had hij de kans om zijn droomring te maken.

de magische gouden ring boekcoverZo begint het verhaal over de ‘Magische Gouden Ring’. Een verhaal over intenties, de kracht van gedachten, wonderen… Als je het leest wordt er een snaar geraakt in je onderbewuste, die een aanzet kan zijn in het volgen van je eigen passie, het geloven in je dromen; of hoe iets kleins iets groots teweeg kan brengen. ‘Wat je met liefde doet, gaat altijd goed,’ is het eenvoudige motto van dit boek en het laat zien hoe dat wat je met liefde doet of maakt vanzelf z’n weg weet te vinden.

Hoe ik op het idee kwam voor’ De Magische Gouden Ring’..
Ik was in België en ontmoette daar een juwelier uit Turnhout, die met zoveel passie over zijn werk begon te vertellen dat het me deed denken aan een verhaal wat ik ooit gehoord had over een molenaar. Die maalde het meel met zoveel liefde dat iedereen in het dorp gelukkig werd van het brood dat ze aten. Ze wisten het alleen niet. Pas toen de molenaar stierf, kwamen ze erachter. Dat vertelde ik de juwelier en hij keek blij verrast. Alsof eindelijk iemand ‘het geheim’ had ontdekt.

Vanaf dat moment hield hij me op de hoogte van alles wat hij meemaakte aan bijzondere ervaringen. Ik werd uitgenodigd om te komen kijken in zijn atelier en het viel me op met hoeveel geduld en precisie, hoe geconcentreerd en liefdevol hij aan het werk was. Soms belde hij op om te vertellen over een bijzondere klant of een vreemde situatie. Ook vertelde hij me zijn eigen levensverhaal, stukje bij beetje. Over z’n vrouw die bij hem was weggegaan en hoe hij daarop had gereageerd, bijvoorbeeld.

Het was bijna kerst en dan krijg ik altijd de kriebels om verhalen te schrijven. Ik was eigenlijk met een aantal andere projecten bezig, ook met een ander boek. Dat waren vrij prestigieuze projecten, waar veel druk op lag, het moest zo perfect zijn allemaal, dat het niet erg opschoot. Maar dit verhaal rolde ineens uit mijn pen. Ik genoot ervan omdat ik – net als toen ik vroeger als kind verhalen schreef – zelf benieuwd werd hoe het afliep.

Dat is voor mij de kick van het schrijven, dat ik zelf nieuwsgierig word naar wat er komt. En als er geen druk op staat, komt het vanzelf. Dat was een interessante ervaring. Ik gebruikte allerlei verhalen die de juwelier me verteld had en op een gegeven moment wist ik zelf niet meer wat echt gebeurd was en wat niet.

Het grappige is, toen het verhaal af was en ik het aan de juwelier liet lezen, vroeg hij me om een aanpassing te maken. Hij wilde het aan z’n kinderen kunnen laten lezen en daarom moest er een bepaalde opmerking over z’n ex-vrouw uit. Zo levensecht kwam het verhaal dus op hem over, terwijl het voor mij nu eindelijk eens iets was waarin ik alle vrijheid had genomen om er op los te ‘fantaseren’, hoewel dat laatste niet helemaal zo voelt als het een verhaal is dat zichzelf komt vertellen. Ik moest erg lachen om het verzoek van de juwelier, maar ik heb het gedaan, want het maakte niet zoveel uit voor het geheel.

Je moet weten, ik was al jaren journalist en dan moet je je altijd aan de feiten houden. Als je als journalist iemand interviewt kan je niet z’n verhaal gaan verdraaien, romantiseren of aanvullen. Nu had ik alle vrijheid genomen om er op een speelse manier iets moois van te maken. Dat was heerlijk. Dat was ook wat ik al die jaren in de journalistiek erg had gemist. Om een ‘realistisch’ verhaal op te tillen naar een magisch niveau, om de realiteit naar je hand te zetten in een mooier verhaal.

IMG_8584Het meest bijzondere wat ik ontdekte is dat het verhaal daardoor zelf ook een magische kracht kreeg. Net als de ring. Hoewel ik het misschien juist wel beoogde, werd ik daar aangenaam door verrast. Er zijn een aantal mensen die het aan een ziek persoon gegeven hebben, die ervan opknapte. Een prima cadeautje dus om iemand op te beuren of om te lezen als je weer op krachten moet komen. Ik besteedde er niet al teveel aandacht aan, maar er gebeurden meer bijzondere dingen.

Zo kwam ik op een gegeven moment met een kunstenaar in Turnhout, die illustraties bij het verhaal wilde maken. Dat is uiteindelijk niet doorgegaan, omdat ik merkte dat het je eigen beeld en voorstellingsvermogen dan teveel beïnvloedt. Zijn proeftekeningen waren prachtig, maar ik had er zelf hele andere beelden bij. Tijdens dat bezoek gingen we rondkijken in het stadje en wat troffen we daar aan? Een Mariabeeldje op het Begijnhof in een soort grot, met heel veel briefjes en tegeltjes aan de wand, waarin zij bedankt werd voor haar hulp en genezing.

Ik was er nog niet eerder geweest en de juwelier was juist in de veronderstelling dat ik dat wel wist. Overal in de buurt waren zulke Mariaplaatsen die mensen bezochten, vooral als ze ziek waren. Ik wist van niks. Ik begreep al niet waarom Maria in het verhaal was verschenen, compleet met wonderbaarlijke genezingen en bedankbriefjes. Ik ben zelf niet katholiek opgevoed en had me ook nooit zo bezig gehouden met Maria. Maar vanaf dat moment had ik grote bewondering voor haar. Behoorlijk knap hoe ze mijn verhaal ingekropen was.

De juwelier wilde de magische gouden ring die hij had gemaakt eigenlijk niet verkopen. Datzelfde had ik vervolgens ook ‘per ongeluk’ met het boek toen het af was. Het wordt onbewust een beetje je kindje, dat je wil beschermen tegen de wereld… Ook dat had ik zelf geschreven. Stukje bij beetje kwam ik erachter dat het verhaal, dat zichzelf was gaan vertellen een eigen leven ging leiden en manifesterend werkte. Ik kon het bijna niet geloven. Nu geloof ik inmiddels wel dat het zo werkt. En ik had het kunnen weten. Want alles wat we zeggen en denken, elk woord en elke gedachte heeft creatiekracht. Dus ook geschreven verhalen. Ook alles wat je leest. En wat je zelf schrijft. Je kunt je er niet genoeg bewust van zijn. Waar richt je de aandacht op? Hoe denk je over bepaalde zaken en gebeurtenissen? Pas op, want je creëert het…

De juwelier gaf de ring op een gegeven moment een mooi plekje in de etalage. Daar kwamen veel mensen op af, er stond ook een Maria-beeldje bij en er begonnen allerlei wonderen te gebeuren. Zelf werd ik op een gegeven moment benaderd door iemand of ik het boek in haar etalage wilde zetten. Pas toen we het helemaal ingericht hadden, met Maria en al, en ik een foto maakte, besefte ik dat ook dat precies klopte. Het boek stond opeens in de etalage, zoals het de ring in het boek ook verging.

IMG_6537Al met al kan ik wel zeggen dat het mij overkwam, het hele verhaal. Dat ik de juwelier tegenkwam, dat het verhaal zichzelf kwam aandienen, dat Maria erin verscheen, maar ook wat er omheen gebeurde, had ik niet kunnen bedenken. Wel leerde het me iets heel wezenlijks. Dat is dat je dus inderdaad vrijheid nodig hebt om verhalen naar je toe te laten komen, maar ook om zelf te creëren. Precies waar het boek over gaat.

We kunnen ons eigen verhaal ook herschrijven. We vertellen vaak steeds hetzelfde verhaal over wat ons is overkomen, we blijven hangen in onze oude patronen, omdat we er aan vasthouden. Maar we zijn zelf degenen die ons eigen verhaal kunnen herschrijven. Door een ander verhaal te vertellen. Door te geloven in de magie van het leven. Om het zogenaamde ‘realistische’ een beetje magischer te maken. Het is aan ons hoeveel magie we toestaan in ons leven. En waar we onze aandacht op richten. Dat laatste is van groot belang. Blijf je kijken naar wat er allemaal mis is, mis gaat, wat er is misgelopen in je leven of grijp je de kansen en creëer je nieuwe mogelijkheden?

Petra Maartense
Petra Maartense

Dat is wat ik wil overbrengen en dus met dit verhaal al vertel. Veel mensen noemen het een sprookje, dat mag, daar lijkt het ook op. Het was oorspronkelijk bedoeld als kerstverhaal, maar ik heb het iets algemener gemaakt. Het ademt wel die sfeer. Het licht in het duister. En het mag dan een sprookje lijken, maar wie zegt dat sprookjes niet bestaan? Als wij de kunst van het creëren gaan ontdekken, wordt het leven een mooi avontuur. Het is maar net hoe je ‘de realiteit’ bekijkt. En om met de woorden van White Bull te spreken:

Er is niets wonderbaarlijks aan een wonder. Een wonder is gewoon een bijproduct van de spirituele wetten die vrijelijk werkzaam zijn in een ruimte die beschikbaar wordt gesteld door een hart vol vertrouwen en een open geest.

Er is geen hoe of wat als of wanneer in een open geest. Er zijn ook geen ja, maars of het is moeilijk. Maar er is wel opwinding, en er is opluchting in de ruimte die wordt verschaft door de afwezigheid van beperkende gedachten en de controle door de saboteur. De waarlijk open geest is helemaal vrij van oude conditionering en angst voor de toekomst. Alles is mogelijk.

(uit: Er is niets wonderbaarlijks aan een wonder, de essentie van White Bull / Ian Graham)

Oja, wil je weten hoe het is afgelopen met die Magische Gouden ring? Nou… die ging uiteindelijk de hele wereld over en bracht een hoop tumult en wonderen teweeg…. 😉 Ik zou zeggen: lees het maar…. en probeer het zelf ook eens uit: Herschrijf je eigen verhaal!

Petra

 

de magische gouden ring boekcover
Je kunt het boek ook via de WantToKnow-bookshop bestellen. Klik op dit plaatje van de cover van het boek.

Wil je het boekje bestellen..?
Het is de kerstaanbieding van Happy View, (€ 12,50 euro) en de verzendkosten hoef je niet te betalen..! En als je daarnaast ‘De Magische Gouden Ring’ samen met ‘Er is niets wonderbaarlijks aan een wonder’ bestelt, ontvang je beide boeken voor € 30,- in plaats van voor € 35,-. Kijk HIER (aub zelf het juiste bedrag overmaken en geef ajb aan bij de bestelling: ‘Want-to-know aanbieding’)

Voor meer informatie, zie www.happyview.info of mail: happy.view@xs4all.nl Wil je zelf ook aan de slag met het herschrijven van je eigen leven? Dat kan bij Happy View, zie Hier

Boeken over White Bull, gechanneld door Ian Graham.
Zoals gemeld bij de inleiding, begeleidt Petra Maartense de geboren Engelsman Ian Graham, bij zijn levensmissie, om het werk van ‘White Bull’ te verspreiden. Wil je meer lezen over dit werk, dan kun je HIER klikken voor een artikel over dit werk en een introductie van ‘White Bull’s’ werk.

En we hebben hieronder een selectie gemaakt bij Bol.com van boeken op dit gebied.

[bol_product_links block_id=”bol_5672a2b350048_selected-products” products=”9200000045806558,666836004,9200000002223597″ name=”petra artikel magische gouden ring” sub_id=”” link_color=”C79F1A” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”B52D00″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFE096″ border_color=”D2D2D2″ width=”769″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 gedachten over “De magische gouden Ring..

  1. prachtig spel in communicatie
    de wereld is een mengeling van gister heden en toekomst, vorig leven en volgend leven
    in argeloosheid worden de mooiste dingen geboren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.