Advertentie

‘Big Pharma’ gebruikt mensen als proefdieren!


Kun je je morele, maatschappelijke en juridische verantwoordelijkheid ontlopen door je aan wettelijke regels hieromtrent te onttrekken? Door bijvoorbeeld naar de zg. ‘Derde-Wereldlanden’ te gaan en dáár dan je immorele en onverantwoordelijke dingen te doen..? Kennelijk is dat het geval voor de grote immorele farmaceuten van deze wereld..!

Schreven we HIER vorig jaar Juni al een artikel over ‘menselijke proefkonijnen in de derde wereld’, het blijkt uit keiharde bewijzen dat ‘Big Pharma’ steeds vaker  testen voor nieuwe medicijnen uitvoert bij volkomen onwetende en ‘onschuldige’ slachtoffers aldaar..

Er worden steeds vaker vraagtekens gezet bij de veiligheid ervan! In de onderstaande uitzending van ‘Uitgesproken VARA’ spreekt met Annelies den Boer van WEMOS en Euro parlementariër Sargentini. Hier in deze uitzending (vanaf 6:30′) zijn er beelden van de indrukwekkende documentaire ‘Body Hunter’ van Paul Jenkins.

In deze filmbeeld uit ‘Body Hunter’ zien we een Indiase arts die volmondig toegeeft, dat de tests zoals die plaatsvinden in zijn gebied, in andere landen als volkomen illegaal zouden worden gezien. Maar omdat het juridische toezicht volkomen te wensen over laat, is India (en natuurlijk veel andere Derde Wereldlanden) een paradijs voor het testen van nieuwe medicijnen..!

KIJK HIER NAAR DEZE UITZENDING

x

Mensen als vee, mensen als dieren.., proefdieren! Mensen als de spreekwoordelijke proefkonijnen? Misschien is het tijd dat er naast een Partij voor de Dieren, een Partij voor de Menselijke Proefkonijnen..

16 gedachten over “‘Big Pharma’ gebruikt mensen als proefdieren!

  1. @ cozmic hangt wellicht af welk filmpje je bedoeld,die van je leven daavoor moet je eerst in doodsnood voor verkeren.
   als je bedoeld op de lege plek tja dan denk ik dat er wel wat had horen te staan .

  2. well , ik zie dat het opgelost is , complimenten voor een goede poging @ Paul.
   verlichting kan ook link zijn als je normaal in het duister tast .

  1. ps wil je ECHT weten hoe Big Pharma niet alleen ‘ontwikkelingslanden’ systematisch misbruikt (en soms zelfs opzettelijk vergiftigd, bijv het drinkwater) maar ook graag ‘op artsenbezoek’ gaat bij kostscholen en geestelijk gehandicapte kinderen om te ‘experimenteren’…) lees dan de boeken van Len Horowitz. Als je de waarheid aan kunt…

   Ik heb ook een radio-special met hem gedaan, is na te luisteren nu.

 1. http://uitgesproken.vara.nl/Nieuws-detail.7674.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=35624&tx_ttnews%5BbackPid%5D=7703&cHash=50ea4a9588d92609a10960f1e75d8d5b

  Uit het interview met Paul Jenkins geplukt :

  Een andere uitkomst waardoor ik toch wel met stomheid was geslagen is dat 80 procent van onze medicijnen die bijvoorbeeld in India zijn getest alsnog allerlei bijwerkingen vertonen nadat ze op de markt zijn gebracht. Dit is op zijn minst gezegd opmerkelijk omdat er juist wordt getest op die bijwerkingen. Dat is het hele punt van al dat testen! Een thema dat wel zijdeling naar voren kwam in de documentaire is de dubieuze rol van farmaceutische bedrijven. Zij brengen medicijnen niet alleen op de markt maar testen vervolgens ook zelf de bijwerkingen. Dit kan natuurlijk niet. Er is blijkbaar sprake van een sterke lobby van de farmaceutische industrie bij de overheden. Dit verdient echt meer aandacht van journalisten in het Westen. Van binnenuit is er wel kritiek maar Indiase artsen vinden het heel lastig om kritiek te leveren op collega’s.

  Wat hoopt u te bereiken met uw documentaire?
  Ik hoop dat er meer onderzoek komt en het debat wordt opengebroken. De rol en de macht van de farmaceutische bedrijven in dit verhaal moet boven tafel komen. En er moet een discussie komen over de ethische en wetenschappelijke kant van het testen van medicijnen in de derde wereld. Hoe veilig is het voor de proefpersonen en hoe veilig zijn eigenlijk onze medicijnen nu we weten wat we weten. En we moeten onszelf in het Westen de vraag stellen of het wel ethisch verantwoord is om in arme landen met een niet transparante bureaucratie dit soort testen uit te blijven voeren.

 2. Sorry dat het berichtje mischien 2 keer komt maar op een of andere manier kan ik hier niet altijd reageren , lieve groetjes anja kok

  John ,
  kun jij big farma niet een proses aan doen ? jij kun wetenschappelijk onderbouwen dat de hele pharmacie onzin is !

  John heel ons met je helen de melodieen ! toon big pharma wie je bent en verlos ons van die troep !

  ps ik heb van je genoten een aantal jaartjes geleden bij het eigentijds festival !

 3. Niet alleen in derdewereldlanden maar in Nederland gebeurt dit ook wel, het wordt alleen anders gebracht.
  Iemand uit mijn omgeving werd ook gevraagd of ze een nieuw medicijn wou proberen.
  Haar werd een leuk verhaal verteld waardoor zij nietsvermoedend een formulier met goedkeuring tekende.
  2 weken later was ze overleden.

  1. Zou je ons wat meer informatie over dit zéér verontrustende bericht willen/kunnen geven, Claire ? Je hoeft geen namen te noemen, hoor..

   Wanneer is dit voorgevallen ? Over welk soort medicijn gaat het hier ? Is er een officieel onderzoek gaande (RIVM)?

   Ik wil het eventueel graag op me nemen om dit onder de aandacht te brengen van de media en bv europarlementariërs.

 4. Even een vraagje
  Ik ga morgen naar de huisarts omdat ik al heel lang pijn in mijn baarmoeder heb. Mijn vriendin ging jaren geleden ook met die klachten naar haar dokter en is nu ook al jaren dood; kanker.
  Zal ik wel of niet aan de chemo want dat is niet goed voor je. Denk ik ook meteen aan dat Moerman-dieet en tegerlijkertijd aan Sylvia Millecam.
  Waarschijnlijk is het helemaal niks en maak ik me ook druk om niente maar de verwarring is keihard groot. Ga ik, als er wel pap 8 wordt geconstateerd, de molen in of moet ik op internet zoeken welke van de 88 alternatieven beter is.
  Oftewel ik moet het verzwijgen voor mijn familie want die zijn allemaal medisch geschoold of ik laat me lijden/leiden door wat ons altijd verteld is.
  Is best wel moeilijk.

  1. Zou je eerst contact op willen nemen met Anneke Bleeker ( anneke@verontrustemoeders.nl )? Zij weet hier heel veel van en kan je misschien de weg wijzen. Lijkt me een hele moeilijke beslissing en je zult je eerst héél goed moeten informeren… Sterkte !

  2. Ik heb zelf een darmafsluiting/darmkanker gehad, fase IV. Na de operatie zou ik aan de chemo moeten. Dit heb ik geweigerd. Ik heb een orthomoleculair arts (MBOG) geraadpleegd. Na 3 maanden ben ik kankervrij verklaard. Naast de ortho (Moerman) therapieen zijn er veel andere mogelijkheden, zoals de dendritischeceltherapie in Keulen van dr. Gorter, die is behoorlijk duur. Veel goedkoper is de Flaraxin, zie hiervoor de site van No cancer foundation. Maar google eens dan vind je nog veel meer mogelijkheden. Probleem is alleen dat je die therapieen zelf moet bekostigen.

 5. Hier kun je je ook aanmelden als proefkonijn. Uiteraard moet je allelei papieren ondertekenen zodat de farmaceutische bedrijven de aansprakelijkheid wanneer de proefpersoon ziek wordt ontloopt. Persoonlijk geen zin in om proefkonijn te zijn. Trouwens in India worden er ook nieren uit mensen gehaald en die armen krijgen dan zeg maar 1.000 of 1.500 euro en de nier wordt dan verkocht aan een nierpatient voor pak em beet 50.000 euro.

  Medicijntester:
  http://www.xendovrijwilliger.nl/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.