Advertentie

Een bijzondere ontmoeting..(lezersbrief)


De lezersbrief die we hier vorige week op WantToKnow plaatsten over de UFO-ontmoeting, heeft voor veel mooie reacties gezorgd. Ook de reacties van mensen, die ernstig aan onze verstandelijke vermogens twijfelen, dat we dit soort artikelen plaatsen, schaar ik toch onder de mooie reacties. Want..

Alleen door het delen van dit soort ervaringen, komen we een stap dichter bij het respecteren van elkaars gevoelens en ervaringen. Want steeds weer blijkt dat ‘Realiteit’ een bizar gegeven is, want wat is nou precies ‘waar’..? Steeds meer kom ook ik tot het besef, ondanks mijn semi-wetenschappelijke studie, dat waarheid iets subjectiefs is. Ieder mens heeft en beleeft dus zijn eigen waarheid. En onze wetenschap maakt er dan helemaal een potje van, want als je het niet kunt bewijzen, wat je dus beleeft, dat is het dus niet waar..

Hoe mooi zou het niet zijn als de wetenschap dienend is. Daarmee bedoelend dat de wetenschap juist probeert -in het volle respect van wat mensen beleven- handen en voeten te geven aan de ervaringen die mensen hebben.

In plaats van datgene te bewijzen, dat vaak tot eer en glorie dient te strekken van de wetenschapper in kwestie.. De onderstaande lezersbrief is wederom een intense reactie. Degene die deze reactie instuurt, wil graag anoniem blijven en daar hebben we respect voor.

‘Helena’, zoals we haar noemen, deelt een prachtige ervaring met ons. Naar ons idee is dit verhaal niet direct een UFO-ervaring, of ‘buitenaards’ zo je wilt. Deze ervaring past naar ons gevoel beter in de sfeer van de boekjes die de Haarlems arts Hans Moolenburgh, over Engel-ervaringen schreef.

 

Het succesvolle boekje van Dr. Hans Moolenburgh is niet voor niets zo veelverkocht!
Het succesvolle boekje van Dr. Hans Moolenburgh is niet voor niets zo veelverkocht!

Maar waar het ons om gaat, is het delen van je ervaringen, het daardoor verruimen van je blik en het bewonderen van dit magnifieke leven dat we leiden. Tot je dienst! Hier is het verhaal van ‘Helena’:


 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Graag zou ik anoniem willen blijven omwille van mijn huidige activiteiten. Ik zou niet graag hebben dat mensen in mijn onmiddellijke omgeving mijn geloofwaardigheid en het vertrouwen dat ze in mij hebben ter discussie gaan stellen. Maar als je gelooft dat de ervaring die ik je ga vertellen tot iets positiefs kan bijdragen mag je die op je site zetten.

Mijn herinneringen gaan terug tot mijn 3e jaar en ik weet nog dat ik toen al veel vragen stelde. Ik ontdekte dat er iets niet klopte met de aarde. Ik had toen het geluk dat ik in de natuur verbleef, want we woonden aan de rand van een bos en ik speelde heel dikwijls in het bos alleen temidden van de dieren (herten, adders, everzwijnen, vossen, eekhoorns, uilen, roofvogels, mieren enz.). Het waren en zijn nog altijd mijn maatjes.

Maar ik verbleef ook temidden van een familie vol intriges en kon maar niet vatten waarom mensen elkaar zo konden pijnigen. De natuur was helemaal in orde, helemaal in balans, maar waarom deden en waren de mensen dat dan niet? Pas veel later ontdekte ik dat ANGST hier de grote boosdoener was.

Maar toen dacht ik dat ik op de verkeerde planeet was gedropt, maar ik weet nu wel beter. Ik ben nooit gelovig geweest maar wel overtuigd van de EENHEID in de verscheidenheid, vanuit mijn WETEN en ERVARINGEN.

En ook UFO’s maken daar deel van uit. Ik heb genoeg van deze ‘vliegende schepen’ gezien om te weten dat ze bestaan, dat we ze kunnen oproepen en dat we er zelfs mee kunnen communiceren. Dat laatste ontdekte ik nog niet zo heel lang geleden..

En nu de ervaring die ik graag met jullie wil delen, alhoewel ik ze niet kan vergelijken met het artikel waarop ik reageerde. Ik kan ze eerder vergelijken met het videofilmpje van de Braziliaanse boer, dat op Niburu verschenen is. Zo’n 30-tal jaren geleden was ik zo ziek dat ik het niet meer zag zitten en dacht dat de enige mogelijke uitkomst de dood zou zijn. Het enige wat me op de been hield waren mijn 3 kleine kinderen, waarvoor ik de moest en wilde zorgen.

Van knopje naar bloem, van rups naar vlinder. Transformatie is ons leven..
Van knopje naar bloem, van rups naar vlinder. Transformatie is ons leven..

Toen ik daar in bed zo over aan het denken was werd de kamer ineens verlicht met een wit-gouden gloed. Sceptici zullen nu wel al denken dat het een droom was, maar dat was het niet, daar ben ik absoluut zeker van. Dit licht werd sterker en er vormde zich een heel groot wit-gouden ei, dat een hoogte had van zeker 3 meter en daarin begon zich een menselijk silhouet af te tekenen.

Ik had moeite om ernaar te kijken, zo intens was dat licht. Het silhouet werd duidelijker naar gelang ik ernaar keek en er tekende zich een mannelijke figuur in af, die nog altijd omgeven werd door dat felle, intense licht. De figuur straalde Liefde en Vrede uit en kwam naar me toe en nam mijn hand. Wat er toen gebeurde staat me nu nog altijd even scherp en duidelijk voor de geest.

Door de aanraking voelde ik een stroom van vloeibaar goud in mijn hand en arm komen, welke zich verspreidde door mijn hele lichaam. Ik werd helemaal opgevuld met een heel intense warme energie die ik niet kende. Er werd niet gesproken. De figuur glimlachte en ik bedankte hem in mijn gedachten voor zijn komst en voor de zo speciale ervaring van Liefde en Vrede.

Stilaan vertrok hij zoals hij gekomen was. De figuur werd een silhouet in een wit-gouden ei, het ei veranderde in een gloed in de kamer en verdween geleidelijk.

Maar ik bleef achter met die intense gloed in mijn lichaam. Ik kon opstaan, bewegen, opnieuw leven en voelde me nog nooit zo goed en gezond. Die energie is zeker 3 maanden in mijn lichaam gebleven. Daarna echter geleidelijk aan verminderd en verdwenen.

En ik wil hier nog eens benadrukken dat ik deze ervaring zeker niet gehad heb omdat ik in iets “geloof”.

Vanuit mijn ervaringen veronderstel ik dat er verschillende dimensies zijn. Dat zou kunnen de verschillende ervaringen verklaren van mensen die met het UFO-fenomeen te maken hebben.

Sorry, het is nu toch nog een lange mail geworden. Je ziet maar wat je ermee doet, je hoeft het helemaal niet op je site te plaatsen als je voelt dat je lezers het niet goed kunnen ontvangen.

Met vriendelijke groeten,

“Helena”

95 gedachten over “Een bijzondere ontmoeting..(lezersbrief)

 1. @ Tom

  Ja joh ik krijg bakken geld om dit hier te ontkennen.
  maar nu even serieus, ik heb op de site van de gf gekeken en de reptilieans zijn nog maar een paar jaar lid ? dus wat voor duitstere plannen had de vader van ilse?
  met wat voor doel is ze hier geplaatst ?
  waar om zegt ze dat het in 2012 alles duidelijk zal worden ? dan weet ze toch meer , of niet dan.
  teminste als je er in geloofd.

  zo weer 150 eurie verdiend !!

  Vriendelijke Groet
  Gait

 2. tom, mijn gedachten zijn ook al eens die kant opgegaan of..
  hij is doof blind en stom, kan ook
  hij weet het in ieder geval zelf altijd beter
  sorry gait maar je berichtjes komen iedere keer op hetzelfde neer, iedereen ziet het verkeerd

 3. @ selene
  Tja allebewijs ontbreekt he ?
  niks aan te doen, behalve ilse dan die heeft schubjes, en zou het kunnen bewijzen als ze wil.
  dus wat letje ?

  channeling niet bewezen
  ufo’s niet bewezen
  reptillians niet bewezen
  niburu niet bewezen

  Vriendelijke Groet
  Gait

 4. @ Gait
  Waarom ben je hier als je alleen maar probeert mensen pijn te doen?
  Als je bewijzen zoekt, ga dan zelf op onderzoek uit in plaats van hier de scepticus uit te hangen.
  Het is makkelijk om mensen te bekritiseren. Het verreist doorzettingsvermogen en lef om zelf zaken te onderzoeken en de uitkomst hiervan uit te dragen.

  Kennelijk heb je niet veel geleerd van hetgeen op deze site allemaal met elkaar gedeeld wordt.

  Corne

 5. @ Corne
  ik zoek bewijs, en waar kun je het best bewijst vinden dan op site’s met dit soort onderwerpen ?
  als je dit soort site’s op internet zet en open voor een ieder die wil reageren, krijg je ook kritische of skeptische reacties, zo gaat dat in de maatschappij en tussen mensen, (en een enkele hybride) onderling.

  en een beetje relativeren is nooit weg toch ?

  nou en nu weer ontoppic aub

  vriendelijke Groet
  Gait

 6. gait, besta jij eigenlijk wel?
  we lezen alleen commentaar van iemand?
  maar niemand kent jou persoonlijk.
  kun jij bewijzen dat je zelf echt en oprecht bent?
  wij niet dus en toch lezen we je berichtjes en reageren ook nog.

 7. @ Selene
  besta jij eigenlijk wel?
  we lezen alleen commentaar van iemand?
  maar niemand kent jou persoonlijk.
  kun jij bewijzen dat je zelf echt en oprecht bent?
  wij niet dus en toch lezen we je berichtjes en reageren ook nog.

  nou Selene kan ik ook over jou zeggen , en wederom en bericht je van niks , dan vind ik de berichten van ilse en tom weel interesanter
  hou het vriendelijk graag, krities mag altijd natuurlijk

  Vriendelijke Groet

  Gait

 8. @Gait: het gaat erom, dat is wat ALLE reacties op jouw reacties gemeen hebben: Wees niet zo cynisch. Heb respect voor mensen en zeik ze niet af. Dát brengt niets, dat is bewezen in diverse wetenschappelijke publicaties. Negativiteit is niet ‘opbouwend’ en breekt onderlinge relaties af.
  HOU HET VRIENDELIJK GRAAG, KRITISCH MAG ALTIJD NATUURLIJK! Dáár sluit ik me bij aan.

 9. @selene
  Heb je hulp nodig??
  @gait
  Ga zo door! Dat houdt de mensen scherp.
  De materie beschreven op deze site is veelal niet onderbouwd en niet feitelijk. Heel interessant, maar moeilijk geloofbaar. En ik ben hier niet om te geloven.. het is geen godsdienst!!
  Een feit is dat de datum 21-12-2012 vast ligt.. of er iets zal gebeuren.. ik wacht met smart af!

 10. @guido
  WTK heeft veel teksten op de rand van de (grens)wetenschap. Hier moet je gewoon kritisch zijn, vooral als je nog nooit iets ‘speciaals’ meegemaakt hebt.
  Hoeveel mensen hebben uberhaupt weet van alle items die op deze site beschreven staan?? Hoeveel mensen weten zeker (lees: bewust meegemaakt) dat deze onderwerpen waarheid zijn? Dat zijn er niet veel! Dan is het toch logisch dat er mensen kritisch zijn!

 11. @ Ilse
  mijn begin lijkt op jou begin.
  ik heb met behulp van telepathie gelijkgestemden of soortgenoten opgespoord, en het zijn er veel, als ik in een drukke winkelstraat loop en met telepathie probeer contact te maken zijn er altijd wel wat die telepathisch terug praten. en nee het is geen psychose !
  ik heb nu met +- 45 personen contact, die op de zelfde manier zijn begonnen als jij , waarvan de vrouwen meestal bleek en schubbig zijn. ( is te camoufleren met een goede foundation )
  maar allemaal kunnen we emoties zien, via telepathie communiceren, hebben we dezelfde visioenen over de komende jaren. onze groep word steeds groter, als je wil kan ik je wel opzoeken kom bv de eerste zondag van augustus na amsterdam en wandel dan door de kalverstraat, je mag je kleden zoals je wil en gebruik aub die foundation , zodat je niet erkend word door mensen van hier, de oprichters van de site heb je de foto’s al van gezien dus die kun je ontwijken met de rest weet je het maar nooit.

  Ilse tot ziens en ik hoop dat je je bij ons voegt

  Gerwin

 12. @ Ilse

  Er zijn velen die begonnen zijn zou als ons. ik heb ze gevonden in winkelstraten door middel van telepathie , als je dan telepathisch antwoord terug krijgt weet je dat het een van ons is.
  we hebben allemaal de zelfde kenmerken, we kunnen allemaal telepathisch communiceren, de vrouwen hebben een wat bleke geschubde huid en we kunnen emoties zien, er zijn nog wel meer overeenkomsten maar die hoor je wel als je ons op wil zoeken ,
  ik kan je de tip geven op de eerste zondag van augustus ben ik in de kalverstraat als je je wilt aansluiten bij ons (een groep van ongeveer 50 personen) hoef je alleen maar door de kalverstraat te lopen, ik zoek je dan telepathisch op als je dan telepathisch terug kunt praten weet ik dat je een van ons bent.

  o een goede tip door de vrouwen uit onze groep , een goede foundation helpt om de schubjes en de kleur te camoufleren, is wel verstandig als je ons op wilt zoeken. het kan altijd zijn dat anderen die mee kijken ook opzoek gaan naar ons, en een beetje voorzichtigheid is dan nooit weg
  de schrijvers van de site ken je al en kun je ontwijken je kent hun gezichten

  Gerwin

 13. @arjan: dank voor je positieve reactie. WEES KRITISCH, dat is wat wij overal te pas en te onpas ZELF ook roepen.
  Maar dan kun je nog wel beleefd zijn, hoef je mensen niet af te zeiken! TOCH?

 14. @ Guido
  Guido Guido
  juist de reacties zo als jij ze geeft, baren me zorgen, je provoceert mensen als Gait door in een ander stukje op deze site bv dialect te typen , je gebruikt kracht termen als zeiken enz. j ik bespeur een boosheid in je reacties waar ik bang van word Guido. deze reacties zie ik meestal bij mensen die contact met je maken om wijzer van je te worden en je daar na publiekelijk afkraken, om de lachers op hun hand te krijgen , of aan je te willen verdienen . ik hoop dat je anders bent Guido.
  Gait is te minste rechtstreeks en duidelijk, het zelfde geld voor arjan

  @ selene
  wat minder cynisme mag ook

  @ gerwin
  !! dat zegt jou genoeg !

 15. @ilse: je opmerking over krachttermen is inderdaad geheel terecht. Ik ga dat veranderen! Dank voor je terechtwijzing.
  de boosheid zit hem vaak in het feit, dat een inhoudelijk serieuze reactie helemaal ontbreekt in mijn gevoel. Mensen dan afbreken op hun teksten, is voor niemand dus goed.. 😉

 16. @ Ilse

  Ride on Girl
  Ik vind je Fantasties !!

  en dat meen ik oprecht, je straalt een stukje eerlijkheid uit en dat mag ik wel !!, dat wil trouwens niet zeggen dat ik die schubben toestand geloof .

  Oprecht Vriendelijke Groet
  Gait !!

 17. Ilse
  Ook ik heb meegedaan met dat dialect schrijven,maar weet je dat is wel gebeurd NADAT Gait mij belachelijk gemaakt en geprovoceerd heeft!!!!! Dus er gaan bij mij nu wel alarmbellen rinkelen!!!!!! En als je je huiswerk goed hebt gedaan zie je dat gait niet alleen maar rechtstreeks is maar soms ook in en in gemeen!!!

 18. Gail,in ieder mens (reptilieans) zit iets goeds en slecht,en als er meer slechte tussen zouden zitten dan goede,kun je nog niet stellen dat ze allemaal slecht zijn,lijkt mij toch wel de eerlijkste redenering,als ik het vanuit mijn hart bekijk,ik zou je een goede raad willen geven kijk niet alleen naar het slechte of negatiefste,als je niet zou weten wat koud is,kun je ook niet weten wat warm zou betekenen of is,het zijn twee uitersten van elkaar,maar kunnen eigelijk niet zonder elkaar,en daarom zijn ze 1,ik geef mijn ervaring of dingen door hier die ik kan,en die ik op mijn manier ervaar,op een zo eerlijk mogelijke manier,maar het geloof kan ik je er niet bij geven. vriendelijke groeten Tom…

 19. Hoi Gait,

  Ook hier spring je weer omhoog als een kikkertje. Het valt me op dat je juist bij dit soort “ongijpbare” onderwerpen erg gefrustreerd overkomt. Ik bedoel positief gefrustreerd. Je wilt zó graag geloven, heel graag ook zo’n ervaring meemaken want het onderwerp leeft heel erg bij je. Omdat je denken je gevoel blokkeert – wat je toch echt nodig hebt om dit soort dingen te ervaren of te begrijpen – kan je er met je hoofd niet bij en raak je gefrusteerd.

  Ongetwijfeld zul je nu weer iets denken van: “Ach die Sam zwetst maar wat, die weet helemaal niet wat ik denk…”
  Maar ik vermoed dat zo’n beetje iedereen hier de frustratie van je af ziet druipen.

  Lees Marks commentaar op 15 juli 20:31 uur en DOE DAAR EENS WAT MEE.

  Als je daar eens wat tijd aan zou besteden dan op de zondagmiddag je frustraties voeden, dan heb je kans dat je volgende week ook al zo reageert als Mark en de week daarop nog meer ziet en begrijpt etc etc.

  Lees boeken, raadpleeg verschillende bronnen en alle puzzelstukjes vallen op zijn plek. Ook de dingen waar Ilse en Tom over schrijven.

  Neu, ik heb nog nooit iemand gezien als Ilse, maar ik geloof dat deze mensen bestaan. Er is over ze geschreven door verschillende bronnen. (positief bedoeld hoor Ilse 😉 we zijn allemaal één, ook al vergeet ik dat zelf nog wel eens)

  Doe jezelf nou eens een plezier Gait en verdiep jezelf erin. Iedereen is begonnen zoals jij, met veel ongeloof, maar het toch niet kunnen loslaten..het blijft knagen en knagen totdat je gaat lezen – met een open mind – en dan kun je voor jezelf de puzzelstukjes passen.

  Geen idee waarom ik je dit nou blijf uitleggen *zucht*
  Ik vind je gewoon een lief klein kikkertje 😉

 20. Mooie discussie mensen.
  ff over die reptilians.

  Nog eentje: Kijk je naar de ontwikkeling van het menselijk embryo, dan doorloopt dat diverse stadia, laten we zeggen van het dierenrijk. Ook het reptielen deel.
  Kijken we naar de natuur om ons heen dan hebben reptielen een wezenlijk plekje in het ecosysteem. Vind het ook fascinerende creaties. Zo van: Oh, zo kan het ook nog.

  Zoiets heb ik ook met de theorie dat er éérst de gedachte is en vervolgens pas het DNA. Hmm tja hybriden…. Wat er allemaal ‘gecreatieft’ is, daar kun je dan heel stil van worden. Ook als je bedenkt dat er nog zo veel ongeweten is.
  Sorry Guido juich niet te vroeg, mijn creativiteit heeft ook andere uitlaatkleppen nodig.

  Mogelijk bestaat er een kwaadaardig creatiefloos ongevoelig deels aliën soort reptiel, zoals David Icke dat beschrijft, míjn reptielen zijn anders dan die van David Icke. En om kwaadaardig, creatiefloos en ongevoelig te zijn (misschien is ‘worden’ beter omschreven) hoef je echt geen reptiel te wezen. Er zijn genoeg psychische en fysieke giffen die daar voor zorgen.

 21. @ Droppie
  persoonlijk geloof ik er niet in.
  maar mochten ilse en die gerwin werkelijk hybriden zijn, waarom zou david icke dan geen gelijk hebben ?
  mischien zijn het dan wel gevaarlijke personen met wilde plannen !

  Vriendelijke Groet
  Gait

 22. David icke en het interview met credo muttwa gezien,ik denk dat david een heel eind op de goede weg zit,is erg intressant wat credo allemaal verteld en wat ie heeft meegemaakt,beeldkwaliteit kon wel wat beter maarja.

 23. Een foetus groeit eerst met een staart dan verdwijnt het. Reptiel dna?
  En als je met je puntje van je tong onder je onder tanden gehemelte gaat
  voel je de gespleten reptiel tong onder je menselijke tong. Kijk in microscoop naar je huid dan zie je schub achtig structuur alleen een zacht versie.

 24. @ Arjan
  Blijkbaar wel vermits ik het heb gelezen in verschillende boeken over psychologie, maar dat is alweer een hele tijd geleden. Er moet zeker info over bestaan.

 25. Ergens in deze discussie een reactie van Ilse:

  ik heb al jaren contact met wezens van de pleijaden.
  wezens die ze hier reptilians noemen geloof ik.

  Hier begon ik te twijfelen…
  Ik heb me ooit eens verdiept in Billy Meier en zijn verhalen gelezen. ( De een noemt hem een leugenaar terwijl een ander gelooft!!!… maar goed iedereen liegt wel eens…;-) )

  Een reptielachtige is niet afkomstig van de Plejaden… maar van Zeta reticuli ( of hoe je het ook schrijven mag…)
  De pleiadians lijken erg veel op de mens.

  Zelf heb ik geen enkele ervaring met ufo’s of iets dergelijks. Maar dat wil niet zeggen dat ze er niet zijn. Ik ben/was dus erg geinteresseerd in de Pleiadians… Terwijl de reptilians wel weg mogen blijven… wat ik er over heb gelezen is deze zijn niet zo vriendelijk als de Pleiadians…

  Maar met mensen heb je ook lieverds en klootzakken…

  Of verwar ik nu toch iets met Star Trek… ??? ( Sorry, ik kon het niet laten om een van mijn favoriete series te noemen…)

  Maar als we wel alleen zijn in het heelal… Wat een ruimte verspilling!

 26. @selene@tom , je bent een moedig mens.

  ik wens je alle liefde van de wereld toe om te kunnen blijven die je bent.

  selene

  Posted by selene | juli 17, 2009, 17:00 Dank je…..

 27. Ik heb als nieuweling op dit vlak het hele artikel inclusief alle commentaren in één keer uitgelezen. Leuk om te zien dat Gait aan het eind ‘de onzin’ toch gaat opzoeken …yes! De prachtige linkjes die Tom gaf bekeken en even in de favorieten gezet. @Ilse: “Als jij je huid verbrand d.m.v. een heet voorwerp, pan of i.d. of met kokend water, herstelt die huid dan ook zonder lidtekens achter te laten?”
  groetsels,
  Lambert

 28. @ lambert

  Ik kan wel wat noemen wat je wil weten.

  ik heb een vlies over mijn oog
  ik zie snachts vrij goed
  wondjes genezen snel maar je blijft het wel zien. verder geen ongelukjes gehad
  met koud weer ben ik niet vooruit te branden, met warm weer 25 + loop ik je er uit ha ha

  anders nog iets ?

  Groetjes Ilse

 29. @ ilse

  Hmmm bijzonder
  ik ben trouwens met warm weer niet vooruit te branden
  waar zouden we zijn zonder de airco
  !
  is het niet verstandig dat je je eens laat onderzoeken door een arts ? wie weet komt er dan ook nog eens wat leuks in de echte krant !

  Vriendelijke Groet
  Gait

 30. Too “schub” or not to schub..that’s the question. Even alle gekheid op een ufo stokje. Ben hier net een beetje aan het lezen geslagen en vind het allemaal bijster interessant. De waarheid hoeft wat mij betreft niet zwart op wit te staan, dat merk je vanzelf toch?
  Waar ik me wel aan ‘stoor’ en dat is even off-topic, al die verhalen over jaartallen en ‘dat we dan meer weten’ was er volgens niburu ook geen contactmomentje vorig jaar door channeling doorgekregen?
  @Gait
  Is het niet Geit ? 😉 Als in van lekker mekkeren? Lees met veel plezier je reacties.
  Vriendelijke groet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.