Advertentie

De activatie van de Gouden Godin..


tessa cosmic woman in elkaarTessa Koop begon haar loopbaan in de journalistiek. Ze was in 2008 medeoprichter van WantToKnow.nl en 2016 staat voor haar vooral in het teken van het verschijnen van haar boek ‘Cosmic Woman’. Ze deed de afgelopen jaren zoveel persoonlijke kennis op over wie we zijn, waar we vandaan komen en waar we naar op weg zijn, dat ze besloot zich te wijden aan het uitdragen en delen van deze informatie. Ze doet dat op uiterst toegankelijke wijze en vooral op haar eigen wijze, met een heel praktische inslag en dito voorbeelden..

Tessa: “Voor Cosmic Woman is het universum haar ‘speeltuin’. Ze volgt niet het pad van een ander maar ze definieert ‘Kosmisch Bewustzijn’ op haar eigen manier, in harmonie met het universum. We zijn geboren als scheppers van oneindige mogelijkheden, maar we zijn ook geboren om wijs te zijn, vrij, krachtig, gezond en happy. We zijn niet geboren als makke schapen of als robots. Ik hoop dat ik je mag inspireren een Cosmic Human te zijn in een holografisch universum.”
Meer informatie vind je hier op de splinternieuwe site van:
cosmicwoman.nl

x

* * *

x

x

x

1e Lezing Cosmic Woman: activatie Gouden Godin

2016 © Tessa Koop / deze versie WantToKnow.nl/be

x

Terwijl ik nog na geniet van gisterenavond, krijg ik druppelsgewijs wat informatie binnen over wat nu precies de bedoeling is van de ‘Cosmic Woman-belezingen’. In aanloop naar de eerste lezing op woensdagavond 18 mei bleef het erg stil in mijn innerlijke wereld. Ik wist dat dit te maken had met overgave en het loslaten van controle, zodat de magie in het moment kon plaatsvinden. Gelukkig voelde ik een diepe rust in mijn hart, wat ervoor zorgde dat ik mij er helemaal aan kon overgeven. De hele huiskamer van mijn vriendin Shirley zat vol, en we zaten allemaal in een cirkel. Het was een ontspannen ongedwongen sfeer.

Sjamaans SpiegelorakelHet is wel mooi. Die ochtend had ik een kaart getrokken uit het Sjamaans Spiegelorakel. Heb je dat ook wel eens: dat je een kaart trekt maar je hem niet eens heel erg met aandacht leest? Nou dat had ik gisteren. Ik had de kaart Aquarius getrokken, en daarop is een adelaar te zien, die met uitgestrekte klauwen de bliksem berijdt. Even vluchtig las ik de boodschap dat ‘een plotselinge, hevige gebeurtenis een nieuwe stroom in je leven op gang brengen.’ ‘Het zal wel,’ dacht ik. Maar soms trek je kaarten waarvan de betekenis later pas echt duidelijk wordt. In voorbereiding op de lezing zat ik even in een aparte kamer.

Ondertussen stroomden de mensen binnen, die plaatsnamen in de woonkamer. En terwijl ik afstemde op daarboven begon het buiten hevig te regenen maar ook te bliksemen en te onweren. Eerst viel het me niet eens zo op en was ik ook best gespannen voor de eerste lezing. Maar toch besloot ik even de symbolische betekenis van onweer te zoeken. Potverdorie, stuitte ik toch weer op die Aquarius-kaart, alleen dan via Google.

De bliksem
Bij de Kelten staat de bliksem voor spirituele verlichting, openbaring en de plotselinge realisatie van de waarheid. In de Sjamaanse denkwijze is getroffen worden door de bliksem een directe initiatie. Bliksem en donder zijn kanalen van energie waar je kracht aan kunt ontlenen en waarmee je in verbinding kunt staan. En zoals ik inmiddels wel gewend ben aan de werkwijze van het universum, begon ik een paar puzzelstukjes in elkaar te schuiven.

aquarius tessa

Ik wist namelijk al vrij snel dat ik aan het begin van de lezing een ceremonie zou gaan doen. Een ceremonie helpt om de sluiers dunner te maken, zodat we het rijk van het ongeziene kunnen betreden. Maar ook dat het voor de ongeziene wereld makkelijker is de verbinding met ons aan te gaan.

Als opening van de ceremonie wilde ik met elkaar een klein drankje drinken, noem het een ‘alchemistisch levenselixer’. Er moest iets van gember in, wist ik, dat zo’n pittige smaak heeft. Niet mainstream, wat mooi past bij de missie van Cosmic Woman:

‘Voor Cosmic Woman is het universum haar ‘speeltuin’. Ze volgt niet het pad van een ander maar ze definieert ‘Kosmisch Bewustzijn’ op haar eigen manier, in harmonie met de Wetten van het Universum. We zijn geboren als scheppers van oneindig veel mogelijkheden, maar we zijn ook geboren om wijs te zijn, vrij, krachtig, gezond en happy. We zijn niet geboren als makke schapen of als robots.’

Maar bovenal wilde ik dat het drankje gedronken zou worden met de intentie dat het ons lichtlichaam activeerde, zodat we ‘als kanalen van energie’ konden zijn en in zuivere verbinding konden staan met ons Hogere Zelf, ook wel aangeduid met jawel: de adelaar. Ons Hogere Zelf heeft het ruimere perspectief, en kan ons dus goed de weg wijzen. Het is dan aan ons controle los te laten, net als het willen weten van het hoe-en-wanneer-der-dingen. Je functioneert als een ‘heel’ mens, als je deze taak kunt overlaten aan je hogere regie.

Ik had sterk het gevoel dat de ceremonie nog zou doorwerken als we weer huiswaarts zouden gaan. Dat het de verbinding met ons Hogere Zelf een extra ‘stroomstootje’ zou geven. Ieder van ons zou energetisch precies datgene ontvangen wat nodig was om als een adelaar onze eigen bliksem te berijden! Ook daar staat Cosmic Woman voor: ‘Terwijl jij je lichtlichaam bouwt en jezelf verbindt met je Hogere Zelf, vergroot je jouw creatiekracht, jouw verbinding met de Bron en sta je jezelf toe een Cosmic Human te zijn in een holografisch universum.’

4-ancient-elixirs-for-health-and-youthDaar hebben we alleen soms wel even wat hulp bij nodig. Is het niet herkenbaar voor ons allemaal dat we onze creatiekracht te zwak vinden of dat spirituele groei te langzaam gaat? Dat is dan één van de belangrijkste inzichten die ik heb gekregen over het doel van de samenkomsten met Cosmic Woman: dat we een krachtveld creëren, die in kracht toeneemt naarmate er meer lezingen worden gehouden.

Wat ons in het dagelijks leven helpt dicht in ons eigen krachtveld te blijven en deze te blijven versterken. Hoe je dat kunt doen in het dagelijks leven, daarover reik ik tijdens de lezingen ook allerlei praktische tips voor aan. Mijn vriendin Shirley ging voortvarend aan de slag met het bereiden van het ‘elixer’. Ze voelt zich verbonden met de kruidenwereld en resoneert met de alchemie van Merlijn, dus dit was voor haar een kwestie van ‘oude herinneringen’ ophalen.

Ze stuitte op een prachtig, zeer toepasselijk recept dat ook wel ‘Golden Milk’ werd genoemd. En naast gember voelde zij vooral dat ze iets wilde doen met familie van gember: kurkuma. ‘Toevallig’ had ze dat kruid net gekocht voor in haar eigen keuken. Maar toen ze las wat deze Aziatische specerij allemaal in zijn mars heeft en hoe het in het Sanskriet wordt genoemd wist ze: dit is een onmisbaar ingrediënt.

In het Sanskriet betekent kurkuma namelijk Kanchani wat ‘Golden Goddess’ betekent. Zo zou het ontstekingsremmend en ontgiftend werken, je spijsvertering verbeteren en je weerstand verhogen. En in mijn optiek dus ook: je lichtlichaam activeren. Het versterken van onze innerlijke wereld, verbonden aan ons Hogere Zelf en ons lichtlichaam, is één van de grootste opdrachten en uitdagingen voor ons in deze tijd. Dan kunnen we immers als Cosmic Human het universum als onze ‘natural playground’ gaan beschouwen en ervaren wat het werkelijk betekent om multidimensionaal te zijn. Om te werken met- en de spelregels te kennen van energie.

Kurkuma turmeric5Omdat we vooral onze mannelijke energie voluit aan hebben staan moet onze innerlijke gouden godin – onze vrouwelijke energie – geregeld onderspit delven. Er is geen balans tussen rust en activiteit. Tussen denken en voelen. Tussen weten wanneer we in actie moeten komen, of dat het beter is nog even af te wachten. Ook weten we niet zo goed op welke manieren ons gevoel, ons centrum van creatie, precies met ons werkt.

Zo is onze verbeelding een zeer krachtig creatie instrument, maar ons is vooral geleerd dat verbeelding onzin is! Ook reikt het Hogere Zelf via ‘verbeelding’ allerlei boodschappen aan, maar voor je het weet sla je het in de wind. En je zou denken dat je weet hoe je denken werkt, omdat je zoveel denkt. Maar… het is eerder zo dat we ons laten leiden en ‘lijden’ door het denken, zonder dat we weten hoe de handleiding in elkaar steekt.

Zo beseffen velen van ons nog maar half dat onze overtuigingen het raamwerk vormen van hoe we onze werkelijkheid ervaren. Als er ergens iets niet resoneert met het hart, dan heeft het voor 99% te maken met een negatief geloofsysteem. Verder heeft het willen hebben van controle, het hebben van verwachtingen en eisen, het hebben van ongeduld en ongeloof in die nieuwe realiteit alles met het ego te maken. Maar, en dat is het goede nieuws:

Het ego is ook een heel positief instrument om mee te werken, mits het zich verbindt aan, jawel: de Gouden Godin. Het gevoel, de Godsvonk, onze innerlijke Verrezen Meester.

Natuurlijk gaat zo’n alchemistisch levenselixer niet al onze problemen oplossen. Maar onderschat niet de werking van energie, verbonden aan het hart. En als de kosmos middels allerlei bliksemschichten en harde knallen laat weten: ‘Hallo, wij zijn er!’ dan mag je er gerust op vertrouwen dat er daadwerkelijk wat gebeurt in de energie. Onweer betekent voor de inheemse Amerikanen de heilige verbinding tussen de mannelijke Hemelgod en de ontvangende Aardemoeder en dat is een vreugdevolle gebeurtenis. Zo heb ik gisteren dan ook ervaren: als een vreugdevolle gebeurtenis. We leven in een mooie tijd. Daar staat die Aquarius kaart ook voor:

We staan op de rand van een nieuw tijdperk van bewustwording. De Aquariusenergie staat onder andere voor de cyclus van dood en wedergeboorte en voor vernieuwing.

mimi roffelsen
Mimi Roffelsen

Na het drinken van het knalgele ‘gouden’ elixer deed ik een gebed, luisterden we een tijdje naar de stilte en ik sloot de ceremonie af met mijn nieuwe klankschaal. Op deze wijze zette ik de intentie dat de energieën zich konden integreren in onze energie. Weet je wat zo mooi was: op het moment dat ik met mijn houten stok de klankschaal aansloeg, klonk de kerktoren: ‘Ding, dong’. Dit was wel echt Divine Timing van de bovenste plank. Dat had ik nooit kunnen bedenken. Er volgde nog een hele fijne avond. Met bijzondere mensen.

Mimi Roffelsen
Wat ik ook zo mooi vond: er was een vrouw – Mimi – die vroeg of ze een klank mocht maken met haar stem. Ze zei dat ze altijd een klank kan horen in het gezelschap met mensen. En deze wilde ze delen. Er volgde een prachtig gezang in een taal die niemand van ons kende, Mimi ook niet. Maar het klonk oud, mysterieus en vol betekenis. Ze zei dat de energie dan door haar heen werkte. Ze hoefde alleen maar als een kanaal te zijn en zichzelf open te stellen. Prachtig.

Een andere man – Raymon – vroeg of hij zijn meegebrachte kristallen in een grid mocht zetten. Om zo het krachtveld te versterken. En als cadeau mocht iedereen een klein steentje perliet (soort vulkanisch glas) mee naar huis nemen. Het steentje zou de energie van de avond in zich dragen, wat afstemming makkelijker maakt.

Echt: Cosmic Woman overstijgt mij.
Het is een community waar mensen samen komen om te delen wat er in hen leeft, een plek waar je veilig je bewustzijn kunt verruimen en om kunt gaan met de grote veranderingen in deze tijd, het is een plek om je talenten en kwaliteiten van ‘Thuis’ te delen. Steeds meer van ons krijgen herinneringen van de sterren en/of levens op Atlantis en in Lemurië, of het oude Egypte, als Maya of wat dan ook! Al deze delen ontwaken in ons en schenken ons kwaliteiten voorbij tijd en ruimte. Misschien wil jij ook eens bij een lezing van Cosmic Woman zijn. Of noem het een ‘belezing’. Het is tegelijkertijd een beleving.

Ik kan er nog zoveel meer over vertellen… We gaan thema-avonden houden en naargelang onze behoefte diep in op de materie. Samen helpen we van binnenuit de illusie te kraken om zo een nieuwe wereld te scheppen die er al is in ons hart. We hoeven ons alleen maar te verbeelden dat het al zo is, dat het er al is, want zo zij het. Aho. Ik groet de Gouden Godin in jou. Woensdagavond 8 juni is de volgende ‘belezing’ van Cosmic Woman. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Wie weet heeft jouw Hogere Zelf jou daar allang neergezet. Wees welkom!

Liefs

Tessa
www.cosmicwoman.nl

7 gedachten over “De activatie van de Gouden Godin..

 1. Tessa, dank je voor het aanreiken/delen van bovenstaande info. Voor mij zeer helder en mooi. De kaart Aquarius van het Sjamaans Spiegelorakel geeft een mooi beeld aan, waar iemand zich bevindt. Om het anders te zeggen: Op welke golflengte hij/zij zich bevindt volgens info van de bewuste kaart.

  Ik heb begin 2000 een uitgebreide cursus Tarot gevolgd, omdat ik veel informatie kreeg vanuit mijn werkzaamheden in de natuurgeneeskunde waar ik inzicht op probeerde te krijgen, terwijl de geneeskundige resultaten zich bleven herhalen, zonder enig bewijsmateriaal.

  En ja, zoals het een mens eigen is, wil ie inderdaad een concrete verklaring, dat tastbaar is voor hem. Ook ik heb mogen leren, dat de diepere betekenis van informatie, ongeacht het ‘middel’, dus bijvoorbeeld Tarot of andere visies, die inzicht verschaffen, eigenlijk stukjes van een puzzel bevatten, waar jij als persoon mee mag werken. Niets moet maar mag, en het gebeurt voor je neus, terwijl jij nog steeds vragen hebt waarom er gebeurt wat er gebeurt!

  En als je dit inziet en alles loslaat wat er op een bepaald moment voor jou niet meer toe doet, blijkt vanuit onverklaarbare (= dus niet concrete) richting sturende info te komen. Geweldig om te ervaren en je ziet wel welke mogelijkheden dit dan in zich heeft.

  Zweverig? Nee, alleen niet meer in hokjes te plaatsen, die ons vanaf kinds af aan zijn ingepeperd als zijnde de enige waarheid. Wel anders dus en daar ben ik in ieder geval erg blij om. Tja mensen vanuit jouw directe omgeving kunnen wel vreemd reageren en je zelfs niet meer willen kennen, want in welk hokje moet je worden gedouwd? Geen hokje, je bent namelijk niet beter of slechter dan de mens, die de gebruikelijke ‘leerschool’ nog steeds hoog in het vaandel heeft staan, alleen anders. Je kunt ook de zogenaamde kennis van die ‘leerschool’nog steeds volgen, maar het is voor jou een gepasseerd station, waarmee je niemand voor het hoofd wilt stoten, maar wel duidelijk aangeeft, dat er andere info op een andere manier voor een ieder beschikbaar is.

  Zo kan ik ook beter voor mijzelf bepalen welke info, ook die mij via het internet wordt aangereikt = websites, ‘zinvol’ is. Daarom vindt er a.h.w. een natuurlijke selectie plaats, die telkens anders kan verlopen, juist vanwege de veranderende inzichten, die zeer dynamisch kunnen zijn.

  En juist deze herkenbare dynamiek maakt het leven boeiend, want daardoor is de eenheidsworst, die je als mens wordt geacht te zijn en door allerlei manipulatieve krachten vanuit de al genoemde ‘leerscholen’ wordt bepaald, een persoonlijk aspect van jouw leven geworden en begin je te leven i.p.v. ‘levend dood te zijn’!

  We zien een steeds groter en ruimer bewustzijn ontstaan. Ook zien we, dat steeds meer mensen zaken loslaten in materiële zin. Het moeten is aan het verdwijnen. Ook scheidingen nemen in hoog tempo toe, en zo kan een ieder, die in zijn directe leefwereld kijkt, veel zaken tegenkomen, die de vraag oproepen: Wat gebeurt er, en waarom? Als je dat inzicht begint te ontwikkelen, wordt je een ‘ander’mens. Aan een ieder zelf om te bepalen waarom je dit zou willen. Misschien een mogelijkheid voor mensen om het kuddediergedrag te verlaten?

  Met immer vriendelijke en eerlijke groet uit Tukkerland,
  Harrie

  1. Hoi Harrie, bedankt voor deze mooie uiteenzetting. Ik heb het met genoegen gelezen 🙂 Groetjes Tessa

  1. Als je niet met je oren kijkt, dan staat het er vlak boven..! Onderaan het artikel over kurkuma, staat het filmpje van Dr. Arjan Khalsa.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.