Advertentie

Eurocommissarissen: ‘Speel open kaart’..


Volgens dit krantenartikel van 2 Juli, zou Big Pharma een budget van maar liefst € 90 miljoen hebben liggen om, net als in de VS, de politiek te beínvloeden..!
Volgens dit krantenartikel zou Big Pharma een budget van maar liefst € 90 miljoen hebben liggen om, net als in de VS, de Europese politiek te beïnvloeden..!

x

x

Eurocommissarissen: ‘Speel open kaart’..

2014 © WantToKnow.nl/.be

x

Vanaf 1 december moeten alle eurocommissarissen, hun kabinetsleden én EU-topambtenaren, hun contacten en gesprekken met belangengroepen en lobbyisten openbaar maken…! Dat heeft de Europese Commissie woensdag officieel aangekondigd. De beslissing lekte eerder deze week al uit, maar toen was nog niet duidelijk of de transparantievereiste ook voor de medewerkers van de commissarissen zou gelden.

EuroParliamentZoals bekend wil voorzitter Jean-Claude Juncker meer open kaart spelen over het reilen en zeilen binnen de Commissie. Woensdag wisselde hij met zijn eurocommissarissen van gedachten over concrete pistes om de transparantie te versterken. Volgende week worden formele besluiten genomen, maar woensdag raakte alvast bekend dat niet alleen de eurocommissarissen, maar ook hun kabinetsleden en de directeurs-generaal vanaf december hun contacten met belangengroepen en lobbyisten openbaar moeten maken.“We bevinden ons niet meer in de tijd van mijn grootouders, toen de overheid tegenover het publiek een houding aannam van ‘vertrouw me maar’. Nu zegt het publiek tegen de overheid ’toon het ons’. En wij willen tonen wat we doen en rekenschap afleggen voor wat we doen”, zo verklaarde vicevoorzitter Frans Timmermans, die het Europees Parlement en de Raad opriep gelijkaardige stappen te zetten.

Eurocommissaris voor Handel Cecilia Malmström beloofde alvast een nieuwe inspanning in het kader van de onderhandelingen die met de Verenigde Staten worden gevoerd over een grootschalig handelsakkoord. Malmström beklemtoonde dat de Europese Unie nooit eerder zo open en transparant is geweest over handelsonderhandelingen, maar niettemin zijn er nog steeds ‘verdachtmakingen over wat we doen’. De Zweedse wil daarom Europese tekstvoorstellen publiceren en ervoor zorgen dat alle Europarlementsleden in een leesruimte de documenten kunnen inkijken.

x

* * *

EU corruptie

x

 

2 gedachten over “Eurocommissarissen: ‘Speel open kaart’..

  1. Ik geloof net meer in openheid van regeringen. De onze probeert steeds zand in onze ogen te strooien, vooral door onbelangrijke zaken, in het nieuws naar voren te halen, zodat zij achter onze rug om dat kunnen doen wat ZIJ WILLEN en dat is meestal niet in ons belang. De laatste regeringen zijn er helemaal niet meer in het belang van de burgers, laats staan dat Europa dit zou zijn met hun geldverslindende, logge apparaat, waarin iedereen zoveel mogelijk geld wil “verdienen”, met zo min mogelijk werk (lees aanwezig te zijn) Ook de aangesloten landen, vooral de oostelijke en zuidelijke proberen door “fictieve/opgewerkte en foute cijfers”zo veel mogelijk binnen te halen, met zinloze, dan wel niet bestaande projecten. Het is een grote belangenverstrengeling van de grote spelers zoals politici, “gesponsord”door het bedrijfsleven, dan wel afspraken met deze, voor een “leuke”baan na hun politieke loopbaan. OPENBAAR, TRANSPARANT, EERLIJK etc. zijn gewoon gebakken lucht, ruikt soms lekker, maar is niet te vreten.

  2. hallo want to know,Rob
    Allereerst wil de mensen bedanken van deze site.
    Ik lees het al een tijdje, maar voor nu, mijn eerste reactie.
    Rob ik ben het met je eens. Maar mijn reactie is van wat mijn op valt van openbaarheid? De Zweedse Cecillia Malmström wil daarom Europees tekstvoorstellen pubiliceren en ervoor zorgen dat alle Europarlementsleden??? in een (LEESRUIMTE) de documenten kunnen inkijken.Wat is dat voor een openbaarheid. Vraag ik mijn af.En dan Timmer mansje:En wij willen tonen wat we doen en rekenschap af leggen voor wat wij doen??? gezien GuidioJ zijn tekst.Vervalste docomenten lezen van de lobbyisten???Ik vraag me zelf af vanwaar ze zich zelf insteken. Maar van mansje weten we (als het waar is) dat hij zich zelf liet sponseren, om geld bij een te krijgen van wat HIJ ZELF ambieerde. Niet de mede mens.Het kan een ruimte zijn voor om meer te ontedekken, in die openbaarheid. Van wat zij zich zelf voorspiegelen. En dat we dat dan kunnen omkeren.
    Groet nan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.