Advertentie

Britse overheid: Big Pharma wees open!


3 x Raden wie er achter het middel Tamiflu zit? Donald Rumsfeld, van 1987 -1997, toen hij Minister van Defensie werd en beroemd ging worden met zijn rol in de Irak-oorlog en de 9-11 aanslagen.
3 x Raden wie er achter het middel Tamiflu zit? Donald Rumsfeld! (1987 -1997 VS-Minister van Defensie). En weer een stukje in de grote ‘wie-zijn-de-manipulators’-puzzel..

x

Britse overheid roept op en EIST:

x

‘Farmaceutische industrie: maak verborgen data openbaar’..!

2014 © WantToKnow.nl/.be

x

De Britse overheid eist dat de farmaceutische industrie een grotere openheid aan de dag legt, nadat diezelfde overheid bijna € 500 miljoen had besteed aan de opslag van het griepbestrijdingsmiddel ‘Tamiflu’. Zonder dat de overheid feitelijk bewijs in handen had, dat dit middel überhaupt werkt!

De onderzoeksgegevens rondom ‘Tamiflu’ zijn gewoon verdwenen. Bestanden werden simpelweg vernietigd.

Een onderzoeker van een van twee studies, die nota bene aan de basis liggen van de goedkeuring van het middel, zegt de originele gegevens NOOIT onder ogen te hebben gekregen. “Fabrikant ‘Roche’ zorgde daar zelf voor”, zo luidt zijn verklaring.

Een financieel comité uit het Britse parlement, dat streeft naar openheid en toegankelijkheid van data, teneinde kosten-opbrengsten-efficient te kunnen werken, wil alle onderzoeksdata van elk medicijn openbaar maken, dat in het Verenigd Koninkrijk voorgeschreven mag worden, onder de reglementen van de NHS, the National Health Service (zeg maar het Engels VWS).. Het geeft -zoals het door dit comité wordt genoemd’ ‘aanleiding tot extreme bezorgdheid’, dat de ware effectiviteit en veiligheid van voorgeschreven medicijnen onbekend blijft, omdat de farmaceutische INDUSTRIE weigert onderzoeksdata vrij te geven, van medicijnonderzoek in kwestie, aldus het parlements-comité..!

Het betreft ongeveer de helft van álle onderzoeksgegevens, en natuurlijk is dit natuurlijk helemaal ernstig voor die medicijnen waarvan de juist werking en veiligheid sowieso al onder verdenking staat.. In het geval van het anti-virale middel ‘Tamiflu’ bijvoorbeeld, heeft de Britse overheid een partij in opslag liggen ter waarde van zo’n half miljard Euro, terwijl doktoren en onderzoekers nog steeds geen chocolade van dit medicijn’ kunnen maken, omdat ook in dit geval de weg naar de onderzoeksgegevens is afgesloten door fabrikant Roche. Het middel ‘Tamiflu’ staat al lang onder verdenking van frauduleuze beweringen..! (zie dit artikel (uit 2009!) op onze site!) En vanzelfsprekend kan nu ook de Britse overheid niet verder met haar besluitvormings- en transparantieproces rondom ‘Tamiflu’, aldus het comité, het ‘Public Accounts Committee of Parliament’.

Panellid én parlementslid Richard Bacon, vertelde de BBC: “De volledige resultaten van klinisch onderzoek van medicijnen worden routinematig en legaal achtergehouden van doktoren en onderzoekers, door de industriële fabrikanten van medicijnen. Bovendien uitte het comité haar ‘uiterste bezorgheid’ over het feit dat de medische industrie zich vaak te buiten gaat in het WEL publiceren van positieve resulaten, waar de negatieve resultaten vaak volledig onvermeld blijven…”

guardian clinical test are withholdLeden van de ‘Cochrane Collaboration-group’ hebben in 2009 al (zie ons artikel) de klinische data van het middel ‘Tamiflu’ willen bekijken, maar deze werden door Roche niet vrijgegeven. Het bedrijf heeft waarschijnlijk deze data achtergehouden, om niet publiekelijk aan de schandpaal te worden genageld..
Nu is het genoemde parlementaire comité het erover eens, aldus Bacon in The Guardian dat ‘het gebrek aan transparantie inzake klinische tests van dit ‘medicijn’ (Tamiflu) een gezonde discussie onder professionals, over de efficiency ervan, in de weg staat.’ Bacon:“We zijn ernstig verontrust dat wetgevers zelfs niet in staat zijn toegang te krijgen tot beschikbare informatie”.

Ook de ‘European Medicines Agency’, zeg maar de Europese Autoriteit op het gebied van Medicijnen) heeft voorgesteld dat fabrikanten van medicijnen, méér klinische data zouden moeten aanleveren, wanneer zij goedkeuring willen hebben om een medicijn op de markt te brengen. Verschillende kleine farmaceutische bedrijven doen dit al enige tijd vrijwillig, op verzoek van deze Europese autoriteit.

Maar mensen die strijden voor transparantie in deze steeds controversiëler worden tak van industriële productie, waaronder medicijnen natuurlijk gewoon vallen, zijn uiterst teleurgesteld dat de uitkomsten van klinische tests voor het grootste deel nog in de macht liggen van de fabrikanten, in plaats van die van onafhankelijke onderzoekers..!

Dr. Scott Reuben, topje van de ijsberg?
De hoofdrolspeler in één van onze artikelen (2010) over farmaceutische fraude.. Is deze Dr. Scott Reuben ’t topje van de ijsberg? Jarenlange fraude met klinische onderzoeken m.b.t. medicijngoedkeuring..! (klik voor hele artikel)

Virginia Barbour is redacteur van een gezondheidsblog ‘PLOS’ en zei schreef in haar blog post: “Is het niet ironisch uiteindelijk om te moeten constateren, dat een speciaal comité, dat feitelijk de taak had om naar de financiële facetten te kijken van gezondheidszorg, deze zaken tegenkomt, die overheidsorganen op het gebied van Volksgezondheid hebben geprobeerd te negeren? Namelijk dat het verbergen van klinische data, uiterst schadelijk is voor de gemeenschap, op individueel, professioneel en zelfs op financieel niveau.”

Tot slot, last but not least..

Als een farmaceutisch bedrijf trots is op zijn pillen, poeders en/of drankjes, en op basis van onderzoek daarvoor beschermende patenten heeft, dan is het toch de normaalste zaak van de wereld, dat dit bedrijf, in ieder geval vanuit een algemeen moreel plichtsbesef, meewerkt aan het toetsen van dat medicijn aan de algemene criteria voor de werking van medicijnen en veiligheid…?!
Het tegenovergestelde gebeurt en farmaceutische bedrijven verschuilen zich achter de -met veel lobbywerk tot stand gekomen- wetgeving, die het hen mogelijk maakt dit schandalige ‘verstoppertje’ te spelen. Zo is het ook onmogelijk om frauduleuze medicijnen te ontmaskeren. Medicijnen die mogelijk via hetzelfde lobby-werk goedkeuring hebben gekregen en niet op basis van hun veiligheid én effectiviteit..!

4 gedachten over “Britse overheid: Big Pharma wees open!

 1. Goede ontwikkeling dat er meer openheid wordt geeist,
  half miljard investeren namens de bevolking op basis van een slager die zijn eigen vlees ———->en in dit geval tamiflu, keurt… dat kan beter

 2. En als een land trots is op zijn onderdanen en ze daadwerkelijk beschermt, dan zullen zij toch altijd totale transparantie eisen en geven bij het inkopen van alles, maar zéker van medicijnen?

  Medicijnen hebben zeer directe invloed op het welzijn van heel veel individuen. Medicijnen komen heel snel in je bloedbaan en daarvan wil je zeker weten dat het absoluut veilig is voor iedere doelgroep die dat slikt/spuit/snuift.

  Daarnaast kan het toch niet anders dan dat van leveranciers van de overheid totale transparantie en totale onberispelijkheid geëist wordt? In mijn ogen kan je je niet eens meer als kandidaat leverancier plaatsen als je met justitie in aanraking bent geweest.

  1. @Joris quote: Medicijnen hebben zeer directe invloed op het welzijn van heel veel individuen. Medicijnen komen heel snel in je bloedbaan en daarvan wil je zeker weten dat het absoluut veilig is voor iedere doelgroep die dat slikt/spuit/snuift.
   Anders wordt het witte konijntjes jagen 😉
   http://youtu.be/WANNqr-vcx0
   Jefferson Airplane, White Rabbit

 3. EIN-DE-LIJK komt er beweging in openbaar maken van wat verhuld is geworden. Dit tijdperk leent zich daar nu ook voor en op vele andere vlakken (politiek, kerk, handel e.d.) komen de meest smerige zaken boven tafel, alles wat maar voor eigen gewin staat, ten koste van anderen, en wat niets met het welzijn van de samenleving te maken heeft.
  En ik hoop vurig dat wij allemaal, als groep, blijven protesteren tegen, en openbaar maken van, onsmakelijke zaken die op dit wellustige en ziekmakende egoïsme berusten. Dus niet alleen melding maken van wat scheef zit, maar er ook voor gaan zorgen dat er iets tegen gedaan wordt.
  Zover zijn we nog niet. Alles gaat in fasen en vaak moeten er eerst veel slachtoffers vallen alvorens men eindelijk een keer gaat optreden.
  De mens heeft nog een hele hoop te leren. Nu is het de tijd. Gelukkig maar…..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.