Advertentie

Franse rechter: verwijder ‘SMART’-meter ..!!


x

x

Franse rechter: verwijder ‘SMART’-meter ..!!

2019 © WantToKnow.nl/be

x

Een Franse rechtbank heeft gevonnist, dat uit 13 huizen de controversiële zg. ‘smart meters’, om gezondheidsredenen dienen te worden verwijderd.  De rechtbank in Tours, de ‘Tribunal de Grande Instance (TGI)’, had de zaak van 12 eisers bestudeerd inzake de plaatsing van ‘Linky meters’ in en aan hun huizen. De eisers hadden maar liefst 121 eisen neergelegd, waarvan de rechtbank er 108 verwierp. De 13 overige eisen werden toegewezen. De rechtbank erkent dus een relatie tussen de medische klachten en de werking van de Linky-smartmeter..

Een van eisers betrof een zaak rondom een zevenjarig kind dat in Tours woonde, en dat -aldus de rechtbank – in een staat van chronische vermoeidheid verkeerde en veel moeite met slapen had. Dit werd bewezen geacht, op basis van een medische rapport, waardoor deze klachten ‘in verband kunnen worden gebracht met de Linky-smart-meter’.

De rechtbank eiste dat in het geval van deze 13 personen, de Linky [slimme] meter dient te worden verwijderd, en dat de huishoudens elektriciteit geleverd krijgen, zonder het apparaat. De advocaat van de eisers, Arnaud Durand, zei dat hij daarnaast ook zou aandringen op compensatie voor ‘de mensen die niet in staat zullen zijn om thuis te leven, door deze smartmeter in hun huis’.

In juni 2017 concludeerde het medisch veiligheidsagentschap L’Agence Nationale de Sécurité Sanitaire (Anses) dat deze meters kunnen worden gelinkt aan enkele ‘gezondheidsproblemen’, inclusief de mogelijke gevolgen van blootstelling aan elektromagnetische velden. EN volgens de advocaat zijn deze blootstellingsklachten nog niet opgelost.

Hij hoopt nu meer zaken te kunnen aanspannen tegen de installatie van de Linky-meter in Frankrijk. Niet zo’n gekke gedachte, als je bedenkt dat in Frankrijk al 22 van dit soort zaken voor de rechter zijn gebracht, waaronder in Rennes, Toulouse en Bordeaux. De meeste claims werden afgewezen, met uitzondering van de eisers, die ‘elektro-magnetische belasting/gevoeligheid’ door/aan de meters toeschrijven. En let wel: méér dan 700 gemeenten hebben zich tot nu toe tegen de Linky-Smartmeter uitgesproken.

In februari van dit jaar oordeelde een rechtbank dat een dorp het recht had om ‘nee’ tegen het plaatsen van de meter te zeggen. En bewoners van de stad Blagnac (Occitanie) kregen wettelijke toestemming om elektriciteitsbedrijf Enedis te weigeren, informatie van hun Linky te verzamelen, of om een ingenieur hun eigendom te laten betreden. Allemaal zaken die vroeger vanzelfsprekend waren, maar met de komst van deze ‘ohzo’ slimme meter opnieuw kennelijk afgedwongen dienen te worden..!

* * *

10 gedachten over “Franse rechter: verwijder ‘SMART’-meter ..!!

 1. Alles lijkt om het controleren van mensen te gaan en installaties te plaatsen die daaraan bijdragen en eventueel vanaf afstand kunnen worden bediend.
  De gemeenheid hoe ze dergelijke dingen aan de man brengen spreekt ook weer uit de volgende verwijzing voor zich. https://nos.nl//artikel/2298344-consument-kiest-voor-elektrisch-koken-gasfornuis-uit-de-gratie.html
  Natuurlijk weten ze dat mensen vaak niet meer nadenken en liever voor uiterlijk vertoon gaan waarbij meedoen met de mode of het volgen van andere niet nadenkende “schapen” voorop staat.Wie nadenkt hoeft alleen maar naar Venezuela te kijken waar een president zit die de VS weg wil hebben en mogelijk gebruiken ze stroomuitval als middel om deze zittende president te beschadigen zodat het volk om zijn aftreden zal gaan vragen.
  Stelt u zich eens een situatie voor in Nederland waarbij alles elektrisch is en gasleidingen verwijderd zijn waar we eventueel op terug zouden kunnen vallen wanneer de stroom uitvalt of uitgeschakeld wordt,dan moet iedereen toch inzien dat alles elektrisch misschien niet zo verstandig is? De gemeenheid zit in de manier waarop de MSM het brengt want zij weten dat mensen elkaar naapen en wanneer ze dan schrijven dat heel veel mensen op elektrisch overgaan weten ze ook dat velen niet willen achterblijven en hetzelfde zullen gaan doen en wanneer ze dan ook nog schrijven dat gas uit de gratie is dan weten ze zeker dat ze succes zullen hebben omdat niemand als ouderwets gezien wil worden.Niet alles van vroeger is beter maar veel wel en alleen zij die niet nadenken zullen snel geneigd zijn te roepen dat iets niet meer van deze tijd is.Wat gaan zij roepen wanneer niets meer werkt omdat het elektrisch is en stroom niet beschikbaar?

 2. Rianne 1
  Ik heb u niets gevraagd maar ben wel tevreden met het feit dat u mijn schrijven leest,wat ik concludeer uit uw reactie.Wat ik wel jammer vind is dat u geen uitleg geeft waarom u vind dat ik verbaal incontinent zou zijn volgens u,maar misschien kunt u dat alsnog doen?

  1. @ arnold2 Als u wat kortere stukken instuurd en minder vaak, ga ik het misschien lezen.

  2. Rianne
   Oké geen probleem dan zal ik voorlopig alleen deze site nog lezen en me onthouden van schrijfwerk/commentaar.

  3. Hoi arnold2, Ik lees jou schrijven regelmatig,je schrijft vanuit een groot empatisch vermogen. En Rianne? Typisch geval van hoogmoed.

   Mvg

 3. Beste arnold2,
  Een goed en duidelijk stukje, ik kan mij er goed in vinden. Zo zijn er nog diverse zaken die allemaal hetzelfde doel dienen, zoals b.v. het uiteindelijk afschaffen van het contante geld (straks ook helemaal via electronische weg). Zodra de massa helemaal gevangen zit in het ‘controle web’ en menigeen de lasten ervan gaat ondervinden kunnen de huidige waarschuwers zeggen; “zien jullie het nu?”

  Beste Rianne,
  Het is jammer dat u in uw reactie niet op het onderwerp reageert maar meteen overgaat naar ’n persoonlijke belediging jegens de schrijver van het stuk. U gaat hiermee ’n gezonde discussie over het onderwerp uit de weg. Ik vraag mij tevens af hoe kort de stukken dan moeten zijn alvorens ze door u gelezen danwel begrepen worden.

  Kritiek geven op iemand is makkelijk vandaag de dag, zo blijkt. Om dat redelijk te gaan onderbouwen vergt wat meer van ’n reactiegever.
  Tigron

  1. Tigron
   Wat we zien van Rianne is dat ook zij gebruik maakt van een veel en vaak gebruikt middel om mensen het zwijgen op te leggen.Alleen vergeet ze daarbij dat het niet anders is dan het blootleggen van haar onvermogen om zelf na te denken,want had ze dat wel gedaan dan kon ze weten dat ze mijn schrijven NIET MOET MAAR MAG LEZEN en dus gewoon over kan slaan.
   Dit wordt vaak ook gebruikt bij discussies over bv vaccinatie wat vaak begint met één iemand die een niet te bewijzen/te onderbouwen uitspraak doet (het liefst in een groep) waarbij ze dan hopen op steun van de niets uitzoekende kudde schapen die dan iemand die wel iets uitzoekt en daarmee wel zijn of haar uitspraken kan onderbouwen probeert voor paal te zetten of het zwijgen op te leggen.
   Over het verdwijnen van cash kwam ik een stukje tegen wat natuurlijk elektronisch betalen als goed en makkelijk beschrijft. https://judithinchina.com/2017/12/15/mobiel-betalen-in-china. Dat banken straks met mensen kunnen doen wat zij willen wordt natuurlijk vergeten.
   Opvallend in het nieuws van vandaag was de zaak Verstappen waar 21 jaar na de dood van deze jongen een compleet gebied met alle bijbehorende tamtam wordt afgezet en mensen die dat negeren kunnen worden opgepakt.Natuurlijk is dit afschuwelijk en had het deze jongen nooit mogen overkomen maar wat willen ze na 21 jaar nog vinden op die plek? Gelijktijdig werd met de zaak Epstein toch duidelijk dat ook daar kinderen misbruikt worden zelfs door hoogwaardigheidsbekleders en politici maar daar wordt met weinig aandacht vervolg aan gegeven door de MSM alsof ze het één en ander willen verzwijgen.
   Dat hoge lieden elkaar mogelijk de hand boven het hoofd houden werd naar mijn mening duidelijk in een rechtszaak in de VS waar een farmaceut (Johnson&Johnson wat bezit is van een zeer rijke familie) een miljoenen boete kreeg opgelegd terwijl ze mogelijk miljarden hebben verdiend aan het op de markt brengen van een pijnstiller die verslavend is en aan 400.000 mensen het leven heeft gekost.Na deze “bestraffing” steeg de waarde van dit bedrijf dan ook gelijk op de beurzen.Wat is de straf wanneer de winst hoger is dan de boete? dit zijn zomaar een paar onderwerpen die door mijn gedachten gingen maar daar laat ik het voorlopig weer bij omdat mensen zich kunnen ergeren aan mijn geschrijf en dat wil ik zoveel mogelijk voorkomen.

 4. Beste Arnold2,

  Er zullen altijd mensen zijn die zich niet kunnen vinden in wat ’n ander doet, wat je ook probeert.
  Het voorkomen van ergernis is dan ook onmogelijk, tenzij je jezelf zou willen beperken in wat je doet of schrijft.
  Rekening houden met de gevoelens van anderen gaat ten koste van je eigen persoonlijkheid. verder is het zo dat persoonlijke gevoelens altijd de verantwoordelijkheid zijn van de betreffende persoon zelf. Als voorbeeld;
  Als ’n werkgever bij 10 man z’n onvrede over hun werkzaamheden laat blijken en ze daarop aanspreekt waarna 9 mensen hun schouders ophalen en zoiets hebben van ‘bekijk het maar ‘ en 1 persoon het niet kan verkroppen ’n burn out krijgt en ziek thuis blijft met slapeloze nachten vol met frustratie.
  Ligt het dan aan deze werkgever dat deze ene persoon gekwetste gevoelens heeft terwijl de andere 9 nergens last van hebben?
  Doelbewust ’n ander op z’n hart/ziel trappen is wat anders, dan is het de bedoeling juist om ’n ander te raken en dat is bij jouw artikelen niet van toepassing.
  Respect hebben voor anderen is lovenswaardig maar je bent niet verantwoordelijk voor de lange tenen waar anderen mee rondlopen.

  Gewoon doorgaan zoals je doet Arnold, jouw stukken zijn goed leesbaar en behulpzaam bij het wakker worden van mensen.

  Tigron

 5. Toch een sprankeltje hoopgevend nieuws uit Frankrijk.
  In Nederland heeft iedereen het wettelijk recht een ‘slimme’ meter te weigeren, alleen weten veel mensen dit niet.
  Weet iemand hoe het zit als je gaat verhuizen naar een huis waar zo’n meter al in zit? Heb je dan het recht die weer te laten verwijderen?
  Voor mensen die zelf energie opwekken, is het een nadeel dat nieuwe analoge meters enkel vooruit kunnen lopen en de opgewekte energie niet kan worden verrekend. Doet denken aan pestgedrag. Dit dient rechtgezet te worden; er moeten ook weer analoge meters komen die dat wel kunnen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.