Advertentie

Smart Tv? Smart voor wie dan..?


x

x

Smart Tv? Smart voor wie dan..?

2016 WantToKnow.nl/be

x

Eén van de aanbevelingen die privacydeskundigen Kristina Irion en Natali Helberger van de UvA doen in hun onderzoek (HIER) gepubliceerd in het tijdschrift: Telecommunications Policy, is dat beleidsmakers in Nederland en Europa meer moeten doen om de privacy van mediagebruikers te beschermen. En dit niet volledig overlaten aan de wetgeving en instanties op het gebied van gegevensbescherming. Irion en Helberger wijzen in hun onderzoek op de problemen die het gebruik van Smart TV’s met zich meebrengen aangaande de bescherming van de privacy en van gegevens.

Prof. Natali Helberger en Kristina Irion (UvA)

In feite is het volledig vergelijkbaar met aanwezig zijn op het internet, waarbij de aangesloten apparatuur, net als Smart Tv’s het mogelijk maken, gedrag van kijkers on- en offline te volgen. Daarbij is het ook en vrij simpel mogelijk, informatie over hun sociale achtergrond, gewoonten en kijkvoorkeuren door te geven aan derden. De Smart TV-sector ontwikkelt zich snel en aanbieders en fabrikanten proberen maximaal te profiteren van de persoonlijke gegevens van kijkers. Uit het verzameld materiaal blijkt hoe Smart TV’s nu al privacygevoelige informatie doorspelen.

Zo zijn er gevallen gemeld waarin TV’s informatie over het kijkgedrag doorgeven aan de fabrikant of al dan niet onbedoeld, kunnen meeluisteren tijdens privégesprekken. De onderzoekers beoordeelden ook onderzoeken die de autoriteiten in Duitsland en Nederland uitvoerden naar privacyschendingen. ”Zo worden consumenten onvoldoende geïnformeerd door fabrikanten en aanbieders en wordt hun privacy geschonden door de standaardinstellingen van Smart TV’s,” zegt Irion, senior onderzoeker bij het Instituut voor Informatierecht van de UvA.

De onderzoekers doen een beroep op beleidsmakers op Europees en nationaal niveau om meer te doen aan de privacybescherming van mediagebruikers. ”Vreemd genoeg wordt in het Europees mediabeleid niet gerept over nieuwe kwesties als het volgen en monitoren van mediaconsumptie, de rol van gerichte reclame en mogelijke positieve of negatieve effecten van personaliseringsstrategieën op het pluralisme van de media,” zegt Natali Helberger, hoogleraar Informatierecht. ”Gelet op de belangrijke functie van de media in pluralistische en democratische maatschappijen schiet de huidige situatie volledig tekort, zowel binnen lidstaten als in de EU als geheel.”

Wetgeving loopt ver achter, ten gunste van de ‘meekijkers’..
Irion: ”Ons onderzoek maakt duidelijk dat door de veranderingen in de markt het mediarecht en het gegevensbeschermingsrecht niet meer strikt los van elkaar staan. Het volgen en monitoren van de mediaconsumptie raakt de traditionele waarden en doelen van mediabeleid. Voor een adequate oplossing kan dus niet worden volstaan met het gegevensbeschermingsrecht, aangezien dan voorbij wordt gegaan aan het intrinsieke verband tussen mediaconsumptie en de vrijheid kennis te nemen van informatie, wat een van de pijlers is van het grondrecht op vrije meningsuiting. Het mediabeleid dient oog te hebben voor de specifieke rol die audiovisuele en online media vervullen in de wijze van meningsvorming, hetgeen vraagt om extra waarborgen tegen het voortdurende volgen en monitoren van kijkgedrag door talloze aanbieders.”

https://www.youtube.com/watch?v=VhlKq1UNlLs

Het invoeren van strengere wetgeving voor de bescherming van gegevens over mediagebruik en het extra beperken van het doorgeven van die gegevens aan derden zijn enkele aanbevelingen uit het onderzoek. Dergelijke maatregelen zijn nodig om te waarborgen dat bij het verzamelen van persoonlijke gegevens geen afbreuk wordt gedaan aan het recht op en de toegang tot informatie van gebruikers. De Europese Unie zou er volgens de onderzoekers goed aan doen dit voorstel mee te nemen in haar hervorming van de E-Privacy verordening.

10 gedachten over “Smart Tv? Smart voor wie dan..?

  1. AIVD = organisatie van lafaards, domme mensen, en zij die graag salaris willen aan het einde van de maand.

   MH17 laat zien waarom de AIVD total overbodig is om HET VOLK te beschermen. Ze zijn enkel de “useful idiots” van de elite.

 1. Voorspelling van 68 jaar terug……
  Winston Smith is de hoofdpersoon van dit boek. Hij werkt op het ‘Ministerie van Waarheid’ en hij moet de geschiedenis vervalsen, door kranten en documenten van vroeger te veranderen. Maar hij weet dat het niet goed is, wat hij doet. Op een dag besluit hij te breken met het regime. Hij koopt (als eerste daad) een boek en een pen. Hij begint een dagboek bij te houden, hetgeen streng verboden is. Zijn kamer wordt (zoals alle kamers) in de gaten gehouden via telescreens: televisieschermen die een omgekeerde werking hebben. Hij vindt echter één plek in de kamer waar hij niet in de gaten gehouden kan worden: hier gaat hij zitten schrijven.
  https://www.youtube.com/watch?v=h9JIKngJnCU
  https://www.youtube.com/watch?v=IcTP7YWPayU

  1. Alle technologie die je ontwikkelt kan ook tegen je gebruikt worden. De zelfbenoemde elite van massamoordenaars en rovers heeft het meest te verliezen. Hun geheime fortuinen worden steeds moeilijker te verbergen.

  2. DNA testen zullen gebruikt worden om alle familie leden van de Rothschild-Zionisten op te sporen en af te voeren naar kampen in Siberie waar ze zullen uitsterven of opgehangen zullen worden door de Chinesen/Russen.

   Je hoeft nu niet meer een heel volk uit te roeien zoals Hitler dat wilde (fabeltje of niet, goed of slecht idee). Doot de technologie van DNA tests kan je “cherry picking” de zelfbenoemde elite en hun nageslacht voor verbanning/vernietiging.

  3. Een prachtige film hier over is “Brasil”, vreselijk maar o zo waar, mensen die hun leven ongewild in dit onmenselijke circuit moeten door brengen, zijn na afloop volkomen kierewiet, niet meer geschikt om in een normale ahum, samenleving te leven, al de verborgen zelfmoorden hier in Frankrijk is enorm, had een kennis waar onze boot ligt, ja vaak dronken, en dan kwamen de verhalen, gewoon huurmoordenaars, werkte in naam bij een groot olie bedrijf, als er problemen waren, werden de mensen die die problemen veroorzaakten opgeruimd, dit zijn geboren leugenaars, en geloof mij daar zijn er heel veel van, al was het maar om staande te blijven, er bestaan heel veel paralel werelden, groet Jenne

 2. The -CIA is heel rustig en kalm Europa aan het bezetten, onder het mom van dat gevaarlijke Rusland, rollen de tankst binnen, worden hun bestaande basisen uitgebreidt, en daar moeten wij dan voor betalen, er komt geen eind aan die schurken, en als het een beetje wil zit Putin ook in dit complot, en voor de USA – CIA moet je natuurlijk wel lezen de Khazaren – Zionisten, niet echt een fijne toekomst in het verschiet, Azie en Klein Azie vecht voor zijn bestaan ?, in princiepe is het een uitroei oorlog, gevoerd ook hier door de USA – Cia uit naam van hun mafia bazen.
  Jenne

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.