Advertentie

Geen blokkades om je recht te halen..!


 

Petitie: Recht voor Iedereen!

Geen blokkades om je recht te halen..!

 x

In een rechtsstaat moet voor elke burger en organisatie de toegang tot het recht en de rechter beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld om je gelijk te kunnen halen wanneer een overheidsorgaan een besluit neemt dat nadelig is. Wanneer je gedupeerd bent door de slechte dienstverlening van een bedrijf. Of in familiezaken, zoals bij een echtscheiding. Dat recht hebben we allemaal, daar betalen we allemaal voor en daarvan moet iedereen gebruik kunnen maken. Dat is een van de meest basale uitgangspunten van onze rechtsstaat.

Klik op de illustratie om direct naar de petitie te gaan!!

Dit kabinet wil dat de toegang tot de rechter voortaan wordt betaald door degenen die er gebruik van maken, tegen de kosten die daadwerkelijk worden gemaakt (kostendekkend). Daarmee wil het kabinet € 240 miljoen besparen. Als de plannen doorgaan worden de griffierechten – het ‘toegangskaartje’ voor de rechtzoekende om naar de rechter te kunnen – enorm verhoogd.

Het verviervoudigen en voor sommige zaken zelfs vertienvoudigen van het griffierecht zorgt ervoor dat veel burgers hun recht niet meer kunnen halen omdat zij zich dat financieel niet meer kunnen permitteren. In die zaken is het recht geblokkeerd.
Er geldt dan een ander recht, namelijk dat van de sterkste, danwel dat van de grootste beurs. Dat kan toch zeker niet de bedoeling zijn in de rechtsstaat Nederland!?

TEKEN DE PETITIE EN PROTESTEER TEGEN DEZE PLANNEN VAN HET KABINET.

(Klik op de illustratie hiernaast)

Onze samenleving wordt er niet plezieriger – en zeker niet veiliger – op als conflicten onopgelost blijven en rekeningen niet worden betaald. Mensen blijven zitten met het gevoel dat hen onrecht is aangedaan en zij niet – maar anderen met een grotere beurs wel – naar de rechter kunnen. Het recht is van én voor iedereen. De petitie wordt onder meer ondersteund door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie en de Koninklijke Beroepsorganisatie voor Gerechtsdeurwaarders en kan tot en met dinsdag 13 september 2011 worden ondertekend. Voor vragen, opmerkingen of ideeën kunt u mailen naar rechtvooriedereen@advocatenorde.nl

De landelijke manifestatie tegen de verhoging van het griffierecht is woensdag 14 september van 11.00 tot 13.00 uur op het Plein in Den Haag. Er is koffie, er zijn broodjes, het advocatenorkest zal spelen en minister Opstelten van Veiligheid en Justitie komt om een toelichting te geven op zijn plannen. Komt allen want het recht is van en voor iedereen!

 

 

4 gedachten over “Geen blokkades om je recht te halen..!

 1. Hoi Guido,

  Protesteren ?

  Is dat niet een manier uit de afhankelijkheidsorientatie afkomstige periode van het stenen tijdperk dat de aarde nog plat was ? 🙂

  Ik adviseer een adequatere manier van aanpakken; in de rechtzaal tegen de staat, de rechtspraak, de regel- & wetgeving, de procedures, de krankzinnige interpretaties, de bizarre aandacht-afleidende trucage van de jurispredentie (= het model der statistiek en kansberekening binnen de wetenschap en de echte truc om alles te lopen zoals het loopt) en de functionarissen die in dit fragmentatie-spelletje meedoen.

  Het is een kwestie van 1 visualisatie en alles ligt open en bloot voor iedereen toegankelijk; het = 1 groot schaakbord dat door het verknippen in allerlei deelgebiedjes in een lineaire lijn is omgezet.

  Mensen die dit net zo zien en snappen zien nu dus ook dat binnen afzienbare tijd deze visualisatie binnen de rechtspraak haar doorslaggevende beslag gaat krijgen en de kromspraak ten einde zal brengen.

  Ik deel deze tekst in de hoop en de verwachting dat er mensen zijn die precies hetzelfde zien en zich op wat voor manier dan ook:

  1 gesterkt voelen
  2 contactzoeken met anderen om dit uit te gaan voeren

  Het einde van dit criminele line-aire (ego-)knipspelletje is bijna daar 🙂

 2. Er zijn veel mensen die in het nauw zitten met rechters in combinatie met jeugdzorg. deze mensen gaan protesteren. Hier is wat meer informatie:

  Hallo lieve mensen,

  Bij deze willen wij u laten weten en u aandacht vragen,dat we in opstand komen !!!
  MENSEN 4 OKTOBER IS HET DAN EINDELIJK ZOVER
  WE GAAN ACTIE VOEREN TEGEN DE JZ & WSG.

  Ik wil wel aan iedereen vragen om eigen spandoeken te maken na keuzen
  dat we zo een stukje door DEN HAAG WANDELEN etc.
  Meer informatie over deze demonstratie kunt u ook op de aanmeld website vinden.

  WIJ ALS OUDERS PIKKEN HET NIET LANGER MEER
  KOM OP MENSEN WE DOEN HET VOOR ONZE KINDEREN !!!
  En het gedrag van jz en raad en rechters pikken wij niet meer !!!!
  de media lichten we een dag van te voren in
  geef het door aan iedereen op je hyves vrienden famlilie kennissen enz
  WIJ GAAN VOOR GERECHTIGHEID…
  En laten we met z’ ’n allen EEN ZIJN , en de handen in een slaan. En richting Den Haag gaan om duidelijk te maken dat we het gedrag van jeugdzorg en die ……………. instanties etc, dat we het niet meer pikken. Wat ze doen met onze kinderen en met ons als ouder (s) en de rest van hun fam. !!!
  Het is klaar nu, WIJ ALS OUDERS KOMEN IN OPSTAND !!!!
  Wat we merken is dat er veel ouders bang zijn voor Jeugdzorg. Waarom eigenlijk ,als je naar de demonstratie gaat ,staat er niet op je voorhoofd wie jij bent .

  Dus Kom op mensen en laat je stem ook horen !!!!! Samen staan we sterk !!!!

  Wil je er ook bij zijn , meld je dan aan via http://www.wm-advies.nl
  dan klikken op info demonstratie 4 okt 2011, klik dan op inschrijven ,op Ja ik meld me aan voor de demonstratie in Denhaag 4 oktober 2011 , dan staat er een link daar moet je op klikken.

  En tekent u a.u.b de petitie ,het is een kleine moeite ,,u stem hebben we ook nodig. Deze petitie zal die dag dan ook worden aangeboden . http://petities.nl/petitie/stop-machtsmisbruik-door-wsg-en-jeugdzorg
  p.s het mag ook anoniem ,maar teken a.u.b met ons mee

  En laat je zien en horen op 4 oktober 2011
  op het Malieveld in Den haag !!!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.