Advertentie

Gewoon: even helpen en verbinden…!!


centrum-zonnewijzer wanttoknow logos

x

x

Gewoon: even helpen en verbinden…!!

2015 WantToKnow.nl/.be

x

Veerkracht! Dat komt er bij ons boven als we denken aan Renske & John, de mensen die we ruim 1 jaar gelden mochten omarmen als organisatiepartners voor lezingen en seminars. Dagen en events, die WantToKnow samen met Centrum Zonnewijzer mocht organiseren. Denk aan het stoeren-vrouwen-weekend in augustus vorig jaar, toen Rauni Kilde op de éne, en Kerry Cassidy op de andere dag een daverende presentatie gaven..!

kerry cassidy rauni kilde combi

En wat te denken van de symposia die we in het Centrum Zonnewijzer hielden, over vaccinaties en over chemtrails. Drukbezochte dagen, waarin aanwezigen zich niet alleen lieten informeren over het thema, maar ook -en misschien wel vooral!- zielsverwanten mochten ontmoeten. Zo was er ook het intensieve weekend met fenomeen Dan Winter en de stargate van Prageet Harris.. En.. we hadden nog veel meer zaken op het programma staan, ware het niet…!

En natuurlijk mochten we sámen de 3 series van 4 lezingen met Martijn van Staveren organiseren, die een daverend succes werden, niet in de laatste plaats verrassend voor ons-zelf..! Wat een belangrijke en mooie meetings..! Maar, zoals velen weten, werd Centrum Zonnewijzer in De Kwakel op laffe wijze door de Gemeente Uithoorn de nek omgedraaid. Want hoe moet je het anders noemen, wanneer het gebruik van de bovenverdieping van een al jaren leegstand kantoorpand, voor lezingen en symposia, gekwalificeerd wordt als ‘in strijd met het bestemmingsplan’... Tja, als je een hond wilt slaan, vind je altijd wel een stok, toch? Maar….

x

BOVEN EEN NIEUW CENTRUM GLOORT DE ZON..!

x

x

John & Renske vertellen: “Centrum de Zonnewijzer is een centrum voor Bewustzijn, Gezond-zijn, maar vooral voor Wel-Zijn. Een langgekoesterde droom wordt binnenkort voor ons opnieuw bewaarheid: een nieuwe ontmoetingsplek waar bewustwording, transformatie, educatie, welzijn en natuurlijke preventieve gezondheidszorg samen mogen vloeien. Centrum Zonnewijzer kan en mag – hopelijk met jullie steun – vanaf 1 juni 2015 weer haar deuren openen… Op een nieuwe locatie (Aalsmeer) en.. jawel. passend in het bestemmingsplan..!

Renske & John (en wij van WantToKnow!), willen jullie om jullie steun vragen, want er moet nog het een ander gebeuren, om het zo maar even uit te drukken..! Doe je mee..? Gewoon even helpen en verbinden, met dátgene wat in jouw macht ligt..!

John en echtgenote Renske. Of van links naar rechts.. Renske met echtgenoot John..
John en echtgenote Renske. Of van links naar rechts.. Renske met echtgenoot John..

Een nieuw Centrum Zonnewijzer!
De symboliek met de zonnewijzer en de vuurtoren blijven zeer treffend, want ook in ons werk staat de verbinding met het hart, onze werkelijke natuur en de kosmos (zo boven zo beneden, zo binnen zo buiten) centraal!
Daarom zullen de 5 centrale peilers Gezondheid, Bewustzijn, Nieuwe Wetenschap, Duurzaamheid en Educatie, ook bepalend zijn voor wat we samen kunnen ontwikkelen in het nieuwe Centrum Zonnewijzer. We zien voor ons, dat dit centrum een soort co-creatie-broedplaats mag worden voor nieuwe ideeën, projecten, manieren van samenleven & -werken, zelfontwikkeling, educatie projecten, duurzame initiatieven en werkelijk preventieve, natuurlijke zorg.

Een echte ontmoetingsplek waar de nieuwe bewuste, gezonde en werkelijk duurzame mens en wereld in al haar facetten gestalte mag gaan krijgen! Tegelijkertijd beseffen we dat dit een ambitieus plan is, en juist dáárom willen we jullie allemaal vragen om mee te denken, sámen te werken en dit werk te steunen. Samen hebben we de mogelijkheid bijzondere veranderingen te bewerkstelligen. ‘We are the Ones we’ve been waiting for’. Laten we dus niet langer meer wachten..!

Wij zijn op zoek naar co-creators, evenementen-organisaties die met ons willen samenwerken (deze locatie huren voor eigen events behoort tot de mogelijkheden!), maar ook naar vrijwilligers, klussers en niet te vergeten: donateurs en investeerders (want de huur voor dit prachtige nieuwe centrum én daar bovenop nog 2 maanden borg, wordt nog een uitdaging).

Wat is er in dit nieuwe Centrum?
Je kunt het op de video zien: We hebben straks 2 mooie zalen (en wc’s en kantoor/therapie ruimtes) tot onze beschikking, waar uiteindelijk een dans,- beweging en wellness studio, een evenementenzaal (voor lezingen, workshops, beurzen en andere events), een muziek-/radio-/TV-studio en een plek voor kinderactiviteiten (WorldPeaceChild) gehuisvest zullen gaan worden, dus we kunnen elke vorm van steun tijdens deze startfase goed gebruiken. Alles is welkom!

centrum-zonnewijzer-logo
X
Al meer dan 10 jaar organiseren wij (Renske Skills –zangeres, choreografe en Qigong & Wellness instructrice en John Consemulder, neuropsycholoog, auteur en muziek/events/radio/TV producent) namens HealingSoundMovement, Healing Tao Qigong en WorldPeaceChild diverse bewustmakende en inspirerende activiteiten. Velen van jullie kennen ons werk al vanwege onze boeken, artikelen, lezingen, workshops, trainingen, muziek, radio- en Tv-uitzendingen en de diverse evenementen.

Voel je dat je ook een bijdrage kunt en wilt leveren aan een mooiere, gezondere en duurzamere wereld en wil je ons werk steunen, overweeg dan bijvoorbeeld om een voordelig maand- of jaarabonnement aan te schaffen via tv.healingsoundmovement.com om zo meer dan 200 exclusieve lezingen, Tv-interviews en TV-dialogen te kunnen bekijken, die we komende maand online zullen gaan zetten! Natuurlijk kun je ons werk ook steunen door een donatie te doen: HIER

OF… Een ’tegoedbon’..!
Ook kun je een Centrum Zonnewijzer ‘Tegoedbon’ aanschaffen, waardoor je extra activiteiten terug krijgt voor je investering! Je bijdrage wordt dan verzilverd, wanneer het Centrum draait en je naar één van de evenementen wilt komen.

En vanzelfsprekend kun je ook een bedrag overmaken naar rekeningnummer NL94 RABO 0161 7509 07 (op naam van R. Paardekooper). Onze hoop is dat we samen kunnen groeien en ontwikkelen in deze zeer interessante tijd, waarbij verbinding en samenwerking van essentieel belang zijn. Wij gaan er voor! Doe je mee? Of..  heb je een goed idee voor samenwerking? Mail ons dan ajb via info@healingsoundmovement.com.

TOT ZIENS!

Renske Skills &
John Consemulder

www.centrumzonnewijzer.nl

17 gedachten over “Gewoon: even helpen en verbinden…!!

 1. Mooie nieuwe locatie, gaat helemaal goed komen. Jullie hebben het verdiend, ik heb gezien hoeveel jullie hebben opgeofferd om een mooi bewustzijnscentrum neer te zetten. Hopelijk durven nu voldoende mensen ook hun nek uit te steken, al is het maar een paar tientjes voor de goede start, en dat geld komt ook heus wel weer terug, op wat voor wijze dan ook.

 2. taddaam…!!! Nou.. wat heb ik jullie voorspeld?! Een nog veel mooiere lokatie… dan jullie al hadden. Nou kunnen jullie groeien samen met ons allen. Dankjewel KOSMOS. Alle superlatieven van felicitaties! En mag het geld ook STROMEN. Het is zo welverdiend… Hartegroet!

 3. Renske en John, Wat een geweldig positief voorbeeld tonen jullie ons. John heb nu het lef om nu aan jezelf te denken, je doet anderen en bovenal jezelf het beste cadeau door als eerste je genezing te bevorderen, door soms NIKS te doen en veel rust te nemen. Want 13 gebroken ribben is serieus trouble, De longen die de brandstof van je leven verzorgen is toch een belangrijke basis . Ik wens jullie beiden veel sterkte en zal een donatie doen.
  Warme groet John Beers

 4. Ik krijg veel vragen over mijn auto-ongeluk, omdat hier medling van wordt gemaakt in de video. Zie https://www.facebook.com/john.consemulder voor mijn verhaal en ervaring, waarbij snel duidelijk wordt dat wonderen wel degelijk bestaan…

  Ik deel hier een stukje tekst ook:

  “(Zie ook bericht hieronder!) Ik heb nog niet gedeeld dat ik het heftige auto-ongeluk bewust heb meegemaakt (als ik niet ‘pas op’ had geschreeuwd had onze zoon Shamayim zeker niet meer geleefd, want dan had de bus van links ons aan zijn linkerkant direct geraakt…). Ik kon zeker een minuut niet ademen en dacht dat ik dood was of ging… tot ‘iets’ of ‘iemand’ mij levens-ventieltje weer langzaam open draaide…En dat terwijl ik Shamayim hoorde schreeuwen en huilen (waar ik op zich eerst blij mee was, omdat zij hart en longen het dus nog deden). Maar ik kon hem pas na een minuutje kalmeren en vertellen dat er ‘niets aan de hand was’ en dat alles ‘goed zou komen’. Toen kwamen die lieve dames die zelf risico namen (het ongeluk was midden op een kruising en ik zag de motor in elkaar gevouwen als een harmonica roken). Ik vroeg de politie die snel kwam om de bestuurder zijn nek vast te houden, niet die van mij (ik had inmiddels al gecheckd en ik kon mijn tenen, handen en nek wonderbaarlijk genoeg bewegen, maar wist toen nog niet dat ik op 13 plekken mijn ribben had gebroken). De dames haalden met mijn toestemming onze zoon uit de auto om hem te beschermen. De lieve dame die zich over hem had ontfermd (die we dus via een wonder gisteren hebben ontmoet, beiden wisten elkaar niet te traceren dus dit werd gewoon ‘geregeld’ door de voorzienigheid) was uiteraard ook gechockd (zij zag met wat voor snelheid onze auto geraakt werd door de bus en zag later pas dat ons kindje van 4 bebloed schreeuwend in de auto zat en wist hem te kalmeren). Ze had wel moeite om onze zoon los te laten en zonder papa of mama in de ambulance achter te laten en was ook heel blij dat ze ons had gevonden. Een nieuwe vriendin en ze wil ook graag oppas zijn voor onze kids…Dus Shamayim en zij en wij gaan nog veel healing en plezier ervaren samen! De andere vrouw ontmoeten we ook zeer snel. Wat een wonder…”

  En de tekst van mijn vrouw die gisteren met mij ene wonderlijke en helende ervaring had na een van mijn eerste wandelingen buiten met vele gebroken ribben (maar dankbaar en gezond hart)…

  “Weer een wonder…..gisterenavond wezen wandelen met John buiten naar de Westeinderplassen en we zien een uithangbordje met natuurlijke zeepjes van Uzepia, ik dacht mooi voor moederdag en vooral omdat mijn lieve moeder nu al een paar dagen op de kindjes past zodat ik John kan verzorgen.
  Komen wij in het winkeltje waar de zeepjes zelf op natuurlijke basis worden gemaakt een lieve vrouw tegen en vertel ik dat John even moet zitten omdat hij net een ongeluk heeft gehad.
  Zij vroeg ons direct naar het ongeluk en of het op de plek was gebeurd waar een jongetje uit de auto werd gehaald….onze zoon dus….Ja dat ongeluk.
  Haar vriendin heeft Shama uit de auto gehaald om hem te troosten en hem vanwege gevaar in de auto wilde beschermen. Deze lieve engel…hebben wij net ontmoet…zij was meteen bij het ongeluk en heeft Shama en John en Tom geholpen en we hebben haar met tranen in onze ogen omarmd en bedankt….wat een zegening om haar te kunnen vertellen dat alles goed is gegaan. De hele dag heb ik al aan deze dames gedacht die waar ik alleen maar van had gehoord en gehoopt dat ik ze ooit zou kunnen ontmoeten….wat is de wereld klein en wat ben ik dankbaar dat deze boodschappen worden gezonden…….zucht, diep geraakt. Dankzij haar heeft Shama geen heftig trauma, maar is hij meteen met lieve armen en hart omarmd. blessings, blessings, blessings ;-)”

  Ik maak het nu goed, ben weer thuis en kan weer zitten en lopen. Hoesten en niesen blijven een minder prettige ervaring (en de trek in ‘spare-ribs’ is nog steeds niet gestild 😉 )

  Ik blijf rustig adem halen en zie jullie allemaal snel weer (bijvoorbeeld by de lezing van Ty Bollinger uit Amerika die 25 mei ons nieuwe Centrum Zonnewijzer op speciale wijze leven komt in blazen, zie hieronder).

  Ty Bollinger antwoord net: “My lecture is entitled, “Cancer-Unplug from the Matrix” and will cover the ineffectiveness of chemo, radiation, and surgery, and the fact that we are all being brainwashed about how to be healthy, and how to be healthy with herbs, nature, food, and other natural medicine.” http://cancerstepoutsidethebox.com/

  Op maandagavond 25 mei organiseren wij een unieke avond met auteur Ty Bollinger (USA, http://www.cancertruth.net/about/ ), die alles heeft onderzocht op het gebied van ‘alternatieve’ (lees: niet toxische en wel effectieve) manieren om kanker te voorkomen en te genezen! Zie zijn geweldige boek (dit is de reden dat wij hem naar Nederland willen halen) ‘Cancer: Step Outside the Box’ (een must voor elke healer, therapeut, patiënt of arts)! Maandagavond 25 mei, 20-22.30 uur (incl. pauze), investering 25 Euro, Centrum Zonnewijzer nieuwe locatie te Aalsmeer (details volgen nog, aanmelden via info@healingsoundmovement.com)

  1. http//www.facebook.com/john.consemulder (die link werkt wel)

 5. Gewoon:even helpen en verbinden.
  Welzijn van mens en dier is een mooi streven net zoals de natuur beschermen.
  Wat ik niet snap is dat heden ten dage de ouderen onder ons als oud vuil worden afgedankt en op alle mogelijke manieren worden gekort net zo als dat ook met de zieken gebeurd.
  Wat ik mij afvraag is telkens weer waarom de kinderen van deze groepen zich niet organiseren en protesteren tegen dit beleid want het is voor mij onbegrijpelijk dat wanneer je ouders die altijd zorg voor je hebben gedragen en nu als oud vuil worden behandeld door deze zelfde kinderen aan hun lot worden overgelaten tot het moment dat zij overlijden want dan zullen ze er als de kippen bij zijn om te zien of er nog wat te halen is.
  Ik vind dit echt schandalig en onbegrijpelijk.

 6. Ziet en voelt goed !
  Verleden jaar heb ik na lange tijd opnieuw twee weken in een klooster door mogen brengen, als gast en leek natuurlijk, de rust en het mediteren maakt je tijdelijk een ander mens, nou ja het laagje is er zo weer af natuurlijk.
  Hier zijn nog veel grote Abdijen zowel voor vrouwen als voor mannen, Bocacio heeft veel mooi’s over tuin lieden in vrouwen kloosters geschreven.
  Ach dat mens zijn vooral onze gevoelens, kan op de mooiste momenten, water bij de wijn doen, D.H. lawrence beschrijft dit zo mooi, het hoeft niet compliqué te zijn, je kunt dit gewoon aanvaarden, als onderdeel van het leven.
  De naam de Zonnewijzer, is erg discutable, beetje te geassocieerd met de oudere gezondheids instituten, Zonnestraal, Zonnehuis, etc.
  Had een iets mooiere poëtische naam gekozen, maar dat is misschien mijn ervenis, van uit mijn economische denken.
  Maar goed beschouwd, heeft ook het mooiste en vooral illusionaire uitdragen van ideéen en gevoelens, een economische basis nodig om te kunnen bestaan.
  Zo maar wat gedachtes, zit binnen is buiten 34° strakke blauwe hemel, geen chemtrails, verrek van de pijn in mijn rug, vertild, denk dat ik nog jong ben, je betaald meteen de prijs, niet met geld, maar met pijn !
  Groet Jenne

 7. Beste John en Renske, wat ik onder jullie aandacht wil brengen is ; de cult of ‘Aestheticism, of making an art of life.
  Aan gedragen door Oscar Wilde, Heb ooit in Engeland mooie bijeenkomsten van de aanhangers van dit mooie denken bij gewoond, denk dat dit goed past in deze tijd, en zal zeker worden geapprécierd door mensen die van het leven houden.
  Als ik Nederland bezoek, en even tijd heb, kom ik langs ben benieuwd.
  Ooit twee lieve mensen geholpen, om tot hun Jazz Café Boerderij in de Oever te komen, Anneke ‘ kunstenaares, en Max ‘ de Jazz liefhebber, prachtige tijd, helaas verleden tijd, maar mooie herinneringen.
  Wilde dit even zeggen, groet Jenne

 8. Wie komt er hellepuh?
  ( van facebook geplukt)
  Lieve Mensen,

  We hebben goed nieuws en slecht nieuws,
  We krijgen donderdag de sleutel van het nieuwe Centrum Zonnewijzer
  We hebben net het definitieve overleg gehad om te gaan starten en we kunnen er meteen in.
  We hebben er reuze veel zin in.
  Slechte nieuws en tevens goede nieuws is dat we alle man/vrouwkracht nodig hebben aankomend weekend om te gaan verhuizen en boel aan kant maken.
  We kunnen vrijdag gaan starten.
  We zoeken sopjes makers, spullen verhuizers, lichtenmakers, slotenmakers, ramenlappers, plantenverzorgers, tuinenvegers, bomenknuffelaars, wc doorspoelers, schroevenboorders, lampophangers en niet te vergeten koffie zetters. Wij zijn van vrijdag t/m maandag op zoek naar lieve mensen die zin hebben in een gezellig, verbinden, klus en schoonmaakfeestje

  Wij zorgen voor de hapjes, borrelnootjes, muziek en drankjes aankomend weekend. Alle hulp is welkom.

  Zondagmiddag als afsluitend feestje op het strand van Nataraj? Ik zorg voor een gastenlijstje.

  Mooi om op Pinksteren te wederstarten, staat voor.
  Tijdens het pinksterfeest wordt herdacht dat de Heilige Geest, de derde Persoon van de Allerheiligste Drie-eenheid, neerdaalde uit de hemel

 9. Wow! Programma eerste week van juni 2015 in ons nieuwe Centrum Zonnewijzer! Qigong, soundhealing en mediatie, maar ook de start van een lezingenserie met Désirée Röver, maar ook workshops en presentaties van internationale gasten als Robin Youngblood (USA), Lama Jampa Gyatso (Italie) en Semir Sam Osmanagich (discoverer of the Bosnian pyramids)…

  26 juni is tevens de start van een nieuw Centrum Zonnewijzer initiatief, de ‘GezondZijnsRaad’! Samen met Désirée Röver en diverse tafelgasten zal John Consemulder een maandelijkse serie bijeenkomsten (met publiek en Tv-registratie) organiseren en ontwikkelen, waar echte GeneesKunst, diverse Natuurlijke Geneeswijzen en het ZelfGenezend Vermogen centraal zullen staan. Diverse thema’s en onderwerpen zullen de revue gaan passeren op het terrein van gezondheid, therapie, healing, bewustzijn en verbinding.

  Met diverse gasten en uiteraard een interactieve dialoog met publiek, waar geen vraag of antwoord geschuwd zal worden en waar ook naar praktische oplossingen zal worden gezocht. Want deze ‘GezondZijnsRaad’ heeft de intentie om echt ‘VIT’ (Verantwoordelijk, Integer en Transparant) te zijn!

  http://www.centrumzonnewijzer.nl/

 10. Ja de geruchten zijn juist…. Centrum Zonnewijzer​ (Aalsmeer, 25 minuten rijden van Amsterdam) verwelkomt Open Mind Conference NL​ aankomende zaterdag (1 dag)! De oorspronkelijke locatie heeft zich na een lastercampagne in de media, en intimidatie praktijken van de gemeente Amsterdam, terug getrokken.

  Wij waren al in gesprek met de organisatie om in de nabije toekomst samen te gaan organiseren, omdat ook wij van mening zijn dat maatschappelijk relevante onderwerpen op transparante en open wijze besproken dienen te kunnen worden. Deze ‘Verboden Conferentie’ (die het bijna dreigde te worden…) dragen wij dus een warm hart toe en daarmee is niet alleen deze conferentie gered, maar ook de eerste stap gezet voor nadere samenwerking.

  We zijn al druk bezig alles klaar te zetten, er zijn ook voldoende parkeerplekken op eigen terrein. Hou er wel rekening mee dat ondanks de mooie grote zaal, er al wel 100 aanmeldingen zijn nu, dus als je er nog bij wilt zijn, meld je dan snel bij de Open Mind organisatie of mail ons via info@centrumzonnewijzer.nl

  De Open Mind conferentie gaat dus door!!! Of zoals de organisatie zelf zegt: “No force will stop the Truth from getting out”. Heel passend, aangezien de subtitel van al onze HealingSoundMovement​ TV-uitzendingen (uiteraard wordt de hele dag met camera’s vastgelegd) luidt: “The (r)Evolution WILL Be Televised!”

  Meer informatie: http://www.centrumzonnewijzer.nl/agenda/ Adres en routebeschrijving hier: http://www.centrumzonnewijzer.nl/contact/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.