Advertentie

Filipijnen helpen? Zo kan het eventueel ook..!


x

Filipijnen helpen? Zo kan het eventueel ook..!

 

Heb je twijfels over de officiële weg om mensen in de Filipijnen te helpen met een donatie.Heb je bedenkingen tegen het internationale Rode Kruis en/of de officiële donatie-actie die a.s. maandag op radio en Tv wordt uitgezonden? Wil je toch helpen?

Wij bieden je graag de onderstaande mogelijkheid aan. Een vriend van een vriend, is een vriend van mij.. Wij van WantToKnow kennen deze mensen achter deze actie, die afgelopen dinsdag spontaan werd opgezet. Inmiddels zijn er  meer dan 3000 pakketten al onderweg naar getroffen gebieden. De pakketten worden door de werknemers van de Far East Furniture-fabriek ingepakt; hun dagelijkse werk ligt even volledig stil; alleen hoogstnoodzakelijke dingen worden afgemaakt.

De informatie hieronder, in dit bericht, kwam zojuist (15/11 11:00 uur) bij ons binnen. We geven het bericht en deze direct donatiemogelijkheid graag aan je door. Om je een alternatieve, wellicht meer directe methode aan te bieden om te helpen. De keus is aan jou. Zoals altijd.

update 16/11
Deze video werd ons toegezonden, om je een idee te geven van de manier waarop deze mensen bezig zijn hun landgenoten te helpen!

Namens WantToKnow en

van harte aanbevolen!

Guido Jonkers

banknummer FEF

 donaties filipijnen

12 gedachten over “Filipijnen helpen? Zo kan het eventueel ook..!

 1. Laten we er van uitgaan dat al die mensen die zich inspannen om te helpen via het rode kruis en giro 555 er ook van uit gaan dat zij goed werk, wellicht heel goed werk verrichten. Wat zij waarschijnlijk niet weten is dat het rode kruis niet altijd zo keurig opereert,zoals op deze site al meerdere keren aangetoond en dat van al die grote reddingsoperaties uit het verleden er toch weer geld en goederen aan diverse strijkstokken bleven hangen of dat het in de een of andere haven lag te rotten. Voor mij een reden om die grootschalige acties te mijden.

  Uit ervaring weet ik dat de directe manier van hulp bieden zoals in bovenstaand geval veel meer soelaas biedt, er geen (eerste) violen worden gespeeld en er dus niets aan de strijkstok kan blijven hangen.
  En wie is dan die stichting “Care for Children”…zij houden zich bezig (o.a.) met de ondersteuning van een weeshuis voor meisjes in Birma…zie ik op internet. Kleinschalig, direct. Prima. Ik zal ze graag een donatie overmaken in ieder geval voor de Filipijnen die echte hulp heel hard nodig hebben….(“als we de media mogen geloven” zegt dan een piep klein stemmetje in mij)
  Maar het zou misschien goed zijn, Guido, om nog wat meer informatie te geven hoe deze stichting op de Filipijnen terecht is gekomen en daar nu steunt. Dankjewel.

  1. Mijn goede vriend Paul Cornelissen, de directeur van Far East Furniture, werkt al in de meubelbranche sinds de jaren 1990 en is in de Filipijnen gaan wonen. Zolang als hij daar al woont, doet hij goed werk en zo werd snel daarna deze stichting opgericht. Een vast deel van de omzet van zijn meubelmakerij gaat naar het weeshuis, dat in de afgelopen 10 jaar enorm is gegroeid.

   Ik ben zélf nu met Paul/deze Stichtng bezig met een project waarbij er artikelen worden gemaakt van kleine stukjes restmateriaal van de fabriek (bijv. leer), zodat er artikelen kunnen worden verkocht, die geen inkoopprijs hebben, waardoor de opbrengst voor het (wees)kinderhuis het grootst kan worden. (Hiervan gaan we o.a. hier op de site nog wel artikelen van aanbieden, ergens volgend jaar.)
   Voor de goede orde de site van CareForChildrenFoundation: http://careforchildrenfoundation.wordpress.com/about/

   De rest van de mensen in het bestuur van deze stichting ken ik ook. Ik zou idd dan ook niet zomaar even een organisatie noemen om aan te doneren. Dank voor je vragen PeterL. Hopelijk is het e.e.a. nu duidelijker. Ik heb gisteren deze pagina snel aangemaakt; de video heb ik er net onder gezet.
   Dank voor ieders hulp, hoe klein ook..!

  2. Dank voor je uitleg, Guido, gevoelsmatig was er wel vertrouwen……..nu bevestigd. Ook van deze kant wordt er een gift gedaan, vergezeld van liefde.

 2. prachtig wat die mensen doen .hoop dat het goed aankomt .
  Wat ik me afvraag ,er zijn zoveel miljionars bij gekomen ..als die nu eens allemaal 1 milj schenken en de voetballers met hun inkomen van 20 milj ook ..dan zou enorm helpen .
  en dat er fatsoenlijke mensen zijn dit regelen ,,weet nog van Haïti
  werd veel opgehaald ,,,maar nu nog is het daar niet in orde .
  Ben er verdrietig van wat er allemaal gebeurd in de wereld .

  1. Als je doet wat je kunt Hannie, hoef je niet droevig te zijn.. Doe jezelf niet tekort!
   Moet je droevig zijn omdat je niet meer kúnt doen dan je doet..?
   Boven álles wat je al doet, helpt een opgewekt gemoed in je creatiekracht nóg meer..!

  2. Ik heb heel lang altijd artikelen gekocht van de Max Havelaar stichting, was voor mijn gevoel een goede organisatie met een heel goed ideé, wat blijkt nu dat minder als 1% bij de telers van de producten, dus de producteurs, terecht komt, zoveelste desillusie in mijn leven, ik ben er strond zat van op steeds opnieuw besodemieterd te worden, basta van mij geen cent meer voor welke organisatie ook !

 3. Kijk goede, heel goede vriend van mij, wethouder, grote mond wat hij allemaal niet deed voor de inwoners, toen tijdens een feestje hij vertelde dat hij het fietspad had laten omleggen, om dat hij die fietsers storend vond zo langs zijn tuin, daar bij een woning wet huisje had versierd naast zijn riante woonboerderij, dat werd voorzien van twee garages voor zijn automobielen, ja kijk we kregen natuurlijk een grote ruzie, maar ach zijn vrouw zat in het gewestelijk bestuur, soort polit bureau, maar het zal bij alle partijen wel zo gaan, dit soort mensen deugt niet.

  GUIDO,J, hier mee wil ik niet zeggen dat het met jouw relatie ook zo in elkaar steekt, gelukkig zijn er uitzonderingen.

  1. Ben bang dat ik niet veel van je verhaal snap Jenne.. Corruptie, machtspolitiek bedoel je neem ik aan?

 4. Dank je wel Guido voor het vermelden van deze info! Ik heb gelijk geld overgemaakt naar Care for Children omdat ik ook giro 555 niet meer vertrouw helaas vanwege de grote acties in het verleden waar veel geld niet terecht kwam waar het voor bedoeld is. Denk aan Haiti, denk aan de gevolgen van de tsunami in Indoesie.

 5. Deze video raakt me diep. De saamhorigheid, betrokkenheid, inzet en dus liefde en moed die deze mensen ons laten zien. Wat een mooie mensen, innerlijk en uiterlijk. En zo zijn wij in werkelijkheid allemaal. Een mensheid om van te houden. En zo is het.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.