Advertentie

Help jij Lao Cai? Gewoon ‘DOEN’!


Myrna Eysenring ken ik al een jaar of 5, en daar ben ik erg dankbaar voor. Want steeds weer ben ik onder de indruk van haar vanzelfsprekende inzet voor de zwakkeren en getroffenen op onze wereld.
Een wereld die vaak zó groot lijkt, dat ik in ieder geval niet zou weten waar te beginnen; zó stel ik het me voor. Want zélf helpen op het niveau dat Myrna dat doet, is voor mij onbereikbaar; zo lijkt het. En toch is het zó simpel dichtbij. Myrna laat het me keer op keer zien! Daarom dit artikel en daarom deze oproep.

En Myrna blijft van die prachtige verhalen sturen en voorziet die van iets extra’s…. Ze heeft namelijk één extra oog, die gekke Myrna’.. Myrna is -net als ikzelf- helemaal gek van fotografie. En daar raakt ze me; recht in het hart. Regelmatig komen haar foto’s op mijn netvlies. Zonder nadenken voel ik de ontroering, de compassie. Zomaar ineens.

Een medemens in 'Lao Cai'

Dankjewel Myrna voor je fantastische werk, vooral voor je fantastische voorbeeld. Jouw foto’s vertellen gewoon alles. De ongecompliceerdheid waarmee jij, recht uit je hart, gewoon DOET, is voor mij adembenemend.

Ik wil jullie natuurlijk kennis laten maken met Myrna’s werk en je vragen een bijdrage te leveren. Gewoon DOEN dus! Hieronder een kort tekstje van haar over haar nieuwe initiatief in Vietnam, het opzetten van een simpel kinderhospitaal.

Waar kinderen kunnen worden behandeld voor de meest simpele fysieke afwijkingen. Afwijkingen die vaak door oorlogsgeweld zijn veroorzaakt. Afwijkingen die een gemene rode draad laten zien naar het heftige ‘Agent Orange’ dat de Amerikanen meenden over het bebladerde dak van Vietnam te moeten strooien.

Daar gaat het echter niet meer om. Dát heb ik van Myrna geleerd. Gewoon DOEN, niet meer lullen maar poetsen. Vanuit je hart. Je bent van harte uitgenodigd. Geef wat je wilt geven en mijn dag is goed. Zó simpel is het. Zo dichtbij zijn deze mensen. Dank voor je aandacht.

XX

* * * * * * *


Myrna:
“Ik blijf voorlopig hier in de bergen werken aan een betere toekomst voor kinderen….dat kan vooral met steun van vrienden, familie en kennissen. Zolang de basale medische zorg en onderwijs voor te veel kinderen nog niet vanzelfsprekend is, is hier nog genoeg te doen. En zo blijven wij hier in beweging!

Elk kind dat geholpen wordt is er een! Ik werk nog steeds nauw samen met een Vietnamese organisatie C2 die operaties verzorgt met steun vanuit Nederland. C2 beoogt ‘Direct support for disabled children’ en dat moet je heel letterlijk nemen…het geld wordt meteen ingezet…we hebben dus nooit geld…als het goed gaat geven we het geld meteen uit aan de operatie projecten die vooral in de arme noordelijke grens provincies worden uitgevoerd. Ik stuur je zomaar een fotoimpressie mee…

Ik reis nog steeds veel om kinderen te screenen om ze vervolgens te laten opereren in de provinciale ziekenhuizen. Blijft een boeiend bestaan hier. Eerlijk is eerlijk soms ook ontmoedigend omdat processen hier heel traag werken en de nood hoog is. Maar zolang er beweging is, is er leven, is er hoop en kunnen we het leven van kinderen en hun families ‘lichter’ maken. Kinderen een betere toekomst geven…

Afgelopen maand reisden we door de provincie Lao Cai in het noorden van Vietnam om kinderen van arme etnische minderheden medisch te screenen. Deze kinderen hebben nauwelijks toegang tot de medische zorg, gaan vaak niet naar school en leven een afgesloten bestaan. Een operatie betekent voor hen een hele verbetering.

Om 60 kinderen te opereren hebben we geld nodig. Een operatie en alles wat daarbij komt aan nazorg kost 85 Euro. De kinderen worden geopereerd in het provinciale hospitaal in de hoofdstad Lao Cai.
Help 60 kinderen op weg, 60 kinderen en hun families kunnen met jullie steun beter worden…. Door het kind op de been te helpen help je de hele familie want het hebben van een ziek of gehandicapt kind heeft een grote impact op het (over)leven in de bergen ….

Namens C2, de Vietnamese organisatie voor directe hulp aan gehandicapte kinderen in nauwe samenwerking met Duniya Foundation Nederland

Dong Van An / Myrna Eijsenring”

Foto genomen in het opvangcentrum in Lao Cia

OPROEP VAN MYRNA EN WANTTOKNOW:

Stort je bijdrage op banknr. 2980883 tav Myrna Eijsenring onder vermelding van Lao Cai


1 gedachte over “Help jij Lao Cai? Gewoon ‘DOEN’!

  1. Mijn vrouw en ik steunen het werk van Myrna al jaren: we maken potjes jam of anderszins en bieden dat aan vrienden en kennissen en in onze praktijk aan. De opbrengst gaat in z’n geheel naar Myrna en vervolgens voor 100% naar de kinderen in Vietnam. Wat Myrna doet daar in Vietnam, vaak onder barre, primitieve omstandigheden reizend, gedreven om te helpen. Soms schaam ik me dat ik hier comfortabel in Nederland woon, maar dan troost ik me dat ik van hier uit Myrna kan steunen. Als ik ook daar zou zijn, zou dat niet kunnen. Dus zetten mijn vrouw en ik ons dubbel in………….voor Myrna………voor “haar Vietnamese kindjes”.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.