Advertentie

Google bestraft voor werknemer-sensorship..!


x

x

Google bestraft voor werknemer-sensorship..!

2019 © WantToKnow.nl/be

x

De werknemers van Google, die zich niet kunnen vinden in de ultra-liberale monocultuur van Silicion Valley, die ook bij Google karakteristiek is, hebben in een prachtige overwinning binnen gehaald. Deze werknemers van Google dienen volgens the National Labor Relations Board de vrijheid van meningsuiting terug krijgen. Deze dienst heeft met Google daarover al een regeling getroffen. Deze regeling houdt in, dat Google haar werknemers niet meer straft, voor het zich publiekelijk en in interne berichten uitspreken over politieke kwesties en werkgerelateerde zaken. Onderwerpen, die volgens de directie van Google, niet met de agenda van het bedrijf verenigbaar zijn.

Deze regeling, die volgens de WallStreetJournal (WSJ), door een personeelsdirecteur van Google werd geaccordeerd, komt als vonnis op de klachten die door conservatieve Google-werknemers werden ingediend over hoe het bedrijf werkplaatsverschillen behandelt. In het kader van deze schikking zal Google haar werknemers wel moeten informeren dat zij vrij zijn om met de media te spreken over arbeidsomstandigheden, lonen en andere werkgerelateerde zaken. Gelukkig voor Google is de schikking niet veel meer dan een stevige tik op de vingers: het bedrijf hoeft niet toe te geven dat er sprake is van een misstand in het kader van de schikking

Één aanklager, vroegere ingenieur Kevin Cernekee, beweert dat hij is ontslagen om zijn uitingen van rechts-georiënteerde politieke ideeën op een intern communicatie-platform van Google. En Google op haar beurt, had hem ontslagen voor.. ‘het misbruiken van bedrijfsmateriaal’! De NLRB verplicht Google niet, dat het haar relatie met werknemer Cernekee herstelt, met een achterstallige loonbetaling, zoals hij had geëist.

Google zal daarnaast ook worden verplicht om haar laatste waarschuwingsbrief aan Cernekee in te trekken, waarin werd gemeld, dat Cernekee een clausule uit de gedragscode van het bedrijf had geschonden; hierin staat dat Google eist, dat werknemers elkaar ‘respecteren’ in hun berichten op het interne forum.

De andere klager is een huidige Google-werknemer die beweert dat hij door werkgever Google gestraft werd, voor het delen van ‘onflatteuze opmerkingen’ over een Google-manager op Facebook. Volgens dezelfde WSJ, hebben rechts-georiënteerde Google-medewerkers lang volgehouden, dat het uiten van hun geloofsovertuiging van hen een soort ‘lepralijders’ heeft gemaakt onder hun Google-collega’s, evenals onder de personeelsmanagers van het bedrijf.

Ondertussen hebben sommige linkse werknemers geklaagd dat het bedrijf vergeldingsmaatregelen tegen hen heeft genomen, omdat ze zich zorgen maakten over het beleid rondom haatzaaiende YouTube’s. Google beweert al heel lang dat de bedrijfscultuur van Google een open debat aanmoedigt. Nu wordt het bedrijf verantwoordelijk gehouden om ervoor te zorgen, dat dit ook daadwerkelijk het geval is..

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.